שאלה לגבי משיכת כספים

• פותח הנושא Yoav
  • פורסם בתאריך

Yoav

Member
שלום לכולם
מקווה שאני לא מפר איזשהו חוקֿ או אתיקה אבל רוצה לשאול פה בהקשר ישיר של דיבידנדים בהמשך לשרשור בסולידית
אני בתקווה שבפנסיה שלי אקבל סכומים יפים חודשיים מדיבידנדים - והתוכנית שלי היא למשוך אותם פעם בכמה חודשים למחייתי. אומנם זה לדאבוני לא יהיה 200000 שח לחודש (הלוואי) אבל עדיין תוהה האם הבנקים יעשו בעיות עם משיכה בסכומים שמתאימים למחייה (סתם זורק 10000 לחודש) ? נשמע לי קצת הזוי שאני צריך להסביר את מקור הכסף גם כשהוא מגיע מברוקר.
מה דעתכם?

daat99

מייסד
מנהל
תוהה האם הבנקים יעשו בעיות עם משיכה בסכומים שמתאימים למחייה (סתם זורק 10000 לחודש) ?
מניסיוני האישי, כל עוד מתאמים עם הבנקים מראש אז הם לא עושים בעיות בכלל.

נשמע לי קצת הזוי שאני צריך להסביר את מקור הכסף
זה בגלל החוק נגד הלבנת הון ומימון טרור.

תפנה אל הבנק כמה חודשים מראש ותעדכן אותם על כוונתך לשנות את הפעילות המרכזית בחשבון ושאתה מתכנן למשוך כספים מחשבון ההשקעות שלך למחייתך.
הם בסבירות גבוהה ידרשו ממך לספק להם הסברים כלשהם שיניחו את דעתם ואחרי שתספק אותם אז הם יאפשרו לך למשוך את הכספים כרצונך.

נ.ב.
משכתי לא מעט כספים ועדיין לא הקשו עלי בצורה שמתוארת באותו השרשור.

סטרבו

Well-Known Member
יכול להעיד שמשכתי כמה פעמים סכומים של עד עשרות אלפי שקלים. לדעתי לא קיבלתי שיחה אחת מהבנק אפילו. רק כשהעברתי החוצה סכום גדול יותר התקשרו ושאלו למה זה, אמרתי ברוקר ואישרו מיד. כמובן, גם יבדקו לי תנאים להשקיע דרך הבנק..

נערך לאחרונה ב:

Yoav

Member
תודה רבה
אני כנראה קצת פרנואידי בנושא - אני שומר כל מידע על כל העברה שביצעתי - אבל שמעתי שהם מבקשים הוכחה של מקור הכסף (משכורת) שזה נשמע לי קצת הזוי.

סטרבו

Well-Known Member
תודה רבה
אני כנראה קצת פרנואידי בנושא - אני שומר כל מידע על כל העברה שביצעתי - אבל שמעתי שהם מבקשים הוכחה של מקור הכסף (משכורת) שזה נשמע לי קצת הזוי.
נניח וכן, מה הבעיה?
יש לך את כל הטופסולוגיה של אינטראקטיב

מומו

Well-Known Member
אני כנראה קצת פרנואידי
אל דאגה, אחרי שתבצע משיכה רצינית בפעם הראשונה אתה תפסיק ;)

התהליך שבעל הבית הציע בהודעה הקודמת לענ"ד מהלך נכון והגיוני, ואם אתה שומר את כל הטופסולוגיה אז לא אמורה להיות בעיה.
לחשוש מה'לא נודע' מכניס אותנו ללחצים מיותרים...

למעלה תחתית