קיבלתי הודעה שהחשבון שלי יכול רק לסגור או להפחית פוזיציות קיימות

שפם ארוך

Active Member
היי,
קיבלתי הודעה:

Order reject: this account may only submit orders that would close or reduce existing positions

יודעים במה מדובר? ולמה זה קורה?

FIYaacov

Active Member
תן עוד קצת פרטים...
באיזה ברוקר החשבון?
אילו אזרחויות יש לך?

daat99

מייסד
מנהל
לא נתקלתי בהודעה הזו בעצמי ובלי מידע נוסף טיפה קשה לעזור.
נקודות למחשבה שאולי רלוונטיות:
  1. האם יש לך חשבון מזומן או חשבון שמאפשר מינוף?
  2. האם אתה נמצא בתקרת החריגה של המינוף (או בחשבון מזומן בלי מזומן שלא השלים סליקה של 3 ימים)?
בכל מקרה אני בטוח שבאינטראקטיב ישראל יוכלו לסייע יותר.

שפם ארוך

Active Member
לא נתקלתי בהודעה הזו בעצמי ובלי מידע נוסף טיפה קשה לעזור.
נקודות למחשבה שאולי רלוונטיות:
  1. האם יש לך חשבון מזומן או חשבון שמאפשר מינוף?
  2. האם אתה נמצא בתקרת החריגה של המינוף (או בחשבון מזומן בלי מזומן שלא השלים סליקה של 3 ימים)?
בכל מקרה אני בטוח שבאינטראקטיב ישראל יוכלו לסייע יותר.
היי,
אני באינטרקטיב,
מה זה אומר חשבון מזומן? יש לי חשבון שהגדרתי שאני יכול לרכוש בו מניות אם אני זוכר נכון ולא ניירות ערך אחרים.
לא ניצלתי מינוף עד כמה שידוע לי.

לגבי חשבון מזומן בלי מזומן, יש לי בחשבון עכשיו 140 דולר, שנצברו מדיבידנדים, אני תמיד מנצל את הדיבידנדים לרכישה של עוד קצת מניות.
בניגוד לפעמים קודמות, אני רואה שיש לי מזומן בחשבון אבל בדרך כלל כאשר אני מסתכל ב TWS אני רואה את המזומן בתיק בסוף, אחרי כל המניות, עכשיו אני לא רואה אותו למרות שאם אני בודק את הרכב התיק אני רואה שיש לי את המזומן.

אז מה זה לא השלים סליקה של 3 ימים?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
אני באינטרקטיב
אם אתה ישירות באינטראקטיב ולא דרך אינטראקטיב ישראל אז תאלץ לתקשר עם התמיכה שלהם בצ'אט ולקוות ליפול על נציג שרוצה לעזור כי אינטראקטיב ישראל לא יוכלו לעזור לך ואינטראקטיב ברוקרס ידועים בעולם כחברה עם תמיכה טכנית קטסטרופלית.

מה זה אומר חשבון מזומן?
באינטראקטיב ברוקרס יש אפשרות לפתוח חשבון "מזומן" שבו לא ניתן להיכנס למינוף ואי אפשר להשתמש במזומן במשך 3 ימים (בד"כ) מרגע שבוצעה הפעולה שהכניסה אותו לחשבון (הפקדה/מכירה/דיבידנד וכו') או חשבון שמאפשר מינוף (Reg-T או Portfolio Margin).
בלי לדעת אם החשבון שלך מוגדר כחשבון "מזומן" או "מאפשר מינוף" (זו הייתה צריכה להיות בחירה שלך במהלך פתיחת החשבון ואין לי מושג איפה/איך בודקים מה סוג החשבון) אין לי באמת רעיונות.
סוגי החשבונות שהם מאפשרים ללקוחות רגילים:
Cash, Reg T and Portfolio Margin are available.

שפם ארוך

Active Member
היי,
1. דעת - אני דרך אינטרקטיב ישראל, באמצעות ההנחה של הפורום שלך.
2. בכל מקרה אני שלחתי הודעה במסנג'ר ישירות ולא דרך הישראלים. אבל הסתייעתי בהם בהמשך.
3. בגלל שעברתי דירה אז ככל הנראה דואר שהם שלחו לי (הצבעות על אסיפות של חברות שונות) חזר, והם עצרו את החשבון. ואז נתבקשתי להעביר הרבה מאוד אימותים של הכתובת שלי. בסוף הקצין ציות של אינטרקטיב אישר ופתח לי את ההגבלות.

תודה

daat99

מייסד
מנהל
3. בגלל שעברתי דירה אז ככל הנראה דואר שהם שלחו לי (הצבעות על אסיפות של חברות שונות) חזר, והם עצרו את החשבון. ואז נתבקשתי להעביר הרבה מאוד אימותים של הכתובת שלי. בסוף הקצין ציות של אינטרקטיב אישר ופתח לי את ההגבלות.
תודה רבה על ההסבר, עוזר לכולנו ללמוד דברים חדשים :)

quesito

Well-Known Member
היי,
1. דעת - אני דרך אינטרקטיב ישראל, באמצעות ההנחה של הפורום שלך.
2. בכל מקרה אני שלחתי הודעה במסנג'ר ישירות ולא דרך הישראלים. אבל הסתייעתי בהם בהמשך.

תודה
בגלל שעברת בית ? ואז הדואר חזר אליהם ואז עצרו את החשבון??
(הצבעות על אסיפות של חברות שונות)
האם IB שולחים הזמנות לאסיפות ועידכונים עבור כל המניות שאתה מחזיק ? גם אלו שהם מחוץ לארה'ב?
למה דרך הבנק ישראלי אני לא מקבל שום מידע כזה?

sogi

Member
בדקתי בזמנו את הנושא הזה.
כשאתה פותח חשבון בבנק או בבית השקעות ישראלי, אתה חותם על עשרות עמודים.
מסתבר שבעמוד שנוגע לשליחת הודעות על הצבעות/אסיפות מסומן מראש "לא לשלוח".
רוב הלקוחות לא קוראים את הדפים ובוודאי שלא יביאו טיפקס לפגישה עם איש המכירות/פקיד בבנק רק כדי למחוק את הווי שהודפס מראש ליד "לא לשלוח".

בניגוד לבנקים/בתי השקעות ישראליים, בהרשמה ל-IB דרך האינטרנט כן יש לך אפשרות לסמן אם אתה רוצה לקבל את ההודעות בדואר.

sogi

Member
דואר וגם דוא''ל ?
אפשר לבחור את מה שנוח לך מבין שניהם. ברירת המחדל היא דוא"ל.

תקרא פה
https://ibkr.info/article/2648

ציטוט בנוגע לדואר רגיל:
Account holders may withdraw their consent to electronic delivery and revert to postal delivery at any time by submitting a request through the Message Center located with Account Management. Note that changes to delivery settings are not applied to shareholder materials where the record date has already been sent. Account holders may, therefore, continue to receive deliveries for certain securities via the existing method for a period of 2 to 4 weeks after requesting a change

שפם ארוך

Active Member
בגלל שעברת בית ? ואז הדואר חזר אליהם ואז עצרו את החשבון??

האם IB שולחים הזמנות לאסיפות ועידכונים עבור כל המניות שאתה מחזיק ? גם אלו שהם מחוץ לארה'ב?
כן בגלל זה עצרו את החשבון.

יש לי כרגע רק מניות בארה"ב.

למעלה תחתית