הי דעת,
רציתי לשאול האם גם אתה חווית את מה שהתרחש אצלי בחשבון, בעקבות האירוע בנייר EV.
בשורה התחתונה, החלק של המזומן מוסה בחשבון השקלי שלי בשקלים, והגיעה דרישה גם מהרשויות האמריקאיות למיסוי מהבנק (אחד הגדולים בארץ), וירד לי חיוב גם מהחשבון הדולרי שלי, בדולרים.
במצב הזה כפי שהוסבר לי, הבנק משלם מיד ומחייב אוטומטית את הלקוח. לא ברור לי מדוע יש מיסוי כפול על החלק של המזומן, במיוחד לאור אמנת המס בין המדינות.
כששאלתי את הבנק בנושא זו התשובה שקיבלתי:
"בתאריך 8/3/21 בוצע מיזוג כסף ומניות מנדטורי
מחזיקים בנייר 812961 קיבלו נייר 852031 + מזומן.
החברה הגדירה את האירוע ממוסה תחת RULL302 ולכן נגבה מס של 25% .
חייבנו חריג בסניף בסכום המס - יש לחייב את חשבון הלקוח בסכום המס.
ניתן למלא את הטפסים המצורפים ולקבל החזר מס בכפוף לתנאים.
הרשויות האמריקאיות מחייבות את הבנק במס (הם לא מכירים את הלקוחות שמחזיקים את הנייר) והבנק מחייב את הלקוחות שמחזיקים.
מניסיון עבר רק מילוי ומשלוח הטפסים מזכה את הלקוח בהחזר המס, מרגע שהעברת אלינו את הטופס חתום ומלא הבנק אחראי על העברת הבקשה לרשויות האמריקאיות."
אני כמובן מעדיף להימנע מאינטרקציה כלשהי עם רשויות המס האמריקאיות, במיוחד מענייני מס ירושה וכו'. האם חווית גם אתה משהו כזה/יש פתרון יצירתי אחר לדבר הזה?
תודה מראש
רציתי לשאול האם גם אתה חווית את מה שהתרחש אצלי בחשבון, בעקבות האירוע בנייר EV.
בשורה התחתונה, החלק של המזומן מוסה בחשבון השקלי שלי בשקלים, והגיעה דרישה גם מהרשויות האמריקאיות למיסוי מהבנק (אחד הגדולים בארץ), וירד לי חיוב גם מהחשבון הדולרי שלי, בדולרים.
במצב הזה כפי שהוסבר לי, הבנק משלם מיד ומחייב אוטומטית את הלקוח. לא ברור לי מדוע יש מיסוי כפול על החלק של המזומן, במיוחד לאור אמנת המס בין המדינות.
כששאלתי את הבנק בנושא זו התשובה שקיבלתי:
"בתאריך 8/3/21 בוצע מיזוג כסף ומניות מנדטורי
מחזיקים בנייר 812961 קיבלו נייר 852031 + מזומן.
החברה הגדירה את האירוע ממוסה תחת RULL302 ולכן נגבה מס של 25% .
חייבנו חריג בסניף בסכום המס - יש לחייב את חשבון הלקוח בסכום המס.
ניתן למלא את הטפסים המצורפים ולקבל החזר מס בכפוף לתנאים.
הרשויות האמריקאיות מחייבות את הבנק במס (הם לא מכירים את הלקוחות שמחזיקים את הנייר) והבנק מחייב את הלקוחות שמחזיקים.
מניסיון עבר רק מילוי ומשלוח הטפסים מזכה את הלקוח בהחזר המס, מרגע שהעברת אלינו את הטופס חתום ומלא הבנק אחראי על העברת הבקשה לרשויות האמריקאיות."
אני כמובן מעדיף להימנע מאינטרקציה כלשהי עם רשויות המס האמריקאיות, במיוחד מענייני מס ירושה וכו'. האם חווית גם אתה משהו כזה/יש פתרון יצירתי אחר לדבר הזה?
תודה מראש