תחזית צמיחה באתר פינויז

לופטי

Well-Known Member
היי,
מה המקור לתחזית צמיחה שהם מפרסמים?
עד כמה אתם מייחסים חשיבות לנתון הזה? האם בשבילכם זה רק בסיס השוואתי ל5 השנים האחרונות? או משהו מעבר?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
מה המקור לתחזית צמיחה שהם מפרסמים?
שילוב של תחזית החברה עם תחזיות אנליסטים.
עד כמה אתם מייחסים חשיבות לנתון הזה?
אני לא מייחס חשיבות מיוחדת למספר עצמו אבל אני כן מייחס חשיבות לגודלו ולשאלה האם הוא חיובי או שלילי.
תחזית צמיחה שלילית ב-5 השנים הבאות מספרת לנו שהנהלת החברה והאנליסטים שסוקרים אותה חושבים שהחברה נמצאת בקשיים שהולכים להימשך עוד כמה שנים טובות.
תחזית צמיחה חיובית חד-ספרתית מספרת לנו שהם חושבים שהחברה ככל הנראה תהיה משעממת.
תחזית צמיחה חיובית דו-ספרתית מספרת לנו שהם חושבים שהולך להיות משהו טוב בעתיד הקרוב של החברה (או שקרה משהו רע בעבר הקרוב כגון התרסקות הרווחים והוא הולך להיות מתוקן בעתיד הקרוב של החברה).

האם בשבילכם זה רק בסיס השוואתי ל5 השנים האחרונות? או משהו מעבר?
גם וגם.
בלי קשר ל-5 השנים האחרונות אני רוצה לראות חברה שההנהלה והאנליסטים חושבים שהיא הולכת לצמוח.
מעבר לדעה הזו אני גם רוצה להשוות ל-5 השנים האחרונות בשביל לוודא שהצמיחה היא אמיתית (הרווחים גדלו גם ב-5 השנים הקודמות) ולא רק "לחזור למה שהיה קודם" (הרווחים התכווצו ב-5 השנים הקודמות).

daat99

מייסד
מנהל
למה מפריע לך לחזור למה שהיה קודם?
אני מעדיף חברה שהולכת צעד אחד קדימה על פני חברה שהולכת שני צעדים אחורה ואז שני צעדים קדימה.

אתה רוכש היום, לא לפני 5 שנים.
המתחרות שלה ניצלו את הזמן להתקדם והיא לא הצליחה - משקף בעייתיות בחפיר של החברה.

לופטי

Well-Known Member
שילוב של תחזית החברה עם תחזיות אנליסטים.

אני לא מייחס חשיבות מיוחדת למספר עצמו אבל אני כן מייחס חשיבות לגודלו ולשאלה האם הוא חיובי או שלילי.
תחזית צמיחה שלילית ב-5 השנים הבאות מספרת לנו שהנהלת החברה והאנליסטים שסוקרים אותה חושבים שהחברה נמצאת בקשיים שהולכים להימשך עוד כמה שנים טובות.
תחזית צמיחה חיובית חד-ספרתית מספרת לנו שהם חושבים שהחברה ככל הנראה תהיה משעממת.
תחזית צמיחה חיובית דו-ספרתית מספרת לנו שהם חושבים שהולך להיות משהו טוב בעתיד הקרוב של החברה (או שקרה משהו רע בעבר הקרוב כגון התרסקות הרווחים והוא הולך להיות מתוקן בעתיד הקרוב של החברה).

גם וגם.
בלי קשר ל-5 השנים האחרונות אני רוצה לראות חברה שההנהלה והאנליסטים חושבים שהיא הולכת לצמוח.
מעבר לדעה הזו אני גם רוצה להשוות ל-5 השנים האחרונות בשביל לוודא שהצמיחה היא אמיתית (הרווחים גדלו גם ב-5 השנים הקודמות) ולא רק "לחזור למה שהיה קודם" (הרווחים התכווצו ב-5 השנים הקודמות).
תודה!
ושאלת המשך- מתי צניחה של הצמיחה בין 5 השנים האחרונות לבין התחזית מעוררת תהיות? 50%? יותר? פחות?
ובאותו נושא- אם חברה מסויימת צמחה ב5 השנים האחרונות ב 20%, וב5 השנים הבאות צפוייה לצמוח ב10%, עד כמה זה מערער את הביטחון שלך בחברה?

daat99

מייסד
מנהל
מתי צניחה של הצמיחה בין 5 השנים האחרונות לבין התחזית מעוררת תהיות? 50%? יותר? פחות?
כל עוד הצפי הוא חיובי אני די מתעלם מזה.

ובאותו נושא- אם חברה מסויימת צמחה ב5 השנים האחרונות ב 20%, וב5 השנים הבאות צפוייה לצמוח ב10%, עד כמה זה מערער את הביטחון שלך בחברה?
בכלל לא.

למעלה תחתית