J&J

mraines

Active Member
מגיע ספיןאוף שבו נוכל להחליף את כל המניות או חלק מהמניות ללא אירוע מס במניות KVH. כל הפעילות המשעממת עוברת לכל KVU הצמיחה נשארת ב JNJ.
שימו לב מחזיקי המניה

סטרבו

Well-Known Member
מגיע ספיןאוף שבו נוכל להחליף את כל המניות או חלק מהמניות ללא אירוע מס במניות KVH. כל הפעילות המשעממת עוברת לכל KVU הצמיחה נשארת ב JNJ.
שימו לב מחזיקי המניה
תודה על הפרסום
אפשר קצת פרטים? מה המהלך המתוכנן?
גם עקרונית אבל גם טכנית לבעלי המניות.

mraines

Active Member
ממה שהבנתי מפרסומי החברה זה את הדבר הבא: החברה מתכוונת להוציא את כל הפעילות המשעממת שלה קרי תרופות ללא מרשם משחות שונות שמפו סבון וכו לחברה חדשה שאותה כבר הנפיקו בבורסה נקראת KVU כמדומני. בתוך החברה המקורית יישארו עסקי הצמיחה והדברים החדשניים בלבד. בעליה מניות יכולים לקבל בהחלפה אחד תמורת אחד פלוס בונוס של שבעה אחוז מניות בחברה החדשה. לדוגמא יש לך היום מאה מניות אתה יכול להחליף את הכל או חלק ולקבל במקומם את המניה החדשה. במקרה שתחליף את כל ה מאה תקבל במקומם מאה ושבע מניות. מה שיפה שאם יש לך לדוגמא רווח צבור במניות הישנות ההחלפה הזו פטורה ממס כי זו החלפת מניות( לפחות בארהב) אם תרצה פחות גם אפשרי הכל לבחירתך.

daat99

מייסד
מנהל
שלום לכולם
קיבלתי את ההודעה הבאה:

Johnson & Johnson has as offered to exchange its outstanding shares of common stock for up to 1,533,830,450 shares of Kenvue Inc common stock.

The terms of the offer are as follows (subject to proration):

Option 1: Take no action

Option 2: Tender Shares for Stock: receive approximately 107.53 USD of Kenvue common stock per 100 USD of JNJ common stock tendered and accepted **

מה עושים ?
מי זאת Kenvue ?
האם היא תקבל את הכבוד להיות שייכת למועדון המחלקות של JNJ ?

איך ועל סמך מה בדיוק מקבלים את ההחלטה הזאת ?
מה זה אומר על החברה ? לאן הולכים מייצרי הרווח לחלוקת דיבידנדים, JNJ או Kenvue ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
מה עושים ?
רק מה שרוצים :)
מי זאת Kenvue ?
חברה חדשה.

האם היא תקבל את הכבוד להיות שייכת למועדון המחלקות של JNJ ?
תלוי אם היא תחלק דיבידנד או תמתהמה.

איך ועל סמך מה בדיוק מקבלים את ההחלטה הזאת ?
שאלה טובה.
1. לא מקבלים החלטה
2. חוקרים לעומק ומחליטים לבד
מה זה אומר על החברה ?
שהיא מתפצלת לשתי חברות.

לאן הולכים מייצרי הרווח לחלוקת דיבידנדים, JNJ או Kenvue ?
אף אחד לא יודע.

לא הבנתי.
אני השקעתי בחברה x. מתוך מחקר ואמונה שמה שהיא עושה טוב עבורי.
עכשיו חברה x אומרת לי שהיא תקח חלק מהכסף שלי ותפתח חברה חדשה, עם משאבים מהחברה הישנה או לא, ושאני צריך לבחור באיזו חברה להיות מושקע ממחר.
איך זה הפך להיות בעיה שלי וזה חוקי ?

Div123

Well-Known Member
לא הבנתי.
אני השקעתי בחברה x. מתוך מחקר ואמונה שמה שהיא עושה טוב עבורי.
עכשיו חברה x אומרת לי שהיא תקח חלק מהכסף שלי ותפתח חברה חדשה, עם משאבים מהחברה הישנה או לא, ושאני צריך לבחור באיזו חברה להיות מושקע ממחר.
איך זה הפך להיות בעיה שלי וזה חוקי ?
במקרה שלך, החברה הודיעה על הצעד הזה הרבה לפני שרכשת בעלות חלקית באמצעות מניות.

בחרת לסכן את כספך, תוך בחירה בהשקעה סבילה על מנת להשיג הכנסה סבילה.
בחרת להשקיע כסף בחברה איכותית בה אין לך יכולת לקבל החלטות ניהוליות, לרוב.

hdd1

New Member
רוצה להבין
במידה ואני מחזיק ורוצה להישאר עם מניות j&j ולא לקבל במקומם את מניות החברה המוצעת.

אז כל מה שנדרש ממני לעשות זה בעצם לא לעשות שום פעולה או לבחור באפשרות הראשונה.Option 1: Take no action נכון?

בוא ניקח דוגמא אחרת,
קניתי מניות של קוקה קולה, השקעתי בחברה, שמייצרת משקאות, ביניהן, קוקה קולה.
החברה מתפצלת לשתי חברות,
אחת תייצר קולה, ספרייט וכל מיני רעלים אחרים, ואחת תייצר כל מיני משקאות אחרים, אולי מוצלחים, אולי לא, גם הם עם נתח שוק, אבל הם לא קולה.
עכשיו אני צריך לבחור, באיזו חברה להשאר או לעבור, ואני צריך ללכת ולבדוק, אילו משקאות עוברים לאיזו חברה, מה נתח השוק שלהן לעומת קולה בייצור הרווחים, מי מהמשקאות בכלל לקראת סיום ייצור, ואז להחליט ?
נשמע הגיוני.

בחרת להשקיע כסף בחברה איכותית בה אין לך יכולת לקבל החלטות ניהוליות, לרוב.
איזו חברה זאת ? JNJ או Kenvou ?

בחרתי JNJ, ועכשיו ההנהלה מחליטה, לפתוח חברה חדשה, שאולי תחלק דיבידנד ואולי לא.
ותעביר לשם חלק מהפעילות הרווחית, ואולי לא.

איך אני יודע מי תהיה זאת שמחזיקה את המוצרים המובילים בייצור רווח, וגם ! תחלק דיבידנד ברצף של מעל 50 שנה....

אני מקבל כך החלטה ניהולית שהיא לטובת החברה שקניתי...פה יש מצב שאני לא יכול לדעת אם הם מעבירים את כל הרווח לחברה החדשה כדי לרוקן מתוכן תביעות לחברה הישנה, לדוגמה.
החלטות ההנהלה לא בהכרח מיטיבות איתי, בעל מניות חלקי.

נערך לאחרונה ב:

Div123

Well-Known Member
אני מקבל כך החלטה ניהולית
אתה לא.
אתה מקבל החלטה לגבי ניהול תיק ההשקעות שלך.

תגיד את המשפט הזה עשר פעמים לפני כל רכישה

בוא ניקח דוגמא אחרת,
קניתי מניות של קוקה קולה, השקעתי בחברה, שמייצרת משקאות, ביניהן, קוקה קולה.
החברה מתפצלת לשתי חברות,
אחת תייצר קולה, ספרייט וכל מיני רעלים אחרים, ואחת תייצר כל מיני משקאות אחרים, אולי מוצלחים, אולי לא, גם הם עם נתח שוק, אבל הם לא קולה.
עכשיו אני צריך לבחור, באיזו חברה להשאר או לעבור, ואני צריך ללכת ולבדוק, אילו משקאות עוברים לאיזו חברה, מה נתח השוק שלהן לעומת קולה בייצור הרווחים, מי מהמשקאות בכלל לקראת סיום ייצור, ואז להחליט ?
נשמע הגיוני.
בוא ניקח דוגמא אחרת.
קנית מניות של חברת משקאות, וביום בהיר אחד החברה החליטה להתמזג עם חברת חטיפים. מה תעשה בנידון?
במשך הזמן החברה רכשה חברה שמייצרת מוצרים משיבולת שועל. מה תעשה בנידון?

אין לי מושג לגבי הפיצול של ג'ונסון וג'ונסון, מכיוון שלא התעניינתי ברכישת החברה.
אם אני יודע כבר כמה חודשים על הפיצול הצפוי, מה זה אומר על המחקר שלך?

אולי כדאי להמשיך במחקר ולבדוק מה קרה מאז 2012, עת נוסדה החברה אבווי, מפיצול של החברה מעבדות אבוט.

daat99

מייסד
מנהל
עכשיו חברה x אומרת לי שהיא תקח חלק מהכסף שלי ותפתח חברה חדשה
מה גורם לך לחשוב שהיא "פותחת חברה חדשה"?

במידה ואני מחזיק ורוצה להישאר עם מניות j&j ולא לקבל במקומם את מניות החברה המוצעת.

אז כל מה שנדרש ממני לעשות זה בעצם לא לעשות שום פעולה או לבחור באפשרות הראשונה.Option 1: Take no action נכון?
כך אני מבין את הדברים.

החברה מתפצלת לשתי חברות,
נכון מאוד.

נשמע הגיוני.
מאוד.
כשחברות הופכות להיות גדולות מדי הן עושות זאת כדרך קבע.
רצוי לזכור שדנו בדברים הללו לא מעט ואפילו דיברנו על קרן וויה שרכשה 30 חברות במהלך הייאוש הגדול ולמרות שהיא לא מכרה את ההחזקות שלה בחברות הקיימות ולא רכשה החזקות בחברות חדשות היא עדיין הגיעה ל-35 חברות שרק 2 מתוכן נרכשו במקור.
ה-28 "שנעלמו" וה-33 "שצצו" זה בדיוק ההתפצלויות וההתמזגויות כמו בדוגמא הנוכחית (וכמו ACE, DOV ו-UTX שנרכשו בתיק דיבידעת).

איזו חברה זאת ? JNJ או Kenvou ?
זו אותה החברה - היא פשוט מתפצלת.

איך אני יודע מי תהיה זאת שמחזיקה את המוצרים המובילים בייצור רווח, וגם ! תחלק דיבידנד ברצף של מעל 50 שנה....
אתה לא יודע.
על אותו המטבע גם לא ידעת זאת על אף מניה אחרת שכבר רכשת וגם לא תדע זאת על אף מניה שתרכוש בעתיד (כולל לא על קרנות סל).

אני מקבל כך החלטה ניהולית שהיא לטובת החברה שקניתי...פה יש מצב שאני לא יכול לדעת אם הם מעבירים את כל הרווח לחברה החדשה כדי לרוקן מתוכן תביעות לחברה הישנה, לדוגמה.
בשביל לקבל רמיזה לשאלה הזו אתה צריך לחקור המון.
לפני שאתה מתחיל חשוב לזכור שאפילו אנשי מקצוע שמבצעים את המחקרים הללו באופן יומיומי ובמקצועיות צודקים בסדר גודל של הטלת מטבע...

ממש לא.
החלטות ההנלה מהולות באינטרסים אישיים שאין לך יכולת לנטרל.
לרוב כשמתקבלת החלטה שהאינטרס האישי בה מאוד בוטה אז ישנם גופים שמתארגנים להגשת תובענות ייצוגיות.
אם המשקיעים הגדולים (המוסדיים שמשקיעים את הכסף של עצמם ולא של הלקוחות) יחשבו שזו החלטה שפוגעת בחברה הם כבר יארגנו מחאה מתוקשרת היטב (ראה לדוגמא קארל אייקן וכמות התביעות שהוא מגיש נגד דירקטוריונים אחרי "פסטיבל" מתוקשר היטב).

על אותו המטבע גם לא ידעת זאת על אף מניה אחרת שכבר רכשת
סליחה שאני חופר, אבל בטח שידעתי.
JNJ היא חברה רווחית שמחלקת דיבידנד מעל 50 שנה עם סדרת מוצרים שעד לפני שלוש דקות כשבדקתי, מייצרים רווחים, שמאפשרים הגדלת דיבידנד, מעל 3% בשנה, ברצף היסטורי.
את זה ידעתי בוודאות.

מרגע הפיצול, כל המידע ההיסטורי הזה, שקול לכלום, כי האנשים בחברה שמחליטים איך לפצל, עושים זאת בלי לשתף אותי באופן נהיר ובהיר, מה קורה עם כל הנתונים שהובילו לנ"ל.
עכשיו, זה הופך להימור נטו.
וכמי שהוא הבעלים החלקי המאד מאד קטן של החברה, זה מהלך שבלשון המעטה, מרגיז.

ועכשיו לצד טכני.
בהתפצלויות שהיו בעבר בחברות שהחזקתם, על סמך מה ביצעתם החלטה ?
תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
סליחה שאני חופר, אבל בטח שידעתי.
אתה מבלבל בין ידעת מה קרה בעבר:
"JNJ הייתה חברה רווחית שחילקה דיבידנד מעל 50 שנה עם סדרת מוצרים שעד לפני שלוש דקות כשבדקתי, ייצרו רווחים, שאיפשרו הגדלת דיבידנד, מעל 3% בשנה, ברצף היסטורי. "
לבין לא ידעת ולא תדע מה יקרה בעתיד:
"JNJ תהיה חברה רווחית שתחלק דיבידנד מעל 50 שנה עם סדרת מוצרים שעד לפני שלוש דקות כשבדקתי, ייצרו רווחים, שיאפשרו הגדלת דיבידנד, מעל 3% בשנה, ברצף היסטורי."

נ.ב.
ההווה הפך לעבר עוד לפני שסיימת לקרוא את המשפט הזה...

עושים זאת בלי לשתף אותי באופן נהיר ובהיר, מה קורה עם כל הנתונים שהובילו לנ"ל.
ניסית לפנות אליהם לקבלת פרטים והם סירבו?
עברת על כך המסמכים שהם הציגו לציבור בהקשר הזה מאז שההודעה הראשונה על הכוונה לעשות זאת פורסמה?
וכמי שהוא הבעלים החלקי המאד מאד קטן של החברה, זה מהלך שבלשון המעטה, מרגיז.
אותי זה ממש לא מרגיז.
זה כל כך לא מרגיז אותי שזה מאוד לא מעניין (ברמה האישית) :)

בהתפצלויות שהיו בעבר בחברות שהחזקתם, על סמך מה ביצעתם החלטה ?
על סמך לא לעשות כלום.
תזכור שה-"מתים" מנצחים את ה-"חיים" :)

הקובץ של לאו, הוא קובץ עבר,
החברות בקינגז, הן קינגז בעבר,
המחקר מזכה בפרס הנובל, הוא בעבר,
כל המידע הוא בעבר.
ועל סמך העבר, אני מקבל החלטות לגבי העתיד ומקווה שהעבר יצליח להתוות מגמה. אולי כן. אולי לא.

שאלה פשוטה,
בחרתי ב JNJ על סמך העבר שלה, ועכשיו אני לא יודע אם העבר הזה ישוייך ל JNJ בחודש הבא, בקובץ של לאו, או ל Kenvou ?
מי משתיהן תקבל את העבר של מחלקת הדיבידנד ?
או שזה לא ידוע ? או שתיהן ?

daat99

מייסד
מנהל
ועל סמך העבר, אני מקבל החלטות לגבי העתיד ומקווה שהעבר יצליח להתוות מגמה. אולי כן. אולי לא.
בדיוק.
בחרתי ב JNJ על סמך העבר שלה, ועכשיו אני לא יודע אם העבר הזה ישוייך ל JNJ בחודש הבא, בקובץ של לאו, או ל Kenvou ?
העבר שייך לשתיהן - זו אותה החברה.

mraines

Active Member
כל מי ששאל פה איך יתכן שעושים דבר כזה אחרי שאתם השקעתם ב א. אז אם אתם רוצים להישאר עם אחזקות זהות כמו שהיו לפני הודעת הפיצול כל מה שצריך לעשות זה להמיר רק חצי מהמניות שלכם לחברה החדשה. תמורת זה תקבלו בעלות בשתי החברות בדיוק כמו שהיה לכם לפני הפיצול. בכדי לעודד אותכם יש גם סוכריה. החצי שתמירו יקבלו אקסטרא שבעה אחוז מניות. אני אישית לא עושה כלום, נשאר ב JJ שמח שהחברה מוציאה את המוצרי מכולת וסופר מהחברה. וסיבה שנייה שאיני יודע את השלכות המיסוי ולא מעוניין לבזבז זמן על ויכוחים עם הבנק. אבל יתכן שבחברה עצמאית בניהול עצמאי ינוהל גם בצורה יותר יעילה ורווחית...

למעלה תחתית