WBA

rugh78

Active Member
משתף בתיסכול.

לצערי קניתי את המנייה בפברואר 22, מאז היא ירדה 50% והודיעה לפני כמה ימים בקיצוץ חד בדיבידנד של 50% .

מה אתם הייתם עושים? מוכרים?

Pink panther

Well-Known Member
הייתי מנסה להפיק לקחים להבא.
למה קנית אותה בפברואר?
מה היו הנתונים שלה בקובץ של ג׳סטין?

rugh78

Active Member
לצערי אין לי אותה והיא גם לא מופיעה באתר שלו.

Pink panther

Well-Known Member
במבט זריז:
בפברואר 22 תשואת הדיבידנד של המדד היה 1.4. לעומת זאת WBA הייתה בעלת תשואת דיבידנד של 4.14. כלומר פי 4 מהמדד, כבר נתון זה מראה על סיכון מוגבר.
בנוסף, התשואה של 5 השנים הקודמות הייתה שלילית (מינוס 10). וקצב הגדלת הדיבידנד הלכה ופחתה עד 2.2%.

אלו מספיק נתונים שליליים שמראים שהמניה בסיכון מוגבר, ואני לא הייתי רוכש אותה בזמנו.

מה אתה חושב?

נערך לאחרונה ב:

rugh78

Active Member
מסכים, הלוואי והייתי זוכר מה גרם לי לרכוש אותה בזמנו.

לצערי בלא מעט כסף.

השאלה אם למכור עכשיו, מתלבט

SIN

Well-Known Member
זאת שאלה מאוד אינדווידואלית.
מהשני שקל שלי, אני ממליץ לך לחזור לתוכנית העבודה המקורית שלך, כשלא היית נתון לאמוציות, ולראות מה הגדרת לעצמך ומה חשבת אז. לי זה עוזר לקבל החלטות כשהרגש משתלט.

דבר כזה הוא בהחלט משהו פחות נעים שקורה, אבל לא לא צפוי כשנכנסים להשקעה בעיניים פקוחות ומבינים שאנחנו בעצם לא יודעים כלום על העתיד.
החצי כוס המלאה שאני מציע:
1. תוכנית העבודה שמוצגת פה, לוקחת בחשבון ששתי מניות פושטות רגל בשנה. אם אתה מניח ומקבל את זה, לא רק שwba לא פשטה רגל אלא בשלב זה ממשיכה לתת לך תזרים.
2. למרות שמשהו כזה קורה, בהינתן תיק שבנוי ממספר מניות, התזרים עדיין אמור להמשיך לגדול למרות זאת, ולחזק את החלטתך שהשיטה הנ"ל מתאימה לפסיכולוגיה האישית שלך.
3. לדעתי יש לך פה שכר לימוד ששווה זהב:
א. לתחקר למה קנית אותה מלכתחילה?
ב. לתחקר מדוע, אם הבנתי נכון את מה שכתבת, היא קיבלה משקל יתר בתיק שלך (כתבת שהשקעת לא מעט כסף) כך שאולי כעת הנזק גדול?
ג. איך אתה בונה מנגנון שלהבא, בהינתן שקנית חברה שנקלעת לקשיים, לא ממשיך לקנות אותה בצורה עיוורת. אולי הפסדת פה סכום מסויים שאני חלילה לא מזלזל בו, אבל הרווחת סכומים עתידיים גדולים בדיוק תוכנית העבודה שלך וחידוד הידע שלך בקניית מניות דיבידנדים ומנגנוני ההגנה של התיק שלך.

נערך לאחרונה ב:

Pink panther

Well-Known Member
אם תשתף ברציונל ההשקעות שלך יהיה יותר קל לענות על האם למכור או לא.

Pink panther

Well-Known Member
לא למכור בכלל
זה סותר את:
אם למכור עכשיו
אם הרעיון המוביל הוא לקנות ולא למכור כלל, אז למה עכשיו אתה מעוניין למכור?
אני מניח שאתה לא משקיע הרבה שנים בשיטה זו? תקן אותי אם אני טועה.
באמת מציע שתקח את המקרה הזה ותלמד ממנו כפי שהציעו למעלה.
תשאיר את המניה אצלך, וכל פעם שתתפתה לסטות מתוכנית ההשקעה שלך תסתכל על המניה הזו לקבל תזכורת למה חשוב להצמד לתוכנית השקעות סדורה.

אמי באופן אישי מאמין שמה שקניתי לא אמכור, לעולם, גם אם ירד לשווי 0 בפשיטת רגל.
אני רק שנה מסתובב פה, אבל לומד שקנה והחזק לנצח מנצח את קנה והחזק עד שירד לחצי ואז תמכור.
אבל היי, אני ירוק כמו מלפפון.

rugh78

Active Member
אז למה עכשיו אתה מעוניין למכור?
כי החברה פגעה בדיבידנד בצורה קיצונית, זה הרי חלק מהשיטה, מניות שמחלקות באופן רצוף ומגדילות.

לא עדיף לקחת את הכסף ולקנות איתו חברה שכן עומדת בסטנדרט הזה?

SIN

Well-Known Member
כי החברה פגעה בדיבידנד בצורה קיצונית, זה הרי חלק מהשיטה, מניות שמחלקות באופן רצוף ומגדילות.

לא עדיף לקחת את הכסף ולקנות איתו חברה שכן עומדת בסטנדרט הזה?
אם אתה מוצא נביא תקני שמתחייב לך שזה לא יקרה גם לחברה הבאה שתקנה עדכן בבקשה, המידע עשוי להועיל לכמה חברים פה.
אני מציע לך להסתכל על התיק כקבוצה, בהמשך למה שכתבתי קודם.

rugh78

Active Member
אם אתה מוצא נביא תקני שמתחייב לך שזה לא יקרה גם לחברה הבאה שתקנה עדכן בבקשה, המידע עשוי להועיל לכמה חברים פה.
אני מציע לך להסתכל על התיק כקבוצה, בהמשך למה שכתבתי קודם.
זה נכון לכל דבר, לפי מה שאתה אומר אין משמעות לבדיקה של מניות כי אנחנו לא נביאים.... אמרה מוזרה מאוד

סטרבו

Well-Known Member
זה נכון לכל דבר, לפי מה שאתה אומר אין משמעות לבדיקה של מניות כי אנחנו לא נביאים.... אמרה מוזרה מאוד
דווקא אמירה מדויקת.
אנו לא נביאים, לכן מגינים על עצמנו עם פיזור, עם בחירת קריטריונים שהחזיקו מים בעבר
זה לא אומר שלא ניפול לבורות, רק מקטינים את הסיכוי.

באופן אישי, אני לא מכרתי במקרה כזה. אינטל אצלי. וזה לפי תכנית העבודה המקורית שלי (אפילו שהרכישה של אינטל נעשתה מחוץ לתכנית…)
שיהיה בהצלחה חבר! אל תתייאש

rugh78

Active Member
דווקא אמירה מדויקת.
אנו לא נביאים, לכן מגינים על עצמנו עם פיזור, עם בחירת קריטריונים שהחזיקו מים בעבר
זה לא אומר שלא ניפול לבורות, רק מקטינים את הסיכוי.

באופן אישי, אני לא מכרתי במקרה כזה. אינטל אצלי. וזה לפי תכנית העבודה המקורית שלי (אפילו שהרכישה של אינטל נעשתה מחוץ לתכנית…)
שיהיה בהצלחה חבר! אל תתייאש
תודה.
גם לי יש אינטל ואכן נכוותי ממנה, אבל מאמין שזו חברה טובה והיא אכן התאוששה מאז למעט הדיבידנד

מומו

Well-Known Member
משתף בתיסכול
אכן מתסכל לא מעט, אתה משתדל לפעול לפי התכנית שקבעת לעצמך ובאמצע הדרך מקבל הודעות לא נעימות.
החברים היקרים כאן בפורום כתבו כאן עצות זהב (לפחות זו דעתי) ואני אישית קורא אותם כדי להזכיר לעצמי ולקבל בטחון בדרך שאני הולך בה. מציע לך להפוך את השרשור הזה לאחד הנעוצים אצלך ולהפיק ממנו את המירב.
אולי תרצה להחליט לקרוא את העצות האלה לפני כל רכישה בתקופה הקרובה?

על כל פנים, אני הייתי מוסיף עוד עצה קטנה - תשתדל לא להתפתות לניסיון להוציא "עוד קצת מיץ" מהחברה הזו
הכוונה היא שייתכן ותקרא ברשת על עצות שזה זמן מעולה להגדיל פוזיציה, הנה החברה מתחילה תוכנית הבראה והמחיר יטוס לשמיים... ועוד הרבה חלומות כאלה שיש סיכוי שיתגשמו ויש סיכוי שלא.

אז העצה שלי - Don't :)

לעומת זאת WBA הייתה בעלת תשואת דיבידנד של 4.14. כלומר פי 4 מהמדד
כנראה @daat99 היקר היה מזכיר לנו שוב את נושא - מלכודת הדיבידבש (דיבידנד גבוה בצורה קיצונית ביחס למדד עם סיכוי גבוה לפגיעה בעתיד)
לצערנו אנו נופלים בזה שוב ושוב, רק בשרשור הזה נכוו פעמיים מWBA ומאינטל ושניהם מצטרפים לעוד דוגמאות שהופיעו בפורום

תוהה ביני לבין עצמי לגבי האפשרות להשתמש במקרה הזה באסטרטגית Covered Call עדיין המשקיע היה מפסיד, גם אם נניח שמכר אופציות מפברואר זה היה מקטין בקצת את ההפסד. שהחברה צונחת ב50% סיכוי קלוש עד בלתי קיים למכור Call במכיר הרכישה. ואם החברה תפתיע (תכנית הבראה) ותטוס לשמיים במחיר - המשקיע יפסיד פעמיים (גם את ההפסד וגם את העלייה) בקיצור מתכון לאסון. אבל מה אני יודע, אני כנראה העגבניה האדומה בסלט של @לומד מהר כשמסבירים לאט :)

למעלה תחתית