רוצה למשוך מזומן מהחשבון באינטראקטיב, מה עושים עם המיסוי בארץ?

M_Riske

New Member
היי, יש לי חשבון השקעות דיבידנד באינטראקטיב ולנוכח המצב, אני נאלץ למשוך חלק מהכספים בחשבון. אני מכיר שכבר מחייבים אותי ב-25% מס בארה"ב אבל מה לגבי הארץ. אני צריך לשלם מס נוסף? למלא 106 בסוף שנה ולהצהיר ששילמתי מס לארצות הברית? אשמח לעזרה כי אני מפחד להסתבך עם רשות המסים

daat99

מייסד
מנהל
ראשית הסבירות היא שאתה מדבר על סכומים קטנים יחסית כך שמבחינת מס הכנסה אתה יותר טרדה מאשר מישהו שצריך לצוד אותו.
תזכור שיש להם מחסור בכוח אדם והם מעדיפים לצוד את האנשים שצריכים לשלם מיסים בשווי של מאות אלפים/מיליונים ולא משקיעים קטנים שכמונו (ואפילו לזה אין להם מספיק אנשים...).

לגבי הצורך לשלם למס הכנסה בארץ:
כל עוד אתה לא מבצע פעולות שנחשבים "מאורעות מס" אז אין לך צורך לשלם מס בארץ.
מכירת מניות היא "מאורע מס" וכמוה גם קבלת דיבידנדים אבל הדיבידנדים מכוסים ע"י האמנה למניעת כפל מס כך שהמיסוי האמריקאי במקור מנטרל את הצורך שלך לשלם בארץ שוב.

M_Riske

New Member
ראשית הסבירות היא שאתה מדבר על סכומים קטנים יחסית כך שמבחינת מס הכנסה אתה יותר טרדה מאשר מישהו שצריך לצוד אותו.

לגבי הצורך לשלם למס הכנסה בארץ:
כל עוד אתה לא מבצע פעולות שנחשבים "מאורעות מס" אז אין לך צורך לשלם מס בארץ.
מכירת מניות היא "מאורע מס" וכמוה גם קבלת דיבידנדים אבל הדיבידנדים מכוסים ע"י האמנה למניעת כפל מס כך שהמיסוי האמריקאי במקור מנטרל את הצורך שלך לשלם בארץ שוב.
אני מבין תודה. אני מעוניין למשוך רק את הדיבידנדים + המזומן בחשבון מבלי למכור מניות אז לגבי הכפל מס, צריך עדיין להצהיר בפני רשות המסים שזה כבר שולם ע"י טופס 106?

daat99

מייסד
מנהל
צריך עדיין להצהיר בפני רשות המסים שזה כבר שולם ע"י טופס 106?
טופס 106 הוא קשור למעסיק ולא רלוונטי לרווחי הון.
ישנם חילוקי דעות בין נציגי מס הכנסה אם במקרה שאתה מתאר צריך להצהיר על הרווחים כך שאין לי תשובה לתת לך בנושא (ושוב אתה ככל הנראה מדבר על סכומים קטנים בכל מקרה כך שזה לא באמת יעניין את רובם אם לא תעשה זאת).

במידה ואתה תבחר כן להצהיר אז ההצהרה מגיעה בצורה של הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה.
אני חושב שכדאי בפעם הראשונה להגיש דו"ח שכזה בעזרת איש מקצוע שיודע איך למלא אותו בצורה נכונה אבל מאוד קשה למצוא איש מקצוע שכזה (אני באופן אישי עדיין לא הצלחתי לאתר איש מקצוע שיודע למלא אותו למרות שכולם טוענים שהם יודעים כששואלים אותם).
אחרי ההגשה הראשונה מגלים שהדו"ח הוא מאוד פשוט ובשנים העוקבות כבר ניתן להגיש אותו לבד.

mraines

Active Member
לא בטוח שהבנת את התשובות, אני מחדד לך. הכסף שקיבלת כדיבידנדים בחשבון שלך כבר שילם מס של 25 אחוז בארהב, אניטראקטיב גבו את זה במקור. הכסף הזה במסגרת ההסכם מס בין המדינות לא חייב במס בארץ. אבל אם תמכור מניה שיש לך בה רווח אינטראקטיב לא גובה על זה מס , אתה חייב מס בארץ על זה. כמו שאמרו פה אם מדובר בסכומים קטנים תשקול מה לעשות. אם הסכום משמעותי כדאי לדווח למס הכנסה בארץ

למעלה תחתית