קניית דירה

• פותח הנושא Aloha
  • פורסם בתאריך

Aloha

Member
היי,
גישת ההשקעות המדוברת בפורום (לפי הבנתי) היא יצירת תזרים שוטף שגדל עם הזמן, תוך החזקת נכס הבסיס לכמה שיותר זמן (לנצח), מתוך תקווה ששוויו יגדל מהר יותר מקצב האינפלציה.

בעצם נוצרת פה התעלמות מהקרן עצמה. כמובן שההתעלמות לא מוחלטת, וגם שווי הקרן עולה, וכמובן שההתעלמות היא מכוונת על מנת לצלוח משברים וכו׳.

אני כרגע אדם צעיר, שבעתיד הקרוב (טווח של השר שנים) רוצה לקנות בית, כמובן שאני מודע לעלות האלטרנטיבית ולהפסד התשואה שמתבצע בקבירת כסף בקירות, אבל ההחלטה הזאת אינה ממקום רציונאלי, אלא פסיכולוגי-נפשי, אני רוצה שהבית בו אגור יהיה שלי.

האם יש פה עוד מישהו שיצא לו להיקלע לדילמה הזו? וכיצד הוא התמודד איתה?

חשבתי על האפשרויות שניצבות בפניי:
1. למכור את המניות.
2. לקחת משכנתא ולכסות אותה עם התזרים.
3. לחסוך כסף בצד מהתזרים (בקרן כספית וכדו׳).
4. הלוואה כנגד הקופה.

daat99

מייסד
מנהל
גישת ההשקעות המדוברת בפורום (לפי הבנתי) היא יצירת תזרים שוטף שגדל עם הזמן, תוך החזקת נכס הבסיס לכמה שיותר זמן (לנצח), מתוך תקווה ששוויו יגדל מהר יותר מקצב האינפלציה.
מתוך הבנה ששוויו יגדל הרבה יותר מהר מהאינפלציה בטווח הארוך.
אני לא מבזבז את כספי היקר וזמני היקר אפילו יותר על "תקוות".

בעצם נוצרת פה התעלמות מהקרן עצמה. כמובן שההתעלמות לא מוחלטת, וגם שווי הקרן עולה, וכמובן שההתעלמות היא מכוונת על מנת לצלוח משברים וכו׳.
התעלמות אך ורק לצורך חיזוק היכולת הפסיכולוגית של האינדיבידואל לצלוח את תנודות השוק.
לא התעלמות מוחלטת ובוודאי שלא חשיבה של "אין גדילת מחיר" (בניגוד לבלבול של לא מעט אנשים).

אני כרגע אדם צעיר
כל הכבוד לך שאתה טורח לקדם את עתידך בגיל צעיר!

בעתיד הקרוב (טווח של השר שנים) רוצה לקנות בית
עם רצונות אני לא מתווכח.
גם אני, בצעירותי, רציתי לקנות בית ואפילו עשיתי זאת.
בדיעבד זו היתה טעות קריטית שפגעה בהווה הפיננסי שלי, פגיעה אנושה, באופן בלתי הפיך ובעתיד הפיננסי שלי שבו הפגיעה רק גדלה בצורה אקספוננציאלית.

כמובן שאני מודע לעלות האלטרנטיבית ולהפסד התשואה שמתבצע בקבירת כסף בקירות
אני בספק אם אתה באמת מודע לגודל הפער אבל בהחלט יכול להיות שאתה הרבה יותר חכם ממני ;)
מניסיון אישי ושל רוב האנשים שאני מדבר איתם על נושאים אלו, עד כה, כל מי שאמר זאת גילה בדיעבד שהוא אפילו לא קרוב למספרים שכבר התקבלו במציאות ההיסטורית במדינת ישראל.

אבל ההחלטה הזאת אינה ממקום רציונאלי, אלא פסיכולוגי-נפשי, אני רוצה שהבית בו אגור יהיה שלי.
ישנה גישה שאומרת: אם זו החלטה פסיכולוגית אז יותר זול לשלם לפסיכולוג שישנה אותה.
זו כמובן יותר הלצה מהמלצה :)

האם יש פה עוד מישהו שיצא לו להיקלע לדילמה הזו?
כן, אני.
כיצד הוא התמודד איתה?
עשיתי את הטעות ורכשתי בית.
כעבור יותר מדי זמן מכרתי אותו ועצרתי את הדימום אבל הנזק כבר נעשה והוא ככל הנראה ימשיך לגדול באופן אקספוננציאלי עד שהיורשים שלי ישרפו את הירושה שלהם על שטויות.

1. למכור את המניות.
4. הלוואה כנגד הקופה.
כשתגיע לרגע האמת ותתחיל להיות רציני לגבי רכישה אתה תוכל לענות על השאלות הללו.
אין שום היגיון בניסיון לענות עליהן היום כי עד אז:
1. מחירי המניות יכולים להשתנות באופן דרסטי
2. תנאי המשכנתאות יכולים להשתנות באופן דרסטי
3. המצב התזרימי העתידי שלך ושל זוגך/תך אינו ידוע
4. אין לך מושג מה יהיו הריביות ו/או ההתניות של לקיחת הלוואות שכאלו בעתיד ואם הן בכלל יתאפשרו ברגע האמת

אם היית שואל על רכישת דירה בשבועות/חודשים המידיים אז כמובן שהיה מקום לדון על השאלות הללו כי המצב בהווה ידוע:
1. מחירי המניות בשיא היסטורי עם סימני בועה
2. תנאי המשכנתאות טובים ביחס ל-5 השנים האחרונות אבל גרועים בהרבה ביחס למה שהיה עד הקורונה
3. המצב התזרימי שלך ידוע וממנו אתה יכול להסיק את ההגבלות שלך על המשכנתא
4. כיום עדיין ניתן לקחת הלוואות על חשבון קופות אבל צריך לשים לב לאותיות הקטנות כגון היכולת של הגופים לדרוש פירעון של ההלוואה באופן מיידי (הסבירות לדרישה כזו עולה כשהבורסה יורדת ואז יותר כואב למכור מניות)

Luisito

Active Member
היי,
*מתוך תקווה שהתזרים יגדל מהר יותר מקצב האינפלציה.

1. למכור את המניות.
4. הלוואה כנגד הקופה.
1. למכור את המניות ואז מה? לשים את מה שנשאר אחרי מס רווחי הון כהון עצמי ולקחת משכנתא? לקחת נכס ולהפוך אותו להתחייבות?
2. עם רמת המחירים והחזרי המשכנתא היום, בדקת אם זה ריאלי? אם כן, זוהי האופציה המועדפת עליי אם אתה מתעקש ללכת בדרך הזו.
3. אתה מאבד את עליית הערך של התזרים ואת הריבית דריבית.
4. הלוואה כנגד התיק בשביל הון עצמי? באיזה היקף? צעד מסוכן מאוד.

כמובן שאני לא גורם מקצועי וכמו שאמרת:
ההחלטה הזאת אינה ממקום רציונאלי, אלא פסיכולוגי-נפשי

Aloha

Member
עם רצונות אני לא מתווכח.
גם אני, בצעירותי, רציתי לקנות בית ואפילו עשיתי זאת.
בדיעבד זו היתה טעות קריטית שפגעה בהווה הפיננסי שלי, פגיעה אנושה, באופן בלתי הפיך ובעתיד הפיננסי שלי שבו הפגיעה רק גדלה בצורה אקספוננציאלית.
הגיוני מאוד שזו החלטה שאני אתחרט עליה בעתיד, אבל אני לא יודע מי אהיה בעוד חמש שנים מהיום, ומה יהיה המצב המשפחתי והכלכלי שלי, ו "אין לו לדיין, אלא מה שעיניו רואות", אני מחליט בעזרת הכלים שיש לי היום, עם ההשערה מה יהיה בעתיד.

אני בספק אם אתה באמת מודע לגודל הפער אבל בהחלט יכול להיות שאתה הרבה יותר חכם ממני
לא חושב שאני יותר חכם, אני דווקא בטוח שאני ממש חסר ניסיון ביחס אליך ולשאר חברי הפורום. בטח בתחום ההשקעות הספציפי הזה.
כשתגיע לרגע האמת ותתחיל להיות רציני לגבי רכישה אתה תוכל לענות על השאלות הללו.
אין שום היגיון בניסיון לענות עליהן היום כי עד אז:
1. מחירי המניות יכולים להשתנות באופן דרסטי
2. תנאי המשכנתאות יכולים להשתנות באופן דרסטי
3. המצב התזרימי העתידי שלך ושל זוגך/תך אינו ידוע
4. אין לך מושג מה יהיו הריביות ו/או ההתניות של לקיחת הלוואות שכאלו בעתיד ואם הן בכלל יתאפשרו ברגע האמת
הגיוני, תודה.

1. למכור את המניות ואז מה? לשים את מה שנשאר אחרי מס רווחי הון כהון עצמי ולקחת משכנתא? לקחת נכס ולהפוך אותו להתחייבות?
2. עם רמת המחירים והחזרי המשכנתא היום, בדקת אם זה ריאלי? אם כן, זוהי האופציה המועדפת עליי אם אתה מתעקש ללכת בדרך הזו.
במידה ואמכור מניות, שווי התיק יאפשר לי לקנות את הרוב המוחלט של הנכס. (מדבר מנקודת מבט של נתונים בהווה ולא תקווה או הימור).

3. אתה מאבד את עליית הערך של התזרים ואת הריבית דריבית.
כפי שכתבתי, אני מודע לכך שמבחינה כלכלית הבחירה הזו שגויה מהיסוד. אבל כמו שנהוג לומר (או יותר נכון - לכתוב) פה בפורום "אני לא נותן לזנב לכשכש בכלב". אני לא חי בשביל הכסף, אני משתמש בכסף כדי לחיות.

תודה לעונים :)

Aloha

Member
שים לב שזה נכתב בהקשר של מס,
כי במקרה זה, הריבית דריבית היא הכלב.
אני התכוונתי שהכסף, על כל היבטיו, כולל נפלאות הריבית דריבית - הוא הזנב, והחיים הם הכלב, אם דירה בבעלותי נותנת לי ביטחון, יציבות ותחושה של בית, זה שווה לי יותר מכל מספר שיופיע על הצג כשאני פותח את חשבון הבנק. אבל שוב זו ההסתכלות שלי, לכל אחד הרצונות והמטרות שלו בחיים, הכסף הוא האמצעי להשיג אותם :)

daat99

מייסד
מנהל
*מתוך תקווה שהתזרים יגדל מהר יותר מקצב האינפלציה.
מתוך הבנה.
אני לא מבזבז את כספי היקר וזמני היקר אפילו יותר על "תקוות".
אבל אני לא יודע מי אהיה בעוד חמש שנים מהיום, ומה יהיה המצב המשפחתי והכלכלי שלי, ו "אין לו לדיין, אלא מה שעיניו רואות", אני מחליט בעזרת הכלים שיש לי היום, עם ההשערה מה יהיה בעתיד.
ובדיוק בגלל זה אין הרבה היגיון בהתחבטות בשאלה הזו בהווה.
עד שיגיע העתיד אולי בכלל תחליט שאתה לא רוצה בכלל להתקרב לנדל"ן (למעט מגורים בשכירות) אז למה להדיר שינה מעיניך בהווה בשביל דילמה שאולי לא תהיה קיימת בעתיד?

"אני לא נותן לזנב לכשכש בכלב". אני לא חי בשביל הכסף, אני משתמש בכסף כדי לחיות.
הרבה מאוד אנשים לא מצליחים להבין את זה עד מותם ואתה כבר מבין את זה בגיל צעיר.
כל הכבוד לך!

זה רק מחזק את התהיה:
בהחלט יכול להיות שאתה הרבה יותר חכם ממני ;)
ואל בתבלבל בין חוכמה לניסיון.
בהינתן אותו ניסיון חיים (שתקבל גם אתה, במוקדם או במאוחר), החכם מפיק יותר לקחים נכונים.

שים לב שזה נכתב בהקשר של מס,
לרוב בהקשר של מס אבל ממש לא מוגבל לנושא המיסוי.

אם דירה בבעלותי נותנת לי ביטחון, יציבות ותחושה של בית, זה שווה לי יותר מכל מספר שיופיע על הצג כשאני פותח את חשבון הבנק.
אני בהחלט מסכים.
ביחד עם זאת, אני חושב שניתן לקבל את אותן התחושות (ואפילו בצורה יותר עוצמתית) עם תיק השקעות גדול יותר.

בוא ונקצין בצורה לא ריאלית בשביל להמחיש.

נניח ויש למשקיע מיליארד דולר בתיק השקעות שמייצר דיבידנד של 1.2% בשנה.
אם נמיר את הדיבידנד לתזרים חודשי אז אותו משקיע מקבל עשר מיליון דולר בחודש.
נוריד מיסוי ונקבל תזרים נטו של 7.5 מיליון דולר בחודש.

נניח ואותו משקיע גר בשכירות.
איזו תחושה הוא לדעתך לא יוכל לקנות?

בעל הבית רוצה לפנות אותו?
* הוא יכול להציע לבעל הבית שכר דירה של 100 אלף דולר בחודש ואז בעל הבית ישאיר אותו
בעל הבית רוצה למכור?
* הוא יכול להציע לרוכש הפוטנציאלי שכר דירה של 100 אלף דולר בחודש ואז הוא יישאר בדירה גם אחרי המכירה
בא לו לתלות תמונה על הקיר?
* הוא יכול להציע לבעל הבית תשלום פיצוי על שיפוץ קומפלט של הדירה של עצמו בשביל הרשות לתלות תמונה

כמובן שהמספרים הללו לא הגיוניים בעליל ושעם מיליארד דולר בתיק ההשקעות אפשר פשוט לקנות את הבית וזהו...
הנקודה שאני מנסה להעביר היא שישנו סכום שבו ניתן לקבל את כל מה שאנחנו מדמיינים שאנחנו מקבלים מבית שרשום על שמנו בטאבו (למעט הרישום עצמו בטאבו) גם בלי לרכוש את הבית ולהירשם כבעליו בטאבו.
אני טוען שהעלות של קבלת כל אלו קטנה יותר (לפחות זה מה שקורה בפועל במקרה הפרטי שלי) מאשר הנזק האלטרנטיבי שנגרם מהקצאת הון בלתי-מבוטל לגוש אבנים שמתדרדרות ומתפוררות ככל שהשנים עוברות.

אני טוען שהעלות של קבלת כל אלו קטנה יותר (לפחות זה מה שקורה בפועל במקרה הפרטי שלי) מאשר הנזק האלטרנטיבי שנגרם מהקצאת הון בלתי-מבוטל לגוש אבנים שמתדרדרות ומתפוררות ככל שהשנים עוברות.
רק דבר אחד קטן,
אי אפשר להעביר לילדים את עצי הפרי ששתלת יחד איתם כשהיו קטנים, כדי שיעבירו לילדים שלהם, כדי שיקטפו מהם פירות ויזכרו איזה מוזר היה סבא.

לא יודע לכמת כמה זה עולה :)

daat99

מייסד
מנהל
אי אפשר להעביר לילדים את עצי הפרי ששתלת יחד איתם כשהיו קטנים, כדי שיעבירו לילדים שלהם, כדי שיקטפו מהם פירות ויזכרו איזה מוזר היה סבא.
בוודאי שאפשר, קוראים לזה תיק השקעות עם חברות שמייצרות דיבידנדים גדלים.
בוחרים עם הילדים את החברות שהם רוצים, מחדשים את המסר בימי הולדת (ומאורעות נוספים) ומעבירים את זה לרשותם כשהם יגדלו.

למה זה חייב להיות עץ אורגני?

Luisito

Active Member
רק דבר אחד קטן,

לא יודע לכמת כמה זה עולה :)
מתחבר לרומנטיקה שבדבר,
עד שהילדים או הנכדים מבינים שעצי פרי לא מרגשים אותם כמו הטיקטוק, או לגור בדירה במרכז העיר ולא בית עם גינה, או מחליטים למכור את הבית כדי לחלק בין כולם ואז לריב על מי מקבל כמה..

ניתן לתת ולהעביר המון לילדים, נדל"ן עם כל הרומנטיקה והזכרונות שהוא אוצר, לא בהכרח יביא לתוצאות שאתה מדמיין.

daat99

מייסד
מנהל
עד שהילדים או הנכדים מבינים שעצי פרי לא מרגשים אותם כמו הטיקטוק, או לגור בדירה במרכז העיר ולא בית עם גינה, או מחליטים למכור את הבית כדי לחלק בין כולם ואז לריב על מי מקבל כמה..
אני מכיר באופן אישי יותר ממקרה אחד של סכסוכי ירושה שהסתבכו בשל נדל"ן.
שלא להזכיר סכסוכי גירושין שבהם המצב אפילו יותר גרוע כשיש נדל"ן (וחס וחלילה גם משכנתא) בתמונה.

Aloha

Member
הרבה מאוד אנשים לא מצליחים להבין את זה עד מותם ואתה כבר מבין את זה בגיל צעיר.
כל הכבוד לך!
תודה על כל המחמאות:)

ואף על פי כן, כרגע אני עדיין רוצה יום אחד דירה בבעלותי. אני רוצה שכשאהיה מבוגר, הילדים שלי יביאו את הנכדים שלי וישחקו איתם בנוף ילדותם.
אני מודע לטענות שהעלית, אבל אני עדיין רוצה להקטין את הסיכוי לכך שהבית שלי יכול להילקח ממני יום אחד.
(לדוג׳ אני מכיר משפחה שאחרי 20 שנים בשכירות, רבו עם בעל הבית והוא הוציא אותם ולא הסכים לכל תשלום שהציעו).

רק דבר אחד קטן,

לא יודע לכמת כמה זה עולה
מסכים לגמרי

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
(לדוג׳ אני מכיר משפחה שאחרי 20 שנים בשכירות, רבו עם בעל הבית והוא הוציא אותם ולא הסכים לכל תשלום שהציעו).
ואני מכיר יותר ממשפחה אחת שרבו עם טיל אירני שהוציא אותם מהבית שהם קנו תוך התעלמות מוחלטת מהרישום בטאבו.
ממש טיל חוצפן...

Aloha

Member
ואני מכיר יותר ממשפחה אחת שרבו עם טיל אירני שהוציא אותם מהבית שהם קנו תוך התעלמות מוחלטת מהרישום בטאבו.
ממש טיל חוצפן...
חחח תגובה טובה.
חושב שיש סיכונים בכל צד, לא משהו שאפשר לכמת (אע״פ שכמובן דירה בשכירות מאפשרת יותר גמישות).
לדעתי בסוף השיקולים העיקריים הם פסיכולוגיים ולא רציונליים.

SIN

Well-Known Member
רבו עם בעל הבית והוא הוציא אותם ולא הסכים לכל תשלום שהציעו
רבו, תמ"א, בן משפחה מעגל ראשון שרוצה את הדירה - יש הרבה נפגעי שכירות שאני מכיר.
גם בדירה משלך יש סיכונים - טיל , שכן מתנקל, סביבה בעיתית, בלת"מ בבניין - לא חסר.
המציאות קצת יותר מורכבת ואי אפשר להסתכל עליה כחד פס, ולא הכל נמדד במונחי כסף.

אם אתה מבין שדעת צודק מתמטית, ובוחר בעיניים פקוחות במה שעושה לך טוב מכל סיבה שהיא, שם אותך במקום מצוין לדעתי.

daat99

מייסד
מנהל
רבו, תמ"א, בן משפחה מעגל ראשון שרוצה את הדירה - יש הרבה נפגעי שכירות שאני מכיר.
גם בדירה משלך יש סיכונים - טיל , שכן מתנקל, סביבה בעיתית, בלת"מ בבניין - לא חסר.
ובדיוק בגלל זה אני לא רואה כאן "יתרון" לרישום בטאבו על פני שכירות.
אם אדם הוא שוכר טוב אז ישנה סבירות גדולה יותר שהוא ירצה לעבור מאשר שהבעלים ירצה להעיף אותו.
אם לאותו אדם יש תיק השקעות שמן והוא מוכן לממן את המגורים בדירה הספציפית הזו גם במחיר של תשלום יתר (שעדיין יותר זול בהרבה מאשר להיות הבעלים בעצמו) אז הסבירות שהוא יפונה ע"י בעל הבית יורדת באופן דרסטי הרבה מעבר לסבירות הרגילה.

דוגמא מעצמי:
במשך יותר משני עשורים שבהם אני גר בשכירות:
* 0 בעלי דירות רצו שאני אעזוב
* 6 דירות רציתי לעזוב מיוזמתי (5 באמצע חוזה, 1 בסופו) מסיבות שונות שכוללות שכנים בעייתיים, דירה/מיקום שהתברר כפחות נוח ממה שחשבתי במקור או שינוי בחיים שלא קשור למגורים עצמם

במשך עשור שבהם השכרתי דירה לדיירים:
* 0 דיירים רציתי "להעזיב"
* 3 דיירים עזבו את הדירה (1 באמצע חוזה, 2 בסופו)
* הדירה היתה לא מושכרת בכלל במשך כשנה במצטבר

הניסיון של המשפחה המורחבת שלי גדול בהרבה ובמשך עשורים של השכרה של עשרות דירות ע"י קרובי משפחה שונים אני נחשפתי רק לסיפור אחד שבו רצו לפנות את הדייר וזה היה בשל בעיות בתשלומים.
היו לא מעט מקרים אחרים שלמרות בעיות בתשלומים, עדיין לא רצו לפנות את הדייר כי "בסוף הוא משלם ואם נפנה אותו אז הדירה יכולה להישאר ריקה עד שנמצא דייר אחר".

אני מודע לפרנויה בהקשר של "ואם יפנו אותי" אבל לדעתי היא הוצאה מפרופורציה באופן מוגזם וכמעט בכל המקרים שאני נחשפתי אליהם (גם מחוץ למשפחה המורחבת) הסיבה לפינוי הדייר תמיד היתה נעוצה בהתנהגות הדייר עצמו ולא "סתם בא לבעל הבית לפנות אותו".

אם אתה מבין שדעת צודק מתמטית, ובוחר בעיניים פקוחות במה שעושה לך טוב מכל סיבה שהיא, שם אותך במקום מצוין לדעתי.
+1

נערך לאחרונה ב:

לופטי

Well-Known Member
כל הכבוד שאתה נכנס לעולם הזה בגיל צעיר
אני חושב שעד שהדילמה הזאת תהיה ממשית יש הרבה מאוד משתנים שיכנסו למשוואה
בינתיים אני מציע לחזק את שריר ההשקעה ומתבונן בכדור השלג גדל

דחילק

Active Member

1. למכור את המניות.
4. הלוואה כנגד הקופה.
כן , לפני כמה שנים ניצלתי את מחירי הקורונה לדירה יד 2 חדשה יחסית שעמדה תקופה במחיר זול (לפחות עבורי) בעיר שלא הכרתי קודם.
תשלומי המשכנתא היו זולים יותר משכר הדירה ששילמתי באותו הזמן, וכיום אחרי פירעון חלקי מסכום שהצטבר התשלומים שוליים בהוצאות החודשיות.

מה שאני יכול לספר מנסיוני המועט :
1. לרכוש לפי המצוי ולא הרצוי. לפנטז על וילה מול הים זה נחמד ובשביל זה יש חלומות , אבל במציאות אם אין את הכסף חבל להיכנס לחובות.
2. לחסוך סכום ראשוני - חלק באפיק סולידי (כמו קרן כספית) וחלק במדדים רחבים שמשיגים את המדד זה מה שאני עשיתי.
3. אם יש אפשרות לקבל סיוע מההורים (כסף בחינם :) ) זה תמיד טוב
4. כאמור זו בד"כ החלטה לא כלכלית אלא אם כאמור הסכומים שאתה הולך להוציא לא גבוהים במיוחד (או אף נמוכים מהשכ"ד) ואתה לא בונה על שיפוץ ושדרוגים לבית אלא יודע לחיות בלי הוצאות מעבר למה שיש לך עכשיו (אנשים נוטים לשפץ ולרהט בהמון כסף דירות שלהם מאשר דירות שכורות)

Aloha

Member
מצרף פה משהו שקראתי כעת והתחברתי אליו מאוד:
(ספר ״הפסיכולוגיה של הכסף״ מורגן האוסל, עמ׳ 259-260)
״בשל המחויבות העמוקה שלנו ליעד שהצבנו לעצמנו, לשמור על עצמאות, במהלך השנים נקטנו צעדים שלא נראים הגיוניים "על הנייר". קנינו את הבית שלנו בלי משכנתא – אחת ההחלטות הכלכליות הגרועות ביותר שקיבלנו, אבל הדבר הטוב ביותר שעשינו עם הכסף שלנו. ריבית המשכנתאות הייתה נמוכה מאוד כשקנינו את הבית, וכל יועץ רציונלי היה ממליץ לנצל את הכסף הזול הזה ולהשקיע את החסכונות שלנו בנכסים שמניבים תשואות גבוהות יותר, כמו מניות. אבל היעד שלנו אינו להיות רציונליים וחסרי רגש, אלא הגיוניים מבחינה פסיכולוגית.

תחושת העצמאות שמקנה לי העובדה שהבית שלנו נמצא בבעלותנו המלאה שווה הרבה יותר מהרווחים שהייתי משיג אילו היינו ממנפים את הנכסים שלנו בעזרת משכנתא זולה. העובדה שאנחנו לא צריכים לעמוד בתשלומי משכנתא חודשיים נסכה בנו הרגשה טובה יותר משהייתה לנו אילו היינו ממקסמים את הערך ארוך הטווח של הנכסים שלנו. זה מאפשר לי להרגיש עצמאי.

אני לא מנסה להצדיק את ההחלטה הזאת בפני אנשים שמודעים למגרעותיה או בפני אנשים שלא היו נוהגים כך לעולם. "על הנייר" אי אפשר להצדיק את ההחלטה הזאת, אבל היא נכונה לנו, ואנחנו שמחים שקיבלנו אותה – וזה מה שחשוב. החלטות טובות הן לא תמיד רציונליות. לעיתים צריך לבחור בין להיות מאושר ובין לעשות את "הדבר הנכון".״

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
למעלה תחתית