VNO כדוגמה לחברת REIT

מומו

Well-Known Member
שלום,

חברת Vornado Realty Trust (העונה לשם המקוצר VNO) עוסקת בתחום ה-REIT
מחלקת דיבידנד רבעוניים באופן קבוע משנת 1993 ועד היום. 30 שנה חברים זה לא "הולך ברגל"... כל רבעון בלי לפספס. ולא זו בלבד אלא גם הוסיפה דיבידנדים מיוחדים בשנים 1999,2001,2003,2004,2005,2006,2012 ו-2019 וזאת לאור כל המשברים שפקדו את העולם לאורך כל השנים הללו

לאחרונה הודיעה החברה שהיא דוחה את חלוקת הדיבידנדים עד סוף השנה ובנוסף גם תתחיל ברכישה עצמית ב-200M$
(מישהו חכם כאן ציין שהחברות נוהגות לבצע רכישה עצמית בתקופות "הטובות" שפוגעות בצורה ניכרת במשקיעים...אז הנה דוגמה :))
קישור להודעה

נכון לשנת 2022 חילקה דיבידנד בגובה של כ-15% (!!!), ברבעון הראשון לשנת 2023 חתכה את הדיבידנד בכ-30% ולפני מספר ימים הגיעה ההודעה המצערת למשקיעים
כידוע זו לא חברה שהיתה עולה בסינון של תיק דיבידעת. אבל יש כאן דוגמה נוספת שלא כדאי לרדוף אחרי מלכודת הדיבידנדים

כותב את זה כאן בפורום להזכיר בעיקר לעצמי ועל הדרך אולי יואיל לטובת החברים היקרים בפורום

בהצלחה !

אחתום בשאלה קטנה, איך ייתכן שאעפ"י ההודעה הלא מחמיאה - מחיר המניה עלה מאז בכ5.5%? מן ההיגיון (לפחות בהיגיון שלי) שאחרי הודעה כזו המשקיעים יתחילו לזרוק אותה לשוק כמה שיותר מהר והמחיר היה אמור לצנוח... מוזר או שרק אצלי ההיגיון לא רץ לכיוון הנכון?

daat99

מייסד
מנהל
נכון לשנת 2022 חילקה דיבידנד בגובה של כ-15% (!!!), ברבעון הראשון לשנת 2023 חתכה את הדיבידנד בכ-30% ולפני מספר ימים הגיעה ההודעה המצערת למשקיעים
אם אני מבין נכון אז קודם תשואת הדיבידנד עלתה ל-15% ורק אח"כ המשקיעים גילו שאין דיבידנדים בטווח הקרוב?
זו דוגמא מעולה ל-"תשואה גבוהה זה סימן רע".

איך ייתכן שאעפ"י ההודעה הלא מחמיאה - מחיר המניה עלה מאז בכ5.5%?
שמעת את הביטוי "חדשות טובות זה חדשות רעות וחדשות רעות זה חדשות טובות"?
מאוד נפוץ בבורסה שחברה מודיעה "חדשות טובות" והמניה יורדת או להיפך.
בלי להבין את פרטי המקרה לא ניתן לענות על השאלה וגם עם הבנת פרטי המקרה סביר שהתשובה תהיה שגויה.
תזכור שבניגוד להיפותזת השוק היעיל, תמחור המניה מונע בעיקר מרגשות השוק ולא מניתוח קר ואנליטי של עובדות.

לופטי

Well-Known Member
כותב את זה כאן בפורום להזכיר בעיקר לעצמי ועל הדרך אולי יואיל לטובת החברים היקרים בפורום
לפעמים גם סיכונים עלולים להתממש:(

אחתום בשאלה קטנה, איך ייתכן שאעפ"י ההודעה הלא מחמיאה - מחיר המניה עלה מאז בכ5.5%?
זה קל, מחיר המניה עולה בדיבידנד שלא חולק:p

מומו

Well-Known Member
אם אני מבין נכון אז קודם תשואת הדיבידנד עלתה ל-15% ורק אח"כ המשקיעים גילו שאין דיבידנדים בטווח הקרוב?
כך גם אני הבנתי

שמעת את הביטוי "חדשות טובות זה חדשות רעות וחדשות רעות זה חדשות טובות"?
על זה נאמר - "אם יהיה לנו מזל אולי נשמע משהו חדש" :)
אבל האמת לא מכיר, שמעתי "עכשיו פעם ראשונה"

תמחור המניה מונע בעיקר מרגשות השוק ולא מניתוח קר ואנליטי של עובדות.
מה הכוונה "רגשות שוק"? האם אפשר לקרוא להם מהמרים?

עכ"פ, אם אנחנו נותנים משקל גבוה ל"כסף החכם" שמגיע מאותם חברות עם תקציב ענק ומחלקות שלמות של מחקר. אז גם כאן נצטרך להגיע לאותה מסקנה - החברות ניתחו והגיעו להחלטה שיש פוטנציאל ל-VNO להגיע למחיר גבוה מהנוכחי ולכן הזרימו הוראות רכישה וזה מה שגרם לעליה.

*כמובן שאין לי מושג מה באמת קרה

זה קל, מחיר המניה עולה בדיבידנד שלא חולק:p
תיאוריה נחמדה, האם מתקיימת במציאות - כל הפסקה או הקטנה של הדיבידנד גרמה לעליה במחיר המניה?

daat99

מייסד
מנהל
מה הכוונה "רגשות שוק"?
הרגשות של סך האנשים בעולם.
מה מרגישים האנשים שיש להם פנסיה משפיע על האם הפנסיה שלהם תעבור מחברה X לחברה Y ו/או ממסלול X למסלול Y.
מה מרגישים האנליסטים משפיע על תוצאות הניתוח שלהם (ככל שהם מרגישים יותר אופטימיים בחיים כך הניתוח של אותה החברה יהיה יותר אופטימי).
מה מרגישים מנהלי ההשקעות משפיע על תהליך קבלת ההחלטות שלהם בבחירה בין פעולה X לפעולה Y.

השילוב של כל הרגשות הללו שמשפיע על כולנו בחיי היומיום מחלחל להוראות קניה/מכירה בבורסה ומשפיע באופן ישיר על תנודות מחירי המניות.

החברות ניתחו והגיעו להחלטה שיש פוטנציאל ל-VNO להגיע למחיר גבוה מהנוכחי ולכן הזרימו הוראות רכישה וזה מה שגרם לעליה.
איזו עליה?
האם אתה מדבר על העליה האחרונה במחיר המניה מכ-13.5 לכ-14.5?
אם כן אז תשים לב שהעליה הזו הייתה עם נפח מסחר של כמיליון יחידות כך שהפער הוא בסך הכל מיליון דולר.
עבור:
"כסף החכם" שמגיע מאותם חברות עם תקציב ענק ומחלקות שלמות של מחקר.
הסכום הזה הוא כל כך זניח שגם אם נניח שכולו הגיע רק משם (ואני בספק רב אם זה המצב גם אם נתעלם מהקרנות המחקות שרוכשות מניות בכוח וללא ניתוח כלל) אז זה שקול להייטקיסט עם משכורת של 20 אלף פלוס בנטו שהחליט ששווה לשלם על המניה חצי אגורה יותר.

יותר סביר שרוב העליה מגיעה מקרנות מחקות והיתרה מגיעה ממשקיעים פרטיים שרדפו אחרי מלכודת הדיבידנד לפני שהם גילו שהיא חלום שלא יתגשם.

תיאוריה נחמדה, האם מתקיימת במציאות - כל הפסקה או הקטנה של הדיבידנד גרמה לעליה במחיר המניה?
הוא אמר זאת בציניות כגיחוך על ההיפוטזה הידועה :)

למעלה תחתית