MMM ביצעה ספין אוף

daat99

מייסד
מנהל
האם עלות המניות היא מחיר הפתיחה ביום המסחר?
זו בחירה אישית של משקיעים.
* יש אנשים שמשתמשים במחיר הפתיחה ואז משנמכים את המחיר של המניה המקורית בהתאם
* יש אנשים שמשתמשים במחיר הפתיחה ולא מעדכנים את המחיר של המניה המקורית בהתאם
* יש אנשים שמשתמשים במחיר 0 (כי הם לא שילמו עליהן) ולא מעדכנים את המחיר של המניה המקורית בהתאם
* יש אנשים שפשוט מעתיקים מהדו"ח של הברוקר :)

בתכלס, תעשה מה שנראה לך סבבה.

האם אני צריך להכניס ארוע מכירה של מניית האם?
אין לך מכירה במניית האם - אתה נשארת עם אותה כמות מניות.

guesto

Well-Known Member
בספליט התחלת עם X מתוך Y וסיימת עם 2X מתוך 2Y כך שבפועל החלק היחסי שלך נשאר זהה.
נכון.
כאן התחלת עם 4X שזהים לחברה המלאה שנגדיר אותה W וסיימת עם 1Y ו-4Z שעדיין זהים לחברה המלאה W.
מבחינה מתמטית טהורה אנחנו מקבלים את המשוואה:
4X = 4Z + 1Y

השוק מתמחר את Y ו-Z איך שמתחשק לו אבל היחס ביניהם לבין ה-X לא משתנה והוא ממשיך לקיים את המשוואה:
X = Z + 0.25Y
עד כאן מה שכתבת מוסכם. הבעיה היא שאתה מניח Z=Y ולכן מגיע למסקנה ש-Y=80%W. זה שהחברה המפוצלת בעלת כמות מניות 20%, לא אומר כלום על השווי כאשר מתעלמים מהמחיר פר מניה.
אם היו עושים split על Y אז היית מקבל 4X=4Z+2Y, וזה לא היה משנה בשום צורה את השווי של החברה Y ביחס לחברה המקורית.
שזה מחזק את הפער שנובע מתנודות השוק ומנטרל את היכולת לבצע חישוב תשואות אמתי.
בכל מקרה זה לא משנה את המשוואה המתמטית שסך כל החטיבות של החברה המקורית (שהגדרנו כ-W) יוצג לפני הפיצול ע"י 4X ועכשיו הוא מיוצג ע"י 4Z+1Y.
שזה בדיוק החישוב שביצעתי קודם, רק על טווח תאריכים יותר גדול, כי המניה לא נסחרה מייד לאחר תאריך האקס.

guesto

Well-Known Member
שאלה חשבונית:
איך אני מתעד באקסל את קבלת המניות החדשות?
האם עלות המניות היא מחיר הפתיחה ביום המסחר?
האם אני צריך להכניס ארוע מכירה של מניית האם?
ראה שרשור רלוונטי כאן

עריכה: עכשיו שמתי לב שזה גם שרשור שלך :D

daat99

מייסד
מנהל
זה שהחברה המפוצלת בעלת כמות מניות 20%, לא אומר כלום על השווי כאשר מתעלמים מהמחיר פר מניה.
נכון אבל אין מחיר מניה בהתפצלות עצמה והוא משתנה עם תנודות השוק בין ההתפצלות לבין תאריך המסחר הראשון.
בין שני התאריכים זה מה שיש לנו.
אחרי שעובר הזמן כבר לא ניתן להסיק מסקנות מהמחירים בשל תנודות השוק.

מסיבות אלו הסברתי ל- @rugh78 שזה שהמחיר של המניה אחרי שהתחיל המסחר ירד ב-12% לא אומר שהמשקיע בפועל הפסיד משהו ונתתי את הדוגמא המתמטית הטהורה שלא מושפעת מתנודות השוק כדוגמא לאיך זה עדיין יכול לייצג רווח.

מבחינת הרשויות יש את טופס 8937 אבל גם הוא מסופק רק בדיעבד וכולל את תנודות השוק כך שזה גם לא עוזר להבהרת השאלה של @rugh78 .
רק על טווח תאריכים יותר גדול
שבעקבותיו החישוב הופך ללא רלוונטי בשל תנודות השוק בין התאריכים.

כל הכבוד לך על ההפניה לשרשור המועיל!

Murse

Member
אני נתקל בהרבה מוצרים של 3M בעבודה בבית חולים, אף פעם לא התמעקתי בחברה או במוצרי ״הבריאות״ שלה אבל דיי מסקרן מה העתיד צופן ל-SOLV.

firedefined

New Member
ממה שאני רואה במערכת - מבחינת הברוקר (הישראלי) האירוע הנ״ל הוא אירוע מס והוא חייב אותי במס רווח הון כאילו שקיבלתי את המניות (SOLV) במתנה בעלות 0 (25 אחוז על כל מניית SOLV לפי $76.06 למניה). האם זה מה שהייתי אמור לצפות?
משום מה חשבתי שחישוב העלות יגזר ממחיר הקניה של MMM ואחוז הפיצול..

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
ממה שאני רואה במערכת - מבחינת הברוקר (הישראלי) האירוע הנ״ל הוא אירוע מס והוא חייב אותי במס רווח הון כאילו שקיבלתי את המניות (SOLV) במתנה בעלות 0 (25 אחוז על כל מניית SOLV לפי $76.06 למניה). האם זה מה שהייתי אמור לצפות?
מצטרף לשאלה, זה נחשב אירוע מס?

rugh78

Active Member
אני חוזר להבנה שפשוט העלות של המניות שקיבלתי הם 0....לא?

guesto

Well-Known Member
מסיבות אלו הסברתי ל- @rugh78 שזה שהמחיר של המניה אחרי שהתחיל המסחר ירד ב-12% לא אומר שהמשקיע בפועל הפסיד משהו ונתתי את הדוגמא המתמטית הטהורה שלא מושפעת מתנודות השוק כדוגמא לאיך זה עדיין יכול לייצג רווח.
אם זו הייתה רק דוגמה אז בסדר, לי זה נשמע מבלבל.
אני לא בטוח מה ההוראות של רשויות המס הישראליות בנושא זה. קחו בחשבון שאולי הברוקר הישראלי "מגדיל ראש" וממסה מעבר למה שצריך, כלומר יכול להיות שיש כאן הבדל בטיפול בין ברוקרים ישראלים שונים.

daat99

מייסד
מנהל
בעיה נפוצה בישראל.
מבחינת הגופים בישראל הם גובים מיסוי מקסימלי גם אם אתה לא צריך לשלם מס מקסימלי (או בכלל).

מבחינת מס הכנסה מאורע מס זה הפיכת נכס למזומן.
לצורך הדוגמא: אם אתה נותן לשכן כוס חלב ולמחרת הוא מחזיר לך בקבוק חלב זה לא מאורע מס.
אם אתה נותן לשכן שקל ולמחרת הוא נותן לך 5 שקל זה כן מאורע מס*

*אולי לא ספציפית 5 שקל בגלל הסכום הנמוך - לא יודע אם יש התניה לסכום מינימלי בשביל חבות מס.
תנפיק דו"ח תקופתי רגיל מאינטראקטיב ברוקרס כי זה הדו"ח שאתה מגיש למס הכנסה ועל בסיסו אתה מדווח על חבות המס.
אם יש סכום חיובי בעמודת "רווח ממומש" אז זה מאורע מס, אם לא אז לא.
לא קראתי את טופס 8937 בעצמי כך שאני לא יודע איך זה הוגדר מבחינת הרשויות האמריקאיות.

תבדוק בטופס 8937.

אם זו הייתה רק דוגמה אז בסדר
אכן.
רק דוגמא בעקבות הייאוש שלו מכך שמחיר המניה ירד.

קחו בחשבון שאולי הברוקר הישראלי "מגדיל ראש" וממסה מעבר למה שצריך,
הגופים הישראליים מחוייבים למסות ברמת מיסוי מקסימלית - זו אינה הגדלת ראש שלהם.
גוף ישראלי שלא עושה זאת חושף את עצמו להסתבכות עם מס הכנסה בעצמו.

ומה ראית בטופס 8937 שסופק ע"י החברה עצמה?

כל אלו כוללים תנודות שוק.
הנתון הקובע זה טופס 8937.

guesto

Well-Known Member
הגופים הישראליים מחוייבים למסות ברמת מיסוי מקסימלית - זו אינה הגדלת ראש שלהם.
גוף ישראלי שלא עושה זאת חושף את עצמו להסתבכות עם מס הכנסה בעצמו.
אני לא רואה מה הקשר כי יש להם כאן את כל המידע הרלוונטי.
ומה ראית בטופס 8937 שסופק ע"י החברה עצמה?
לדעתי עוד לא פורסם.
תנפיק דו"ח תקופתי רגיל מאינטראקטיב ברוקרס כי זה הדו"ח שאתה מגיש למס הכנסה ועל בסיסו אתה מדווח על חבות המס.
אם יש סכום חיובי בעמודת "רווח ממומש" אז זה מאורע מס, אם לא אז לא.
לא קראתי את טופס 8937 בעצמי כך שאני לא יודע איך זה הוגדר מבחינת הרשויות האמריקאיות.
הנתון הקובע זה טופס 8937.
זה מה שקובע עבור רשויות המס האמריקאיות, לא בטוח שמקובל גם ע"י הישראליות.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא רואה מה הקשר כי יש להם כאן את כל המידע הרלוונטי.
המידע הרלוונטי מוצג בטופס 8937 ואין להם אותו.

זה מה שקובע עבור רשויות המס האמריקאיות, לא בטוח שמקובל גם ע"י הישראליות.
מבחינת מס הכנסה בארץ רווח הון ממוסה בעת מימוש הנכס (קרי: המרת הנכס במטבע חוץ/מקומי רשמי).
סחר חליפין שבו מחליפים נכס אחד באחר אינו מאורע מס לפי תקנות מס הכנסה.

פיצולים והתפצלויות הן למעשה סחר חליפין.
אתה נותן מניות של MMM.ORIGINAL ומקבל מניות של MMM.NEW ושל SOLV.

rugh78

Active Member
אז בעצם, כמו שחשבתי בהתחלה, יש פה סוג של מכירה של הנכס המקורי וקניה בכספו את המניות החדשות לא?

daat99

מייסד
מנהל
אז בעצם, כמו שחשבתי בהתחלה, יש פה סוג של מכירה של הנכס המקורי וקניה בכספו את המניות החדשות לא?
בלי מעבר דרך "מטבע רשמי" ולכן לא מהווה מאורע מס בפני עצמו.

guesto

Well-Known Member
המידע הרלוונטי מוצג בטופס 8937 ואין להם אותו.
אין בעיה, יכלו לשים N/A בעלות הבסיס עד שיהיה להם את המידע.
מבחינת מס הכנסה בארץ רווח הון ממוסה בעת מימוש הנכס (קרי: המרת הנכס במטבע חוץ/מקומי רשמי).
סחר חליפין שבו מחליפים נכס אחד באחר אינו מאורע מס לפי תקנות מס הכנסה.

אני ממש לא בטוח שמס הכנסה הישראלי מסכים עם מה שכתבת כאן, וגם שמעתי אנשים שטוענים אחרת, אבל אני לא מומחה מס אז לא יודע.

daat99

מייסד
מנהל
אני ממש לא בטוח שמס הכנסה הישראלי מסכים עם מה שכתבת כאן, וגם שמעתי אנשים שטוענים אחרת, אבל אני לא מומחה מס אז לא יודע.
גם אני לא מומחה מס אבל זה מה שאני יודע.
בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מניסיון עבר פקידי מס הכנסה באותו משרד שומה לא מסכימים אחד עם השני בענייני מיסוי אז אני לא בטוח שהציבור באמת יודע בכל מקרה :)

firedefined

New Member
טופס 8937 פורסם כאן.
אין לי ניסיון בקריאת מסמכים אלו, ממה שהבנתי הם בגדול ממליצים להתייעץ עם יועץ מס. :rolleyes:
עריכה: בעצם בסעיף 16 אני רואה שהם מציעים דרך לחשב עלות לאחר הפיצול (כפי שהנחתי, נראה שהיא נגזרת ממחיר הקניה של MMM ואחוז הפיצול). השאלה האם אני יכול להציג את זה לברוקר (הישראלי) ולבקש\לדרוש לבצע חישוב בהתאם?

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
הנוסחה: 84.48% מעלות הבסיס נשארת במניות 3M, בעוד 15.52% עוברת למניות Solventum. (לא לשכוח להתחשב בשברי מניות שנמכרו!)
עכשיו שמתי לב שהמניות החדשות לא עודכנו בתיק שאני מתחזק ב-google finance, קטע מעצבן, אני אצטרך לעדכן ידנית ע"פ החישוב.
השאלה האם אני יכול להציג את זה לברוקר (הישראלי) ולבקש\לדרוש לבצע חישוב בהתאם?
לבקש אפשר, מבחינת דרישה, אני לא יודע אם החוק עומד לצידך.

למעלה תחתית