שוב ,אתה עדיין תקוע איתן בדיוק כמוני , רק שאני קניתי במחיר קרוב לשלך אם לא יותר זול במרוצת 8 שנים
אצלי חלק מהתיק מורכב מהן וחלק מהתיק מורכב ממניות שלא משיגים עם אופציות.
הנקודה היא שמי שרוכש מניות באופן ישיר מקבל גם את החברות שלא יורדות בעוד מי שרוכש באמצעות אופציות בלבד מקבל רק את אלו שירדו.
רכישה באמצעות אופציות היא בדיוק:
1. רכישה כשהשוק חושב שלחברה יש קושי משמעותי שהמשקיע לא יודע מהו
2. תקווה שהקושי הלא ידוע לא יתממש לפשיטת רגל
אני רוכש חברות כשהשוק לא מזהה בהן קושי.
יש הבדל דרסטי בין שתי הגישות גם אם "בחלק מהמקרים מדובר באותן החברות".
זו פעם ראשונה שראית אותך כותב אי פעם קביעה מוחלטת לגבי העתיד.
אני כתבתי זאת מספר פעמים.
טבע האדם וחוקי הטבע עצמם הם סופיים.
סופו של כל אדם למות, סופה של כל חברה לפשוט רגל וסופה של כל מדינה להיעלם.
אם מישהו חושב אחרת הוא כנראה עדיין משקיע בחברת "תיבות נוח", מנסה לתאם פגישה עם האיש העשיר בבבל וחושב שהוא רומאי...
שמחתי לגרום לך להוציא את כדור הבדולח מהבוידם.
לא מדובר בכדור בדולח אלא בראיית הנולד.
לצורך ההמחשה (כבר הדגמתי זאת בעבר אבל כנראה לא קראת את אותו השרשור):
בעלי כדור הבדולח טוען:
* מהביצה הזו של התרנגולת יבקע אפרוח
רואה הנולד טוען:
* אם מהביצה הזו של התרנגולת יבקע אפרוח אז הוא לא יהיה אפרוח של נשר אלא של תרנגולת
כדור הבדולח מתכחש לסיכוי שהביצע תשבר ויכינו ממנה חביתה.
רואה הנולד לא רק מכיר בכך אבל גם יודע בוודאות שמתרנגולת לא יוצא נשר...
אני מעדיף לקנות אותן שהם בחולשה יחסית שנתית ל2-3 העשורים הקודמים.
ואני מעדיף לא לקנות אותן דווקא כשהן במצב הזה.
הדבר שקול להימור שמתאגרף ינצח אחרי שהוא הופל והתחילו לספור עד 10.
אם כבר מכריחים אותי להמר אז אני מעדיף להמר על מי שהפיל אותו (קרי: החברה המתחרה שלא בקשיים).
אני משער שאתה חושב שצריך כדור בדולח בשביל להבין שגם אני וגם אתה נמות...
ועדיין , במצב שהמניה לא התאוששה , הפסדנו פחות או יותר אותו דבר.
נכון אבל אני משקיע בחברות שלא נמצאות במצב הזה ומוכר האופציות משקיע
רק בחברות שכן.
זה ההבדל המהותי שאני חושב שאתה מפספס בין הגישות.
לצורך הדוגמא נניח ואני רוכש 40 חברות בלי קשיים ו-10 חברות עם קשיים בעוד מי שמשתמש באופציות רוכש 50 חברות בקשיים.
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלי? 0 עגול הרי אין יותר מ-10 חברות עם קשיים בשביל שהן לא יתאוששו...
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלו? יותר מ-0 הרי יש שם 50 שצריכות להתאושש...
אני לא אוהב את ההסתברות הגבוהה יותר להפסד גם אם ההפסד בפועל יהיה אותו הדבר (ובמציאות הוא לא).
לא מכיר גישת קנה והחזק לגבי חיתולים ומעדיף לא להכיר.
מניות של החברה שמייצרת את האגיס
תיק המניות שלך יגדל ולא יקטן(לכל הפחות בסך ניירות הערך שאתה מחזיק .לגבי שווי השוק לא ניתן לדעת)לפי סכמת המכירות שלך שהיא לא קיימת.
זו טענה שמצריכה כדור בדולח.
אני לא יודע אם סך הרכישות יהיה יותר גדול מ:
* מכירות בכפיה
* פשיטות רגל
* פיצולים הפוכים
ולכן לי אין מושג אם כמות המניות בתיק האישי שלי תגדל עם השנים.
מבחינתי זו גם לא דרישה, אני רוצה שהתזרים יגדל ולא אכפת לי אם אני מקבל דולר בודד מ-100 מניות או 100 דולר ממניה בודדת.
100% מהמניות שקנית עברו משברים תקופתיים בתקופת האחזקה שלך.
אני לא מכיר את נכונות הטענה הזו.
מה הייתה מתודולוגיית הבדיקה שלך כשבדקת זאת על כל אחת מהחברות שמוחזקות בתיק דיבידעת ובתיק הכללי שלי?
תשובה אמפירית למה?
1. לי יש חברות שנרכשו קודם וקיבלתי מהן דיבידנד שמוכר האופציה לא קיבל
2. לי יש חברות שנרכשו קודם והתפצלו כך שאני בעלים של חברה נוספת שמוכר האופציה לא קיבל
3. לי יש חברות שנרכשו ומוכר האופציה לא רכש כי מחירן עלה
אלו לא תיקים שניתנים להשוואה:
1) לא מבחינת הסבירות להתממשות סיכונים
2) לא מבחינת יציבות וגדילת התזרים שמתקבל
3) לא מבחינת הרכב התיק בכללותו
גם אם תבצע השוואה אמפירית בצורה שלא ברורה לי, היא עדיין תהיה חסרת משמעות.
הממ...קצת התבלבלתי, אני הבנתי שמכרת אופציית פוט ובתאריך הפקיעה המחיר היה מתחת למחיר הפקיעה ובכל זאת לא היה מימוש. אם לא היה מימוש אז האופציה Expired ללא ערך. מה שאומר שאצלך בחשבון האופציה התאפסה (היה לך 1- יחידות מהאופציה ואחרי הפקיעה נשארת עם 0 יחידות) ונשארת עם הפרמיה.
נכון.
אצל הקונה היה 1 יחידות שהוא קנה ממך, אחרי תאריך הפקיעה האופציה הפכה ל0 יחידות והוא נשאר עם פחות מזומן בחשבון (עלות האופציה). הוא לא קיבל את המניות/נכס הבסיס כי הוא לא מימש
המניות כבר היו אצלו.
מבחינתו מימוש האופציה היא לכפות עלי לרכוש ממנו את המניות.
הוא נשאר עם המניות ובלי האופציה.
מחיר הפתיחה של יום שני היה כבר גבוה יותר כך שאם בפועל הוא היה בורחר לממש את האופציה (למכור לי ב-X) אז הוא היה מקבל ממני X דולרים והיה צריך לרכוש את המניות מחדש במחיר הפתיחה (גדול מ-X) ביום שני רק בשביל לחזור למצב ההתחלתי.
כמובן שהוא לא ידע ביום שישי מה יהיה מחיר הפתיחה ביום שני אבל זה בהחלט לא "הפסד וודאי" ובמקרה הפרטני הזה הוא זה שהרוויח ואני זה ש-"הפסדתי" (לא רכשתי ב-X) למרות שהסבירות הייתה לתוצאה הפוכה.
אם הבנתי נכון, ואתה סיפרת שאחרי הפקיעה מחיר המניה זינק, זה אומר שהקונה הפסיד פעמיים. גם את עלות האופציה שקנה ממך, וגם את כל עליית הערך (כיון שהוא לא מימש ולא קיבל את המניות)
אתה מתאר אופציית קול, אני מכרתי אופציית פוט.
במכירת אופציית פוט אני מתחייב
לקנות את המניות ורוכש האופציה יכול לבחור אם לכפות עלי את הרכישה או להישאר עם המניות בעצמו.
במקרה הספציפי הזה הוא בחר לא לכפות עלי את הרכישה כך שאני לא קניתי ממנו את המניות.
לא ברור לי, למה כתבת שאותו אדם הרוויח את העליה במחירי המניות.
הוא נשאר עם המניות שלו כך שהוא הרוויח את העליה במחירי המניות.
במקום למכור לי ב-X בעקבות מימוש האופציה הוא עדיין מחזיק את המניות ששוות יותר מ-X.
תיק דיבידעת - מכיל גם את VFC שהתרסק כך שתיק דיבידעת לא חסין ב100%
אפילו לא קרוב ללהיות חסין וזה הוצהר מפורשות בתכנית העבודה (שתי פשיטות רגל בשנה).
עד כה אין פשיטות רגל אבל בהחלט יש "חברות שאינן מספקות תוצאות אידאליות".
איך אתה מסביר לעצמך שבזמן ההמתנה עד לחולשה במחיר אתה מפסיד את הדיבידנדים שהחברה מחלקת?
הדיבידנדים זה הכסף הקטן כי הוא מושך פרמיות.
הבעיה בגישה היא לא אובדן הדיבידנדים או אפילו ההמתנה אלא שהסבירות לבעיות מזנקת באופן משמעותי כי מלכתחילה המשקיע רוכש רק מניות של חברות שנמצאות בנקודה שבה השוק כבר זיהה קושי וחומרת הקושי עדיין לא ידועה לציבור.
מבחינה הסתברותית טהורה, גישה שכזו יכולה להניב תוצאות נאות במשך שנים רבות עד שהיא מתפוצצת בפרצוף.
אני לא אוהב את המשחק ההסתברותי הזה ולכן אני מעדיף שלא לשחק בו אבל אני בהחלט מבין את מי שכן.
שאלה נוספת, איך אתה מסביר לעצמך, כדי לישון טוב בלילה, שיש לך אופציות פוט שמכרת של כמה חברות במקביל ואין שום פחד שהכל יקרוס ח"ו? (קריסה כזו שאתה עם 4-5 או יותר אפציות בתוך הכסף גורמת לבור מאוד עמוק בחשבון ממוצע)
זו שאלה מאוד קשה שאם איל גולדשטיין היה שואל אותה את עצמו בצורה כנה אז אנחנו לא היינו שומעים עליו
אגב, נקודת חולשה כמו שראינו בADM היתה ביום אחד, ובאותו יום כנראה הפרמיות היו ממש גבוהות (לא בדקתי). יוצא מכל זה שאתה צריך לבדוק כל יום את השוק אם היתה קריסה במחיר (או לחילופין להגדיר התראות במערכת כדי לקבל חיווי) ולנצל זאת לטובת מכירת האופציה בפרמיה גבוהה?
יש אתרים שנותנים לך התראות כאלו בחינם (בצורה מוגבלת) אז זו לא בעיה בעולם המציאותי
במשך תקופה ארוכה השתמשתי באתר שכזה בשביל לקבל התראות בימים שבהם הקרנות שמחקות את המדד התרסקו בשביל למכור עליהם אופציה ולגרוף את הפרמיה שזינקה בשל הזינוק בתנודתיות.
במצטבר מכרתי כמה
מאות אופציות על ה-SPY (רובן ב-2014 אבל היו עוד בכל שנה עד 2023) ורובן המוחלט פקעו מחוץ לכסף והשאירו לי את הפרמיות.
מבחינת החישוב המופשט ש
@Bar zaltzman הציג של חישוב תשואה שנתית הן נמכרו עם תשואה שנתית של 13.29%.
בפועל אחרי התחשבות גם בבודדות ש-"הפסידו" נשארתי עם 889 דולר רווח בלבד מכל הפרמיות הנ"ל...
לצורך המחשה כל אופצייה בודדת ייצגה בין 19 אלף ל-35 אלף דולר של השקעה (כתלות בגובה המדד).
גם אם נתחשב באופציות הכי זולות של ה-19 אלף אנחנו מקבלו רווח של 4.67%
במצטבר (לא שנתי!) על פני תקופה של 9 שנים... (0.508% ממוצע שנתי).
אפילו פק"מ סיפק תשואה כמעט פי 2 יותר גבוהה ובלי התעסקות.
נ.ב.
מה שכן זה נתן מפלט ליצר ההימורים שלי כך שעזבתי את תיק ההשקעות בשקט להמשיך ולייצר תזרים דיבידנדים כל השנים וזה חתיכת תועלת!).
1. אתה מוכר פוט ושומר מזומן בתיק שהסכום שלו בדולרים הוא התוצאה של הנוסחה: מחיר פקיעה*100 האם הבנתי נכון?
זו מכירת אופציה "מגובית מזומן".
הוא תיאר שאם השוק מתרחק אז הוא מוכר אופציה נוספת מה שהופך את האופציה הראשונה להיות "אופציה ערומה" (בלי גיבוי מזומן).
במידה והשוק יתהפך ויכניס גם את האופציה המקורית לכסף אז הוא יצטרך להשיג עוד מזומן בשביל לממן גם אותה (קרי: מינוף. לא אסון גדול אם הוא מוגבל, קטסטרופה אם לא כדוגמת איל גולדשטיין).
אם כן, וניקח לדוגמה את ADM במחיר פקיעה של 50, אתה צריך לשמור 5000$ מזומן בחשבון, נכון?
רק אם אתה רוצה "גיבוי מלא".
תזכור שחלק מה-5000 דולר האלו הם הפרמיה כך שהיית צריך להביא מהבית "5000 פחות הפרמיה שאתה מקבל".
בנוסף, אף אחד לא מונע ממך לבצע "גיבוי חלקי" אם תיק ההשקעות שלך גדול מספיק בשביל שכניסה לעמדת מינוף בגובה הנ"ל תהווה בעיה.
אתה מתכוון שאתה מקבל עליו ריבית מהברוקר?
עם סכומים גבוהים גם מקבלים ריבית סבירה באינטראקטיב
הסיבה היא שאין אפשרות למשקיע לשחזר את אותה עסקה בחודש/רבעון הבא ולקבל את אותה התשואה
זו בדיוק הסיבה לפער העצום בין החישוב הטהור לבין התוצאות בשטח.
לצערי הרב יש המון סוחרי אופציות שלא טורחים לחשב את התוצאות האמתיות ומשלים את עצמם שהם מקבלים את המספרים הללו תוך גיבוי מלא ממי שהם שילמו לו בשביל שילמד אותם
אתה מתכוון שבזמן שהויקס גבוה אז הפרמיות גבוהות ולכן אחוזי הרווח גבוהים יותר?
אכן.
הצפי לתנודתיות מעלה את מחירי האופציות באופן משמעותי יחסית (ברוב המקרים).
אני חושב שכן אותו סיכון אם נק' הכניסה שווה.
אותו הסיכון אבל לא אותה הסבירות לסיכון.
לדון בסיכון ולהתעלם מהסבירות זו טעות קלאסית.
בוא ניקח לדוגמה את ADM, תיק דיבידעת רכש את החברה הזו לפני 8 שנים וקיבל בכל השנים הללו דיבידנדים שמשקיע אופציות לא קיבל מאחר והוא חיכה לסקנדל. במידה וח"ו החברה תגיע לפשיטת רגל, משקיע האופציות יפסיד יותר -
תוסיף לכך את VFC שרכשתי לפני שנים וקיבלתי את KTB.
מי שימכור עליה אופציות פוט וירכוש אותה באותו המחיר שאני שילמתי הוא:
1. לא קיבל את הדיבידנדים
2. לא קיבל את KTB
3. VCF של היום זו חברה אחרת מ-VFC של אז
לפי הבנתי מההסבר שתיארת זה קורה בשעת סקנדל/משבר/חולשה בחברה.
לא בהכרח.
זה קורה בנקודת זמן שבה השוק מוריד את מחיר המניה באופן משמעותי בשביל גם להכניס את האופציה "לתוך הכסף" וגם להישאר שם בפקיעה (או להכניס את האופציה כל כך עמוק "לתוך הכסף" כך שרוכש האופציה מעדיף לבצע מימוש מוקדם וזה יותר גרוע מהמקרה השני).
אם כל השוק בקשיים אז זה לא אומר שהחברה עצמה בבעיה רצינית ובשביל לקבל איזשהו רעיון צריך או לחקור על החברה לעומק או להשוות את תשואת הדיבידנד החדשה שלה (שעלתה!) לתשואת הדיבידנד החדשה של המדד (שעלתה אף היא!).
אם תשואות הדיבידנד זהות זה אומר שהשוק לא זיהה בחברה הפרטנית הזו בעיה ספציפית כך שלא ידוע על סקנדל/משבר/חולשה
בחברה עצמה.
במלים אחרות: הוא עדיין יכול לרכוש חברות בנקודת זמן שבה הן עולות בסינון של תיק דיבידעת

הבעיה האמתית היא שהרכישה הזו מתבצעת בלי לבצע את הסינון מחדש כך שלא יודעים אם החברה עוברת את הסינון במועד הרכישה או לא.
1. יותר מסוכן, כי יש אצלו יותר חברות שנמצאות במשבר/סקנדל/חולשה
לא בהכרח יותר מסוכן אבל הסבירות להתממשות הסיכונים יותר גדולה (אלו שני דברים שונים).
הסיכון הוא עדיין אותו הסיכון: החברה פשטה את הרגל.
הסבירות להתממשות הסיכון היא יותר גדולה: רכשנו בעיקר חברות שנמצאות בנקודות קושי.
2. בציר הזמן הוא יותר קרוב לפשיטת רגל מאשר משקיע דיבידנד/ערך שנכנס X חודשים/שנים לפניו וזכה לדיבידנדים/עליית ערך
נכון אבל בחלק לא קטן מהמקרים זה לא ישנה בהרבה את התוצאות.
לא הבנתי איפה תוכל למצוא נכס שתוכל להשתמש ב89$ בתור ביטוח? (זה אומר שיש אופציה במחיר פקיעה של 0.89$) יש כזה דבר?
אכן.
אתה יכול
לראות כאן את האופציות של O.
הוא מכר אופצית פוט שפוקעת ב-17 למאי על מחיר נקוב של 47.5 דולר.
נכון לכתיבת שורות אלו המחיר האחרון שבו האופציה נסחרה היה 0.67 סנט למניה שזה אומר שמישהו שילם 67 דולר עבור רכישת אופציה כזו ממישהו אחר.
לצורך ההמחשה אם
@Bar zaltzman היה מחליט לעשות זאת אז הוא יכל למכור ב-67 דולר את האופציה שהוא מכר ב-89 דולר ובכך לצאת מהעסקה עם רווח של 22 דולר (מינוס עמלות) ולנטרל את החשיפה שלו לשוק ההון.