CFR

• פותח הנושא SIN
  • פורסם בתאריך

SIN

Well-Known Member
עד שהזזתי את עצמי הגיע כבר קובץ חדש.
אחרי סינון והרפיית חלק מהקרטריונים, מה דעתך על CFR?
"הבעיה" היחידה שזהיתי היא בגדלה ממוצעת של 4.5 ב10 שנים האחרונות וגם זה שהדיבידנד שלה הוא לא גבוה במיוחד ממוצע השנים האחרונות אבל דווקא ה-P/E שלה סביר. גם הסחירות לא מדהימה.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא מצליח לראות עליה מידע בדף הדיבידנדים של גורופוקוס (ככל הנראה בגלל שהיא קטנה מדי).
בעזרת הגרף האינטראקטיבי הצלחתי להגיע לגרף הדיבידנדים ויחס חלוקת הרווחים.
יחס חלוקת הרווחים נראה יציב מתחת ל-57% גם במהלך משברים שזה מאוד מרשים.
תשואת הדיבידנד לעומת זאת נמוכה מאוד ביחס לתשואת הדיבידנד ההיסטורית של החברה שזה מרמז על תמחור יתר (המניה "יקרה").
תשים לב שקצב הגדלת הדיבידנדים של החברה הוא תנודתי.
ממוצע הגדלות משנת 2000 עומד על 12.88% ובשנה האחרונה על 14.67% אבל ממוצע 10 שנים עומד על 4.51% בלבד.
לפי היסטוריית הדיבידנדים ביאהוו פייננס החברה לרוב מגדילה את הדיבידנד בין סנט אחד לשלושה סנט בכל פעם ובפעם האחרונה בצורה יוצאת דופן הדיבידנד הוגדל ב-10 סנט.
אני לא יודע אם קצב הגדלת הדיבידנדים של החברה צפוי להיות גבוה בעתיד או שמא הוא יחזור לקצב הסטנדרטי של 1-3 סנט בשנה.

SIN

Well-Known Member
גם לי הוא עשה בעיה בהתחלה באתר אבל אח"כ הוא הראה לי אז הנחתי שמדובר בבעיה טכנית באתר.
אכן מגרף תשואת הדיבידנד נראה שהמניה יקרה אך יחד עם זאת המכפיל באזור סביר יחסית.
הזהרתי מראש שהרפתי את הקריטריון של ה4.5 אחוז :)
בסוף הן ממוצע של 12.88% משנת 2000 או ממוצע של 4.5% ב10 שנים האחרונות הם משהו שהייתי חותם עליו עכשיו.

daat99

מייסד
מנהל
ממוצע של 4.5%
ממוצע שכזה נשמע לי נמוך מדי ואני באופן אישי הייתי מעדיף לוותר עליו (אלא אם כן אין לי אפשרות אחרת).
תזכור שקצב הגדלת הדיבידנדים הממוצע של החברות שאתה רוכש צריך גם לעקוף את האינפלציה וגם לפצות אותך על נזקים של חברה אחרת שפגעה בדיבידנד ו/או פשטה רגל.
4.5% הגדלה זה קצב שמתקשה להשיג את שתי המטרות הללו לאורך זמן.

• אהבתי
Reactions: SIN
למעלה תחתית