לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם. כי חברה שמחלקת דיבידנד מבינה שהיא כבר לא יכולה לצמוח (נכתב בהומור…)אגב, למה לדעתכם החברה החליטה לחלק דיבידנד?
השוק עדיין לא מתייחס אליה כאל "חברה שמקפידה לחלק ולהגדיל את הדיבידנדים בכל שנה" והיא לא מתומחרת בהתאם.האם נכון לחשב תשואת דיבידנד של מניה שנמצאת בחיתוליה במשחק הדיבידנד
יש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונהמא צריך לחכות להתפתחויות בגזרתה ולחכות פרק זמן מסוים לפני החישוב?
אולי בשביל למשוך משקיעים.למה לדעתכם החברה החליטה לחלק דיבידנד?
נכתב בהומור אבל החלק השני הוא מאוד נכון.לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם. כי חברה שמחלקת דיבידנד מבינה שהיא כבר לא יכולה לצמוח (נכתב בהומור…)
אתה חושב שמשקיעי ערך מושקעים בMETA עם PE של 30 +?לגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם
תודה. זה תהליך ארוך עד שהשוק מתמחר אותה בהתאם? מהו כולל? כי אני חשבתי שהוא מתמחר אותה בכל שניה ושניה..השוק עדיין לא מתייחס אליה כאל "חברה שמקפידה לחלק ולהגדיל את הדיבידנדים בכל שנה" והיא לא מתומחרת בהתאם.
למה אתה חושב שחברה כזו לא תעלה בסינון (כנראה) אף פעם? למה שהיא לא תרצה לעלות בסינון שלנו (חוץ מהעובדה שהיא לא מודעת לקיומויש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונה![]()
תודה רבה על המידע.אם זה מייצג התחלה של רצף הגדלת דיבידנדים אז זה לרוב נובע מהחלטת הדירקטוריון שהם מיצוא את אפשרויות ההתרחבות הרווחיות שלהם ואין להם סיבה לשמור את הכספים.
מכיוון שהחברה פיטרה המון עובדים השנה אני לא בונה על הסיבה הזו יותר מדי.
אתה חושב שכל התהליך של:אולי בשביל למשוך משקיעים.
לא ידוע.זה תהליך ארוך עד שהשוק מתמחר אותה בהתאם? מהו כולל?
הציבור משגר הוראות רכישה ומכירה בכל שניה ושניה אבל כפי שכבר הבנת השוק לא בהכרח משגר את ההוראות הללו "כי קרה משהו לחברה" כך שזה לא אומר הרבה.אני חשבתי שהוא מתמחר אותה בכל שניה ושניה..
לא אמרתי אף פעם.למה אתה חושב שחברה כזו לא תעלה בסינון (כנראה) אף פעם?
זה לא עניין של משתלם.מה יש בסינון שלא משתלם לחברה לעשות?
זו מלכודת דיבידנדים והיא מושכת משקיעים שלא מבינים יותר מדי שזה לא ישים לאורך זמן.בשביל למשוך משקיעים היא תרצה תשואת דיב' גבוהה..
הדירקטוריון ובעלי התפקידים הם בעצמם בעלי מניות משמעותיים.משתלם לחברה מבחינה כלכלית (חלוקת הדיבידנד)? כי ברור לי שיש לחברה את האינטרס שלה והוא ממש לא לחלק כסף לציבור.
לא ידוע.
הציבור משגר הוראות רכישה ומכירה בכל שניה ושניה אבל כפי שכבר הבנת השוק לא בהכרח משגר את ההוראות הללו "כי קרה משהו לחברה" כך שזה לא אומר הרבה.
מחיר המניות הוא תנודתי ברמת השניות, בחברה עצמה לא קורה כלום ברמת השניות הבודדות...
לא אמרתי אף פעם.
מה התנאי הראשון בסינון? 25 שנות הגדלת דיבידנד לפחות?
ב-25 שנה אתה יכול:
* להתחתן
* לגדל ילד
* לראות אותו מתגייס
* לראות אותו משתחרר
* לראות אותו מוצא עבודה ראשונה במטבח בשביל לממן טיול
* לראות אותו יוצא לטיול של שנה
* לראות אותו חוזר מהטיול
ועדיין יכול להשאר לך זמן אקסטרא.
בכל התקופה הזו החברה חייבת להמשיך להקפיד להגדיל את הדיבידנדים בכל שנה.
תשים לב שכל זה רק בשביל התנאי הראשון בסינון - מה עם שאר התנאים?
זה לא עניין של משתלם.
גם אם הדירקטוריון של META מחליט היום להציב על דגלו יעד של עלייה בסינון של @daat99 בתיק דיבידעת הוא עדיין צריך לעבוד על זה עוד לפחות 24-25 שנה...
זו מלכודת דיבידנדים והיא מושכת משקיעים שלא מבינים יותר מדי שזה לא ישים לאורך זמן.
הדירקטוריון ובעלי התפקידים הם בעצמם בעלי מניות משמעותיים.
האם אתה באמת חושב שאין לדירקטוריון ובעלי התפקידים הבכירים אינטרס להעביר כספים משמעותיים מחשבון הבנק של החברה לחשבון הבנק הפרטי שלהם בנוסף למשכורות השוטפות בדמות דיבידנדים?
הם לא מחלקים כסף לציבור - הם מחלקים כסף לעצמם.
מה אתה מעדיף:
לקבל חצי דולר כשמישהו אחר מקבל גם חצי דולר?
לא לקבל כלום העיקר שהאחר לא יקבל כלום גם כן...
...יום לפני האקס, כי בחלוקת דיבידנד המחיר מתקן בדיוק בגובה הדיבידנד... בקיצור יום חג לסוחרי האופציותלגרום לכל משקיעי הערך למכור את כל המניות שלהם
אהבתי !יש מצב שהילד שעדיין אין לך ישתחרר מהצבא לפני שהיא תעלה בסינון הראשוני שלנו בפעם הראשונה
או שהתייעלות...מכיוון שהחברה פיטרה המון עובדים השנה אני לא בונה על הסיבה הזו יותר מדי.

בוודאי - קוקה קולה למשל יכולה לרכוש אותהאבל, מיזוגים \ פיצולים \ התמזגויות ושות' יכולים להביא אותנו למצב שאנחנו כן נשקיע בחלק מהחברה...
אפרופו למה שדיברנו (כוח הדיבור) בפוסט אחר - אם כבר יהיה מיזוג \ פיצול, אני רק מקווה שישנו את שם החברה למשהו יותר חי![]()
בעולם מקביל השם של אפל הוא daat99למיטב זכרוני ג'ובס לקח את השם מהתורה: עץ הדעת (התפוח) של גן עדן.
רק הוא לא ידע שיש גם על זה מחלוקת, לפי מקורות יהודיים כנראה שזה לא היה תפוח... למרות שזה נפלא בסרטים ובסיפורים לילדיםלמיטב זכרוני ג'ובס לקח את השם מהתורה: עץ הדעת (התפוח) של גן עדן.
לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על האם לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על כל דבררק הוא לא ידע שיש גם על זה מחלוקת, לפי מקורות
עכשיו אתה מבין את החשיבות להתפלל על הגאולה... שזו תגיע כל המחלוקות יפתרולפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על האם לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על כל דבר![]()
הרסת לי - עכשיו אני צריך להחליט אם אני מעדיף גאולה בלי מחלוקות ומחירי המניות דיבידנד ינסקו לשמיים או שהגאולה תתעכב ואני אוכל לקנות עוד מניות דיבידנד במחיר סביל...עכשיו אתה מבין את החשיבות להתפלל על הגאולה... שזו תגיע כל המחלוקות יפתרו
אין סוף לזה, וכמו שתיארת לעצמך גם על זה יש מחלוקת - האם אחרי הגאולה המצב ישאר כמו שהוא (אדם לעמל יולד) או שנהיה ממש משועמים ללא עמל וטורח... קטונתי אין לזה סוףהרסת לי - עכשיו אני צריך להחליט אם אני מעדיף גאולה בלי מחלוקות ומחירי המניות דיבידנד ינסקו לשמיים
קריאה שניה הזכירה לי את הקושי בהבנה שלי בנושא דומה (סחור סחור) וזה הולך כך:לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על האם לפי מקורות יהודיים יש מחלוקת על כל דבר![]()
אם נהיה ממש משועממים אז לא יהיו מניות דיבידנד אבל נהיה ממש משומעממים - יש לי בעיות אחרות בחיים...אין סוף לזה, וכמו שתיארת לעצמך גם על זה יש מחלוקת - האם אחרי הגאולה המצב ישאר כמו שהוא (אדם לעמל יולד) או שנהיה ממש משועמים ללא עמל וטורח... קטונתי אין לזה סוף
תיק דיבידעת קבע ת"ע, @daat99 עדיין רוצה לשלם פחות - הפסיכולגיה מנצחת את המתמטיקה.אגלה לך בסוד שתיק דיבידעת כבר מתמחר את הגאולה וקבע ת"ע עם רכישות קבועות, ללא רגשות וללא קשר למצב השוק ומצב הגאולה
היהודים גם מתפללים ש-"יהיה בסדר".לפחות אני יודע שהיהודים מתפללים על כך 3 פעמים ביום ועוד בכל מיני הזדמנויות
אכן, היהדות זה עם הספר ללא ספקישנם מצוות מדאורייתא שאלו הם מצוות מהתורה, וישנם מצוות מדרבנן שאלו הם מצוות שהחליטו עליהם חז"ל. איך אנו יודעים שמצווה א' היא מדאורייתא? חז"ל גילו לנו. אבל בעצם זו החלטה שלהם להגדיר שהמצווה הזו מדאורייתא, אז בעצם היא לא מדאורייתא כי חז"ל הם אלו שהגדירו אותה...שוב קטונתי. אין לזה סוף...
יפה!אבל בעצם זו החלטה שלהם להגדיר שהמצווה הזו מדאורייתא, אז בעצם היא לא מדאורייתא כי חז"ל הם אלו שהגדירו אותה...שוב קטונתי. אין לזה סוף...
ח"ו המחלוקות יפתרו רק בענייני היהדות, אל תדאג ישאר עוד מספיק דברים על מה לריב..במלים אחרות דפקת אותי מכל הכיוונים
כנראה שאני לא יורד לסוף דעתך, האם אתה מנסה לטעון שהיהודים מתפללים לבינוניות? או שואפים לבינוניות?היהודים גם מתפללים ש-"יהיה בסדר".
אני מכיר דברים שונים:הילד ילך למבחן ויקבל ציון "בסדר" (אם תקבל 100 ניקח לך את הטלפון ולא נרשה לך לשחק במחשב שבוע!).
נתגייס לצבא ונהיה "בסדר" (אם תקבל צל"ש אנחנו נתכחש לחלקך במשפחה - רק "בסדר" מקובל אצלנו!).
נלך לעבוד ונהיה "בסדר" (שלא תעיז להפוך למנכ"ל, רק "בסדר" קביל כאן!).
לשמחתי לא מכיר תפילת אם - "ריבונו עולם, זכני שיהיו בניי מקבלים ציון מתחת ל80 בכל מקצועות הטומאה (פירוש למקצועות החול), ואם ח"ו יצטרכו לקבל צל"ש אנא אעבר חרפה זו ממשפחתי"אני לא סומך על תפילות שכאלו![]()
אמת, אבל לכל המצוות יש רפרנס מהתורה, אחרת אין הוכחה שיש מצווה כזו. הרי רוב הלימוד בתלמוד מובאים שם פסוקים מהתורה ומהם מוכיחים שצריך לעשות כך ולא אחרתאבל כשמצווה היא דאורייתא בדר"כ מובא רפרנס מהתורה לכך לא?
נושא במחלוקת איך לא?!גם יש פעמים שחז"ל ביטלו מצווה מדאורייתא
השקעה מחקה מדד => רק בינוני, שלא בטעות תנצח.האם אתה מנסה לטעון שהיהודים מתפללים לבינוניות? או שואפים לבינוניות?
למה לא תפילה לשגשוג כל תושבי כדור הארץ?תפילה לשלום החיילים והחטופים
ומה עם הבנות?תפילת האם על הבנים
וכשנגיע לא צריך?תפילת הדרך
תפילה על הבנים = תפילה על חצי הצאצאים (רק הבנים, בלי הבנות)לא ידוע לי שיהודים מתפללים אותם על חצי בנים/דרך...
מהדרישה שהילד צריך לקבל ציון "בסדר" הרי התחלנו ב-"יהיה בסדר" ולא ב-"יהיה 100"מאיפה הבאת את הסיפור שאם תקבל 100 ניקח לך את המחשב?!
אני מכיר באופן אישי קרוב משפחה שיתרום הרבה יותר למולדת אם הוא יתברג לחברה ביטחונית בהייטק מאשר יתגייס לצבא.(אם) נתגייס לצבא אז נתרום את המקסימום שאנחנו יכולים לטובת עם ישראל וארץ ישראל. אם תקבל צל"ש זו גאוות משפחה !
יש דברים יותר מועילים למולדת מפעולות שהובילו לקבלת צל"שים.אם תקבל צל"ש זו גאוות משפחה !
רוב העובדים שנתקלתי בהם בחיי היו עסוקים בהתבכיינות על כמה רע להם וכמה הם לא רוצים לעבוד.נצא לעבודה, נשתדל לבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר. העבודה היא רק אמצעי ולא מטרה לשם השגת כסא המנכ"ל. אם הגעת לשם - גאווה לכל המשפחה, לחברים למכרים ולשכנים !
מעניין למה הושמטו הבנות מהתפילהאני כן מכיר תפילת אם: "רִבוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם: זַכֵּנוּ שֶׁיִּהְיוּ בָּנֵינוּ מְאִירִים בַּתּוֹרָה, וְיִהְיוּ בְּרִיאִים בְּגוּפָם וְשִׂכְלָם, בַּעֲלֵי מִדּוֹת טוֹבוֹת, עוֹסְקִים בַּתּוֹרָה לִשְׁמָהּ. וְתֵן לָהֶם חַיִּים אֲרֻכִּים וְטוֹבִים"