שאלה בנוגע למיסוי באירוע EV

• פותח הנושא SIN
  • פורסם בתאריך

SIN

Well-Known Member
הי דעת,

רציתי לשאול האם גם אתה חווית את מה שהתרחש אצלי בחשבון, בעקבות האירוע בנייר EV.
בשורה התחתונה, החלק של המזומן מוסה בחשבון השקלי שלי בשקלים, והגיעה דרישה גם מהרשויות האמריקאיות למיסוי מהבנק (אחד הגדולים בארץ), וירד לי חיוב גם מהחשבון הדולרי שלי, בדולרים.

במצב הזה כפי שהוסבר לי, הבנק משלם מיד ומחייב אוטומטית את הלקוח. לא ברור לי מדוע יש מיסוי כפול על החלק של המזומן, במיוחד לאור אמנת המס בין המדינות.

כששאלתי את הבנק בנושא זו התשובה שקיבלתי:
"בתאריך 8/3/21 בוצע מיזוג כסף ומניות מנדטורי
מחזיקים בנייר 812961 קיבלו נייר 852031 + מזומן.

החברה הגדירה את האירוע ממוסה תחת RULL302 ולכן נגבה מס של 25% .

חייבנו חריג בסניף בסכום המס - יש לחייב את חשבון הלקוח בסכום המס.
ניתן למלא את הטפסים המצורפים ולקבל החזר מס בכפוף לתנאים.

הרשויות האמריקאיות מחייבות את הבנק במס (הם לא מכירים את הלקוחות שמחזיקים את הנייר) והבנק מחייב את הלקוחות שמחזיקים.
מניסיון עבר רק מילוי ומשלוח הטפסים מזכה את הלקוח בהחזר המס, מרגע שהעברת אלינו את הטופס חתום ומלא הבנק אחראי על העברת הבקשה לרשויות האמריקאיות."

אני כמובן מעדיף להימנע מאינטרקציה כלשהי עם רשויות המס האמריקאיות, במיוחד מענייני מס ירושה וכו'. האם חווית גם אתה משהו כזה/יש פתרון יצירתי אחר לדבר הזה?

תודה מראש

daat99

מייסד
מנהל
רציתי לשאול האם גם אתה חווית את מה שהתרחש אצלי בחשבון, בעקבות האירוע בנייר EV.
לא.
באינטראקטיב ברוקרס אין את השטויות הללו.

אני לא איש מקצוע אבל לפי הבנתי המוגבלת:
החברה הגדירה את האירוע ממוסה תחת RULL302 ולכן נגבה מס של 25% .
כאן מדובר על מיסוי של רווחי הון ולא מיסוי דיבידנדים ולכן הבנק התייחס לזה כאילו מכרת מניות עם 100% רווח ומוסית בהתאם (מנגנון ניכוי מס במקור בבנקים בישראל).

ניתן למלא את הטפסים המצורפים ולקבל החזר מס בכפוף לתנאים.
לא מכיר את הטופס שהם נתנו לך ולא התבקשתי למלא אותו בעצמי.

הרשויות האמריקאיות מחייבות את הבנק במס
הרשויות האמריקאיות לא מחייבות את אזרחי ישראל במס רווחי הון והסיבה היחידה שהם חייבו אותך היא כי הם לא יודעים עליך (החבר בורסה האמריקאי שדרכו הבנק שלך עובד לא מכיר אותך אלא רק את הבנק שלך ומבחינתו הבנק החזיק במניות ולא אתה כאינדיבידואל).

מניסיון עבר רק מילוי ומשלוח הטפסים מזכה את הלקוח בהחזר המס, מרגע שהעברת אלינו את הטופס חתום ומלא הבנק אחראי על העברת הבקשה לרשויות האמריקאיות.
כל המידע שנדרש למילוי הטופס זמין להם באינטרנט ולא סביר לצפות מלקוח להשיג את המידע הזה אם יועצי ההשקעות של הבנק לא מצליחים לעשות זאת.
על מה בדיוק כל הלקוחות משלמים דמי ניהול אם הם צריכים לעשות את העבודה של היועצים???

אני כמובן מעדיף להימנע מאינטרקציה כלשהי עם רשויות המס האמריקאיות, במיוחד מענייני מס ירושה וכו
אני מצטער לאכזב אותך אבל עצם רכישת המניות האמריקאיות חושפת אותך לסיכון "מס ירושה אמריקאי", בעיקר אם עשית זאת דרך בנק גדול בארץ שנתפס בעבר מסייע לאנשים להעלים מסים מה-IRS.
אם זה סיכון שמטריד אותך (הוא ממש לא מטריד אותי) אז אתה צריך להימנע מרכישת מניות של חברות וקרנות אמריקאיות ולהתמקד במניות של חברות וקרנות שנמצאות במדינות אחרות בעולם (כגון קנדה למשל).

SIN

Well-Known Member
תודה על התשובה.
כאמור, חוייבתי כבר בגין מס רווחי הון בחשבון השקלי (לזה התכוונתי במה שכתבתי קודם).
כעת, בוצע חיוב נוסף, דולרי, בחשבון הדולרי על ידי הרשויות האמריקאיות את הבנק, שגולגל אוטומטית אליי.
לא הצלחתי עדיין להבין מדוע בוצע חיוב כפול במס על רווחי ההון.

אני לא משלם דמי ניהול לבנק או יועציו, ולכן אולי בגלל זה הם לא התנדבו לסייע :)

לגבי מס ירושה, זה ברור.
כוונתי היתה שאני מעדיף לא ליצור חיכוך נוסף/מיותר אם אני לא חייב בזה.
יש לי גם ציטוט כתוב מגורמי הנהלה בכירים, שהבנק לא דורש אסמכתא מה-IRS בעת העברת ני"ע זרים אמריקאים ליורשים בישראל, נכון לעכשיו וממקרים בפועל שקרו.

daat99

מייסד
מנהל
חוייבתי כבר בגין מס רווחי הון בחשבון השקלי (לזה התכוונתי במה שכתבתי קודם).
זה לא קשור לאמריקאים בשום צורה.
לא הצלחתי עדיין להבין מדוע בוצע חיוב כפול במס על רווחי ההון.
מבחינת האמריקאים בוצע חיוב של הבנק כחברה ולא שלך כאזרח כי חבר הבורסה האמריקאי לא מכיר אותך (אתה לא הזדהית מולו עם ת.ז. לדוגמה).
הבנק מגלגל את זה אליך כי מבחינתו אין נזק ולכן אין לו בעיה להיות "ראש קטן".
יש לי גם ציטוט כתוב מגורמי הנהלה בכירים
גם לי יש את הציטוט הזה כתוב (כנראה מגורמי הנהלה בכירים אחרים) אבל במקביל קראתי מכתב רשמי שקיבל מכר שבו בנק גדול בארץ מודיע לו שהחשבון שלו יהיה מחוייב במס ירושה אמריקאי אם הוא לא ימכור את האחזקות האמריקאיות לפני מותו.
אין לי שמץ של מושג איזה מהמכתבים יתפוס ברגע האמת אבל אני יודע שהסבירות למיסוי ירושה יותר גבוהה בבנק מאשר בבית השקעות (גם אם בית ההשקעות הוא אמריקאי).

SIN

Well-Known Member
הבנק מגלגל את זה אליך כי מבחינתו אין נזק ולכן אין לו בעיה להיות "ראש קטן". - לא הבנתי מה הכוונה?
למה שיהיה לו נזק כלשהו באירוע כזה?

לגבי מס הירושה, אכן לא נדע, נקווה שיש עוד מספיק זמן עד אז ובכל מקרה אפשר לייצר מגוון רחב של הגנות מזה.
ועדיין, אני מעדיף לא להתנדב לקשר ל-IRS אם אני לא חייב.

daat99

מייסד
מנהל
למה שיהיה לו נזק כלשהו באירוע כזה?
האמריקאים רוצים את המס כי אף אחד לא אמר להם שמדובר בכספים שמגיעים לאזרח זר והם לא צריכים להיות ממוסים אז הם דורשים את הכסף מהבנק.
הבנק לא מוכן לספוג את התשלום על עצמו ועומדת בפניו ברירה:
1. לשלם לאמריקאים בעצמו ולא לחייב את הלקוח שלא צריך לשלם את המס
2. לספק לאמריקאים מסמכים שמוכיחים שאין ללקוח חבות מס ולכן לא צריך לשלם להם כלום
3. לגבות את הכסף מהלקוח שלרוב לא מודע לכך שהוא לא חייב לשלם כלום

איזו דרך לדעתך הכי קלה עבור הבנק?
בכל מקרה אפשר לייצר מגוון רחב של הגנות מזה.
כמה שאתה צודק :)

אני מעדיף לא להתנדב לקשר ל-IRS אם אני לא חייב.
ולכן אני מעדיף חשבון בבית השקעות על פני חשבון בבנק (הפער בעמלות והטיפול הנכון במצבים כמו שמתוארים בשרשור הזה הן "תופעות לוואי" נחמדות שמתקבלות עם ההחלטה הנ"ל).

SIN

Well-Known Member
עדיין יש כמה דברים שלא ברורים לי:
1. האמנת מס לא תופסת גם לגבי ניכוי רווחי הון כפולים?
2. למיטב זכרוני, לא חושב שבאירועים קודמים מהסוג הזה, נגבה ממני מס רווחי הון כפול הן על ידי הרשויות בארץ והן על ידי האמריקאיות. לא יודע למה זה קרה דווקא פה.
3. אם זה כפי שהסברת, שצריך להבהיר לאמריקאים שמאחורי הבנק יש אזרח זר, אני לא מבין איך הטופס ששלחו לי מבאר את זה :)
4. לבית השקעות ניתן לעבור גם בהמשך ולכן אני לא מוטרד כלל מזה. מדובר היום באירוע יחסית לא מורכב, מה גם שבמקרה הספציפי שלי הפער בעמלות הוא דווקא לרעת בית ההשקעות בצורה משמעותית, ולא הפוך.
וכמובן שישנם פתרונות נוספים (ביטוח חיים וכו')

בכל מקרה, אם לעוד מישהו זה יעזור, להלן דף הסבר שקיבלתי מהבנק לגבי מילוי הטופס. אני עדיין לא בטוח, אבל ככה"נ הכוונה היא שסימון A היא האופציה הרלוונטית למצבי? פשוט לקרוא לזה דילול מניות משמעותי זה קצת מצחיק

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
האמנת מס לא תופסת גם לגבי ניכוי רווחי הון כפולים?
לא - האמריקאים לא גובים מס רווחי הון מזרים ולכן לא יכול להיות מיסוי כפול שכזה.

למיטב זכרוני, לא חושב שבאירועים קודמים מהסוג הזה, נגבה ממני מס רווחי הון כפול הן על ידי הרשויות בארץ והן על ידי האמריקאיות. לא יודע למה זה קרה דווקא פה.
תשים לב שהם קוראים לזה דיבידנד ולא רווח הון למרות שבפועל זה לא דיבידנד אלא תשלום על המניות שלא קיבלת (נזכור שיכלנו לבחור לקבל יותר מניות מלפני הרכישה במקום המזומן).

אם זה כפי שהסברת, שצריך להבהיר לאמריקאים שמאחורי הבנק יש אזרח זר, אני לא מבין איך הטופס ששלחו לי מבאר את זה
ממלא הטופס טוען שמדובר ברווח הון ולא בדיבידנד (מה שהברוקרים האמריקאים יודעים לבד כשמדברים על אינדיבידואלים אבל "שוכחים" כשמדובר בבנקים/בתי השקעות זרים).

במקרה הספציפי שלי הפער בעמלות הוא דווקא לרעת בית ההשקעות בצורה משמעותית, ולא הפוך.
לא כל כך ברור לי למה אתה חושב שאתה משלם פחות בבנק מאשר אם היה לך חשבון באינטראקטיב ברוקרס אבל אתה מכיר את הפרטים האישיים שלך יותר טוב ממני אז אני אקבל את טענתך.

ככה"נ הכוונה היא שסימון A היא האופציה הרלוונטית למצבי?
אכן.

לקרוא לזה דילול מניות משמעותי זה קצת מצחיק
זה גם לא בהכרח נכון מתמטית אבל זה מה יש כשעובדים עם גופים ישראלים...

למעלה תחתית