ADM

נראה לי שמה שחסר לך, זה שהתנאי שזה יתקיים, זה שאכן המחיר יגיע ל-20% פחות ממחירה היום ואז יש חובת מכירה
לא הבנתי
אבל אם המחיר שלה גם ככה נמוך ב 20%, למה הייתי צריך לשלם פרמיה ?
הייתי יושב בשקט, אוכל פיצה עם זיתים ומחכה. ברגע שהיתה יורדת, הייתי מניח את הפיצה ולוחץ, קנה עכשיו

סטרבו

Well-Known Member
אבל בטח מחיר הביטוח נורא קטן?
מישהו מהחברים היקרים יכול לתת דוגמא אמיתית אולי מהשוק הנוכחי- אופציה של מחיר נמוך משמעותית מהמחיר כיום? מה המחיר שלה, הפרמיה וכו?

daat99

מייסד
מנהל
אני אשלם לך פרמיה נמוכה ואתה תתחייב למכור לי מניות של JNJ ב 20% פחות ממחירה היום, עוד חודשיים ?
זה עבור אופציות "call" שבהן מוכר האופציה מתחייב למכור את המניות שברשותו לרוכש האופציה.
עבור אופציות "put" מוכר האופציה מתחייב לקנות מניות שברשות רוכש האופציה.

אם תחשוב על הפעולה הטכנית אז מכירת אופציות פוט היא למעשה מכירת ביטוח.
* רכשת ביטוח טוטל-לוס לאוטו במחיר זעום? החברה תשלם את מלוא המחיר אם הרכב יהרס טוטלית
* רכשת ביטוח נגד רעידות אדמה לדירה במחיר זעום? החברה תשלם את מלוא מחיר הדירה (ללא הקרקע!) אם הדירה תהרס טוטלית ברעידת אדמה

ואני יכול גם עוד חודשיים להגיד, שחרר, לא רוצה לקנות גם ב 20% פחות, הלכה רק הפרמיה ?
לרוכש האופציה יש אפשרות לבחור אם לממש את האופציה או לא.
מוכר האופציה התחייב כך שמבחינתו הדרך היחידה "לבחור" היא לקנות אופציה זהה מהשוק במחיר העדכני שלה.

אבל אם ארצה לקנות, אתה חייב למכור לי ???
אם רכשת אופציית "call" אז כן.

אבל בטח מחיר הביטוח נורא קטן?
מחיר הביטוח מושפע "מהפחד בשווקים" (קרי: מהצפי לתנודתיות).
ככל שהשווקים מצפים לתנודתיות יותר גדולה כך מחיר האופציה עולה.

מחירי האופציה יכולים להיות מאוד גבוהים בימים ספציפיים שבהם ישנם מאורעות קיצון אבל חוסר הוודאות של השוק באותם הימים מגלם גם סיכון לא קטן עבור מוכר הביטוח.

תחשוב על זה כמו למכור ביטוח נגד שרפות רק אחרי שהאזעקה של "שריפה" הופעלה בבניין.
אם זו אזעקת שווא אז מוכר הביטוח קיבל פרמיה יותר גבוהה.
אם זו אזעקת אמת אז מוכר הביטוח אכל אותה בענק.

מישהו מהחברים היקרים יכול לתת דוגמא אמיתית אולי מהשוק הנוכחי- אופציה של מחיר נמוך משמעותית מהמחיר כיום? מה המחיר שלה, הפרמיה וכו?
תבחר סימול מניה ותחפש אותו בגוגל עם הביטוי option chain.

מחירי האופציות נקובים ב-"סנט למניה" כאשר אופציה מייצגת 100 מניות אז זה אומר שאם אתה רואה 0.45 זה אומר שהפרמיה עבור אותה האופציה היא 45 דולר.

אבל אם המחיר שלה גם ככה נמוך ב 20%, למה הייתי צריך לשלם פרמיה ?
הייתי יושב בשקט, אוכל פיצה עם זיתים ומחכה. ברגע שהיתה יורדת, הייתי מניח את הפיצה ולוחץ, קנה עכשיו
1. כי אתה לא רוצה להיות צמוד למחיר המניה כמו אינפוזיה
2. פער בפתיחה/סגירה יכול לקפוץ מעבר למחיר שרצית

* רכשת ביטוח טוטל-לוס לאוטו במחיר זעום? החברה תשלם את מלוא המחיר אם הרכב יהרס טוטלית
הרכב לא יהרס כלל, רק המחיר שלו בשוק ירד, הוא עדיין ייצר קולה, המבורגרים או נפט...

לא הבנתי כלום.

אני היום, מוכן לקנות את כל המניות שעוברות סינון ב 20% פחות ממחירן היום בשוק.

גם ככה אני מתכוון לקנות אותן.
ואם השוק יתפרק, מה זה משנה אם קניתי היום או עוד 60 יום ?

למה שמישהו ימכור לי אופציות put ב 20% פחות ממחירן היום ? מה הוא יודע ? ואני בכל מקרה מתכוון לקנות היום. הוא יהיה חייב למכור לי ? לממש את האופציה ? ומי משלם את הפרמיה, של מי הסיכון, הקונה בהנחה או המוכר בהנחה ?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
הרכב לא יהרס כלל, רק המחיר שלו בשוק ירד, הוא עדיין ייצר קולה, המבורגרים או נפט...
בתאונת טוטל-לוס הרכב נהרס כליל.
לא רק שהמחיר ירד הוא גם הפסיק לייצר דברים.

אני היום, מוכן לקנות את כל המניות שעוברות סינון ב 20% פחות ממחירן היום בשוק.
היום אף אחד לא מוכן למכור לך אותן במחיר הזה :)

גם ככה אני מתכוון לקנות אותן.
ואם השוק יתפרק, מה זה משנה אם קניתי היום או עוד 60 יום ?
אם כל השוק התפרק זה לא משנה הרבה.
אם רק החברה הזו התפרקה זה מאוד משנה :)

תחשוב למשל על אדם שהיה מוכן להשקיע בחברת "סלייס/קל-גמל" ואז פתאום הוא גילה על אי-הסדרים בחברה, שהיא מנהלת את כספי הלקוחות באקסל והיא נותנת לאנשים למשוך כספים ששייכים לאחרים.
האם אותו אדם עדיין יהיו מוכן להשקיע באותה החברה רק בגלל שלפני שהוא גילה את הבעיות הוא היה מוכן?

תזכור - מחיר של מניה של חברת ענק בינלאומית ספציפית לא יורד באופן משמעותי בלי שקרה משהו שהבריח את האנשים שמבינים מה קורה בחברה.
מכירת אופציה היא התחייבות לקנות את המניות רק אם הם זיהו משהו וברחו.

אני לא מעוניין בתיק השקעות שמבוסס על "אני קונה חברה ספציפית רק אחרי שכולם בורחים ממנה".
למה שמישהו ימכור לי אופציות put ב 20% פחות ממחירן היום ?
כי אתה הפראייר שמוכן לקנות אותן היום :)

מה הוא יודע ?
את מה שכל חברות הביטוח יודעות:
1. כשהכל בסדר מרוויחים פרמיה
2. כשהדברים מסתבכים מפסידים יותר מהפרמיה
הוא פשוט מקווה שבמכלול זה עדיין יצא רווח.

מי משלם את הפרמיה
רוכש האופציה.

של מי הסיכון
מוכר האופציה.

הקונה בהנחה או המוכר בהנחה ?
לא רלוונטי, זה יכול להיות גם וגם.

daat99

מייסד
מנהל
אילו אופציות יש היום על MCD לדוגמא ?
לאיזו תוצאה הגעת כשחיפשת בגוגל את הביטוי MCD OPTION CHAIN?
צילום מסך יעזור לנו לראות את מה שאתה רואה בשביל שנוכל לנתח אותו ביחד.

אתה יכול לבחור אתר שרירותי (למשל יאהוו פייננס או נאסדק) בתוצאות החיפוש של גוגל.
עדיף שבדף שאליו תגיע תגלול עד שתראה "מחיר נקוב" שהוא גם מעל וגם מתחת למחיר המניה הנוכחי (ותגיד לנו מה היה המחיר כשבדקת).
רוב האתרים צובעים בצבעים שונים את האופציות עם מחיר נקוב נמוך ואת האופציות עם מחיר נקוב גבוה אז קל לזהות זאת לפי הצבע.

mraines

Active Member
@Bar zaltzman תודה רבה על התשובה המושקעת...

אז בעצם ת"ע שלך היא חיפוש אחרי הזדמנויות כמו שיש ב-ADM כרגע? כלומר, לחכות ל-VIX גבוה כדי למקסם את הפרמיה ו"על הדרך" אולי גם לזכות במניות במחיר נמוך?
אין אצלך רכישות "רגילות" (רכישה ישירה ללא שימוש באופציות)?

אצלי לצערי התברר שזו נקודה שלילית - הרי אני לא יודע אם באמת החברה נמצאת ב"חולשה יחסית" או שהיא הולכת להתרסק ומה שאני רואה כעת זה רק את קצה הקרחון?
אם תחשוב על האסטרטגיה שאתה נוקט (רכישת ע"י PUTים בלבד) - זה אומר שאתה נשאר כמעט תמיד רק עם החברות שנמצאות בחולשה וממתין לתיקון שיגיע. אולי כן ואולי לא...
לא בעייתי מבחינתך?

אני חושב שזו רק סיבה אחת - "VIX נמוך" (בעקבות אי פרסום דוחות, אי פרסום הודעה שגורמת לתנודתיות, וכו'...)מה שגורם לפרמיה נמוכה ולכן לא מכרת אופציה על ADM, לא?

הכסף המזומן שיושב סתם כך 90-180 יום לא מפריע לך?
האם לא יהיה יותר כלכלי לסחור באופציות כמו שאתה עושה על חשבון מינוף (וכמובן לקחת את עלות הריבית כחלק מהעסקה)? בצורה כזו הכסף לא יושב סתם בחשבון וממתין שהאופציה תיתפס. בעוד 90-180 אם האופציה תיתפס - תיכנס למינוס ותחליט על הצעד הבא

ח"ו לא בשביל להקניט - אבל האם סכמת ההחלטות ברורה לך? לדוגמה, בתיק דיבידעת ת"ע מאוד ברורה וסגורה לפי כללים ומקומות שאפשר להתגמש. כקורא מהצד מרגיש מהתשובה שלך שהדברים לא סגורים עד הסוף והם משתנים בצורה מאוד דינמית, עד כדי כך שלכתוב אותם בלתי אפשרי
שוב, לא כדי ח"ו לשלול את שיטתך, פשוט זה משהו שכדאי לשים אליו לב. לא פעם גיליתי ששיתוף מחשבות כאן בפורום מביא אותי למחוזות שבכלל לא חשבתי עליהם

מסכים !

שאלה היפותטית - נגיד ומכרת אופצית PUT של ADM לפני הריסוק קצת פחות מהמחיר שהיה (נגיד סביב 65-70).
האם תשאיר את האופציה כמו שהיא ותמתין לגרוע מכל?! לא תנסה לגלגל שיגיע הזמן במקום להפסיד הון?

במידה והאופציה בתוך הכסף, היה פעם תקדים היסטורי שמכירת אופצית PUT לא מומשה?

יש עוד סיכון - שהמניה מתרסקת לקרשים (עד כדי שכולם לא רואים אפשרות אחרת חוץ מפשיטת רגל) ואתה התחייבת לרכוש במחיר X
זה אותו סיכון כאילו הייתי מחזיק את המנייה, במקרה של מכירת הפוט הקטנתי את הנזק כי מחיר הכניסה שלי למנייה היה מחיר המנייה פחות התשלום שקיבלתי על הפוט. כמו שאמרתי לא מוכר פוטים על מנייה שאיני רוצה מאוד לרכוש אותה ולהחזיק אותה. אגב מכרתי על ADM אחרי הירידה פוט 50 ליוני 21/2024. קיבלתי תשלום של 460.6 דולר . אני מתכוון לחכות ליום הפדיון ביוני, סביר להניח שעד אז יגמרו החקירות והמנייה תתאושש ואני לא אקבל את המנייה. אבל ריתקתי 5000 דולר עליהם אני מקבל באינטראקטיב 4.8 אחוז שנתי פלוס 9.2 אחוז התשלום על הפוט לתקופה של כחצי שנה . בוא נגיד 'המנייה תיפול ביוני ל 40 לצורך הדוגמא, אני ב 21 ליוני אאולץ לרכוש את המניה ב 5000 דולר, מייד אחכ אראה בחשבון הפסד לא ממומש של 1000 דולר. אבל בניכוי התשלום על הפוט אני מופסד רק 540 דולר. לפי תוכנית העבודה שלי המנייה מכאן לא תמכר בימי חיי ומכאן אתחיל לאסוף דובידנדים לפי תוכנית החלוקה של החברה. לחילופין אם הייתי קונה את המנייה ביום שמכרתי את הפוט במחיר השוק שהיה אז כ 54 דולר הייתי מופסד כל הנייר ביוני 1400 דולר. יש טכניקה נוספת שמוכרי פוטים עושים והיא לעשות רול לפוט אחר יותר נמוך במקרה של ירידת מנייה,

daat99

מייסד
מנהל
זה אותו סיכון כאילו הייתי מחזיק את המנייה
כמעט אותו סיכון.
כשהמשקיע רוכש מניות ישירות הוא רוכש גם מניות שעלו וגם מניות שירדו.
כשהמשקיע רוכש מניות באמצעות מכירת אופציות פוט הוא רוכש רק מניות שירדו בלי לרכוש מניות שעלו.

עבור המניה הבודדת זה אותו סיכון.
עבור התיק זה סיכון מסדר גודל אחר לגמרי.
המשקיע הראשון מקבל תיק מפוזר על פני חברות שהצליחו וחברות שמחירן התרסק.
המשקיע השני מקבל תיק שממוקד אך ורק בחברות שמחירן התרסק.

במקרה של מכירת הפוט הקטנתי את הנזק כי מחיר הכניסה שלי למנייה היה מחיר המנייה פחות התשלום שקיבלתי על הפוט
אבל גרמת לכך שאתה רוכש רק חברות שמחירן התרסק כבר באופן משמעותי כך שבראיה הוליסטית הסבירות להתממשות הסיכון הכולל של התיק גדלה.

מה אתה מעדיף:
1. לשלם פי-2 על מניה שמזנקת פי-4
2. לשלם חצי על מניה לפני פשיטת רגל
וורן באפט בתחילת דרכו העדיף את #2.
וורן באפט פגש את צ'רלי מאנגר ולמד שעדיף #1.

אני חושב שאתה מנסה לגרום לי לארגן לך פגישה עם צ'רלי מאנגר אבל לצערי הרב הוא עזב את עולמנו לפני שלושה חודשים ואני לא יודע איך לתקשר איתו :(

לחילופין אם הייתי קונה את המנייה ביום שמכרתי את הפוט במחיר השוק שהיה אז כ 54 דולר הייתי מופסד כל הנייר ביוני 1400 דולר
אני לא הייתי קונה את המניה ביום שמכרת את הפוט :)

mraines

Active Member
כמעט אותו סיכון.
כשהמשקיע רוכש מניות ישירות הוא רוכש גם מניות שעלו וגם מניות שירדו.
כשהמשקיע רוכש מניות באמצעות מכירת אופציות פוט הוא רוכש רק מניות שירדו בלי לרכוש מניות שעלו.

עבור המניה הבודדת זה אותו סיכון.
עבור התיק זה סיכון מסדר גודל אחר לגמרי.

אבל גרמת לכך שאתה רוכש רק חברות שמחירן התרסק כבר באופן משמעותי כך שבראיה הוליסטית הסבירות להתממשות הסיכון הכולל של התיק גדלה.

מה אתה מעדיף:
1. לשלם פי-2 על מניה שמזנקת פי-4
2. לשלם חצי על מניה לפני פשיטת רגל
וורן באפט בתחילת דרכו העדיף את #2.
וורן באפט פגש את צ'רלי מאנגר ולמד שעדיף #1.

אני חושב שאתה מנסה לגרום לי לארגן לך פגישה עם צ'רלי מאנגר אבל לצערי הרב הוא עזב את עולמנו לפני שלושה חודשים ואני לא יודע איך לתקשר איתו :(

תודה על ההתיחסות והתגובה, התשובה שלך מניחה -שכל ההשקעות שלי נעשות בצורה כזו. במסגרת גיוון תיק ההשקעות שלי יש לי חלק מהתיק שאני מנהל בצורה כזו. אני מצליח בצורה כזו ליצר שיפור תשואה באופן עקבי כבר 9 שנים לתיק היותר מסורתי שלי. אני כמובן מסכים אתך שאסור לבסס את כל תיק המניות שלך באסטרטגיה כזו. מחר יפקעו לי בתיק הפוטים FELE , ו KO (שאת שניהם בנוסף אני מחזיק תקופה ארוכה כמניות). אמשיך למכור על שניהם פוטים כל פעם שאזהה וולטיליות או חולשה. בנוסף יש לי את NKE , BX, ADM, Aapl שממתינים לפקיעה או לקניית המניה בבמשך. כפי שנראה כרגע רק את NKE אני עשוי לקבל

Bar zaltzman

Active Member
אבל אם אני סוחר בעיקר באופציות על מניות שנמצאות בתיק דיבידעת ?

לכל מניה יש תקופות רעות ודיבידנד חזק בעל עשרות שנים מעיד על כך שהחברה יצאה ממשברים

אבל קנית אותה בעבר - ואין לך סכמת מכירת מניות.
במידה ואופציה שהוא מכר נכנסת למימוש ,
אפשר לומר שאתם באותו מצב וחשיפה , נכון שקיבלת כמה דולרים טוביםשל דיבידנדים עליה בזמן האחזקה ונהנת
מעליית ערך של קרוב ל 25% , אבל במונחי הזמן השקעה ארוך הטווח שאנחנו בונים עליו , זה לא זניח?

למה אגב?
באיזה קריטוריונים לא עמדה ?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אבל אם אני סוחר בעיקר באופציות על מניות שנמצאות בתיק דיבידעת ?
רוב המניות בתיק דיבידעת לא עוברות סינון בהווה ולכן אין לי שום סיבה לרכוש אותן בהווה.
תזכור - כל חברה - טובה ככל שתהיה - בסוף תפשוט את הרגל.
אני מעדיף לרכוש את החברות כשמצבן מעולה ולא כשהשוק חושב שמצבן מתדרדר.

לכל מניה יש תקופות רעות ודיבידנד חזק בעל עשרות שנים מעיד על כך שהחברה יצאה ממשברים
וכל חברה תסיים את חייה בפשיטת רגל בעקבות משבר עתידי כלשהו.
אני לא רוצה לרכוש את המניות של החברה באמצע "משבר" שבהחלט יכול להיות "המשבר האחרון" שממנו היא לא תתאושש.
אני יודע שאין לי מושג אם זה יקרה ספציפית עכשיו או לא ושברוב המקרים החברה תתאושש, אני מעדיף לא להמר על כך.

אבל קנית אותה בעבר
ובעבר הייתי צריך שיחליפו לי חיתול, אז מה?
הזמן עובר, החיים משתנים.
מה שהיה טוב פעם לא בהכרח טוב היום.

אין לך סכמת מכירת מניות.
אני נוקט בגישת קנה והחזק תוך ידיעה שאני הולך להחזיק גם את החברות שיתאוששו וגם את החברות שיפשטו את הרגל.
זה לא אומר שאני רוצה לרכוש עוד מהן דווקא בתקופה שבה הסבירות לפשיטת רגל עולה באופן משמעותי.

אפשר לומר שאתם באותו מצב וחשיפה
אני לא מסכים עם האמרה הזו.

נכון שקיבלת כמה דולרים טוביםשל דיבידנדים עליה בזמן האחזקה ונהנת
מעליית ערך של קרוב ל 25% , אבל במונחי הזמן השקעה ארוך הטווח שאנחנו בונים עליו , זה לא זניח?
1. זה ממש לא זניח, זה מצטבר.
2. אני מרכיב תיק מחברות שנמצאות במצב מעולה עם תקווה שאני אוציא מהן מספיק רווחים עד שהן יפשטו את הרגל בעוד מוכר האופציות מרכיב תיק מחברות שבהווה נמצאות במצב בעייתי ומקווה שהן יתאוששו ואחר כך יניבו לו מספיק רווחים עד שהן יפשטו את הרגל

תריץ עליה סינון :)

Bar zaltzman

Active Member
רוב המניות בתיק דיבידעת לא עוברות סינון בהווה ולכן אין לי שום סיבה לרכוש אותן בהווה.
שוב ,אתה עדיין תקוע איתן בדיוק כמוני , רק שאני קניתי במחיר קרוב לשלך אם לא יותר זול במרוצת 8 שנים

תזכור - כל חברה - טובה ככל שתהיה - בסוף תפשוט את הרגל.
זו פעם ראשונה שראית אותך כותב אי פעם קביעה מוחלטת לגבי העתיד.
שמחתי לגרום לך להוציא את כדור הבדולח מהבוידם.

אני מעדיף לרכוש את החברות כשמצבן מעולה ולא כשהשוק חושב שמצבן מתדרדר.
אני מעדיף לקנות אותן שהם בחולשה יחסית שנתית ל2-3 העשורים הקודמים.

וכל חברה תסיים את חייה בפשיטת רגל בעקבות משבר עתידי כלשהו.
טענת כדור הבדולח שוב.

אני לא רוצה לרכוש את המניות של החברה באמצע "משבר" שבהחלט יכול להיות "המשבר האחרון" שממנו היא לא תתאושש.
גם אני לא .
ועדיין , במצב שהמניה לא התאוששה , הפסדנו פחות או יותר אותו דבר.

ובעבר הייתי צריך שיחליפו לי חיתול, אז מה?
לא מכיר גישת קנה והחזק לגבי חיתולים ומעדיף לא להכיר.

הזמן עובר, החיים משתנים.
מה שהיה טוב פעם לא בהכרח טוב היום.
ועדיין , תיק המניות שלך יגדל ולא יקטן(לכל הפחות בסך ניירות הערך שאתה מחזיק .לגבי שווי השוק לא ניתן לדעת)לפי סכמת המכירות שלך שהיא לא קיימת.
המניות נשארות איתך לעד אם כך , אני מקווה שהחיתול לא.

אני נוקט בגישת קנה והחזק תוך ידיעה שאני הולך להחזיק גם את החברות שיתאוששו וגם את החברות שיפשטו את הרגל.
זה לא אומר שאני רוצה לרכוש עוד מהן דווקא בתקופה שבה הסבירות לפשיטת רגל עולה באופן משמעותי.
100% מהמניות שקנית עברו משברים תקופתיים בתקופת האחזקה שלך.

אני לא מסכים עם האמרה הזו.
אשמח לתשובה אמפירית.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
אני לא יודע למה הקונה לא מימש.
אנשים נוטים לנקוט בפעולות ממניעים רגשיים יותר מאשר ממניעים רציונליים.

בפועל אותו אדם הרוויח את העליה במחירי המניות ואני זה שהפסדתי כך שלא היה כאן "הפסד וודאי מבחינתו" (מבחן התוצאה הראה על רווח).
הממ...קצת התבלבלתי, אני הבנתי שמכרת אופציית פוט ובתאריך הפקיעה המחיר היה מתחת למחיר הפקיעה ובכל זאת לא היה מימוש. אם לא היה מימוש אז האופציה Expired ללא ערך. מה שאומר שאצלך בחשבון האופציה התאפסה (היה לך 1- יחידות מהאופציה ואחרי הפקיעה נשארת עם 0 יחידות) ונשארת עם הפרמיה.
אצל הקונה היה 1 יחידות שהוא קנה ממך, אחרי תאריך הפקיעה האופציה הפכה ל0 יחידות והוא נשאר עם פחות מזומן בחשבון (עלות האופציה). הוא לא קיבל את המניות/נכס הבסיס כי הוא לא מימש
עד כאן הבנתי נכון?
אם הבנתי נכון, ואתה סיפרת שאחרי הפקיעה מחיר המניה זינק, זה אומר שהקונה הפסיד פעמיים. גם את עלות האופציה שקנה ממך, וגם את כל עליית הערך (כיון שהוא לא מימש ולא קיבל את המניות)
לא ברור לי, למה כתבת שאותו אדם הרוויח את העליה במחירי המניות.

הרוב הגדול של האופציות שסחרתי בהן עד כה נמצא בתיק דיבידעת או בדרך להיות שם ב5 שנים הקרובות ,
זה מספיק בטוח בשבילך ?
בדרך להיות שם ב5 שנים הקרובות - לענ"ד אלו דברי נבואה... לא יודע אם יתקיים
תיק דיבידעת - מכיל גם את VFC שהתרסק כך שתיק דיבידעת לא חסין ב100%
אבל מבין את הטענה שהצגת ויש בה הרבה שכל, רק שזה לא אמור להיות מספיק בטוח בשבילי אלא בשבילך :)

מזמין אותך להסתכל על גרף כל הזמנים של המניות בתיק דיבידעת ולנסות לזהות גם בדיעבד נקודות כניסה מתאימות למסחר באופציות ,
אם תמצא נקודה כזו בלי להתייחס לנתונים העתיידים מאותו תאריך של נקודה כזו ,
מצאת לך נקודת כניסה מתאימה .
ואז ככה תוכל למצוא גם נקודת כניסה מתאימה בעתיד=]
אני יודע שאתה מספיק חכם כדי להבין שמה שכתבת זה חכמה בדיעבד. נקודת כניסה (חולשה במחיר) יכולה להימשך גם אחר כך לחולשה הרבה יותר גדולה
אבל איך אתה מסביר לעצמך שבזמן ההמתנה עד לחולשה במחיר אתה מפסיד את הדיבידנדים שהחברה מחלקת?
שאלה נוספת, איך אתה מסביר לעצמך, כדי לישון טוב בלילה, שיש לך אופציות פוט שמכרת של כמה חברות במקביל ואין שום פחד שהכל יקרוס ח"ו? (קריסה כזו שאתה עם 4-5 או יותר אפציות בתוך הכסף גורמת לבור מאוד עמוק בחשבון ממוצע)

אגב, נקודת חולשה כמו שראינו בADM היתה ביום אחד, ובאותו יום כנראה הפרמיות היו ממש גבוהות (לא בדקתי). יוצא מכל זה שאתה צריך לבדוק כל יום את השוק אם היתה קריסה במחיר (או לחילופין להגדיר התראות במערכת כדי לקבל חיווי) ולנצל זאת לטובת מכירת האופציה בפרמיה גבוהה?

אני ח"ו לא מעביר ביקורת או שופט את סגנון ההשקעה שאתה מציג כאן... המטרה שלי ללמוד ולהכיר

למה יושב סתם ? הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף,
מסחר באופציות במינוף הוא מורכב יחסית ולא נכנסתי לזה .
עלות הכסף מול הברוקר זה נתון קריטי שכרגע לא כדאי לי להיכנס למינוס מולו.
מתנצל, לא ירדתי לסוף דעתך, אז אשאל ברשותך שאלות מכוונות כדי להבין יותר טוב:
1. אתה מוכר פוט ושומר מזומן בתיק שהסכום שלו בדולרים הוא התוצאה של הנוסחה: מחיר פקיעה*100 האם הבנתי נכון?
2. אם כן, וניקח לדוגמה את ADM במחיר פקיעה של 50, אתה צריך לשמור 5000$ מזומן בחשבון, נכון?
3. אם כן, כתבת שהמזומן בחשבון "הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף" - איך בדיוק הוא מייצר כסף אם הוא נשאר כמזומן ולא מושקע? אתה מתכוון שאתה מקבל עליו ריבית מהברוקר?

החישוב הוא סכום הפרמיה חלקי סכום המניה*100 - כל זה לחשב למונחים שנתיים
כלומר להכפיל ב365 ולחלק במספר הימים לפקיעה.
מכיר את הנוסחה
לענ"ד הלא מלומדת, זו נוסחה שעוזרת מאוד כדי להשוות בין 2 עסקאות של אופציות שעומדות בפני המשקיע כדי להבין את הפוטנציאל בכל אחת מהם ולעזור לו להחליט איזו עדיפה. הסיבה היא שאין אפשרות למשקיע לשחזר את אותה עסקה בחודש/רבעון הבא ולקבל את אותה התשואה

תריץ חישובים לבד על אופציות בזמנים שבהם הVIX גבוה יחסית(מעל 17) ותיווכח בעצמך לפוטנציאל אחוזי הרווח על ההון.
אתה מתכוון שבזמן שהויקס גבוה אז הפרמיות גבוהות ולכן אחוזי הרווח גבוהים יותר?

נסיך אתה =]
אתה לא מקניט הכל בסדר .
הלוואי שהייתי נסיך... לא הייתי צריך לחפש משכורת בצורת דיבידנדים ;)
וברצינות, לפעמים אני כותב בפורום דברים שיכולים להתפרש בצורה שונה ממה שהתכוונתי, ולכן משתדל להקדים ולכתוב שח"ו לא יתפרש אחרת.
תודה על ההבנה

התוכנית וסכמת ההחלטות ברורה לי כשמש ,
אך לא יהיה לי קל מטבע הדברים להסביר אותה בשלמותה במילים פה בפורום .(יאמר לזכותי שהצעתי מפגש פרונטלי בין חברי הפורום)
וגם מפאת קוצר הזמן והרצון להתייחס לכל האמירות מכלל היוזרים פה בפורום.
אשכרה שעה/שעתיים לנסח תגובה הולמת =]=]=] אבל מספק בהחלט.
מעולה, אבל אתה בהחלט אומר את ההיפך - אם אין לך שעה-שעתיים לנסח תגובה אז קל וחומר על פגישה בין חברי הפורום שתגזול לך הרבה יותר.
ואם לא הסברתי בפעם הקודמת כראוי, אני אשמח לפגישה כזו אבל לדעתי אנחנו בדעת מיעוט...

*מציין כי אני תמיד מוכר אופציות מחוץ לכסף
אבל היו מקרים שגם שמכרת מחוץ לכסף זה נכנס לתוך הכסף עד לפקיעה, נכון?

ומה ההבדל בינו לבינך שאתה מחזיק מניות גם כן , האם אתם לא באותו סיכון?
אני חושב שכן אותו סיכון אם נק' הכניסה שווה. אבל לפי מה שכתבת הסיכוי שנק' הכניסה תהיה זהה הוא סיכוי נמוך מאוד עד בלתי אפשרית.

בוא ניקח לדוגמה את ADM, תיק דיבידעת רכש את החברה הזו לפני 8 שנים וקיבל בכל השנים הללו דיבידנדים שמשקיע אופציות לא קיבל מאחר והוא חיכה לסקנדל. במידה וח"ו החברה תגיע לפשיטת רגל, משקיע האופציות יפסיד יותר -
אופצית פוט מחוץ לכסף 45-50 זה הפסד של 4500-5000$
תיק דיבידעת רכש ב16.09.15 במחיר 43.75 (נגיד שרכש 100 יחידות כדי שנוכל להשוות). לאורך 8 שנים קיבל דיבידנדים, לא עשיתי חשבון מה ההפסד בתיק דיבידעת כי ברור לשנינו שידו על העליונה במקרה הזה.

אם נרחיב עוד קצת, משקיע אופציות ממתין לשעת השין כדי להיכנס להשקעה שלפי הבנתי מההסבר שתיארת זה קורה בשעת סקנדל/משבר/חולשה בחברה.
ז"א תיק של משקיע האופציות:
1. יותר מסוכן, כי יש אצלו יותר חברות שנמצאות במשבר/סקנדל/חולשה
2. בציר הזמן הוא יותר קרוב לפשיטת רגל מאשר משקיע דיבידנד/ערך שנכנס X חודשים/שנים לפניו וזכה לדיבידנדים/עליית ערך

ח"ו לא רוצה שאף אחד יפסיד מהחברים היקרים ומאחל לכולם רווחים גבוהים ודיבידנדים יציבים וגדלים כל שנה !

אני מבין את הספק שאתם מטילים
בכלל בכלל לא. אין לי צל של ספק שהנתונים שכתבת נכונים, יש לי ספק לגבי הפירוש וההסבר הפסיכולוגי שמתלווה אליהם. וגם אצלי זה לא נותן מנוח, במיוחד בתקופות שאתה פעיל כאן בפורום כמו עכשיו :)
אתה יכול לקרוא בפורום לא מעט שהיו שרשורים רבים על אופציות ביני לבין @daat99 היקר, ומריבוי השרשורים בנושא זה אתה לבד מבין שאצלי "יצר האופציות" מאוד חזק...

אתמו מכרתי אופציות PUT על מניית O
תודה רבה על הדוגמה. שוב מציין שאני ח"ו לא מפקפק בנתונים שהזכרת לאורך כל השרשור.
לא הבנתי איפה תוכל למצוא נכס שתוכל להשתמש ב89$ בתור ביטוח? (זה אומר שיש אופציה במחיר פקיעה של 0.89$) יש כזה דבר?
אגב (מנסה לנחש ש) לפי הצילום שצירפת אתה מוכר גם קולים אבל לענ"ד MPW לפקיעה של 10 זה מאוד מאוד רחוק מהכסף... ;)

חייב לציין שלי לקח יותר משעתיים, ונמשך יותר מיום כי לא יכולתי לכתוב בצורה רציפה...
אבל נהנה מכל רגע לפתח את הנושא יחד איתך ולחדד אצלי עוד דברים שלא הייתי מודע אליהם בזכותך

daat99

מייסד
מנהל
שוב ,אתה עדיין תקוע איתן בדיוק כמוני , רק שאני קניתי במחיר קרוב לשלך אם לא יותר זול במרוצת 8 שנים
אצלי חלק מהתיק מורכב מהן וחלק מהתיק מורכב ממניות שלא משיגים עם אופציות.
הנקודה היא שמי שרוכש מניות באופן ישיר מקבל גם את החברות שלא יורדות בעוד מי שרוכש באמצעות אופציות בלבד מקבל רק את אלו שירדו.

רכישה באמצעות אופציות היא בדיוק:
1. רכישה כשהשוק חושב שלחברה יש קושי משמעותי שהמשקיע לא יודע מהו
2. תקווה שהקושי הלא ידוע לא יתממש לפשיטת רגל

אני רוכש חברות כשהשוק לא מזהה בהן קושי.

יש הבדל דרסטי בין שתי הגישות גם אם "בחלק מהמקרים מדובר באותן החברות".

זו פעם ראשונה שראית אותך כותב אי פעם קביעה מוחלטת לגבי העתיד.
אני כתבתי זאת מספר פעמים.
טבע האדם וחוקי הטבע עצמם הם סופיים.
סופו של כל אדם למות, סופה של כל חברה לפשוט רגל וסופה של כל מדינה להיעלם.
אם מישהו חושב אחרת הוא כנראה עדיין משקיע בחברת "תיבות נוח", מנסה לתאם פגישה עם האיש העשיר בבבל וחושב שהוא רומאי...

שמחתי לגרום לך להוציא את כדור הבדולח מהבוידם.
לא מדובר בכדור בדולח אלא בראיית הנולד.
לצורך ההמחשה (כבר הדגמתי זאת בעבר אבל כנראה לא קראת את אותו השרשור):

בעלי כדור הבדולח טוען:
* מהביצה הזו של התרנגולת יבקע אפרוח

רואה הנולד טוען:
* אם מהביצה הזו של התרנגולת יבקע אפרוח אז הוא לא יהיה אפרוח של נשר אלא של תרנגולת

כדור הבדולח מתכחש לסיכוי שהביצע תשבר ויכינו ממנה חביתה.
רואה הנולד לא רק מכיר בכך אבל גם יודע בוודאות שמתרנגולת לא יוצא נשר...

אני מעדיף לקנות אותן שהם בחולשה יחסית שנתית ל2-3 העשורים הקודמים.
ואני מעדיף לא לקנות אותן דווקא כשהן במצב הזה.
הדבר שקול להימור שמתאגרף ינצח אחרי שהוא הופל והתחילו לספור עד 10.
אם כבר מכריחים אותי להמר אז אני מעדיף להמר על מי שהפיל אותו (קרי: החברה המתחרה שלא בקשיים).

טענת כדור הבדולח שוב.
אני משער שאתה חושב שצריך כדור בדולח בשביל להבין שגם אני וגם אתה נמות...

ועדיין , במצב שהמניה לא התאוששה , הפסדנו פחות או יותר אותו דבר.
נכון אבל אני משקיע בחברות שלא נמצאות במצב הזה ומוכר האופציות משקיע רק בחברות שכן.
זה ההבדל המהותי שאני חושב שאתה מפספס בין הגישות.

לצורך הדוגמא נניח ואני רוכש 40 חברות בלי קשיים ו-10 חברות עם קשיים בעוד מי שמשתמש באופציות רוכש 50 חברות בקשיים.
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלי? 0 עגול הרי אין יותר מ-10 חברות עם קשיים בשביל שהן לא יתאוששו...
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלו? יותר מ-0 הרי יש שם 50 שצריכות להתאושש...

אני לא אוהב את ההסתברות הגבוהה יותר להפסד גם אם ההפסד בפועל יהיה אותו הדבר (ובמציאות הוא לא).

לא מכיר גישת קנה והחזק לגבי חיתולים ומעדיף לא להכיר.
מניות של החברה שמייצרת את האגיס :)

תיק המניות שלך יגדל ולא יקטן(לכל הפחות בסך ניירות הערך שאתה מחזיק .לגבי שווי השוק לא ניתן לדעת)לפי סכמת המכירות שלך שהיא לא קיימת.
זו טענה שמצריכה כדור בדולח.
אני לא יודע אם סך הרכישות יהיה יותר גדול מ:
* מכירות בכפיה
* פשיטות רגל
* פיצולים הפוכים
ולכן לי אין מושג אם כמות המניות בתיק האישי שלי תגדל עם השנים.

מבחינתי זו גם לא דרישה, אני רוצה שהתזרים יגדל ולא אכפת לי אם אני מקבל דולר בודד מ-100 מניות או 100 דולר ממניה בודדת.

100% מהמניות שקנית עברו משברים תקופתיים בתקופת האחזקה שלך.
אני לא מכיר את נכונות הטענה הזו.
מה הייתה מתודולוגיית הבדיקה שלך כשבדקת זאת על כל אחת מהחברות שמוחזקות בתיק דיבידעת ובתיק הכללי שלי?

אשמח לתשובה אמפירית.
תשובה אמפירית למה?
1. לי יש חברות שנרכשו קודם וקיבלתי מהן דיבידנד שמוכר האופציה לא קיבל
2. לי יש חברות שנרכשו קודם והתפצלו כך שאני בעלים של חברה נוספת שמוכר האופציה לא קיבל
3. לי יש חברות שנרכשו ומוכר האופציה לא רכש כי מחירן עלה

אלו לא תיקים שניתנים להשוואה:
1) לא מבחינת הסבירות להתממשות סיכונים
2) לא מבחינת יציבות וגדילת התזרים שמתקבל
3) לא מבחינת הרכב התיק בכללותו

גם אם תבצע השוואה אמפירית בצורה שלא ברורה לי, היא עדיין תהיה חסרת משמעות.

הממ...קצת התבלבלתי, אני הבנתי שמכרת אופציית פוט ובתאריך הפקיעה המחיר היה מתחת למחיר הפקיעה ובכל זאת לא היה מימוש. אם לא היה מימוש אז האופציה Expired ללא ערך. מה שאומר שאצלך בחשבון האופציה התאפסה (היה לך 1- יחידות מהאופציה ואחרי הפקיעה נשארת עם 0 יחידות) ונשארת עם הפרמיה.
נכון.

אצל הקונה היה 1 יחידות שהוא קנה ממך, אחרי תאריך הפקיעה האופציה הפכה ל0 יחידות והוא נשאר עם פחות מזומן בחשבון (עלות האופציה). הוא לא קיבל את המניות/נכס הבסיס כי הוא לא מימש
המניות כבר היו אצלו.
מבחינתו מימוש האופציה היא לכפות עלי לרכוש ממנו את המניות.
הוא נשאר עם המניות ובלי האופציה.
מחיר הפתיחה של יום שני היה כבר גבוה יותר כך שאם בפועל הוא היה בורחר לממש את האופציה (למכור לי ב-X) אז הוא היה מקבל ממני X דולרים והיה צריך לרכוש את המניות מחדש במחיר הפתיחה (גדול מ-X) ביום שני רק בשביל לחזור למצב ההתחלתי.

כמובן שהוא לא ידע ביום שישי מה יהיה מחיר הפתיחה ביום שני אבל זה בהחלט לא "הפסד וודאי" ובמקרה הפרטני הזה הוא זה שהרוויח ואני זה ש-"הפסדתי" (לא רכשתי ב-X) למרות שהסבירות הייתה לתוצאה הפוכה.

אם הבנתי נכון, ואתה סיפרת שאחרי הפקיעה מחיר המניה זינק, זה אומר שהקונה הפסיד פעמיים. גם את עלות האופציה שקנה ממך, וגם את כל עליית הערך (כיון שהוא לא מימש ולא קיבל את המניות)
אתה מתאר אופציית קול, אני מכרתי אופציית פוט.
במכירת אופציית פוט אני מתחייב לקנות את המניות ורוכש האופציה יכול לבחור אם לכפות עלי את הרכישה או להישאר עם המניות בעצמו.
במקרה הספציפי הזה הוא בחר לא לכפות עלי את הרכישה כך שאני לא קניתי ממנו את המניות.

לא ברור לי, למה כתבת שאותו אדם הרוויח את העליה במחירי המניות.
הוא נשאר עם המניות שלו כך שהוא הרוויח את העליה במחירי המניות.
במקום למכור לי ב-X בעקבות מימוש האופציה הוא עדיין מחזיק את המניות ששוות יותר מ-X.

אפילו לא קרוב ללהיות חסין וזה הוצהר מפורשות בתכנית העבודה (שתי פשיטות רגל בשנה).
עד כה אין פשיטות רגל אבל בהחלט יש "חברות שאינן מספקות תוצאות אידאליות".

איך אתה מסביר לעצמך שבזמן ההמתנה עד לחולשה במחיר אתה מפסיד את הדיבידנדים שהחברה מחלקת?
הדיבידנדים זה הכסף הקטן כי הוא מושך פרמיות.
הבעיה בגישה היא לא אובדן הדיבידנדים או אפילו ההמתנה אלא שהסבירות לבעיות מזנקת באופן משמעותי כי מלכתחילה המשקיע רוכש רק מניות של חברות שנמצאות בנקודה שבה השוק כבר זיהה קושי וחומרת הקושי עדיין לא ידועה לציבור.

מבחינה הסתברותית טהורה, גישה שכזו יכולה להניב תוצאות נאות במשך שנים רבות עד שהיא מתפוצצת בפרצוף.
אני לא אוהב את המשחק ההסתברותי הזה ולכן אני מעדיף שלא לשחק בו אבל אני בהחלט מבין את מי שכן.

שאלה נוספת, איך אתה מסביר לעצמך, כדי לישון טוב בלילה, שיש לך אופציות פוט שמכרת של כמה חברות במקביל ואין שום פחד שהכל יקרוס ח"ו? (קריסה כזו שאתה עם 4-5 או יותר אפציות בתוך הכסף גורמת לבור מאוד עמוק בחשבון ממוצע)
זו שאלה מאוד קשה שאם איל גולדשטיין היה שואל אותה את עצמו בצורה כנה אז אנחנו לא היינו שומעים עליו :(

אגב, נקודת חולשה כמו שראינו בADM היתה ביום אחד, ובאותו יום כנראה הפרמיות היו ממש גבוהות (לא בדקתי). יוצא מכל זה שאתה צריך לבדוק כל יום את השוק אם היתה קריסה במחיר (או לחילופין להגדיר התראות במערכת כדי לקבל חיווי) ולנצל זאת לטובת מכירת האופציה בפרמיה גבוהה?
יש אתרים שנותנים לך התראות כאלו בחינם (בצורה מוגבלת) אז זו לא בעיה בעולם המציאותי :)

במשך תקופה ארוכה השתמשתי באתר שכזה בשביל לקבל התראות בימים שבהם הקרנות שמחקות את המדד התרסקו בשביל למכור עליהם אופציה ולגרוף את הפרמיה שזינקה בשל הזינוק בתנודתיות.
במצטבר מכרתי כמה מאות אופציות על ה-SPY (רובן ב-2014 אבל היו עוד בכל שנה עד 2023) ורובן המוחלט פקעו מחוץ לכסף והשאירו לי את הפרמיות.
מבחינת החישוב המופשט ש @Bar zaltzman הציג של חישוב תשואה שנתית הן נמכרו עם תשואה שנתית של 13.29%.
בפועל אחרי התחשבות גם בבודדות ש-"הפסידו" נשארתי עם 889 דולר רווח בלבד מכל הפרמיות הנ"ל...
לצורך המחשה כל אופצייה בודדת ייצגה בין 19 אלף ל-35 אלף דולר של השקעה (כתלות בגובה המדד).
גם אם נתחשב באופציות הכי זולות של ה-19 אלף אנחנו מקבלו רווח של 4.67% במצטבר (לא שנתי!) על פני תקופה של 9 שנים... (0.508% ממוצע שנתי).
אפילו פק"מ סיפק תשואה כמעט פי 2 יותר גבוהה ובלי התעסקות.

נ.ב.
מה שכן זה נתן מפלט ליצר ההימורים שלי כך שעזבתי את תיק ההשקעות בשקט להמשיך ולייצר תזרים דיבידנדים כל השנים וזה חתיכת תועלת!).

1. אתה מוכר פוט ושומר מזומן בתיק שהסכום שלו בדולרים הוא התוצאה של הנוסחה: מחיר פקיעה*100 האם הבנתי נכון?
זו מכירת אופציה "מגובית מזומן".
הוא תיאר שאם השוק מתרחק אז הוא מוכר אופציה נוספת מה שהופך את האופציה הראשונה להיות "אופציה ערומה" (בלי גיבוי מזומן).

במידה והשוק יתהפך ויכניס גם את האופציה המקורית לכסף אז הוא יצטרך להשיג עוד מזומן בשביל לממן גם אותה (קרי: מינוף. לא אסון גדול אם הוא מוגבל, קטסטרופה אם לא כדוגמת איל גולדשטיין).

אם כן, וניקח לדוגמה את ADM במחיר פקיעה של 50, אתה צריך לשמור 5000$ מזומן בחשבון, נכון?
רק אם אתה רוצה "גיבוי מלא".
תזכור שחלק מה-5000 דולר האלו הם הפרמיה כך שהיית צריך להביא מהבית "5000 פחות הפרמיה שאתה מקבל".

בנוסף, אף אחד לא מונע ממך לבצע "גיבוי חלקי" אם תיק ההשקעות שלך גדול מספיק בשביל שכניסה לעמדת מינוף בגובה הנ"ל תהווה בעיה.

אתה מתכוון שאתה מקבל עליו ריבית מהברוקר?
עם סכומים גבוהים גם מקבלים ריבית סבירה באינטראקטיב :)

הסיבה היא שאין אפשרות למשקיע לשחזר את אותה עסקה בחודש/רבעון הבא ולקבל את אותה התשואה
זו בדיוק הסיבה לפער העצום בין החישוב הטהור לבין התוצאות בשטח.
לצערי הרב יש המון סוחרי אופציות שלא טורחים לחשב את התוצאות האמתיות ומשלים את עצמם שהם מקבלים את המספרים הללו תוך גיבוי מלא ממי שהם שילמו לו בשביל שילמד אותם :(

אכן.
הצפי לתנודתיות מעלה את מחירי האופציות באופן משמעותי יחסית (ברוב המקרים).

אני חושב שכן אותו סיכון אם נק' הכניסה שווה.
אותו הסיכון אבל לא אותה הסבירות לסיכון.
לדון בסיכון ולהתעלם מהסבירות זו טעות קלאסית.

בוא ניקח לדוגמה את ADM, תיק דיבידעת רכש את החברה הזו לפני 8 שנים וקיבל בכל השנים הללו דיבידנדים שמשקיע אופציות לא קיבל מאחר והוא חיכה לסקנדל. במידה וח"ו החברה תגיע לפשיטת רגל, משקיע האופציות יפסיד יותר -
תוסיף לכך את VFC שרכשתי לפני שנים וקיבלתי את KTB.
מי שימכור עליה אופציות פוט וירכוש אותה באותו המחיר שאני שילמתי הוא:
1. לא קיבל את הדיבידנדים
2. לא קיבל את KTB
3. VCF של היום זו חברה אחרת מ-VFC של אז

לפי הבנתי מההסבר שתיארת זה קורה בשעת סקנדל/משבר/חולשה בחברה.
לא בהכרח.
זה קורה בנקודת זמן שבה השוק מוריד את מחיר המניה באופן משמעותי בשביל גם להכניס את האופציה "לתוך הכסף" וגם להישאר שם בפקיעה (או להכניס את האופציה כל כך עמוק "לתוך הכסף" כך שרוכש האופציה מעדיף לבצע מימוש מוקדם וזה יותר גרוע מהמקרה השני).

אם כל השוק בקשיים אז זה לא אומר שהחברה עצמה בבעיה רצינית ובשביל לקבל איזשהו רעיון צריך או לחקור על החברה לעומק או להשוות את תשואת הדיבידנד החדשה שלה (שעלתה!) לתשואת הדיבידנד החדשה של המדד (שעלתה אף היא!).
אם תשואות הדיבידנד זהות זה אומר שהשוק לא זיהה בחברה הפרטנית הזו בעיה ספציפית כך שלא ידוע על סקנדל/משבר/חולשה בחברה עצמה.

במלים אחרות: הוא עדיין יכול לרכוש חברות בנקודת זמן שבה הן עולות בסינון של תיק דיבידעת :)
הבעיה האמתית היא שהרכישה הזו מתבצעת בלי לבצע את הסינון מחדש כך שלא יודעים אם החברה עוברת את הסינון במועד הרכישה או לא.

לא בהכרח יותר מסוכן אבל הסבירות להתממשות הסיכונים יותר גדולה (אלו שני דברים שונים).
הסיכון הוא עדיין אותו הסיכון: החברה פשטה את הרגל.
הסבירות להתממשות הסיכון היא יותר גדולה: רכשנו בעיקר חברות שנמצאות בנקודות קושי.

2. בציר הזמן הוא יותר קרוב לפשיטת רגל מאשר משקיע דיבידנד/ערך שנכנס X חודשים/שנים לפניו וזכה לדיבידנדים/עליית ערך
נכון אבל בחלק לא קטן מהמקרים זה לא ישנה בהרבה את התוצאות.

לא הבנתי איפה תוכל למצוא נכס שתוכל להשתמש ב89$ בתור ביטוח? (זה אומר שיש אופציה במחיר פקיעה של 0.89$) יש כזה דבר?
אכן.
אתה יכול לראות כאן את האופציות של O.
הוא מכר אופצית פוט שפוקעת ב-17 למאי על מחיר נקוב של 47.5 דולר.

נכון לכתיבת שורות אלו המחיר האחרון שבו האופציה נסחרה היה 0.67 סנט למניה שזה אומר שמישהו שילם 67 דולר עבור רכישת אופציה כזו ממישהו אחר.
לצורך ההמחשה אם @Bar zaltzman היה מחליט לעשות זאת אז הוא יכל למכור ב-67 דולר את האופציה שהוא מכר ב-89 דולר ובכך לצאת מהעסקה עם רווח של 22 דולר (מינוס עמלות) ולנטרל את החשיפה שלו לשוק ההון.

Bar zaltzman

Active Member
בדרך להיות שם ב5 שנים הקרובות - לענ"ד אלו דברי נבואה... לא יודע אם יתקיים
אבל מבין את הטענה שהצגת ויש בה הרבה שכל, רק שזה לא אמור להיות מספיק בטוח בשבילי אלא בשבילך :)
לגמרי דברי נבואה , אבל מניות שנותר להן "להחזיק מעמד" 5 שנים כדי להיכנס לרשימה המסוננת מאוד של תיק דיבידעת זה
המשלה למניות דיבידנד חזקות(לפחות בעיני , ולצורך שיטת ההשקעה שלי העיניים שלי מספיקות) מאוד גם בלי להיכנס לתיק דיבידעת, ויסלח לי דעת היקר.

אני יודע שאתה מספיק חכם כדי להבין שמה שכתבת זה חכמה בדיעבד. נקודת כניסה (חולשה במחיר) יכולה להימשך גם אחר כך לחולשה הרבה יותר גדולה
אבל איך אתה מסביר לעצמך שבזמן ההמתנה עד לחולשה במחיר אתה מפסיד את הדיבידנדים שהחברה מחלקת?
אם הכסף בתיק מנוצל ב100% וכל הזמן "מספק ביטוח" עבור מניות דיבידנד חזקות יחסית במשבר ,
תוחלת התשואה גבוהה מעליית הערך של המניות האלה , זה עובד לי טוב במשך ה3 שנים האחרונות .. אולי אני טועה , רק הזמן יגיד

אני לא מרבה לסחור ביותר מ100% מהכסף שיש לי וגם אם כן זה נובע מאהבת הסיכון והאינטואציה.
בכל מקרה יש שיטות מסוימות להגן על עצמך במקרים כאלה .
אצלי למשל הברוקר נותן לי להיכנס למינוף של עד 30 אלף דולר,
כלומר אם אהיה במינוס של 20 אלף דולר , כל שאצטרך הוא למכור אופציות CALL על מניות שקניתי מתוקף מכירת אופציית PUT,
והפרמיה תכסה לי לפחות את העלות של הכסף .
יש פה סיכון , וגדול , אבל אני חי איתו .(שוב , לא מרבה לסחור ביותר מ100% מהכסף)

סינון מתאים של רשימת האלופות לפי הנופלות הגדולות של השנה יחסוך הרבה זמן לשאלתך.
אפשר לבדוק כל יום , אפשר לבדוק אחת לשבוע ואפשר גם אחת לחודש , הכל שאלה של כמה כסף פנוי יש לך כדי למכור אופציות PUT.

מתנצל, לא ירדתי לסוף דעתך, אז אשאל ברשותך שאלות מכוונות כדי להבין יותר טוב:
2. אם כן, וניקח לדוגמה את ADM במחיר פקיעה של 50, אתה צריך לשמור 5000$ מזומן בחשבון, נכון?
3. אם כן, כתבת שהמזומן בחשבון "הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף" - איך בדיוק הוא מייצר כסף אם הוא נשאר כמזומן ולא מושקע? אתה מתכוון שאתה מקבל עליו ריבית מהברוקר?
מישהו בצד השני קנה ממני את האופציה הזו , משמע אם היא תירד מתחת ל50 דולר אני חייב לקנות ממנו 100 יחידות במחיר הזה.
זה הביטוח בעצם , וההבטחה שלי לעסקה הזו מייצרת לי כסף(ע"ע הפרמיה - זה בעצם המשמעות של "הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף")

מכיר את הנוסחה
לענ"ד הלא מלומדת, זו נוסחה שעוזרת מאוד כדי להשוות בין 2 עסקאות של אופציות שעומדות בפני המשקיע כדי להבין את הפוטנציאל בכל אחת מהם ולעזור לו להחליט איזו עדיפה. הסיבה היא שאין אפשרות למשקיע לשחזר את אותה עסקה בחודש/רבעון הבא ולקבל את אותה התשואה
הנוסחא גורמת להבין את אחוז התשואה השנתי על הכסף .
אני מנצל 110% מהכסף בשנה , נכון שאמרתי שאני לא מרבה לסחור ממונף .
אבל תרשה לי לעבוד על עצמי בכך שאני מתייחס לאופציה שתאריך הפקיעה שלה הוא עוד כשבועיים ושמחיר המימוש רחוק ב30-40% מהמחיר הנוכחי כאופציה לא רלוונטית שדינה לא להתממש ב99% מהמקרים(אני מזכיר שמלכתחילה נכנסתי למניה במשבר תקופתי)

אמת

אבל היו מקרים שגם שמכרת מחוץ לכסף זה נכנס לתוך הכסף עד לפקיעה, נכון?
היו , לא הרבה.
ג"נ- אני עדיין מחזיק את אותן מניות גם שנתיים אחרי

אופצית פוט מחוץ לכסף 45-50 זה הפסד של 4500-5000$
תיק דיבידעת רכש ב16.09.15 במחיר 43.75 (נגיד שרכש 100 יחידות כדי שנוכל להשוות). לאורך 8 שנים קיבל דיבידנדים, לא עשיתי חשבון מה ההפסד בתיק דיבידעת כי ברור לשנינו שידו על העליונה במקרה הזה.
LETS ...

היום(או שלשום יותר נכון)ADM נסחרת במחיר של 53.65
תוסיף לזה 8 שנים של דיב' שזה 12.66 (החל מ2015) ונוריד חציון ראשון של השנה מבחינת דיב' כי המניות נקנו בספטמבר
כלומר נוסיף 11.76 שח למחיר של היום ונחשב תשואה על ההון.
תשואה של 49.5% על הכסף ב7.5 שנים
שקול ל5.4% תשואה שנתי .
הראיתי בהודעות הקודמות איך ייצרתי ממניית O
7.35 אחוז על הכסף במונחיים שנתיים.(כל ההשוואות בתשואות ברוטו כי המס הוא אותו דבר)
עשיתי חשבון או לא?

אם נרחיב עוד קצת, משקיע אופציות ממתין לשעת השין כדי להיכנס להשקעה שלפי הבנתי מההסבר שתיארת זה קורה בשעת סקנדל/משבר/חולשה בחברה.
ז"א תיק של משקיע האופציות:
אבל השוויתי לך את הפעולות למניות שמרכיבות את תיק דיבידעת , לזה אתה קורא סיכון?
גם לפי השקעה רגילה בקניית מניות וגם לפי מכירת אופציות PUT , שני המשקיעים יהיו חשופים לאותן פשיטות רגל באותה נקודת זמן

בכלל בכלל לא. אין לי צל של ספק שהנתונים שכתבת נכונים, יש לי ספק לגבי הפירוש וההסבר הפסיכולוגי שמתלווה אליהם. וגם אצלי זה לא נותן מנוח, במיוחד בתקופות שאתה פעיל כאן בפורום כמו עכשיו :)
אתה יכול לקרוא בפורום לא מעט שהיו שרשורים רבים על אופציות ביני לבין @daat99 היקר, ומריבוי השרשורים בנושא זה אתה לבד מבין שאצלי "יצר האופציות" מאוד חזק...

כן , דעת הסביר לך אני מניח בתגובתו

אגב (מנסה לנחש ש) לפי הצילום שצירפת אתה מוכר גם קולים אבל לענ"ד MPW לפקיעה של 10 זה מאוד מאוד רחוק מהכסף... ;)
בכוונה לא הכנסתי את מניית MPW לדיון , זו מניה מסוכנת ואני מתוקף היותי אוהב סיכון סחרתי בה , היא לא יכולה לשמש טיעון פה לצורך הדיון הנ"ל.
אני פעיל בMPW משני הכיוונים של האופציות
ג"נ - מחזיק MPW

חייב לציין שלי לקח יותר משעתיים, ונמשך יותר מיום כי לא יכולתי לכתוב בצורה רציפה...
אבל נהנה מכל רגע לפתח את הנושא יחד איתך ולחדד אצלי עוד דברים שלא הייתי מודע אליהם בזכותך
:D
אצלי חלק מהתיק מורכב מהן וחלק מהתיק מורכב ממניות שלא משיגים עם אופציות.
הנקודה היא שמי שרוכש מניות באופן ישיר מקבל גם את החברות שלא יורדות בעוד מי שרוכש באמצעות אופציות בלבד מקבל רק את אלו שירדו.

רכישה באמצעות אופציות היא בדיוק:
1. רכישה כשהשוק חושב שלחברה יש קושי משמעותי שהמשקיע לא יודע מהו
2. תקווה שהקושי הלא ידוע לא יתממש לפשיטת רגל

אני רוכש חברות כשהשוק לא מזהה בהן קושי.

יש הבדל דרסטי בין שתי הגישות גם אם "בחלק מהמקרים מדובר באותן החברות".
לאורך זמן ההתאמה בתיק שלי ושלך שואפת ל100%.
ולעניין התשואה על הכסף , ראה תגובה שלי לשאלתו של מומו פה למעלה.

אני כתבתי זאת מספר פעמים.
טבע האדם וחוקי הטבע עצמם הם סופיים.
סופו של כל אדם למות, סופה של כל חברה לפשוט רגל וסופה של כל מדינה להיעלם.
אם מישהו חושב אחרת הוא כנראה עדיין משקיע בחברת "תיבות נוח", מנסה לתאם פגישה עם האיש העשיר בבבל וחושב שהוא רומאי...
אני משער שאתה חושב שצריך כדור בדולח בשביל להבין שגם אני וגם אתה נמות...
תזת ההשקעה שלי היא שהחברות שאני משקיע בהן יפעלו לאחר מותי לפחות.

ואני מעדיף לא לקנות אותן דווקא כשהן במצב הזה.
הדבר שקול להימור שמתאגרף ינצח אחרי שהוא הופל והתחילו לספור עד 10.
אם כבר מכריחים אותי להמר אז אני מעדיף להמר על מי שהפיל אותו (קרי: החברה המתחרה שלא בקשיים).
מכיוון שנתון שאני ואתה מהמרים על אותו מתאגרף , אני מעדיף להמר עליו במחיר יותר נמוך .
אני אוט' במצב יותר טוב ממך בסיטואציה הזו.
בינתיים אגב , אף מתאגרף שמשותף לנו עוד לא נפל=]

נכון אבל אני משקיע בחברות שלא נמצאות במצב הזה ומוכר האופציות משקיע רק בחברות שכן.
זה ההבדל המהותי שאני חושב שאתה מפספס בין הגישות.
נכון , ועדיין אתם מחזיקים את אותן מניות.

לצורך הדוגמא נניח ואני רוכש 40 חברות בלי קשיים ו-10 חברות עם קשיים בעוד מי שמשתמש באופציות רוכש 50 חברות בקשיים.
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלי? 0 עגול הרי אין יותר מ-10 חברות עם קשיים בשביל שהן לא יתאוששו...
* מה ההסתברות שיותר מ-10 חברות לא יצליחו להתאושש מהקשיים בתיק שלו? יותר מ-0 הרי יש שם 50 שצריכות להתאושש...
המילה קשיים זו מילה קשה ...

מה ההסתברות ? כמה מהחברות בתיק שלך שירדו 30% משער הקנייה שלהן התאוששו ,
לא בדקתי אבל אני משער שאחוז גבוה ממנו.

מניות של החברה שמייצרת את האגיס :)
חחח טוב אתה!
אבל קימברלי קלארק היו טובים פעם ובהכרח טובים גם היום.

מבחינתי זו גם לא דרישה, אני רוצה שהתזרים יגדל ולא אכפת לי אם אני מקבל דולר בודד מ-100 מניות או 100 דולר ממניה בודדת.
אני מעדיף דולר בודד מ100 מניות .
ונראה לי שגם אתה.

תשובה אמפירית למה?
1. לי יש חברות שנרכשו קודם וקיבלתי מהן דיבידנד שמוכר האופציה לא קיבל
2. לי יש חברות שנרכשו קודם והתפצלו כך שאני בעלים של חברה נוספת שמוכר האופציה לא קיבל
3. לי יש חברות שנרכשו ומוכר האופציה לא רכש כי מחירן עלה

אלו לא תיקים שניתנים להשוואה:
1) לא מבחינת הסבירות להתממשות סיכונים
2) לא מבחינת יציבות וגדילת התזרים שמתקבל
3) לא מבחינת הרכב התיק בכללותו

גם אם תבצע השוואה אמפירית בצורה שלא ברורה לי, היא עדיין תהיה חסרת משמעות.
אכן לא קל לבצע השוואה אמפירית בנושא .
1.לי יש כסף שייצר אחוזים די יפים עליו ב3 שנים האחרונות.
2.הכסף שלא ייצר לי אחוזים יפים קנה את המניות שקיימות בתיק שלך במחיר הנחה , לפחות ביחס למחיר שאתה רכשת אותן.

מבחינה הסתברותית טהורה, גישה שכזו יכולה להניב תוצאות נאות במשך שנים רבות עד שהיא מתפוצצת בפרצוף.
אני לא אוהב את המשחק ההסתברותי הזה ולכן אני מעדיף שלא לשחק בו אבל אני בהחלט מבין את מי שכן.
ספר לי על תרחיש ה"מתפוצצת בפרצוף" וספר לי מה קורה גם לתיק שלך בתרחיש האימים הזה.

בפועל אחרי התחשבות גם בבודדות ש-"הפסידו" נשארתי עם 889 דולר רווח בלבד מכל הפרמיות הנ"ל...
לצורך המחשה כל אופצייה בודדת ייצגה בין 19 אלף ל-35 אלף דולר של השקעה (כתלות בגובה המדד).
גם אם נתחשב באופציות הכי זולות של ה-19 אלף אנחנו מקבלו רווח של 4.67% במצטבר (לא שנתי!) על פני תקופה של 9 שנים... (0.508% ממוצע שנתי).
אפילו פק"מ סיפק תשואה כמעט פי 2 יותר גבוהה ובלי התעסקות.
מה זה אומר "הפסידו" , חסרים לי פה נתונים.
אם באמת סחרת באופציות על SPY והיית שומר את המניות של SPY במקרה של מימוש אופציה ?
כמה כסף היה לך היום?

זו בדיוק הסיבה לפער העצום בין החישוב הטהור לבין התוצאות בשטח.
לצערי הרב יש המון סוחרי אופציות שלא טורחים לחשב את התוצאות האמתיות ומשלים את עצמם שהם מקבלים את המספרים הללו תוך גיבוי מלא ממי שהם שילמו לו בשביל שילמד אותם :(
לימדתי את עצמי את רוב החומר ,והמנחה שלי (ללא עלות כמובן) הוא דוקטור ישראלי לכלכלה ומנהל עסקים שגר היום בקפריסין
וסוחר בשוק ההון כבר 50 שנה(שלא נידב לי מידע בקלות יש לציין).

אותו הסיכון אבל לא אותה הסבירות לסיכון.
לדון בסיכון ולהתעלם מהסבירות זו טעות קלאסית.
מה ההבדל בתוחלת הסיכון בשביל משקיע א' וב' שמחזיקים בסופו של דבר את אותה מניה?

סטרבו

Well-Known Member
אשמח לעזרה למתחילים למי שיש כח.
מסתכל על אופציות של trow שפוקעות באפריל

אני רואה למשל אופציית פוט על מחיר 100 עולה 1.60 (משמע אם אמכור כזו אופציה, אקבל 160$ פרמיה).
הצד השני של אותה אופציה קול עם מחיר 100 עולה 10.33 (משמע אם אמכור כזאת אקבל פרמיה של 1000$).
במקרה הראשון אני מתחייב לקנות מהצד השני את המניות במחיר 100.
במקרה השני אני מתחייב למכור לצד השני במחיר 100.
המחיר היום הוא 108 ונניח ישאר כך עד למועד הפקיעה.
במקרה הראשון, לא סביר שהקונה יממש את האופציה וימכור לי במחיר 100 הנמוך מ108.
במקרה השני, סביר שהמוכר יממש את האופציה ואמכור לו ב100.
אני מניח שההבדל במחירי האופציות 1.6 מול 10.33 מייצגים בדיוק את הסבירות או הרווח שניתן לממש.
ז״א השוק צופה שמחיר 100 בעוד חודשיים הוא לא סביר, נכון?

נניח וקניתי אופציית קול כזאת, ושילמתי 1000$ על הזכות, אני אוכל בכל עת בחודשיים הבאים לממש את האופציה ולקבל 100 מניות תמורת 10,000$? ז״א שסך הכל אני אשלם 110$ למניה (לעומת 108 היום).
האם זה אומר שהשוק צופה שמחיר המניה יהיה גבוה יותר 3$ מאשר היום?

daat99

מייסד
מנהל
אבל מניות שנותר להן "להחזיק מעמד" 5 שנים כדי להיכנס לרשימה המסוננת מאוד של תיק דיבידעת
איך הגעת לחישוב הזה?
איך "בעוד 5 שנים" הן יוכיחו שהן הצליחו להגדיל את הדיבידנדים מלפני משבר 2000?

זה עובד לי טוב במשך ה3 שנים האחרונות .. אולי אני טועה , רק הזמן יגיד
במקרים כאלו גם הזמן לא תמיד אומר את האמת.
אם במקרה יצא לך 1 בקוביה ב-5 השנים הבאות האם זה אומר שהגישה גרועה? לא...
אם במקרה יצא לך 6 בקוביה ב-5 השנים הבאות האם זה אומר שהגישה מעולה? לא...
זה מסוג הדברים שלעולם לא נדע את התשובה הנכונה עליהן בלי קשר לתוצאות של משקיע בודד כלשהו.

כלומר אם אהיה במינוס של 20 אלף דולר , כל שאצטרך הוא למכור אופציות CALL על מניות שקניתי מתוקף מכירת אופציית PUT,
והפרמיה תכסה לי לפחות את העלות של הכסף .
אל תהיה כל כך בטוח בזה.
בעת ירידה מאסיבית במחירים האופציות הבודדות שתוכל למכור יהיו אופציות שמקבעות הפסד עצום שזה שקול למחיקת ההון (אם אני הייתי מיישם את הגישה הזו עם העסקה שהתפוצצה לי בפרצוף אני הייתי מקבע הפסד של כמעט כל תיק ההשקעות שלי במקום לצאת בסוף עם רווח זעום של כ-40%).

הראיתי בהודעות הקודמות איך ייצרתי ממניית O
7.35 אחוז על הכסף במונחיים שנתיים.(כל ההשוואות בתשואות ברוטו כי המס הוא אותו דבר)
עשיתי חשבון או לא?
לא באמת כי אתה לא קיבלת במציאות תשואה של 7.35% שנתית על O ומכיוון שמדובר במניות שונות (אולי השקעה ב-O הייתה מניבה 15% ולא רק 7.35%? לא בדקתי).

אבל השוויתי לך את הפעולות למניות שמרכיבות את תיק דיבידעת , לזה אתה קורא סיכון?
גם לפי השקעה רגילה בקניית מניות וגם לפי מכירת אופציות PUT , שני המשקיעים יהיו חשופים לאותן פשיטות רגל באותה נקודת זמן
לא מדוייק.
תיק דיבידעת מורכב מ-X חברות.
מוכר הפוטים מכיל תיק שמורכב מחצי X חברות.
באותו חצי X ישנו סיכון זהה אבל בחצי השני של תיק דיבידעת ההסתברות לסיכון קטנה בהרבה כך שהסיכון ההוליסטי קטן בהרבה.

לאורך זמן ההתאמה בתיק שלי ושלך שואפת ל100%.
אני חושב שכאן ישנה אי-הסכמה מהותית בינינו.
אני חושב שתיק מבוסס רכישות ישירות ותיק מבוסס רכישות ע"י אופציות לעולם לא יגיעו לקרבת התאמה שכזו ויהיה ביניהם פער עצום לאורך זמן.

תזת ההשקעה שלי היא שהחברות שאני משקיע בהן יפעלו לאחר מותי לפחות.
תזת ההשקעה שלי היא שאין לי מושג אם זה יקרה ואני לא אתפלא בכלל אם בכל שנה יהיו שתי פשיטות רגל בתיק ההשקעות שלו (מה שאומר שבכל שנה שתי חברות שרכשתי יפסיקו לפעול בעודי בחיים).
מכיוון שנתון שאני ואתה מהמרים על אותו מתאגרף , אני מעדיף להמר עליו במחיר יותר נמוך .
1. אנחנו לא מסכימים שאנחנו מהמרים על אותו מתאגרף - אתה טוען שכן, אני טוען שלא.
מכיוון שאין בינינו הסכמה על הפרט הזה אני לא חושב שהוא "נתון" שאפשר לבנות עליו תזות.
2. אני מעדיף (לא!) להמר על מתאגרף לפני שהוא נכנס לזירה בעוד אתה מחקה שיפילו אותו על הרצפה ויתחילו לספור עד 10 בשביל להמר שהוא ינצח.
אתה לא מהמר על מתאגרפים שלא הופלו וזה מוביל לכך שיש פער ב-#1 ושתקי ההשקעות שלנו ככל הנראה לעולם לא יהיו חופפים.

בינתיים אגב , אף מתאגרף שמשותף לנו עוד לא נפל=]
הרבה נפלו (מחירם ירד באופן חריג ביחס לשוק) - הם פשוט עוד לא הפסידו (פשטו רגל) :)
אין לי מושג איך...

מה ההסתברות ? כמה מהחברות בתיק שלך שירדו 30% משער הקנייה שלהן התאוששו ,
לא בדקתי אבל אני משער שאחוז גבוה ממנו.
1. לא מספיק שהן ירדו ב-30%, צריך שהן ירדו באופן משמעותי יותר מהמדד.
2. לא בדקתי ואין לי כוונה לבדוק.

אבל קימברלי קלארק היו טובים פעם ובהכרח טובים גם היום.
האם הם יהיו טובים כשחברה עתידית תייצר את "חיתול הפלא שממחזר את תוכנו"?
לא יודע אבל בהחלט יהיה מעניין לראות מוצר שכזה :)

אני מעדיף דולר בודד מ100 מניות .
ונראה לי שגם אתה.
אני ניטרלי.
100 דולר זה 100 דולר - לא אכפת לי כמה מניות אני מחזיק בשביל לקבל אותם.

ספר לי על תרחיש ה"מתפוצצת בפרצוף" וספר לי מה קורה גם לתיק שלך בתרחיש האימים הזה.
אין כאן משהו מיוחד.
מכרתי פוטים מעבר לפופיק כי "הייתי בטוח" שהם לא יתממשו.
ואז היה גאפ בפתיחה שכמעט ריסק לי את התיק...
גלגלתי את הפוטים ורצה הגורל שאחרי שנה וחצי של גלגולים יצאתי עם רווח של 40% על ההון.
בדרך יכלתי לצאת עם הפסד של 100% מהתיק המלא...
זה היה לפני שהתמקדתי בדיבידנדים והתיק שלי היה יותר קטן אז אבל עדיין הכיל סכום משמעותי.
המכה הזו היא הסיבה המרכזית שלא חטפתי כל כך חזק עם SVXY כשאיל גולדשטיין ריסק את עצמו, את אימו, את חברתו ואת הפתיים שנתנו לו לנהל את כספם בפברואר 2018 (גם לי היו פוטים על SVXY אבל הנזק היה שולי אצלי כי זה היה חלק מתקציב ההימורים).

מה זה אומר "הפסידו" , חסרים לי פה נתונים.
עסקאות שגרמו לנזק פיננסי במועד הפקיעה שלא תוקן אחר כך ע"י עסקאות עתידיות.

אם באמת סחרת באופציות על SPY והיית שומר את המניות של SPY במקרה של מימוש אופציה ?
ביצעתי מכירת קולים (כשהתנודתיות הייתה גבוהה) כמו שהצעת בתחילת התגובה.
אם הייתי שומר אותם אז:
1. לא הייתי מקבל יותר פרמיות וזה מבטל לחלוטין את המרת התשואה של האופציה מתקופתית לשנתית כמו בחישוב שביצעת
2. עדיין הייתי נשאר עם פחות מאשר סתם קנה-והחזק.
3. הרבה פחות כאבי ראש והרבה יותר לילות ערבים
לימדתי את עצמי את רוב החומר ,והמנחה שלי (ללא עלות כמובן) הוא דוקטור ישראלי לכלכלה ומנהל עסקים שגר היום בקפריסין
וסוחר בשוק ההון כבר 50 שנה(שלא נידב לי מידע בקלות יש לציין).
אני למדתי המון לבד אבל גם שילמתי המון לאנשים שהתפארו ברקע מרשים שלא עמד במבחן המתמטיקה.

מה ההבדל בתוחלת הסיכון בשביל משקיע א' וב' שמחזיקים בסופו של דבר את אותה מניה?
הם לפעמים מחזיקים בסוף את אותה המניה אבל לא את אותו התיק כמכלול.

אני רואה למשל אופציית פוט על מחיר 100 עולה 1.60 (משמע אם אמכור כזו אופציה, אקבל 160$ פרמיה).
עלתה! 1.60 ומישהו אחר קיבל 160 דולר כשהוא מכר אותה.

הצד השני של אותה אופציה קול עם מחיר 100 עולה 10.33 (משמע אם אמכור כזאת אקבל פרמיה של 1000$).
לשון עבר.
עלתה - מישהו אחר קיבל.
אני מניח שההבדל במחירי האופציות 1.6 מול 10.33 מייצגים בדיוק את הסבירות או הרווח שניתן לממש.
לרוב.
ז״א השוק צופה שמחיר 100 בעוד חודשיים הוא לא סביר, נכון?
אם מישהו מכר את שתיהן אז הוא קיבל בהווה 160+1033=1193 דולר.
בפקיעה או שהוא יקנה מניות ב-10000 דולר או שהוא ימכור מניות ב-10000 דולר.
אם מחיר המניה יהיה פחות מ-100 דולר אז סביר שהוא יקנה ב-10000 ולמעשה הוא שילם 8807 דולר כי הוא שמר את הפרמיה ויכול לספוג את כל הנזקים שכלולים בעסקת לונג רגילה מתחת למחיר זה.
אם מחיר המניה יהיה מעל 100 דולר אז סביר שהוא ימכור ב-10000 ולמעשה הוא מוכר ב-11193 דולר כי הוא שמר את הפרמיה ויכול לספוג את כל הנזקים שכלולים בעסקת שורט מעל מחיר זה.
תשים לב שמחיר השוק הוא 108 דולר כך שרכישה במחיר השוק אומרת שהמשקיע צריך לשלם היום 10800 דולר בשביל לקבל את המניות בעסקת לונג רגילה.

נניח וקניתי אופציית קול כזאת, ושילמתי 1000$ על הזכות, אני אוכל בכל עת בחודשיים הבאים לממש את האופציה ולקבל 100 מניות תמורת 10,000$? ז״א שסך הכל אני אשלם 110$ למניה (לעומת 108 היום).
נכון.

סטרבו

Well-Known Member
תודה רבה על ההסבר, מובן.
אבל רבאק, ביליתי במצטבר איזה חצי שעה על להבין את הדוגמא שנתתי ולא לכתוב שם שטויות ועוד איזה 15 דקות לחזור לזה ולהבין 100% את הדוגמא שלך.
אוותר על הנושא, בהצלחה חברים

למעלה תחתית