שאלות דיבידנדים

StockDiv

Active Member
להבנתי, ניכוי המס הוא בערך כך:
  • 25% מס דיבידנדים על חברות אמריקאיות בלבד
  • מס שולי מקסימלי על דיבידנדים של שותפויות (ולפעמים ריטים) בגובה של כ-40%.
  • אין ניכוי מס במקור של דיבידנדים מהחברות הזרות שנסחרות בבורסה האמריקאית שאני מחזיק
איך/איפה אני יכול לבדוק את המניות שיש לי וכמה מס אני משלם על דיבידנדים של כל אחת מהן?
אני מבין שבכל מה שקשור למיסוי דיבידנדים, מהמדינה (ישראל) אני לא מקבל כלום חזרה גם במידה ושילמתי 40% ולא 25% (לדוגמה), נכון?

במידה ויש לי שאלות יותר ספציפיות/אישיות, האם אפשר לשאול כאן?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
להבנתי, ניכוי המס הוא בערך כך:
  • 25% מס דיבידנדים על חברות אמריקאיות בלבד
  • מס שולי מקסימלי על דיבידנדים של שותפויות (ולפעמים ריטים) בגובה של כ-40%.
  • אין ניכוי מס במקור של דיבידנדים מהחברות הזרות שנסחרות בבורסה האמריקאית שאני מחזיק
זו גם ההבנה שלי.
איך/איפה אני יכול לבדוק את המניות שיש לי וכמה מס אני משלם על דיבידנדים של כל אחת מהן?
זו שאלה מאוד קשה שלא הצלחתי למצוא אליה תשובה עדיין :(
בגדול כל עוד מדובר בחברה רגילה שממוקמת בגבולות ארצות הברית אז אתה תשלם רק 25% מס דיבידנדים במקור ואין מה לבדוק יותר מדי.

לגבי שותפויות/ריטים:
אני באופן אישי מנסה להימנע מרכישה של שותפויות/ריטים בשל הסיכון המוגבר (בצורה מאוד משמעותית) שמתלווה אליהן.
במידה ואתה ממש רוצה לרכוש מניות של שותפות/רי"ט מסויים אז אני הייתי מנסה לתקשר עם מחלקת קשרי משקיעים ושואל אותם אם הדיבידנד שהם מחלקים ממוסה עבור בעלי המניות לפי מס שולי או לפי מס רווחי הון (אל תנסה לשאול אותם לגבי אזרח זר וכו' - אין להם מושג והם לרוב יתחמקו מלענות. השאלה הגנרית של מיסוי לפי מס שולי או רווחי הון לרוב יותר פשוטה להם ותספק לך את המידע הדרוש בשביל להבין אם אתה תשלם 25% הוא כ-40%).

לגבי חברות שאינן אמריקאיות:
למיטב ידיעתי אינטראקטיב ברוקרס לא גובים מס ממשקיעים זרים שמחזיקים בחברות שאינן אמריקאיות (גם אם הן נסחרות בבורסה האמריקאית!).
עד היום לא נגבה ממני מס שכזה אבל גם כאן הייתי מנסה עם כמות קטנה של מניות אם זה באמת קריטי.

באופן כללי למעט הנושא של מס שולי (ראה שותפויות) אז מבחינתי אין משמעות אם הוא נגבה במקור או לא כי אתה תצטרך לשלם לפחות 25% מס בשורה התחתונה גם אם הוא לא נגבה במקור כשתמלא את הדו"ח השנתי.

אני מבין שבכל מה שקשור למיסוי דיבידנדים, מהמדינה (ישראל) אני לא מקבל כלום חזרה גם במידה ושילמתי 40% ולא 25% (לדוגמה), נכון?
כן אבל במקרה של כ-40% מס לא מדובר במיסוי דיבידנדים רגיל (מס דיבידנדים הוא 25%) אלא במיסוי הכנסה (ולכן זהו מס שולי שמוגדר כמס שולי מקסימלי בארצות הברית).
עקב כך העובדה שבארץ אתה צריך לשלם מס דיבידנדים של 25% בלבד לא בהכרח אומרת שאתה זכאי להחזר כי ייתכן שמס ההכנסה הישראלי ידרוש ממך לשלם מס שולי על אותה ההכנסה בהתאם להכנסות שלך.
בכל אופן מס ההכנסה הישראלי לא יחזיר לך כסך ששילמת לרשות מסים אחרת ובשביל לקבל החזר אתה צריך להגיש טפסי מס ל-IRS האמריקאי בעצמו ובכך להעלות את עצמך על הכוונת של מס הירושה האמריקאי (כפי שאנחנו יודעים הוא נגבה רק מאנשים שמגישים דו"חות שנתיים ל-IRS ולא נגבה עד היום מאף אזרח זר שלא "התנדב" לשלם אותו) כך שאני באופן אישי לא הייתי טורח לבקש החזר מס מה-IRS גם אם אני זכאי לו.

במידה ויש לי שאלות יותר ספציפיות/אישיות, האם אפשר לשאול כאן?
אתה יכול לשאול אותן איפה שאתה רוצה.
קח בחשבון שכל התשובות שאני נותן ניתנות ע"י אדם רגיל שאינו איש מקצוע!

אם חלק מהשאלות שלך יותר מדי אישיות ואתה לא רוצה לשאול בפומבי אז אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית כאן בפורום ואני אנסה לענות כמיטב ידיעתי כאדם שאינו איש מקצוע.

StockDiv

Active Member
תודה על התשובה

אין משמעות אם הוא נגבה במקור או לא כי אתה תצטרך לשלם לפחות 25% מס בשורה התחתונה גם אם הוא לא נגבה במקור כשתמלא את הדו"ח השנתי.
בדוח שקיבלתי אין פירוט דיבידנדים פר מניה אלא סך הכל דיבידנדים שקיבלתי וכמה סך הכל מס שילמתי, בלי פירוט. כאשר אני מחלק זה בזה יוצא לי 24% (לא 25%) ועכשיו אני תוהה אם המדינה פשוט תיקח לי עוד אחוז כדי להשלים.

אני לא מנסה בכח לקנות ריטים (או מניה של חברה לא אמריקאית), תהיתי אם קניתי כבר כזו אז שאדע לפחות כדי לסמן בתוכנה כדי שהתוכנה תוריד לי מס בהתאם בחישובים שלה וגם כדי שאדע בעת הגשת הדוח למה לצפות.

daat99

מייסד
מנהל
בדוח שקיבלתי אין פירוט דיבידנדים פר מניה אלא סך הכל דיבידנדים שקיבלתי וכמה סך הכל מס שילמתי, בלי פירוט. כאשר אני מחלק זה בזה יוצא לי 24% (לא 25%) ועכשיו אני תוהה אם המדינה פשוט תיקח לי עוד אחוז כדי להשלים.
הסכום הסופי הוא הסכום הקובע ואתה צריך לוודא ששילמת בסך הכל 25% מס על דיבידנדים רגילים - בין אם במקור או אחרי הגשת הדו"ח השנתי.

בכל אופן בדו"חות שאני מנפיק מהמערכת של אינטראקטיב יש תיעוד מפורט של כל העסקאות כולל כל הדיבידנדים והמיסוי שנגבה במקור - אולי אתה מסתכל על דו"ח מקוצר?

StockDiv

Active Member
בדו"חות שאני מנפיק מהמערכת של אינטראקטיב יש תיעוד מפורט של כל העסקאות כולל כל הדיבידנדים והמיסוי שנגבה במקור
יש את הדוח שקיבלתי מהם + אמירה שאת זה אני צריך לתת לרואה החשבון. בדוח הזה יש אמנם רווח/הפסד פר מניה אבל בסוף יש רק סיכום דיבידנדים וסיכום מס ששילמתי.

יש כמובן את הדוח שאני יכול להוציא בעצמי ושם יש פירוט של הכל אבל זה לא המסמך שמס הכנסה מקבל ממני (לטענתם של אינטרקטיב ישראל).
כאשר אני מסתכל בדוח המפורט שאני מוציא בעצמי, אני רואה את פירוט הדיבידנדים ופירוט הניכוי ובסוף יוצאים סכומים שמהווים 24% ולא 25%. לא מוזר?

daat99

מייסד
מנהל
יש את הדוח שקיבלתי מהם
לא יודע מה קיבלת וממי - תנפיק דו"ח מלא לבד באתר של אינטראקטיב ישראל.

אמירה שאת זה אני צריך לתת לרואה החשבון.
בלי קשר למי אמר לך ומה אמרו לך - כדאי שתציג דו"ח מלא ולא דו"ח מקוצר לאיש מקצוע.

בדוח הזה יש אמנם רווח/הפסד פר מניה אבל בסוף יש רק סיכום דיבידנדים וסיכום מס ששילמתי.
זה נשמע כמו "תקציר" ולא דו"ח מלא.

יש כמובן את הדוח שאני יכול להוציא בעצמי ושם יש פירוט של הכל אבל זה לא המסמך שמס הכנסה מקבל ממני (לטענתם של אינטרקטיב ישראל).
מס הכנסה לא יקבל אף אחד מהדו"חות - הוא רוצה את הטפסים שלו.
אתה כן צריך לצרף לטפסים של מס הכנסה את הדו"ח הרלוונטי (אני מצרף תמיד את הדו"ח המלא).
אתה יכול להגיע לאחד מימי ההדרכה של מס הכנסה עם שני הדו"חות ולשאול את הנציגים שלהם איזה דו"ח הם מעדיפים אם אתה רוצה.

קח בחשבון שבדו"ח המלא אתה יכול להוכיח יום ומחיר רכישה של נייר ערך שנרכש בשכבות - יכולת זו היא היכולת שמאפשרת לך לבצע מכירת ניירות לפי חבות מס מינימלית במקום לפי FIFO.
בדו"ח המקוצר אין לך את ההוכחה הזו ואתה תהיה מחויב לבצע את המכירות לפי FIFO דבר שעלול לגרום לתיק ההשקעות שלך נזק בלתי הפיך בטווח הארוך.

כאשר אני מסתכל בדוח המפורט שאני מוציא בעצמי, אני רואה את פירוט הדיבידנדים ופירוט הניכוי ובסוף יוצאים סכומים שמהווים 24% ולא 25%. לא מוזר?
טעות עיגול?
תנסה להכניס את הנתונים לגיליון אקסל כאשר בכל שורה תכניס את הדיבידנד שקיבלת ואת המס ששילמת.
בעמודה נוספת תכניס נוסחה שמחשבת את המס לפי הדיבידנד שקיבלת כפול 0.25 ותראה איזו שורה מציגה ערך שגוי.

למעלה תחתית