IBM

michael123

Active Member
אני אישית לא הייתי קונה את המניות. אני עובד אישית מאוד קרוב עם החברה זאת ב-15 שנים האחרונות, והיא פשט מדרדרת לאחרונה.
מוצרי תוכנה גרועים, לקוחות בורחים, בורחים גם מהחומרה, שלדעתי היא טובה מאוד, אבל יקרה.
IBM שיחקה טוב בצחית שנות ה-2000 עם התפתחות האינטרנט אבל הגיע לא מוכנה לעידן ה-big data.. לדעתי..

אבל.
אם לבדוק את הפרמטרים, מניה - מלבד החוב העצום - נראת אטרקטיבית
http://www.investopedia.com/articles/active-trading/022816/analyzing-ibms-debt-ratios-2016-ibm.asp

האם זהו חוב בעייתי?

daat99

מייסד
מנהל
הצמיחה שלה במהלך 5 השנים האחרונות הייתה 3.4% בלבד בעוד שהדיבידנד הוגדל ב-13.66% באותה התקופה.
  • מאיפה הגיע הכסף?
  • אולי זה מה שהגדיל את החובות?
צפי הצמיחה שלה ב-5 השנים הבאות עומד על 2.85% בלבד שזה אפילו פחות מהקצב המגוחך של ה-5 השנים הקודמות.

יחס חוב/נכס בפני עצמו לא אומר הרבה.
צריך להשוות אותו ליחס החוב/נכס של המתחרות ולראות אם החברה במצב יותר טוב/רע מהמתחרות שלה.

מב שמטריד אותי הרבה יותר מיחס החוב/נכס זו העובדה שהחברה כמעט ולא צמחה ב-5 השנים האחרונות והצפי הוא שהיא תצמח אפילו פחות ב-5 הבאות.
עם צמיחה שכזו לא רק שקצב הגדלת הדיבידנדים ככל הנראה לא ישרוד אלא שישנו סיכוי שהוא ייפסק לחלוטין.

michael123

Active Member
IBM מתחרה בכל מיני תחומים עם הרבה חברות, בתחום השרותים - עם Accenture ו-HP, בתחום החומרה עם Oracle ו-HP, DELL, בתחום התוכנה שוב עם Oracle, SAP

ב-"צמיחה ל-5 השנים הבאות" - הכוונה לעמודה ל-AE -?
איך מחושב הפרמטר הזה? משהו משכולל של תחזית אנליסטים?
עד כמה זה אמין?

daat99

מייסד
מנהל
ב-"צמיחה ל-5 השנים הבאות" - הכוונה לעמודה ל-AE -?
הכוונה לעמודה עם הכותרת: Estimated 5 year growth.

איך מחושב הפרמטר הזה?
שקלול של ציפיות אנליסטים והערכות החברה.

עד כמה זה אמין?
זה בהחלט לא "אמין" בהקשר של זה מה שיקרה בעתיד אבל זה כן מרים דגלים אדומים.
למה כולם חושבים שהחברה תצמח פחות ב-5 השנים הבאות מאשר ב-5 השנים הקודמות כאשר גם קודם זה היה קצב צמיחה נמוך מהממוצע?

mati_katz

Active Member
מחזיק בIBM לפני שנתיים בערך... ייתכן שזו טעות אבל אני שם בגלל היסטוריה שלה בדיבידנדים (לא בהכרח הגדלה תמידית) , המוצרים , היא כן נמצאת בכל הטרנדים החדשים של BIG DATA, מצד שני גם במוצרים פיזים שאפילו בטכניון מציגים עליהם מידי חודש, חודשיים .
כנראה יש לי חלק סנטימנטלי בהחזקה של המניה.

mati_katz

Active Member
אני מניח שתלוי בתמחור. כשהיא היתה לפני תקופה ב120-130$, זה היה עוד יחסית מעניין. ב180$ הנוכחי? מתרחק כמו מאש.
התמחור הזה צריך לנתח אותו לראות אם זה מחיר הוגן.
morningstar כותב 3 כוכבים כלומר זה לא כזה נורא כמו שאתה מתאר להתרחק אש

NamelessOne

New Member
morningstar כתבו. אז?...
ראית מה קורה להכנסות\רווחים שלהם? מיליון הבטחות על שלל תחומים שלא מתבטאות בשורה התחתונה. כבר שנים.

כאשר מדובר על הקצאת הנכסים שלנו, שאנחנו עובדים קשה מאוד להרוויחם (או שהכסף עבר קשה מאוד להרוויחם :) ), בעיני יש אלטרנטיבות טובות בהרבה.

mati_katz

Active Member
כן אני מכירץ מצד שני אני לא רואה שכל עסק בעולם הולך להחליף את המכונות מחשב שבעזרתם מנפיקים חשבוניות.
תיכנס לסופרמרקט כלשהו בעולם ותראה את הלוגו IBM בCASHMACHINE
אולי בעוד 15 שנה IBM לא תתקיים. בינתים אני אוסף את הדיבידנדים. גם KODAK נעלמה בסוף.
כשיהיה לי קצת זמן אתחיל לחקור שוב את עניין IBM... את החוב שלה שבזמנו בדקתי והיא לטווח מאוד ארוך.

למעלה תחתית