Brown Forman Corp. - BF.B

משקיען

Member
אשמח לשמוע את דעתם לגבי מניית BF.B.

ספוילר: ה-FCF PAYOUT RATIO שלהם בשמים בזמן האחרון, נראה לי בעיקר בעקבות ירידה חדה בהכנסות.

מצד אחד זה טוב כי כרגע המניה מאד זולה והחברה מספקת דיבידנדים קבועים כבר הרבה שנים.
מצד שני, מפחיד. זה בד"כ קריטריון שהייתי פוסל עליו ישר אבל אני תוהה אם זה משהו זמני ואולי מדובר בהזדמנות לקנות חברה חזקה במחיר זול.

נ.ב. זו החברה שמייצרת את JACK DANIELS.

מומו

Well-Known Member
אכן ירדה חזק בתקופה האחרונה ולכן תשואת הדיבידנד יותר מהוכפלה. סתם לצורך הדוגמה פתחתי את קובץ האלופות של אוקטובר 2023, תשואת הדיבידנד 1.46% וכיום קפץ ל3.06% לפי Finviz.com

התזרים החופשי קפץ ל1.66$ (82.41%) ובמקביל ה-EPS יורד ל-1.65$ (10.32%-) והמכירות בירידה:
702

עוד כמה נקודות שיכולות לעזור בהחלטה:
חברה עתיקה מאוד (משנת 1870), מעל 100 שנה מייצרת אלכוהול ו40 שנה מגדילה את הדיבידנדים כך שעברה לא מעט משברים
יחס חוב הון של 70%
Net Debt to EBITDA ב2.03
מרווח תפעול (Operating Margin) עומד על 29%

לענ"ד אין מושלם בעולם ומסביבי אני לא רואה אנשים שמתנזרים ממשקאות חריפים כך שזה הולך להימשך.
ירידה במכירות? יכול להיות מגמה, יכול להיות טרנד רגעי או באמת אנשים אוכלים ושותים יותר בריא מבעבר, אבל אם מספיק תזרים חופשי שיש לחברה אתה חושב שיש סכנה מחשית וקרובה לפגיעה בדיבידנד?

לופטי

Well-Known Member
אשמח לשמוע את דעתם לגבי מניית BF.B.

ספוילר: ה-FCF PAYOUT RATIO שלהם בשמים בזמן האחרון, נראה לי בעיקר בעקבות ירידה חדה בהכנסות.

מצד אחד זה טוב כי כרגע המניה מאד זולה והחברה מספקת דיבידנדים קבועים כבר הרבה שנים.
מצד שני, מפחיד. זה בד"כ קריטריון שהייתי פוסל עליו ישר אבל אני תוהה אם זה משהו זמני ואולי מדובר בהזדמנות לקנות חברה חזקה במחיר זול.

נ.ב. זו החברה שמייצרת את JACK DANIELS.
לדעתי מאוד יקרה… אולי הפרסומים מהשבוע האחרון יעניינו אותך
1
2
3

מומו

Well-Known Member
לדעתי מאוד יקרה
איך תימחרת? אלא אם כן, אתה מתכוון שהיא מאוד מסוכנת, והיית נכנס שהיא תגיע ל5% ומעלה תשואת דיבידנד ולא שווה את ה-3% שנותנת היום?

מהקישורים שצירפת וקצת שיטוט ברשת אני מבין ש:
יש לחברה ירידה במכירות והדור הצעיר לא מתחבר למשקאות כבדים כמו וויסקי, ונוטה ל-Ready-to dring וטקילה
החברה מנסה להתמודד עם האתגר של הדור הצעיר ולהציע להם RTD, וטקילה בתקווה שאלו יהיו מנועי צמיחה חזקים של החברה בשנים הבאות

חברה וותיקה מאוד, 40 שנה מגדילה דיבידנד ומעל 100 שנה מייצרת משקאות, עברה לא מעט משברים - לדעתך לא תדע להתמודד עם האתגר הזה?!
אנחנו לא יודעים מה יהיה בעתיד, אבל שאתה מחבר את כל הנקודות, לדעתך לא יהיה חכם להיכנס באחוז קטן ולבדוק אותה עוד חצי שנה-שנה הקרובה?

לופטי

Well-Known Member
איך תימחרת? אלא אם כן, אתה מתכוון שהיא מאוד מסוכנת, והיית נכנס שהיא תגיע ל5% ומעלה תשואת דיבידנד ולא שווה את ה-3% שנותנת היום?

מהקישורים שצירפת וקצת שיטוט ברשת אני מבין ש:
יש לחברה ירידה במכירות והדור הצעיר לא מתחבר למשקאות כבדים כמו וויסקי, ונוטה ל-Ready-to dring וטקילה
החברה מנסה להתמודד עם האתגר של הדור הצעיר ולהציע להם RTD, וטקילה בתקווה שאלו יהיו מנועי צמיחה חזקים של החברה בשנים הבאות

חברה וותיקה מאוד, 40 שנה מגדילה דיבידנד ומעל 100 שנה מייצרת משקאות, עברה לא מעט משברים - לדעתך לא תדע להתמודד עם האתגר הזה?!
אנחנו לא יודעים מה יהיה בעתיד, אבל שאתה מחבר את כל הנקודות, לדעתך לא יהיה חכם להיכנס באחוז קטן ולבדוק אותה עוד חצי שנה-שנה הקרובה?
היא נסחרת היום במחירים של 2013
המחיר בירידה מאז 2020
המכר הכמותי בירידה
אולי היא תצליח להתמודד ואולי לא, אבל בשבילי היא מסוכנת מידי ולכן יקרה מידי

משקיען

Member
האמת בגלל שזו חברה מאד מאד ותיקה שכנראה זה לא המשבר הראשון שהיא חווה כולל שינויים בהרגלי צריכה ומעבר בין דורי אז זה לא מדאיג אותי אבל זו דעתי האישית.

מומו

Well-Known Member
לא יודע אם החלטתם לרכוש באוגוסט 2025, בואו נבחן את החברה לאחר חצי שנה...

לפי Q2 2026 Brown-Forman Corp Earnings Conference Call:
  • התזרים מפעילות עלה ב$163M ל-$292M
  • התזרים החופשי עלה ב-$179M ל-$236M
  • מכירות נטו ירדו ב-4% בעיקר עקב סיום התקשרות עם Korbel
  • ה-RTD מתברר כצעד חיובי - המכירות נטו עלו ב-5%
  • הכריזה על הגדלה של רק 1.9% (מ-0.266$ ל-0.231$ ברבעון) קישור - לענ"ד מראה שההנהלה שמרנית ויודעת להוביל את הספינה בתקופה מאתגרת
  • ההנהלה אישרה תוכנית רכישה (Buyback) בסך $400M בזמן שהכרישים מנסים להיפטר ממנה - נכון שהעתיד לא ידוע אבל בעיניי זה אומר שההנהלה מנצלת הזדמנות שמחיר המניה נמוך (אולי זה בניגוד לתזה של בעל הבית שהחברות רוכשות שהמחיר יקר ומוכרות שהמחיר זול? אם כן, אז ייתכן שזה צעד חיובי)
בפועל כל זה עדיין לא עושה רושם על מר שוק - מחיר המניה מדשדש כבר חצי שנה בטווח של 27$-30$

מומו

Well-Known Member
לא מבין איך תזרים כמעט הוכפל ומכירות ירדו ?
אם אני מבין נכון, דוח רוו"ה ודוח תזרים מזומנים אלו דוחות שונים

ישנם לא מעט דרכים כדי להגדיל תזרים, למשל:
מכירת המלאי הישן שנצבר במחסנים בזמן שקצב בניית המלאי החדש הופחת
גביה של חובות מלקוחות על המכירות משנים קודמות
הקטנת הוצאות
תשלום מיסים מופחת

בצד המכירות, כיון שהשותפות עם Korbel הסתיימה יש פחות מכירות ולכן ירידה

בדוח הזה רואים שהחברה הפכה להיות הרבה יותר יעילה בניהול המזומנים שלה, גם אם היקף הפעילות הכולל (המכירות) התכווץ מעט בגלל השינויים בפורטפוליו המותגים.
כמשקיע תזרים אתה מקבל את הדיבידנדים מהכסף שנשאר בקופה (FCF), ונראה שיש לחברה הרבה יותר "דלק" כדי לשלם לך...
עדיף חברה שמוכרת מעט פחות אבל מייצרת יותר מזומן מכל דולר כדי לשלם לך את הדיבידנד לכן התזרים החופשי לענ"ד זה נתון מאוד חשוב

שים לב שהמכירות האורגניות (של מותגי הליבה כמו Jack Daniel's) עלו ב-2%, מראה שהעסק הבסיסי בריא וצומח.

למעלה תחתית