CBU

מומו

Well-Known Member
שלום,

אני עדיין לומד את הנושא, אז בבקשה לא לקטול :)
רציתי לשאול על מניית CBU, מופיע ברשימת האלופות של פיש ז"ל. למדתי מהבלוג "לקרוא" את המנייה בצורה הבאה:

1. מחלקת דיבידנדים ב-26 שנה האחרונות - קרי עברה 2 משברים
2. תשואת דיבידנד של 2.54 מול 1.82 (נכון להיום) בתעודת SPY
3. מכפיל רווח 19.97 (קטן מ-20)
4. יחס חלוקת רווחים 49.97 (פחות מ60)
5. צפי הגדלת רווחים ב-5 שנים הבאות - 8%
6. שווי שוק של 3 מיליארד
7. יחס חוב של 0.06 "כמעט" כלום
8. אחוז הגדלת דיבידנד ב-1, 3, 5, 10 השנים האחרונות מעל 4.5 (פה קצת התגמשתי מה-5אחוז של דיבידעת)

חסרונות שמצאתי:
1. חלוקה של 44% מהרווחים כדיבידנד, שזה גבוה יחסית אולם נמוך מאוד ביחס לשנים הקודמות (מ2010 לפי אתר גורופוקוס) לאותה המנייה
2. הכנסות בשנת 2018 141.61 מיליון שזה "פיספוס" של 1.27 מיליון מהצפי (נלקח מאתר סיקינגאלפא). אין לי מושג עד כמה זה יכול להשפיע, אולם לפי שווי המנייה היא ירדה בחדשות ומאז תיקנה את המחיר

מה דעתכם?

תודה !

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אני עדיין לומד את הנושא, אז בבקשה לא לקטול :)
הפורום הזה הוא פורום בטוח למחזיקי כל הדעות אז תרגיש חופשי להביע את דעתך (מאוד יעזור אם תספק סימוכין לדעתך בשביל שאחרים יוכלו לאתגר את החשיבה ו/או הנתונים).
רציתי לשאול על מניית CBU, מופיע ברשימת האלופות של פיש ז"ל.
לפי הנתונים אני מבין שאתה מסתמך על הקובץ שמפרסם ג'סטין לאו.

1. חלוקה של 44% מהרווחים כדיבידנד, שזה גבוה יחסית אולם נמוך מאוד ביחס לשנים הקודמות (מ2010 לפי אתר גורופוקוס) לאותה המנייה
(סיפקת קישור לחברת NEE ולא CBU)
יחס חלוקת רווחים של 44% נחשב נמוך.
יחס חלוקת רווחים סביר/ממוצע נע סביב ה-60% (עדיף ומטה כמו במקרה הזה).

2. הכנסות בשנת 2018 141.61 מיליון שזה "פיספוס" של 1.27 מיליון מהצפי (נלקח מאתר סיקינגאלפא). אין לי מושג עד כמה זה יכול להשפיע, אולם לפי שווי המנייה היא ירדה בחדשות ומאז תיקנה את המחיר
אני מתעלם מתנודות המחיר ומפספוסים/הצלחות יתר של רווחים (בעיקר כל כך זניחים - פחות מ-1% טעות).
זה בסך הכל אומר שהם ציפו בעבר להרויח יותר והם בפועל הרוויחו פחות בפחות מאחוז אחד ביחס להשערות.

בסך הכל ראית בדיוק את מה שאני רואה כשאני מסתכל על המניה.
דבר אחד שלפעמים כדאי להתייחס אליו הוא תשואת הדיבידנד ביחס לתשואת הדיבידנד ההיסטורית של המניה.
באתר גורופוקוס רואים שתשואת הדיבידנד של המניה הייתה בעבר גבוהה באופן משמעותי ביחס לתשואת הדיבידנד הנוכחית.
מה שזה אומר זה שבפועל אתה משלם יותר על כל דיבידנד מאשר המשקיע הממוצע ההיסטורי של החברה.
זה סוג של מדידת "תמחור" שמייצגת לפי נתונים אלו "מחיר יקר ביחס להיסטוריה".
אני מעדיף להיות מודע ל-"תמחור" הזה לפני שאני רוכש מניות ומשקלל אותו בהעדפות שלי אבל הוא בפני עצמו לא ימנע ממני מביצוע רכישות.

מומו

Well-Known Member
לפי הנתונים אני מבין שאתה מסתמך על הקובץ שמפרסם ג'סטין לאו
אכן כן

(סיפקת קישור לחברת NEE ולא CBU)
טעות שתוקנה

יחס חלוקת רווחים סביר/ממוצע נע סביב ה-60% (עדיף ומטה כמו במקרה הזה).
אז כיוונתי לדעת גדולים :)

דבר אחד שלפעמים כדאי להתייחס אליו הוא תשואת הדיבידנד ביחס לתשואת הדיבידנד ההיסטורית של המניה.
באתר גורופוקוס רואים שתשואת הדיבידנד של המניה הייתה בעבר גבוהה באופן משמעותי ביחס לתשואת הדיבידנד הנוכחית.
מה שזה אומר זה שבפועל אתה משלם יותר על כל דיבידנד מאשר המשקיע הממוצע ההיסטורי של החברה.
זה סוג של מדידת "תמחור" שמייצגת לפי נתונים אלו "מחיר יקר ביחס להיסטוריה".
אני מעדיף להיות מודע ל-"תמחור" הזה לפני שאני רוכש מניות ומשקלל אותו בהעדפות שלי אבל הוא בפני עצמו לא ימנע ממני מביצוע רכישות.
תודה, אבל אם אני משווה ל-NEE שנרכשה לאחרונה בתיק דיבידעת גם ב-NEE התשואה היתה יותר גבוהה בעבר - אבל ההבדל ביניהם בעוד שב-NEE התשואה לפי הגרף היא במגמת ירידה ב-CBU היא איכשהו נבלמה ויש סנונית קטנה של עלייה בתשואה.
כמובן שאני לא מתחיל "לנתח" את הגרף עם אלגוריתמים אבל רק השוואה פשוטה של 2 הגרפים אפשר לראות זאת בעין.
כלומר - אם היינו משווים את 2 המניות האלה, היינו נוטים יותר ל-CBU, לא?

אלא אם כן אני מפספס כאן משהו שאשמח לשמוע...

daat99

מייסד
מנהל
תודה, אבל אם אני משווה ל-NEE שנרכשה לאחרונה בתיק דיבידעת גם ב-NEE התשואה היתה יותר גבוהה בעבר
נכון מאוד.
בדיוק בגלל זה אמרתי שאני מעדיף להיות מודע לזה אבל לא נותן לזה למנוע את הרכישה בפועל.
אם היינו משווים את 2 המניות האלה, היינו נוטים יותר ל-CBU, לא?
הסבירות להגדלת הדיבידנד והצפי לקצב הגדלה עתידי גבוה הרבה יותר חשובה לי משאר הפרמטרים ובהשוואה בין CBU ל-NEE במישור הזה אין כל כך תחרות.
NEE הגדילה גם את הדיבידנדים וגם את הרווחים בקצב הרבה יותר גבוה מ-CBU וצפוייה להמשיך לעשות זאת גם בעתיד.

תניח לצורך דיון תיאורטי קצב הגדלת דיבידנדים עתידי של NEE בגובה 9.57% (ממוצע הגדלת הדיבידנד הנמוך ביותר ב-1,3,5,10 השנים האחרונות) וקצב הגדלת דיבידנדים עתידי של CBU בגובה 7.69% (ממוצע הגדלת הדיבידנדים הגבוה ביותר באותן השנים).
מה אתה מעדיף בעוד עשור/שניים מהיום?
1) דיבידנד שמתחיל ב-2.48% וגדל ב-9.57% בשנה
2) דיבידנד שמתחיל ב-2.54% וגדל ב-7.69% בשנה
כעבור עשור נקבל:
1) 6.18%
2) 5.32%
כעבור שני עשורים נקבל:
1) 15.42%
2) 11.17%
וכו'

תשים לב שיצאתי מתוך נקודת הנחה ש-NEE תניב את התוצאות הגרועות ביותר שלה מהעשור האחרון בעוד ש-CBU תניב את התוצאות הטובות ביותר שלה מהעשור האחרון וישנו פער משמעותי ביניהן.

מומו

Well-Known Member
תניח לצורך דיון תיאורטי קצב הגדלת דיבידנדים עתידי של NEE בגובה 9.57% (ממוצע הגדלת הדיבידנד הנמוך ביותר ב-1,3,5,10 השנים האחרונות) וקצב הגדלת דיבידנדים עתידי של CBU בגובה 7.69% (ממוצע הגדלת הדיבידנדים הגבוה ביותר באותן השנים).
מה אתה מעדיף בעוד עשור/שניים מהיום?
1) דיבידנד שמתחיל ב-2.48% וגדל ב-9.57% בשנה
2) דיבידנד שמתחיל ב-2.54% וגדל ב-7.69% בשנה
טוב, כמובן שלא צריך את ה"ספוליר: רמז" כדי לדעת איזה מועדף

כמו תמיד - כל תשובה שלך מחכימה אותי יותר, תודה רבה איש יקר !

אגב, אם קובץ האלופות של פיש מכיל מניות עם היסטוריה של מעל 10 שנים, מדוע יש ממוצע רק של 1,3,5,10? לא כדאי להוסיף גם 13, 15, 20?

daat99

מייסד
מנהל
טוב, כמובן שלא צריך את ה"ספוליר: רמז" כדי לדעת איזה מועדף
לא בשביל "לדעת" אבל זה עוזר בשביל ללמוד ולהמחיש את הפער המשמעותי.
החישוב הוא פשוט - (אחד ועוד קצב גדילה כמספר עשרוני) בחזקת (כמות השנים) ואת התוצאה מכפילים ב-(דיבידנד מקורי).

כמו תמיד - כל תשובה שלך מחכימה אותי יותר, תודה רבה איש יקר !
אני מאוד שמח שאתה לומד ומחכים.
חשוב מאוד להמשיך ללמוד עוד ולא להפסיק.

מדוע יש ממוצע רק של 1,3,5,10?
זה מידע נפוץ שנלקח מאתרים פיננסיים כמו שהוא.
לא כדאי להוסיף גם 13, 15, 20?
יש לך את גיליון "historical" בקובץ שבו יש את כל המידע על הדיבידנדים ההיסטוריים של כל חברה מ-1999 ועד היום.
על סמך המידע הזה אתה יכול לחשב כל ממוצע שמתחשק לך באמצעות נוסחאות באקסל.
בעמודה "AS" אתה יכול לראות ממוצע הגדלות משנת 2000 ואני מתחשב בו בתהליך בחירת המניות שאני רוכש.

למעלה תחתית