לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
האם ומהו הקשר בין מחיר המניה ליחס debt ול equity ?
נערך לאחרונה ב:
קשר פשוט של משתנה אחד מתוך הרבה מאוד משתנים.האם ומהו הקשר בין מחיר המניה ליחס debt ול equity ?
יחס החוב/הון בעלי המניות הוא נוסחה מתמטית פשוטה שמתקבלת מפעולת חילוק פשוטה:האם בירידה של מחיר המניה, יחס החוב גדל מכיוון שערך סך הנכסים יורד ?
אכן.האם שווי סך הנכסים כולל את מחיר המניה ?
הם הון של החברה - לא של בעלי המניותהם לא הון של החברה ?
Debt-to-Assets Ratio = Total Debt / TotalAssets
Debt-to-Equity Ratio = Total Debt / Total Equity
Debt-to-Capital Ratio = Today Debt / (Total Debt + Total Equity)
Debt-to-EBITDA Ratio = Total Debt / Earnings Before Interest Taxes Depreciation & Amortization (EBITDA)
Asset-to-Equity Ratio = Total Assets / Total Equity
ממש לא!זאת אומרת שאם היא מממשת את כל הנכסים, היא יכולה להחזיר את כל החוב ולסגור וללכת הביתה.

לא משפיע על הון בעלי המניות.הון של 50 דולר,
מוסיף 20 דולר להון בעלי המניות בנוסף לפער בין הרווחים לדיבידנדים (לא ציינת פער שכזה אז אני מניח לצורך הדוגמא שהצגת שכל הרווחים מחולקים כדיבידנד ולכן הפער הוא 0).20 מניות במחיר של 1 דולר
לא משפיע על הון בעלי המניות.שלושה סניפים במחיר של 10 דולר לסניף.
אולי "הון החברה" הוא 40 אבל הון בעלי המניות הוא 10 דולר (20 מניות כפול חצי דולר, בהנחה ואין רווחים לאחר תשלומי דיבידנדים כפי שאני מסיק מהדוגמא שהצגת)..עכשיו הון החברה הוא 40 דולר
אין קשר בין השניים.החוב, הוא נגזרת של מחיר המניה.
אני לא יודע מה זה "הון החברה" אבל "הון בעלי המניות" לא מושפע מהברזלים.שיהיה מעניין לדעת זאת החלוקה בהון בין המניות (אויר) לסניפים (ברזלים)
נכון מאוד אבל יחס החוב/הון בעלי המניות לא יעזור לך לאתר אותה כי הוא לא מתחשב בשווי הנכסים המוחשיים.חברה שלה חוב גדול, שמורכב ממניה שצנח לה המחיר, למרות שיש לה המון סניפים בטאבו, שונה מחברה שלה חוב קטן, כי מחיר המניה עלה אבל אין לה שום נכס מוחשי
Book value is the amount found by totaling a company's tangible assets (such as stocks, bonds, inventory, manufacturing equipment, real estate, and so forth) and subtracting its liabilities. In theory, book value should include everything down to the pencils and staples used by employees, but for simplicity's sake, companies generally only include large assets that are easily quantified.
אני באופן אישי מתייחס אליו כאל משהו לא קריטי שעוזר לי לתעדף חברות עם פחות חובות מאחרות.אני מנסה להבין איך להתייחס ליחס חוב הון של חברה
בתוספת רווחים מינוס דיבידנדים.זה רק חוב על הנייר עם טווחים שונים להחזרים ותלות בתנודתיות מחיר המניה.
רק אם הם לא הולאמומימוש נדלני של אחוז קטן רק מהסניפים שלה ברוסיה