Nike

moshe

Well-Known Member
אם מצאת תשובה משכנעת שאת בטוחה ששאר תושבי כדור הארץ מפספסים אז מצאת הזדמנות.
אם לא אז זה שקול לניסיון לתפוס סכין נופלת.
לפעמים מצליחים לתפוס סכין נופלת אבל לפעמים גם נחתכים ביד והיא בכל זאת נופלת על הרגל...

אני לא אוהב לשחק במשחק הזה אז אני לא משחק בו.
משתמע מדברים אלו שאם מחיר המניה נופלות אז שווה לנסיון לתפוס סכין נופלת
לא ראיתי שבסינון שאתה עושה אתה בודק האם מחיר המניה נפלה לאחרונה?
תוכל להסביר לי בבקשה על זה?

daat99

מייסד
מנהל
לא ראיתי שבסינון שאתה עושה אתה בודק האם מחיר המניה נפלה לאחרונה?
כשמחיר המניה נופל באופן משמעותיוהדיבידנד לא נחתך אז תשואת הדיבידנד עולה באופן משמעותי.
בסינון אני מתייחס לדיבידנדים שנחתכים וגם לתשואת דיבידנד גבוהה.
השילוב של השניים מספיק בשבילי :)

נ.ב.
הניסיון לתפוס סכין נופלת זה עניין של בחירה.
לפעמים רוצים לנסות בכל זאת, לפעמים לא - כל אחד מחליט עבור עצמו בכל מקרה לחוד.

הניסיון לתפוס סכין נופלת זה עניין של בחירה.
לפעמים רוצים לנסות בכל זאת, לפעמים לא
באופו אישי, מכיוון שהסינון לוקח בחשבון פשיטת רגל של 2 !!! חברות בשנה (הנחת המוצא של תיק דיבידעת היא שיהיו שתי פשיטות רגל בשנה בממוצע )
אני מרשה לעצמי לרכוש גם סכינים נופלות שיש ויתגלו כזיקוקי דינור משמחים.
אני מניח שעל כל פשיטת רגל מ 100 ל 0, יהיה זיקוק של מ 100 ל 200.
אבל זה מבוסס רק על משאלת לב

לא השוואה נכונה. מדובר על ממוצע... ואין אחוז מ....
השאלה היא, כמה מתוך כל החברות בעולם, מכפילות את ערכן ובכמה זמן. וכמה פושטות רגל, באותה תקופת זמן.

ואם כבר, אז כמה מתוך, מחלקות ומגדילות מעל 24 שנה...

daat99

מייסד
מנהל
1 מתוך 2 חברות שנפתחות כל שנה פושטת רגל ????
תלוי בסקטור ובמדינה.
יש נתונים יותר גרועים ויש נתונים פחות טובים - כתלות לאיזה מאמר תקשורתי מאמינים.

אם נלך על זה למשל אז 23.2% נסגרים בשנה הראשונה, 50% נסגרים בתוך 5 שנים ו-65.3% נסגרים בתוך עשור.
אם נתייחס לזה אז 50% נסגרים בתוך שנתיים.
אם נתייחס לזה אז 80% נסגרים בתוך 5 שנים.

מכאן למשל המספר 52 ביום אבל לא רשום כמה נפתחו באותה השנה וכמה זמן היו קיימים ה-52 שנסגרו.

אל תשכח שזו סטטיסטיקה מטעה.
בשביל שחברה תשרוד 10 שנים היא צריכה לא להיות מה-52 חברות שפושטות את הרגל בכל יום במשך כל אותן 5 שנים.
במהלך אותן 10 שנים נפתחו עוד ועוד חברות שנסגרו על כל חברה בודדת ששרדה.

היחסים בין ההצלחות לפשיטות הרגל הן לרעת המשקיעים באופן כללי.

יש למשל את קרנות ההשקעה שמשקיעות בחברות שהן מאמינות בעתידן אחרי מחקר מעמיק.
אפילו אצלן 3 מתוך 4 השקעות לא מצליחות אפילו להחזיר את ההשקעה המקורית (קל וחומר להכפיל את ההון כפי שאתה רצית).
כאן למשל טוענים ש-9 מתוך 10 נכשלים כך שבשביל לצאת "תיקו" החברה הבודדת שלא כשלה צריכה להכפיל את ההון של המשקיע פי 10.

כאן למשל טוענים ש-9 מתוך 10 נכשלים כך שבשביל לצאת "תיקו" החברה הבודדת שלא כשלה צריכה להכפיל את ההון של המשקיע פי 10
כל זה לא ממש אומר משהו מכיוון שזה כולל גם כל נהג משאית ואח שלו מארקנסו שהחליטו להקים חברת שליחויות לעצי קריסטמס ב 550 הדולר שקבלו בירושה, יחד עם סטארטאפים של פרופסורים לביולוגיה של ריבוזומים בתעשיית שכפול תאי בשר במעבדה שגייסו מיליארד וחצי דולר ושרפו הכל על משרות מחקר...

מכאן, אם בתיק דעת לקחת 2 חברות פושטות רגל בשנה,
בוא ננסה לצמצם את מרחב הסטטיסטיקה שלנו לכזה שיוכל להבחין או לפחות לתת טווח פעולה בין חברות מכפילות לחברות פושטות רגל, במרחב שיעזור לנו, המשקיעים בפורום,
נתמקד בחברות שמחלקות דיבידנד ומגדילות מעל 24 שנה לצורך העניין (שרירותי כמו הסינון)
בתוך הטווח הזה, מה סטטיסטיקת פושטות הרגל לעומת המכפילות ערך.
מבין כל החברות שהתחילו או המשיכו לחלק ולהגדיל משנת 99 עד היום, כמה פשטו רגל וכמה הכפילו שווי ?

נערך לאחרונה ב:

dardassit

Active Member
דיון מעניין. אני מסכימה עם זה שהסטטיסטיקה של הפשיטות רגל הכללית לא תופסת עבורנו. מלכתחילה השקענו בצ'מפיונס , וצריך למצוא אולי נתוני פשיטות רגל בקרב דיבידנד צ'מפיונס.

לענייננו, רכשתי מעט מהסכין הנופלת נייקי, בשביל הפומו והתבלין. אבל זו כנראה לא השקעה בסיכון נמוך. אני בסדר עם זה.

אשמח לדעות על סכינים נופלות נוספות, אפתח להן שרשור אחר....

daat99

מייסד
מנהל
כל זה לא ממש אומר משהו מכיוון שזה כולל גם כל נהג משאית ואח שלו מארקנסו שהחליטו להקים חברת שליחויות לעצי קריסטמס ב 550 הדולר
ממש לא.
ה-9 מתוך 10 אלו רק החברות שמנהלי קרנות השקעה חקרו לעומק והאמינו בהם מספיק בשביל להשקיע בהם כספים רבים.
נהג משאית ואח שלו מארקנסו שהחליטו להקים חברת שליחויות לעצי קריסטמס ב-550 דולר לא יעברו את הסינון הראשוני שלהם ולא יזכו לקבל מהם דולר בודד.

בוא ננסה לצמצם את מרחב הסטטיסטיקה שלנו לכזה שיוכל להבחין או לפחות לתת טווח פעולה בין חברות מכפילות לחברות פושטות רגל, במרחב שיעזור לנו, המשקיעים בפורום,
אני לא מכיר מספיק מידע זמין בשביל לחקור את הנושא.

בתוך הטווח הזה, מה סטטיסטיקת פושטות הרגל לעומת המכפילות ערך.
אין לי מושג אבל:
1. אתה הגבלת מראש את הדיון לחברות שירדו באופן משמעותי מעבר לשוק ("סכין נופלת") וההגבלה הזו לא קיימת בהגדרה החדשה
2. כל עוד אנחנו לא שמים כסף על כולן באופן שווה אז זה לא באמת עוזר לנו

מלכתחילה השקענו בצ'מפיונס
אבל מלכתחילה לא רק שלא הגבלנו את ההשקעה "לסכינים הנופלות":
אני מרשה לעצמי לרכוש גם סכינים נופלות שיש ויתגלו כזיקוקי דינור משמחים.
אלא אפילו החרגנו אותן ע"י הגבלת הרכישות לחברות עם תשואת דיבידנד "בטווח הבטוח" היסטורית.

אם מנטרלים את מגבלת הטווח הבטוח אז לא ניתן יותר להסתמך על ממצאים של תיק בסגנון דיבידעת.

מתוך 10 אלו רק החברות שמנהלי קרנות השקעה חקרו לעומק והאמינו בהם מספיק בשביל להשקיע בהם כספים רבים.
אני התייחסתי כל הזמן, לכל החברות בעולם. לא רק למאמר כזה או אחר מהלינקים.

אני לא מכיר מספיק מידע זמין בשביל לחקור את הנושא
אז אני לא מבין איך הגדרת טווח בטוח של 2 חברות פושטות רגל בתיק דיבידעת. אולי זה לא ריאלי כי לפחות 4 פושטות רגל כל שנה ? אולי זה קסדה באוטו עומד, כי רק כל 10 שנים חברה מהצ'מפיונס פושטת רגל ?

אלא אפילו החרגנו אותן ע"י הגבלת הרכישות לחברות עם תשואת דיבידנד "בטווח הבטוח" היסטורית
נייק עם תשואת דיבידנד כרגע של 1.9, בתוך מכפיל 1.5...
אז למרות שצנחה במעל 30% בשנה האחרונה, היא לא סכין נופלת מבחינת תשואת דיבידנד (לא בדקתי את שאר הפרמטרים)

לצורך העניין, אם לחברה יש תשואת דיבידנד של 1% כמו ל FELE, המחיר שלה יכול לצנוח ב 50% ביום, ועדיין היא תעבור סינון...

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אז אני לא מבין איך הגדרת טווח בטוח של 2 חברות פושטות רגל בתיק דיבידעת.
מחקר שביצעתי על 2008 בהתבסס על רשימת האלופות שפרסם דויד פיש ז"ל מאותה התקופה.

זה ממש לא מכסה את כל החברות ואין שם מידע לגבי "סכינים נופלות" כך שזה לא עוזר לנו במחקר כמו שאתה רוצה לעשות.

אז למרות שצנחה במעל 30% בשנה האחרונה, היא לא סכין נופלת מבחינת תשואת דיבידנד (לא בדקתי את שאר הפרמטרים)
ייתכן - לא בדקתי :)

לצורך העניין, אם לחברה יש תשואת דיבידנד של 1% כמו ל FELE, המחיר שלה יכול לצנוח ב 50% ביום, ועדיין היא תעבור סינון...
נכון.

dardassit

Active Member

mraines

Active Member
קניתי נייק דרך מכירת פוט, החולשה בנייק נובעת בעיקר מכיוון 'ההנהלה החליטה לעבור ןמכירה ישירה בלבד דרך חנויות המותג שלה בלבד. המכירה דרך מפיצים גרמה לה לפגיעה במותג וספסרות במוצריה שגרמו לירידה ברווחיות. עדיין יש מלאים אצל מפיצים , אבל הדגמים החדשים ימכרו רק דרך נייק ישירות ברווחיות גבוהה יותר. נעלי נייק מאוד רווחיות בשיטה הזו לחברה ועומדת על מעל 45 אחוז. זה כמעט כמו מוליכים למחצה . אינטל עושה פחות מ 40 אחוז עם השקעות ענק בקפקס, מיקרון יצרנית זכרון מובילה עושה פחות מ 30. לכן עם המעבר למכירה רק מהחנויות של נייק אני מאמין 'היא תחזור לרווחיות ולצמיחה.

daat99

מייסד
מנהל
קניתי נייק דרך מכירת פוט
מזל טוב :)

הדגמים החדשים ימכרו רק דרך נייק ישירות ברווחיות גבוהה יותר. נעלי נייק מאוד רווחיות בשיטה הזו לחברה ועומדת על מעל 45 אחוז.
השאלה היא כמה יהיה מחזור המכירות העתידי שעליו היא תרוויח (נגיד) 50%.

לצורך ההמחשה, מה לדעתך עדיף:
להרוויח 50% ממחזור מכירות של מיליארד דולר
להרוויח 10% ממחזור מכירות של 10 מיליארד דולר

אני כמובן לא יודע מה יהיה מחזור המכירות שלהם אבל אני כן יודע ש-"הגדלת אחוזי הרווח" לא בהכרח מגדילים את הרווח הכולל.

mraines

Active Member
מזל טוב :)

השאלה היא כמה יהיה מחזור המכירות העתידי שעליו היא תרוויח (נגיד) 50%.

לצורך ההמחשה, מה לדעתך עדיף:
להרוויח 50% ממחזור מכירות של מיליארד דולר
להרוויח 10% ממחזור מכירות של 10 מיליארד דולר

אני כמובן לא יודע מה יהיה מחזור המכירות שלהם אבל אני כן יודע ש-"הגדלת אחוזי הרווח" לא בהכרח מגדילים את הרווח הכולל.
לי עדיף רווח גולמי גבוה. ביקוש למותגי אופנה הוא דיי קשיח . לא הייתי מתקרב לחברה עם רווח גומי של פחות מ 15 אחוז. בכל אופן נייק חברה עם מחזור מכירות של בין 40 ל 51 מיליארד דולר בשנים האחרונות , המעבר למכירה ישירה ללא תיווך, חיסול כל הזייפנים שפגעו להם בצמיחה נראה לי החלטה נכונה ואמיצה שתתרום למותג ואף לרווחיות גולמית גבוהה יותר. בנוסף בימים האחרונים הם רותמים שמות גדולים מהאולימפידה כולל אשת האטלטיקה הנערצת הזו סימון בילאס, זה יביא אנשים לחנויות שיקנו מוצרים ואופנת ספורט כמו שקורה אחרי כל אולימפידה. המחיר היום מחיר כניסה טוב מאוד שקורה פעם בהרבה זמן

מומו

Well-Known Member
חיסול כל הזייפנים שפגעו להם בצמיחה נראה לי החלטה נכונה ואמיצה שתתרום למותג ואף לרווחיות גולמית גבוהה יותר
מה דעתך שנסתכל הפוך:
המחירים שלהם יעלו (כי ימכרו מהאתר שלהם במחיר יותר גבוה כדי להציג רווחים גבוהים), מה שיגרום ליותר סיניים לזייף את הנעליים שלהם וכנראה שגם לסינים יהיה יותר רווח מה שיוביל ליותר זייפנים ובסופו של דבר רוב האוכלוסיה תעדיף לשלם 250שח לנעל שנראית בול כמו המקור במקום ב600שח
כל זה יוביל להפסד יותר גדול לNike

הרי נעל זו נעל, משתמשים בה X חודשים/שנים ואז מחליפים. גם המקורית לא נשארת לנצח.

קניתי נייק דרך מכירת פוט
בלי קשר למה שכתבתי למעלה - בהצלחה רבה ומאחל שזה יוביל אותך למטרות שאתה שואף אליהן

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית