באופן אישי, אני הייתי מעדיף שינצלו את הביצועים הטובים לסגירת החוב ושיגדילו את הדיבידנד בצורה צנועה יותר לו הייתי משקיע שלהם (שים לב אגב, שהחוב שלהם גבוה יותר בסיקינג אלפא ממה שיש בקובץ של ג'סטין).
אני מסכים שהחברה נראית כרגע בכיוון חיובי יותר
מבעבר, אבל זה לא אומר דבר על
העתיד.
מחשיד לי מאוד, שהם חריגים ביחס למתחרים שלהם בעניין החוב. אני בכל אופן, משתדל להימנע מחברות כאלה אלא אם זה משהו שמאפיין את התעשייה (מה שמחזיר לתחילת הדיון פה, ואת זה שהחברה חריגה בנושא הזה).
לחילופין, אני חושב שאם שוקלים חברה עם חוב גבוה, אז צריך שתהיה לחברה איתנות פיננסית משמעותית בדמות תזרים מזומנים שוטף מאוד מאוד גדול, ומזומן פנוי + נכסים בהיקפים משמעותיים , כך שתוכל להתמודד עם החוב (ככול שמדובר ב"חוב טוב"/מינוף) כולל מוניטין וברנדינג חזק שיכול להמשיך את התזרים של החברה שנים קדימה (בדומה לפפסי, קולה וכו'), כל זה מעבר לשאר הפרמטרים הרגילים של הסינון.
זה כבר ניתוח עמוק יותר, שאני פחות מעוניין לעשת בשלב זה.
כן מעודד לראות שיחס החלוקה נמוך ומאפשר להם מקום רב לתמרון לו תקלע למשבר, מה גם שצפי הגדילה שלהם דו-ספרתי ומרשים (אני במיוחד אוהב שצפי הגדילה קדימה גבוה מהגדילה שהיתה עד כה).
בסופו של דבר, זה הרגיש לי עדיין כמו קצת הימור לאן פני החברה, ולכן החלטתי שיש אופציות טובות יותר בשלב הזה מהחברה הזאת, אבל ייתכן שתעלה בעתיד שוב.
כך או כך, נראה שיהיו הזדמנויות מעניינות בחודש הבא לאור מה שקורה כעת בשווקים - נקווה שימשיך