למה אתה חושב שרכישה אוטומטית של מניה שהפסיקה לעמוד בקריטריונים שלך, במחיר שאתה לא מודע לו ועם תשואת דיבידנד שאתה לא מודע לה מזרזרת את התהליך יותר מאשר בחירה מושכלת של מניה שעומדת בכל הקריטריונים שלך עם תשואת דיבידנד ידועה?כן אני סתם סקרן כי ברעיון הבסיסי של זה מעולה למישהו כמוני שעוד בונה את ההון שלו מגיל צעיר וזה עוזר לזרז את הריבית דריבית
חד (כמו תער) וחלק (כמו ת** של תינוק)תשאיר את השיקול דעת אצלך בין האוזניים ואל תתן לאחרים להכתיב לך מה לקנות, מתי לקנות וכמה לשלם.
הייתרון של זה שהכסף מושקע מיד חזרה בשוק, כך שבמיצוע על גבי הרבה מניות והרבה זמן זה אמור לתת לך יתרון על צבירה של הכסף והשקעה בפעם אחת כל זמן קבוע.לא שידוע לי ובאופן כללי אני מאוד לא אוהב את הרעיון שאיזה מנכ"ל מכריח אותי לרכוש את המניות של החברה שלו במחיר לא ידוע.
או שהסכום קטן מדי ואז כל היתרון מסתכם באגורות בודדות (לאורך זמן).הייתרון של זה שהכסף מושקע מיד חזרה בשוק, כך שבמיצוע על גבי הרבה מניות והרבה זמן זה אמור לתת לך יתרון על צבירה של הכסף והשקעה בפעם
למה?כשיש לך הרבה חברות זאת התעסקות לא מבוטלת.
דריפ במקור עוסק גם בשברי מניות.גם ככה כאשר אין לנו את האפשרות לסחור בשברי מניות, רוב הדיבידנדים לא עומדים בקריטריון של DRIP.
אני משקיע בחברות שאני מחזיק לעד ככה שכן אם הייתה לי את האופציה לחזק את ההכנסה שלי מאותה חברה כל רבעון אפיל אם זה בקצת? הייתי מאפשר את זה, אף אחד לא מכתיב לי כלום גם שאתה משתמש בדריפ זה החלטה שלך, סתם תהיתי לגבי העניין בארץלמה אתה חושב שרכישה אוטומטית של מניה שהפסיקה לעמוד בקריטריונים שלך, במחיר שאתה לא מודע לו ועם תשואת דיבידנד שאתה לא מודע לה מזרזרת את התהליך יותר מאשר בחירה מושכלת של מניה שעומדת בכל הקריטריונים שלך עם תשואת דיבידנד ידועה?
האם אתה חושב שרכישת מניה שמחירה זינק בפי-10 (בלי עליה בדיבידנד) עם תשואת דיבידנד של 0.2% תזרז את התהליך יותר מאשר רכישת מניה אחרת עם תשואת דיבידנד של 2%?
או שאולי אתה חושב שרכישת מניה אחרי שהרווחים שלה נחתכו ב-90% תזרז את התהליך שלך?
תשאיר את השיקול דעת אצלך בין האוזניים ואל תתן לאחרים להכתיב לך מה לקנות, מתי לקנות וכמה לשלם.
כשאתה משתמש בדריפ אז מכתיבים לך לא רק מתי לקנות אלא גם כמה לשלם.אף אחד לא מכתיב לי כלום
הכוונה היתה שאם אתה רוצה להשקיע בצורה מייטבית אז בכל יום שנכנס דיבידנד הייתה נכנס כדי לקנות את המניה אותה החלטת לקנות.כל הדיבידנדים מתרכזים ביחד לאותו החשבון בלי קשר לכמות החברות שיש לך בתיק ואתה יכול עם כל הכסף לרכוש חברה אחת טובה במקום הרבה חברות במחיר ובמצב שהיית נמנע מרכישתן עם כסף חדש.
זה יותר עניין של אחוזים, והגדלת דיבידנד.או שהסכום קטן מדי ואז כל היתרון מסתכם באגורות בודדות (לאורך זמן).
או שהסכום גדול ואז הנזק מרכישת המניה הלא נכונה מוחק את היתרון של הרבה מאוד מניות אחרות.
תזכור שזה לא "או דריפ או כלום" אלא "או דריפ או שיקול דעת".
כל עוד התיק שלך לא בגודל של עשרות מיליוני דולרים זו ממש לא דרך מיטבית.הכוונה היתה שאם אתה רוצה להשקיע בצורה מייטבית אז בכל יום שנכנס דיבידנד הייתה נכנס כדי לקנות את המניה אותה החלטת לקנות.
כפי שאמרתי - רכישת מניה בודדת במחיר מוגזם או במצב חברה רעוע תגרום לנזק הרבה יותר משמעותי מכל שברירי האחוזים שאתה מנסה למקסם בהקדמת הרכישות.זה יותר עניין של אחוזים, והגדלת דיבידנד.
האם אתה חושב שרכישת מניה שמחירה זינק בפי-10 (בלי עליה בדיבידנד) עם תשואת דיבידנד של 0.2% תזרז את התהליך יותר מאשר רכישת מניה אחרת עם תשואת דיבידנד של 2%?
הדבר משול לניסיון להרים מטבעות מפסי הרכבת כשהרכבת מתקרבת.או שאולי אתה חושב שרכישת מניה אחרי שהרווחים שלה נחתכו ב-90% תזרז את התהליך שלך?
לפי מה שקראתי, תוכנית דריפ תחסוך בעמלת הקנייה של המניה אבל' בכל מקרה את המס צריך לשלםשאלת המשך להבנת המנגנון בנושא , האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר ) חוסכת את תשלום המס כל עוד התוכנית מופעלת , קרי סכום הדיבידנד שמושקע חזרה הוא ללא מיסוי ובעצם רק שאחליט למשוך יהיה ארוע מס ולא על כל דיבידנד ?
לא.האם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר ) חוסכת את תשלום המס כל עוד התוכנית מופעלת
לא בכל המקרים.תוכנית דריפ תחסוך בעמלת הקנייה של המניה
התכנוותי תכניות שאני לא מכיר , אבל מניח שהתשובה לגבי המס לא תשנה עפי ההסבר שנתתםהאם תוכנית DRIP( או אולי תוכנית re invest divided שאני מכיר )
1. אנחנו לא יודעים מה אתה מכירהתכנוותי תכניות שאני לא מכיר , אבל מניח שהתשובה לגבי המס לא תשנה עפי ההסבר שנתתם
כן (בהנחה והן באמת מקבלות את הדיבידנד מלכתחילה - רוב הקרנות המחקות הישראליות משקיעות באמצעות כלים סינטטיים ולא באמצעות רכישת מניות בפועל).האם קרנות שמכילות מניות דיבידנד ובעצם משקיעות חזרה את הכסף משלמות מס בקבלות הדיבידנדים לאורך הדרך ?
אותה התשובה.מה לגבי מסלולים מחקי מדד שיש לחלקנו בפנסיה ובהשתלמות
ל-IRS בצורה אוטומטית בלי שיהיה למישהו משהו לעשות בנושא.לאיפה ואיך (מס/לא מס ) הולך הדיבידנד