Payout EPS / FCF - חישוב יחס חלוקה

מומו

Well-Known Member
שלום,

חישוב יחס חלוקה ניתן לבצע ע"י רווח למניה (EPS) או לפי תזרים מזומנים חופשי (FCF)
ה-FCF הוא מדד לביצועים הפיננסיים של החברה שמחשב את המזומנים שהחברה מייצרת לאחר התחשבנות בהוצאות. מדד המאפשר לבדוק את יכולתה של החברה לייצר מזומנים ולשלם דיבידנדים לבעלי המניות.
ה-EPS, אם אני מבין נכון מודד את הרווחיות של חברה על ידי חישוב הרווח שהושג לבעלי המניות. ה-EPS יכול להיות מדד שימושי, אבל הוא לא תמיד משקף במדויק את האיתנות הפיננסית של החברה, שכן בעזרת חישובים חשבונאיים ניתן לתמרן את התוצאה.
פעמים שישנם אנומליות בין 2 המדדים, שאחד גבוה ואחד נמוך בצורה קיצונית זה אמור להדליק למשקיע נורה אדומה

כידוע, בקובץ האלופות יחס החלוקה מחושב רק לפי רווח למניה (EPS), ולפי דיבידעת אין כלל בדיקה של הFCF

מאחר ומדובר על משקיע תזרים יציב וגדל, האם הבדיקה לא אמורה להיות מול התזרים של החברה (FCF) במקום הרווח למניה?
או לפחות לבדוק שאין בעיה תזרימית שעלולה לסכן את התזרים שאנו בונים עליו?

סטרבו

Well-Known Member
מסכים איתך 100%. אני מסתכל בעיקר על היחס הזה.
מזומן מתוך מזומן, לא מזומן מתוך מספר חשבונאי כלשהו.

מומו

Well-Known Member
מסכים איתך 100%. אני מסתכל בעיקר על היחס הזה.
מזומן מתוך מזומן, לא מזומן מתוך מספר חשבונאי כלשהו.
קובץ האלופות של ג'סטין לא מכיל את הנתון, אז איך בעצם צורת העבודה שלך עד לקבלת החלטה לרכישה?
נשמע מייגע לבדוק את ה-FCF לכל חברה, גם אם סיננתי את רובם ויצאו לי 10-15 חברות שעולות בסינון

הממ... בבקשה בלי רעיונות לשפר את הסקריפט האוטומטי. זה בדיוק מה שהתכוונתי שציינתי כאן שזה כבר נהיה יותר מדיי מסובך :)

daat99

מייסד
מנהל
מאחר ומדובר על משקיע תזרים יציב וגדל, האם הבדיקה לא אמורה להיות מול התזרים של החברה (FCF) במקום הרווח למניה?
יש לא מעט משקיעים שיסכימו אתך.
אני מעדיף שלא לטרוח באופן אישי.

נשמע מייגע לבדוק את ה-FCF לכל חברה, גם אם סיננתי את רובם ויצאו לי 10-15 חברות שעולות בסינון
וזו בדיוק הסיבה שאני לא טורח :)

סטרבו

Well-Known Member
קובץ האלופות של ג'סטין לא מכיל את הנתון, אז איך בעצם צורת העבודה שלך עד לקבלת החלטה לרכישה?

הממ... בבקשה בלי רעיונות לשפר את הסקריפט האוטומטי. זה בדיוק מה שהתכוונתי שציינתי כאן שזה כבר נהיה יותר מדיי מסובך :)
בגורופוקוס זה יחסית פשוט, יש לך 2 גרפים גם בלשונית summary וגם בלשונית dividend שמראים בדיוק את זה. אז זו עוד בדיקה שאני מבצע ׳על הדרך׳, גם כך אני עובר על נתונים באתר.

מומו

Well-Known Member
בחיפושים אחרי הנתון שיכול לעזור לי בחישוב ה-Payout FCF, גיליתי את המאמר הזה שמדבר על כך ש-Cash From Operations (או בשמות נוספים: Operations Cash Flow, Cash Flow From Operations) הוא הנתון שיכול לסייע עבור המשקיעים למדוד עד כמה הדיבידנד בטוח...

וכמו שהכותב מציין:
Constantly increasing cash from operations normally indicates a healthy company whose dividend is safe

ולמה ה-Free Cash Flow לא מספיק טוב? אז הנה תשובתו:
FCF fluctuates a lot more than cash from operations because it includes CAPEX, which can fluctuate significantly over time. Depending on the company’s projects and how they are financed, the evolution of the FCF could be quite difficult to understand.

בהמשך הוא מציין שזה משנה מה הזמן שבו אנו בודקים את ה-FCF, ובמקרים מסוימים יכול להתפרש לא נכון. למשל:
1. שמרתי כסף 12 חודשים בשביל טיול
2. ה-FCF שלי חיובי למשך 12 חודשים בשל אותה "שמירת כסף"
3. לאחר 12 חודשים יצאתי לטיול ו"ביזבזתי" את כל הכסף, מה שיגרום ל-FCF שלילי

הגרף מתוך המאמר שממחיש באופן קיצוני השוואה בין FCF (ירוק) לבין לבין ה-Cash From Operations (אדום), מבחינים עד כמה ה-FCF תנודתי:
327

daat99

מייסד
מנהל
מאוד הגיוני - תודה רבה על השיתוף :)

מומו

Well-Known Member
בקובץ אלופות הדיבידנדים (ה-Radar, לא זה של ג'סטין לאו) ניתן למצוא את הנתון של Cash Flow Per Share בעמודה AE
יחסית בקלות ניתן "למשוך" את הנתון הזה לקובץ האלופות של ג'סטין ולחשב את ה-Payout בנוסף ל-Payout EPS

אגב, כותב המאמר שציינתי בפוסט הקודם פרסם מאמר המשך, אם למישהו מתחשק להעשיר את הידע או שמתקשה להירדם עקב המצב - קישור

moshe

Well-Known Member
בקובץ אלופות הדיבידנדים (ה-Radar, לא זה של ג'סטין לאו) ניתן למצוא את הנתון של Cash Flow Per Share בעמודה AE
יחסית בקלות ניתן "למשוך" את הנתון הזה לקובץ האלופות של ג'סטין ולחשב את ה-Payout בנוסף ל-Payout EPS
לא כל כך הבנתי איך? ועל איזה קובץ אתה מדבר

מומו

Well-Known Member
איזה קובץ אתה מדבר
בבלוג תחת "קישורים שימושיים" תמצא את "רשימת אלופות הדיבידנדים"

לא כל כך הבנתי איך?
אני עובד עם גוגלשיט, קובץ האלופות של ג'סטין כבר קיים אצלי בגוגלשיט. אם המצב אצלך דומה, אתה יכול לנסות:
  1. להוריד את קובץ "רשימת אלופות הדיבידנדים" לדרייב שלך, ולשנות לפורמט של גוגלשיט במקום אקסל
  2. להוסיף עמודה חדשה בקובץ האלופות של ג'סטין עם כותרת לדוגמה "Free Cash"
  3. בעמודה החדשה לכתוב פונקציה ש"תמשוך" את העמודה AE מהקובץ "רשימת אלופות הדיבידנדים"
  4. עדכון - כדי לחשב את ה-FC Payout יש לחלק את הדיבידנד השנתי (עמודה M מקובץ של ג'סטין) ב-Free Cash שמשכת מקובץ Radar
כדי להגיע לנתון שאני צריך שילבתי 2 פונקציות:
  • IMPORTRANGE - כדי למשוך את הנתון מקובץ גוגלשיט אחר​
  • VOOLKUP - כדי לחפש את הסימבול המתאים​

ככה זה בערך נראה אצלי (שים לב שאתה צריך לשנות את הכתובת של הקובץ שלך):
קוד:
VLOOKUP(B7,IMPORTRANGE(Here you need to write your URL address of Radar File,"All!A:AE"), 31,FALSE )

נערך לאחרונה ב:

moshe

Well-Known Member
  1. עדכון - כדי לחשב את ה-FC Payout יש לחלק את הדיבידנד השנתי (עמודה M מקובץ של ג'סטין) ב-Free Cash שמשכת מקובץ Radar
תודה מידי מורכב לי, (אני משתמש בסקריפט שהכנת בזמנו ועל זה תודה ממש גדולה)
אני לא ממש יודע איך לשמור על הסדר אז כרגע אסתפק ב gurufocus

19yoboy

Well-Known Member
מהו ההבדל בין המושג:

Operations Cash Flow
למושג:

בכללי אני צריך חידוד, fcf = תזרים מזומנים חופשי = תזרים = כסף שנשאר לאחר הוצאות והכנסות. (אני מבין את התזרים נכונה?).
את המושג הראשון אני לא מבין, פעולות תזרים כספים, אני מנחש = תזרים לאחר השקעה מחדש ושילום חובות לדוגמה.

1. שמרתי כסף 12 חודשים בשביל טיול
2. ה-FCF שלי חיובי למשך 12 חודשים בשל אותה "שמירת כסף"
3. לאחר 12 חודשים יצאתי לטיול ו"ביזבזתי" את כל הכסף, מה שיגרום ל-FCF שלילי
(בהנחה שהבנתי את המושג שצוטט עי ראשונה)
נניח שאני חסכתי 12 חודשים לטיול, כיצד אתה מסביר את אותו המקרה לפי הקו האדום? כיצד זה מתחשב ומסתדר?
האם לדוגמה בכל חודש התחלתי לשלם על ההוצאות העתידיות וכדומה.

בכללי, אני רואה לנכון לבדוק את הfcf payout (ככה קוראים למושג?) ברכישה העתידית שלי יותר מאשר יחס חלוקת הרווחים שיכול להוות אינדיקטור ראשוני בסינון.
אגב, ניסיתי לחפש את הנתון באתר gurufocus ונכשלתי, אודה להכוונה.
תודה!

סטרבו

Well-Known Member
את המושג הראשון אני לא מבין, פעולות תזרים כספים, אני מנחש = תזרים לאחר השקעה מחדש ושילום חובות לדוגמה.
לא. באופן פשוט-תזרים מפעילות שוטפת ocf הכסף שהחברה הרוויחה מפעילות בלי להשקיע חזרה בעסק.
כדי לחשב תזרים חופשי מורידים מזה את ההשקעה בציוד/מבנים וכו.
הזכירו פה קודם שאולי ocf יותר מדויק כי השקעה בתשתיות ובציוד יכול להיות חד פעמי ומשתנה. מה לי חד פעמי מה לי קבוע, מזומן החברה הוציאה. מזומן שלא יכול לשמש כדיבידנד.

19yoboy

Well-Known Member
כאן כתבת שהמושג מתאר רווחים של חברה מבלי להשקיע חזרה:

באופן פשוט-תזרים מפעילות שוטפת ocf הכסף שהחברה הרוויחה מפעילות בלי להשקיע חזרה בעסק.
מפה אני מבין מספר דברים:

כדי לחשב תזרים חופשי מורידים מזה את ההשקעה בציוד/מבנים וכו.
-כדי לחשב FCF של החברה עליי לקחת את נתון הOFC ולהחסיר ממנו את ההשקעה במה שהחברה חפצה בו.
שני הציטוטים מתנגשים מפני ש:
הגדרת לי שOFC הוא הרווחים ללא השקעה מחודשת בחברה, כעת אתה כותב שכדי לחשב את הFCF אני צריך להוריד מנתון הOFC את ההשקעה המחודשת, איזו השקעה? הרי אמרת שOFC הוא נתון הרווחים ללא השקעה מחדש.
-קודם מפורסם נתון הOFC וכדי לחשב את הFCF אנחנו צריכים להחסיר את ההשקעה. משמע הFCF זה "נגזרת" ולא נתון שיפורסם ללא הOFC.

הזכירו פה קודם שאולי ocf יותר מדויק כי השקעה בתשתיות ובציוד יכול להיות חד פעמי ומשתנה. מה לי חד פעמי מה לי קבוע, מזומן החברה הוציאה. מזומן שלא יכול לשמש כדיבידנד.
קשה לי להתייחס לכך מפני ששני הנתונים עדיין מעורפלים בשבילי, מה אתה מנסה להגיד בגדול כאן? שFCF נתון "ראוי/נכון" יותר מOFC בעת חישוב יחס חלוקה, אנסה להתייחס שוב לאחר שאבין את שני המושגים מחדש.

תודה.

daat99

מייסד
מנהל
מה לי חד פעמי
לא צפוי שהחברה תוציא אותו שוב בשנה הבאה ולכן צפוי שהוא כן יהיה זמין לחלוקת דיבידנדים בשנה הבאה אם כל שאר הנתונים יישארו זהים.

מה לי קבוע
כן צפוי שהחברה תוציא אותו שוב בשנה הבאה ולכן צפוי שהוא לא יהיה זמין לחלוקת דיבידנדים בשנה הבאה אם כל שאר הנתונים יישארו זהים.

הגדרת לי שOFC הוא הרווחים ללא השקעה מחודשת בחברה, כעת אתה כותב שכדי לחשב את הFCF אני צריך להוריד מנתון הOFC את ההשקעה המחודשת, איזו השקעה? הרי אמרת שOFC הוא נתון הרווחים ללא השקעה מחדש.
OCF
Operating cash flow represents the cash impact of a company's net income (NI) from its primary business activities​
FCF
Free cash flow is the money that the company has available to repay its creditors or pay dividends and interest to investors​
אינוסטופדיה זה כלי מעולה :)

19yoboy

Well-Known Member
לא צפוי שהחברה תוציא אותו שוב בשנה הבאה ולכן צפוי שהוא כן יהיה זמין לחלוקת דיבידנדים בשנה הבאה אם כל שאר הנתונים יישארו זהים.

כן צפוי שהחברה תוציא אותו שוב בשנה הבאה ולכן צפוי שהוא לא יהיה זמין לחלוקת דיבידנדים בשנה הבאה אם כל שאר הנתונים יישארו זהים.

OCF

FCF

אינוסטופדיה זה כלי מעולה :)
- אז ההבדל ביניהם הוא שOCF הוא הנתון שמייצג את הרווח הנקי והFCF הוא לפניו, מה שזמין לחברה באותו הרגע. אני מבין?
- איזה נתון אומר לי מה תזרים החברה לאחר השקעה מחדש / תשלומי X,Y,Z וכו'? (OCF?).
כי בעיני, אותו אני צריך לחלק בOCF כדי לקבל תמונה טובה יותר מאשר נתון הרווחים בלבד שהוא חשבונאי ותו לא. נכון?
- בהקשר יחס החלוקה, נעדיף להשתמש בנתון הEPS / OCF ?

(מצר על הבלבול שאני עושה)

אשמח לחזור לשאלה שלי:

תזרים = כסף שנשאר לאחר הוצאות והכנסות. (אני מבין את המושג נכונה?).

daat99

מייסד
מנהל
אז ההבדל ביניהם הוא שOCF הוא הנתון שמייצג את הרווח הנקי והFCF הוא לפניו, מה שזמין לחברה באותו הרגע. אני מבין?
אין קשר לרווחים.
בכל מקרה ההיפך.
OCF מחושב קודם לכן.
מחסירים ממנו כל מני דברים.
מקבלים FCF.

בהקשר יחס החלוקה, נעדיף להשתמש בנתון הEPS / OCF ?
במה שנוח לך רק תוודא שאתה לא משתמש באותה התוצאה הרצויה (60%) אם אתה מחליף את הנתון שבו אתה משתמש.

לי נוח להשתמש ב-EPS כי זה כבר מוצג באקסל ואני לא צריך לשבור את הראש ולחשב דברים לבד ו/או לחפש באתרים שונים.

@סטרבו מעדיף להתעמק יותר ולבדוק דברים בצורה יותר מעמיקה ולכן עבורו זה לא מספיק.

כמו שאתה שם לב - אין כאן נכון/לא נכון.

סטרבו

Well-Known Member
אז ההבדל ביניהם הוא שOCF הוא הנתון שמייצג את הרווח הנקי והFCF הוא לפניו, מה שזמין לחברה באותו הרגע. אני מבין?
לא. אפשר למצוא מידע ברחבי גוגל אבל באופן פשוט- (עריכה: קישורים יפים של דעת)
הכנסות
הוצאות על חומרי גלם ומשכורות
הוצאות ריבית על הלוואות
הוצאות מיסים
הוצאות פחת וחישובים חשבונאיים שונים
===
רווח חשבונאי
מוסיפים חזרה את הוצאות הפחת והוצאות שאינן של מזומן.
===
תזרים מפעילות
מחסירים הוצאות על ציוד, מבנה והתרחבות.

===
תזרים חופשי

בלי נדר.

19yoboy

Well-Known Member
הכנסות
הוצאות על חומרי גלם ומשכורות
הוצאות ריבית על הלוואות
הוצאות מיסים
הוצאות פחת וחישובים חשבונאיים שונים
===
רווח חשבונאי
מוסיפים חזרה את הוצאות הפחת והוצאות שאינן של מזומן.
===
תזרים מפעילות
מחסירים הוצאות על ציוד, מבנה והתרחבות.

===
תזרים חופשי
אני מצטער אבל אני לא מבין לדעתי בגלל הדרך שבחרת להסביר, מה === מייצג (אני יודע שזה שולי)
הפסקה לא מובנת לי בגדול ורק מבלבלת אותי..

אני אנסה לעשות סדר:
יש דרכים רבות לחשב יחס חלוקה, על שניים מהן דנים כאן בשרשור.
הראשונה, יחס חלוקה לפי הרווחים של החברה, EPS : ANNUAL DIVIDEND
השניה, יחס חלוקה לפי התזרים החופשי של החברה, FCF: ANNUAL DIVIDEND

מה שאני מחפש:
-לדעת מהי ההגדרה הנכונה לתזרים (לא לFCF) כדי להבין את שורש העניין
-לדעת מהו יחס חלוקת הרווחים לאחר שהחברה השקיעה בעצמה והתרחבה ועשתה כרצונה

מה אני עדיין לא מבין:
-FCF (בגלל שאני לא יודע מה זה תזרים עם כמה שזה נשמע דבילי)
-OCF כי אני לא מבין מה נותר לפני ואחרי ההוצאות השוטפות

אני בבלגן ואני חושב שאין לי צורך להיות בו כי זה חייב להיות פשוט, סליחה שאתם נאלצים להסביר את אותו הדבר בגלל שאני לא מבין.

למעלה תחתית