ביל אייקמן/וורן באפט/ביל גייטס למשל מסתפקים בפחות מ50 מניות (לפחות אם מדברים על החלק הארי של התיק).
לא מכיר מישהו שמדבר על פחות מ-10 כולל וורן באפט שציין את המספר 10 בעצמו ועליו התבססתי במספר המינימלי.
מעבר לכך זה באמת סובייקטיבי וכל אחד מחליט לעצמו.
לאנשים שמבינים אופציות לעומק שיטות נכונות למסחר בהן תנאי הסף הוא הרבה פחות .
לאנשים שכאלו תנאי הסף הוא פתיחת חשבון והפקדה מינימלית בשביל לקבל יכולת לסחור באופציות.
זה כמובן לא יהפוך את הגישה שלהם ליותר רווחים מסתם קנה-והחזק כמו ש-CBOE הוכיחו בטעות כשהם ניסו להוכיח את ההיפך.
בחיים לא הייתי שוקל למכור אופציית PUT על מניית ADM במחיר של לפני הסקנדל
ידעת מראש שיהיה סקנדל?
האם במכירת האופציה האחרונה שביצעת אתה ידעת בוודאות של 100% שלא יהיה סקנדל עד לפקיעת האופציות מסוג של ראיית העתיד?
כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
גם אם הסקנדל יהיה רק בעוד 50 שנה המכירה נעשתה במחירים של "לפני הסקנדל" כך שהטענה עדיין תהיה נכונה
בשביל לטעון שאתה לא מוכר אופציות במחירים של "לפני סקנדל" אתה צריך קודם לטעון שמאותו רגע ולנצח צחים לא יהיה אפילו סקנדל אחד בחברה המדוברת.
אני בספק אם זו הטענה שניסית לטעון
אז זה אומר שאתה אוהב כסף על הנייר יותר מאשר כסף ביד
אתה מתאר שוני ולכן לא מתקיים "שיוויון בין האלטרנטיבות".
מכיוון שלא מתקיים התנאי שטרחתי להדגיש אז לא ניתן להסיק את המסקנה שהסקת מדברי.
אתה בכל מקרה יודע שזו אינה דעתי
אני לא מונע מעצמי רווח גדול יותר בעתיד.
איך אתה יודע זאת?
הסברתי פה בעבר את השיטה ואני מניח שאתה מכיר אותה .
מכיר מקרוב ויישמתי אותה המון בעצמי (גם דיברתי עליה והסברתי בהרחבה בפורום לא מעט).
מרוב שאני מכיר את השיטה הזו אני יכול להעיד שבראיית הבדיעבד רכישת מניות בלי האופציות הייתה מובילה אותי לתוצאות יותר טובות בטווח הארוך.
תשים לב שכאן אני מדבר על הניסיון האישי שלי עם הגישה הזו (והוא ממש לא מועט).
בנוסף יש את המחקרים שתומכים קנה והחזק לעומת אסטרטגיות על אופציות אבל זה לא בר השוואה בצורה מלאה.
אבל מכיוון שאני ישן טוב מאוד בלילה גם כאשר אני בSHORT על אופציות PUT
אני מרשה לעצמי לסחור גם באופציות חצי שנה קדימה ומעלה.
זה לא עניין של שנת לילה - זה עניין של "רווח עבור כל לילה".
עם אותה שנת לילה אתה יכול לקבל דולר (אופציה ל-6 חודשים) או 2 דולר (אופציה ל-3 חודשים), למה להסתפק בדולר בודד במקום לקבל שני דולר?
לצורך ההמחשה מי שימכור אופציה ל-3 חודשים בינואר ואופציה נוספת ל-3 חודשים באפריל צפוי לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר מאשר מי שימכור אופציה ל-6 חודשים בינואר ולו בגלל האפקט של ת'טא ובלי לדבר על היווניות מסדר שני שתורמות אפילו יותר למי שמכר את שתי האופציות מאשר למי שמכר רק אחת.
למה לוותר על הבוסט הזה כל כך בקלות למרות שהוא לא מגדיל את פוטנציאל ההפסד אלא רק את פוטנציאל הרווחים?
מכיוון שכל פעולה שלי עם אופציות היא סופית ואני מוכן לקבל
באהבה כל אחת מ2 האפשרויות שיקרו איתה , לא יצא לי להתעמק בזה יותר מדי.
1. חבל
2. אז למה להתעקש על אופציה אחת (סופית) ל-6 חודשים במקום שתי אופציות (סופיות) ל-3 חודשים עם פער של 3 חודשים ביניהן ובכך לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר?
אני ממליץ לך קודם לתעד מחירי אופציות לעצמך.
קח
חברה לדוגמא שאתה רוצה לתעד במשך חצי השנה הקרובה ותתעד את הדברים הללו: (דורש רק יומיים של תיעוד מחירים, לא צריך כל יום!)
תתחיל מלבדוק איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 180 יום (חצי שנה) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
תמשיך בבדיקה של איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של של האופציה עם ה-3 חודשים תרשום את מחירה וגם את מצב ומחיר האופציה של ה-6 חודשים המקורית.
בנוסף באותו היום תבדוק איזו אופציה *חדשה* היית מוכן למכור שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים - זה צריך להיות גם תאריך הפקיעה של האופציה של ה-6 חודשים המקורית שמכרת) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של שתי האופציות תרשום מה מחירן.
כשיש לך את כל הנתונים הללו תשווה בין שני מספרים:
1. הפרמיה שקיבלת ממכירת האופציה של ה-6 חודשים
2. שתי הפרמיות שקיבלת ממכירת שתי האופציות של ה-3 חודשים
בהינתן תנאי שוק *רגילים* (כלומר עם תנודתיות רנדומלית רגילה) אתה צפוי להישאר עם פרמיה הרבה יותר גבוהה במקרה השני.
גלגול אופציות אומר שביום הפקיעה של האופציה הראשונה של ה-3 חודשים אתה רוכש אותה בחזרה לפני שאתה מוכר את האופציה החדשה של ה-3 חודשים (הם לא חייבות להיות באותו מחיר נקוב).
*חייב לציין שהDEBATE הוירטואלי איתך עושה אותי חכם יותר ואני נהנה ממנו מאוד !
אנחנו כאן בשביל להחכים - אותנו וגם אחרים