CNQ

Divido

New Member
רציתי להשקיע בחברה הזו - DIVIDEND YIELD עם GROWTH חזק מאד כבר עשרות שנים. FINANCIALS טובים - מציק לי שיש להם חוב/הון של 34%, במיוחד עם סכנה להעלאת ריבית - אבל סה"כ נראה שהם מרסנים את החוב ועדיין מגדילים דיבידנד בצורה יפה.
מה אתם חושבים? מחזיקים? יש לכם ביקורת על החברה או מחשבות אחרות עליה?
כמו כן - מישהו יודע על מיסוי של מניות קנדיות? מס רווח הון דומה לארה"ב?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
DIVIDEND YIELD עם GROWTH חזק מאד כבר עשרות שנים
לפי מה שמוצג ביאהוו היסטוריית הגדלת הדיבידנדים שלהם בעייתית ביותר.
ישנן כמה תקופות ארוכות שונות שבהן החברה לא הגדילה את הדיבידנדים והיא אפילו פגעה בדיבידנד במהלך משבר 2008.
מציק לי שיש להם חוב/הון של 34%,
לעניות דעתי, הנתון הזה בפני עצמו חסר משמעות מיוחדת.
צריך להשוות את הנתון הזה למתחרות בשביל לדעת אם זה טוב או רע.
מה אתם חושבים?
אני באופן אישי לא מתקרב לחברות שלא הצליחו להגדיל את הדיבידנדים בעקביות מלפני משבר 2000 - קל וחומר לחברות שפגעו בו ב-2008 ושעברו תקופות ארוכות ללא הגדלה גם בלי משברים.

מישהו יודע על מיסוי של מניות קנדיות?
לא חל עליהן מיסוי דיבידנדים שהולך ל-IRS אבל זה לא עוזר מבחינת מס הכנסה בארץ.

מס רווח הון
מס רווח הון רלוונטי רק במדינת התושבות שלך (ישראל) ללא קשר למדינה שבה החברה הוקמה/קיימת.

daat99

מייסד
מנהל
Canadian Natural Resources - Dividend Policy (cnrl.com)

החברה הגדילה את הדיבידנד כל שנה מאז התחילה לחלק ב-2001
גם לפי הקישור שסיפקת החברה לא הגדילה את הדיבידנד בין אפריל 2015 לינואר 2017 (שנה ו-9 חודשים).
בכל מקרה ההתייחסות שלי הייתה ל-CNQ שנסחרת בבורסה האמריקאית ולא ל-CNQ שנסחרת בקנדה ולא תמיד ישנה התאמה ביניהן.

גם באתרים של גורופוקוס ונאסדק רואים תנודתיות בדיבידנד ואפילו פגיעה בו.

אם אין לך בעיה עם זה אז זה מעולה.
אני באופן אישי מעדיף להימנע מנישות שכאלו (בעיקר בהינתן כל האפשרויות שלא חושפות אותי לכך).

Div123

Well-Known Member
גם אפלאק AFL לא הגדילה במשך 7 רבעונים, וזה לא מנע ממני, וממך, לרכוש מניות של החברה הזו.
אני בטוח שאם אחפש עוד, אמצא תקופות כאלו אצל עוד חברות.
אם ההגדלה האיטית היא מהרבעונים האחרונים, אזי הרכישה תהיה פחות מושכת, אם בכלל.
לדוגמה- 3M, שקצב ההגדלות שלה בשנים האחרונות איננו משביע רצון.

קראתי חומר רב שכתבת לפני שהתחלתי להשקיע במניות דיבידנד גדלים.
חשוב מאד ללמוד מניסיון של אחרים, קודם להקשיב ואחר כך ללכת בדרך עצמאית.
הבנתי שדרך ההשקעה שלך מתאימה לצרכיי ומטרותיי, ולאופי שלי.
בשלב מסוים הרגשתי שאני מוגבל לחברות מסוימות, ותהיתי האם ישנן חברות נוספות שיכולות להיות כדאיות בשבילי.

אני נוטה להתייחס להקפאת דיבידנד באופן יותר סלחני, בעיקר אם הדבר קרה בזמנים קשים.
אני לא נוטה להתייחס לקיצוץ בדיבידנד בסלחנות, לא משנה הזמן והמקום.
סנאפ-און SNA הייתה החברה הראשונה שרכשתי באופן הזה.
החברה בריאה מבחינה פיננסית, ובעלת שיעורי הגדלת דיבינד גבוהים, אך הקפיאה את הדיבידנד במהלך המשבר של 2008 (12 רבעונים רצופים עם 0.3 דולר למניה).

האם הרשי HSY היא לא חברה כדאית למשקיע דיבידנדים גדלים? והום דיפו HD?
ולעומת זאת, United Bankshares?

לופטי

Well-Known Member
כל אחד מגדיר ״כדאית״ באופן שונה. דעת לא יסתכל על חברה שלא מגדילה מאז משבר 00, ומצד שני יש בפורום גם מי שמספיק לו עשור של הגדלות

Div123

Well-Known Member
מסכים בהחלט. השאלה בסוף לא הופנתה לדעת, אלא לכל מי שקורא ומשקיע.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
גם אפלאק AFL לא הגדילה במשך 7 רבעונים, וזה לא מנע ממני, וממך, לרכוש מניות של החברה הזו.
נכון אבל היא חילקה דיבידנד דולרי יציב וגדל בעוד ש-CNQ לא עשתה זאת.
אם אתה מסתדר עם זה אז אין כאן בעיה - זה בסך הכל עניין של תפיסת עולם וזווית ראיה.

ההשקעה שלי מתבססת על החוסן הפסיכולוגי שאני מקבל מכך שהדיבידנד הדולרי שלי יציב וגדל גם במהלך משברים (ראית למשל במאמרי הרכישה שזו הסיבה שבגללה אני לא משקיע ב-CNI).

אם אתה לא מתבסס על כך אז הבעיה הזו לא קיימת אצלך ולכן לא צריכה להפריע לך.

אני נוטה להתייחס להקפאת דיבידנד באופן יותר סלחני, בעיקר אם הדבר קרה בזמנים קשים.
לגיטימי לגמרי.
בגלל שבמקרה הפרטי שלי מכיוון שאני חי מדיבידנדים וכל ההון שלי מושקע במניות דיבידנד ללא נדל"ן/אג"ח/קרן חירום אז אני מגביל את עצמי לטובות ביותר ולא מוכן להיות סלחן בהקשר הזה.
כמובן שאם הייתי עובד עם משכורת ו/או היו לי נכסים אחרים להישען עליהם כגון נדל"ן/אג"ח/קרן חירום אז סביר שגם אני הייתי יותר סלחן אבל אני הגעתי למסקנה שלאורך זמן ההקצאה לנכסים הנוספים תפגע בי יותר מאשר חוסר הסלחנות קלפי החברות שאני משקיע בהן ועבודה עבור משכורת כרגע לא משהו שאני רודף אחריו (למרות שאני לא שולל על הסף פניות בנושא).
כמו כן תיק דיבידעת מכיל נכון לכתיבת שורות אלו 52 חברות שונות שמייצרות רווחים מכמעט כל המדינות בכדור הארץ כך שאני לא מרגיש שאני "מוגבל" מבחינת ההשקעות שלי.

הקפיאה את הדיבידנד במהלך המשבר של 2008 (12 רבעונים רצופים עם 0.3 דולר למניה).
תשלב אינפלציה והמשכורת שלך נפגעה 12 רבעונים רצופים.
כשצריך לחיות מהדיבידנדים הללו פגיעה ריאלית ביכולת לרכוש אוכל היא בעייתית ביותר.

כפי ש @לופטי ציין, כדאיות זו הגדרה אישית.

כשבאים להשקיע צריך לזכור שני דברים מרכזיים:
1. מה המטרה שאנחנו מנסים להשיג (שנינו מגדירים מטרות דומות - קבלת תזרים - אבל ממש לא זהות - אני דורש אותו יציב וגדל מבחינה ריאלית בשביל לחיות בעוד שאתה מוכן להתפשר על השווי הריאלי ולא משתמש בו לצרכי מחיה)
2. מה יפריע לנו לישון בלילה (אצלי פגיעה בתזרים הריאלי תייצר בעיות שינה גם אם התזרים הנומינלי יגדל בעוד שאתה מעיד שאצלך זו לא בעיה)

כשזוכרים את שני אלו כל מה שנותר הוא להבין אם ההשקעה שאנחנו רוצים לבצע עוזרת לנו להשיג את #1 אבל לא פוגעת לנו ב-#2.
לעניות דעתי, כל השקעה שעונה על שני התנאים הללו נחשבת כ-"כדאית".

מסכים בהחלט. השאלה בסוף לא הופנתה לדעת, אלא לכל מי שקורא ומשקיע.
חשוב מאוד לשמוע מכולם ולהחליט לבד :)

Div123

Well-Known Member
לגמרי איתך בעניין המטבע, אל תשכח שזה יכול לעבוד גם בכיוון ההפוך.
לטעמי המספרים שמוצגים פה מעולים גם לאחר שינויי המטבע.

CNQ היא ללא ספק הרכישה המוצלחת שלי עד כה, נכון לזמן הזה. קניתי אותה ב16.5 לפני כשנתיים, בזמן שמחיר הנפט היה בקרקעית,
והיום היא שווה פי 4 בקירוב.
ועדיין, אני מתרשם הרבה יותר מתשואת הדיבידנד שאני מקבל על ההשקעה המקורית שלי.
תשואת הדיבידנד בזמן הקניה הייתה 6.5% בקירוב
פירוט ההגדלות:
3/22 28%
11/21 25%
3/21 10.6%

אשווה זאת לסטנלי בלאק אנד דקר SWK, המניה הראשונה שקניתי.
המניה נקנתה לפני כשנתיים, בזמן שתשואת הדיבינד עמדה על 2.8%. התשואה הגבוהה מזה עשור.
תוך כמה שנים אקבל תשואה זהה בהשקעה זו? לא מעט...:rolleyes:
לעומת זאת, סטנלי בלאק דקר משלמת דיבידנד ברציפות מאז 1876, ונתפסת אצלי כעוגן בתיק.
על כל השקעה של 1000$ בחברה כמו CNQ, אשקיע לפחות 5000$-6000$ בחברות שנתפסות אצלי כעוגנים בתיק.

בעניין הקפאת דיבידנד, אנחנו מתייחסים לחברה בודדת, אך יש לזכור שהיא אחת משלושים-חמישים חברות בתיק השקעות.
אני מדבר על מניות מסוימות, ומצרף קישורים, במידה ואני רואה בזה כמקרה מבחן שניתן ללמוד ממנו.

יש רק תשובה אחת לשאלה "מה דעתך על מניה X?" והיא "מה דעתך על מניה X?" :cool:

שבת שלום

daat99

מייסד
מנהל
בעניין הקפאת דיבידנד, אנחנו מתייחסים לחברה בודדת
לא מדוייק:
אנחנו מתייחסים לחברה בודדת כחלק מקבוצה ולא בפני עצמה.
אם נרכיב קבוצה באמצעות חברות בודדות שכל אחת מהן לא מסוגלת להתמודד עם משברים אז צפוי שהקבוצה בכללותה לא תצליח להתמודד עם משברים.
אם לעומת זאת נרכיב קבוצה באמצעות חברות בודדות שכל אחת מהן הצליחה לא רק להתמודד עם משברים אלא אפילו לצמוח במהלכם אז צפוי שהקבוצה בכללותה תצליח לעשות זאת גם בעתיד למרות שחברות בודדות שבתוכה לא בהכרח יצליחו.

אני שם דגש על התהליך שמוודא שכל חברה בודדת שנכנסת לקבוצה שלי היא הטובה ביותר ומציגה את הסיכון הקטן ביותר לפגיעה בדיבידנד.
ע"י הדגש הזה אני מקבל קבוצה של חברות שכקבוצה מציגות סיכון קטן מאוד לפגיעה בדיבידנד.

אם אני אוותר על דרישת הקדם שלי וארפה את הדגש על החברות הבודדות אז הקבוצה בכללותה צפויה להיפגע מכך.

Div123

Well-Known Member
רציתי להשקיע בחברה הזו - DIVIDEND YIELD עם GROWTH חזק מאד כבר עשרות שנים. FINANCIALS טובים - מציק לי שיש להם חוב/הון של 34%, במיוחד עם סכנה להעלאת ריבית - אבל סה"כ נראה שהם מרסנים את החוב ועדיין מגדילים דיבידנד בצורה יפה.
מה אתם חושבים? מחזיקים? יש לכם ביקורת על החברה או מחשבות אחרות עליה?
כמו כן - מישהו יודע על מיסוי של מניות קנדיות? מס רווח הון דומה לארה"ב?

תודה
בהמשך לשאלתך, החברה הופיעה בסינון מחמיר שעשיתי באתר Simply Safe Dividends

232

Div123

Well-Known Member
גם אני חושב שלא. ב400 דולר עדיף לקנות מניות של CNQ :rolleyes:

אני תמיד ממליץ על האתר הזה בחום, כי הוא מספק לי נתונים החשובים לי לבחינת כדאיות השקעה,
ומציג אותם בצורה טובה וברורה.

ניתן להירשם לאתר לתקופה של שבועיים בחינם.
כל פעם שנגמרת לי תקופת הניסיון, אני נרשם שוב עם כתובת דואר אלקטרוני חדשה.
לא צריך ליצור אחת כזו, פשוט לרשום כתובת כלשהי. לא נדרש אישור:cool:

נערך לאחרונה ב:

Daniel

Member
גם אני חושב שלא. ב400 דולר עדיף לקנות מניות של CNQ :rolleyes:

אני תמיד ממליץ על האתר הזה בחום, כי הוא מספק לי נתונים החשובים לי לבחינת כדאיות השקעה,
ומציג אותם בצורה טובה וברורה.

ניתן להירשם לאתר לתקופה של שבועיים בחינם.
כל פעם שנגמרת לי תקופת הניסיון, אני נרשם שוב עם כתובת דואר אלקטרוני חדשה.
לא צריך ליצור אחת כזו, פשוט לרשום כתובת כלשהי. לא נדרש אישור:cool:
חחח רציני?

למעלה תחתית