צמיחה אורגנית

לופטי

Well-Known Member
היי,
אני לא ממש מבין מה המשמעות של צמיחה אורגנית.
מה היא משקפת? מה אנחנו למדים ממנה?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
אני לא ממש מבין מה המשמעות של צמיחה אורגנית.
צמיחה אורגנית משקפת את גדילת הדיבידנדים בתיק בלי התערבות של המשקיע.
אנחנו לומדים ממנה שאנחנו יכולים לשכוח את התיק לגמרי ועדיין לראות את הדיבידנדים שלנו גדלים בעקביות.

Mon35

Member
בסופו של דבר מה שאתה רוצה בתור משקיע דיבידנדים זה לבחור מניות באופן שהתזרים שלך יגדל גם אם לא נכנס כסף חדש לתיק.
הנתון הזה הוא צמיחה אורגנית,ֿ של התזרים.
בסופו של דבר אם אתה רואה צמיחה אורגנית פחותה ממה שאתה מצפה זאת אינדיקציה טובה שיש לי בעיה בדרך בחירת המניות.

sparkl

Active Member
כמו שכתבו לפני - צמיחה אורגנית של דיבידנד זה מה שחברות מגדילות בעצמן כי הן צומחות. למה זה חשוב? זה לא חשוב - זה סופר-חשוב, כי זה גורם המרכזי במשוואה שמאפיינת (מנבא) צמיחה עתידית של ההכנסה בתיק. ולמה זה חשוב? כי זה נותן לך כלים לכוון את המאמץ כך שתוכל להגיע אחרי X שנים לנקודה יחסית מדויקת מבחינת הכנסה שנתית.

הדיבידנד הכולל של התיק יגדל לפי צמיחה אורגנית + תשואת דיבידנד של תיק (reinvestment) + הזרמה של כסף חדש לפי תשואת דיבידנד. לדוגמה תיק שלי צומח אורגנית כ-7% בממוצע ב 5 שנים אחרונות, מניב 3% תשואת דיבידנד ואני מזרים אליו עוד X דולרים כל שנה כדי להביא את תוצאת המשוואה ל 15%. (קונה ~5% תשואה כל שנה). למה אני שואף ל 15%? כי תוכנית שלי היא להכפיל את ההכנסה מדיבידנדים בשנת 2025-6. כדי לעמוד ביעד אני חייב לשפר צמיחה אורגנית וגם את תשואת דיבידנד אחרת ה X שלי יהיה די גבוה. וזה יגרום לי לעשות שינוים בתיק.

אריתמטיקה פשוטה עם אלמנט של זמן אמת, ניחוש ותקווה. ובריקוד הזה הצמיחה האורגנית היא זו שמנגנת את כל המנגינה ;)

Attach files

למעלה תחתית