רשימת האלופות רגישה לשינוי במט"ח

מומו

Well-Known Member
שלום,

אני מניח שגיליתי את זה מאוחר מדיי ובכל זאת עבורי זו הפתעה:
רשימת האלופות שמתחזק ג'סטין לאו רגישה לשינוי מט"ח. לכן אם יש שינוי בדולר מול מטבע זר אחר, ייתכן שהחברה תוסר מהרשימה רק כי שינוי המטבע יצר מצב שהמשקיע יקבל פחות דולרים USD.

לדוגמה, חברת ENB היתה עד נובמבר 2022 ברשימת האלופות. הדיבידנד שלהם ב-CAD (דולר קנדי) מבחינת כמות ה-CAD הלקוח מקבל יותר בכל שנה וזה עונה לקריטריון "תזרים הולך וגדל", אולם שמחשבים לפי שער USD-CAD מקבלים פחות. לכן באקסל של דצמבר 2022 נכתב כך:
Deletion
.Enbridge (ENB) was removed due to currency exchange rates resulting in lower dividends paid in USD compared to the previous year
אני יודע ש@daat99 היקר מקפיד לא לרכוש חברות שמחלקות דיבידנדים במטבעות שאינם USD. אישית אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הסיבה להחלטה זו (הממ... רעיון להרחבת הפוסט בבלוג למה אני לא משקיע בקרנות מנוהלות, קרנות מחקות ותעודות סל וחברות שמחלקות דיבידנדים לא בדולרים ;))
ובכל זאת, האם זו הסיבה העיקרית שבגינה לא מומלץ לרכוש חברות כאלה?

ג"נ, לא יצא לי עד היום לשלם בסופר ב-USD או ב-CAD :)

מומו

Well-Known Member
תודה על התגובה

1. נוחות
2. חוסר בצורך
3. עלויות
אם ניקח לדוגמה את CNI שמספר פעמים עלתה בסינון -
1. נוחות - אתה רוכש אותה בדיוק באותו אופן, עם הדולרים USD שיש לך ומקבל את הדיבידנד ב-USD
2. חוסר בצורך - לפזר את הסיכון התזרימי זה לא מספיק סיבה טובה?!
3. עלויות - מה ההבדל? עמלה של קניה של CNI שווה לעמלת הקנייה של SJM שנרכשה האחרונה בתיק

אל תהיה בטוח :)
אכן, מניח שהבנתי את כוונתך שיש מוצרים שמאחורי הקלעים מיוצרים ב-CAD \ USD

daat99

מייסד
מנהל
. נוחות - אתה רוכש אותה בדיוק באותו אופן, עם הדולרים USD שיש לך ומקבל את הדיבידנד ב-USD
הרישום והתיעוד של הדיבידנד שמחולק ב-CAD ואז המרה קבועה ל-USD זה ממש לא נוח, בעיקר לא כשצריך לעשות זאת בדרך קבע.

. חוסר בצורך - לפזר את הסיכון התזרימי זה לא מספיק סיבה טובה?!
deworsification
יש לי פיזור מספק על פני כדור הארץ גם בלי.

3. עלויות - מה ההבדל? עמלה של קניה של CNI שווה לעמלת הקנייה של SJM שנרכשה האחרונה בתיק
המרות מט"ח עולות כסף - גם אם אתה לכאורה מקבל את הדיבידנד בדולרים עדיין מישהו המיר אותו ממטבע הבסיס לדולר ואני מתחייב לך שהוא לא עשה זאת בחינם רק בשביל לחסוך לך את העלות.

מומו

Well-Known Member
המרות מט"ח עולות כסף - גם אם אתה לכאורה מקבל את הדיבידנד בדולרים עדיין מישהו המיר אותו ממטבע הבסיס לדולר ואני מתחייב לך שהוא לא עשה זאת בחינם רק בשביל לחסוך לך את העלות.
טוב זה באמת הנקודה כואבת. האם אתה יודע מה העלויות?
אינטראקטיב מפרסמים (לא מצאתי באתר שלהם)?
האם עמלות אלו מצוינות בסטייטמנט?

daat99

מייסד
מנהל
טוב זה באמת הנקודה כואבת. האם אתה יודע מה העלויות?
אף אחד לא יודע מה העלויות.
תזכור שלא מדובר רק בעמלת המרת מט"ח (שאין לאף אחד אינטרס להתמקח עליה בשביל לחסוך לך כסף) אלא גם במרווחים סמויים.

אינטראקטיב מפרסמים (לא מצאתי באתר שלהם)?
זה לא קשור לאינטראקטיב אלא לחברה עצמה ולגוף שמתחזק את המניות הדולריות.

האם עמלות אלו מצוינות בסטייטמנט?
לא.
אני בספק אם הן מצויינות איפשהו.

Div123

Well-Known Member
אני משלם עמלה בסך 1.07 דולר כל רבעון,
עת מתקבל הדיבידנד מחברה אחת "לא-דולרית" בתיק ההשקעות שלי.

daat99

מייסד
מנהל
אני משלם עמלה בסך 1.07 דולר כל רבעון,
עת מתקבל הדיבידנד מחברה אחת "לא-דולרית" בתיק ההשקעות שלי.
העמלה הזו נגבית ע"י הגוף שדרכו אתה סוחר.
אני מדבר על העלויות הפנימיות של הגוף שמנהל את הנייר הדולרי שמקביל לנייר המקורי ומבצע המרות בעצמו בשביל שהמשקיעים שרוכשים אותו יקבלו דולרים מלכתחילה.

מומו

Well-Known Member
אף אחד לא יודע מה העלויות.
לא.
אני בספק אם הן מצויינות איפשהו.
אפנה בשאלה לאינטראקטיב לראות אם יוכלו לתת קצת יותר מידע
אני מבין מתשובתך שזה לא קשור אליהם ועדיין...

אעדכן בע"ה בהמשך

אני משלם עמלה בסך 1.07 דולר כל רבעון
באיזו עמלה מדובר? איך זה מצוין בסטייטמנט?
האם בטוח מדובר על עמלה ולא מס?

daat99

מייסד
מנהל
זה לא קשור לאינטראקטיב בכלל ובמקרה הטוב הם יספקו לך מידע מטעה.
תחשוב על זה כמו פניה לסוכן הפנסיוני שלך בשביל שיסביר לך בדיוק על מה "הוצאות ניהול השקעות" הולכות בפנסיה שלך או שיספק לך תשובה על "כמה כסף ירד לי מהפנסיה בשל המרות מט"ח כולל מרווח סמוי".
אין לו שום גישה למידע הזה וברוב המקרים הוא לא יבין על מה אתה מדבר.

Div123

Well-Known Member
באיזו עמלה מדובר? איך זה מצוין בסטייטמנט?
האם בטוח מדובר על עמלה ולא מס?
מדובר בעמלה, ומופיע תחת FEES.
מתוך אתר החברה:
For holders of ADSs listed on the New York Stock Exchange (NYSE), the record dates and payment dates are set out below. The equivalent quarterly dividends receivable by holders of ADSs in US dollars will be calculated based on the exchange rate on the applicable payment date. A fee of US$0.005 per ADS will be charged by Citibank, N.A. in its capacity as depositary bank for the ______ American Depositary Receipt (“ADR”) programme in respect of each quarterly dividend payment.

מומו

Well-Known Member
אני מבין מתשובתך שזה לא קשור אליהם ועדיין...

אעדכן בע"ה בהמשך
תשובה "מוסמכת" מאינטראקטיב שהוסיפו כמעט כלום.
שאלתי עבור CNI (שגם נכונה עבור ENB שהזכרתי למעלה)
299

גוף שמתחזק את המניות הדולריות
ואיך יוצרים קשר עם הגוף הזה?

daat99

מייסד
מנהל
ואיך יוצרים קשר עם הגוף הזה?
צריך לבדוק ברישומים מי בפועל רשם את המניות בבורסה האמריקאית (לרוב ב-ADRים זו לא החברה עצמה) ולנסות אבל גם שם אני בספק רב אם תקבל תשובה יותר מועילה.

למעלה תחתית