נכון מאוד, שנכנסתי לגורופוקוס ראיתי שיחס החלוקה עוד יותר טוב ממה שהיה בתחילת החודש שקובץ האלופות השתחרר וכיום עומד על 38%. כלומר רואים כאן שיפור טוב מאוד בהשוואה ל2021. אני טועה?יחס חלוקת הרווחים קפץ מ-55% לכמעט 70% במהלך 2021.
זה לא הPayout שמופיע בגורופוקס באותו מקום שהסתכלת? (38%)לא יודע מה היחס העדכני
אני הסתכלתי בגרף שמעודכן לפי הדו"ח השנתי שפורסם בדצמבר 2021.זה לא הPayout שמופיע בגורופוקס באותו מקום שהסתכלת? (38%)
payable to shareholders of record at the close of business on March 17, 2023
זה בהחלט יכול להתפרש כך.האם זה לא מתפרש בעיני המשקיעים כ"שוחד"? כלומר להנהלה יש אינטרס שהמיזוג יאושר והם באים ואומרים למשקיעים: "תאשרו לנו את המיזוג, ואנחנו נשתיק לכם את המצפון בצורת דיבידנד גבוה במיוחד"
לרוב כשמדובר בדיבידנדים חד-פעמיים וגבוהים אז מחיר המניה נוטה לתמחר אותם (כלומר לרדת בפתיחת המסחר של יום האקס) כך שאם זו המטרה של המהמר אז ההיסטוריה מרמזת שהסבירות היא שהוא לא יצליח לקטוף את הפירות.אבל אם חשבתם להיכנס אז היום זה היום האחרון שבו תוכלו לזכות בדיבידנד המיוחד הזה
לפי ההודעה של החברה יום האקס הוא היום (16 למרץ 2023) אולם במערכת של אינטראקטיב מופיע מידע שונה:לרוב כשמדובר בדיבידנדים חד-פעמיים וגבוהים אז מחיר המניה נוטה לתמחר אותם (כלומר לרדת בפתיחת המסחר של יום האקס) כך שאם זו המטרה של המהמר אז ההיסטוריה מרמזת שהסבירות היא שהוא לא יצליח לקטוף את הפירות.

מסכים איתך לחלוטין שלא כדאי לבנות אסט. על זהלא מכיר מישהו שבונה את האסטרטגיה שלו על דיבידנד חד פעמי וייחודי
לא צריך לצפות מראש, רק צריך להקשיב להודעות ולהבין מתי יום האקס... יש לשים לב שההודעה הזו פורסמה ב-7.3.23 עבור יום האקס היוםזה גם משהו שפחות אפשר לצפות מראש
+1חברות טובות עולות בסינון כחלק מהאסטרטגיה, אם הן מחליטות גם לחלק פעם בכמה זמן דיבידנד נוסף חד פעמי, נהדר.
בנו על זה אסטרטגיה שלמה - רכישה לפני האקס ומכירה באקס תוך כדי שמירת הדיבידנדלא מכיר מישהו שבונה את האסטרטגיה שלו על דיבידנד חד פעמי וייחודי
האתר הרשמי של החברה לרוב מכיל מידע עדכני.אולי זו הסיבה שהיום המניה (נכון לרגע זה) בעליה של 0.17%... המשקיעים סומכים על המידע שרואים ב-TWS ולכן מגיבים בהתאם?
אני באופן אישי חושב ש-"החברה עושה משהו חד-פעמי" זה אחת הסיבות הכי גרועות להיכנס להשקעה.אבל מי ששם את החברה ב-WatchList וחשב להיכנס... אולי זה יהיה זמן מתאים
סליחה לא ממש הבנתי, אתה מתכוון שבגלל אותו אירוע חד פעמי של החברה אתה תשלול את החברה למרות שהיא עברה את הסינון שהגדרת?אני באופן אישי חושב ש-"החברה עושה משהו חד-פעמי" זה אחת הסיבות הכי גרועות להיכנס להשקעה.
אני אומר שאם היא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז אני ככל הנראה ארכוש אותה לפניו ואם היא לא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז זו סיבה גרועה להחליט פתאום לרכוש אותה.סליחה לא ממש הבנתי, אתה מתכוון שבגלל אותו אירוע חד פעמי של החברה אתה תשלול את החברה למרות שהיא עברה את הסינון שהגדרת?
דעת היקר, אתה כמובן מאוד מקצועי, ובטוח בדרכך... לא כולם במצב הזה עדיין...אני אומר שאם היא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז אני ככל הנראה ארכוש אותה לפניו ואם היא לא עמדה בדרישות שלי לפני אותו מאורע אז זו סיבה גרועה להחליט פתאום לרכוש אותה.
לא נולדתי במצב הזה.דעת היקר, אתה כמובן מאוד מקצועי, ובטוח בדרכך... לא כולם במצב הזה עדיין...
ובמקרה הזה אני טוען שזו סיבה גרועה לקבל החלטה שהמשקיע לא קיבל קודם לכן.אצל אחרים זה שעות (אולי ימים) של התלבטות
אז הם לא החליטו לרכושישנם גם אחרים שהחליטו לרכוש אבל עדיין לא לחצו על כפתור Buy
אז כנראה אתה מקיים באדיקות: "כל המצוות... עובר לעשייתן"אז הם לא החליטו לרכוש![]()