אם אתה שוקל לקנות עוד מניות בירידות זה אומר שנשארת עם מזומן לפני הירידות.יש פה אנשים ששוקלים לקנות עוד מניות מהחברות שלהם כאשר יש עכשיו ירידות נחמדות?
ממש לא, דווקא חשבתי להתמנף, אפשר להשתמש במרג'ין.אם אתה שוקל לקנות עוד מניות בירידות זה אומר שנשארת עם מזומן לפני הירידות.
אם נשארת עם מזומן לפני הירידות אז סטטיסטית אתה פגעת גם בתזרים וגם בתשואה הכוללת שהתיק שלך מייצר.
אני באופן אישי לא רואה הרבה היגיון בפגיעה מכוונת בתזרים שלי ולכן:
אני רוכש מניות כשיש לי מזומן - מצב השוק אינו רלוונטי.
אין הבדל.ממש לא, דווקא חשבתי להתמנף, אפשר להשתמש במרג'ין.
לא קניתי במארג'ין אלא השתמשתי באופציות בשביל להקדים רכישה עד לכניסת הכסף בלי קשר למצב השוק.זכור לי שגם אתה קנית במארגי'ן שידעת שיכנס לך כסף בעוד x זמן.
אני מעדיף לקנות את המניות בדיוק בשניה שהירידות מגיעות לabsolute minimum.יש פה אנשים ששוקלים לקנות עוד מניות מהחברות שלהם כאשר יש עכשיו ירידות נחמדות?
תיאורטית: אם כבר להתמנף בmargin אז עדיף לך דווקא שהשוק עולה, כי הסיכון לmargin call יהיה יותר נמוך, ומשאיר לך מרווח ביטחון.ממש לא, דווקא חשבתי להתמנף, אפשר להשתמש במרג'ין.
ברור, לא מחפש לקנות בתחתית, אבל אם יש ירידה של 4, 5 אחוז באחת החברות שאני מושקע בהן ואין שום הסבר הגיוני לירידה, זה אומר שיש פה שיהוק קל.אני מעדיף לקנות את המניות בדיוק בשניה שהירידות מגיעות לabsolute minimum.
תיאורטית: אם כבר להתמנף בmargin אז עדיף לך דווקא שהשוק עולה, כי הסיכון לmargin call יהיה יותר נמוך, ומשאיר לך מרווח ביטחון.
כי סטטיסטית הסיכוי שלך לקנות בדיוק בשיא או בנקודת שפל מקומית הוא נמוך מאוד מאוד מאוד.
Who knows?ברור, לא מחפש לקנות בתחתית, אבל אם יש ירידה של 4, 5 אחוז באחת החברות שאני מושקע בהן ואין שום הסבר הגיוני לירידה, זה אומר שיש פה שיהוק קל.
בל אם יש ירידה של 4, 5 אחוז באחת החברות שאני מושקע בהן ואין שום הסבר הגיוני לירידה, זה אומר שיש פה שיהוק קל
אני באופן אישי מעדיף לרכוש את המניות לפני שהן עולות ב-8-10% במקום לחכות שהן ירדו ב-4-5%לפעמים אפשר לנצל ירידות קטנות בשביל חיזוקים
אם החלטת על מינוף אז יכולת להתמנף קודם וסטטיסטית להרוויח יותר לכל אורך הדרך.
אם לא החלטת על מינוף אז ירידות בשוק זה זמן גרוע להתחיל.