GD מה קורה פה ?

משהו מוזר . הדוחות נראים גדילה ברווחים, במחזורים, בהזמנות וכו וכו,.ומחיר המניה צונח במסחר המוקדם ב 5% ??
מה אני לא מבין ?

daat99

מייסד
מנהל
אולי, אבל:
* היו לא מעט דוגמאות היסטוריות שבהן הציפיות היו לרווח קטן יותר ועדיין המחיר ירד
* היו לא מעט דוגמאות היסטוריות שבהן הציפיות היו לרווח גדול יותר ועדיין המחיר עלה
ובגדול:
* היו לא מעט תוצאות היסטוריות שבהן המחיר נע בלי קשר לציפיות ולרווחים בפועל

מרתק,
החברה מוציאה דוח שהיא רווחית סביב 10% יותר משנה שעברה, מחזור גדל סביב 10% יותר משנה שעברה,
כל הכותרות בעולם מספרות על מלחמות וטילים שעפים לכל מקום, יצרני נשק באקסטזה, האמריקאים באישורי תקציבים למענקים למדינות חברות, לאפשר להן לקנות עוד נשק
ומישהו החליט היום למכור את המניה.
מרתק.

לופטי

Well-Known Member
מרתק,
החברה מוציאה דוח שהיא רווחית סביב 10% יותר משנה שעברה, מחזור גדל סביב 10% יותר משנה שעברה,
כל הכותרות בעולם מספרות על מלחמות וטילים שעפים לכל מקום, יצרני נשק באקסטזה, האמריקאים באישורי תקציבים למענקים למדינות חברות, לאפשר להן לקנות עוד נשק
ומישהו החליט היום למכור את המניה.
מרתק.
אני מפנה אותך לעמוד 5 בדוח הכספי של הרבעון הראשון של 2024

ירידה במזומנים, עלייה באנבילד וגידול במלאי
הבק לוג עלה ב4% ביחס לשנה שעברה, אבל נראה שהם לא מצליחים למכור מספיק, ונמצאים בסיכון עצום ביחס לשנה שעברה (שמתבטא בגידול של המלאי והאנבילד)

האם זה מסביר? לא יודע, אבל בהחלט שהנתונים האלה לא מעודדים במיוחד

daat99

מייסד
מנהל
האם זה מסביר? לא יודע, אבל בהחלט שהנתונים האלה לא מעודדים במיוחד
לי הנתונים הללו דווקא אומרים שהחברה "התחמשה" בשביל לספק תוצר ללקוחות בתנאי המלחמה שמתלקחים בעולם :)
אני בספק רב שהם לא יצליחו למכור את המלאי.

לופטי

Well-Known Member
לי הנתונים הללו דווקא אומרים שהחברה "התחמשה" בשביל לספק תוצר ללקוחות בתנאי המלחמה שמתלקחים בעולם :)
אני בספק רב שהם לא יצליחו למכור את המלאי.
אני שותף לדעה שלך
ובכל זאת ראוי להעלות את נורות האזהרה הללו בהמשך לשאלתו של @לומד מהר כשמסבירים לאט
אנחנו כבר יודעים שגם סיכונים עלולים להתממש

Rispov

New Member
בדוח תזרים מזומנים יש הבדל של כ- 1.7 מיליארד במזומנים ורוב ההפרש מגיע מהפעילות השוטפת,
כן יש את הגידול במלאי אבל יש עוד סעיף שאיני יודע מהו שמבטא חלק משמעותי בהפרשי המזומן - הכנסות לקבל ולקוחות חייבים.
האם מדובר בכסף שהחברה הוציאה על הלוואה לטווח קצר כדי לממן (אולי) הגדלה במלאי? ומה יכול להיות הסעיף השני, הכנסות לקבל (שלילי)?

daat99

מייסד
מנהל
הכנסות לקבל ולקוחות חייבים.
זה לרוב מייצג מוצרים/שירותים שסופקו ללקוחות והתשלום בגינם עדיין לא התקבל.

תחשוב על זה כמו שאתה הולך לסופר, קונה לחם ומשלם באשראי.
קיבלת את הלחם היום.
חברת האשראי תגבה ממך את התשלום על הלחם בתאריך התשלום של החודש הבא.
חברת האשראי תעביר את התשלום לסופר חודש אחרי שהיא גבתה אותו ממך.

מבחינת הסופר:
לקחת לחם היום => הסופר קיבל את הכסף בעוד חודשיים...

מחיר הלחם הוא "הכנסות לקבל" עד שחברת האשראי תשלם אותו.

לופטי

Well-Known Member
בדוח תזרים מזומנים יש הבדל של כ- 1.7 מיליארד במזומנים ורוב ההפרש מגיע מהפעילות השוטפת,
כן יש את הגידול במלאי אבל יש עוד סעיף שאיני יודע מהו שמבטא חלק משמעותי בהפרשי המזומן - הכנסות לקבל ולקוחות חייבים.
האם מדובר בכסף שהחברה הוציאה על הלוואה לטווח קצר כדי לממן (אולי) הגדלה במלאי? ומה יכול להיות הסעיף השני, הכנסות לקבל (שלילי)?
אם הבנתי נכון ה1.7 שהתייחסת אליו משווה בין הרבעון הראשון של 23 לזה של 24 (עמוד 7)

אני התייחסתי להשוואות בדוח של הרבעון הראשון של 24 לסיום שנת 2023

למעלה תחתית