Drip בארץ

daat99

מייסד
מנהל
לא שידוע לי ובאופן כללי אני מאוד לא אוהב את הרעיון שאיזה מנכ"ל מכריח אותי לרכוש את המניות של החברה שלו במחיר לא ידוע.

Daniel

Member
כן אני סתם סקרן כי ברעיון הבסיסי של זה מעולה למישהו כמוני שעוד בונה את ההון שלו מגיל צעיר וזה עוזר לזרז את הריבית דריבית

daat99

מייסד
מנהל
כן אני סתם סקרן כי ברעיון הבסיסי של זה מעולה למישהו כמוני שעוד בונה את ההון שלו מגיל צעיר וזה עוזר לזרז את הריבית דריבית
למה אתה חושב שרכישה אוטומטית של מניה שהפסיקה לעמוד בקריטריונים שלך, במחיר שאתה לא מודע לו ועם תשואת דיבידנד שאתה לא מודע לה מזרזרת את התהליך יותר מאשר בחירה מושכלת של מניה שעומדת בכל הקריטריונים שלך עם תשואת דיבידנד ידועה?

האם אתה חושב שרכישת מניה שמחירה זינק בפי-10 (בלי עליה בדיבידנד) עם תשואת דיבידנד של 0.2% תזרז את התהליך יותר מאשר רכישת מניה אחרת עם תשואת דיבידנד של 2%?

או שאולי אתה חושב שרכישת מניה אחרי שהרווחים שלה נחתכו ב-90% תזרז את התהליך שלך?

תשאיר את השיקול דעת אצלך בין האוזניים ואל תתן לאחרים להכתיב לך מה לקנות, מתי לקנות וכמה לשלם.

נערך לאחרונה ב:

Mon35

Member
לא שידוע לי ובאופן כללי אני מאוד לא אוהב את הרעיון שאיזה מנכ"ל מכריח אותי לרכוש את המניות של החברה שלו במחיר לא ידוע.
הייתרון של זה שהכסף מושקע מיד חזרה בשוק, כך שבמיצוע על גבי הרבה מניות והרבה זמן זה אמור לתת לך יתרון על צבירה של הכסף והשקעה בפעם אחת כל זמן קבוע.
לפי האמרה המפורסמת:
"Time in the market beats timing the market"

כן יש לך את האפשרות לעשות את ההשקעה לבד, אבל כשיש לך הרבה חברות זאת התעסקות לא מבוטלת.

הערה:
גם ככה כאשר אין לנו את האפשרות לסחור בשברי מניות, רוב הדיבידנדים לא עומדים בקריטריון של DRIP.

daat99

מייסד
מנהל
הייתרון של זה שהכסף מושקע מיד חזרה בשוק, כך שבמיצוע על גבי הרבה מניות והרבה זמן זה אמור לתת לך יתרון על צבירה של הכסף והשקעה בפעם
או שהסכום קטן מדי ואז כל היתרון מסתכם באגורות בודדות (לאורך זמן).
או שהסכום גדול ואז הנזק מרכישת המניה הלא נכונה מוחק את היתרון של הרבה מאוד מניות אחרות.

תזכור שזה לא "או דריפ או כלום" אלא "או דריפ או שיקול דעת".

כשיש לך הרבה חברות זאת התעסקות לא מבוטלת.
למה?
כל הדיבידנדים מתרכזים ביחד לאותו החשבון בלי קשר לכמות החברות שיש לך בתיק ואתה יכול עם כל הכסף לרכוש חברה אחת טובה במקום הרבה חברות במחיר ובמצב שהיית נמנע מרכישתן עם כסף חדש.

גם ככה כאשר אין לנו את האפשרות לסחור בשברי מניות, רוב הדיבידנדים לא עומדים בקריטריון של DRIP.
דריפ במקור עוסק גם בשברי מניות.
העובדה שבאינטראקטיב לא מאפשרים זאת לא פוסלת את קיום היכולת בגופים אחרים שמאפשרים דריפ.

Daniel

Member
למה אתה חושב שרכישה אוטומטית של מניה שהפסיקה לעמוד בקריטריונים שלך, במחיר שאתה לא מודע לו ועם תשואת דיבידנד שאתה לא מודע לה מזרזרת את התהליך יותר מאשר בחירה מושכלת של מניה שעומדת בכל הקריטריונים שלך עם תשואת דיבידנד ידועה?

האם אתה חושב שרכישת מניה שמחירה זינק בפי-10 (בלי עליה בדיבידנד) עם תשואת דיבידנד של 0.2% תזרז את התהליך יותר מאשר רכישת מניה אחרת עם תשואת דיבידנד של 2%?

תשאיר את השיקול דעת אצלך בין האוזניים ואל תתן לאחרים להכתיב לך מה לקנות, מתי לקנות וכמה לשלם.
אני משקיע בחברות שאני מחזיק לעד ככה שכן אם הייתה לי את האופציה לחזק את ההכנסה שלי מאותה חברה כל רבעון אפיל אם זה בקצת? הייתי מאפשר את זה, אף אחד לא מכתיב לי כלום גם שאתה משתמש בדריפ זה החלטה שלך, סתם תהיתי לגבי העניין בארץ

daat99

מייסד
מנהל
אף אחד לא מכתיב לי כלום
כשאתה משתמש בדריפ אז מכתיבים לך לא רק מתי לקנות אלא גם כמה לשלם.
אם אתה חושב שהחברה עדיין טובה ואתה רוצה להגדיל בה את ההחזקות שלך אז אף אחד לא מונע ממך לעשות זאת במחיר שאתה רואה לנכון - לא צריך דריפ בשביל זה.

Mon35

Member
כל הדיבידנדים מתרכזים ביחד לאותו החשבון בלי קשר לכמות החברות שיש לך בתיק ואתה יכול עם כל הכסף לרכוש חברה אחת טובה במקום הרבה חברות במחיר ובמצב שהיית נמנע מרכישתן עם כסף חדש.
הכוונה היתה שאם אתה רוצה להשקיע בצורה מייטבית אז בכל יום שנכנס דיבידנד הייתה נכנס כדי לקנות את המניה אותה החלטת לקנות.
להיכנס ולהשקיע ברגע שהדיבידנד מתקבל יוצר הרבה התעסקות.

או שהסכום קטן מדי ואז כל היתרון מסתכם באגורות בודדות (לאורך זמן).
או שהסכום גדול ואז הנזק מרכישת המניה הלא נכונה מוחק את היתרון של הרבה מאוד מניות אחרות.

תזכור שזה לא "או דריפ או כלום" אלא "או דריפ או שיקול דעת".
זה יותר עניין של אחוזים, והגדלת דיבידנד.
גם עם זה הרבה כסף יחסית לגודל התיק זה כמו אם זה כסף קטן.

daat99

מייסד
מנהל
הכוונה היתה שאם אתה רוצה להשקיע בצורה מייטבית אז בכל יום שנכנס דיבידנד הייתה נכנס כדי לקנות את המניה אותה החלטת לקנות.
כל עוד התיק שלך לא בגודל של עשרות מיליוני דולרים זו ממש לא דרך מיטבית.
רק העמלות ימחקו לך את כל הרווח הסטטיסטי שאולי תקבל.
אם תעשה את החשבון של כמה אתה באמת "מפסיד" אם אתה פשוט מחכה לרכישה הרגילה שלך ואתה ככל הנראה תגלה שזה הרבה פחות ממה שאתה חושב וממש לא מצדיק את כל רכישת המניות שאתה לא רוצה לרכוש במחיר שאתה לא רוצה לשלם שתוכנית דריפ כופה עליך.

זה יותר עניין של אחוזים, והגדלת דיבידנד.
כפי שאמרתי - רכישת מניה בודדת במחיר מוגזם או במצב חברה רעוע תגרום לנזק הרבה יותר משמעותי מכל שברירי האחוזים שאתה מנסה למקסם בהקדמת הרכישות.
הדבר משול לניסיון להרים מטבעות מפסי הרכבת כשהרכבת מתקרבת.
לפעמים אתה תצליח להרים את המטבעות אבל מספיקה פעם אחת שלא תברח בזמן ועלות הטיפולים הרפואיים תהיה גדולה בהרבה מכל המטבעות שהרמת בכל ימי חייך.

YH5

New Member
שאלת המשך להבנת המנגנון בנושא , האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר ) חוסכת את תשלום המס כל עוד התוכנית מופעלת , קרי סכום הדיבידנד שמושקע חזרה הוא ללא מיסוי ובעצם רק שאחליט למשוך יהיה ארוע מס ולא על כל דיבידנד ?
תודה על שיתוף הידע ...
@daat99
@Daniel

מומו

Well-Known Member
שאלת המשך להבנת המנגנון בנושא , האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר ) חוסכת את תשלום המס כל עוד התוכנית מופעלת , קרי סכום הדיבידנד שמושקע חזרה הוא ללא מיסוי ובעצם רק שאחליט למשוך יהיה ארוע מס ולא על כל דיבידנד ?
לפי מה שקראתי, תוכנית דריפ תחסוך בעמלת הקנייה של המניה אבל' בכל מקרה את המס צריך לשלם

daat99

מייסד
מנהל
האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר ) חוסכת את תשלום המס כל עוד התוכנית מופעלת
לא.
חבות המס קיימת בכל מקרה ובמקרה של אזרח ישראלי שמשקיע בחברות אמריקאיות אז המס ייגבה ממנו במקור.
תוכנית דריפ תחסוך בעמלת הקנייה של המניה
לא בכל המקרים.
בהרבה מקרים ביצוע פעולת השקעה מחדש של דיבידנדים תדרוש תשלום עמלה כמו פעולת רכישה רגילה.
זה מאוד תלוי בתנאי התוכנית בגוף שבו מבצעים אותה.

• אהבתי
Reactions: YH5

YH5

New Member
האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר )
התכנוותי תכניות שאני לא מכיר , אבל מניח שהתשובה לגבי המס לא תשנה עפי ההסבר שנתתם

daat99

מייסד
מנהל
התכנוותי תכניות שאני לא מכיר , אבל מניח שהתשובה לגבי המס לא תשנה עפי ההסבר שנתתם
1. אנחנו לא יודעים מה אתה מכיר :)
2. חבות המס קבועה בחוק האמריקאי ואין דרך לעקוף אותה בלי לעבור על החוק

YH5

New Member
האם קרנות שמכילות מניות דיבידנד ובעצם משקיעות חזרה את הכסף משלמות מס בקבלות הדיבידנדים לאורך הדרך ?
אוסיף ואשאל (אולי אותה שאלה ) מה לגבי מסלולים מחקי מדד שיש לחלקנו בפנסיה ובהשתלמות , לאיפה ואיך (מס/לא מס ) הולך הדיבידנד

daat99

מייסד
מנהל
האם קרנות שמכילות מניות דיבידנד ובעצם משקיעות חזרה את הכסף משלמות מס בקבלות הדיבידנדים לאורך הדרך ?
כן (בהנחה והן באמת מקבלות את הדיבידנד מלכתחילה - רוב הקרנות המחקות הישראליות משקיעות באמצעות כלים סינטטיים ולא באמצעות רכישת מניות בפועל).

מה לגבי מסלולים מחקי מדד שיש לחלקנו בפנסיה ובהשתלמות
אותה התשובה.

לאיפה ואיך (מס/לא מס ) הולך הדיבידנד
ל-IRS בצורה אוטומטית בלי שיהיה למישהו משהו לעשות בנושא.

• אהבתי
Reactions: YH5
למעלה תחתית