רו"ח לדו מס שנתי

• פותח הנושא tala
  • פורסם בתאריך

moshe

Well-Known Member
מישהו יודע אם אלפי תומך במכירה בשכבות?

daat99

מייסד
מנהל
מישהו יודע אם אלפי תומך במכירה בשכבות?
למיטב זכרוני הם הצהירו מפורשות שאסור למכור בשכבות אם רוצים להשתמש בשירות שלהם.
אין לי הפניה למקור אבל אתה יכול לפנות אליהם עם השאלה הזו ולדעתי זו התשובה שתקבל.

moshe

Well-Known Member
אבל אתה יכול לפנות אליהם עם השאלה הזו ולדעתי זו התשובה שתקבל.
פנו לפני וזה מה שענו מישהו יכול בבקשה להסביר יותר מה זה אומר?
למה זה מסוכן מבחינת מס הכנסה?
למה לא כדאי לעשות את זה הרי זה הרבה כסף בסיכומו של דבר

ברירת המחדל היא fifo, אפשר לקבל שיטות אחרות (אבל זה אומר שצריך להיות עקבי עם השיטה שנבחרה) אבל אז יש מלא עבודה סביב זה, צריך לזהות את הניירות הספציפיים שנמכרו, אני עשיתי את זה כמה פעמים בחברות (אבל כשזה היה בהיקפים גדולים) ולקח לנו ימים לאסוף את כל מה שמס הכנסה ביקש על מנת לאשר לנו את הפוציזיה.
אני לא חושבת שלאדם הסביר שווה להתעסק בדבר כזה, אם המניות יושבות באותו תיק זה כמעט בלתי אפשרי להוכיח את זה

וזה מה שענו לעוד אחד ששאל:
נציג של אלפי בהודעות האלו:

***, [02/10/2021 11:37]
אני מכירה את זה אבל אני שואלת למה לך לעשות את זה, אחרי זה יהיה קשה לתחזק משהו כזה

***, [02/10/2021 11:41]
אני נגיד עובדת עם 2 חשבונות, אחד תיק השקעות ארוך טווח ואחד תיק השקעות קצר, ואז זה עוזר לי לתכנן את המס, אבל באותו חשבון לעשות את זה מאד קשה ולא ידידותי, מה גם שהשיטה המקובלת למס הכנסה זה fifo אז למה להתחכם איתם ולהסב תשומת לב מיותרת לתיק, זה לא שיש פה מס של מליונים, ואם כן אז זה באמת שווה את התכנון מס.
אם מדובר על חסכון מס משמעותי תדבר איתי בפרטי ואעזור

***, [02/10/2021 11:43]
גל לדעתי הוא צודק, עדיף פחות החכמות מול מס הכנסה, גם אם התיק שלך הרוויח 200 אלף ש"ח, המס עליו יהיה 50 אלף ש"ח, בלי התכנון הזה, נגיד יש לך מס של 30 אלף שח. הזמן שתשרוף מול מס הכנסה ויועצי מס כבר יהיה לא שווה את זה.
מה שכן אפשר לעשות את מה שאני עושה ולקנות ב 2 תיקים ואז מה שארוך טווח פשוט לא נוגעים בו

***, [02/10/2021 14:27]
אני הייתי עושה את זה בחברות, אבל בפרטי זה לא שווה את ההתעסקות.
אני כן עושה את זה בצורה עקיפה, פשוט מנהלת 2 תיקים, אחד לטווח ארוך ואחד לקצר

***, [02/10/2021 14:28]
אם אתה רוצה אני יכולה לעזור לך אבל תבין את המשמעות של החשיפה של מה שאתה עושה, להיות חריג מול מס הכנסה זה לא משהו חיובי לדעתי

daat99

מייסד
מנהל
למה זה מסוכן מבחינת מס הכנסה?
זה לא "מסוכן" מבחינת מס הכנסה - זו בחירה של מי שהקים את אלפי.

למה לא כדאי לעשות את זה הרי זה הרבה כסף בסיכומו של דבר
מי אמר שלא כדאי לך לעשות זאת?
הדבר היחיד שנאמר הוא שאתה לא יכול להשתמש בשירות של אלפי אם אתה בוחר לעשות זאת.

אז יש מלא עבודה סביב זה
ממש לא - זה שקוף לחלוטין.

צריך לזהות את הניירות הספציפיים שנמכרו
אינטראקטיב ברוקרס עושים זאת לבד.

לקח לנו ימים לאסוף את כל מה שמס הכנסה ביקש על מנת לאשר לנו את הפוציזיה.
אנחנו מתבססים על הדו"ח של אינטראקטיב ברוקרס.
אם מס הכנסה מתכחש לדו"ח רשמי של אינטראקטיב ברוקרס (גוף מפוקח!) אז אתה יכול לטעון שמס הכנסה לא מכיר בכך שמכרת ולכן אתה לא חייב במס בכלל :)

אני לא חושבת שלאדם הסביר שווה להתעסק בדבר כזה
אין כאן התעסקות בכלל.

אם המניות יושבות באותו תיק זה כמעט בלתי אפשרי להוכיח את זה
טעות.

אחרי זה יהיה קשה לתחזק משהו כזה
זה מוכיח שמי שענתה לא יודעת על מה מדובר.

באותו חשבון לעשות את זה מאד קשה ולא ידידותי
לא נכון באינטראקטיב ברוקרס.

, מה גם שהשיטה המקובלת למס הכנסה זה fifo
מס הכנסה בהגדרה דורש מס מקסימלי גם אם הנישום לא חייב לשלם אותו.
חובתו החוקית של האזרח היא לשלם את המס שהוא חייב לשלם ואין שום מחוייבות לשלם את המקסימום.

להסב תשומת לב מיותרת לתיק
1. אין כאן תשומת לב מיוחדת כי אין שום הבדל בדו"ח שמשקף זאת.
2. יש "רווח ממומש" שמחושב ע"י אינטראקטיב ברוקרס ועל סמך המספר הזה משלמים מס.
3. אין שום בעיה עם הסבת תשומת לב של מס הכנסה לפעולות שתואמות לתקנות המס.

זה לא שיש פה מס של מליונים
כשאתה בהתחלה זה בהחלט נכון.
אם זה נכון גם בהמשך אז עשית טעות קריטית בבחירת ההשקעה כבר בהתחלה :)

גל לדעתי הוא צודק, עדיף פחות החכמות מול מס הכנסה,
זו לא התחכמות אלא ביצוע פעולת מכירה פשוטה בחשבון השקעות.
הגופים בישראל מחליטים תמיד למכור FIFO (כי מס הכנסה הישראלי הכריח אותם), בחו"ל נותנים ללקוח להחליט.
הדו"ח השנתי הוא אותו הדבר "מכרת X יחידות במחיר Y ושילמת עליהם Z ולכן הרווח הממומש הוא W".
על W תשלם מס כחוק.

גם אם התיק שלך הרוויח 200 אלף ש"ח
למה לדבר על מספרים קטנים?
אנחנו בבלוג ובפורום עוסקים בהשקעה ארוכת טווח של עשרות שנים ואפילו בין-דורית כך שמדובר ב-40+ שנה.
אם נניח למשל רווחים של 10% בשנה (כמו המדד) אז ההפקדה הראשונית של תיק דיבידעת בסך 10 אלף דולר הופכת להיות 45.25 אלף דולר.
לעומת זאת הרכישה האחרונה בשנה שלפני המכירה הפכה 10 אלף דולר ל-11 אלף דולר.
במידה ואתה רוצה למכור את אותן המניות אז הפער במיסוי הוא בין 250 דולר (מכירה של שכבה אחרונה) ל-8,812.5 דולר.
ואם בטעות תרצה למשוך את הכסף בשביל לקנות בית שעולה היום מיליון שח לאחד הנכדים/נכדות (אחרי 40 שנה של עליית מחיר של 3% בלבד מדובר ב-3.26 מיליון שח) אז הפער במיסוי כבר עובר את החצי מיליון רק בגלל שלא בחרת למכור את האחרונים אלא התפשרת על הראשונים.

מה שכן אפשר לעשות את מה שאני עושה ולקנות ב 2 תיקים ואז מה שארוך טווח פשוט לא נוגעים בו
לא ישים בעליל בעולם המציאותי והיא תבין זאת בעוד 10-20 שנה גם כן...

אני הייתי עושה את זה בחברות, אבל בפרטי זה לא שווה את ההתעסקות.
התעסקות = 0
תועלת = גדול מ-0
בהחלט שווה את ההתעסקות :)

מומו

Well-Known Member
זו בחירה של מי שהקים את אלפי.
לא מדויק.
זה לא מתוך בחירה שלהם, זו היתה הדרישה של מ"ה, אחרת הם לא היו מקבלים אישור למערכת.

אותו דבר עם השירות החדש של המתווך שפורסם לפני כשבועיים (הפקת טופס 867, תשלום מס לאחר מכירה באופן מיידי וכו'...) גם שם הם הצהירו שהם תומכים בFIFO בלבד (אחרת מ"ה לא היה מכיר בטופס שלהם)

לענ"ד זה רק עניין של זמן עד שתהיה החלטה יותר ברורה. לא סביר בעיניי שמשקיע בארץ יהיה חייב לשלם X בעוד משקיע בחו"ל ישלם Y. צד אחד יהיה חייב להתיישר

אם מס הכנסה מתכחש לדו"ח רשמי של אינטראקטיב ברוקרס (גוף מפוקח!) אז אתה יכול לטעון שמס הכנסה לא מכיר בכך שמכרת ולכן אתה לא חייב במס בכלל
מ"ה לא חייב להתכחש, הוא פשוט יכול לקבוע שהדו"ח לא קביל.קראתי לאחרונה שמ"ה התנגד לנישומים שעברו ביקורת להשתמש בזה אבל לא שמעתי שהגיע (עדיין) לבית המשפט. כמו שציינתי לפי דעתי זה עניין של זמן עד שבית המשפט/מס הכנסה ידרש לההבהרה חד משמעית בנושא

כן, ברור לי שהחוק היבש מאפשר זאת במידה והנישום יודע להוכיח מועד הרכישה והמכירה של השכבות. אבל שזה יוצר בלאגן כמו שיש עכשיו... זה לא המצב האידיאלי

daat99

מייסד
מנהל
זה לא מתוך בחירה שלהם, זו היתה הדרישה של מ"ה, אחרת הם לא היו מקבלים אישור למערכת.
אני בספק רב...

אותו דבר עם השירות החדש של המתווך שפורסם לפני כשבועיים
זה ממש לא אותו הדבר.
אותה חברה חדשה מבצעת ניכוי במקור ותקנות מס הכנסה דורשות מכל גוף שמבצע ניכוי במקור לבצע ניכוי מקסימלי (ובנוסף לנכות לפי שיטת FIFO).
אלפי לא מבצעים ניכוי במקור אלא רק מילוי הדו"ח בשביל הלקוח כך שהתקנות שחלות על גוף שמבצע ניכוי במקור אינן חלות על אלפי.

ם שם הם הצהירו שהם תומכים בFIFO בלבד
שם זה נדרש בתקנות מס הכנסה באופן מפורש בשל הניכוי במקור.
על אלפי לא חלות התקנות שקשורות לניכוי במקור ולכן זה לא חל עליו.

זה כמו חובה לשלם מס על דירה שלישית ואז גוף אומר שהוא מגיש לך דו"ח שנתי כאילו כל הדירות שלך הן דירה שלישית...
לענ"ד זה רק עניין של זמן עד שתהיה החלטה יותר ברורה. לא סביר בעיניי שמשקיע בארץ יהיה חייב לשלם X בעוד משקיע בחו"ל ישלם Y
זה לא עניין של משקיע בארץ מול משקיע בחו"ל.
זה עניין של משקיע שגוף מבצע עבורו ניכוי במקור מול משקיע שמגיש טפסים למס הכנסה בעצמו.
הפערים הללו קיימים כמעט בכל תקנות מס הכנסה ואני אישית נחשפתי אליהן בכלל מתחום הנדל"ן (בעבר השכרתי דירה לגוף שניכה מס מקסימלי במקור למרות שהייתי פטור ממס בכלל).
לעניות דעתי הפערים במיסוי בין "מגישי הדוחות" לבין "משלמי המס במקור" יישארו כל עוד מדינת ישראל תשאר.

יש סיבה שבכירים במס הכנסה טענו בפני מבקר המדינה לפני כמעט עשור שלרוב תושבי ישראל מגיע החזרים ודרישת הגשת דו"חות מס שנתיים מכל התושבים תגרום לגירעון ולא להגדלת גביית המס.

קראתי לאחרונה שמ"ה התנגד לנישומים שעברו ביקורת להשתמש בזה
לא יודע מה קראת אז אני לא יכול להתייחס.
מכיוון שכשאני מגיש דו"ח למס הכנסה אין להם שום דרך לדעת אם המכירה בוצעה לפי שכבות FIFO או לפי "מה שהתחשק לי כשלחצתי על כפתור מכירה" אז אני מסופק שמדובר במשהו שקשור למה שאנחנו דנים בו.

אני מאתגר אותך להנפיק דו"ח מאינטראקטיב ברוקרס ולראות בדו"ח איפה רשום שהרווח הממומש בוצע לפי FIFO או משהו אחר.

כמו שציינתי לפי דעתי זה עניין של זמן עד שבית המשפט/מס הכנסה ידרש לההבהרה חד משמעית בנושא
כבר יש הברה חד משמעית בנושא בתקנות מס הכנסה עצמן:
560
מס הכנסה לא יכול לטעון שהדו"ח הרשמי של הברוקר שעליו מסתמכים ומציג את יום הרכישה והמחיר המקורי "אינו הוכחה ליום הרכישה והמחיר המקורי".

זה יוצר בלאגן כמו שיש עכשיו.
במס הכנסה יש בלאגן בהרבה מאוד נושאים והרבה מאוד תחומים כבר מהקמת המדינה - זה גם משהו שאני בספק אם הוא ישתנה במהלך חיי המדינה.

moshe

Well-Known Member
בהנחה ואני רוצה למכור בשכבות, ומבחינתי לעשות עם רואה חשבון שכן יעשה את זה בשבילי וללא אלפי
וכבר הגשתי עם אלפי על שנת 2023
האם איחרתי את הרכבת כי צריכים להיות כל הזמן באותה שיטה? (עדיין לא ביצעתי שום מכירה רק דיבידנדים)
בתקווה שלא מה אני אמור לעשות עכשיו?
והאם חברה שנמכרת לחברה אחרת ואני מקבל מזה כסף האם זה גם משנה השיטה (לא הצלחתי למצוא עם עצמי האם יש הבדל)

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
ומבחינתי לעשות עם רואה חשבון שכן יעשה את זה בשבילי וללא אלפי
הרו"ח לא עושה זאת בשבילך - אתה צריך לעשות זאת כשאתה מוכר לבד.

אלפי לא מוכנים להנפיק דו"חות למי שבחר למכור שלא לפי FIFO משיקולים שלהם (שלא ידוע אם הם תואמים את התשובה "הפוליטית" שהם נותנים ללקוחות).
לרו"ח אין את הבעיה הזו וגם לא לדו"ח שאתה ממלא בעצמך לבד.
האם איחרתי את הרכבת כי צריכים להיות כל הזמן באותה שיטה?
לא באמת.
כפי שהסברתי אין לצורת המכירה אינדיקציה בדו"ח של אינטראקטיב כך שפקיד שומה לא יכול לדעת אם מכרת לפי FIFO או לא על סמך הדו"ח הזה.
הדו"ח של אינטראקטיב כן מספק "מחיר רכישה" לפי סדר המכירה שבחרת כך שזה שקוף מבחינת הדו"ח ועדיין נחשב "הוכחה למחיר רכישה".

חשוב לזכור:
אינטראקטיב ברוקרס הוא גוף מפוקח רשמי שדרכו מנוהלים תיקי השקעות של לקוחות של בנקים בישראל.
אם מס הכנסה יטען שהגוף אינו אמין אז זה מטיל ספק גם על לקוחות הבנקים ובתי ההשקעות בישראל שמשתמשים בשירותיו ולא רק על לקוחות של IB ישירות.

מה אני אמור לעשות עכשיו?
להגדיר במערכת של אינטראקטיב ברוקרס איך אתה רוצה לבצע את המכירה לפני שאתה מבצע אותה.
תשים לב שזה לא רלוונטי למכירות בכפיה שבהן כל המניות נמכרות ביחד כגון התמזגויות של חברות וכו'.

לא יזיק לזכור שגישת ההשקעות שאני דוגל בה ומפרסם אותה בבלוג ובפורום מבוססת על כך שלא צריך למכור מניות לעולם כך שהדיון הזה תיאורטי לחלוטין מבחינת משקיעים שפועלים כמוני.

האם חברה שנמכרת לחברה אחרת ואני מקבל מזה כסף האם זה גם משנה השיטה (לא הצלחתי למצוא עם עצמי האם יש הבדל)
במקרים כאלו כל ההחזקה שלך נמכרת על כל שכבותיה כך שזה לא רלוונטי.

זה רלוונטי רק אם אתה בוחר באופן יזום למכור חלק מההחזקה שלך במניות של חברה X וזו בחירה שאני לא רואה הצדקה לבצעה בעודך בחיים (וגם זה רק בגלל שאין לך שליטה מלאה על היורשים...).

moshe

Well-Known Member
הבנתי.
שוב תודה על הכל.
אחפש איפה משנים את זה באינטראקטיב רק בשביל הידע

daat99

מייסד
מנהל
אחפש איפה משנים את זה באינטראקטיב רק בשביל הידע
תהנה.

חלק מהדברים רלוונטים רק לאמריקאים (רווח "קצר/ארוך טווח") ולא משפיעים עלינו כישראלים כי בארץ מס הכנסה לא מבצע את ההבחנה הזו.
האפשרויות של FIFO/LIFO ו"מחיר מקסימלי" מאוד שימושיות עבורנו כישראלים.

FIFO זו ההגדרה שאלפי והגוף החדש שמבצע ניכוי במקור דורשים מהמשתמשים להגדיר.
מי שמגיש דו"חות לבד ו/או בעזרת איש מקצוע יכול לבחור מה שמתחשק לו.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
אני בספק רב...
יצא לי לשוחח אישית עם המקימה של אלפי... אפשר לצאת מהספק :)
אלפי (=תוכנה) שיכולה לעשות כל מה שמתכנתים אותה, אין בעיה לעשות FIFO או כל צורה אחרת, וכעת שיש דוח שכבות באינטראקטיב זה גם יהיה יותר קל

זה ממש לא אותו הדבר.
אותה חברה חדשה מבצעת ניכוי במקור ותקנות מס הכנסה דורשות מכל גוף שמבצע ניכוי במקור לבצע ניכוי מקסימלי (ובנוסף לנכות לפי שיטת FIFO).
אלפי לא מבצעים ניכוי במקור אלא רק מילוי הדו"ח בשביל הלקוח כך שהתקנות שחלות על גוף שמבצע ניכוי במקור אינן חלות על אלפי.
התכוונתי שזה אותו דבר לגבי ה-FIFO.
אם הם מבצעים ניכוי במקור, הם יכלו להתסמך על הדוח של הברוקר ולפיו לבצע את החישוב. האישור שהם קיבלו ממ"ה שיוכלו לנכות במקור מותנה בכך שהם מחשבים לפי FIFO בלבד

על אלפי לא חלות התקנות שקשורות לניכוי במקור ולכן זה לא חל עליו.
אלפי מפיקה דוחות שהנושה מגיש באופן עצמאי למ"ה. זה היה אחד מהתנאים שלהם לקבל אישור למערכת

מכיוון שכשאני מגיש דו"ח למס הכנסה אין להם שום דרך לדעת אם המכירה בוצעה לפי שכבות FIFO או לפי "מה שהתחשק לי כשלחצתי על כפתור מכירה" אז אני מסופק שמדובר במשהו שקשור למה שאנחנו דנים בו
בוודאי שיש להם, אתה מגיש כל שנה את כל הקניות והמכירות שביצעת. הפקיד הזוטר (אותו פקיד שבסיפור הקודם חיפש את המשקיע שהעביר את כל נכסיו רגע לפני מותו כדי לא לשלם מס עזבון במדינה זרה :)) ורוצה לקבל העלאה במשכורת או שבחים מהמנהל בקלות יכול לחקור ולהבין שזה לא FIFO.

אני מאתגר אותך להנפיק דו"ח מאינטראקטיב ברוקרס ולראות בדו"ח איפה רשום שהרווח הממומש בוצע לפי FIFO או משהו אחר
חקירה של הדוחות משנים קודמות

לא יודע מה קראת אז אני לא יכול להתייחס
המתורגמן הפיננסי (שאני מחזיק ממנו כאדם אמין בעל ידע עצום בתחום המיסוי) כתב בבלוג שלו כאן
"חשוב לציין שלמרות שהתקנות מאפשרות מכירה לפי שכבות לבחירה, מס הכנסה כן הביע התנגדות לנישומים מסוימים שעברו ביקורת. המקרה לא הגיע לבית משפט, ונסגר מאחורי הקלעים."

daat99

מייסד
מנהל
האישור שהם קיבלו ממ"ה שיוכלו לנכות במקור מותנה בכך שהם מחשבים לפי FIFO בלבד
1. תקנות מס הכנסה לניכוי במקור באמת דורשות שהניכוי יבוצע לפי FIFO (כפי שנרשם בתגובות הקודמות).

2. בפעם האחרונה שבדקתי אלפי לא היו יכולים לבצע ניכוי במקור באינטראקטיב ברוקרס.
כל עוד זה לא שירות חדש שאני לא שמעתי עליו עדיין אז זה לא רלוונטי לסדר הפעולות באינטרקאטיב.
סדר הפעולות בכלל לא מופיע בדו"ח של אינטראקטיב כך שאין להם שום דרך לדעת אם המכירה בוצעה ב-FIFO/LIFO/אחר בכלל.
הדרישה שלהם שהלקוחות שמשתמשים בשירות מילוי הדו"ח השנתי יבצעו מכירה לפי FIFO הייתה קיימת כבר קודם (כשהם לא ביצעו ניכוי במקור גם אם היום הם כן עושים זאת) כך שבכל מקרה אין כאן קשר בין הדברים.

אלפי מפיקה דוחות שהנושה מגיש באופן עצמאי למ"ה. זה היה אחד מהתנאים שלהם לקבל אישור למערכת
וזו לדעתי שטות מוחלטת (גם אם נתעלם לחלוטין מכך שלא ניתן לדעת אם המכירה בוצעה לפי FIFO/LIFO/אחר לפי הדו"חות הרשמיים של אינטראקטיב).
אין בסיס בתקנות מס הכנסה לדרישה שכזו כשאין ניכוי מס במקור.
גם אם אתה הבנת את המייסדת של אלפי נכון זה לא אומר ש:
1. היא לא שיקרה לך
2. היא לא "עיוותה מספיק פרטים בשביל שזה לא יהיה שקר ועדיין יעביר את המסר הלא נכון"
3. היא בעצמה לא הבינה על מה מדובר
4. מי שהסביר לה את הדרישה הזו לא טעה בעצמו

הדבר היחידי שישכנע אותי אחרת הוא הפניה לתקנות מס הכנסה בעניין שבהן רשום מפורשות שגוף שממלא דו"ח עבור נישום שצריך להגיש את הדו"ח באופן עצמאי מחוייב לוודא שהנישום ביצע מכירות לפי FIFO.
מכיוון שתקנה שכזו תסתור את תקנות מס הכנסה לעניין מכירת ניירות ערך שנרכשו במועדים שונים אז אני בספק רב אם תמצא תקנה שכזו.
גם אם תמצא תקנה שכזו בשל הסתירה בין שתי התקנות ההופכיות אז ישנו בסיס למילוי הדו"ח לפי רצון הנישום והצגת התקנה המאשרת זאת לבית משפט במקרה שמגיעים לשם (ואני באמת מסופק אם מישהו ממבקרי הפורום יגיע לשלב שכזה).

אתה מגיש כל שנה את כל הקניות והמכירות שביצעת.
חס וחלילה :)
כל שנה אני מגיש את כל ההחזקות ואת כל המכירות.
למה שאני אגיש להם את כל הקניות ואתן להם תחמושת שהם לא דרשו לקבל ולא צריכים לקבל על פי חוק?
אפילו בהצהרת הון אנחנו לא צריכים להיכנס לרמת פירוט שכזו ומספיק לדווח על "מחיר ממוצע לכל ההחזקה".

הפקיד הזוטר (אותו פקיד שבסיפור הקודם חיפש את המשקיע שהעביר את כל נכסיו רגע לפני מותו כדי לא לשלם מס עזבון במדינה זרה :)) ורוצה לקבל העלאה במשכורת או שבחים מהמנהל בקלות יכול לחקור ולהבין שזה לא FIFO.
זה בהחלט אפשרי אבל:
1. המידע הזה לא זמין לאלפי אז אין להם שום דרך לדעת אם עשית זאת או לא
2. גם במידה וישנה הגבלה על אלפי (ואני בספק אם ישנה הגבלת אמת שכזו על שירות שלא מבצע ניכוי מס במקור) היא לא חלה על הנישום
3. כנישום מותר לך לבצע מכירה לפי שכבות לפי תקנות המס כך שפקיד שומה לא יכול לקנוס אותך על כך שביצעת משהו שרשום מפורשות בתקנות מס הכנסה שמותר לך לבצע רק כי חברה צד ג' טוענת שלה אסור

חקירה של הדוחות משנים קודמות
את זה אלפי צריכים לעשות בעצמם.
שוב - גם אם קיים איסור שכזה הוא חל רק עליהם ולא עליך כאזרח ותושב מדינת ישראל.
בתקנות מס הכנסה רשום מפורשות שמותר לך למכור ניירות שנרכשו במועדים שונים שלא לפי FIFO אם אתה יכול להוכיח זאת ובאינטראקטיב אתה בהחלט יכול להוכיח זאת.

תשים לב:
אלפי דורשים ממך שתבצע את המכירה לפי FIFO - מס הכנסה לא דורש זאת ממך אלא מאפשר זאת לך כפי שרשום באופן מפורש בתקנות...

המתורגמן הפיננסי (שאני מחזיק ממנו כאדם אמין בעל ידע עצום בתחום המיסוי) כתב בבלוג שלו כאן
"חשוב לציין שלמרות שהתקנות מאפשרות מכירה לפי שכבות לבחירה, מס הכנסה כן הביע התנגדות לנישומים מסוימים שעברו ביקורת. המקרה לא הגיע לבית משפט, ונסגר מאחורי הקלעים."
זה לא סוד שמס הכנסה רוצה יותר כסף.
במציאות התקנות כתובות והן ברורות ומסיבה זו הם לא הגיעו לבית המשפט.
אם מס הכנסה היה משוכנע בעמדתו הוא לא היה נסוג מבית המשפט אלא מגיע לשם והופך את זה לתקדים למען יראו וייראו.

מומו

Well-Known Member
אם הנישום לא מגיש את הקניות והמכירות (חלק הTrades שמופיע בסטייטמנט) אז:
הרו"ח / הנישום כנראה מבצע חישוב לפי שער המרה דולר-שקל ממוצע ולא שער לפי תאריך קניה ומכירה

לפי תקנות מ"ה יש להגיש טופס 1325 שבו מפורטות כל הקניות והמכירות לפי תאריכים וחישוב רווה והפסד לכל עסקה.
במידה והנישום לא מצרף 1325 או את הTrades - לענ"ד זה לא לפי התקנות ולכן אם הפקיד הזוטר יהיה ממש מעצבן הוא יוכל לפסול את הדוח ולדרוש הגשת דוח מתוקן.

לגבי אלפי, אין לי דרך לדעת אם מה שכתבת נכון אני מסתמך על מה שהמייסדת אמרה לי מ"כלי ראשון". אני מניח שזה חוזר לשאלה של "שקט נפשי" ולתפוס את הרוב ולא הכל. לפעמים צריך להתפשר ולענ"ד זה מה שאלפי עשו - התפשרו בנקודה הזו כדי להצליח להקים את המערכת ולקבל אישור בצורה מהירה

daat99

מייסד
מנהל
אם הנישום לא מגיש את הקניות והמכירות (חלק הTrades שמופיע בסטייטמנט) אז:
הרו"ח / הנישום כנראה מבצע חישוב לפי שער המרה דולר-שקל ממוצע ולא שער לפי תאריך קניה ומכירה
בדו"ח של אינטראקטיב רשום מחיר ותאריך המכירה ומחיר ותאריך הרכישה.
בדו"ח של אינטראקטיב לא רשום אם היו או לא היו שכבות נוספות שלא נמכרו שנרכשו בתאריכים אחרים.

לפי הדו"ח הזה ניתן (במידה ורוצים בכך) לחשב שער המרה מדויק.
לרוב החישובים מבוצעים לפי שער ממוצע בכל מקרה כך שזה לא כל כך רלוונטי.

לפי תקנות מ"ה יש להגיש טופס 1325 שבו מפורטות כל הקניות והמכירות לפי תאריכים וחישוב רווה והפסד לכל עסקה.
רק של המכירות.
למשל:
נניח והנישום קנה 100 מניות ב-100 שכבות שונות לפני 5 שנים.
בשנה האחרונה הנישום מכר מניה בודדת משכבה בודדת ללא רכישות בכלל.

למיטב הבנתי הלא מקצועית:
בטופס של השנה האחרונה הנישום צריך לפרט את המניה הבודדת שנמכרה והפרטים של רכישתה אבל הוא אינו נדרש לפרט את פרטי 99 המניות שלא נמכרו.

בדו"ח של אינטראקטיב לא מופיע המידע על ה-99 שלא נמכרו אבל בהחלט מופיע המידע על המניה הבודדת שנמכרה ועל בסיסו ממולאים הדו"חות למס הכנסה.

או את הTrades -
ה-TRADES גם מפרטים רק את המניה הבודדת שנמכרה ולא את ה-99 שלא נמכרו בדיוק כמו בדו"ח של אינטראקטיב.

לענ"ד זה לא לפי התקנות ולכן אם הפקיד הזוטר יהיה ממש מעצבן הוא יוכל לפסול את הדוח ולדרוש הגשת דוח מתוקן.
אני לא חושב כך ולמרות כל הרו"ח הלא מקצועיים שנתקלתי בהם, עדיין לא נתקלתי באחד שדרש פירוט של כל הרכישות שהיו בתיק ההשקעות שלי מאז הקמתו ללא קשר לכך שהן לא נמכרו בשנת המס הרלוונטית.
אפילו כשנדרשתי למלא הצהרת הון היא לא התלוותה לדרישת פירוט שכזו.

לפעמים צריך להתפשר ולענ"ד זה מה שאלפי עשו - התפשרו
גם לדעתי אלפי התפשרו.
זה לא אומר ש:
1. אני חייב להתפשר
2. יש להם דרך לדעת אם מכרת לפי FIFO\LIFO\אחר לפי הדו"ח שלך (אם לא תנדב את המידע בעצמך)

אני חוזר ומדגיש:
מבחינת הדו"ח השנתי של אינטראקטיב שאותו מספקים לאלפי אין שום דרך לדעת אם בוצעה מכירה לפי FIFO\LIFO\אחר.
הדרכים היחידות שלהם לגלות זאת הן:
1. לשאול את הלקוח
2. להצליב את הדו"ח השנתי שהם קיבלו מהלקוח מול נתונים היסטוריים שהלקוח לא סיפק להם וזו ממש עבירה על החוק במדינת ישראל

מומו

Well-Known Member
אני מבין ומודע שכל הנושא הזה הוא בשבילך תיאורתי כיון שתיק דיבידעת כפי שמפורסם בבלוג לא מבצע מכירות... ואעפי"כ...

האם אנחנו מסכימים שבדוח השנתי שאתה שולח למ"ה כל שנה אתה מספק להם את החלק של ה-Trades מהסטייטמנט של אינטאראקטיב?
אם כן, האם אנחנו מסכימים שבחלק של ה-Trades מצויינים כל הרכישות וכל המכירות שביצעת באותה תקופת זמן? (ללא קשר אם מכרת את הנכס באותה שנה או לא)

אם עד לכאן אנחנו מסכימים - אז מה הבעיה של הפקיד הזוטר להסתכל על הדוחות משנים קודמות לחקור ולגלות שהמכירה שבוצעה בתאריך X היתה לפי המחיר של תאריך הרכישה Y במקום שזה יהיה לפי תאריך רכישה Z?
הרי סיפקת להם את כל תאריכי הרכישה ותאריכי המכירה כולל המחירים של כל עסקה. כפי שכתבת כאן:
בדו"ח של אינטראקטיב רשום מחיר ותאריך המכירה ומחיר ותאריך הרכישה

לפי הדו"ח הזה ניתן (במידה ורוצים בכך) לחשב שער המרה מדויק.
לרוב החישובים מבוצעים לפי שער ממוצע בכל מקרה כך שזה לא כל כך רלוונטי.
ואם נבדוק נגלה שלפי תקנות מ"ה שער ממוצע לא חוקי, זה מה שרוב הרו"ח עושים ודבר זה לפי הבנתי לא נאכף

רק של המכירות
מתנצל, אבל זה לא מדויק
בטופס 1325 הנישום צריך למלא את כל השדות: תאריך הרכישה, תאריך המכירה, מחיר מקורי (=מחיר רכישה), ערך נקוב במכירה (=מחיר מכירה). ולא רק של המכירות

בדו"ח של אינטראקטיב לא רשום אם היו או לא היו שכבות נוספות שלא נמכרו שנרכשו בתאריכים אחרים.
בטופס של השנה האחרונה הנישום צריך לפרט את המניה הבודדת שנמכרה והפרטים של רכישתה אבל הוא אינו נדרש לפרט את פרטי 99 המניות שלא נמכרו.
ה-TRADES גם מפרטים רק את המניה הבודדת שנמכרה ולא את ה-99 שלא נמכרו בדיוק כמו בדו"ח של אינטראקטיב.
מסכים
ועדיין כיון שסיפקת להם בשנים שעברו את ה-Trades הם יודעים מתי רכשת

אני לא חושב כך ולמרות כל הרו"ח הלא מקצועיים שנתקלתי בהם, עדיין לא נתקלתי באחד שדרש פירוט של כל הרכישות שהיו בתיק ההשקעות שלי מאז הקמתו
אין צורך להגיש "מאז הקמתו" הרי והגשת כל שנה ומ"ה שומרים בארכיון ויכולים לבדוק מתי נרכשו המניות

זה לא אומר ש:
1. אני חייב להתפשר
מסכים לגמרי, ולכן לא לכל אחד אלפי יכולה להתאים

2. יש להם דרך לדעת אם מכרת לפי FIFO\LIFO\אחר לפי הדו"ח שלך (אם לא תנדב את המידע בעצמך)
מסכים. אלפי מזהה שהמכירה היא לא לפי FIFO ומציגה הודעה בהתאם שלא ניתן להמשיך בתהליך.
מניסיונם של לקוחות אחרים - בתמיכה מנחים את הלקוח איך לשנות את זה חזרה ל-FIFO במידה ורוצה בכך כדי שמפה והלאה זה יהיה עקבי לפי FIFO

מבחינת הדו"ח השנתי של אינטראקטיב שאותו מספקים לאלפי אין שום דרך לדעת אם בוצעה מכירה לפי FIFO\LIFO\אחר.
אם מסתכלים רק על אותה שנה - אני מסכים שאין לאלפי דרך לדעת. אולם, המערכת דינמית ומתקדמת לפי השלבים והמצב של הלקוח. במידה והלקוח העלה סטייטמנט שמכיל מכירות באותה שנה והמערכת לא מזהה שאותה מניות נרכשו באותה שנה, היא מבקשת להעלות את הסטייטמנטים הקודמים כדי לחשב את שער ההמרה ביום הקניה
אין לי מושג למשל מה קורה שהלקוח לא יכול להשיג את הסטייטמנט (אינטראקטיב מגבילים עד X שנים אחורה ועוד Y שנים בארכיון שכרוך בתשלום)
בדרך זו לפי דעתי הם מוודאים שזה אכן היה לפי FIFO ולא אחרת

להצליב את הדו"ח השנתי שהם קיבלו מהלקוח מול נתונים היסטוריים שהלקוח לא סיפק להם וזו ממש עבירה על החוק במדינת ישראל
כאמור, הם מבקשים את הדוחות של שנים קודמות
וזו בדיוק הנקודה שאני מנסה לטעון - גם אותו פקיד במ"ה שמחזיק כבר את כל ההיסטוריה של הנישום יש לו את כל המידע כדי להצליב
סליחה שלא ממש הבנתי את הסיפא של המשפט - איך אלפי יצליבו עם מידע שאין להם? לפרוץ למ"ה כדי לשלוף מידע של הלקוח?!

* חוזר ומדגיש אין לי מניות באלפי :)

daat99

מייסד
מנהל
הנושא הזה הוא בשבילך תיאורתי כיון שתיק דיבידעת כפי שמפורסם בבלוג לא מבצע מכירות...
סך הנכסים שלי מורכב מ:
1. תיק דיבידעת
2. תיק מניות (שמושקע בצורה דומה מאוד לדיבידעת) הרבה יותר גדול
3. תיק "משחקים" שבו אני מוחק לעצמי כמות כסף מוגבלת ומוגדרת מראש בשביל ריגוש

הנושא הזה ממש לא מוגבל לתיאוריה עבורי והוא כבר יושם יותר מפעם אחת בתיק #3.

האם אנחנו מסכימים שבדוח השנתי שאתה שולח למ"ה כל שנה אתה מספק להם את החלק של ה-Trades מהסטייטמנט של אינטאראקטיב?
אכן.
1. החלק הזה של השנים הקודמות לא מגיע לרו"ח של השנה הנוכחית
2. החלק הזה לא מכיל מידע שחושף לפי איזו שכבה נמכרו ניירות הערך
3. החלק הזה כן מכיל מידע שבאמצעותו אני יכול להוכיח תאריך ומחיר רכישה ורווח ממומש לפי השכבה שבחרתי מראש

אם כן, האם אנחנו מסכימים שבחלק של ה-Trades מצויינים כל הרכישות וכל המכירות שביצעת באותה תקופת זמן? (ללא קשר אם מכרת את הנכס באותה שנה או לא)
אכן.
4. בחלק הזה לא מצויינות הרכישות שביצעתי בתקופות זמן אחרות

אז מה הבעיה של הפקיד הזוטר להסתכל על הדוחות משנים קודמות לחקור ולגלות שהמכירה שבוצעה בתאריך X היתה לפי המחיר של תאריך הרכישה Y במקום שזה יהיה לפי תאריך רכישה Z?
אין לו בעיה לעשות זאת אבל מותר לך לעשות זאת.

תשים לב שהדיון הוא לא על "האם מותר לך למכור לפי סדר שאינו FIFO" אלא על כך שאלפי דורשים שתבצע את המכירה לפי FIFO.

משכך הדיון הוא לא אם פקיד השומה ידע אם מכרת לפי שכבות או לא (רשום בתקנות מס הכנסה מפורשות שמותר לך) אלא אם אלפי ידעו אם מכרת לפי FIFO או לא.

לאלפי אין דרך חוקית לדעת זאת (לשאול אותך ולקוות שלא שיקרת להם זו אינה דרך "לדעת"...).

תזכור: האיסור בהקשר הזה חל על אלפי אבל לא עליך כנישום.

הרי סיפקת להם את כל תאריכי הרכישה ותאריכי המכירה כולל המחירים של כל עסקה
למס הכנסה - לא לאלפי.
אני לא צריך להסתיר ממס הכנסה שביצעתי מכירה בשכבות שאינן FIFO - מותר לי לבצע זאת לפי תקנות מס הכנסה.
אלפי יסרבו לספק לי דו"ח אם הם יגלו שביצעתי מכירה שלא לפי FIFO ולהם:
1. אין לי שום חובה חוקית לספר זאת
2. לא סיפקתי מספיק מידע בשביל שהם ידעו זאת

ואם נבדוק נגלה שלפי תקנות מ"ה שער ממוצע לא חוקי
נכון מאוד.
תשים לב שהדיון שלנו הוא לא על שער ממוצע (אתה בטוח שאלפי לא מחשבים לפי שער ממוצע?) אלא על מכירה לפי שכבות שאינן FIFO.

באופן אישי: בדו"ח האחרון שהגשתי למס הכנסה החישוב בוצע לפי שער בימים הרלוונטיים ולא לפי שער ממוצע.

ה מה שרוב הרו"ח עושים ודבר זה לפי הבנתי לא נאכף
אני בהחלט מסכים שיש דברים שאינם מותרים בתקנות ועדיין מבוצעים במציאות.
זה לא אומר שדברים שמותרים בתקנות הם אסורים במציאות :)

מתנצל, אבל זה לא מדויק
בטופס 1325 הנישום צריך למלא את כל השדות: תאריך הרכישה, תאריך המכירה, מחיר מקורי (=מחיר רכישה), ערך נקוב במכירה (=מחיר מכירה). ולא רק של המכירות
כאן אני חולק עליך.
לפי איך שאני קורא את מה שרשום בטופס הוא מציין מפורשות שהתיעוד מתייחס רק למכירות.
פעם אחת בתיאור הטופס:
הטופס מיועד לדווח על רווח הון ריאלי ממכירת ניירות ערך נסחרים בבורסה בידי חבר בני אדם או בידי יחיד שניירות הערך רשומים בספרי העסק וכן יחיד שלא נוכה לו מס כחוק.

פעמיים בכותרת העמודה השניה בטבלה רשום:
"זיהוי מלא של נייר הערך שנמכר לפי הסדר הכרונולוגי של המכירות".
1. אין כאן שום דרישה לספק מידע מלא של ניירות הערך שלא נמכרו
2. אין כאן שום דרישה לספק סדר כרונולוגי של הרכישות

גם בדף ההסבר אין שום דרישה לרישום כל המניות שנרכשו אי פעם ולא נמכרו.

אני אשמח אם תפנה אותי למשפט ספציפי בטופס/תקנות-רלוונטיות שדורש:
1. רישום של ניירות שלא נמכרו
2. תיעוד הסדר הכרונולוגי של הרכישות

דוגמא היפוטתית לצורך המחשה:
המשקיע ביצע את הרכישות הבאות בכל שנה בראשון לינואר והגיש עבור שנים אלו דו"חות למס הכנסה לא באמצעות אלפי:
10 יחידות ב-2020 עם מחיר של 10 שח ליחידה
10 יחידות ב-2021 עם מחיר של 11 שח ליחידה
10 יחידות ב-2022 עם מחיר של 12 שח ליחידה
10 יחידות ב-2023 עם מחיר של 13 שח ליחידה

בשנת 2024 המשקיע בוחר למכור 10 יחידות במחיר של 14 שח.

מכירה לפי FIFO תתועד בטופס כך (מניח שאין שינוי במדדים/שערי מטבעות לצורך פשטות):
ערך נקוב במחירה: 14 שח
תאריך רכישה: 01/01/2020
מחיר מקורי: 10 שח
שיעור עליית מדד: 0
מחיר מתואם: 10 שח
תאריך מכירה: 01/01/2024
תמורה: 14 שח
רווח הון ריאלי בשיעור מס של 25%: 4 שח
הפסד הון: 0 שח

מכירה לפי LIFO (או "מס מינימלי) תתועד בטופס כך (מניח שאין שינוי במדדים/שערי מטבעות לצורך פשטות):
ערך נקוב במחירה: 14 שח
תאריך רכישה: 01/01/2023
מחיר מקורי: 13 שח
שיעור עליית מדד: 0
מחיר מתואם: 13 שח
תאריך מכירה: 01/01/2024
תמורה: 13 שח
רווח הון ריאלי בשיעור מס של 25%: 1 שח
הפסד הון: 0 שח

תסביר לי שני דברים:
1. איפה בטופס של המכירה לפי FIFO רשומות הרכישות של 2021, 2022 ו-2023?
2. איפה בטופס של המכירה לפי LIFO רשומות הרכישות של 2020, 2021, 2022?

איך אתה תמלא את הטופס הנ"ל בהינתן פרטי המקרה שהוצג בדוגמא?

תוספת:
בדו"ח של אינטראקטיב רשומים רק הפרטים של השכבה שנמכרה ללא הפרטים של השכבות שלא נמכרו (כמו שהראיתי בדו"ח שלי מ-2023).
איך אלפי יכולים מהמידע הזה להבין אם המכירה בוצעה לפי FIFO או LIFO? (תזכור שהלקוח לא חייב להציג להם את הדו"חות של השנים הקודמות כי הם לא ייצגו אותו בשנים הקודמות והדו"ח של אינטראקטיב מ-2024 מכיל את כל המידע הרלוונטי למילוי הדו"ח והטפסים של מס הכנסה).

ועדיין כיון שסיפקת להם בשנים שעברו את ה-Trades הם יודעים מתי רכשת
סיפקתי למס הכנסה - לא לאלפי.
מבחינת תקנות מס הכנסה מותר לי למכור שלא לפי FIFO.
מבחינת אלפי אסור לי...

אין לי בעיה שמס הכנסה ידעו שעשיתי משהו שבתקנות רשום שמותר לי.
הבעיה שלי עם אלפי היא:
1. הם אוסרים עלי לעשות משהו שמותר לי לפי תקנות מס הכנסה
2. אין להם דרך חוקית לדעת אם באמת עשיתי זאת או לא לפי המידע שאני מחוייב לספק להם לצורך קבלת דו"ח

אין צורך להגיש "מאז הקמתו" הרי והגשת כל שנה ומ"ה שומרים בארכיון ויכולים לבדוק מתי נרכשו המניות
מס הכנסה שומרים - לא אלפי.

אין לי בעיה שמס הכנסה ידעו שעשיתי משהו שבתקנות רשום שמותר לי.

אני חושב שאתה מתבלבל בין "מי דורש שתמכור לפי FIFO" לבין "מי יכול לדעת שמכרת שלא לפי FIFO".

מס הכנסה יכול לדעת אם מכרת לפי FIFO או לא ואין לי בעיה שהוא ידע כי בתקנות של מס הכנסה רשום שמותר לי.
אלפי לא יכולים לדעת אבל הם כן דורשים שאני אמכור לפי FIFO.

ולכן לא לכל אחד אלפי יכולה להתאים
ולכן אני חושב שאלפי "מריח מסריח" ואני בוחר שלא להשתמש בשירותיהם ולא להמליץ עליהם למי ששואל את דעתי.

אלפי מזהה שהמכירה היא לא לפי FIFO ומציגה הודעה בהתאם שלא ניתן להמשיך בתהליך.
אני אשמח אם תסביר לי איך הם מזהים זאת לפי הפרטים שסיפקתי בטופס 1325 או לפי ה-TRADES של השנה הנוכחית שלא כוללים את הרכישות שבוצעו בשנה אחרת.

מניסיונם של לקוחות אחרים
כאן אולי מדובר באנשים שמבצעים מסחר קצר כך שהרכישות והמכירות הן באותה שנה קלנדרית וזה לא קהל היעד של הפורום והבלוג.
קהל היעד של הפורום והבלוג אלו אנשים שקונים בדור אחד ואולי ימכרו כמה דורות אחר כך :)

על זה נאמר "אל תעשו שטויות" :)

נ.ב.
הדיון באופן כללי ניתן להרחבה בעיקר עבור משקיעי המדדים וגם שם הרכישות והמכירות מבוצעות בשנים שונות ולעתים אפילו בעשורים שונים.
אפילו בגישת חיקוי המדד אין לאלפי מידע בשביל לזהות זאת אם המשקיע לא נידב את המידע מיוזמתו.

בתמיכה מנחים את הלקוח איך לשנות את זה חזרה ל-FIFO במידה ורוצה בכך כדי שמפה והלאה זה יהיה עקבי לפי FIFO
עוד סיבה מעולה לא להשתמש בשירותיהם (ומבחינתי להמליץ לאנשים להימנע מהם לחלוטין).

היא מבקשת להעלות את הסטייטמנטים הקודמים כדי לחשב את שער ההמרה ביום הקניה
זו דרישה שניתן לסרב לה.
בדו"ח שאני מנפיק רשום תאריך ומחיר הרכישה בתוך ה-TRADES.
קח לדוגמא את הדו"ח שהגשתי למס הכנסה עבור שנת 2023 (ע"י הרו"ח הראשון שפגשתי שבאמת הבין מה הוא עושה בלי טעויות):
563
תשים לב שבדו"ח של אינטראקטיב יש את כל המידע הרלוונטי לטופס 1325 כולל המידע הנדרש לחישוב שערי המטבעות אבל אין שם שום התייחסות לשאלה האם קיימות שכבות נוספות או מאיזו שיכבה בוצעה המכירה.

כמובן שבמקרה הזה נמכרה השכבה היחידה שנרכשה (למיטב זכרוני זה היה מחיקה ממסחר של חברה אבל אני ממש לא בטוח) אבל גם אם היו שכבות נוספות הן לא מצויינות בדו"ח של אינטרקאטיב או בטופס 1325.

אני שוב מדגיש:
1. מבחינת תקנות מס הכנסה מותר לי לבצע מכירה שלא לפי FIFO
2. בדו"חות השנתיים שאני מגיש אין שום מידע שחושף אם המכירה בוצעה לפי FIFO או לא
3. אלפי דורשים שהלקוחות יבצעו את המכירות לפי FIFO אבל אין להם שום דרך חוקית לדעת זאת אם הלקוח לא יספר להם

היא מבקשת להעלות את הסטייטמנטים הקודמים כדי לחשב את שער ההמרה ביום הקניה
זו חדירה לפרטיות ונוגדת את החוק.
לרו"ח אין סמכות חוקית לדרוש מלקוח לספק לו מידע על שנים שהוא לא ייצג אותו בהן ואינן רלוונטיות לשנים שבהן הוא כן מייצג את הלקוח.
מכיוון שכל המידע שרלוונטי לרו"ח מבחינת תקנות מס הכנסה כלול בדו"ח השנתי שאני מגיש לו (כולל תאריך ומחיר הרכישה לצורך החישובים הרלוונטיים והוכחת "תאריך ומחיר רכישה מקורי") אז אין לו שום סמכות חוקית לדרוש ממני מידע נוסף על העבר שלי.

כאמור, הם מבקשים את הדוחות של שנים קודמות
שיבקשו.
זו בקשה שסותרת את חוק הפרטיות וכלקוח מותר לי לסרב לה על פי חוק.

גם אותו פקיד במ"ה שמחזיק כבר את כל ההיסטוריה של הנישום יש לו את כל המידע כדי להצליב
אין לי שום בעיה שלפקיד במס הכנסה יהיה את הידע.
בתקנות מס הכנסה רשום שמותר לי אז מה אכפת לי שהוא ידע?

הבעיה היא שאלפי אוסרים על הלקוחות לבצע מכירה לפי FIFO - לא פקיד מס הכנסה.

סליחה שלא ממש הבנתי את הסיפא של המשפט - איך אלפי יצליבו עם מידע שאין להם?
ובדיוק מסיבה זו אין לאלפי דרך לדעת זאת אלמלא הלקוח סיפק להם מידע שהוא לא מחוייב לספק להם על פי חוק.

* חוזר ומדגיש אין לי מניות באלפי :)
* אין לי שורט על אלפי :)

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
אתה בטוח שאלפי לא מחשבים לפי שער ממוצע?
כן. הם מחשבים לפי התקנות של מ"ה ולפי פס"ד סקמסקי (הפסד רווח הון מול דיבידנדנים) ופס"ד כלל (חישוב שער המרה מעודכן ביום קניה/מכירה)

באופן אישי: בדו"ח האחרון שהגשתי למס הכנסה החישוב בוצע לפי שער בימים הרלוונטיים ולא לפי שער ממוצע.
בהתייעצות עם אנשי מקצוע המליצו לי שכדאי מאוד להיות עקבי בדוחות השנתיים למ"ה.
אם בחרת להגיש לפי השער המעודכן ביום העסקה - כדאי מעתה והלאה להתמיד בכך. לחזור לשער ממוצע לפי הבנתי ידליק נורות שאף אחד לא מעוניין להדליק

כאן אני חולק עליך.
לפי איך שאני קורא את מה שרשום בטופס הוא מציין מפורשות שהתיעוד מתייחס רק למכירות.
כנראה שלא התנסחתי בצורה ברורה. אין ויכוח, אני מסכים עם מה שכתבת.
במה שכתבתי למעלה התכוונתי שהנישום שמגיש את טופס 1325 חייב לציין גם את תאריך הרכישה ושער הרכישה של אותו מימוש שביצע באותה שנה. ברור שאין הוראה בחוק שמחייבת להציג את כל הרכישות שעדיין לא מומשו
כמו תמיד דייקת ותיארת את זה בצורה הרבה יותר טובה :)
עם זאת כדאי לציין שאם רוצים להגיש לפי החוק היבש הנישום אמור להגיש 2 דוחות חצי שנתייים ובהתאם טופס 1325 לכל חצי שנה בנפרד. עוד לא פגשתי את המשקיע שמגיש באופן זה.

בעקבות הדיון בדקתי שוב באינטראקטיב ואני חושב שכדאי לציין נקודה נוספת (אפשרות חדשה?) - ניתן להגדיר את הסטייטמנט כך שיציג רק את הClosing Trades ולא את כל העסקאות ובכך פתרנו את בעיית הפקיד...

אני אשמח אם תפנה אותי למשפט ספציפי בטופס/תקנות-רלוונטיות שדורש:
1. רישום של ניירות שלא נמכרו
2. תיעוד הסדר הכרונולוגי של הרכישות
כאמור, על סמך מה שאני יודע ומכיר - אין דרישה כזו.

עוד סיבה מעולה לא להשתמש בשירותיהם (ומבחינתי להמליץ לאנשים להימנע מהם לחלוטין).
זה החיסרון היחיד שמצאתי עד עתה באלפי (מכירה בשכבות), ובכל פעם שהנושא עולה אני משתדל לציין זאת בפני פות"ש/השואל בפורום.
צריך לזכור שהתהליך באלפי מאוד נגיש, קל, מובן ובפער יותר זול מכל רו"ח שבדקתי שמגיש לפי החוק (שער עדכני ביום העסקה)
ברור לשנינו, שהפער במחיר רו"ח אישי מול אלפי צריך להיות יותר גבוה מהפער מחסכון מס רווח הון מול מכירה בשכבות. אישית, כמוך כמוני - לא רואה איך ייתכן כשמדובר על השקעות לטווח ארוך.
אישית 2,, אם רו"ח מבקש 1,000שח ומעלה עבור הגשת דוח שנתי - אני מעדיף לחסוך ולהגיש בכוחות עצמי, אלא אם כן מדובר בשנה מורכבת ומשולבת בהרבה דברים (לא חסר מקרים ששמעתי עליהם על שכיר שהוא גם עצמאי עם תיקי השקעות בארץ ובחו"ל שבאותה שנה מכר וקנה נכס נדל"ני...)

זו דרישה שניתן לסרב לה
במילים אחרות לבחור שלא להשתמש בשירות של אלפי, מעולה... טוב שלפחות אנחנו מסוגלים לבחור :)

קח לדוגמא את הדו"ח שהגשתי למס הכנסה עבור שנת 2023
שמת לב שתאריך המכירה בטופס 1325 הוא בשנת 2014?
הארה בצד, אני חושב שאם אני הייתי ממלא את טופס 1325 הייתי משתמש בפורמט עמודות יותר רחב שמכיל את שערי ההמרה ביום המכירה וביום הרכישה. באופן זה יהיה יותר קל להבין איך הגעת לשיעור המדד של 0.87 וכמובן לתיעוד עתידי

אני שוב מדגיש:
1. מבחינת תקנות מס הכנסה מותר לי לבצע מכירה שלא לפי FIFO
2. בדו"חות השנתיים שאני מגיש אין שום מידע שחושף אם המכירה בוצעה לפי FIFO או לא
3. אלפי דורשים שהלקוחות יבצעו את המכירות לפי FIFO אבל אין להם שום דרך חוקית לדעת זאת אם הלקוח לא יספר להם
מסכים עם כל הנאמר, רק לדייק שעד כמה שאני יודע אי אפשר להשתמש באלפי ולא לספר להם.
יחד עם זאת, כפי שציינתי (והוספתי קישור) המתורגמן ציין שנישומים שעברו ביקורת ביקשו לתקן לFIFO והנושא נסגר ללא התערבות בתי משפט. אין לי מושג איך נסגר

נוגדת את החוק
אני לא עו"ד, אבל לדעתי אי אפשר לטעון שזה נוגד את החוק אחרי שהלקוח מיוזמתו העלה את המסמכים שאלפי ביקשה ואישר לאלפי את כל ההסכמים בחתימתו הדיגיטלית

זו בקשה שסותרת את חוק הפרטיות וכלקוח מותר לי לסרב לה על פי חוק
מותר לך, אבל לדעתי אין לך אפשרות גם לסרב וגם להכריח את אלפי לתת לך שירות.
כאמור אתה יכול לבחור שלא להשתמש בשירות

תודה רבה על הדיון המהנה, כמו תמיד לומד המון בזכות הפורום המדהים ובזכותך.
חג שבועות שמח מלא בערכים, אחדות ושמחה והרבה עוגות גבינה ;)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
בהתייעצות עם אנשי מקצוע המליצו לי שכדאי מאוד להיות עקבי בדוחות השנתיים למ"ה.
לא רק לך :)
מס הכנסה מסתדר עם שתי הגישות כל עוד אתה לא בוחר אותן בהתאם לעדיפות שלך עבור כל שנה לחוד.

לחזור לשער ממוצע לפי הבנתי ידליק נורות שאף אחד לא מעוניין להדליק
כשמחליפים אנשי מקצוע מחליפים גם דרכי חישוב (אם רוצים ואם לא) כך שלא ניתן להימנע מכך אם לא נצמדים לרו"ח הראשון גם אחרי שמגלים שהוא לא יודע מה הוא עושה ושהוא גורם לנו להעלים מסים...

במה שכתבתי למעלה התכוונתי שהנישום שמגיש את טופס 1325 חייב לציין גם את תאריך הרכישה ושער הרכישה של אותו מימוש שביצע באותה שנה.
זה חלק מהדו"ח של אינטראקטיב (כפי שהצגתי) וגם חלק מטופס 1325 (כפי שהצגתי) ועל סמך מידע זה אלפי לא יכולים לדעת שהמכירה לא בוצעה לפי FIFO.
לא מעניין אותי שמס הכנסה ידעו כי בתקנות מס הכנסה רשום שמותר לי והאיסור הוא דרישה של אלפי.

טופס 1325 לכל חצי שנה בנפרד.
באמת הגשתי שני טפסי 1325 עבור כל חצי שנה בנפרד :)
כפי שאמרתי - הרו"ח החדש בהחלט יודע מה הוא עושה.

עוד לא פגשתי את המשקיע שמגיש באופן זה.
גם לדעתי עוד לא פגשת אותי (לפחות אני לא מקשר אותך למישהו שאני מכיר).

ניתן להגדיר את הסטייטמנט כך שיציג רק את הClosing Trades ולא את כל העסקאות ובכך פתרנו את בעיית הפקיד...
ומה נראה לך שאני בחרתי כשהנפקתי את הדו"ח שממנו לקחתי את הצילום בתגובה הקודמת :)

בכך פתרנו את בעיית הפקיד...
מעולם לא הייתה "בעיית פקיד" - מבחינת פקיד מס הכנסה:
1. יש לו את המידע ההיסטורי כך שהוא יכול לדעת בקלות שהמכירה בוצע שלא לפי FIFO
2. בתקנות מס הכנסה רשום מפורשות שמותר למכור שלא לפי FIFO אם מוכיחים תאריך ומחיר רכישה שזה בדיוק מה שרשום בדו"ח של אינטראקטיב

ה-"בעייה" שאני מתייחס אליה בשרשור הזה היא "בעיית אלפי" שהם בעצמם דורשים מהמשקיע למכור רק לפי FIFO (לטענתם שלא השתכנעתי בנכונותה זו דרישה של מס הכנסה מהם אבל גם אם זה נכון זו עדיין לא דרישה של מס הכנסה מהנישום עצמו).

תחשוב על זה כך:
אם מס הכנסה דורש מהרו"ח שלך לעמוד על הראש - האם זה אומר שאתה חייב לעמוד על הראש גם כן?
כל עוד אתה עונה לדרישות החוק ותקנות המס אז שהרו"ח יתמודד מול מס הכנסה ומבחינתי שגם יעמוד על הראש כשהוא עושה זאת...

כאמור, על סמך מה שאני יודע ומכיר - אין דרישה כזו.
גם אני ולכן לאלפי אין יכולת לדעת שהלקוח ביצע מכירות שלא לפי FIFO לפי הדו"ח הזה והמידע שהלקוח צריך לספק להם לצורך מילואו בצורה חוקית.

צריך לזכור שהתהליך באלפי מאוד נגיש, קל, מובן ובפער יותר זול מכל רו"ח שבדקתי שמגיש לפי החוק (שער עדכני ביום העסקה)
וחסר כל יכולת להתאים את עצמו ללקוח הספציפי בלי שום היתכנות להצעת פעולות שמצמצמות את חבות המס הגלובלית שלו.

ועל זה נאמר: הזול עולה ביוקר.

הפער במחיר רו"ח אישי מול אלפי צריך להיות יותר גבוה מהפער מחסכון מס רווח הון מול מכירה בשכבות.
פלוס הפער מהיכולת של הרו"ח להציף דברים שהלקוח פספס (כמו טפסים שהלקוח שכח להגיש, הזדכות על הוצאות דיור/משכנתא בשל עבודה מהבית ועוד הרבה מאוד דברים שרק מומחים יודעים).

אישית 2,, אם רו"ח מבקש 1,000שח ומעלה עבור הגשת דוח שנתי - אני מעדיף לחסוך ולהגיש בכוחות עצמי, אלא אם כן מדובר בשנה מורכבת ומשולבת בהרבה דברים (לא חסר מקרים ששמעתי עליהם על שכיר שהוא גם עצמאי עם תיקי השקעות בארץ ובחו"ל שבאותה שנה מכר וקנה נכס נדל"ני...)
זו כבר העדפה אישית ומשכך עשה כטוב בעיניך :)

שמת לב שתאריך המכירה בטופס 1325 הוא בשנת 2014?
אופס :) וכבר הגשתי את הדו"ח הזה...
מכיוון שצירפתי גם את הדו"ח של אינטראקטיב אני מקווה שפקיד שומה יצליח להבין ששנת המכירה היא בטעות.

אני חושב שאם אני הייתי ממלא את טופס 1325 הייתי משתמש בפורמט עמודות יותר רחב שמכיל את שערי ההמרה ביום המכירה וביום הרכישה. באופן זה יהיה יותר קל להבין איך הגעת לשיעור המדד של 0.87 וכמובן לתיעוד עתידי
כך הטופס נכתב ע"י מס הכנסה ולכן מילאתי אותו בפורמט שלו.
כמובן שצירפתי לדו"ח גם מסמך הסבר שמציג את החישובים ואיך הגעתי למספרים לעיונו של פקיד שומה.

מסכים עם כל הנאמר, רק לדייק שעד כמה שאני יודע אי אפשר להשתמש באלפי ולא לספר להם.
אפשר לספר מה שמתחשק - בעיקר כשאין להם איך לאמת ושזה לא סותר את תקנות מס הכנסה לעניינו של הנישום עצמו.

תזכור שהלקוחות מגישים את הדו"ח בעצמם ולא באמצעות אלפי כך שאלפי לא מספקים שירות ועומדים לבד מול פקידי השומה במידה וישנן הערות על הדו"ח (בניגוד לרו"ח מקצועי שכולל בעלות שלו גם שירות מול מס הכנסה ולא רק הגשת דו"ח).

מתורגמן ציין שנישומים שעברו ביקורת ביקשו לתקן לFIFO והנושא נסגר ללא התערבות בתי משפט.
1. בלי לדעת את הפרטים זה חסר משמעות
2. בלי לדעת איך זה נסגר זה חסר משמעות
3. אם מס הכנסה היו בטוחים שהם צודקים ב-100% ושכל המכירות חייבות להיות ב-FIFO אז הם לא היו "סוגרים את זה מחוץ לבית המשפט" אלא מגיעים לבית המשפט ובכך:
3.א. ממצים את הדין עד סופו ללא פשרות
3.ב. מייצרים תקדים שמוכיח לכל הציבור באופן חד משמעי שכל המכירות חייבות להיות FIFO גם אם ניתן להוכיח תאריך ויום רכישה (בניגוד מוחלט למה שרשום בתקנות המס)

אין למס הכנסה אינטרס לסגור דברים כאלו מחוץ לכתלי בית המשפט אם הם בטוחים שהם צודקים ב-100%.

דווקא העובדה שהדברים הללו נסגרו מחוץ לבית המשפט מחזקת את דעתי שזה חוקי ומותר (בדיוק כמו שרשום מפורשות בתקנות מס הכנסה).

אני לא עו"ד, אבל לדעתי אי אפשר לטעון שזה נוגד את החוק אחרי שהלקוח מיוזמתו העלה את המסמכים שאלפי ביקשה ואישר לאלפי את כל ההסכמים בחתימתו הדיגיטלית
זה נוגד את החוק לפני שהוא העלה את המסמכים.
כפי שהסברתי: הדו"ח של אינטראקטיב מציג את כל המידע הרלוונטי לצורך מילוי דו"ח שנתי ואין לאלפי בסיס חוקי לדרוש מהלקוחות מידע אישי שמוגן תחת חוק הפרטיות שאינו רלוונטי לדו"ח שאותו הם צריכים להנפיק.
אם הלקוח מתנדב מיוזמתו להיענות לדרישה שחודרת לפרטיותו בניגוד לחוק אז זו בעיה של הלקוח הספציפי...

מותר לך, אבל לדעתי אין לך אפשרות גם לסרב וגם להכריח את אלפי לתת לך שירות.
אני לא צריך להכריח.
עשיתי לעצמי כלל:
אני לא עושה עסקים עם חברות שידוע לי שהן עברו על החוק עוד לפני שעשיתי עמן עסקים... בעיקר אם הן ממשיכות לעבור על החוק מולי :)

תודה רבה על הדיון המהנה, כמו תמיד לומד המון בזכות הפורום המדהים ובזכותך.
גם אני לומד המון מהשאלות.
כל שאלה שולחת אותי לאתר מקורות וסימוכין ואני לרוב נחשף למידע חדש שלא ידעתי (שמחזק או מחליש את דעתי בנושא הנידון).

חג שבועות שמח מלא בערכים, אחדות ושמחה והרבה עוגות גבינה
גם לך ולשאר חברי הפורום.

moshe

Well-Known Member
אבל גם אם אני לא רוצה את אלפי, אני עדיין לא הצלחתי למצוא את הרו"ח המומחה שיעזור לי.
כך שכרגע חוץ מאלפי או רו"ח ב 1000+ שאני לא יודע אם הוא מומחה מישהו כן מכיר פה רו"ח מומחה?

חחחח הסתבכתי עם הנושא

daat99

מייסד
מנהל
למעלה תחתית