לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
ספרים מומלצים ?אני ממליץ בחום שתראה שלושה דברים
ספרים מומלצים ?אני ממליץ בחום שתראה שלושה דברים
מסכים ב100%., כך שהשוק לא תמיד משקף את הערך המדויק של המניה
נכון, אבל המחיר לא ישתנה בהשוואה למדד עצמו. ולכן עדיין ישמר היחס לעומת המדד.דוג׳ נוספת היא המדדים שמשפיעים כיום על כל המניות, מנייה מסויימת יכולה לרדת/לעלות בגלל שינוי של משקיעי מדד שאינם מודעים לביצועי החברה הספציפית כלל.
הפוך.דוג׳ נוספת היא המדדים שמשפיעים כיום על כל המניות, מנייה מסויימת יכולה לרדת/לעלות בגלל שינוי של משקיעי מדד שאינם מודעים לביצועי החברה הספציפית כלל.
השקעות: the single best investmentספרים מומלצים ?
אני בהחלט מסכים שהמטרות שלהם יכולות להיות שונות אבל (וזה אבל חשוב!) הם כמעט ולא יכולים לנצל שינויי מחיר בשביל לגרוף רווחים.לא תמיד מטרות ההשקעה שלך ושלהם חופפות ולכן ׳תמחור הוגן׳ מבחינתן לא זהה ל׳תמחור הוגן׳ שלך או אם הדיבידנד בטוח או לא. כל מקרה לגופו.
נכון, אבל המחיר לא ישתנה בהשוואה למדד עצמו. ולכן עדיין ישמר היחס לעומת המדד.
צודקים שהדוגמא שהבאתי לא טובה, כיוון שמדד הייחוס הוא המדד עצמו, ולכן תהיה קורלציה בין עליות המדד לעליות המניה.הפוך.
המדדים לא משפיעים בכלל על מחירי המניות ומעלים את כל המניות שבמדד במידה שווה.
לא השתנה כלום בחברה
1. דווקא נשמע שכן קרה משהו
יש טכניקות לפתוח ולסגור פוזיציה ענקית מבלי להזיז את המחיר בכלל. מן הסתם אתה מכיר, אבל בשביל הקהל - בריכות אפילות, שימוש באופציות, עסקאות OTC וכו.הם כמעט ולא יכולים לנצל שינויי מחיר בשביל לגרוף רווחים.
כל פעולת קניה שלהם מטיסה את המחירים כלפי מעלה כך שהם משלמים הרבה יותר ממחיר השוק וכל פעולת מכירה שלהם מקריסה את המחיר כלפי מטה כך שהם מקבלים הרבה פחות ממחיר השוק.
בעוד שיש קרנות שמחזיקות לטווח ארוך, אלה המיעוט בשוק. בגלל זה כל עולם השקעות הערך הוא חריג בנוף. ובכל זאת, יש המון סיבות שקרן תמכור אחזקות במניה שמבחינתה היא מנצחת-ההלימות שבין ההתמקדות שלהם בחברה עצמה לבין ההתמקדות שלי בדיבידנד שמקורו ברווחי החברה עצמה היא הרבה יותר גבוהה.
* בריכות אפלות לוקחות חודשים שבהן המחיר זז גם בלי המוסדייםיש טכניקות לפתוח ולסגור פוזיציה ענקית מבלי להזיז את המחיר בכלל. מן הסתם אתה מכיר, אבל בשביל הקהל - בריכות אפילות, שימוש באופציות, עסקאות OTC וכו.
דווקא הקרנות לא מעניינות כי זה "כסף של פריירים" ולא של המוסדיים ולכן למוסדיים לא באמת אכפת והם לא מתעסקים יותר מדי במציאת המחירים הטובים ביותר בקניות/מכירות (ראה מה עשו הקרנות שמבוססות VIX ביום שני, החמישי לפברואר 2018 אחרי שהמסחר במניות נגמר).בעוד שיש קרנות שמחזיקות לטווח ארוך, אלה המיעוט בשוק
נכון אבל אז תבוא קרן אחרת שיש לה את אותו הידע עם חשיפת חסר ותרכוש אותה כך שהמחיר עוד יכול לעלות אם הקרן השניה חושבת שההשקעה מוצלחת.יש המון סיבות שקרן תמכור אחזקות במניה שמבחינתה היא מנצחת
זה לרוב מתבטא בחברה שכבר מיצתה את פוטנציאל הגדילה המהותי שלה כך שהמכירה היא לצורך צמצום סיכונים.החברה גדלה מדי בתיק שלה והיא חייבת לצמצם פוזיציה.
זה בדיוק הסיכון שאני מדבר עליו.ביצועים פחות טובים ברבעונים הקרובים (בעקבות הוצאות מיוחדות להשקעה בעסק)
זה ממש בקטנה.שיקולי מס כנגד הפסדים באותה שנה.
כאן מדובר על קרנות נאמנות - שוב - כסף של לקוחות שלא מעניין את מנהל ההשקעות.לפי קישור , ממוצע החלפה המניות הוא 63%- רחוק מאוד מקנה והחזק.
קרה משהו שלא שינה כלום בחברה, מישהו הפיץ באופן שקרי סרטון ישן של טראמפ משבח את מנכ"ל IBM.קרה משהו
זה לא נגמר רק במסחר המוקדם, המניה עלתה גם בשעות המסחר (רק בשביל לרדת בשבוע אח"כ כמעט 20%).המסחר המוקדם לא רלוונטי
חודשים? מוגזם לדעתי. תלוי בגודל העסקה ובנזילות, כמה שעות עד כמה ימים גג.בריכות אפלות לוקחות חודשים שבהן המחיר זז גם בלי המוסדיים
נכון, אמנם בהנחה, אבל הרבה פחות מהתשואה שהוא יפסיד מעליית המחיר.עסקאות OTC מבוצעות עם "דיסקטונט" דבר שמוביל להפסד עבור הצד שיוזם את העסקה
נרצה או לא נרצה, הם חלק המוסדיים (יש המון צורות וגוונים), מנהלים סכומים הזויים של כסף, ויש להם יכולת להזיז מחיר מניה כמו שדיברנו קודם.דווקא הקרנות לא מעניינות כי זה "כסף של פריירים"
יכול ויכול שלא. האם אני אומר שזה 100% מהמקרים? ממש לא. האם יש עיוותי מחיר? כן ולא מעט. האם יש הזדמנויות בעקבות אופן התנהלות המוסדיים- בהחלט כן. ואני לא מתכוון בתור סוחר שקונה ומוכר באותו יום או אחרי כמה ימים. אלא כמשקיע קנה והחזק.עוד יכול
ממה נפשך? אם אתה חושש מהשקעות הון- אין חברה בעולם שרצה ללא זה, ואיך זה משפיע על דיבידנד אם יחס החלוקה מאוד מאוד נמוך? ואם אתה לא חושש, אז אין סיבה להפלות חברה רק מקיום השקעות הון. כמובן כל מקרה לגופו.זה בדיוק הסיכון שאני מדבר עליו.
ביצועים פחות טובים בעתיד הקרוב מהווים סכנה לדיבידנד העתידי (מי מתחייב שההוצאות המיוחדות יצליחו? ראה טבע לפני כעשור כדוגמא להוצאות חד-פעמיות שגרמו נזק עצום שנמשך עד היום).
לא רק אוניברסיטאות או בנקים/חברות ביטוח מזיזות מחירים.כאן מדובר על קרנות נאמנות - שוב - כסף של לקוחות שלא מעניין את מנהל ההשקעות.
אני מדבר על המוסדיים שמשקיעים את הכסף של עצמם ויש להם מספיק בשביל להכתיב את מחירי השוק.
אכן, חודשים (מעל רבעון!).חודשים? מוגזם לדעתי
רובם מחקים את המדדים (בקירוב) עם רוב הכסף ומהמרים עם מעט בשביל לא לקחת סיכון שהם יפסידו למתחרים באופן משמעותי בכל נקודת מבחן.נרצה או לא נרצה, הם חלק המוסדיים (יש המון צורות וגוונים), מנהלים סכומים הזויים של כסף, ויש להם יכולת להזיז מחיר מניה כמו שדיברנו קודם.
לא מעניין אותי השקעות הון.ממה נפשך? אם אתה חושש מהשקעות הון- אין חברה בעולם שרצה ללא זה, ואיך זה משפיע על דיבידנד אם יחס החלוקה מאוד מאוד נמוך? ואם אתה לא חושש, אז אין סיבה להפלות חברה רק מקיום השקעות הון. כמובן כל מקרה לגופו.
מה האלטרנטיבה? אם מניה עוברת את כל הסינונים (למעט תשואת דיב), לקנות לפי זאת עם התשאוה הגבוהה ביותר? אם כן מה הגבול העליון לתשואת דיב?אנחנו תמיד נחפש תשואת דיב נמוכה יחסית, זה אומר שאנחנו תמיד מתזמנים את השוק, אבל מהצד ההפוך! כלומר תמיד קונים את אותה המניה, רק כשהיא הכי יקרה!
אני לא יודע, ולא הצעתי שום אלטרנטיבה.מה האלטרנטיבה? אם מניה עוברת את כל הסינונים (למעט תשואת דיב), לקנות לפי זאת עם התשאוה הגבוהה ביותר? אם כן מה הגבול העליון לתשואת דיב?
איך תדע האם השוק "סתם" לא אוהב את המניה או שיש לחברה בעיה פונדמנטלית שתגרור האטה בהגדלות\עצירת חלוקה רחמנא ליצלן?
זו הגדרה יחסית.ביוקר
מוסיף ומחזק בהמשך ל:הכי יקרה ביחס למה? כל השוק יקר וההתייקרות היא בהתאמה לשוק (זה הרעיון בהשוואה ל-s&p.
זו הגדרה יחסית.
זו הגדרה יחסית, אבל מדד הייחוס הוא לא ה s&p500, אלא היחס להיסטוריה של המניה והיחס למתחרות בסקטור הספציפי.זו הגדרה יחסית
מסכיםאתם טוענים שזול=מסוכן ולא יציב, ויקר=יציב.
אני טוען שזה לא נכון בהכרח,
לא מסכיםמשקיעי ריטייל שמזיזים את השוק
באופן עקרוני זה נכון, ודעת כתב פה בשרשור הזה כמה פעמים שמבחינתו הוא לא מתכוון להתווכח עם התמחור הנוכחי של המוסדיים. אני הוספתי פה בשרשור שאני לא מסכים גם עפ ההנחה הבסיסית וגם עם המסקנה, והכל טוב. זה באמת אינדיבידואלי וכל יום לומדים משהו חדש, ונקודת המבט משתנה.משקיע שמסנן לפי השיטה הזאת לא יקנה אותה יום לפני הקפיצה, כיוון שהתשואה שלה גבוהה מדי, אבל כן יקנה אותה יום אח״כ, כיוון שהמחיר קפץ והתשואה ירדה.
אבל מסתתרת פה הנחה סמויה שמובילה למסקנה.משקיע שמסנן לפי השיטה הזאת לא יקנה אותה יום לפני הקפיצה, כיוון שהתשואה שלה גבוהה מדי, אבל כן יקנה אותה יום אח״כ, כיוון שהמחיר קפץ והתשואה ירדה.
א. ההשפעה של משקיעי הריטייל על השוק התחזקה מאוד בשנים האחרונות, בעיקר במניות small-cap (ישראל, חו״ל).אבל מסתתרת פה הנחה סמויה שמובילה למסקנה.
מה הסיבה שהמניה קפצה? נתת דוגמא נניח של פרסום ישן של טראמפ - בסוף, בחוק המספרים הגדולים, מי שמשנה את מחירי המניות זה מוסדיים/עושי שוק.
זה בדיוק הפער בידע ובאינפורמציה - מאחר והם יודעים, עם כלל כלי הניתוח שיש להם וחטיבות המחקר השונות, דברים שאני לא, אני מניח שהם תמיד ישיגו אותי (גם אין לי יכולת אמיתית לבדוק את זה).
אחרת - איך תסביר את המצב שאתה מתאר בו אתה מזהה הזדמנות אבל הם לא, למרות שהם עוסקים בכך 24/7 והמשכורת שלהם תלויה בכך (ייתכן מאוד שיש לך יכולות כאלה, אבל לרוב האנשים אין)? כלומר אתה רואה תשואת דיבידנד גבוהה שהיא נגזרת של מחיר (פונקציה של ביקושים), ולמרות שלשיטתך יש פה מציאה, הם לא רואים את הדברים כמך ורוכשים (מה שיגרום מיד למחיר המניה לעלות)?
המחיר השתנה משמעותית גם לאחר פתיחת המסחר.במסחר מוקדם בגלל שהוא מצומצם , המחירים עפים לפה ולשם, אבל זה לא משפיע על מחיר הפתיחה.
מסכיםבאופן עקרוני זה נכון, ודעת כתב פה בשרשור הזה כמה פעמים שמבחינתו הוא לא מתכוון להתווכח עם התמחור הנוכחי של המוסדיים. אני הוספתי פה בשרשור שאני לא מסכים גם עפ ההנחה הבסיסית וגם עם המסקנה, והכל טוב. זה באמת אינדיבידואלי וכל יום לומדים משהו חדש, ונקודת המבט משתנה.
כולם טועים, השאלה כמה. ההסתברות לטעות אצלי גדולה משמעותית ולו רק כי אין לי עשירית מהמשאבים שלהם יש. הכל יחסימוסדיים לא תמיד יותר טובים ממך, גם הם טועים
בטווח הקצר. בטווח הארוך ודאי שמעניין אותי. לא הם (אני מניח) ולא אני רוצים לראות סכין נופלת/מלכודת דיבידנדים.לך מחיר המניה פחות מעניין כל עוד הדיבידנדים גדלים באופן עקבי,
אני חושב שזה סותר את מה שכתבת ולא מחזק, אם המחיר מעניין אותם ודאי שיסתערו על מציאה שמתומחרת בחסר.להם כן אכפת