לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
לא המלצה, לא ייעוץ, אל תחזיקו 
3 החברות שהייתם קונים היום לתיק חדש דנדש ולמה ?
תודה רבה
3 החברות שהייתם קונים היום לתיק חדש דנדש ולמה ?
תודה רבה
במקרה זה השאלה יכולה להתמקד בקריטריונים שאנשים מייחסים להם משמעות במקום בשמות חברות ספציפיות.אני מנסה ללמוד את קו המחשבה של אנשים מנוסים ממני
דוגמא רעה מאוד למי שרוצה להתחיל היום.יש את תיק דיבידעת![]()
במקרה זה השאלה יכולה להתמקד בקריטריונים שאנשים מייחסים להם משמעות במקום בשמות חברות ספציפיות.
דוגמא רעה מאוד למי שרוצה להתחיל היום.
קח למשל את חברות CARR, OTIS ו-MS - שלושתן קיימות בתיק אבל אני מעולם לא רכשתי אותן.
שמות החברות הן רק לשם הדוגמא,במקרה זה השאלה יכולה להתמקד בקריטריונים שאנשים מייחסים להם משמעות במקום בשמות חברות ספציפיות.
שאלה טובה מאוד.איך אני בודק ולומד מהו החלק בהון של חברה, המורכב מנכסים פיזיים ? (אדמה חקלאית, זהב, בנייני מגורים וכו)
שאלה טובהאיך יש לחברה EPS payout גדול מ 100% ? גדול מ 150% ? Reits עם מעל 250%... מאיפה הכסף ?
תלוי על איזה יחס חוב/הון אתה מסתכל - חוב ארוך/קצר/כללי.Debt/Eq בערך=0 אומר שלחברה אין חובות ?
אני לא יודע למה אתה מתכוון.איפה אפשר לבדוק מה היתרה העודפת ואיך המושג נקרא ?
האם אתה יודע להסביר למה 15?1. חלוקה מעל 15 שנה
למה דווקא 2.2%?2.דיבידנד מעל 2.2%
למה דווקא 65%?3. EPS PAYOUT מתחת ל 65%
למה דווקא 25?4. P/E מתחת ל 25
למה אתה מייחס לנתון הזה חשיבות?5. צ'אודר 8 ומעלה
הייתי מנסה להבין למה הסינון מוגדר כמו שהוא הוגדר לפני שהייתי משנה משהו.איפה הייתם מתגמשים בסינון ולמה ?
מופיעים בדוח המאזן balance sheetאיך אני בודק ולומד מהו החלק בהון של חברה, המורכב מנכסים פיזיים ? (אדמה חקלאית, זהב, בנייני מגורים וכו)
חייבת להיות תשובה "אמיתית", יש שם חברות "רציניות" שמחלקות דיבידנד שנים עם יחס כזה.שאלה טובה![]()
זה שמופיע בקובץ של לאו, Debt / Equityתלוי על איזה יחס חוב/הון אתה מסתכל - חוב ארוך/קצר/כללי.
האם לחברה יש יתרות פתוחות, כמו חוב רק הפוך, לדוגמא, לקוחות שהתחייבו לקנות ב x וזה נרשם כתזרים עתידי בטוח.אני לא יודע למה אתה מתכוון.
עברו לפחות משבר אחד גדול בהצלחההאם אתה יודע להסביר למה 15?
מחושב לפי ההון שיש לי והצורך שלי לתשואה למחיה. זה המינימום.למה דווקא 2.2%?
מה לגבי 20%?
כדי שישאר לה כסף לגדול, לקנות עוד מכונות ולשלם חובות או את הריבית הגבוהה ועולה על החוב.למה דווקא 65%?
A dividend P/E ratio of less than 25 means that the stock is trading at less than 25 times the company's annual dividends per share. This can indicate that the stock is undervalued, or that the company has a high dividend yield.למה דווקא 25?
נותן יחס בין Yield ל 5 שנות growthלמה אתה מייחס לנתון הזה חשיבות?
מתייחס לזה כאל מיקסר של מוזיקה, בצד אחד נכנס הכסף שלי (הקרן), בצד שני יוצא הכסף שלי (הקרן) + דדיבידנד + הגדלת הקרן לאורך זמן.הייתי מנסה להבין למה הסינון מוגדר כמו שהוא הוגדר לפני שהייתי משנה משהו.
לא מכיר חברות שמחלקות דיבידנד יותר גדול מהרווחים במשך עשורים.חייבת להיות תשובה "אמיתית", יש שם חברות "רציניות" שמחלקות דיבידנד שנים עם יחס כזה.
הוא לוקח אותו מאתר פינויז אז בשביל לדעת באיזה יחס מדובר צריך לבדוק בפינויז.זה שמופיע בקובץ של לאו, Debt / Equity
אין לי מושג אבל סביר שכן.האם לחברה יש יתרות פתוחות, כמו חוב רק הפוך, לדוגמא, לקוחות שהתחייבו לקנות ב x וזה נרשם כתזרים עתידי בטוח.
מבחינתי אחד זה לא מספיק - בעיקר כשמדובר במשבר פיננסי ביסודו כך שחברות שאינן פיננסיות בקושי נפגעו ממנו.עברו לפחות משבר אחד גדול בהצלחה
זו דרך מאוד טובה להחטיא את המטרה.מחושב לפי ההון שיש לי והצורך שלי לתשואה למחיה. זה המינימום.
היחס הוא לא בין גובה הדיבידנד לחוזק החברה אלא בין היחס של גובה הדיבידנד של החברה לגובה הדיבדינד של השוק בכללותו לחוזק החברה.אבל ממה שהספקתי להבין, יש יחס ישיר בין גובה הדיבידנד ל"חוזק" החברה
יש לא מעט אנשים שחושבים ש-35% זה לא מספיק.כדי שישאר לה כסף לגדול, לקנות עוד מכונות ולשלם חובות או את הריבית הגבוהה ועולה על החוב.
לא בהכרח והציטוט שהבאת מנותק ממצב השוק.למרות שלא אמורים לתזמן את השוק... המכפיל מלמד למה באפט לא קונה יותר מניות קוקה קולה...
אתה מייחס יותר מדי משמעות לכללי אצבע של אנשים אחרים.נותן יחס בין Yield ל 5 שנות growth
זה טוב ויפה אבל עדיין לא מציג מידע קונקרטי על הקריטריונים שאתה בחרת ולמה אתה מאמין שהם חשובים (למעט "רשום בקובץ של לאו" או במקום אחר).מתייחס לזה כאל מיקסר של מוזיקה, בצד אחד נכנס הכסף שלי (הקרן), בצד שני יוצא הכסף שלי (הקרן) + דדיבידנד + הגדלת הקרן לאורך זמן.
בהתחלה קל מאוד להתפתות אחרי מוזיקה של אנשים אחרים, אחרי תשואות מלהיבות, אחרי סינונים שמשאירים חברות ״ככה ככה״ רק כדי שישארו אחרי הסינוןבודק מיקסרים של אנשים אחרים, מנוסים ממני, והאם המוזיקה שהם מנגנים מתאימה לזאת שאני רוצה לנגן![]()
**עריכת הנהלה: כל אדם רשאי לדעתו - נא לא לזלזל בדעתם של אחרים**הייתי אומר שהקריטריונים הכי בסיסיים הם מכפיל רווח, צמיחה, דיבידנד, חוב.