לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
משהו מוזר . הדוחות נראים גדילה ברווחים, במחזורים, בהזמנות וכו וכו,.ומחיר המניה צונח במסחר המוקדם ב 5% ??
מה אני לא מבין ?
מה אני לא מבין ?
הדוחות משקפים מידע של העבר.מה אני לא מבין ?
אולי, אבל:
אני מפנה אותך לעמוד 5 בדוח הכספי של הרבעון הראשון של 2024מרתק,
החברה מוציאה דוח שהיא רווחית סביב 10% יותר משנה שעברה, מחזור גדל סביב 10% יותר משנה שעברה,
כל הכותרות בעולם מספרות על מלחמות וטילים שעפים לכל מקום, יצרני נשק באקסטזה, האמריקאים באישורי תקציבים למענקים למדינות חברות, לאפשר להן לקנות עוד נשק
ומישהו החליט היום למכור את המניה.
מרתק.
לי הנתונים הללו דווקא אומרים שהחברה "התחמשה" בשביל לספק תוצר ללקוחות בתנאי המלחמה שמתלקחים בעולםהאם זה מסביר? לא יודע, אבל בהחלט שהנתונים האלה לא מעודדים במיוחד
התשלום במזומן בלבדאני בספק רב שהם לא יצליחו למכור את המלאי
אני שותף לדעה שלךלי הנתונים הללו דווקא אומרים שהחברה "התחמשה" בשביל לספק תוצר ללקוחות בתנאי המלחמה שמתלקחים בעולם
אני בספק רב שהם לא יצליחו למכור את המלאי.
זה לרוב מייצג מוצרים/שירותים שסופקו ללקוחות והתשלום בגינם עדיין לא התקבל.הכנסות לקבל ולקוחות חייבים.
אם הבנתי נכון ה1.7 שהתייחסת אליו משווה בין הרבעון הראשון של 23 לזה של 24 (עמוד 7)בדוח תזרים מזומנים יש הבדל של כ- 1.7 מיליארד במזומנים ורוב ההפרש מגיע מהפעילות השוטפת,
כן יש את הגידול במלאי אבל יש עוד סעיף שאיני יודע מהו שמבטא חלק משמעותי בהפרשי המזומן - הכנסות לקבל ולקוחות חייבים.
האם מדובר בכסף שהחברה הוציאה על הלוואה לטווח קצר כדי לממן (אולי) הגדלה במלאי? ומה יכול להיות הסעיף השני, הכנסות לקבל (שלילי)?