תודה על הפרסוםמגיע ספיןאוף שבו נוכל להחליף את כל המניות או חלק מהמניות ללא אירוע מס במניות KVH. כל הפעילות המשעממת עוברת לכל KVU הצמיחה נשארת ב JNJ.
שימו לב מחזיקי המניה
אני לא בטוח שהיא פטורה גם בישראל.ההחלפה הזו פטורה ממס כי זו החלפת מניות( לפחות בארהב) אם תרצה פחות גם אפשרי הכל לבחירתך.
טכנית, שתיהןמי מהחברות תהיה בעלת הרצף של חלוקת והגדלת הדיבידנדים ?
רק מה שרוציםמה עושים ?
חברה חדשה.מי זאת Kenvue ?
תלוי אם היא תחלק דיבידנד או תמתהמה.האם היא תקבל את הכבוד להיות שייכת למועדון המחלקות של JNJ ?
שאלה טובה.איך ועל סמך מה בדיוק מקבלים את ההחלטה הזאת ?
שהיא מתפצלת לשתי חברות.מה זה אומר על החברה ?
אף אחד לא יודע.לאן הולכים מייצרי הרווח לחלוקת דיבידנדים, JNJ או Kenvue ?
במקרה שלך, החברה הודיעה על הצעד הזה הרבה לפני שרכשת בעלות חלקית באמצעות מניות.לא הבנתי.
אני השקעתי בחברה x. מתוך מחקר ואמונה שמה שהיא עושה טוב עבורי.
עכשיו חברה x אומרת לי שהיא תקח חלק מהכסף שלי ותפתח חברה חדשה, עם משאבים מהחברה הישנה או לא, ושאני צריך לבחור באיזו חברה להיות מושקע ממחר.
איך זה הפך להיות בעיה שלי וזה חוקי ?
איזו חברה זאת ? JNJ או Kenvou ?בחרת להשקיע כסף בחברה איכותית בה אין לך יכולת לקבל החלטות ניהוליות, לרוב.
אתה לא.אני מקבל כך החלטה ניהולית
תגיד את המשפט הזה עשר פעמים לפני כל רכישההחלטות ההנהלה לא בהכרח מיטיבות איתי, בעל מניות חלקי.
בוא ניקח דוגמא אחרת.בוא ניקח דוגמא אחרת,
קניתי מניות של קוקה קולה, השקעתי בחברה, שמייצרת משקאות, ביניהן, קוקה קולה.
החברה מתפצלת לשתי חברות,
אחת תייצר קולה, ספרייט וכל מיני רעלים אחרים, ואחת תייצר כל מיני משקאות אחרים, אולי מוצלחים, אולי לא, גם הם עם נתח שוק, אבל הם לא קולה.
עכשיו אני צריך לבחור, באיזו חברה להשאר או לעבור, ואני צריך ללכת ולבדוק, אילו משקאות עוברים לאיזו חברה, מה נתח השוק שלהן לעומת קולה בייצור הרווחים, מי מהמשקאות בכלל לקראת סיום ייצור, ואז להחליט ?
נשמע הגיוני.
מה גורם לך לחשוב שהיא "פותחת חברה חדשה"?עכשיו חברה x אומרת לי שהיא תקח חלק מהכסף שלי ותפתח חברה חדשה
כך אני מבין את הדברים.במידה ואני מחזיק ורוצה להישאר עם מניות j&j ולא לקבל במקומם את מניות החברה המוצעת.
אז כל מה שנדרש ממני לעשות זה בעצם לא לעשות שום פעולה או לבחור באפשרות הראשונה.Option 1: Take no action נכון?
נכון מאוד.החברה מתפצלת לשתי חברות,
אחת תייצר קולה, ספרייט וכל מיני רעלים אחרים, ואחת תייצר כל מיני משקאות אחרים, אולי מוצלחים, אולי לא, גם הם עם נתח שוק, אבל הם לא קולה.
עכשיו אני צריך לבחור, באיזו חברה להשאר או לעבור, ואני צריך ללכת ולבדוק, אילו משקאות עוברים לאיזו חברה, מה נתח השוק שלהן לעומת קולה בייצור הרווחים, מי מהמשקאות בכלל לקראת סיום ייצור, ואז להחליט ?
מאוד.נשמע הגיוני.
זו אותה החברה - היא פשוט מתפצלת.איזו חברה זאת ? JNJ או Kenvou ?
אתה לא יודע.איך אני יודע מי תהיה זאת שמחזיקה את המוצרים המובילים בייצור רווח, וגם ! תחלק דיבידנד ברצף של מעל 50 שנה....
בשביל לקבל רמיזה לשאלה הזו אתה צריך לחקור המון.אני מקבל כך החלטה ניהולית שהיא לטובת החברה שקניתי...פה יש מצב שאני לא יכול לדעת אם הם מעבירים את כל הרווח לחברה החדשה כדי לרוקן מתוכן תביעות לחברה הישנה, לדוגמה.
ממש לא.החלטות ההנהלה לא בהכרח מיטיבות איתי, בעל מניות חלקי.
סליחה שאני חופר, אבל בטח שידעתי.על אותו המטבע גם לא ידעת זאת על אף מניה אחרת שכבר רכשת
אתה מבלבל בין ידעת מה קרה בעבר:סליחה שאני חופר, אבל בטח שידעתי.
ניסית לפנות אליהם לקבלת פרטים והם סירבו?עושים זאת בלי לשתף אותי באופן נהיר ובהיר, מה קורה עם כל הנתונים שהובילו לנ"ל.
אותי זה ממש לא מרגיז.וכמי שהוא הבעלים החלקי המאד מאד קטן של החברה, זה מהלך שבלשון המעטה, מרגיז.
על סמך לא לעשות כלום.בהתפצלויות שהיו בעבר בחברות שהחזקתם, על סמך מה ביצעתם החלטה ?
בדיוק.ועל סמך העבר, אני מקבל החלטות לגבי העתיד ומקווה שהעבר יצליח להתוות מגמה. אולי כן. אולי לא.
העבר שייך לשתיהן - זו אותה החברה.בחרתי ב JNJ על סמך העבר שלה, ועכשיו אני לא יודע אם העבר הזה ישוייך ל JNJ בחודש הבא, בקובץ של לאו, או ל Kenvou ?
אשמח לשמוע אם אתה עושה צעד כלשהו ואם כן, למה.המשעממת עוברת לכל KVU הצמיחה נשארת ב JNJ.