דה קינגז

daat99

מייסד
מנהל
גם בקפיטליזם טהור ישנו פיריון שונה בין אנשים, ומכאן שלא כולם יהיו בעלי אותו עושר
נכון אבל עדיין כל אדם יוכל לבחור בין לוותר על X ולקבל את Y או לא.
מה הכוונה בכח עליון?
אדם מבצע את כל הפעולות הנכונות ועדיין מקבל את התוצאה הלא רצויה בשל סיבה שלא הייתה לו השפעה עליה.

בדוגמא שציינתי
אני יודע ולכן רשמתי "בדוגמא המתאימה" ולא "בדוגמא שהצגת" :)
מבחינת נקודת הראיה שלי "שלמה" מייצג את האינדיבידואל שמקבל את ההחלטה ולא אינדיבידואל אחר.

אז שלמה האינדווידואל מתקשר, כי הוא כל מה שמעניין
מבחינתי אותו אדם זר שמתקשר הוא סתם עוד אינדיקטור שמספק מידע ואינו שונה באופן מהותי (אבל כן באופן משקלי) מכל אינדיקטור אחר.
אותו אדם זר בפני עצמו פחות מעניין מהרגש האישי שלי כאינדיבידואל.

לא ברורה פשוט חלוקת המשקולות בהיבטי קבלת ההחלטה ומה משפיע ומה לא אצלך.
כל האינדיקטורים החיצוניים (בין אם הם נתונים כלכליים ובין אם הם שיחות טלפון מאחרים) מנסים להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות אבל בסוף הכל מתנכז לרגש האישי של האינדיבידואל.

לא הצלחתי להבין איך הרגש יכפה דבר כזה, אבל אני לא יודע לנהל דיון עם רגש. בסוף אתה חי עם הרגשות שלך , לא אני :)
גם אתה חי עם הרגשות שלך ואני בטוח שיש לך לא מעט דוגמאות למקרים שבהם הלוגיקה עודדה אותך לבצע פעולה X אבל הרגש כפה ביצוע של פעולה Y.

יש אנשים שקוגנטיבית לא מסוגלים להתמודד עם מספרים/חישובים/פנסיות וכו'
כל עוד הם מסוגלים לתקשר מילולית/כתיבה/קריאה אז יש להם את היכולת הקוגנטיסית להתמודד עם הדברים הנ"ל.
אל תבלבל חסם פסיכולוגי ובריחה מדברים שנראים מפחידים מרחוק למגבלה קוגנטיבית.

*אני הייתי אחד מאותם אנשים שטענו "שהם לא מסוגלים קוגנטיבית"...

יש אנשים שסובלים ממשקל יתר בגלל בעיות בריאותיות/תורשתיות מולדות ואין שום קשר לרגשות
קיום אנשים שסובלים ממשקל יתר בגלל מגבלות פיזיות לא סותר את קיום האנשים שסובלים מהשמנת יתר בגלל שהם לא מבצעים פעולות בסיסיות שהם מסוגלים לבצע מבחינה פיזיולוגית אבל בוחרים שלא לבצע מסיבות רגשיות.

אני גם לא בטוח שזה כזה ברור להם מה לעשות - אולי דיאטה, אולי ספורט, אולי בכלל ניתוח, אולי מציאת תחביב.
שיבחרו אחד ויתחילו.
רמז: שלושה מתוכם יפתרו את הבעיה אצל 99% מהאנשים שלא מוגבלים פיזיולוגית ואם הם ינסו את הבודד שלא אז אנשי המקצוע שהם יפגשו עמם יפנו אותם לשלושת האחרים :)

אני הייתי יותר זהיר בלהשתמש במילים מוחלטות כמו כל.
תשים לב שהמילה "כל" נאמרה תחת צמצום הקבוצה - לא "כל האנשים שסובלים מהשמנת יתר" אלא "כל האנשים שסובלים מהשמנת יתר ויודעים מה צריך לעשות בשביל לרדת במשקל".
במלים אחרות תתי הקבוצות שתיארת (מגבלות פיזיולוגיות, חוסר ידע וכו') הוחרגו מהטענה המקורית.
אם יש להם בעיה פיזיולוגית אז הם לא יודעים מה צריך לעשות בשביל לרדת במשקל.
אם אין להם ידע אז הם לא יודעים מה צריך לעשות בשביל לרדת במשקל.

תחת שתי ההתניות שאדם גם סובל מהשמנת יתר וגם יודע מה לעשות בשביל לרדת במשקל - עדיין יש הרבה אנשים שלא עושים זאת מסיבות רגשיות.

מומו

Well-Known Member
זה מה שמקסים בחברות שמחלקות דיבידנדים,
הן משאירות למחזיקים בהן זמן פנוי לנהל דיונים על שלומואים במוזמביק :)
רק משקיע שבאמת לא מסתכל על התיק כל כמה דקות ונותן לו מספיק קרדיט לעשות את העבודה מבלי להפריע לו

למעלה תחתית