שלום,
אני מניח שגיליתי את זה מאוחר מדיי ובכל זאת עבורי זו הפתעה:
רשימת האלופות שמתחזק ג'סטין לאו רגישה לשינוי מט"ח. לכן אם יש שינוי בדולר מול מטבע זר אחר, ייתכן שהחברה תוסר מהרשימה רק כי שינוי המטבע יצר מצב שהמשקיע יקבל פחות דולרים USD.
לדוגמה, חברת ENB היתה עד נובמבר 2022 ברשימת האלופות. הדיבידנד שלהם ב-CAD (דולר קנדי) מבחינת כמות ה-CAD הלקוח מקבל יותר בכל שנה וזה עונה לקריטריון "תזרים הולך וגדל", אולם שמחשבים לפי שער USD-CAD מקבלים פחות. לכן באקסל של דצמבר 2022 נכתב כך:
אני יודע ש@daat99 היקר מקפיד לא לרכוש חברות שמחלקות דיבידנדים במטבעות שאינם USD. אישית אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הסיבה להחלטה זו (הממ... רעיון להרחבת הפוסט בבלוג למה אני לא משקיע בקרנות מנוהלות, קרנות מחקות ותעודות סל וחברות שמחלקות דיבידנדים לא בדולרים
)
ובכל זאת, האם זו הסיבה העיקרית שבגינה לא מומלץ לרכוש חברות כאלה?
ג"נ, לא יצא לי עד היום לשלם בסופר ב-USD או ב-CAD
אני מניח שגיליתי את זה מאוחר מדיי ובכל זאת עבורי זו הפתעה:
רשימת האלופות שמתחזק ג'סטין לאו רגישה לשינוי מט"ח. לכן אם יש שינוי בדולר מול מטבע זר אחר, ייתכן שהחברה תוסר מהרשימה רק כי שינוי המטבע יצר מצב שהמשקיע יקבל פחות דולרים USD.
לדוגמה, חברת ENB היתה עד נובמבר 2022 ברשימת האלופות. הדיבידנד שלהם ב-CAD (דולר קנדי) מבחינת כמות ה-CAD הלקוח מקבל יותר בכל שנה וזה עונה לקריטריון "תזרים הולך וגדל", אולם שמחשבים לפי שער USD-CAD מקבלים פחות. לכן באקסל של דצמבר 2022 נכתב כך:
Deletion
.Enbridge (ENB) was removed due to currency exchange rates resulting in lower dividends paid in USD compared to the previous year
ובכל זאת, האם זו הסיבה העיקרית שבגינה לא מומלץ לרכוש חברות כאלה?
ג"נ, לא יצא לי עד היום לשלם בסופר ב-USD או ב-CAD