MMM ביצעה ספין אוף

daat99

מייסד
מנהל
הם בגדול ממליצים להתייעץ עם יועץ מס. :rolleyes:
זה כסת"ח משפטי :)
בערך כמו אנשים שאומרים לך "לא ממליץ, לא מייעץ" מייד אחרי הרצאה של שעה שבה הם הסבירו לך למה כדאי לך לקנות מניות של טסלה...

האם אני יכול להציג את זה לברוקר (הישראלי) ולבקש\לדרוש לבצע חישוב בהתאם?
אתה יכול להציג ולבקש מה שבא לך.

מבחינת תקנות המס בישראל הגוף הישראלי מחוייב לגבות מס מקסימלי כך שבקשתך תענה בשלילה.
הדרך היחידה היא לעשות זאת בעצמך (או ע"י בא-כח) בעת הגשת דו"ח למס הכנסה.

עכשיו שמתי לב שהמניות החדשות לא עודכנו בתיק שאני מתחזק ב-google finance, קטע מעצבן, אני אצטרך לעדכן ידנית ע"פ החישוב.
אתרים פיננסיים לא יודעים להתמודד עם דברים שכאלו ולכן תיקים וירטואליים וסימולציות אינן קרובים למציאות.

מומו

Well-Known Member
זה בור שהמון נופלים בו - בעיקר האנשים שמנסים לבצע סימולציות על מניות ולהסיק מסקנות על מה קרה למשקיעים.
* בסימולציה המשקיע הפסיד 12% כפי ששיערת
* במציאות המשקיע הרוויח 10% על המניות של MMM ובנוסף יש לו את המניות של SOLV שצריכות להפסיד 40% ממחירן רק בשביל לנטרל את הרווח מהמניות של MMM
הנה עוד "בור" -
כאשר משתמשים באופציות כנגד נכס הבסיס שעובר ספין אוף המשקיע הלא מיומן עלול ליפול לבור
לדוגמה, נגיד והחזקתי 100 יחידות של MMM שכנגדם מכרתי אופציית CALL (קרי Covered Call) בפברואר מחוץ לכסף (אבל לא ממש רחוק). תאריך הפקיעה באמצע אפריל.
הספין אוף בוצע ב1 באפריל מה שאומר שהתעוררתי עם 100 יחידות של MMM, ו25 יחידות של SOLV ואופציית CALL חדשה בשם MMM1
"בזכות" הספין אוף, אופציית הMMM1 עכשיו עמוק עמוק בתוך הכסף. השער של אופציית MMM1 קפץ לשמיים בהשוואה לאופציה שמכרתי כנגד MMM המקורית.
במידה ואני לא רוצה להפסיד את ההחזקה של MMM וSOLV אני חייב לקנות את האופציה חזרה ולהפסיד המון, אין אפשרות לביצוע Roll כי אופציית MMM1 לא סחירה

בקיצור בור (עמוק מאוד)

Gily

New Member
שאלה לגבי הופעת המניות של SOLV בחשבון -
יש לי 8 מניות של MMM נשכחות. האם יש מינימום אחזקה של מניות על מנת לקבל את SOLV, כי אצלי (אינטראקטיב) הן לא מופיעות?

daat99

מייסד
מנהל
האם יש מינימום אחזקה של מניות על מנת לקבל את SOLV,
המינימום הנדרש בשביל לקבל יחידה שלמה:
הלכת לישון עם 100 מניות של MMM וקמת בבוקר עם 100 מניות של MMM ו-25 מניות של SOLV.
כי אצלי (אינטראקטיב) הן לא מופיעות?
יכול להיות שרכשת את MMM בתאריך האקס או אחריו?
עדיף לפנות לתמיכה של אינטראקטיב ברוקרס אבל סביר להניח שזה המצב (או שהמניות כן אצלך ופשוט לא שמת לב).

אם היית בגוף ישראלי אז הסיפור אחר לגמרי כי הם ידועים כ-"מעלימי מניות התפצלות" ועשו את זה גם לי שני גופים שונים.

Gily

New Member
המניות כבר כמה שנים טובות אצלי בתיק.

אני באינטראקטיב אבל דרך אינטראקטיב ישראל. אפנה אלהם. תודה

daat99

מייסד
מנהל
אני באינטראקטיב
אז אני מצפה שהיית אמור לקבל אותן.
אולי היתה לך יכולת בחירה בין קבלת מניות לבין קבלת מזומן כאשר ברירת המחדל היתה מזומן ולא בחרת אז קיבלת את המזומן :)

דרך אינטראקטיב ישראל
בעבר הייתי דרכם והאמנתי בהם כל כך הרבה שאפילו הגדרתי אותם כברוקר מועדף.
מאז בשל פעולות שבצעו חברי ההנהלה (אני לא אפרט מהן) אני איבדתי את האמון האישי שלי בהם וניתקתי אותם מהחשבון שלי.

אני ממליץ בחום שתקרא עליהם עוד ותחליט אם אתה רוצה להמשיך ולאפשר לעובדים שלהם גישה לחשבון שלך או לא.

נ.ב.
במידה ותחליט שלא אז תכין את עצמך מנטלית למלחמת התשה - הם לא יתנו לך לעזוב בקלות ומבחינתי זו בפני עצמה סיבה מעולה לעזוב בהקדם.

dardassit

Active Member
מכרתי את solv, עצבן אותי שיש לי בתיק משהו לא מניב שרק יורד בערכו וסתם תקוע שם ביחידות בודדות.

daat99

מייסד
מנהל
למרות שהוא לא קשור ספציפית ל-SOLV או MMM, זה כן מאמר שמאוד משקף גם את דעתי לגבי קנה-והחזק לנצח.

למעלה תחתית