RBA

• פותח הנושא SIN
  • פורסם בתאריך

SIN

Well-Known Member
שלום לכולם,

המניה עלתה לי בסינון ותהיתי האם מישהו מזהה איזשהו דגל אדום שאני מפספס (למעט זה שהמכפיל מעט גבוה מממוצע S&Pׂ) .
תודות מראש

daat99

מייסד
מנהל
במבט שטחי, יחס חלוקת הרווחים קפץ מ-55% לכמעט 70% במהלך 2021.
לא יודע מה היחס העדכני (עברו 11 חודשים מהעדכון בגורופוקוס) אבל זה שווה בדיקה.

SIN

Well-Known Member
בקובץ של ג'סטין היחס עומד על 40.9%

מומו

Well-Known Member
יחס חלוקת הרווחים קפץ מ-55% לכמעט 70% במהלך 2021.
נכון מאוד, שנכנסתי לגורופוקוס ראיתי שיחס החלוקה עוד יותר טוב ממה שהיה בתחילת החודש שקובץ האלופות השתחרר וכיום עומד על 38%. כלומר רואים כאן שיפור טוב מאוד בהשוואה ל2021. אני טועה?

מבחינתך, מה יחס חלוקה כזה, שהיה במגמת עלייה שנה שעברה כמו שציינת, מרמז לנו?

לא יודע מה היחס העדכני
זה לא הPayout שמופיע בגורופוקס באותו מקום שהסתכלת? (38%)

daat99

מייסד
מנהל
זה לא הPayout שמופיע בגורופוקס באותו מקום שהסתכלת? (38%)
אני הסתכלתי בגרף שמעודכן לפי הדו"ח השנתי שפורסם בדצמבר 2021.
אני לא יודע לפי איזה דו"ח המספר 38% מעודכן ואיך הוא מחושב.

מומו

Well-Known Member
מעדכן כאן למי שפיספס (אני) - החברה הודיע ב-7 למרץ שהיא הולכת לחלק דיבידנד מיוחד של 1.08$ (שווה ערך לדיבידנד השנתי שלה)
חלוקת הדיבידנד המיוחד מותנה בהשלמת המיזוג עם IAA

ברור שזו לא המלצה, אבל אם חשבתם להיכנס אז היום זה היום האחרון שבו תוכלו לזכות בדיבידנד המיוחד הזה, כפי שנכתב כאן:
payable to shareholders of record at the close of business on March 17, 2023
קישור להודעה באתר החברה
קישור להודעה שהמיזוג אושר בהצבעת המשקיעים

בהשראת @daat99 היקר: "איך ההרגשה לקבל משכורת 13 בגובה משכורת שנתית? :)"

שאלה צדדית, האם זה לא מתפרש בעיני המשקיעים כ"שוחד"? כלומר להנהלה יש אינטרס שהמיזוג יאושר והם באים ואומרים למשקיעים: "תאשרו לנו את המיזוג, ואנחנו נשתיק לכם את המצפון בצורת דיבידנד גבוה במיוחד"

daat99

מייסד
מנהל
האם זה לא מתפרש בעיני המשקיעים כ"שוחד"? כלומר להנהלה יש אינטרס שהמיזוג יאושר והם באים ואומרים למשקיעים: "תאשרו לנו את המיזוג, ואנחנו נשתיק לכם את המצפון בצורת דיבידנד גבוה במיוחד"
זה בהחלט יכול להתפרש כך.

אבל אם חשבתם להיכנס אז היום זה היום האחרון שבו תוכלו לזכות בדיבידנד המיוחד הזה
לרוב כשמדובר בדיבידנדים חד-פעמיים וגבוהים אז מחיר המניה נוטה לתמחר אותם (כלומר לרדת בפתיחת המסחר של יום האקס) כך שאם זו המטרה של המהמר אז ההיסטוריה מרמזת שהסבירות היא שהוא לא יצליח לקטוף את הפירות.

SIN

Well-Known Member
זה נחמד, אבל לא מכיר מישהו שבונה את האסטרטגיה שלו על דיבידנד חד פעמי וייחודי שכן זה גם משהו שפחות אפשר לצפות מראש (יש כאלה שמראש מודיעות על זה כחלק מהדיבידנדים שהן מחלקות, אבל אז זה לא חד פעמי) וזה ממש לא בר קיימא.
בקיצור, חברות טובות עולות בסינון כחלק מהאסטרטגיה, אם הן מחליטות גם לחלק פעם בכמה זמן דיבידנד נוסף חד פעמי, נהדר.

מומו

Well-Known Member
לרוב כשמדובר בדיבידנדים חד-פעמיים וגבוהים אז מחיר המניה נוטה לתמחר אותם (כלומר לרדת בפתיחת המסחר של יום האקס) כך שאם זו המטרה של המהמר אז ההיסטוריה מרמזת שהסבירות היא שהוא לא יצליח לקטוף את הפירות.
לפי ההודעה של החברה יום האקס הוא היום (16 למרץ 2023) אולם במערכת של אינטראקטיב מופיע מידע שונה:
281
אולי זו הסיבה שהיום המניה (נכון לרגע זה) בעליה של 0.17%... המשקיעים סומכים על המידע שרואים ב-TWS ולכן מגיבים בהתאם?

לא מכיר מישהו שבונה את האסטרטגיה שלו על דיבידנד חד פעמי וייחודי
מסכים איתך לחלוטין שלא כדאי לבנות אסט. על זה
אבל מי ששם את החברה ב-WatchList וחשב להיכנס... אולי זה יהיה זמן מתאים

זה גם משהו שפחות אפשר לצפות מראש
לא צריך לצפות מראש, רק צריך להקשיב להודעות ולהבין מתי יום האקס... יש לשים לב שההודעה הזו פורסמה ב-7.3.23 עבור יום האקס היום
בכל מקרה, שוב אני מסכים שזו אסטרטגיה כושלת

חברות טובות עולות בסינון כחלק מהאסטרטגיה, אם הן מחליטות גם לחלק פעם בכמה זמן דיבידנד נוסף חד פעמי, נהדר.
+1

daat99

מייסד
מנהל
לא מכיר מישהו שבונה את האסטרטגיה שלו על דיבידנד חד פעמי וייחודי
בנו על זה אסטרטגיה שלמה - רכישה לפני האקס ומכירה באקס תוך כדי שמירת הדיבידנד :)
היא פשוט לא כל כך עובד...

אולי זו הסיבה שהיום המניה (נכון לרגע זה) בעליה של 0.17%... המשקיעים סומכים על המידע שרואים ב-TWS ולכן מגיבים בהתאם?
האתר הרשמי של החברה לרוב מכיל מידע עדכני.
תשים לב שהם לרוב משתמשים בתאריך הרישום בהודעות ולא בתאריך האקס.

אבל מי ששם את החברה ב-WatchList וחשב להיכנס... אולי זה יהיה זמן מתאים
אני באופן אישי חושב ש-"החברה עושה משהו חד-פעמי" זה אחת הסיבות הכי גרועות להיכנס להשקעה.

מומו

Well-Known Member
אני באופן אישי חושב ש-"החברה עושה משהו חד-פעמי" זה אחת הסיבות הכי גרועות להיכנס להשקעה.
סליחה לא ממש הבנתי, אתה מתכוון שבגלל אותו אירוע חד פעמי של החברה אתה תשלול את החברה למרות שהיא עברה את הסינון שהגדרת?

daat99

מייסד
מנהל
סליחה לא ממש הבנתי, אתה מתכוון שבגלל אותו אירוע חד פעמי של החברה אתה תשלול את החברה למרות שהיא עברה את הסינון שהגדרת?
אני אומר שאם היא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז אני ככל הנראה ארכוש אותה לפניו ואם היא לא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז זו סיבה גרועה להחליט פתאום לרכוש אותה.

מומו

Well-Known Member
אני אומר שאם היא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז אני ככל הנראה ארכוש אותה לפניו ואם היא לא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז זו סיבה גרועה להחליט פתאום לרכוש אותה.
דעת היקר, אתה כמובן מאוד מקצועי, ובטוח בדרכך... לא כולם במצב הזה עדיין...
מרגע שהחלטת ועד שאתה בפנים כנראה אצלך זה עניין של דקות בודדות אצל אחרים זה שעות (אולי ימים) של התלבטות
ישנם גם אחרים שהחליטו לרכוש אבל עדיין לא לחצו על כפתור Buy

daat99

מייסד
מנהל
דעת היקר, אתה כמובן מאוד מקצועי, ובטוח בדרכך... לא כולם במצב הזה עדיין...
לא נולדתי במצב הזה.

אצל אחרים זה שעות (אולי ימים) של התלבטות
ובמקרה הזה אני טוען שזו סיבה גרועה לקבל החלטה שהמשקיע לא קיבל קודם לכן.
בכל פעם שאני קיבלתי החלטה שכזו על סמך מאורעות חד-פעמיים היא התבררה בדיעבד כטעות.

ישנם גם אחרים שהחליטו לרכוש אבל עדיין לא לחצו על כפתור Buy
אז הם לא החליטו לרכוש :)

למעלה תחתית