META

19yoboy

Well-Known Member
חישבתי את תשואת הדיבידנד, יצא לי שהתשואה הינה 4.21%, האם נכון לחשב תשואת דיבידנד של מניה שנמצאת בחיתוליה במשחק הדיבידנד או שמא צריך לחכות להתפתחויות בגזרתה ולחכות פרק זמן מסוים לפני החישוב?
אגב, למה לדעתכם החברה החליטה לחלק דיבידנד? עודף מזומן או סיבה ששמורה למאחורי הקלעים?

daat99

מייסד
מנהל
האם נכון לחשב תשואת דיבידנד של מניה שנמצאת בחיתוליה במשחק הדיבידנד
השוק עדיין לא מתייחס אליה כאל "חברה שמקפידה לחלק ולהגדיל את הדיבידנדים בכל שנה" והיא לא מתומחרת בהתאם.

מא צריך לחכות להתפתחויות בגזרתה ולחכות פרק זמן מסוים לפני החישוב?
יש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונה :)

למה לדעתכם החברה החליטה לחלק דיבידנד?
אולי בשביל למשוך משקיעים.
אם זה מייצג התחלה של רצף הגדלת דיבידנדים אז זה לרוב נובע מהחלטת הדירקטוריון שהם מיצוא את אפשרויות ההתרחבות הרווחיות שלהם ואין להם סיבה לשמור את הכספים.
מכיוון שהחברה פיטרה המון עובדים השנה אני לא בונה על הסיבה הזו יותר מדי.

לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם. כי חברה שמחלקת דיבידנד מבינה שהיא כבר לא יכולה לצמוח (נכתב בהומור…)
נכתב בהומור אבל החלק השני הוא מאוד נכון.

19yoboy

Well-Known Member
לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם
אתה חושב שמשקיעי ערך מושקעים בMETA עם PE של 30 +?
סתם, תודה על ההודעה וההומור:).

השוק עדיין לא מתייחס אליה כאל "חברה שמקפידה לחלק ולהגדיל את הדיבידנדים בכל שנה" והיא לא מתומחרת בהתאם.
תודה. זה תהליך ארוך עד שהשוק מתמחר אותה בהתאם? מהו כולל? כי אני חשבתי שהוא מתמחר אותה בכל שניה ושניה..

יש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונה :)
למה אתה חושב שחברה כזו לא תעלה בסינון (כנראה) אף פעם? למה שהיא לא תרצה לעלות בסינון שלנו (חוץ מהעובדה שהיא לא מודעת לקיומו;))?
כלומר, מה יש בסינון שלא משתלם לחברה לעשות? אני אנחש משהו אחד: תשואת דיבידנד נמוכה מזו של השוק או שאולי לא, בשביל למשוך משקיעים היא תרצה תשואת דיב' גבוהה..

אם זה מייצג התחלה של רצף הגדלת דיבידנדים אז זה לרוב נובע מהחלטת הדירקטוריון שהם מיצוא את אפשרויות ההתרחבות הרווחיות שלהם ואין להם סיבה לשמור את הכספים.
תודה רבה על המידע.

אולי בשביל למשוך משקיעים.
אתה חושב שכל התהליך של:
משיכת משקיעים - מחיר המניה עולה - החברה נהנית מהיתרונות של עליה במחיר המניה שלה - מבצעת BUYBACK וכו' וכו',
משתלם לחברה מבחינה כלכלית (חלוקת הדיבידנד)? כי ברור לי שיש לחברה את האינטרס שלה והוא ממש לא לחלק כסף לציבור.

daat99

מייסד
מנהל
זה תהליך ארוך עד שהשוק מתמחר אותה בהתאם? מהו כולל?
לא ידוע.

אני חשבתי שהוא מתמחר אותה בכל שניה ושניה..
הציבור משגר הוראות רכישה ומכירה בכל שניה ושניה אבל כפי שכבר הבנת השוק לא בהכרח משגר את ההוראות הללו "כי קרה משהו לחברה" כך שזה לא אומר הרבה.
מחיר המניות הוא תנודתי ברמת השניות, בחברה עצמה לא קורה כלום ברמת השניות הבודדות...

למה אתה חושב שחברה כזו לא תעלה בסינון (כנראה) אף פעם?
לא אמרתי אף פעם.
מה התנאי הראשון בסינון? 25 שנות הגדלת דיבידנד לפחות?
ב-25 שנה אתה יכול:
* להתחתן
* לגדל ילד
* לראות אותו מתגייס
* לראות אותו משתחרר
* לראות אותו מוצא עבודה ראשונה במטבח בשביל לממן טיול
* לראות אותו יוצא לטיול של שנה
* לראות אותו חוזר מהטיול
ועדיין יכול להשאר לך זמן אקסטרא.
בכל התקופה הזו החברה חייבת להמשיך להקפיד להגדיל את הדיבידנדים בכל שנה.

תשים לב שכל זה רק בשביל התנאי הראשון בסינון - מה עם שאר התנאים?

מה יש בסינון שלא משתלם לחברה לעשות?
זה לא עניין של משתלם.
גם אם הדירקטוריון של META מחליט היום להציב על דגלו יעד של עלייה בסינון של @daat99 בתיק דיבידעת הוא עדיין צריך לעבוד על זה עוד לפחות 24-25 שנה...

בשביל למשוך משקיעים היא תרצה תשואת דיב' גבוהה..
זו מלכודת דיבידנדים והיא מושכת משקיעים שלא מבינים יותר מדי שזה לא ישים לאורך זמן.

משתלם לחברה מבחינה כלכלית (חלוקת הדיבידנד)? כי ברור לי שיש לחברה את האינטרס שלה והוא ממש לא לחלק כסף לציבור.
הדירקטוריון ובעלי התפקידים הם בעצמם בעלי מניות משמעותיים.
האם אתה באמת חושב שאין לדירקטוריון ובעלי התפקידים הבכירים אינטרס להעביר כספים משמעותיים מחשבון הבנק של החברה לחשבון הבנק הפרטי שלהם בנוסף למשכורות השוטפות בדמות דיבידנדים?

הם לא מחלקים כסף לציבור - הם מחלקים כסף לעצמם.

מה אתה מעדיף:
לקבל חצי דולר כשמישהו אחר מקבל גם חצי דולר?
לא לקבל כלום העיקר שהאחר לא יקבל כלום גם כן...

19yoboy

Well-Known Member
לא ידוע.

הציבור משגר הוראות רכישה ומכירה בכל שניה ושניה אבל כפי שכבר הבנת השוק לא בהכרח משגר את ההוראות הללו "כי קרה משהו לחברה" כך שזה לא אומר הרבה.
מחיר המניות הוא תנודתי ברמת השניות, בחברה עצמה לא קורה כלום ברמת השניות הבודדות...

לא אמרתי אף פעם.
מה התנאי הראשון בסינון? 25 שנות הגדלת דיבידנד לפחות?
ב-25 שנה אתה יכול:
* להתחתן
* לגדל ילד
* לראות אותו מתגייס
* לראות אותו משתחרר
* לראות אותו מוצא עבודה ראשונה במטבח בשביל לממן טיול
* לראות אותו יוצא לטיול של שנה
* לראות אותו חוזר מהטיול
ועדיין יכול להשאר לך זמן אקסטרא.
בכל התקופה הזו החברה חייבת להמשיך להקפיד להגדיל את הדיבידנדים בכל שנה.

תשים לב שכל זה רק בשביל התנאי הראשון בסינון - מה עם שאר התנאים?

זה לא עניין של משתלם.
גם אם הדירקטוריון של META מחליט היום להציב על דגלו יעד של עלייה בסינון של @daat99 בתיק דיבידעת הוא עדיין צריך לעבוד על זה עוד לפחות 24-25 שנה...

זו מלכודת דיבידנדים והיא מושכת משקיעים שלא מבינים יותר מדי שזה לא ישים לאורך זמן.

הדירקטוריון ובעלי התפקידים הם בעצמם בעלי מניות משמעותיים.
האם אתה באמת חושב שאין לדירקטוריון ובעלי התפקידים הבכירים אינטרס להעביר כספים משמעותיים מחשבון הבנק של החברה לחשבון הבנק הפרטי שלהם בנוסף למשכורות השוטפות בדמות דיבידנדים?

מה אתה מעדיף:
לקבל חצי דולר כשמישהו אחר מקבל גם חצי דולר?
לא לקבל כלום העיקר שהאחר לא יקבל כלום גם כן...

תודה רבה.

סטרבו

Well-Known Member
הנה דוגמא יפה
סטיב באלמר מחזיק מעל 300 מיליון מניות של מיקרוסופט מימיו כמנכ״ל. יכניס השנה כמעט מיליארד $ רק מדיבידנדים (ברוטו, לא יודע מה מצב המס שלו).

מומו

Well-Known Member
לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם
...יום לפני האקס, כי בחלוקת דיבידנד המחיר מתקן בדיוק בגובה הדיבידנד... בקיצור יום חג לסוחרי האופציות :)

יש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונה
אהבתי !
אבל, מיזוגים \ פיצולים \ התמזגויות ושות' יכולים להביא אותנו למצב שאנחנו כן נשקיע בחלק מהחברה...
אפרופו למה שדיברנו (כוח הדיבור) בפוסט אחר - אם כבר יהיה מיזוג \ פיצול, אני רק מקווה שישנו את שם החברה למשהו יותר חי ;)

או שהתייעלות...

למי שלא הספיק לראות את הקפיצה במחיר:
360

daat99

מייסד
מנהל
אבל, מיזוגים \ פיצולים \ התמזגויות ושות' יכולים להביא אותנו למצב שאנחנו כן נשקיע בחלק מהחברה...
בוודאי - קוקה קולה למשל יכולה לרכוש אותה :)
בין 1982 ל-1989 קוקה קולה הייתה הבעלים של "קולומביה פיקצ'ורס" והביאה אלינו סרטים אהובים כגון:
Moscow on the Hudson
The Karate Kid
ו-Silverado
אפרופו למה שדיברנו (כוח הדיבור) בפוסט אחר - אם כבר יהיה מיזוג \ פיצול, אני רק מקווה שישנו את שם החברה למשהו יותר חי ;)
:)
למיטב זכרוני ג'ובס לקח את השם מהתורה: עץ הדעת (התפוח) של גן עדן.

daat99

מייסד
מנהל
עכשיו אתה מבין את החשיבות להתפלל על הגאולה... שזו תגיע כל המחלוקות יפתרו
הרסת לי - עכשיו אני צריך להחליט אם אני מעדיף גאולה בלי מחלוקות ומחירי המניות דיבידנד ינסקו לשמיים או שהגאולה תתעכב ואני אוכל לקנות עוד מניות דיבידנד במחיר סביל...

מומו

Well-Known Member
הרסת לי - עכשיו אני צריך להחליט אם אני מעדיף גאולה בלי מחלוקות ומחירי המניות דיבידנד ינסקו לשמיים
אין סוף לזה, וכמו שתיארת לעצמך גם על זה יש מחלוקת - האם אחרי הגאולה המצב ישאר כמו שהוא (אדם לעמל יולד) או שנהיה ממש משועמים ללא עמל וטורח... קטונתי אין לזה סוף

אגלה לך בסוד שתיק דיבידעת כבר מתמחר את הגאולה וקבע ת"ע עם רכישות קבועות, ללא רגשות וללא קשר למצב השוק ומצב הגאולה

אבל, תהא סמוך ובטוח שתמיד עדיף גאולה, בלי/עם דיבידנדים יצייבים וגדלים...
לפחות אני יודע שהיהודים מתפללים על כך 3 פעמים ביום ועוד בכל מיני הזדמנויות

לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על האם לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על כל דבר :)
קריאה שניה הזכירה לי את הקושי בהבנה שלי בנושא דומה (סחור סחור) וזה הולך כך:
ישנם מצוות מדאורייתא שאלו הם מצוות מהתורה, וישנם מצוות מדרבנן שאלו הם מצוות שהחליטו עליהם חז"ל. איך אנו יודעים שמצווה א' היא מדאורייתא? חז"ל גילו לנו. אבל בעצם זו החלטה שלהם להגדיר שהמצווה הזו מדאורייתא, אז בעצם היא לא מדאורייתא כי חז"ל הם אלו שהגדירו אותה...שוב קטונתי. אין לזה סוף...

על זה נאמר: "הפוך בה והפוך בה דכולה בה"

daat99

מייסד
מנהל
אין סוף לזה, וכמו שתיארת לעצמך גם על זה יש מחלוקת - האם אחרי הגאולה המצב ישאר כמו שהוא (אדם לעמל יולד) או שנהיה ממש משועמים ללא עמל וטורח... קטונתי אין לזה סוף
אם נהיה ממש משועממים אז לא יהיו מניות דיבידנד אבל נהיה ממש משומעממים - יש לי בעיות אחרות בחיים...
אם המצב יישאר אז חזרנו לכך שאני רוצה לקנות מניות דיבידנד בהנחה אבל לא יהיו מחלוקות אז כולם ירצו גם ולא תהיה הנחה...

במלים אחרות דפקת אותי מכל הכיוונים :(

אגלה לך בסוד שתיק דיבידעת כבר מתמחר את הגאולה וקבע ת"ע עם רכישות קבועות, ללא רגשות וללא קשר למצב השוק ומצב הגאולה
תיק דיבידעת קבע ת"ע, @daat99 עדיין רוצה לשלם פחות - הפסיכולגיה מנצחת את המתמטיקה.

לפחות אני יודע שהיהודים מתפללים על כך 3 פעמים ביום ועוד בכל מיני הזדמנויות
היהודים גם מתפללים ש-"יהיה בסדר".
הילד ילך למבחן ויקבל ציון "בסדר" (אם תקבל 100 ניקח לך את הטלפון ולא נרשה לך לשחק במחשב שבוע!).
נתגייס לצבא ונהיה "בסדר" (אם תקבל צל"ש אנחנו נתכחש לחלקך במשפחה - רק "בסדר" מקובל אצלנו!).
נלך לעבוד ונהיה "בסדר" (שלא תעיז להפוך למנכ"ל, רק "בסדר" קביל כאן!).

אני לא סומך על תפילות שכאלו :)

ישנם מצוות מדאורייתא שאלו הם מצוות מהתורה, וישנם מצוות מדרבנן שאלו הם מצוות שהחליטו עליהם חז"ל. איך אנו יודעים שמצווה א' היא מדאורייתא? חז"ל גילו לנו. אבל בעצם זו החלטה שלהם להגדיר שהמצווה הזו מדאורייתא, אז בעצם היא לא מדאורייתא כי חז"ל הם אלו שהגדירו אותה...שוב קטונתי. אין לזה סוף...
אכן, היהדות זה עם הספר ללא ספק :)

talco

Well-Known Member
אבל בעצם זו החלטה שלהם להגדיר שהמצווה הזו מדאורייתא, אז בעצם היא לא מדאורייתא כי חז"ל הם אלו שהגדירו אותה...שוב קטונתי. אין לזה סוף...
יפה!
אבל כשמצווה היא דאורייתא בדר"כ מובא רפרנס מהתורה לכך לא?
גם יש פעמים שחז"ל ביטלו מצווה מדאורייתא, שזה מפתיע, אבל מעיד על יושרתם (לא היו חייבים לגלות לנו שזה דאורייתא).

מומו

Well-Known Member
במלים אחרות דפקת אותי מכל הכיוונים
ח"ו המחלוקות יפתרו רק בענייני היהדות, אל תדאג ישאר עוד מספיק דברים על מה לריב.. :)

היהודים גם מתפללים ש-"יהיה בסדר".
כנראה שאני לא יורד לסוף דעתך, האם אתה מנסה לטעון שהיהודים מתפללים לבינוניות? או שואפים לבינוניות?

לגבי תפילה, לענ"ד זה לא מדויק - ברכת "רפואה שלמה", "גאולה שלמה" אלו לא תפילות לחצי רפואה או חצי גאולה.
תפילה לשלום החיילים והחטופים - זה לכל החיילים והחטופים ולא ח"ו לחלק מהם
תפילת האם על הבנים, תפילת הדרך ועוד כהנה וכהנה... לא ידוע לי שיהודים מתפללים אותם על חצי בנים/דרך...

לגבי השאיפות הבינוניות - לענ"ד המטרות שונות ולכן נראה לציבור א' שהשאיפות של ציבור ב' הם בינוניות.

הילד ילך למבחן ויקבל ציון "בסדר" (אם תקבל 100 ניקח לך את הטלפון ולא נרשה לך לשחק במחשב שבוע!).
נתגייס לצבא ונהיה "בסדר" (אם תקבל צל"ש אנחנו נתכחש לחלקך במשפחה - רק "בסדר" מקובל אצלנו!).
נלך לעבוד ונהיה "בסדר" (שלא תעיז להפוך למנכ"ל, רק "בסדר" קביל כאן!).
אני מכיר דברים שונים:
הילד ישקיע בלימודים ילך למבחן ויעשה את הכי טוב שהוא יכול. מאיפה הבאת את הסיפור שאם תקבל 100 ניקח לך את המחשב?!

(אם) נתגייס לצבא אז נתרום את המקסימום שאנחנו יכולים לטובת עם ישראל וארץ ישראל. אם תקבל צל"ש זו גאוות משפחה !

(אם) נצא לעבודה, נשתדל לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר. העבודה היא רק אמצעי ולא מטרה לשם השגת כסא המנכ"ל. אם הגעת לשם - גאווה לכל המשפחה, לחברים למכרים ולשכנים !

אני חושב שיש כאן קצת בלבול, הציבור "המיוחד" שאני חושב שאתה מתכוון אליו שם לעצמו מטרה שונה ממה שרוב האוכלוסיה חושבת - אין לו מטרה להיות מנכ"ל, להצליח בפסיכומטרי או לקבל צל"ש. סולם הערכים שלהם שונה בתכלית.
אבל אם בדרך למטרה שלו יש צורך לקבל צל"ש - אז הוא יעשה זאת, וכן על זה הדרך בשאר הדברים שציינת.

גם אם יש ציבור שבמזיד פועל כדי לא להיות מנכ"ל ולא לקבל צל"ש - לענ"ד הם הקיצוניים המיעוט שבמיעוט שלא נספר. אני לא מכיר כאלה..

אני לא סומך על תפילות שכאלו :)
לשמחתי לא מכיר תפילת אם - "ריבונו עולם, זכני שיהיו בניי מקבלים ציון מתחת ל80 בכל מקצועות הטומאה (פירוש למקצועות החול), ואם ח"ו יצטרכו לקבל צל"ש אנא אעבר חרפה זו ממשפחתי"

אני כן מכיר תפילת אם: "רִבוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם: זַכֵּנוּ שֶׁיִּהְיוּ בָּנֵינוּ מְאִירִים בַּתּוֹרָה, וְיִהְיוּ בְּרִיאִים בְּגוּפָם וְשִׂכְלָם, בַּעֲלֵי מִדּוֹת טוֹבוֹת, עוֹסְקִים בַּתּוֹרָה לִשְׁמָהּ. וְתֵן לָהֶם חַיִּים אֲרֻכִּים וְטוֹבִים"

אבל כשמצווה היא דאורייתא בדר"כ מובא רפרנס מהתורה לכך לא?
אמת, אבל לכל המצוות יש רפרנס מהתורה, אחרת אין הוכחה שיש מצווה כזו. הרי רוב הלימוד בתלמוד מובאים שם פסוקים מהתורה ומהם מוכיחים שצריך לעשות כך ולא אחרת

גם יש פעמים שחז"ל ביטלו מצווה מדאורייתא
נושא במחלוקת איך לא?! :)
אאל"ט השאלה מופיעה בגמרא, האם לחז"ל יש כוח לעקור משהו מהתורה או שהם לא יכולים?
כמו שציינתי לפני כמה הודעות... אין סוף קטונתי מלהבין הכל...

daat99

מייסד
מנהל
האם אתה מנסה לטעון שהיהודים מתפללים לבינוניות? או שואפים לבינוניות?
השקעה מחקה מדד => רק בינוני, שלא בטעות תנצח.
יהיה בסדר => לא מצויין - רק בסדר.
איך אתה מרגיש? אני מרגיש טוב, תודה לאל => למה לא מצויין?

ילדים קטנים שואפים למצויינות, איפשהו בדרך הציבור לימד את רובם לשאוף לבינוניות.
תפילה לשלום החיילים והחטופים
למה לא תפילה לשגשוג כל תושבי כדור הארץ?
תפילת האם על הבנים
ומה עם הבנות?
הברכה מוגבלת, בואי נתפלל רק על הבנים ושהבנות יתמודדו?
תפילת הדרך
וכשנגיע לא צריך?
למה לא תפילה על כל המכלול? הדרך הלוך, ההגעה, השהייה, הדרך חזור, ההישארות בבית וכו'.

לא ידוע לי שיהודים מתפללים אותם על חצי בנים/דרך...
תפילה על הבנים = תפילה על חצי הצאצאים (רק הבנים, בלי הבנות) :)

מאיפה הבאת את הסיפור שאם תקבל 100 ניקח לך את המחשב?!
מהדרישה שהילד צריך לקבל ציון "בסדר" הרי התחלנו ב-"יהיה בסדר" ולא ב-"יהיה 100" :)

(אם) נתגייס לצבא אז נתרום את המקסימום שאנחנו יכולים לטובת עם ישראל וארץ ישראל. אם תקבל צל"ש זו גאוות משפחה !
אני מכיר באופן אישי קרוב משפחה שיתרום הרבה יותר למולדת אם הוא יתברג לחברה ביטחונית בהייטק מאשר יתגייס לצבא.
הוא כמובן רוצה להיות סיירת, לך תבין ילדים :)
**נ.ב. אם אתה קורא את זה אז אתה יודע שאני מדבר עליך!**

אם תקבל צל"ש זו גאוות משפחה !
יש דברים יותר מועילים למולדת מפעולות שהובילו לקבלת צל"שים.

נצא לעבודה, נשתדל לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר. העבודה היא רק אמצעי ולא מטרה לשם השגת כסא המנכ"ל. אם הגעת לשם - גאווה לכל המשפחה, לחברים למכרים ולשכנים !
רוב העובדים שנתקלתי בהם בחיי היו עסוקים בהתבכיינות על כמה רע להם וכמה הם לא רוצים לעבוד.
לא בדיוק האנשים שמנסים להצטיין...

אני כן מכיר תפילת אם: "רִבוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם: זַכֵּנוּ שֶׁיִּהְיוּ בָּנֵינוּ מְאִירִים בַּתּוֹרָה, וְיִהְיוּ בְּרִיאִים בְּגוּפָם וְשִׂכְלָם, בַּעֲלֵי מִדּוֹת טוֹבוֹת, עוֹסְקִים בַּתּוֹרָה לִשְׁמָהּ. וְתֵן לָהֶם חַיִּים אֲרֻכִּים וְטוֹבִים"
מעניין למה הושמטו הבנות מהתפילה :)

למעלה תחתית