QSR - דאבל וופר - בורגר קינג

לא סיפרת למה
אני קורא עכשיו את הספר של פיטר לינצ', learn to earn
וכל ההתחלה מדברת על אמריקה, ציים של אניות כובשות יבשות, חברות שהקימו מערכי רכבות, נפט, מזון, קונגלומורטים ענקיים, יזמות חופשית ומאבקי כח, התאגדויות ורגולציה. ולאט לאט התחילו למכור מניות, לפשוט רגל, עוקצים משוגעים והצלחות הסטריות והיסטוריות.
מרתק.

ובנוסף, הילד שלי ממש אוהב מקדנלדס ובורגר קינג.
ואני מנסה להבין, מאיפה ילד קטן, שאין לו טלפון או טלביזיה בבית, למד לאהוב בורגר קינג למרות שהיה שם 3 פעמים בחייו.
ומזה, אני גוזר, שיש שם מקצועני על, שמעסיקים עוד מקצועני על, שעסוקים בלייצר חברות מאד מאד טובות במה שהן עושות,
(אפשר להתווכח שעות אם זה אתי, נכון, בריא, טוב לעולם וכו וכו) אבל קשה להתווכח עם העובדה שהם מקצוענים.
אז הסקרנות שלחה אותי לבדוק מה עושה מקדונלדס (מחזיק) ומה עושה בורגר קינג (לא מחזיק)

נערך לאחרונה ב:

talco

Well-Known Member
נכון אחת ההמלצות לפני שרוכשים דירה להשקעה זה לסוע פיזית ולראות אותה (גם אם בחו"ל)?
אז טיילתי לאחרונה בארה"ב והסניפים של בורגר קינג ומקדונלדס היינו הכי עלובים שראיתי. מביקורים רנדומליים ולא מייצגים בניו יורק, וושינגטון, קליפורניה ונוואדה.
בעבר גם חשבתי לקנות, אחרי הביקור שם ירדתי מזה.
הרבה יותר התרשמתי מ-carl jr ו-וונדיז (ובטח עוד כמה שאני לא זוכר כעת).

talco

Well-Known Member

daat99

מייסד
מנהל
ואני מנסה להבין, מאיפה ילד קטן, שאין לו טלפון או טלביזיה בבית, למד לאהוב בורגר קינג למרות שהיה שם 3 פעמים בחייו.
שילוב מעולה של צבעים עם "ארוחת ילדים" ואוירה מתאימה :)
הם השקיעו המון בייעוץ שמתחשב בפסיכולוגיה של הילדים.

ומזה, אני גוזר, שיש שם מקצועני על, שמעסיקים עוד מקצועני על, שעסוקים בלייצר חברות מאד מאד טובות במה שהן עושות,
(אפשר להתווכח שעות אם זה אתי, נכון, בריא, טוב לעולם וכו וכו) אבל קשה להתווכח עם העובדה שהם מקצוענים.
גם באנרון היו מקצוענים.
גם בקודאק היו מקצוענים.
העובדה שחברה מעסיקה מקצוענים לא הופכת אותה באופן אוטומטי להשקעה מוצלחת.

אז טיילתי לאחרונה בארה"ב והסניפים של בורגר קינג ומקדונלדס היינו הכי עלובים שראיתי. מביקורים רנדומליים ולא מייצגים בניו יורק, וושינגטון, קליפורניה ונוואדה.
אני חושב שפספסת את המודל העסקי של החברות הללו.
במהותן הן חברות נדל"ן ולא חברות מזון מהיר :)

אני ממליץ בחום על הסרט The Founder מ-2016 שמראה את ההיסטוריה של מקדונלדס מנקודת מבטו של ריי קרוק.
תשים בעיקר דגש על איך בשיחה עם אדם רנדומלי נופל לו האסימון שהוא בעסקי הנדל"ן ולא בעסקי המזון.

נערך לאחרונה ב:
העובדה שחברה מעסיקה מקצוענים לא הופכת אותה באופן אוטומטי להשקעה מוצלחת
לצורך הדיון, נניח שמחר מגיע משבר המשברים, כל העולם נכנס לסחרור ולמרבה ההפתעה, כל החברות ללא יוצא מהכלל מפסיקות לחלק דיבידנדים.
לשנתיים בלבד.
אחרי שנתיים, הכל חוזר לנורמלי, חוץ מהקובץ של לאו, שבו כרגע אין אף חברה שמגדילה ומחלקת עם רצף. כולן ב 0.

קיבלתי 1000$ ואני רוצה להשקיע בקנה והחזק עם תזרים.
מה עושים?

לופטי

Well-Known Member
אני ממליץ בחום על הסרט The Founder מ-2016 שמראה את ההיסטוריה של מקדונלדס מנקודת מבטו של ריי קרוק.
תשים בעיקר דגש על איך בשיחה עם אדם רנדומלי במטוס נופל לו האסימון שהוא בעסקי הנדל"ן ולא בעסקי המזון.
סרט מעולה!

daat99

מייסד
מנהל
לצורך הדיון, נניח שמחר מגיע משבר המשברים, כל העולם נכנס לסחרור ולמרבה ההפתעה, כל החברות ללא יוצא מהכלל מפסיקות לחלק דיבידנדים.
זה לא קרה במהלך המשבר הכי גרוע בהיסטוריה.
זה לא קרה באף אחת ממלחמות העולם.

בשביל שזה יקרה כל החברות שברשימה צריכות להגיע למצב שבו הן לא רק לא רווחיות אלא גם לא מצליחות לדמיין מצב שבו הן יחזרו להיות רווחיות.

מתחילים בלדמיין מאורע שהיה לו תקדים היסטורי וממשיכים משם :)
ואם אתה מתעקש על להמשיך עם הדימיון של המאורע הזה אז אני רוצה להחזיר אותך שנתיים קודם לכן בשביל שתתאר לי את המצב האישי של המשקיע תחת ההנחות המתבקשות הבאות:
1. הדרישה שהחברות לא רווחיות הובילו לפיטורים המוניים - כולל לפיטוריו של המשקיע
2. לממשלה אין הכנסות ממסים כי החברות לא רווחיות והציבור מורכב בעיקר ממחוסרי עבודה
3. ההוצאות של הממשלה תופחות למימדים חסרי תקדים כי מרבית הציבור דורשים דמי אבטלה

נ.ב.
אל תשכח שהחברות הלא רווחיות כוללות גם את הסופר שנסגר כך שאין לך איפה לקנות אוכל שלא יוצר ע"י החברה הלא רווחית מלכתחילה...

Murse

Member
מה עם TEXAS ROADHOUSE?
יש פודקאסט של אמריקאי אחד שממש אוהב אותם, לא יודע לגבי המנייה של בורגר קינג אבל אף פעם לא אהבתי את הסניפים שלהם, גם לא בחו״ל.
מה שכן, זה שהילד שלך מכיר אותם זה קטע, כנראה שמשהו בפרסום שלהם עובד.

talco

Well-Known Member
אני יודע, אבל זה עובד רק כי יש להם כוח למשוך עסקים סביבם כי הם בעצמם מושכים לקוחות.
אם הם לא מושכים לקוחות לא יהיו גם עסקי נדל"ן.
תודה על ההמלצה לסרט.

19yoboy

Well-Known Member
מישהו יכול להסביר לי את החוב של מקדונלדס?
היחס חוב הון הוא -11.28. זה אומר שעל כל דולר של הון בעלי המניות יש 11.28$ של חוב?
למה החוב שלהם ככ גדול? מה עלי לבדוק האם זהו חוב בריא שמשמש לצמיחה או לאבדון?.
MCD מחלקת 48 שנה, נתוני קצב גדילת דיבידנד טובים עם תשואה של 2.42%. מה שמרתיע זה החוב המוגזם(?).
אני מנסה לצאת מהקופסא ולבחון גם אותה. אולי כדאי לעזוב קצת את המספרים וללכת עם הרגש - ענקית המזון המהיר: כאן כדי להישאר?

אני מנסה לצאת מהקופסא ולבחון גם אותה. אולי כדאי לעזוב קצת את המספרים וללכת עם הרגש
אני ממליץ בחום להגדיר קודם את הקופסא, להיות בטוח (במספרים וגם ברגש) מהם גבולותיה, ורק אז לחשוב אם לצאת ממנה או לא.

דחילק

Active Member
אני חושב שפספסת את המודל העסקי של החברות הללו.

מצטרף להמלצה, סרט מרתק , ואכן מסביר למה מקדונלדס לא באמת עושה כסף מהאוכל, אלא מנדל"ן

daat99

מייסד
מנהל
היחס חוב הון הוא -11.28. זה אומר שעל כל דולר של הון בעלי המניות יש 11.28$ של חוב?
אכן.

למה החוב שלהם ככ גדול?
בניגוד לדעה הפופולרית, מקדונלדס היא חברת נדל"ן יותר מאשר "מזון מהיר".
אני שוב ממליץ בחום לראות את הסרט על היזם אם עדיין לא עשית זאת:

19yoboy

Well-Known Member
ואם הוא היה חיובי, כלומר 11.28?
זה אומר שעל כל $ של החברה יש .... של חוב?

מקדונלדס היא חברת נדל"ן יותר מאשר "מזון מהיר".
האם הוא עד כדי כך מסוכן? אני לא חושב.
בדקתי קצת ברחבי האינטרנט, ראיתי שיש אנליסטים שלא מייחסים חשיבות לנתון, אלא תוך כמה שנים יקח לחברה עפ התזרים החופשי העוקב שלה לכסות את החוב. במקרה של מקדונלדס מדובר בכ - 8 שנים. אני נוטה להאמין למדידה הזו, למרות החסרונות שבה. מה דעתך עליה?

daat99

מייסד
מנהל
ואם הוא היה חיובי, כלומר 11.28?
זה אומר שעל כל $ של החברה יש .... של חוב?
"יחס" זו תוצאה של פעולת חילוק משיעורי חשבון.
כאן מחלקים את החוב (למעלה) בהון בעלי המניות (למטה).
האם הוא עד כדי כך מסוכן? אני לא חושב.
לא ציינתי זאת בשביל לייצג "מסוכנות" אלא בשביל להסביר שהיא חברת נדל"ן יותר מאשר מזון מהיר.

אני נוטה להאמין למדידה הזו, למרות החסרונות שבה. מה דעתך עליה?
אם תחפש מספיק אתה תמצא אנשים שיציגו כל טיעון שאתה רוצה לטעון בצורה משכנעת - החל מ-"כדור הארץ שטוח/עגול".
המטרה היא שאתה תבין מה המשמעות של הנתון ואז תחליט איזו חשיבות אתה רוצה לייחס לו.

למעלה תחתית