TGT - Target : Expect More. Pay Less

דניאל ביר

New Member
מחיר המניה נקבע על ידי השוק בעוד הדיבידנד נקבע על ידי הדירקטוריון.
מחיר המניה לרוב לא משפיע על החלטת הדירקטוריון בהקשר לדיבידנד.
אז ואולי נשאל הפוך
למה חברות הטכנולוגיה לא מחלקות דיבידנד?

daat99

מייסד
מנהל
אני חרדי. אז דווקא את אני יכול להבין.....
אז אתה בטוח מבין את כל שאר 11 התשובות של "למה לא כל ____" ;)

למה חברות הטכנולוגיה לא מחלקות דיבידנד?
מכיוון שהן לא מרוויחות מספיק בשביל לחלק דיבידנדים.
תשים לב שחברות הטכנולוגיה הוותיקות והרווחיות יותר דווקא כן מחלקות ומגדילות דיבידנדים (אבל עם רצף הגדלות קטן יותר) כגון מיקרוסופט ואפל (אפילו מטא התחילה לחלק דיבידנדים ממש לא מזמן).
אפילו אינטל (לפני שהיא נפלה מגדולתה ב-2014) חילקה והגדילה את הדיבדינדים שלה במשך כמה עשורים.

דיבידנדים גדלים מחולקים לרוב ע"י חברות שמרוויחות כל כך הרבה כך שהן יכולות גם לתדלק את מנוע הצמיחה שלהן וגם להמשיך ולחלק את הדיבידנדים באופן רציף ולמרות קשיים זמניים בשווקים.

דניאל ביר

New Member
אז אתה בטוח מבין את כל שאר 11 התשובות של "למה לא כל ____" ;)
חחח כן בהחלט

תודה רבה
האמת למדתי המון בשנים האחרונות ואני עוד זוכר את ההודעות שלך בפורום הסולידית מאד החכמתי ממך אז . אבל הנושא של דיבדנים פחות דיבר אליי. אני עכשיו רוצה ללמוד את התחום כדי לראות אם זה מתאים לי ואם כן לדעת לבנות תיק לבד . נתחיל בבלוג שלך ונראה לאן זה יתפתח. אם יש לך ספר טוב או פודקאסט להמליץ לי אני ישמח

daat99

מייסד
מנהל
אני עכשיו רוצה ללמוד את התחום כדי לראות אם זה מתאים לי
תשים לב שאין כאן מידע שמשנה סדרי עולם.
השמש עדיין זורחת במזרח, שוקעת במערב ועוברת באמצע דרך הדרום.
מה שצריך להכווין אותך בתהליך קבלת ההחלטות שלך זה פחות "ידע" ויותר פסיכולוגיה אישית/משפחתית.

אם יש לך ספר טוב
The single best investment
טיפה ישן אבל לפחות ניתן להורדה מהאתר של המחבר ;)

נ.ב.
אני לא יודע אם שמת לב אבל ערכתי את התגובה הקודמת שלי - אולי קראת לפני ששמרתי את העריכה.

פודקאסט להמליץ
לא נתקלתי עדיין בפודקאסט שמצדיק את בזבוז הזמן של ההאזנה לו.

דניאל ביר

New Member
מה שצריך להכווין אותך בתהליך קבלת ההחלטות שלך זה פחות "ידע" ויותר פסיכולוגיה אישית/משפחתית.
כל כך נכון. יוסיף דעת יוסיף מכאוב. והכי נכון לשמוע את זה מאחד שיודע. בסוף הפרקטיקה והאינדיבידואליות גוברות על הכל
t
טיפה ישן אבל לפחות ניתן להורדה מהאתר של המחבר
תודה
אני לא יודע אם שמת לב אבל ערכתי את התגובה הקודמת שלי - אולי קראת לפני ששמרתי את העריכה.
קראתי מה שרואים כעת
לא נתקלתי עדיין בפודקאסט שמצדיק את בזבוז הזמן של ההאזנה לו.
כל כך נכון....

למעלה תחתית