מה זה Maintenance margin ?
אתה יכול
לראות את השיעור הזה באינטראקטיב ברוקרס.
להבנתי, זה מייצג את רמת המינוף שאינטראקטיב ברוקרס מאפשרים לך
לאחר סיום יום המסחר שבו רכשת את הנכס לפני שהם מתחילים למכור לך נכסים בכפיה.
That means that an investor buying $10,000 of stock ABC Corporation will pay $5,000 and borrow the remaining $5,000 from his/her broker. That concept underlies the idea of initial margin, while the notion of maintenance margin is what the investor must maintain at a minimum to support the position. During the day, the investor must have at least 25% of the value of purchased securities in his account. Should the value of his/her shares decline, the broker will insist on the client adding cash to the minimum required levels.
לפי הדוגמא שהם הציגו:
בשביל לקנות מניות בשווי 10 אלף דולר המשקיע צריך להפקיד 5000 דולר וללוות 5000 דולר מאינטראקטיב.
בשביל לשמר את הפוזיציה בסוף יום העסקים אז שווי המניה צריך להיות גבוה מספיק כך שהחוב של המשקיע לאינטראקטיב (5000 דולר) הוא פחות מ-75% ממחיר המניות.
במלים אחרות: מחיר המניות חייב להיות
לפחות 6,666.67 דולר (5000 דולר הלוואה מאינטראקטיב ועוד 1666.67 דולר ששייכים למשקיע = ה-1666.67 דולר זה 25% מהסכום הכולל).
ואם כבר, אז גם לגבי Buying power
שם מופיע מספר שהוא פי 6 מהסכום שמחזיק מניות
זה שילוב של המינוף ההתחלתי (ה-5000 דולר שהצגנו) עם עוד גורמים שהם מחשבים ולא באמת משנים כל כך כי זה לא משפיע על המימוש בכפיה (כל עוד עומדים ביחס המינוף).
האם אני יכול לקנות בכולו מניה X ?
בגדול "כוח הקניה" זה הסכום המקסימלי שאינטראקטיב מאפשרים לך לבצע בו פעולות ו-"להגיע לקצה גבול המינוף שהם מרשים".
מומלץ בחום לעולם לא להתקרב לסכומים הללו!
בכמה היא צריכה לרדת כדי שיחלטו לי את כל הסכום ?
במהלך יום העסקים - מעט מאוד.
בסוף יום העסקים: כמעט ב-33%.
נ.ב.
אינטראקטיב (וברוקרים/בנקים אחרים) נוטים להקשיח את דרישות המינוף כשהשווקים תנודתיים כך שבהחלט ייתכן מצב שבו המשקיע ילך לישון (בישראל לפני 23:00) עם דרישת מינוף של X ולקום בבוקר להודעה שדרישת המינוף השתנתה ל-Y ומכרו לו כבר את המניות...
אני ממליץ בחום להתרחק מגבולות המינוף ככל הניתן ולהשתמש במינוף רק כשבאמת יש בו צורך ובאופן מינימליסטי.