MSM

jaradiv

Active Member
MSC Industrial Direct Co חברה שנמצאת בסקטור התעשייה, עוסקת בעיקר בהפצה של ציוד לעבודה עם מתכות(Metalworking), מוצרי ושירותי MRO.
החברה עובדת בארה"ב, קנדה ואנגליה ומספקת שירותים החל ב-סדנאות פרטיות וכלה ב-משרדים ממשלתיים.
מדי שנה מוציאה החברה קטלוג מוצרים שלה שנקרא The Big Book המכיל אלפי עמודים עם כל המוצרים המשווקים ע"י החברה.

Market Cap: 4.69B$
DGR 1/3/5/10: 16%/16.5%/15%/13%
Consecutive Dividend Growth Years: 17 Years
Payout Ratio: 68%**
Current Yield: 3.5%
End Of Last Year Yield: 3.5%

Debt/Equity: 0.47
LT.Debt/Equity: 0.38
Past 5Yr EPS: 6.7%
Operational Margin: 11%
Profit Margin: 8%

סיכום:
אני לא בטוח אם החברה תצליח לעמוד לאורך זמן ברצף ההגדלות שלה של מעל 15%, אך בשנה שעברה החברה ביצעה חלוקה מיוחדת וגם השנה היא מתכננת חלוקה של 3.5$ למניה דבר שהגדיל לה את יחס החלוקה בסה"כ באופן די מלאכותי ולא לא-רצוני, ועם זאת עדיין יש לה הרבה טווח נשימה עם יחס חוב הון הנמוך עליו היא שומרת לאורך השנים, ועם שורה תחתונה של רווח תפעולי ורווח נקי חיוביים.
בנוסף החברה מבצעת תוכנית של רכישות עצמיות שבעת משבר יכולה להאט את קצב הרכישות.
המנייה נסחרת סביב התשואה שהייתה בסוף 2019, ונראה שהשוק "תיקן" את הסטייה שהייתה למנייה בשיערוך שלה נכון להיום לכן אני נמנע מלבצע רכישות נוספות בשלב זה.

**החברה חילקה בשנה שעברה 5.0$ למניה בנוסף לחלוקה הרגילה שלה, שלפני כן יחס החלוקה עמד על פחות מ50%
106

daat99

מייסד
מנהל
מאוד נהיניתי לקרוא את התקציר שלך - תודה רבה!

Consecutive Dividend Growth Years: 17 Years
חברות שלא הצליחו להגדיל דיבידנדים במשבר הדוט קום לא משרות עלי תחושת רוגע.

Payout Ratio: 68%
גם השנה היא מתכננת חלוקה של 3.5$ למניה דבר שהגדיל לה את יחס החלוקה בסה"כ באופן די מלאכותי
חשוב להבין שיחס החלוקה לרוב נוטה להתעלם מדיבידנדים מיוחדים.

נכון לסוף אוגוסט 2020 החברה הרוויחה 4.51 דולר במהלך השנה הפיננסית האחרונה.
החברה חילקה דיבידנד קבוע של 0.75 דולר ברבעון דבר שהוביל לדיבידנד קבוע של 3 דולר בשנה הפיננסית.
נתונים אלו לבדם תוך התעלמות מהדיבידנד המיוחד מובילים ליחס חלוקה של 66.52%.

אם נוסיף לנתונים הללו את הדיבידנד המיוחד בסך 3.5 דולר למניה אז החברה חילקה למשקיעים סך דיבידנדים של 6.5 דולר בעוד רווחיה היו רק 4.51 דולר.
אם אתה רוצה לחשב "יחס חלוקה כולל דיבידנד מיוחד" אז אתה תקבל יחס חלוקה של 144.13%.

לא נשמע לי הגיוני בעליל.

Current Yield: 3.5%
תשואה גבוהה שמאותת על הסיכון הנוסף שהשוק מייחס לתזרים ו/או לגדילה של החברה הזו.

בנוסף החברה מבצעת תוכנית של רכישות עצמיות שבעת משבר יכולה להאט את קצב הרכישות.
זו דרך מעולה להרוס את ההון של המשקיעים: "כשמחירי המניות גבוהים והכל סבבה אז נבצע רכישה עצמית וכשמחירי המניות ברצפה ונמכרים במכירת חיסול אז נפסיק את הרכישה העצמית אבל נמשיך להנפיק עוד מניות חדשות".
זו גישה מאוד נפוצה שעובדת על המשקיעים שמתמקדים במיסוי הדיבידנדים וחושבים שרכישה עצמית במחירי שיא והנפקת אותן המניות מחדש במחירי שפל יותר טובה מחלוקת דיבידנד סדירה.

jaradiv

Active Member
חברות שלא הצליחו להגדיל דיבידנדים במשבר הדוט קום לא משרות עלי תחושת רוגע.
מסכים איתך לגבי הביטחון שזה נותן בתור משקיע,
החברה התחילה את תוכנית חלוקת הדיבידנדים בשנת 2003, אחרי שהונפקה בבורסה בשנת 1995.
סה"כ מי שנכנס במחיר שרירותי בשנת 2003 כאשר לא ידע שהחברה תחלק דיבידנד קבוע במהלך ה17 שנה הקרובות כבר החזיר מעל 100% את ההשקעה, מי שנכנס בשנת 2008 ולא נבהל 12 שנה יכול בביטחון היום להגיד שכיסה באמצעות הדיבידנד בין 60% ל100% מההשקעה - אלו הן העובדות, אבל הם לא אומרות לנו כלום על מה קורה מכאן והלאה, רק נותן לי ביטחון ברעיון התזרימי.

אם נוסיף לנתונים הללו את הדיבידנד המיוחד בסך 3.5 דולר למניה אז החברה חילקה למשקיעים סך דיבידנדים של 6.5 דולר בעוד רווחיה היו רק 4.51 דולר.
אם אתה רוצה לחשב "יחס חלוקה כולל דיבידנד מיוחד" אז אתה תקבל יחס חלוקה של 144.13%.
המציאות יותר עגומה ממה שאתה גם מתאר - אם אני מסתכל על דו"ח תזרים מזומנים - שם נראה את כל הפעילות שקרתה במהלך השנה עד אוגוסט 2020 נקבל יחס חלוקה של 177%(מצרף דו"ח שינויים בתזרים מזומנים ודו"ח רווח והפסד מinvesting.com).

הייתי רוצה לראות שהחברה לא לוקחת על עצמה חוב "מיותר" וממשיכה לפזר כספים ברבעונים הקרובים כי זה באמת מערער את הביטחון שלי ביכולת של החבה לעמוד בפני עצמה.
בשורה התחתונה - החברה צריכה להראות לי שהיא יודעת להחזיר לי את הכסף ע"י התנהלות נכונה ולא ע"י הכנסתה לחוב.

זו דרך מעולה להרוס את ההון של המשקיעים: "כשמחירי המניות גבוהים והכל סבבה אז נבצע רכישה עצמית וכשמחירי המניות ברצפה ונמכרים במכירת חיסול אז נפסיק את הרכישה העצמית אבל נמשיך להנפיק עוד מניות חדשות".
זו גישה מאוד נפוצה שעובדת על המשקיעים שמתמקדים במיסוי הדיבידנדים וחושבים שרכישה עצמית במחירי שיא והנפקת אותן המניות מחדש במחירי שפל יותר טובה מחלוקת דיבידנד סדירה.
אני לא יודע בדיוק מתי החברות מבצעות את הרכישה העצמית(אם במחיר גבוה\נמוך), אבל כל עוד זה לא משהו שהמתבצע עם רוב ההון של החברה והיא מנפחת את מחיר המניה רק כדי שתרארה אטרקטיבי למשקיעי שווי למיניהם אז מבחינתי זה רק מידע שנחמד לדעת אותו - להבנתי חלק מהמניות הללו גם מגיעים כבונוסים למנהלים\עובדים ומגיע להם גם להנות מההצלחה של החברה.

107

daat99

מייסד
מנהל
מי שנכנס במחיר שרירותי בשנת 2003 כאשר לא ידע שהחברה תחלק דיבידנד קבוע במהלך ה17 שנה הקרובות כבר החזיר מעל 100% את ההשקעה,
ומה לגבי מי שנכנס לחברה אחרת שהתחילה לחלק דיבידנד בשנת 2003 וב-2004 לא המשיכה לחלק?
הטיית השורדים זו בעיה רצינית מאוד בהשקעות וצריך להיזהר ממנה.

אני מעדיף לחכות שמישהו ישרוד מאשר לבדוק מה היה קורה אם הייתי בוחר במי ששרד לפני שידעתי שהוא ישרוד.

מי שנכנס בשנת 2008 ולא נבהל 12 שנה יכול בביטחון היום להגיד שכיסה באמצעות הדיבידנד בין 60% ל100% מההשקעה
מי שנכנס להשקעה רנדומלית שחילקה דיבידנד ב-2008 בלי רצף הגדלות היסטורית מובהק מלפני כן יכול להעיד שהסבירות להגדלת דיבידנד עתידית היא נמוכה ביותר ומשם להסיק שאי אפשר לקבל תחושת ביטחון מהתזרים.

שם נראה את כל הפעילות שקרתה במהלך השנה עד אוגוסט 2020 נקבל יחס חלוקה של 177%(מצרף דו"ח שינויים בתזרים מזומנים ודו"ח רווח והפסד מinvesting.com).
תודה!

אני לא יודע בדיוק מתי החברות מבצעות את הרכישה העצמית(אם במחיר גבוה\נמוך)
יש לנו הרבה מידע היסטורי על ביצוע רכישות עצמיות במחירי שיא והנפקות במהלך משברים (מחירי שפל) אז זה משהו שאנחנו יודעים :)

daniel91

Member
תודה
נראה טוב בסך הכול.
אין כמעט סיכוי שהחברה תצליח להגדיל את הדיבידנד בקצב הנוכחי, זה לא נתמך באחוז גדילה מתאים והראיה היא שהחברה מגדילה את יחס החלוקה מאז 2011 (היה אז 26%).
מה שכן, גם עם היא תרד לגדילה של 6% היא עדיין אטרקטיבית עם תשואת דיבידנד של 3.5%.

jaradiv

Active Member
ומה לגבי מי שנכנס לחברה אחרת שהתחילה לחלק דיבידנד בשנת 2003 וב-2004 לא המשיכה לחלק?
הטיית השורדים זו בעיה רצינית מאוד בהשקעות וצריך להיזהר ממנה.
אלו הן העובדות, אבל הם לא אומרות לנו כלום על מה קורה מכאן והלאה, רק נותן לי ביטחון ברעיון התזרימי.
אני חושב בכללי שהדוגמא הזו היא לא נכונה ולא הייתי צריך לתת אותה מלכתחילה ואני אמרתי אותה רק כי ראיתי את החלוקות לנגד עיניי.
אין שום דבר מובטח ומובן מאליו בחלוקה בודדת לא בשנה ולא ב20 שנה וכל השקעה יכולה למצוא את עצמה השקעה אבודה גם בחברה שנראית טוב למראית העין.

נניח אבל "תקופה" אחרי שהחברה החליטה שהיא מתחילה לחלק דיבידנדים, יש לי תחושת ביטחון שהיא תמשיך לחלק מעבר ל"תקופה" בהנחה שלא חלו שינויים מהותיים בחברה ע"י גורם פנימי(מעילה), או ע"י גורם חיצוני(COVID-19, sub-prime) שעלולה לשנות את מהות החברה.
ואם היא הפסיקה והדברים הנ"ל לא התקיימו, אין לי ספק אחד מארבעת הדו"חות הכספיים שמפורסמים ע"י החברה יספרו לי את הכוונות של החברה לגבי מדיניות הדיבידנדים שלהם.

בכל מקרה לדעתי זה מאוד לא אחראי להשקיע בחברה רק כי קוראים לה MSC וכי היא התחילה או תתחיל לחלק דיבידנדים השנה בלי קשר לאם אני משקיע שווי או דיבידנדים

daat99

מייסד
מנהל
אין שום דבר מובטח ומובן מאליו בחלוקה בודדת לא בשנה ולא ב20 שנה
אין הבטחות וגם חברות מעולות יכולות להיעלם בין לילה.
למרות זאת סטטיסטית:
1. יש סבירות יותר גבוהה שחברה שקיימת כבר 20 שנה תמשיך לשרוד עוד 20 שנה לעומת חברה שלא קיימת 20 שנה
2. יש סבירות יותר גבוהה שחברה שהצליחה להרוויח כסף 20 שנה תמשיך להרוויח בעוד 20 שנה לעומת חברה שקיימת 20 שנה אבל לא בכל התקופה הייתה רווחית
3. יש סבירות יותר גבוהה שחברה שהצליחה להגדיל את הרווחים במשך 20 שנה תמשיך להגדיל את הרווחים בעוד 20 שנה לעומת חברה שנשארה עם רווחים קבועים במשך 20 שנה

כל אלו לא מספיקים לי כי אני דורש בנוסף לכולם שהם לא רק יצליחו להרוויח ולהגדיל את הרווחים במשך 20 שנה אלא שהם ישתפו את המשקיעים באותה הגדלת רווחים במשך 20 שנה וכאן הסטטיסטיקה אומרת שישנה סבירות שהחברות האלו ימשיכו לעשות זאת בעוד 20 שנה לעומת חברות שלא הצליחו לעשות זאת בעבר.

הבטחות אין לי אבל הסטטיסטיקה לטובתי ובענק!

נניח אבל "תקופה" אחרי שהחברה החליטה שהיא מתחילה לחלק דיבידנדים, יש לי תחושת ביטחון שהיא תמשיך לחלק מעבר ל"תקופה" בהנחה שלא חלו שינויים מהותיים בחברה ע"י גורם פנימי(מעילה), או ע"י גורם חיצוני(COVID-19, sub-prime) שעלולה לשנות את מהות החברה.
ואם היא הפסיקה והדברים הנ"ל לא התקיימו, אין לי ספק אחד מארבעת הדו"חות הכספיים שמפורסמים ע"י החברה יספרו לי את הכוונות של החברה לגבי מדיניות הדיבידנדים שלהם.
חסרות חברות שמקיימות את התנאי הזה ובנוסף הצליחו להגדיל את הדיבידנדים 20 שנה והוכיחו שהן יכלו להתמודד גם עם משבר הדוט קום, גם עם משבר הסאב פריים וגם עם הקורונה במקום רק 17 בלי הוכחת היכולת להתמודד עם משבר הדוט קום?

למעלה תחתית