לומד מהר כשמסבירים לאט
Well-Known Member
אני יודע, אני יודע, מחלקת ומגדילה רק 8 שנים.
חסר לי Debt/Eq שאני לא מוצא ב seekimg alpha אשמח לעזרתכם
חסר לי Debt/Eq שאני לא מוצא ב seekimg alpha אשמח לעזרתכם
זה בגלל שהוא שלילי.חסר לי Debt/Eq
Yum Brands's Total Stockholders Equity for the quarter that ended in Jun. 2025 was $-7,680 Mil. It refers to the net assets owned by shareholders. It does not include minority interest.
זה מה שהחברה רשמה בדו"חות הרבעוניים.אני לא מצליח להבין למה זה שלילי ?
לפי הדו"ח "הון בעלי המניות" הוא מינוס של 7 מיליארד דולר.הם חייבים יותר ממה שיש להם. בסדר. באיזה יחס ?
לא רלוונטי בעליל.בלקרוק מחזיקים 10% מהחברה.
למיטב ידיעתי, בלקרוק לא בוחרים כלום לעצמם - הכל זה בתוך קרנות.איך יודעים אם זה בגלל שהם בחרו בה בגלל מידע חיובי קדימה או בגלל שזה איזה ETF שהם מחזיקים של כלל ה 500 ?
מעניין מאוד מה השתנה ב-2016 שגרם לה להפוך מחברה עם הון בעלי מניות חיובי לשלילי ולהישאר כך לאורך זמן (למעט ההחלטה להתחיל לחלק דיבידנדים).מקריאה קצרה הבנתי ש:
החברה פועלת בעיקר לפי מודל זכיונות, שבו החברה מחזיקה בנכסים פיזיים מעטים יחסית (היות והזכיינים מחזיקים ברובם) אך נוטלת על עצמה חובות גדולים על מנת לממן Buyback ותשלום דיבידנדים. פעולות אלה מקטינות את ההון העצמי ומגדילות את החוב, מה שמוביל למאזן שלילי.
בדקת את היחס חוב הון ברמה ההיסטורית? (קישור)
(תתעלם מהקפיצה של 2015/2016 מאחר ושם היה פיצול של Yum China)
הנוסחא פשוטה של חוב הון, כדי שהתוצאה תצא שלילית אז אחד מהשניים: או שההון שלילי או שהחוב שלילילמה פה המספר שלילי ולחברות אחרות חיובי למרות ששתיהן עם חוב גדול מהון ?
אפשר בבקשה הסבר לילד בן 10 ?
לא בדקתי יותר לעומק אבל כנראה שהחוב נוצר בעקבות ההחלטה לחלק דיבידנדמעניין מאוד מה השתנה ב-2016 שגרם לה להפוך מחברה עם הון בעלי מניות חיובי לשלילי ולהישאר כך לאורך זמן (למעט ההחלטה להתחיל לחלק דיבידנדים).
זה ידוע שבלאקרוק היא תמנון תאגידי השולט בכל העולם.למיטב ידיעתי, בלקרוק לא בוחרים כלום לעצמם - הכל זה בתוך קרנות
תן דוגמא לחברות נוספות שראית, נוכל לסייע.למה פה המספר שלילי ולחברות אחרות חיובי למרות ששתיהן עם חוב גדול מהון ?
D = חוב = אג"חים והלוואות.למה פה המספר שלילי ולחברות אחרות חיובי למרות ששתיהן עם חוב גדול מהון ?
חוץ מהחובות שהחברה חייבת (שהם מספר חיובי), ההון של בעלי המניות הוא שלילי ולכן חלוקה של מספר חיובי במספר שלילי מובילה למספר שלילי.אפשר בבקשה הסבר לילד בן 10 ?
זה אכן המצג על פני השטח.לא בדקתי יותר לעומק אבל כנראה שהחוב נוצר בעקבות ההחלטה לחלק דיבידנד
מעניין מאוד, תודה רבה על השיתוף.ממה שהצלחתי להבין,
החברה התפצלה ב 2016 ל Yum brands ו Yum China holdings.
הסינים לקחו הרבה מההון ומה שנשאר ללא סינים (שאר העולם) זה חוב בצורת אג"ח ארוך טווח. על הדרך הם משלמים דיבידנדים מהתזרים שמגיע ממכירת זכיינויות.