Procter and gamble

rugh78

Active Member
מה דעתכם על המניה?
סה"כ נראה שעומדת בקריטריונים, לא?
154

Apollo

New Member
היי,
אני חדש מאוד בתחום, אז קח הכול בערבון מוגבל.
יחס החלוקה נראה סביר, יחס חוב/הון בטווח תקין.
תשואת הדבידנד קרובה יחסית לממוצע ההיסטורי של המנייה, שזה טוב.
ממה שעוד ראיתי, נראה שיש לה Beta נמוכה, משמע היא פחות רגישה לתנודות.
נראה שקצב צמיחת הדבידנד נמוך יחסית במקביל לתשואת דבידנד פושרת.
תנסה לבדוק:
- מכפיל רווח היסטורי לעומת נוכחי? (אם הבדל רציני, יכול להיות שהמחיר הנוכחי לא כדאי).
- דירוג אשראי?
- צמיחת רווחים פר מניה?
- האם לחברה יש יתרון אסטרטגי שיבטיח את יציבות החברה?
- מה אתה יודע על החברה?

תודה על השיתוף, אחקור עליה בעצמי.

rugh78

Active Member
היי,
אני חדש מאוד בתחום, אז קח הכול בערבון מוגבל.
יחס החלוקה נראה סביר, יחס חוב/הון בטווח תקין.
תשואת הדבידנד קרובה יחסית לממוצע ההיסטורי של המנייה, שזה טוב.
ממה שעוד ראיתי, נראה שיש לה Beta נמוכה, משמע היא פחות רגישה לתנודות.
נראה שקצב צמיחת הדבידנד נמוך יחסית במקביל לתשואת דבידנד פושרת.
תנסה לבדוק:
- מכפיל רווח היסטורי לעומת נוכחי? (אם הבדל רציני, יכול להיות שהמחיר הנוכחי לא כדאי).
- דירוג אשראי?
- צמיחת רווחים פר מניה?
- האם לחברה יש יתרון אסטרטגי שיבטיח את יציבות החברה?
- מה אתה יודע על החברה?

תודה על השיתוף, אחקור עליה בעצמי.
בגדול, אני מנסה להצמד לקריטריונים של @daat99, לכן גם לא התעמקתי בשאר הנתונים שהעלת.

לגבי החברה, זו חברה יציבה וחזקה בתחום הטואליטיקה, עם מוצרים טובים ושמות כמו ג'ילט, בראון ואורל בי.
יש לה היסטוריה מרשימה שלא מביישת אף חברת צמיחה.

סטרבו

Well-Known Member
לא חקרתי בכלל. אבל בכללי- אם החברה עומדת בקריטריונים שלך אז מה הבעיה? או יותר נכון- מה ראית שלא מוצא חן בעיניך?

daat99

מייסד
מנהל
1. רכישת מניה בגלל שתאריך הדיבידנד שלה מתקרב (עוד 5 ימים לפי התמונה) זו לרוב סיבה גרועה ביותר (בעיקר אם היא בדיוק הגדילה את הדיבידנד, דבר שמקפיץ את תאוות הבצע של הרבה אנשים)

2. עם תשואת דיבידנד של פי-2 מהמתחרות - למה הגופים המוסדיים עם הכסף השמן ומחלקות אנליסטים שעובדים שעות נוספות לא קופצים עליה?

3.
נראה שיש לה Beta נמוכה, משמע היא פחות רגישה לתנודות.
תיקון קל של הניסוח:
מניות עם ביטא נמוכה היו פחות תנודתיות בעבר אבל זה לא מעיד בכלל על רגישות לתנודתיות (עבר או עתיד).

אני מנסה להצמד לקריטריונים של @daat99
חבל מאוד :(

אם החברה עומדת בקריטריונים שלך אז מה הבעיה? או יותר נכון- מה ראית שלא מוצא חן בעיניך?
הוא לא טען שיש בעיה אלא שואל בשביל ללמוד ולהחכים מזויות ראיה שונות של אנשים שונים :)

rugh78

Active Member
למה חבל?

רכישת מניה בגלל שתאריך הדיבידנד שלה מתקרב (עוד 5 ימים לפי התמונה) זו לרוב סיבה גרועה ביותר (בעיקר אם היא בדיוק הגדילה את הדיבידנד, דבר שמקפיץ את תאוות הבצע של הרבה אנשים)

2. עם תשואת דיבידנד של פי-2 מהמתחרות - למה הגופים המוסדיים עם הכסף השמן ומחלקות אנליסטים שעובדים שעות נוספות לא קופצים עליה
1. אם אני זוכר נכון, אתה לא כל כך מתייחס למחיר המניה, אלא רק לאם היא יצאה בסינון או לא, נכון?
המחיר דווקא לא נראה רע

2. איך אפשר לדעת אילו גופים קונים או המלצות של אנליסטים?

רק מלהסתכל בייהו, דווקא המלצות טובות.
156

לא חקרתי בכלל. אבל בכללי- אם החברה עומדת בקריטריונים שלך אז מה הבעיה? או יותר נכון- מה ראית שלא מוצא חן בעיניך?
בעיקר רוצה ללמוד מזויות ראיה שונות של אנשים, בגדול, ממה שקראתי, אומרים שהמחיר מנופח, אבל ממש אין לי יכולת לאשש את זה, או לחלוק על זה.

daat99

מייסד
מנהל
"עשיתי משהו רק כי מישהו אחר עשה אותו" זה מתכון לאסון.
אם אני זוכר נכון, אתה לא כל כך מתייחס למחיר המניה, אלא רק לאם היא יצאה בסינון או לא, נכון?
נכון אבל אחד הדברים שאני מתייחס אליהם הוא תשואת דיבידנד גבוהה באופן חריג (כמו פי-2 מהמתחרות/מדד) והוא רמז לסיכון גדול מהממוצע.

איך אפשר לדעת אילו גופים קונים או המלצות של אנליסטים?
לא תמיד אפשר וממש לא משנה.
העובדה שתשואת הדיבידנד כל כך גבוהה ביחס למתחרות אומרת לך שמי שיש לו הרבה כסף לא רוצה לקנות.

לא מעניין אותי מה ההמלצות על חברה X - מעניין אותי מה האנשים עם המון כסף עושים בפועל.
הרכישות הכי גרועות שלי התבססו על "המלצות מעולות".
מה האנשים עם המון כסף עושים בפועל אתה יכול לדעת לפי תשואת הדיבידנד (כשהם קונים המחיר עולה ותשואת הדיבידנד יורדת, כשהם לא קונים המחיר יורד ותשואת הדיבידנד עולה).

אומרים שהמחיר מנופח
תשואת הדיבידנד מציגה עובדה הפוכה - המחיר בריצפה (ושאלת השאלות שאין לי עליה תשובה היא: "למה?").

אבל ממש אין לי יכולת לאשש את זה, או לחלוק על זה.
בוודאי שיש לך - תשווה את תשואת הדיבידנד של החברה מול המתחרות, מול המדד ומול חברות אחרות עם היסטוריית דיבידנדים דומה.

rugh78

Active Member
דבר ראשון, ממש תודה, אני לומד הרבה מהדיון, תענוג.

לא תמיד אפשר וממש לא משנה.
העובדה שתשואת הדיבידנד כל כך גבוהה ביחס למתחרות אומרת לך שמי שיש לו הרבה כסף לא רוצה לקנות.
לפי מה שאני רואה, תשואת הדיבידנד שלהם היא כמו הממוצע לסקטור... מה אני מפספס?
157

על פניו, זו חברה שמחלקת ומגדילה דיבידנד 64 שנה, עם מניפה של מותגים חזקים ומשקיעה בפיתוח....
מה אני מפספס פה?
למה היא לא בתיק שלך למשל?

סטרבו

Well-Known Member
רק בשביל להחיות את הדיון- לא מסכים עם המסקנות של דעת כמעט בכלל (לא מתייחס לחברה הספציפית כי לא חקרתי). לטעמי- לשוק אין מושג בתמחור וגם כשכן האם התמחור הוגן לתקופת האחזקה שלך?
אני למשל- מעדיף להחזיק לנצח, האם השוק מתמחר מניה מהיום לעד סוף כל הדורות? אני מסופק מאוד- אולי אולי מתמחר עד מחזור החדשות הבא.

כל אחד יש לו את שיטת ההערכה האישית שלו לחברות- אצל דעת מדובר בהשוואה בעיקר מול המדד (זה הסינון שלו).
אצלי למשל המדד הוא לא צד בכלל.
(אגב האם אתה יודע כיצד מורכב המדד? כך תוכל לדעת כיצד הוא מתומחר)

בכל אופן, הכי חשוב להתחיל- להתרגל לחסוך ולקנות נכסים ולאורך הדרך אתה תלמד דברים חדשים. תלמד על אילו נתונים להקפיד ועל אילו לא. וגם סינון אישי משלך יבוא לאט לאט עם הזמן.

daat99

מייסד
מנהל
לפי מה שאני רואה, תשואת הדיבידנד שלהם היא כמו הממוצע לסקטור
לפי התמונה הראשונה בשרשור:
תשואת דיבידנד של החברה לפי דיבידנד אחרון: 3.48%
תשואת דיבידנד של החברה (12 חודשים אחרונים): 3.16%
תשואת דיבידנד של סקטור מוצרי צריכה (12 חודשים אחרונים): 1.64%

מה אני מפספס?
התמונה שצירפת לתגובה (מסיקינג אלפא) מציגה את דירוג הדיבידנד של סיקינג אלפא בלי שיסבירו לך איך הם הגיעו למספרים שלהם (מי אמר "קריאה בקפה" ולא קיבל?) ולא את תשואת הדיבידנד של החברה או של המתחרות.
על פניו, זו חברה שמחלקת ומגדילה דיבידנד 64 שנה, עם מניפה של מותגים חזקים ומשקיעה בפיתוח....
גם רומא הייתה מוצלחת עד שהיא נעלמה.

למה היא לא בתיק שלך למשל?
לא נבחרה לרכישה באף מאמר רכישה שפרסמתי וזה אומר או שהיא לא עלתה בסינון מלכתחילה או שהיו חברות יותר מוצלחות באותו הסינון.

אני למשל- מעדיף להחזיק לנצח
גם וורן באפט - למה הוא לא "קופץ על המציאה" עם פי-2 מהתשואה של המתחרות?

אצל דעת מדובר בהשוואה בעיקר מול המדד
זה פחות עניין של השוואה למדד ויותר עניין של "אם הגדולים מעדיפים לקנות משהו אחר אז אני לא רוצה לבזבז את זמני בלבדוק למה".
הדרך הכי קלה לגלות שהמשקיעים הענקיים בעולם לא רוצים מניה כלשהי היא דרך תשואת דיבידנד גבוהה ביחס למניות שהם כן רוכשים (ואם נרצה ואם לא - זה נחשף במדד).

סטרבו

Well-Known Member
ומה דעתך על החברה?
לא בדקתי ספציפית. אני גם לא רוצה להיכנס לעניין של המלצה או יעוץ.

איך אתה מבצע את הסינון ולמה?
אני מסנן לפי שנות הגדלת דיבידנד, PE מתחת ל15, צפי צמיחה חיובי. לוקח את הרשימה שנתקבלה ובודק חברה חברה בזריזות יחסית-
מה היא עושה, איך היא מרוויחה כסף, בודק את התזרים מפעילות והתזרים החופשי, רמות חוב (בעצם כמה החברה חזקה מבחינה פיננסית).
מכאן יש לי רשימה של כמה חברות שאהבתי. הרבה פעמים אני בודק 2-3 חברות נוספות שלא ברשימה -
שמות ששמעתי עליהם, מוצרים שראיתי בסופר או בארנק, תעשייה שבא לי לחקור באותו רגע וכו.
מכל הרשימה הזאת אני בוחר את החברה שהכי מתאימה לי (לפי הערכת שווי, איך נראה לי העתיד יראה, הנהלה וכו), ורוכש.

ובכן לא יודע למה את זו דווקא לא, אבל כן רכש ברבעון הקודם את חברת התרופות מרק, עם תשואת דיבידנד מעל 3% (הרבה מעל המדד והמתחרות).
אז האם צריך לרוץ. ולרכוש את מה שבאפט אוהב - אתה הראשון שתסכים שלא. כל אחד צריך לרכוש את החברות שהוא מרגיש בנוח איתן לפי המטרות שלו. אבל האם צריך לקחת את תמחור השוק עם גרגיר מלח - בהחלט כן.

הדרך הכי קלה לגלות שהמשקיעים הענקיים בעולם לא רוצים מניה כלשהי היא דרך תשואת דיבידנד גבוהה ביחס למניות שהם כן רוכשים (ואם נרצה ואם לא - זה נחשף במדד).
המדד מורכב לפי שווי שוק, 6 מתוך 10 המניות הגדולות במדד (שווין של השש מעל 12% מהמדד!) לא מחלקות דיבידנד זה מעוות את הנתון לדעתי.
מה גם שכמו שהצגתי קודם - האם המשקיעים הענקיים מתכוונים להחזיק את המניה לאותו זמן כמוני? מה המטרה שלהם מהחזקת המניה?
אם המטרות לא חופפות, למה ההחלטות שלהם צריכות להשפיע עליי?

זה פחות עניין של השוואה למדד ויותר עניין של "אם הגדולים מעדיפים לקנות משהו אחר אז אני לא רוצה לבזבז את זמני בלבדוק למה".
זו הנקודה העיקרית לטעמי. זו דרך הפעולה המתאימה לך, שאיתה אתה יכול להתמיד ולכן זה מצוין!

נערך לאחרונה ב:

rugh78

Active Member
תשואת דיבידנד של החברה לפי דיבידנד אחרון: 3.48%
התבלבלת, זה הנתון הדולרי, באחוז זה 2.57%, שזה לא כזה גבוה, לדעתי גם אתה מסנן לפי אחוז דומה, הרכישה האחרונה שלך ATO אחוז הדיבידנד היה 2.5%

תשואת דיבידנד של סקטור מוצרי צריכה (12 חודשים אחרונים): 1.64%
מדובר על נתון בעייתי, הסתכלות על ממוצע זה לא נכון, צריך למצוא חציון, ממוצע מושפע מקיצוניים, מה גם שיש חלוקה בתוך הסקטור לפי סוג המוצרים,
לפי הטבלה החברה נמצאת בקטגטריה הזו
Personal Products152.34%
אז הדיבידנד עכשיו לא נראה כזה גבוה לעומת הממוצע ( שוב, ממוצע זה נתון בעייתי מאוד) לא מצאתי חציון

חיפשתי איזהו מדד שמאחד את כל הסקטור, מצאתי את זה XLP Consumer Staples Select Sector SPDR ETF לפי המדד הזה הדיביבנד הממוצע הוא 2.52% שזה כמעט שווה למה שמחלקת PG

לפי האתר הזה הדיבידנד של הסקטור הו 2.6% מה שמציב את החברה מעט מתחת לממוצע.

לפי המדד Vanguard Consumer Staples ETF (VDC) הדיבידנד נכון להיום 2.57% שזה שווה למה שמחלקת PG

התמונה שצירפת לתגובה (מסיקינג אלפא) מציגה את דירוג הדיבידנד של סיקינג אלפא בלי שיסבירו לך איך הם הגיעו למספרים שלהם (מי אמר "קריאה בקפה" ולא קיבל?) ולא את תשואת הדיבידנד של החברה או של המתחרות
צודק, לכן התחלתי לחפור בעוד מקומות, ראה תוצאות למעלה

הוא מחזיק בחברה 0.02% מהתיק שלו, הוא נפתר מ 99% מהאחזקות בחברה ב 2016, לא יודע למה...מהלך מוזרף כי מחיר המניה כמעט והכפיל את עצמו מאז, אז לא בטוח שזו החלטה טובה, אבל קטונתי מלבקר את באפט :p

אם הגדולים מעדיפים לקנות משהו אחר אז אני לא רוצה לבזבז את זמני בלבדוק למה".
עד עכשיו, לא קראתי שאתה מסנן לפי קריטריון של "האם הגדולים קונים" זה די משעשע, כי זה ממש נוגד את כל מה שאתה מדבר עליו, אתה כותב על סינון לפי קריטריונים ספציפים בשימוש טבלה שכולה נתונים קרים על כל המניות, לא על גחמות או החלטות של גדולים מאיתנו (מה שזה לא יהיה)
מצטרף למה @סטרבו כתב
האם המשקיעים הענקיים מתכוונים להחזיק את המניה לאותו זמן כמוני? מה המטרה שלהם מהחזקת המניה?

daat99

מייסד
מנהל
PE מתחת ל15,
אתה מבין שעצם העובדה שאתה מסנן לפי PE אומרת שאתה נותן יחס לתמחור המניה ע"י השוק ולכן גם אתה מתייחס לשאלה "האם המשקיעים הגדולים קונים אותה".

מבחינה מתמטית לחפש מניות עם יחס חלוקת דיבידנד סביר ומכפיל רווח שקול לחיפוש מניות לפי תשואת דיבידנד (הנתון של הרווח משותף לשתי המשוואות ולכן ניתן לייצוג ע"י נעלם X וקיבלנו משוואה אחת עם נעלם במקום שתי משוואות ללא נעלמים).

ההבדל הוא שאתה מחפש את החברות שמחירן נמוך בצורה קיצונית ביחס לרווחים בעוד אני מחפש את החברות שמחירן סביר ביחס לרווחים.

אני בגישה של: אם המחיר כל כך נמוך ביחס לרווחים והמשקיעים הגדולים עם מחלקות מחקר ענקיות עדיין לא קונים (אם הם היו קונים אז המחיר היה גבוה) אז זה אומר לי שיש שם משהו מסריח ואני מכיר בעובדה שאין לי את היכולת ו/או הידע לזהות זאת.

אתה בגישה של: אם המחיר מאוד נמוך אז אתה רוצה לחקור לעומק ולהחליט עבור עצמך אם אתה מזהה סירחון (ולא קונה) או שכל אותם גופי ענק וכל החוקרים והאנליסטים שעובדים בהם טועים (ואז אתה שוקל לקנות).

ניקח לדוגמא חברה שמרוויחה שני דולר בשנה ומחלקת דולר כדיבידנד (יחס חלוקה של 50%).
אם מכפיל הרווח עומד על 20 זה אומר שמחיר המניה הוא 40 דולר וזה מוביל לתשואת דיבידנד של 2.5%.

אם כעת מחיר המניה יתרסק ל-20 זה אומר שמכפיל הרווח ירד ל-10 ותשואת הדיבידנד תזנק ל-5%.

אני בדעה שאין לי דרך לדעת אם משהו מהותי השתנה לרעה בחברה ועדיין לא משתקף בדו"חות הפומביים (אם נרצה ואם לא, לגופים הגדולים יש גישה למידע שלא זמין לנו) או שהשוק מגיף בצורה חסרת פרופורציות והחברה עדיין באותו המצב.
במקרה הראשון אני לא רוצה להיות שם כשהסירחון יצוף ובמקרה השני אני לא אפסיד שעות שינה אם אני לא אהיה שם כשהשוק יתעשת.

אם אתה לעומת זאת כן מאמין ביכולתך לזהות את הסירחון (במידה והוא קיים) אז אין סיבה שלא תצמד לדעתך ותשקול לרכוש.

תזכור שהנתונים שזמינים לנו הם ניתנים באיחור של כמה שבועות ובעולם שלנו דברים יכולים להשתנות בצורה קיצונית בסופ"ש אחד.

כן רכש ברבעון הקודם את חברת התרופות מרק, עם תשואת דיבידנד מעל 3%
מי רכש? באפט או טד/טוד? (רמז תסתכל בכמות ההון שהוקצה לרכישה ותגלה שזה לא הון מספק בשביל שבאפט יתערב).
אם באפט היה מאמין בחברה הזו בעצמו אז תשואת הדיבידנד שלה הייתה יורדת מהר מאוד לרמות של 1.5% ומטה.

אל תיפול במלכודת "מישהו בברקשייר קנה ולכן באפט קנה".
הוא נותן יד חופשית לטד/טוד והם עושים מה שמתחשק להם כאשר הם לא הגדירו את מטרת ההשקעה שלהם כנצחית.

האם צריך לקחת את תמחור השוק עם גרגיר מלח - בהחלט כן.
מסכים אבל אם אתה באמצע כביש מהיר ופתאות אתה מזהה שכל הרכבים נעצרו והנהגים מתחילים לברוח ולחלוף על פניך אז אולי זה לא הזמן להתחיל לשאול שאלות ובמקום זה כדאי להצטרף אל העדר (הטיפש).
הדוגמה הזו קיצונית ולא באמת רלוונטית כי בשוק ההון זה יותר דומה להחלפת נתיב בכביש מהיר כשהרכבים בנתיב שלך עומדים ושאר הנתיבים נוסעים כרגיל.
מכיוון שלא חסרות מניות טובות לרכישה שהמשקיעים הגדולים לא ברחו מהן (את זה אני יודע לפי תשואת הדיבידנד הממוצעת ומכפיל הרווח הממוצע) אז אני מעדיף להשקיע בחברה אחרת מאשר לנסות לזהות בעיות בחברה שהגדולים בורחים ממנה.

המדד מורכב לפי שווי שוק, מתוך 10 המניות הגדולות במדד (שווים מעל 12% מהמדד!) לא מחלקות דיבידנד זה מעוות את הנתון לדעתי.
דעתי היא שאם בפני משקיע עם כיסים עמוקים יש שתי אלטרנטיבות:
1. רכישת חברה X עם תשואת דיבידנד גבוהה
2. רכישת המדד עם תשואת דיבידנד נמוכה
והוא בוחר ברכישת המדד (אחרת תשואת הדיבידנד של החברה תרד) אז זה אומר דרשני.

האם המשקיעים הענקיים מתכוונים להחזיק את המניה לאותו זמן כמוני? מה המטרה שלהם מהחזקת המניה?
מספיק שיהיה אחד עם מטרות חופפות (זמן החזקה נצחי וקבלת תזרים מזומנים) בשביל שהוא ינווט את הכסף שלו לחברות עם התשואה הגבוהה שהוא מאמין בהן עד שהתשואה שלהן תרד לרמות שהוא כבר לא רוצה עוד.
מכיוון ששנינו מכירים משקיע אגדי אחד (לפחות) שמעדיף זמן החזקה נצחי ורוצה לקבל תזרים מכל הרכישות שלו (גם אם הוא מתעקש לא לחלק אותו הלאה) אז זה מספיק בשביל להציג את התמחור המתאים.

אני לא צריך שכולם יסכימו - אני צריך שמשקיע אחד ויחיד שיש לו מספיק כסף יפסיק לקנות עם תשואה X.

התבלבלת, זה הנתון הדולרי, באחוז זה 2.57%,
אתה צודק.
זה עדיין בטווח של פי 1.5 ולכן טיפה גבולי אבל אני באופן אישי לא הייתי מתייחס אליו כ-"יותר מדי".

התחלתי לחפור בעוד מקומות
כל הכבוד לך!

הוא מחזיק בחברה 0.02% מהתיק שלו, הוא נפתר מ 99% מהאחזקות בחברה ב 2016, לא יודע למה...מהלך מוזרף כי מחיר המניה כמעט והכפיל את עצמו מאז, אז לא בטוח שזו החלטה טובה, אבל קטונתי מלבקר את באפט :p
אל דאגה - באפט לא רכש אותה אלא טד/טוד (לא זוכר מי מהם מתמקד בתחום).
כשבאפט רוכש משהו הקירות מתחילים לרעוד :)

לא קראתי שאתה מסנן לפי קריטריון של "האם הגדולים קונים"
זו "תופעת לוואי" של תשואת דיבידנד סבירה.
עד היום לא הייתי צריך להתייחס לזה כי הסינון הרגיל ניפה את החברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה אבל אם מניה כזו תעלה בסינון אז זה בהחלט יהיה שיקול "נגד" (אם כי לא בהכרח שלילה מוחלטת - תלוי מקרה).

זה ממש נוגד את כל מה שאתה מדבר עליו,
לא ממש.
אני נותן להם לעשות את העבודה הקשה והולך לשבת במסעדה "הממוצעת" בידיעה שלא ישדדו אותי במחיר ולא יכניסו לי בעלי חיים "חיים" לאוכל.

אתה כותב על סינון לפי קריטריונים ספציפים בשימוש טבלה שכולה נתונים קרים על כל המניות
מחיר המניה מושפע מהשוק וחלק מהנתונים בטבלה (כגון תשואת דיבידנד, מכפיל רווח וכו') מושפעים מהמחיר.
הסינון הוא קר, הטבלה היא קרה, המחיר מושפע מרגש :)

rugh78

Active Member
@daat99 תודה על הפרוט, אשמח אם תתיחס לנתונים שהבאתי לגבי ממוצע הסקטור אל מול הנתון של החברה.

הראתי שהוא כמעט וזהה, לא פי 1.5 הנתון הראשון שהיה באלפא הוא נתון שלא משתקף באף מקום, לכן אני לא מתייחס אליו, כשהתחלתי לחפור, אפשר לראות שהחברה ממש בממוצע....
עדיין אתה חושב שזו לא קנייה טובה?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
@daat99 תודה על הפרוט, אשמח אם תתיחס לנתונים שהבאתי לגבי ממוצע הסקטור אל מול הנתון של החברה.
אני חושב שההשוואה היותר נכונה היא לשוק/מדד ולא רק לסקטור (זה לא רי"טים).

אני באופן אישי לא רואה צורך בהתעמקות מעבר לכך אבל כל אחד צריך לבדוק את מה שחשוב לו.

עדיין אתה חושב שזו לא קנייה טובה?
לא טענתי שזו לא קניה טובה.
טענתי שתשואת הדיבידנד שלה גבוהה ביחס למדד/שוק וזה מרמז על כך שיש מספיק ענקים שלא רוצים לקנות.
אני לא חושב שהמידע הזה הוא מספק בשביל להחליט אם זו קניה טובה או לא (ואני לא חושב שיש לי את הכלים לזהות זאת).

סטרבו

Well-Known Member
גם שוב, אם זה מספיק טוב לך- תרכוש. מקסימום תגלה עוד חודשיים או שנתיים שעשית טעות - לא כזה נורא ותלמד מזה להבא.

guesto

Well-Known Member
היסטוריית דיבידנדים באמת מרשימה, יכול להיות שהמכפיל קצת גבוה.

- מה אתה יודע על החברה?
זו אחת מ-20 החברות הגדולות ביותר בשוק האמריקאי, אתה כנראה מכיר כל מיני מותגים שלהם: Pampers, Head & Shoulders, Tide, Gillette ועוד..

ההמלצות האלה לא שוות כלום, אל תתייחס אליהן.

daat99

מייסד
מנהל
זו אחת מ-20 החברות הגדולות ביותר בשוק האמריקאי, אתה כנראה מכיר כל מיני מותגים שלהם: Pampers, Head & Shoulders, Tide, Gillette ועוד..
ליימן ברודרס היה אחד מבנקי ההשקעות הגדולים בשוק האמריקאי, אתה כנראה מכיר כל מיני מוצרים שלהם כגון ETFים של אג"חים.
זה לא מנע מליימן ברודרס לפשוט רגל בסופ"ש אחד ומהמוצרים המוכרים להמשיך להיות מסופקים לשוק ע"י בנקים אחרים.

קודאק הייתה החברה הגדולה ביותר למוצרי צילום בעולם וכולם הכירו את המוצרים שלהם בעולם.
זה לא מנע ממנה לפשוט רגל.

גודל/היכרות עם המוצר הן לא סיבות מספקות בשביל השקעה עתידית.

למעלה תחתית