3 החברות הראשונות שהייתם קונים ולמה ?

daat99

מייסד
מנהל
3 מוצרים שהייתי קונה היום לתיק חדש דנדש ולמה:
1. מחברת
2. עיפרון
3. מחק
בשביל שאני אוכל ללמוד את הנושא לעומק ולהבין מה אני עושה בלי לגרום לעצמי נזקים :)

בדיוק.
אני מנסה ללמוד את קו המחשבה של אנשים מנוסים ממני,
על מה הם מסתכלים, מה הם בוחנים ואיך.
דרך 3 מניות והניתוח של הבחירה שלהן.

יש מחברת, עפרון ומחק.

daat99

מייסד
מנהל
אני מנסה ללמוד את קו המחשבה של אנשים מנוסים ממני
במקרה זה השאלה יכולה להתמקד בקריטריונים שאנשים מייחסים להם משמעות במקום בשמות חברות ספציפיות.

יש את תיק דיבידעת :cool:
דוגמא רעה מאוד למי שרוצה להתחיל היום.
קח למשל את חברות CARR, OTIS ו-MS - שלושתן קיימות בתיק אבל אני מעולם לא רכשתי אותן.

meni

Active Member
מדבר על הרכישות שאתה מבצע כל חודש ומפרט מאד יפה מה השיקולים
במקרה זה השאלה יכולה להתמקד בקריטריונים שאנשים מייחסים להם משמעות במקום בשמות חברות ספציפיות.

דוגמא רעה מאוד למי שרוצה להתחיל היום.
קח למשל את חברות CARR, OTIS ו-MS - שלושתן קיימות בתיק אבל אני מעולם לא רכשתי אותן.

שמות החברות הן רק לשם הדוגמא,
מה שמעניין זה אכן הקריטריונים ללמה, מותאמים למצב היום.
וכמו שכתב המייסד, התיק לא היה נבנה היום כפי שהוא בנוי.

שאלה נוספת, כדי לא לפתוח שרשור,
איך אני בודק ולומד מהו החלק בהון של חברה, המורכב מנכסים פיזיים ? (אדמה חקלאית, זהב, בנייני מגורים וכו)

daat99

מייסד
מנהל
איך אני בודק ולומד מהו החלק בהון של חברה, המורכב מנכסים פיזיים ? (אדמה חקלאית, זהב, בנייני מגורים וכו)
שאלה טובה מאוד.
אולי אחד המומחים במחקר מעמיק על חברות יוכלו לסייע?
אני יודע למשל ש @סטרבו אוהב לחקור - אבל יש עוד כמה אבל אני כרגע לא זוכר מי.

איך יש לחברה EPS payout גדול מ 100% ? גדול מ 150% ? Reits עם מעל 250%... מאיפה הכסף ?
וגם
Debt/Eq בערך=0 אומר שלחברה אין חובות ? איפה אפשר לבדוק מה היתרה העודפת ואיך המושג נקרא ?
וגם
משחק עם הסינונים בקובץ של לאו,

1. חלוקה מעל 15 שנה
2.דיבידנד מעל 2.2%
3. EPS PAYOUT מתחת ל 65%
4. P/E מתחת ל 25
5. צ'אודר 8 ומעלה

מקבל בסינון רק חברות Finance וקצת Utilities
בנוסף ל בונוס JNJ ו MMM

לא מאפשר הרבה מרחב לגיוון.
איפה הייתם מתגמשים בסינון ולמה ?

תודה

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך יש לחברה EPS payout גדול מ 100% ? גדול מ 150% ? Reits עם מעל 250%... מאיפה הכסף ?
שאלה טובה :)

Debt/Eq בערך=0 אומר שלחברה אין חובות ?
תלוי על איזה יחס חוב/הון אתה מסתכל - חוב ארוך/קצר/כללי.

איפה אפשר לבדוק מה היתרה העודפת ואיך המושג נקרא ?
אני לא יודע למה אתה מתכוון.

1. חלוקה מעל 15 שנה
האם אתה יודע להסביר למה 15?

2.דיבידנד מעל 2.2%
למה דווקא 2.2%?
מה לגבי 20%?

3. EPS PAYOUT מתחת ל 65%
למה דווקא 65%?

4. P/E מתחת ל 25
למה דווקא 25?

5. צ'אודר 8 ומעלה
למה אתה מייחס לנתון הזה חשיבות?

איפה הייתם מתגמשים בסינון ולמה ?
הייתי מנסה להבין למה הסינון מוגדר כמו שהוא הוגדר לפני שהייתי משנה משהו.

סטרבו

Well-Known Member
מופיעים בדוח המאזן balance sheet
ובסעיפים והערות שאחכ.
אבל שים לב- אין לך מושג כיצד נקבע השווי, והאם הוא בכלל רלוונטי. (מדובר בנכסים הלא סחירים)

שאלה טובה :)
חייבת להיות תשובה "אמיתית", יש שם חברות "רציניות" שמחלקות דיבידנד שנים עם יחס כזה.

תלוי על איזה יחס חוב/הון אתה מסתכל - חוב ארוך/קצר/כללי.
זה שמופיע בקובץ של לאו, Debt / Equity

אני לא יודע למה אתה מתכוון.
האם לחברה יש יתרות פתוחות, כמו חוב רק הפוך, לדוגמא, לקוחות שהתחייבו לקנות ב x וזה נרשם כתזרים עתידי בטוח.
האם אתה יודע להסביר למה 15?
עברו לפחות משבר אחד גדול בהצלחה
למה דווקא 2.2%?
מה לגבי 20%?
מחושב לפי ההון שיש לי והצורך שלי לתשואה למחיה. זה המינימום.
אפשר גם 20%...אבל ממה שהספקתי להבין, יש יחס ישיר בין גובה הדיבידנד ל"חוזק" החברה והיכולת שלה לגדול ולשלם לאורך זמן
למה דווקא 65%?
כדי שישאר לה כסף לגדול, לקנות עוד מכונות ולשלם חובות או את הריבית הגבוהה ועולה על החוב.
One reason could be that the company is reinvesting its earnings back into the business for growth and expansion
Another reason could be that the company has a conservative financial policy and wants to maintain a strong balance sheet and cash reserves.

למה דווקא 25?
A dividend P/E ratio of less than 25 means that the stock is trading at less than 25 times the company's annual dividends per share. This can indicate that the stock is undervalued, or that the company has a high dividend yield.
למרות שלא אמורים לתזמן את השוק... המכפיל מלמד למה באפט לא קונה יותר מניות קוקה קולה...

ירד למתחת ל 20, ממוצע sp500

למה אתה מייחס לנתון הזה חשיבות?
נותן יחס בין Yield ל 5 שנות growth
מתוך האקסל של לאו:
When the sum of these elements is above 12%, the company
presents an attractive entry point (8% for utilities)

והצ'אט GPT:

The Dividend Chowder number is a metric used by investors to evaluate the consistency and growth of a company's dividend payments over time. The Dividend Chowder number is calculated by taking the sum of a company's dividend payments over the last 12 months, divided by the sum of the dividends paid over the last five years.

A high Dividend Chowder number indicates that a company has a consistent and growing dividend history. A lower Dividend Chowder number may indicate that a company's dividends have been flat or have decreased over time.

הייתי מנסה להבין למה הסינון מוגדר כמו שהוא הוגדר לפני שהייתי משנה משהו.
מתייחס לזה כאל מיקסר של מוזיקה, בצד אחד נכנס הכסף שלי (הקרן), בצד שני יוצא הכסף שלי (הקרן) + דדיבידנד + הגדלת הקרן לאורך זמן.

במיקסר יש מספר פרמטרים שאפשר לשחק איתם, כל אחד משפיע על התוצאה ובא על חשבון השני,
יותר באס, יותר גבוהים, יותר אקו וכו וכו, ניתן להוסיף כמה פרמטרים שרוצים, לחלקם השפעה גדולה (באס, שנות חלוקה והגדלה) ולחלקם השפעה קטנה יותר (חידוד סאונד ספציפי של מיתר x בכלי נגינה y, צפי דיבידנד עוד 6 שנים)

עכשיו, מתחילים ללמוד מה יש, מה מנגן ומשפיע יותר ומה פחות, ובכל פרמטר, מה הסקאלה (1 ל 100, אחוזים מהרווח, וכו וכו)

מה שאני לומד כרגע זה את סוג הסאונד שמתאים לי, ביחס הכולל של סיכון - רווח, ולפי זה מתחיל להוסיף נובים למיקסר וללמוד את הסקאלה שלהם והיחס אחד לשני.
איך ? בודק מיקסרים של אנשים אחרים, מנוסים ממני, והאם המוזיקה שהם מנגנים מתאימה לזאת שאני רוצה לנגן :)

לדוגמא, סיכום 10 הפרמטרים החשובים ללאו בצ'מפיונס כולל ערכים מה GPT:
עכשיו אפשר לקחת כל פרמטר ולפרק לעוד 10 נקודות על הערוץ שלו.

1. Dividend Growth Rate: The rate at which a company's dividends per share increase over time. A high rate indicates a company's ability to consistently increase dividends, which is generally seen as a positive sign for the company's financial health and potential for future growth. Optimal - 10, Low Risk - 5, High Risk - 15, Avoid - 0
  2. Return on Equity (ROE): A measure of a company's profitability that calculates how much profit a company generates with the money shareholders have invested. A high ROE indicates a company is efficient at generating profits and is generally seen as a positive sign for the company's financial health and potential for future growth. Optimal - 15, Low Risk - 10, High Risk - 20, Avoid - <10
  3. Earnings Per Share (EPS) Growth: The rate at which a company's earnings per share increase over time. A high rate indicates a company's ability to consistently increase earnings, which is generally seen as a positive sign for the company's financial health and potential for future growth. Optimal - 10, Low Risk - 5, High Risk - 15, Avoid - negative growth
  4. Management Quality: The quality of a company's management team, including their track record, experience, and decision-making abilities. A high-quality management team is generally seen as a positive sign for the company's potential for future growth. Optimal - excellent, Low Risk - good, High Risk - poor, Avoid - unknown
  5. Dividend Yield: A ratio that calculates the amount of dividends paid per share relative to the stock price. A high yield indicates a company is paying a larger portion of its profits as dividends, which is generally seen as a positive sign for income-focused investors. Optimal - 5, Low Risk - 3, High Risk - 8, Avoid - 0
  6. Free Cash Flow: A measure of a company's financial performance calculated as operating cash flow minus capital expenditures. A positive FCF indicates that the company is generating cash flow after accounting for investments in growth. Optimal - positive, Low Risk - >10%, High Risk - decreasing, Avoid - negative
  7. Payout Ratio: The proportion of a company's earnings that is paid out as dividends. A low ratio indicates a company has more flexibility to reinvest earnings or pay down debt, while a high ratio may indicate a company is paying out too much of its profits as dividends. Optimal - 50, Low Risk - 40, High Risk - 70, Avoid - >100
  8. Valuation: The process of determining the intrinsic value of a company's stock by analyzing its financial and operational metrics. A stock that is undervalued relative to its intrinsic value is generally seen as a good investment opportunity. Optimal - undervalued, Low Risk - fairly valued, High Risk - overvalued, Avoid - significantly overvalued
  9. Industry Stability: The degree to which a company's industry is subject to change, volatility, or decline. A stable industry is generally seen as a positive sign for a company's potential for future growth. Optimal - stable, Low Risk - slight fluctuation, High Risk - highly volatile, Avoid - in decline
  10. Debt-to-Equity Ratio: A measure of a company's financial leverage, calculated as the company's total liabilities divided by its shareholder equity. A low ratio indicates a company has low levels of debt and is generally seen as a positive sign for the company's financial health. Optimal - 0.5, Low Risk - 1, High Risk - 2, Avoid - >2

.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
חייבת להיות תשובה "אמיתית", יש שם חברות "רציניות" שמחלקות דיבידנד שנים עם יחס כזה.
לא מכיר חברות שמחלקות דיבידנד יותר גדול מהרווחים במשך עשורים.

זה שמופיע בקובץ של לאו, Debt / Equity
הוא לוקח אותו מאתר פינויז אז בשביל לדעת באיזה יחס מדובר צריך לבדוק בפינויז.
אני באופן אישי לא טרחתי לבדוק זאת כי אני לא מייחס לכך חשיבות גדולה במיוחד.

האם לחברה יש יתרות פתוחות, כמו חוב רק הפוך, לדוגמא, לקוחות שהתחייבו לקנות ב x וזה נרשם כתזרים עתידי בטוח.
אין לי מושג אבל סביר שכן.

עברו לפחות משבר אחד גדול בהצלחה
מבחינתי אחד זה לא מספיק - בעיקר כשמדובר במשבר פיננסי ביסודו כך שחברות שאינן פיננסיות בקושי נפגעו ממנו.

מחושב לפי ההון שיש לי והצורך שלי לתשואה למחיה. זה המינימום.
זו דרך מאוד טובה להחטיא את המטרה.
השוק נותן את מה שהוא רוצה לתת ולא את מה שהמשקיע רוצה לקבל.
התעלמות מהשוק והצבת דרישות שמתאימות רק למשקיע אינה צעד שהוביל בעבר לתוצאה משמחת.

אבל ממה שהספקתי להבין, יש יחס ישיר בין גובה הדיבידנד ל"חוזק" החברה
היחס הוא לא בין גובה הדיבידנד לחוזק החברה אלא בין היחס של גובה הדיבידנד של החברה לגובה הדיבדינד של השוק בכללותו לחוזק החברה.

במלים אחרות זה לא "מספר קסם X" אלא "מספר חי ונושם שמותנה במצב השוק".

כדי שישאר לה כסף לגדול, לקנות עוד מכונות ולשלם חובות או את הריבית הגבוהה ועולה על החוב.
יש לא מעט אנשים שחושבים ש-35% זה לא מספיק.
רק לצורך המחשה, הממוצע של החברות עם רצף הגדלות מלפני משבר 2000 עומד על 57.49% בלבד שזה אומר שיש להן 42.5%.
סינון לפי 65% חותך כמעט 18% ממרווח הביטחון הזה.

למרות שלא אמורים לתזמן את השוק... המכפיל מלמד למה באפט לא קונה יותר מניות קוקה קולה...
לא בהכרח והציטוט שהבאת מנותק ממצב השוק.
אם נגזים לרגע ונניח שבעתיד השוק בכללותו יתמחר מכפילים של 900 אתה תגלה שאין לך חברות להשקיע בהן למשך ה-875 השנים העוקבות.
רצוי שהקריטריונים שהמשקיע מתבסס עליהם יהיו מותאמים למצבי שוק משתנים ולא לתקופה ספציפית שמישהו אחר מדבר עליה בציטוטים שלו.

היה לנו בפורום לא מזמן שרשור ארוך מאוד שדן בנושא קריטריונים קשיחים שהובילו את אחד המשקיעים להחליט לחכות עם ההשקעה חודש אחד (לפי ההגדרה זה תזמון שוק קלאסי למרות שהוא עדיין מתעקש שזה לא תזמון שוק).

נותן יחס בין Yield ל 5 שנות growth
אתה מייחס יותר מדי משמעות לכללי אצבע של אנשים אחרים.
אם היחס הזה ממש חשוב לך אז תגדיר יחס שכזה בעצמך בקובץ האקסל שלך ותקרא לו LFWEL rule למשל בלי להתבסס על הנחות שאדם זר הניח.

מתייחס לזה כאל מיקסר של מוזיקה, בצד אחד נכנס הכסף שלי (הקרן), בצד שני יוצא הכסף שלי (הקרן) + דדיבידנד + הגדלת הקרן לאורך זמן.
זה טוב ויפה אבל עדיין לא מציג מידע קונקרטי על הקריטריונים שאתה בחרת ולמה אתה מאמין שהם חשובים (למעט "רשום בקובץ של לאו" או במקום אחר).

יש הרבה אנשים בעולם ולכל אחד מהם יש את ההנחות והכללים שלו - אתה צריך את שלך.

לופטי

Well-Known Member
בודק מיקסרים של אנשים אחרים, מנוסים ממני, והאם המוזיקה שהם מנגנים מתאימה לזאת שאני רוצה לנגן :)
בהתחלה קל מאוד להתפתות אחרי מוזיקה של אנשים אחרים, אחרי תשואות מלהיבות, אחרי סינונים שמשאירים חברות ״ככה ככה״ רק כדי שישארו אחרי הסינון
תבין מה חשוב לך ובמיוחד למה, (למשל: להגמיש תשואת דיבידנד או יחס חלוקה. מהיכן כל אחד מגיע ועל מה הוא יכול להשפיע)
באופן אישי אני לומד כל הזמן מה חשוב לי יותר ומה פחות, ופרמטרים שבעבר היו חשובים חלקם נחלשו, ולהיפך
בסופו של דבר לא חסרות חברות מעולות להשקיע בהן
תפעל לאט, באופן שיטתי, תתמקצע, תפנים שטעויות הן חלק מהדרך, ולאט לאט תייצר את המיקס שלך שילך וישתבח עם הזמן

זה מאד יפה, אבל אני לא מתיימר (בטח לא אחרי שבוע, חודש וכנראה לא שנה) להציג הנחות וכללים שהמצאתי מתוך המידע ה"טהור ואובייקטיבי" שקיים.
ההנחות שלי יכולות להתבסס, לפחות בהתחלה, רק על:
מחקר ולמידה של כל ההנחות שקיימות עד היום
סינון כל ההנחות לקבלת התוצאה הכי קרובה למה שאני רוצה לקבל, מתוך סך התוצאות שאפשר לקבל.

ומכיוון שלא אוכל לחקור וללמוד את כל ההנחות בפרק זמן סביר, כי timing the market <time in the market
אני אצטרך לצטט אחרים לתיק ההשקעות הקטן שאפתח, לפני שאכתוב את הספר שלי עם הסכומים הגדולים.
וברור לי שתהיה עלות ללמידה וכן שבעוד 10 שנים אסתכל על אני של היום ואצחק מאד.

וכדי להשאר בתחום המוזיקלי,
כדי ללמוד לנגן טוב גיטרה לדוגמא, לומדים קודם את הבסיס, אקורדים, סולמות, תיאוריה, ומתאמנים עם שירים של אחרים,
ואז, לאט לאט,מתחילים לבנות שפה עצמאית ומנגינות מיוחדות ורווחיות בשאיפה :)

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
בחירת מניות זו תמיד שאלה של בחירה בין אלטרנטיבות. ברמה הבסיסית צריך לדעת מה הקריטריונים החשובים מבחינתך, מה האלטרנטיבות הזמינות לך כרגע, ואז כדי לבחון מניה מסוימת ניתן להשוות בין מה היא מציעה לעומת האלטרנטיבות ביחס לקריטריונים.

הייתי אומר שהקריטריונים הכי בסיסיים הם מכפיל רווח, צמיחה, דיבידנד, חוב.

חשוב להבין שאתה לא צריך לבחור את המניה הכי טובה, אתה רק צריך לבחור מניה מספיק טובה.

נ.ב. גם לא חייבים להשוות דווקא למדד S&P 500, אפשר להשוות למשל גם לדאו ג'ונס או למעשה לכל אוסף מפוזר של מניות שמייצג מבחינתך את האלטרנטיבות.

סטרבו

Well-Known Member
הייתי אומר שהקריטריונים הכי בסיסיים הם מכפיל רווח, צמיחה, דיבידנד, חוב.
**עריכת הנהלה: כל אדם רשאי לדעתו - נא לא לזלזל בדעתם של אחרים**
אם אתה רוצה באמת לדעת מה הקריטריונים הבסיסיים ביותר, תירשם לקורס שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למעלה תחתית