ADM

daat99

מייסד
מנהל
סוג של אופציה שבה מי שקונה את האופציה מקבל את היכולת למכור את המניות שלו במחיר "שנקוב באופציה" בלי קשר למצב השוק ומי שמוכר את האופציה מתחייב לרכוש את המניות של מי שרכש את האופציה במחיר "שנקוב באופציה" בלי קשר למצב השוק.
למה קונים ככה מניות ?
אני השתמשתי בהן בשביל להקדים רכישת מניות עם כסף שתוכנן להיות מופקד בתוך חודש אבל עדיין לא הופקד תוך כדי קבלת פרמיה (תשלום מהרוכש על המוכנות שלי להתחייב לרכוש את המניות בלי קשר למצב השוק).

למה אני לא קונה ככה ?
1. זה מגביל אותך לרכישות של 100 מניות בכל פעם (ברוב המקרים כל אופציה מייצגת 100 מניות).
2. בטווחים ארוכים זה לא מייצר תשואת יתר
3. צריך לשלם מס רווחי הון על הפרמיה

תסבירו בבקשה כמו לילד בן 5.
סכין זה מסוכן - לא לגעת!

daat99

מייסד
מנהל
מה הרווחת מזה ?
הקדמת רכישה שבראיה היסטורית ישנה סבירות שעצם ההקדמה תוביל לתשואת יתר.

מה אפשר להפסיד ?
1. ריבית
2. אתה עלול לרכוש חברה במחיר גבוה פי-כמה ממחיר השוק ביום הרכישה אחרי שהיא פרסמה לציבור הודעה שהייתה גורמת לך לא לרצות לרכוש אותה

תחשוב על רכישת ADM במחיר של לפני הסקנדל יומיים אחרי ההכרזה על הסקנדל :)

Bar zaltzman

Active Member
אם אתה בוחר שלא למצוא דוגמא של חברה שעונה על התנאי זו בחירה שלך אבל בלעדיה אני לא יכול להוכיח לך שהטענה התקיימה.

לא צריך להיות מבולבל - בשביל זה אנחנו כאן :)
באופן כללי אין שום יכולת להוכיח טענות שכוללות הכללות כגון "כל X מקיים Y" כי לא משנה כמה Xים נבדוק שעבורם מתקיים Y, אין לנו יכולת לשלול את קיום X אחר שעבורו לא מתקיים Y.
הדרך היחידה להתמודד עם טענות שכאלו היא למצוא X שעבורו לא מתקיים Y ובכך להפריך את הטענה.

באופן פרטני:
לא העברתי את נטל ההוכחה אליך אלא את נטל מציאת מקרה שמקיים את דרישות הקדם הנדרשים לצורך הוכחת הטענה אליך.
בלי שאני אראה מקרה שבו התנאי הנדרש להוכחת הטענה המקורית מתקיים אין לי יכולת להוכיח את נכונות הטענה שאני טענתי.
על אותו המטבע אי אפשר להפריך את הטענה שטענתי בלי למצוא לפחות מקרה אחד שעונה על דרישות הקדם ועבורו הטענה שלי לא מתקיימת.

זה בערך כמו היפוטזת השוק היעיל - אי אפשר להוכיח את נכונותה אבל גם אי אפשר להפריך את נכונותה למרות כל הממצאים שמרמזים שהיא אינה נכונה.

תחשוב למשל על טענה בסגנון "השיער של כל האנשים בני 60 הוא לבן".
לא משנה כמה אנשים בני 100 נדגום ונראה שיער לבן, אין לנו יכולת להוכיח שלא קיים אדם אחד בכדור הארץ (או מסביבו) ששערו לא הפך להיות לבן.
הדרך היחידה להפריך את הטענה היא למצוא לפחות איש אחד ששערו אינו לבן והוא מעל גיל 60.
אחי לאיפה הלכת ?
אני עדיין מחכה שתשנה את הנתונים כמו שאמרת שינוי לא משמעותי ותמצא לי חברה כזו שפשטה רגל .
אתה טענת טיעון (מספרי אפשר לומר) בלי להציג עובדות ,
תראה לי חברה עם נתונים דומים שפשטה רגל , לא תמצא כי אין כזו...וגם אם תמצא , קשה לי להאמין שזה יהיה יותר ממספר דוגמאות בודדות
לעומת עשרות ומאות חברות שלא

1. זה מגביל אותך לרכישות של 100 מניות בכל פעם (ברוב המקרים כל אופציה מייצגת 100 מניות).
אמת , מסחר באופציות תוך הישענות על חברות דיבידנד מתאים לתיקים בנפח של 50,000 דולר לפחות(וזה סכום מינימלי לאנשים שבאמת מבינים את המסחר באופציות)

2. בטווחים ארוכים זה לא מייצר תשואת יתר
אמת , בדיוק כמו שמסחר יומי במניות באופן סטטיסטי בהסתכלות על הרוב לא מייצר תשואות יתר.
ועדיין , יש אנשים שמתפרנסים וזה ואפילו התעשרו מזה.

3. צריך לשלם מס רווחי הון על הפרמיה
אנחנו לא באמת מכירים אני ואתה , אבל אני מתרשם מאוד מהחכמה שלך,הבקיאות בידע,העקביות והסבלנות להסביר נושאים מגוונים בתחום ההשקעות.
ולכן , נשאר לי רק לאחל לך את מה שאני מאחל לאוהבים שלי ולמשפחתי (ואם להיות כנה למדתי את הברכה הזו מהרואה חשבון שלי).
אני מאחל לך ולכולם פה שתשלמו כמה שיותר מיסים , כי אז זה אומר שאתם עושים משהו נכון.(קח את האיחול בעירבון מוגבל ובהבנה לנקודה שאני מנסה להעביר פה;)

סכין זה מסוכן - לא לגעת!
תחשוב חלילה אם גורדון רמזי הילד או אייל שני המתבגר היו שומעים בעצתך =/

סכין זה מסוכן - תלמד לחתוך לפני שתחזיק אותו.

מומו

Well-Known Member
ואקבל החלטה מחר לקראת פתיחת המסחר.
סתם לעדכן כי בטח אני האחרון שהבחין - המחיר סגר היום בעליה של 5.6%

אם אפעל , אמכור אופציית PUT מחוץ לכסף אבל לא כל כך רחוק ממנו.
מנחש שמכרת במחיר פקיעה 50 לאור הקפיצה במחיר שהיתה היום

טוב לראות אנשים פעילים פה לאורך זמן
אתה מתכוון: "אנשים פעילים ומשועממים" ;)
אתה מוזמן להצטרף לחבורה הפעילה, מרגיש לי שאתה נמצא יש יותר אקשן...

הנתון הוא מאתר SIMPLY WALL והוא מתאר את אחוז הכסף הפנוי (FREE CASH FLOW)
לעומת חלוקת הדיבידנד
מוזר, לפי החישוב שאני עשיתי עם המספרים מסיקינג אלפא של Payout לפי CF זה יוצא כ50%
בדקת את החישוב שלהם?

אני מאחל לך ולכולם פה שתשלמו כמה שיותר מיסים
אין בכלל בעיה לשלם את מה שמגיע, אבל מצד שני למה להתנדב לתת להם תרומה?
במילים אחרות, אם יש לך דרך לגיטימית להימנע או להפחית את תשלום המס (וכאן @daat99 יוסיף במקלדתו הקולחת: מבלי לפגוע בפסיכולוגית ההשקעה של המשקיע) - אז עשה זאת !

daat99

מייסד
מנהל
אני עדיין מחכה שתשנה את הנתונים כמו שאמרת שינוי לא משמעותי ותמצא לי חברה כזו שפשטה רגל .
הפכת את הסדר - אתה תחכה לנצח.
קודם מוצאים חברה שפשטה את הרגל אחרי שהיא הגדילה דיבידנדים לאורך זמן.
רק אחר כך אני משנה את המספרים ומראה שהטענה של @לומד מהר כשמסבירים לאט התקיימה גם עבורה.

לא קושרים את המרכבה לפני הסוסים אם רוצים שהסוסים ימשכו את המרכבה.

אתה טענת טיעון (מספרי אפשר לומר) בלי להציג עובדות ,
לא טענתי טיעון מספרי.
אני חושב שלא הבנת מה טענתי.

תראה לי חברה עם נתונים דומים שפשטה רגל , לא תמצא כי אין כזו...וגם אם תמצא , קשה לי להאמין שזה יהיה יותר ממספר דוגמאות בודדות
לעומת עשרות ומאות חברות שלא
זה כבר יותר דומה למה שאני טענתי - כמעט ואין חברה שכזו.

אני חושב שפשוט בלבלת את הטענה שלי עם הטענה ההופכית כי אתה אומר בדיוק את מה שאני טענתי רק בנוסח שונה.

אמת , מסחר באופציות תוך הישענות על חברות דיבידנד מתאים לתיקים בנפח של 50,000 דולר לפחות(וזה סכום מינימלי לאנשים שבאמת מבינים את המסחר באופציות)
לעניות דעתי זה לא סכום מספק.
רכישה של 100 יחידות אפילו של חברה שנסחרת ב-50 דולר בלבד מתורגמת לרכישה ב-5000 דולר.
אם ננסה לרכוש 100 יחידות של CSL (הרכישה האחרונה בתיק דיבידעת) ע"י אופציות זה אומר שצריך להקצות הון של 30,968 דולר רק ל-CSL.

המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת לצורך המחשה עומד על 100.7111 דולר נכון לכתיבת שורות אלו.
רצוי שתיק מניות דיבידנד יפוזר על פני מספר דו-ספרתי של חברות ועדיף מעל 30.
בשביל פיזור מינימלי של 10 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 100,711.11 דולר.
בשביל פיזור סביר של 30 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 302,133.33 דולר.
בשביל פיזור מספק של 50 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 503,555.55 דולר.

סך ההפקדות (אין לי מושג מה השווי - לא בודק) בתיק דיבידעת לא מתקרב אפילו לפיזור המינימלי וזה תיק שהתחיל עם 10 אלף דולר ומופקדים אליו 2000 שח בכל חודש כבר שמונה וחצי שנים.

לעניות דעתי עם פחות ממיליון דולר אין סיבות מוצדקות להיכנס לפינות של אופציות.

ועדיין , יש אנשים שמתפרנסים וזה ואפילו התעשרו מזה.
אני לא רוצה לחשוב אפילו על כמה היה להם יותר אם הם היו סתם מחקים את המדד.
מצד שני הם לא היו מתעשרים אפילו יותר מלספר לאחרים שהם סוחרים באופציות/מניות אז אולי הם לא היו מתעשרים בכלל אם הם היו רק מחקים את המדד...
ביצה ותרנגולת - מה בא קודם?

מה שבטוח זה שמכירת סיפור של התעשרות ע"י מסחר יומי/אופציות זו דרך שהרבה אנשים התעשרו בה.

אני מאחל לך ולכולם פה שתשלמו כמה שיותר מיסים , כי אז זה אומר שאתם עושים משהו נכון.(קח את האיחול בעירבון מוגבל ובהבנה לנקודה שאני מנסה להעביר פה;)
בערבון מאוד מוגבל :)
לשלם כמה שיותר מסים שחייבים לשלם שונה מלשלם כמה שיותר מסים שלא חייבים לשלם.
רוב תושבי מדינת ישראל משלמים המון מסים שהם לא חייבים לשלם - זה מראה שהם עושים משהו לא נכון בכלל.

גם כאן אפשר להרוויח את רוב הסכום בלי לשלם את המס (קנה והחזק) כך שהתוצאה הסופית היא עליית ערך ודיבידנדים יותר גבוהים.
נכון שעליית ערך מייצרת חבות מס אבל אני תמיד אעדיף חבות מס על פני מיסוי בפועל בהינתן שוויון בין האלטרנטיבות.

סכין זה מסוכן - תלמד לחתוך לפני שתחזיק אותו.
את זה אומרים בכיתה א'.
הוא ביקש הסבר לגיל 5:
סכין זה מסוכן - לא לגעת!
אולי בפעם הבאה הוא יבקש הסבר לכיתה ג' ואז אפשר כבר לדבר על כפל וחילוק :)

מבלי לפגוע בפסיכולוגית ההשקעה של המשקיע
רק בשבילך בחרתי לנסח את התוספת אחרת :)

Bar zaltzman

Active Member
סתם לעדכן כי בטח אני האחרון שהבחין - המחיר סגר היום בעליה של 5.6%

מנחש שמכרת במחיר פקיעה 50 לאור הקפיצה במחיר שהיתה היום
החלטתי לא לפעול אתמול בגלל IV נמוך , כלומר מחירי אופציות נמוכים יחסית.
וגם אני מחכה לתאריך קרוב יותר לפרסום הדוחות , למרות שלא כל כך הצלחתי להבין לפי YAHOO מתי זה בדיוק..

אתה מתכוון: "אנשים פעילים ומשועממים" ;)
אתה מוזמן להצטרף לחבורה הפעילה, מרגיש לי שאתה נמצא יש יותר אקשן...
תודה רבה , אבל בסופו של דבר אסטרטגיית ההשקעה שלי "משעממת" בדיוק כמו שלכם.
אשתדל לכתוב יותר =]

מוזר, לפי החישוב שאני עשיתי עם המספרים מסיקינג אלפא של Payout לפי CF זה יוצא כ50%
בדקת את החישוב שלהם?
שלח קישור בבקשה

אין בכלל בעיה לשלם את מה שמגיע, אבל מצד שני למה להתנדב לתת להם תרומה?
במילים אחרות, אם יש לך דרך לגיטימית להימנע או להפחית את תשלום המס (וכאן @daat99 יוסיף במקלדתו הקולחת: מבלי לפגוע בפסיכולוגית ההשקעה של המשקיע) - אז עשה זאת !
בכוונה סייגתי את מה שכתבתי לגבי זה .
פה מדובר במס ישיר על רווח מפעולות אקטיביות לכן אני מאחל לך לשלם כמה שיותר מזה כי זה אומר שאתה מרוויח.
אני לא אמנע מעצמי פעולה שתניב לי רווח רק כי בסופו של דבר אצטרך לשלם מס , זה לא מה שמניע אותי.
לא דיברתי על דרכים חוקיות להקטין את חבות המס.

למה חצי שנה ומעלה?
מעבר ל-3 חודשים הגמא כמעט ולא זז כך שאין כאן תועלת פיננסית מיוחדת.
לדעתי יש כי באופן טבעי הפרמיה יותר גבוהה .
והמניות שאני פועל בהן נוטות לתקן באופן טבעי את המחיר שלהן למעלה .
לכן ככל שהאופציה יותר ארוכה יש לי יותר סיכוי שמחיר המנייה יתרחק ממחיר המימוש.
זה לא תמיד הכלל שאני פועל לפיו והלוואי והייתי יכול להגיד שיש לי חוקים מוגדרים לכל פעולה . זה תלוי בהרבה גורמים משתנים
בשוק שרלוונטים לאותו רגע הפעולה .

daat99

מייסד
מנהל
אני לא אמנע מעצמי פעולה שתניב לי רווח רק כי בסופו של דבר אצטרך לשלם מס , זה לא מה שמניע אותי.
מסכים לגמרי.
אבל צריך להיזהר לא למנוע מעצמך רווח יותר גדול בלי לבצע את הפעולה רק בשביל שתוכל להעיד שנקטת בפעולה שהסבה רווח.
במלים אחרות אני מעדיף את הרווח הגדול יותר לאורך זמן (תחת המטריה הפסיכולוגית).

אני כן.
איזה כיף זה שאנשים שונים מוסיפים דברים חשובים לדיונים :)

לדעתי יש כי באופן טבעי הפרמיה יותר גבוהה .
התכוונתי לתטא לא גמא - אני מתנצל על הבלבול.
אני משער שאתה מכיר את הגרף של תטא:

השיפוע מתחיל את הירידה החדה באזור ה-70-60 יום לפקיעה ולפניו יורד בצורה שולית בלבד.

לכן ככל שהאופציה יותר ארוכה יש לי יותר סיכוי שמחיר המנייה יתרחק ממחיר המימוש.
במקרים הללו לרוב אפשר לגלגל את האופציות.
אחת העסקאות שעשיתי בעבר התהפכה עלי והייתי צריך לגלגל אותה כמעט שנה וחצי (כל פעם בחודשיים) רק בשביל שהיא תפקע מחוץ לכסף.
לשמחתי הרבה יצאתי מזה עם רווח של 40% אבל לא הייתי חכם במיוחד וזה יכל להסתיים בהפסד משמעותי אם השוק היה ממשיך לרדת...

Bar zaltzman

Active Member
הפכת את הסדר - אתה תחכה לנצח.
קודם מוצאים חברה שפשטה את הרגל אחרי שהיא הגדילה דיבידנדים לאורך זמן.
רק אחר כך אני משנה את המספרים ומראה שהטענה של @לומד מהר כשמסבירים לאט התקיימה גם עבורה.

לא קושרים את המרכבה לפני הסוסים אם רוצים שהסוסים ימשכו את המרכבה.

לא טענתי טיעון מספרי.
אני חושב שלא הבנת מה טענתי.

זה כבר יותר דומה למה שאני טענתי - כמעט ואין חברה שכזו.

אני חושב שפשוט בלבלת את הטענה שלי עם הטענה ההופכית כי אתה אומר בדיוק את מה שאני טענתי רק בנוסח שונה.

לעניות דעתי זה לא סכום מספק.
רכישה של 100 יחידות אפילו של חברה שנסחרת ב-50 דולר בלבד מתורגמת לרכישה ב-5000 דולר.
אם ננסה לרכוש 100 יחידות של CSL (הרכישה האחרונה בתיק דיבידעת) ע"י אופציות זה אומר שצריך להקצות הון של 30,968 דולר רק ל-CSL.

המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת לצורך המחשה עומד על 100.7111 דולר נכון לכתיבת שורות אלו.
רצוי שתיק מניות דיבידנד יפוזר על פני מספר דו-ספרתי של חברות ועדיף מעל 30.
בשביל פיזור מינימלי של 10 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 100,711.11 דולר.
בשביל פיזור סביר של 30 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 302,133.33 דולר.
בשביל פיזור מספק של 50 חברות שמחירן הוא המחיר הממוצע של החברות שנרכשו בתיק דיבידעת צריך תיק בגודל של 503,555.55 דולר.
פיזור מינימלי/סביר/מספק ,כל אלה הגדרות מנקודת מבטך האישית .
ביל אייקמן/וורן באפט/ביל גייטס למשל מסתפקים בפחות מ50 מניות (לפחות אם מדברים על החלק הארי של התיק).

לעניות דעתי עם פחות ממיליון דולר אין סיבות מוצדקות להיכנס לפינות של אופציות.
לאנשים שמבינים אופציות לעומק שיטות נכונות למסחר בהן תנאי הסף הוא הרבה פחות .
זה לא מתאים לכל אחד , ולכן אני מסכים עם הנימה הכללית שלך.

מה זה put ולמה קונים ככה מניות ? למה אני לא קונה ככה ? תסבירו בבקשה כמו לילד בן 5. תודה

שעתיים של וידאו ערוך מאוד מאוד טוב.
מסביר כל מה שצריך לדעת לגבי אופציות.
השלב הבא זה SHORT על אופציית PUT למניות דיבידנד חזקות במשבר תקופתי יחסית, וקנייתן בשער נמוך יחסית,ליישום השיטה להגדלת זרם הדיבידנדים .

תחשוב על רכישת ADM במחיר של לפני הסקנדל יומיים אחרי ההכרזה על הסקנדל :)
בחיים לא הייתי שוקל למכור אופציית PUT על מניית ADM במחיר של לפני הסקנדל
נכון שעליית ערך מייצרת חבות מס אבל אני תמיד אעדיף חבות מס על פני מיסוי בפועל בהינתן שוויון בין האלטרנטיבות.
אז זה אומר שאתה אוהב כסף על הנייר יותר מאשר כסף ביד , תכונה מוזרה שאני לא מתחבר אליה.

מסכים לגמרי.
אבל צריך להיזהר לא למנוע מעצמך רווח יותר גדול בלי לבצע את הפעולה רק בשביל שתוכל להעיד שנקטת בפעולה שהסבה רווח.
במלים אחרות אני מעדיף את הרווח הגדול יותר לאורך זמן (תחת המטריה הפסיכולוגית).
אני לא חושב שזה הסיפור אבל.אני לא מונע מעצמי רווח גדול יותר בעתיד.
הסברתי פה בעבר את השיטה ואני מניח שאתה מכיר אותה .
במקרה הטוב קניתי מנייה חזקה במחיר מופחת מבחינה היסטורית וביחס לתשואת הדיבידנד.
במקרה היותר טוב הרווחתי את הפרמיה (אני אתמודד עם ההשלכות של לשלם מס מהרווח הזה)

התכוונתי לתטא לא גמא - אני מתנצל על הבלבול.
אני משער שאתה מכיר את הגרף של תטא:

השיפוע מתחיל את הירידה החדה באזור ה-70-60 יום לפקיעה ולפניו יורד בצורה שולית בלבד.
מכיר את הגרף כן .
אבל מכיוון שאני ישן טוב מאוד בלילה גם כאשר אני בSHORT על אופציות PUT
אני מרשה לעצמי לסחור גם באופציות חצי שנה קדימה ומעלה.
לדוגמא :
352

האופציה נמכרה לפני חודש בערך ואני עד היום תוהה למה לא מכרתי עוד כמה אופציות.
או כמו שג'ורדן בלפורט (דקפריו) אמר בסרט הכי טוב בכל הזמנים(לדעתי) בסצינה הבלתי נשכחת
The only problem you're gonna have is that you didn't buy more

במקרים הללו לרוב אפשר לגלגל את האופציות.
אחת העסקאות שעשיתי בעבר התהפכה עלי והייתי צריך לגלגל אותה כמעט שנה וחצי (כל פעם בחודשיים) רק בשביל שהיא תפקע מחוץ לכסף.
לשמחתי הרבה יצאתי מזה עם רווח של 40% אבל לא הייתי חכם במיוחד וזה יכל להסתיים בהפסד משמעותי אם השוק היה ממשיך לרדת...
שמעתי את המושג גלגול אופציה בעבר , אבל מכיוון שכל פעולה שלי עם אופציות היא סופית ואני מוכן לקבל
באהבה כל אחת מ2 האפשרויות שיקרו איתה , לא יצא לי להתעמק בזה יותר מדי.
אשמח להסבר .

*חייב לציין שהDEBATE הוירטואלי איתך עושה אותי חכם יותר ואני נהנה ממנו מאוד !

daat99

מייסד
מנהל
ביל אייקמן/וורן באפט/ביל גייטס למשל מסתפקים בפחות מ50 מניות (לפחות אם מדברים על החלק הארי של התיק).
לא מכיר מישהו שמדבר על פחות מ-10 כולל וורן באפט שציין את המספר 10 בעצמו ועליו התבססתי במספר המינימלי.
מעבר לכך זה באמת סובייקטיבי וכל אחד מחליט לעצמו.

לאנשים שמבינים אופציות לעומק שיטות נכונות למסחר בהן תנאי הסף הוא הרבה פחות .
לאנשים שכאלו תנאי הסף הוא פתיחת חשבון והפקדה מינימלית בשביל לקבל יכולת לסחור באופציות.
זה כמובן לא יהפוך את הגישה שלהם ליותר רווחים מסתם קנה-והחזק כמו ש-CBOE הוכיחו בטעות כשהם ניסו להוכיח את ההיפך.

ידעת מראש שיהיה סקנדל?
האם במכירת האופציה האחרונה שביצעת אתה ידעת בוודאות של 100% שלא יהיה סקנדל עד לפקיעת האופציות מסוג של ראיית העתיד?

כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
גם אם הסקנדל יהיה רק בעוד 50 שנה המכירה נעשתה במחירים של "לפני הסקנדל" כך שהטענה עדיין תהיה נכונה :)

בשביל לטעון שאתה לא מוכר אופציות במחירים של "לפני סקנדל" אתה צריך קודם לטעון שמאותו רגע ולנצח צחים לא יהיה אפילו סקנדל אחד בחברה המדוברת.
אני בספק אם זו הטענה שניסית לטעון :)

אז זה אומר שאתה אוהב כסף על הנייר יותר מאשר כסף ביד
אתה מתאר שוני ולכן לא מתקיים "שיוויון בין האלטרנטיבות".
מכיוון שלא מתקיים התנאי שטרחתי להדגיש אז לא ניתן להסיק את המסקנה שהסקת מדברי.
אתה בכל מקרה יודע שזו אינה דעתי :)

אני לא מונע מעצמי רווח גדול יותר בעתיד.
איך אתה יודע זאת?

הסברתי פה בעבר את השיטה ואני מניח שאתה מכיר אותה .
מכיר מקרוב ויישמתי אותה המון בעצמי (גם דיברתי עליה והסברתי בהרחבה בפורום לא מעט).
מרוב שאני מכיר את השיטה הזו אני יכול להעיד שבראיית הבדיעבד רכישת מניות בלי האופציות הייתה מובילה אותי לתוצאות יותר טובות בטווח הארוך.
תשים לב שכאן אני מדבר על הניסיון האישי שלי עם הגישה הזו (והוא ממש לא מועט).
בנוסף יש את המחקרים שתומכים קנה והחזק לעומת אסטרטגיות על אופציות אבל זה לא בר השוואה בצורה מלאה.

אבל מכיוון שאני ישן טוב מאוד בלילה גם כאשר אני בSHORT על אופציות PUT
אני מרשה לעצמי לסחור גם באופציות חצי שנה קדימה ומעלה.
זה לא עניין של שנת לילה - זה עניין של "רווח עבור כל לילה".
עם אותה שנת לילה אתה יכול לקבל דולר (אופציה ל-6 חודשים) או 2 דולר (אופציה ל-3 חודשים), למה להסתפק בדולר בודד במקום לקבל שני דולר?

לצורך ההמחשה מי שימכור אופציה ל-3 חודשים בינואר ואופציה נוספת ל-3 חודשים באפריל צפוי לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר מאשר מי שימכור אופציה ל-6 חודשים בינואר ולו בגלל האפקט של ת'טא ובלי לדבר על היווניות מסדר שני שתורמות אפילו יותר למי שמכר את שתי האופציות מאשר למי שמכר רק אחת.
למה לוותר על הבוסט הזה כל כך בקלות למרות שהוא לא מגדיל את פוטנציאל ההפסד אלא רק את פוטנציאל הרווחים?

מכיוון שכל פעולה שלי עם אופציות היא סופית ואני מוכן לקבל
באהבה כל אחת מ2 האפשרויות שיקרו איתה , לא יצא לי להתעמק בזה יותר מדי.
1. חבל
2. אז למה להתעקש על אופציה אחת (סופית) ל-6 חודשים במקום שתי אופציות (סופיות) ל-3 חודשים עם פער של 3 חודשים ביניהן ובכך לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר?

אשמח להסבר .
אני ממליץ לך קודם לתעד מחירי אופציות לעצמך.

קח חברה לדוגמא שאתה רוצה לתעד במשך חצי השנה הקרובה ותתעד את הדברים הללו: (דורש רק יומיים של תיעוד מחירים, לא צריך כל יום!)
תתחיל מלבדוק איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 180 יום (חצי שנה) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
תמשיך בבדיקה של איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של של האופציה עם ה-3 חודשים תרשום את מחירה וגם את מצב ומחיר האופציה של ה-6 חודשים המקורית.
בנוסף באותו היום תבדוק איזו אופציה *חדשה* היית מוכן למכור שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים - זה צריך להיות גם תאריך הפקיעה של האופציה של ה-6 חודשים המקורית שמכרת) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של שתי האופציות תרשום מה מחירן.

כשיש לך את כל הנתונים הללו תשווה בין שני מספרים:
1. הפרמיה שקיבלת ממכירת האופציה של ה-6 חודשים
2. שתי הפרמיות שקיבלת ממכירת שתי האופציות של ה-3 חודשים

בהינתן תנאי שוק *רגילים* (כלומר עם תנודתיות רנדומלית רגילה) אתה צפוי להישאר עם פרמיה הרבה יותר גבוהה במקרה השני.

גלגול אופציות אומר שביום הפקיעה של האופציה הראשונה של ה-3 חודשים אתה רוכש אותה בחזרה לפני שאתה מוכר את האופציה החדשה של ה-3 חודשים (הם לא חייבות להיות באותו מחיר נקוב).

*חייב לציין שהDEBATE הוירטואלי איתך עושה אותי חכם יותר ואני נהנה ממנו מאוד !
אנחנו כאן בשביל להחכים - אותנו וגם אחרים :)

מומו

Well-Known Member
אני מחכה לתאריך קרוב יותר לפרסום הדוחות , למרות שלא כל כך הצלחתי להבין לפי YAHOO מתי זה בדיוק..
חשבתי שאתה "משקיע דיבידנדים" ולא "סוחר פרסום דוחות" :)
אתה לא חושש שההמתנה תוביל ל-IV יותר נמוך ממה שיש עכשיו ובעצם מחיר האופציות בעתיד יהיה נמוך?

בסופו של דבר אסטרטגיית ההשקעה שלי "משעממת" בדיוק כמו שלכם
בהתייחס למה שאתה כותב כאן לאחרונה, לענ"ד זה רחוק שנות אור מהשקעה משעממת. אבל מה אני יודע...

אשתדל לכתוב יותר =]
אישית אני אשמח מאוד... כמו שאפשר להבין מכמות ההשתפות שלי בפורום ובבלוג - אני נהנה לשוחח עם החברים היקרים כאן.
בסביבה האישית שלי יש פחות הזדמנויות לדבר על הדברים המעניינים האלה

שלח קישור בבקשה
אם אתה מבקש כ"כ יפה... :)
צילום מסך שמאחד את הנתונים שהסתכלתי עליהם, החישוב של חלוקת הדיבידנדים (960) לחלק בתזרים החופשי (2261.16) מגיע ל-42.45%
353
קישור ל-Cash flow

מסכים לגמרי

אני מבין מכך שאתה כן מבצע את כל הדרכים החוקיות כדי להקטין את המס, נכון?
הרבה פנים יש לזה וכל אחד לפי השינה הטובה שלו בלילה - לאחרונה שוחחנו על ביצוע פעולות להקטנת חבות המס ולטענת @daat99 היקר הפעולות שהצעתי עלולות לפגוע בפסיכולוגיה...

איזה כיף זה שאנשים שונים מוסיפים דברים חשובים לדיונים :)
+1

אין לך בעיה עם גלגול לתקופה כ"כ ארוכה?
מה עם ההפסד\הרווח אלטרנטיבי? שמירה של מזומנים במידה ויממשו לך את האופציה בפקיעה\לפני הפקיעה.
לפי התאור שלך המחיר השתנה בצורה קיצונית. במקרים כאלה יש חשש שיממשו לך את האופציה לפני הפקיעה בעל כורחך (לרוב קורה עם מניות דיבידנדים ביום האקס)

ביל אייקמן/וורן באפט/ביל גייטס למשל מסתפקים בפחות מ50 מניות
הממ... אלו לא האנשים האלה המוזרים שיש להם מספיק זמן וכסף לחקור בפינצטה כל חברה ולהפוך כל אבן לפני שהם מחליטים להשקיע בה?

השלב הבא זה SHORT על אופציית PUT למניות דיבידנד חזקות במשבר תקופתי יחסית, וקנייתן בשער נמוך יחסית,ליישום השיטה להגדלת זרם הדיבידנדים
ואני הקטן הוסיף שיש לחשב טוב טוב את הסיכון מול ההתחייבויות הכוללות שיש לך בתיק - כל מכירה של אופצית PUT עלולה להתממש גם לפני תאריך הפקיעה. בעת משבר\נפילה חזקה - הכל נופל והמשקיע עלול למצוא את עצמו עם מינוס ענק בחשבון ההשקעות \ מינוף עצום \ מכירה בכפייה ע"י הברוקר (הקף את הגרוע מכל ותדמיין בעיני רוחך איך זה קורה בתיק לפני שהכנסת את ההוראה)
כמובן, אני לא כותב את הדברים ח"ו כדי להפחיד או להרחיק את החברים משימוש באופציות, אלא רק כדי להמחיש את הסיכון...

למה? איך ידעת? איפה היו הנורות האדומות?
שואל באמת כדי להבין איך "לקרוא את המפה" לפני שבעיות כאלה צצות

אז זה אומר שאתה אוהב כסף על הנייר יותר מאשר כסף ביד , תכונה מוזרה שאני לא מתחבר אליה.
אני אוהב מאוד לקבל שכר דירה כל חודש, וגם אוהב שערך הדירה שלי עולה משנה לשנה
עכשיו זה לא נשמע תכונה כ"כ מוזרה, מה דעתך? :)

במקרה היותר טוב הרווחתי את הפרמיה (אני אתמודד עם ההשלכות של לשלם מס מהרווח הזה)
זה מאוד קרוב לדעתי, אבל @daat99 סובר ש"אני אתמודד עם ההשלכות של לשלם מס מהרווח" - ייתכן שהפעולות שתבחר לבצע יפגעו בפסיכולוגית ההשקעה שלך (למשל, מימוש מניות בהפסד כדי לקזז מול הרווח שקיבלת כפרמיות)

אני עד היום תוהה למה לא מכרתי עוד כמה אופציות
איש יקר, אתה לא חושב שזו חכמה בדיעבד?
כולם יוצאים חכמים בדיעבד... לא רק הקופים שניצחו את מנהלי הקרנות :)

שמעתי את המושג גלגול אופציה בעבר
אל תתבלבל עם אסטרטגית הגלגל (Wheel), שמתחיל כך:
1. מכירת אופצית PUT - מקבל פרמיה יפה וגדולה (ורץ לדוכן הפלאפל של @לומד מהר כשמסבירים לאט לפני שמחירי הטחינה יעלו)
2. א. במידה והאופציה PUT תפסה - יש לך את נכס הבסיס (לרוב 100 מניות של חברה X)
2. ב. במידה והאופציה PUT לא תפסה - אתה מבצע שוב את סעיף 1
3. מכירת אופצית CALL כנגד ה-100 מניות שקיבלת מסעיף 2א (נקרא Covered Call)
4. א. במידה והאופציה CALL תפסה - מכרת את המניות ואתה חוזר לסעיף 1
4. ב. במידה והאופציה CALL לא תפסה - נשארת עם נכס הבסיס ואתה חוזר לסעיף 3

חייב לציין שהDEBATE הוירטואלי איתך עושה אותי חכם יותר ואני נהנה ממנו מאוד !
אתה לא היחיד שמרגיש\חושב כך... לענ"ד אצל @daat99 זה הרבה יותר מוחשי מ"וירטואלי"

אתה צריך קודם לטעון שמאותו רגע ולנצח צחים לא יהיה אפילו סקנדל אחד בחברה המדוברת.
אני לא חושב שזו היתה הכוונה של @Bar zaltzman, מדוע "לנצח נצחים"? מה רע בזה שאני יודע שב-60-90 ימים הבאים לדעתי המחיר לא יירד מ-X?

גלגול אופציות אומר שביום הפקיעה של האופציה הראשונה של ה-3 חודשים אתה רוכש אותה בחזרה לפני שאתה מוכר את האופציה החדשה של ה-3 חודשים (הם לא חייבות להיות באותו מחיר נקוב).
האם שכתבת לגלגל "ביום הפקיעה" זה רק כדי למקסם את הפרמיות? הרי אפשר לבצע את הגלגול גם כמה ימים לפני (כדי לנצל עליה\ירידה חדה במחיר באותו יום ולקבל פרמיות יותר גדולה)?

daat99

מייסד
מנהל
אין לך בעיה עם גלגול לתקופה כ"כ ארוכה?
לא ידעתי מה שאני יודע היום כשעשיתי את הדברים האלו.

מה עם ההפסד\הרווח אלטרנטיבי?
1. לא הייתי חכם במיוחד
2. יצא לי רווח של 40% בשנה וחצי שבה הבורסה לא עלתה הרבה
3. לא הייתי חכם במיוחד
4. ראה #1 ו-#3
5. תתעלם מ-#2

לפי התאור שלך המחיר השתנה בצורה קיצונית
נכון, זה היה בדיוק לפני נפילה ולקח לשוק זמן רב להתאושש.

במקרים כאלה יש חשש שיממשו לך את האופציה לפני הפקיעה בעל כורחך
נכון אבל לרוב אין מניעה לסגור את הפוזיציה ולמכור שוב אופציה רחוקה יותר כך שזה ברוב המקרים יותר מטרד מאשר נזק פיננסי בעל משמעות.

הממ... אלו לא האנשים האלה המוזרים שיש להם מספיק זמן וכסף לחקור בפינצטה כל חברה ולהפוך כל אבן לפני שהם מחליטים להשקיע בה?
הם כן - וזו בדיוק הסיבה שהם מתמקדים בפחות.
אם תשים לב לוורן באפט למשל ולמסרים שהוא מעביר לציבור אתה תגיע לשתי תובנות:
1. כשהוא מדבר "עם/על האמריקאי הממוצע" (שהוא מגדיר כאדם שרוכש/מוכר לפי מה שאמרו/סיפרו/הראו לו בלי לדעת מה הוא עושה) אז הוא מדבר על פיזור והשקעה מחקה מדד
2. כשהוא מדבר עם סטודנטים למנהל עסקים (אנשים שהוא מגדיר כ-"מבינים מה הם עושים") הוא מתאר השקעות כמו שימוש בכרטיסייה חד פעמית כך שצריך לחשוב המון לפני שמשקיעים ומשקיעים במלאי מאוד מוגבל

אני הקטן הוסיף שיש לחשב טוב טוב את הסיכון מול ההתחייבויות הכוללות שיש לך בתיק - כל מכירה של אופצית PUT עלולה להתממש גם לפני תאריך הפקיעה. בעת משבר\נפילה חזקה - הכל נופל והמשקיע עלול למצוא את עצמו עם מינוס ענק בחשבון ההשקעות \ מינוף עצום \ מכירה בכפייה ע"י הברוקר (הקף את הגרוע מכל ותדמיין בעיני רוחך איך זה קורה בתיק לפני שהכנסת את ההוראה)
למה לא אמרת לי את זה לפני שנפלתי?
(ג.נ. לא הייתי מקשיב לך אבל זו בעיה אחרת...)

כולם יוצאים חכמים בדיעבד... לא רק הקופים שניצחו את מנהלי הקרנות :)
נכון אבל רק מעטים מבינים זאת כשהם מסתכלים בראי ההיסטוריה האישית שלהם.

1. מכירת אופצית PUT - מקבל פרמיה יפה וגדולה (ורץ לדוכן הפלאפל של @לומד מהר כשמסבירים לאט לפני שמחירי הטחינה יעלו)
2. א. במידה והאופציה PUT תפסה - יש לך את נכס הבסיס (לרוב 100 מניות של חברה X)
2. ב. במידה והאופציה PUT לא תפסה - אתה מבצע שוב את סעיף 1
3. מכירת אופצית CALL כנגד ה-100 מניות שקיבלת מסעיף 2א (נקרא Covered Call)
4. א. במידה והאופציה CALL תפסה - מכרת את המניות ואתה חוזר לסעיף 1
4. ב. במידה והאופציה CALL לא תפסה - נשארת עם נכס הבסיס ואתה חוזר לסעיף 3
לקנות חברות אחרי שהן התחילו לרדת ולפני שהן הפסיקו לרדת רק בשביל למכור אותן אחרי שהן התחילו לעלות אבל לפני שהן סיימו את העליה (ולרוב לפני שהן אפילו חזרו למחיר המקורי)?
לא תודה...

לענ"ד אצל @daat99 זה הרבה יותר מוחשי מ"וירטואלי"
הסיכון התממש בצורה מאוד מוחשית אצלי (אחרי תקופה מאוד ארוכה של "הצלחות" שנמחקו ביום עסקים אחד עם אקסטרא).
מזל שלמדתי על קיו החברות עם הדיבידנדים הגדלים והפסקתי את המשחקים עם האופציות :)

מדוע "לנצח נצחים"? מה רע בזה שאני יודע שב-60-90 ימים הבאים לדעתי המחיר לא יירד מ-X?
חשבון פשוט: אם מכרת אופציה ביום X וביום X+Y (כאשר Y חיובי) יש סקנדל אז בהגדרה מכרת אופציה לפני הסקנדל.
האם הגבלת ה-Y ל-90 ומעלה שוללת את נכונות הטענה?

אם @Bar zaltzman ירצה לשנות את טענתו כך שהוא לא מוכר אופציה "שיהיה לה סקנדל בתוך 90 יום" אז זו טענה אחרת והיא יותר סבירה מהטענה שנטענה אבל גם היא תדרוש את ידיעת העתיד בשביל להיות נכונה :)

האם שכתבת לגלגל "ביום הפקיעה" זה רק כדי למקסם את הפרמיות?
אכן.
ביום הפקיעה העלות שמתקבלת מהת'טא יורדת הכי הרבה וביום ה-90 לפני הפקיעה היא יורדת הכי מעט (ביחס ל-90 הימים הבאים).
מסיבה זו לקבל עוד יום של ירידת ת'טא עצומה ולשלם על פחות יום של ת'טא רחוקה זה רווח נקי :)

הרי אפשר לבצע את הגלגול גם כמה ימים לפני (כדי לנצל עליה\ירידה חדה במחיר באותו יום ולקבל פרמיות יותר גדולה)?
כאן אתה מדבר על ווגה.
הדוגמא שלי הייתה על ת'טא.
אלו שני נתונים שונים :)
כמובן שאפשר למקסם גם על ווגה (תנודתיות), ת'טא (זמן), דלתה (מחיר), רו (ריבית) שהן יווניות מסדר ראשון ואפילו על גאמה (משנה את ה-דלתא) שהיא מסדר שני ועוד.

סטרבו

Well-Known Member
ג"נ
אין לי מושג על מה אתם מדברים.
עצם זה שאני לא מבין - גורם לי להבין את הלך המחשבה של אלה שכן מבינים וחושבים שהם חכמים יותר מכולם ואינם יכולים להפסיד.
כמובן, אצל מי שהלך המחשבה הזה קיים אצלו.

אין לי מושג על מה אתם מדברים.
עצם זה שאני לא מבין - גורם לי להבין את הלך המחשבה של אלה שכן מבינים וחושבים שהם חכמים יותר מכולם ואינם יכולים להפסיד
הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה אם בסוף היום מישהו מרוויח יותר ממי שנמצא בקנה והחזק לנצח.
חבר ניסה להסביר לי איך עושים המון כסף בקריפטו, קונים, שמים בבריכות השקעה, ממנפים, מחליפים בהלוואות, ואז יש סיכוי של 0.001 לעשות סיבוב.... הסביר לי שעה על דרכים לשים כסף בפירמידה שמי שנכנס אחרון מפסיד את התחתונים.
גם שם יש מושגים ואותיות ומשוואות וכולם כמעט מפסידים לכרישים.
גם כל סיפור האופציות פה נשמע לי כמו פירמידה לכרישים.
אני לא כריש.

daat99

מייסד
מנהל
אני מאלה שלא הוציאו.
:)

הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה אם בסוף היום מישהו מרוויח יותר ממי שנמצא בקנה והחזק לנצח.
בהקשר של מדדים זה נבדק והחברה שמנפיקה את האופציות כך שיש לה אינטרס לשנכע אנשים לקנות ולמכור אופציות הצליחה להוכיח שעדיף לבצע קנה והחזק על המדד מאשר מסחר באופציות.

על זה נאמר השף של המסעדה יצא וצעק "יש עכברים באוכל - לא לאכול!".
יש אנשים שמתעלמים וממשיכים לאכול...

ברמה האינדיבידואלית לא ניתן לבדוק זאת והמידע היחיד שיש לנו הוא שרשימת האנשים העשירים בעולם מלאה במשקיעי קנה והחזק אבל אין בה אנשים שהגיעו לשם ע"י מסחר באופציות (בהחלט יש בה אנשים שהגיעו לשם ע"י קנה והחזק של חברה שמוכרת קורסים על מסחר באופציות ו/או סוחרת באופציות באמצעות כספי לקוחות שלא הגיעו לרשימה).

גם כל סיפור האופציות פה נשמע לי כמו פירמידה לכרישים.
הכרישים לא מתקרבים לשם - ראה רשימת האנשים העשירים שלא אומרים לכולם ללכת לסחור באופציות.
מי שמתקרב לשם אלו "מוכרי החלומות" ומי שמיישם אלו "רוכשי החלומות".
רובם לא טורחים לבדוק אם הם ניצחו קנה-והחזק פשוט של הנכס שעליו הם סוחרים באופציות ולא מבינים למה גם אם הם מרוויחים זה עדיין הפסד אם קנה והחזק של אותו הנכס בדיוק היה מרוויח יותר.

אני לא כריש.
את זה ידענו - כרישים לא אוכלים פלאפל...

Bar zaltzman

Active Member
היי חברים ,
שמח לראות את התעוררות בפורום .
מכיוון שיש פה הרבה תשובות לתת ואני רוצה להיות מרוכז ולפנות זמן לכך,
אני אענה בימים הקרובים על הכל (ויש הרבה מה לענות) , סליחה מראש פשוט אני עמוס בלימודים ועבודה וממש רוצה להתייחס לכל הדברים שכתבתם
@מומו @סטרבו @לומד מהר כשמסבירים לאט @daat99

מה גם שתוך כדי כתיבת שורות אלה עולה רעיון במוחי אולי לקיים מפגש בין חברי הפורום...
הביעו דעתכם=]

מומו

Well-Known Member
1. לא הייתי חכם במיוחד
2. יצא לי רווח של 40% בשנה וחצי שבה הבורסה לא עלתה הרבה
3. לא הייתי חכם במיוחד
4. ראה #1 ו-#3
5. תתעלם מ-#2
חחח... גדול !

נכון, זה היה בדיוק לפני נפילה ולקח לשוק זמן רב להתאושש
אז עוד יותר קשה להבין לי איך לא היה מימוש לפני הפקיעה
אם מכרת אופצית PUT במחיר X, והמחיר צנח בצורה קיצונית - מי שקנה את האופציה יכל לצאת ברווח ענק גם בלי לחכות לפקיעה

נכון אבל לרוב אין מניעה לסגור את הפוזיציה ולמכור שוב אופציה רחוקה יותר
לא הבנתי איך זה יכול לפתור את המימוש המוקדם לפני הפקיעה. הרי את המימוש אתה יודע לאחר שעות המסחר ובאותו זמן כבר אין לך אפשרות "לסגור את הפוזיציה ולמכור שוב אופציה רחוקה יותר".
רק כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר, ציינת שמכרת אופצית PUT אמריקאית שניתנת למימוש בכל רגע נתון עד תאריך הפקיעה. ואתה מציע לסגור (כלומר לקנות את האופציה חזרה) ולמכור אופצית PUT עם תאריך פקיעה רחוק יותר

וזו בדיוק הסיבה שהם מתמקדים בפחות
וזו בדיוק הסיבה שכתבתי (אולי קצת בציניות) שאין לקחת דוגמה מאותה החבורה שבוחרת את החברות בדקדקנות יתרה בעוד שתיק דיבידעת מראה גישה יותר עצלה.

למה לא אמרת לי את זה לפני שנפלתי?
(ג.נ. לא הייתי מקשיב לך אבל זו בעיה אחרת...)
מסקנה לחברים היקרים בפורום - אל תהיו הדעת של העבר ;)
הקשיבו לאדם המנוסה (לא, זה לא אני... אני רק משתדל לחזור על מה שלימדו אותי המנוסים הקודמים)

לקנות חברות אחרי שהן התחילו לרדת ולפני שהן הפסיקו לרדת רק בשביל למכור אותן אחרי שהן התחילו לעלות אבל לפני שהן סיימו את העליה (ולרוב לפני שהן אפילו חזרו למחיר המקורי)?
לא תודה...
כמובן שהWheel לא נועדה לחברות עצבניות, חברה עם מניה עצבנית תתיש את הסוחר לאורך הדרך
לענ"ד, אם כבר משתמשים בWheel עדיף לסחור אותה על מדדים/סחורות שהם יותר "יציבות" מחברה בודדת
כן, ברור לי היציבות שלהם ולכן במרכאות :)

אין לי מושג על מה אתם מדברים
תעשה כמוני - מבין בגרוש ומדבר כמו מיליון דולר...
BOOOOOOM - מחר בע"ה עוד 1000 גולשים בבלוג שלך ;)
ואז הצעד הבא פתיחת קורס יחיד מסוגו בעולם "לא להתעשרות מהירה - איך להגדיל את המשכורת בעוד 5000שח?"

אין בה אנשים שהגיעו לשם ע"י מסחר באופציות
מסחר אולי לא, אבל וורן באפט השקיע דרך אופציות בחברות שרצה לרכוש, לא?
אני מבדיל בכוונה בין סוחר למשקיע, לדעתי הבדל מהותי

את זה ידענו - כרישים לא אוכלים פלאפל...
אפילו לא הפטישונים :)

שמח לראות את התעוררות בפורום
אתה רואה? לא סתם כתבתי ש:
שאתה נמצא יש יותר אקשן...
אכן בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי יותר ויותר בפורום, ולא מספיק לעמוד בקצב הכותבים האחרים... חשבתי שכל שנה שהדיבידנדים גדלים צריך להשקיע פחות בקריאה ולימוד.
נו טוב... טועים... מסקנה לחברים היקרים - אל תהיה המומו של העבר, זה הרבה יותר גרוע מהדעת של העבר

מה גם שתוך כדי כתיבת שורות אלה עולה רעיון במוחי אולי לקיים מפגש בין חברי הפורום...
הביעו דעתכם=]
לענ"ד ישנם אנשים שירצו לשמור על אנונימיות במיוחד שזה קשור לנושא רגיש כמו כסף. אני לגמרי מבין אותם ומצד שני בכנות ובמלוא ההערכה אומר שזה מאוד מסקרן לפגוש את כולם

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
לענ"ד ישנם אנשים שירצו לשמור על אנונימיות במיוחד שזה קשור לנושא רגיש כמו כסף. אני לגמרי מבין אותם ומצד שני בכנות ובמלוא ההערכה אומר שזה מאוד מסקרן לפגוש את כולם
אפשר פורמט - להיפגש מבלי לציין איזה יוזר אתה. לאחר מכן הימורים מי זה מי. :p

למעלה תחתית