ADM

אין כפית

Active Member
המנייה עלתה לי בקריטריונים החודש:
50 שנה דיבידנד
תשואת דיבידנד של 4.3

כל שאר הנתונים גם מעולים.

החשש היחיד שלי זה שזה תשואת דיבידנד היסטורית גבוהה מאוד למה שהיה בחברה; האם זאת אינדיקציה שיש בעיה בחברה והיא עומדת לרדת במחיר\לחתוך דיבידנדים?

עד עכשיו חברות עם דיבידנד גבוהה לא עלו לי בסינון כי שאר הנתונים הורידו אותם בסינון. אבל פה כל הנתונים מתאימים למה שאני מחפש בדרך כלל. מה דעתכם?

Div123

Well-Known Member
תעשה הפרדה בין העסק לבין המניה שנסחרת בשוק,
ותבדוק את אמינות תזרים הדיבידנדים מהחברה שאתה מעוניין להשקיע בה.

Adm.jpg

אין כפית

Active Member
אין לי איך לבדוק את אמינות הדיבידנד; הכלים שלי זה לבחון מה העולם חושב על המניה דרך התמחור שלה.
אם המחיר ירד (וזה בעצם העלה את תשואת הדיבידנד) אז זה אומר משהו על אמון הציבור, לא?

Div123

Well-Known Member
בהפעלת המסננים שאתה עושה, אתה בודק באופן סטטיסטי את אמינות הדיבידנד העתידי.
אם אתה עובד לפי מה שדעת מציג באתר,
תוכל לראות שמכפיל רווח ותשואת דיבידנד נוכחית, מקורם במסחר בשוק.
רצף שנים של הגדלות, יחס תשלום, קצב הגדלת דיבידנד, קצב גידול ברווחים, יחס חוב\הון - מקורם בעסק עצמו.

(מכפיל רווח מוגדר כיחס בין שווי השוק של החברה לבין הרווח הנקי השנתי שלה, לכן ניתן ליחס לו שינוי שמקורו בעסק)

נערך לאחרונה ב:

SIN

Well-Known Member
אם תלך קצת אחורה, תראה שהמחיר של ADM נפל בעקבות חשש ל"בישול מספרים" בדוחות החשבונאים.
יש חשש של המשקיעים , שלהבנתי טרם התפוגג ונמצא בחקירה, שמה ששוקף להם עד כה על נתוני העסק, שגוי.
זה אמנם משתקף במחיר המניה במסחר בשוק אבל מחובר לאירוע אמיתי שנחקר וקשור לעסק עצמו (בניגוד לקפריזות/אמונות שונות של השוק).
האם זה נכון או לא, לא חושב שלמישהו יש תשובה חד משמעית בנושא.

לופטי

Well-Known Member
המנייה עלתה לי בקריטריונים החודש:
50 שנה דיבידנד
תשואת דיבידנד של 4.3

כל שאר הנתונים גם מעולים.

החשש היחיד שלי זה שזה תשואת דיבידנד היסטורית גבוהה מאוד למה שהיה בחברה; האם זאת אינדיקציה שיש בעיה בחברה והיא עומדת לרדת במחיר\לחתוך דיבידנדים?

עד עכשיו חברות עם דיבידנד גבוהה לא עלו לי בסינון כי שאר הנתונים הורידו אותם בסינון. אבל פה כל הנתונים מתאימים למה שאני מחפש בדרך כלל. מה דעתכם?
תסתכל על הירידה במכירות, ירידה ברווח, ירידה במזומן, החוב הגבוה
אני לא מתקרב אליה במצב כזה

למעלה תחתית