מניית TROW

19yoboy

Well-Known Member
1. מסמנים ב-Y את תוצאת חילוק המספר אחד (1) עם כמות השנים
2. מסמנים ב-D את תוצאת חלוקת הדיבידנד האחרון בדיבידנד הראשון
3. מחשבים את D בחזקת Y
תודה.
אז נגיד ואני מעוניין למצוא DGR של שנה אחורה,
הY שלי הוא 1,
נגיד שהדיבידנד האחרון שחולק הוא 0.5 והראשון שחולק בתחילת השנה הנבדקת הוא 0.1, התוצאה היא 5, בחזקת 1 = 5.
אז כדי שהDGR יהיה גדול יותר הפער בין הדיבידנד הראשון שחולק לאחרון (בטווח הנבדק) צריך להיות גדול יותר, הבנתי?

הרצון שלנו הוא לראות קו יחסית ישר או שהוא יהיה יותר גבוה ככל שמתקרבים לציר ה-Y.
אנחנו מנסים להימנע מקו שהופך להיות יותר נמוך ככל שמתקרבים לציר ה-Y.

אם אתה רוצה אתה יכול להוסיף לגרף גם את הנקודה של DGR0.25 מעל המספר 0.25 בציר ה-X.

בשלב מסויים מתחילים להבין איך יראה הגרף בלי לצייר אותו :)
אז לקחתי את החברה ADM :) , ציירתי לה גרף לפי מה שהגדרת לי וזה מה שיצא, אני קורא שאמרת לי שאנחנו צריכים לראות קו ישר, למה? קו ישר לא יבשר לי על הגדלת דיבידנד אלא על שמירת קצב קבוע אם אני מבין נכון, שזה דבר טוב אבל אנחנו נרצה לראות העלאה לאורך זמן. לא?.
האופציה השני, מניח שאתה רוצה שאבין שאם הDGR במגמת עליה ככל שמתקרבים ל1Y אז זה דבר טוב וזה גם מובן ללא הגרף. מה דעתך?

355

אם אתה רוצה אתה יכול להוסיף לגרף גם את הנקודה של DGR0.25 מעל המספר 0.25 בציר ה-X.
מה הקשר? הכוונה רבעוני? למה שאשווה רבעון לממוצע של שנים (רגע, האם זה בכלל ממוצע?, במחשבה שניה, לא..)?

תפתח קובץ אקסל.
בתא הראשון אתה רושם את גובה הדיבידנד המקורי (בדוגמה הראשונה מדובר ב-1% מתוך 100 דולר אז זה יוצא דולר בודד ולכן רושמים 1.00.
בתא שמתחתיו אתה רושם נוסחה שמכפילה את התא הקודם במספר "1+ קצב הגדלת דיבידנד" שבדוגמא שלנו הוא 10% וזה במספרים 0.1 ולכן מכפילים ב-1.1.
התוצאה של הנוסחה צריכה להיות 1.1 (דיבידנד של דולר ו-10 סנט).
בתא שמתחתיו מעתיקים את הנוסחה שוב ושם צריך לצאת תוצאה של 1.21 (1.1 דולר עלו ב-10% שזה 0.11 דולר וביחד זה 1.21 דולר)

כל שורה מייצגת את סך הדיבידנדים שקיבלת באותה השנה.
בשורה הראשונה רשום 1 שזה סך הדיבדינדים שקיבלת רק בשנה הראשונה.
בשורה ה-10 יהיה רשום מה קיבלת בשנה ה-10.
בשורה ה-30 יהיה רשום מה קיבלת בשנה ה-30.
בשורה ה-100 יהיה רשום מה קיבלת בשנה ה-100.
אין לי מושג איך להשתמש באקסל וזה נשמע מסובך מדי.. סליחה, אני עדיין בשורה הזו ולא מבין איך לכתוב את הנוסחה :(

1
1*1.1

שתפסיק להסתכל על מחירי המניות ובמקום תסתכל על הדיבידנדים.
כמובן, לכן הנתון של מחיר מניה נשמר לא היה ככ ברור לי בהקשרו לפורום, אני מניח שלא אמור להזיז גם אם מחיר המניה יורד כל עוד אני מסתכל על הדיבידנד?

קל לכתוב, כמעט בלתי אפשרי ליישם.
כבר למדתי ממך: תיאוריה-מציאות :)

daat99

מייסד
מנהל
בודקים לפי סך הדיבידנדים מאותה חברה בהקשר למשקל שלה מהתיק, או רק הדיבידנד הבודד?
אני ממשקל.
אם נדייק אז אני בודק את סך צפי הדיבידנדים מכל החברות שהחזקתי בהן בסוף השנה הקודמת מול סך צפי הדיבידנדים רק מאותן החברות ועם אותה כמות המניות של אז היום (ובכך אני מנטרל רכישות חדשות ומקבל גדילת דיבידנד אורגנית).
לא זוכר מה עשיתי בדיבידעת אבל אני לא פוסל את האפשרות ששם עיגלתי פינות בחישובים והם לא מדוייקים.

אני לא בטוח גם מה המשמעות של שני החישובים האלה. החישוב בפועל יעזור לי לדעת מה קרה בכל התיק,
החישוב האורגני מציג לך תמונת מצב של "איך התיק היה מתנהג אם אני לא הייתי כאן והיורשים לא היו עושים איתו כלום".
חישוב הצפי הכולל החדש מול הצפי הכולל הישן מראה לך איך התיק שלך התקדם אבל מכיל בתוכו גם את הפעולות האקטיביות שאתה ביצעת (רכישות וכו').

כנראה אין דבר כזה אינדיקציה שהחלטה נכונה עד אחרי סגירת הפוזיציה בחברה.
גם אז אין...
נכונות ההחלטות בחיים לא נמדדת לפי התוצאות אלא לפי המידע שהיה זמין בעת קבלתן.

תדמיין שאתה בודק אם ההחלטה לרוץ בכביש 6 היא נכונה על סמך "האם נדרסתי בפעם הבודדת שעשיתי זאת".
ברור לשנינו שזו החלטה שאינה נכונה בלי קשר אם תדרס או לא.

על אותו המטבע ברור לשנינו שחציית כביש במעבר חצייה מרומזר אחרי שווידאת שיש לך רמזור ירוק, לרכבים יש רמזור אדום והם עומדים זו החלטה חכמה.
אם אחד הנהגים יחליט לעזוב את הברקס ולדרוס אותך לא ישנה את נכונות ההחלטה...

daat99

מייסד
מנהל
התוצאה היא 5, בחזקת 1 = 5.
5 בעשרוני = 500%
תציג את זה 5.00 :)

ובאמת אם מגדילים 0.1 ב-500% זה אומר שכופלים 0.1 ב-5.00 וזה יוצא 0.5 כמו שהתחלת.

אז כדי שהDGR יהיה גדול יותר הפער בין הדיבידנד הראשון שחולק לאחרון (בטווח הנבדק) צריך להיות גדול יותר, הבנתי?
לא הבנתי את השאלה :(

ציירתי לה גרף לפי מה שהגדרת לי וזה מה שיצא
לפי הגרף אני מסיק את הנתונים הבאים: תבדוק שהם נכונים (לא צירפת אותם אז אני צריך לנחש...).
DGR1 = 13%
DGR3 = 7%
DGR5 = 6%
DGR10 = 9%

אני קורא שאמרת לי שאנחנו צריכים לראות קו ישר, למה?
אנחנו לא צריכים לראות קו ישר, אנחנו מעדיפים לראות קו ישר (רצוי לדייק במילים - יש להן משמעות!).
הסיבה שאנחנו מעדיפים לראות קו ישר היא כי זה מייצג קצב הגדלת דיבידנדים יציב וצפוי.
קו תנודתי אומר "לך תנחש, לא תדע"...

ו ישר לא יבשר לי על הגדלת דיבידנד אלא על שמירת קצב קבוע אם אני מבין נכון
מדובר בגרף של הגדלות דיבידנדים (אחוזים) לא של דיבידנדים (דולרים) ולכן קו ישר אומר שקצב הגדלת הדיבידנד הוא קבוע = הדיבידנד גדל באותו הקצב כל שנה (בממוצע).

אנחנו נרצה לראות העלאה לאורך זמן. לא?.
בוודאי - ולכן אנחנו רוצים לראות קו שכל הנקודות בו הן מעל ה-0 של ציר ה-Y (נקודות מתחת ל-0 של ציר ה-Y מייצגות פגיעה בדיבידנד).

מניח שאתה רוצה שאבין שאם הDGR במגמת עליה ככל שמתקרבים ל1Y אז זה דבר טוב
זה יכול להיות טוב ויכול להיות בעייתי - תלוי מקרה.
בגרף שאתה שרטטת (בהנחה והמספרים של ה-DGRים השונים מתאימים למספרים שרשמתי) אני רואה שני דברים:
1. לפני יותר מ-5 שנים ולפני פחות מ-11 שנה החברה הגדילה את הדיבידנד בקצב גבוה מאוד (מעל 9% בוודאות!).
2. בנקודת המפנה של ה-5 שנים (בסביבות לפני 4-5 שנים) קצב הגדלת הדיבידנד של החברה היה נמוך מאוד (מתחת ל-6% בוודאות!).
3. במהלך שלושת השנים האחרונות החברה התחילה להגדיל את הדיבידנדים יותר מהר ממה שהיא הגדילה לפני 4 ו-5 שנים וזה נמשך גם בשנה הקודמת.

הדברים הללו אומרים לי שקרה משהו בעייתי לקצב הגדלת הדיבידנדים של החברה לפני 4-5 שנים (אולי טיפה יותר, יכול להיות שהבעיה הגיע לשיא לפני 6 שנים למשל) אבל שמאז החברה התאוששה והתחילה להגדיל את הדיבידנדים בקצב גבוה.

לפעמים התובנות הללו מעודדות בדיקה יותר מעמיקה, לפעמים מתעלמים וממשיכים הלאה.

הכוונה רבעוני?
שנה = 1
רבעון = רבע שנה = 1 חלקי 4 = 0.25
חשבון :)

למה שאשווה רבעון לממוצע של שנים
כי הוא מייצג את הממוצע הרבעוני.
נקודה אחת היא הממוצע של עצמה :)

האם זה בכלל ממוצע?
כן.
כל ה-DGRים הם ממוצעים לתקופה המקבילה.
בגלל זה אני יכולתי להסיק את המסקנות שתיארתי לעיל.

אין לי מושג איך להשתמש באקסל
מה עושים כשלא יודעים?

זה נשמע מסובך מדי..
יותר מהשקעה בשוק ההון?

לא מבין איך לכתוב את הנוסחה :(
מה עשית בשביל להבין זאת?
תזכור שאנחנו בעידן ה-chargpt :)

בשורה השנייה אתה לא מכפיל ב-1 אלא בתוצאה שהתקבלה בתא שמעליה.
בצורה הזו יש לך את אותה הנוסחה בכל התאים ואתה לא צריך לחשב לבד את כל המספרים.

אני מניח שלא אמור להזיז גם אם מחיר המניה יורד כל עוד אני מסתכל על הדיבידנד?
תחשוב נדל"ן:
1. יש לך דירה שקנית ב-X
2. יש לך דייר שמשלם שכר דירה קבוע בלי להציק
3. כל שנה הדייר בא אליך ואומר לך: לא שמעתי ממך כל השנה ולא גירשת אותי (לא מכרת את הבית!) אז מעכשיו אני משלם לך שכר דירה יותר גבוה בשביל שלא תרצה לגרש אותי גם בשנה הבאה

בנוסף יש לך שכן משוגע, כל יום השכן הזה דופק לך בדלת ואומר לך שהוא רוצה לקנות את הבית שלך במחיר של Z כי הוא בדק ביד-2, במדל"ן וברישומים של מס הכנסה וראה שזה המחיר העדכני ביותר.

מה יגרום לך להקשיב לשכן המשוגע ולמכור לו את הבית במחיר שהוא החליט?
אם ה-Z הוא חצי X תמכור?
אם הוא 2X?
10X?
0.1X?

מתי מוכרים?

באיזה שלב תלך לחנות ותחפש שלט רחוק עם כפתור השתקה שעובד על הפה של השכן?

לופטי

Well-Known Member
בודקים לפי סך הדיבידנדים מאותה חברה בהקשר למשקל שלה מהתיק, או רק הדיבידנד הבודד?
למשל, בנטרול משקלים (נניח וכל החברות אותו משקל תזרימי) - הדיבידנד שלי ב2023 צמח רק ב3%.
אבל בפועל (עם משקלים), אין לי מושג מה קרה לדיבידנד הכולל של התיק, לא חישבתי, אנסה להוסיף חישוב לזה.

אני לא בטוח גם מה המשמעות של שני החישובים האלה. החישוב בפועל יעזור לי לדעת מה קרה בכל התיק,
אבל לא יתן לי שום אינדיקציה לגבי האם קיבלתי החלטה נכונה כשנתתי לחברה משקל יתר (אפילו אם זה זמני) וכנראה אין דבר כזה אינדיקציה שהחלטה נכונה עד אחרי סגירת הפוזיציה בחברה.
החישוב המנוטרל עוזר לי לדעת פר חברה בודדת מה הלוז, אבל לא מבחינת התיק הכולל.
לא מישקלתי. רציתי רק לראות רק את אחוז ההגדלה הממוצע של החברות בתיק. כולנו מסננים לפי איזשהו % הגדלה ממוצע ב 1 3 5 ו 10 שנים. וסיקרן אותי מה הdgr שלי

19yoboy

Well-Known Member
לא הבנתי את השאלה :(
נכנסתי ממש לחישוב, הנתונים שאני מציב, אם אני אציב דיבידנד אחרון גבוה מהראשון אקבל תמיד DGR גבוה יותר עקב פעולת החלוקה שלהם, האמת שזה די שולי ורק להבנה שלי..

לפי הגרף אני מסיק את הנתונים הבאים: תבדוק שהם נכונים (לא צירפת אותם אז אני צריך לנחש...).
DGR1 = 13%
DGR3 = 7%
DGR5 = 6%
DGR10 = 9%
נכון.

אנחנו לא צריכים לראות קו ישר, אנחנו מעדיפים לראות קו ישר (רצוי לדייק במילים - יש להן משמעות!).
הסיבה שאנחנו מעדיפים לראות קו ישר היא כי זה מייצג קצב הגדלת דיבידנדים יציב וצפוי.
תודה על החידוד, אפשר בבקשה דוגמה למספר הגדלות דיבידנד שיראו לי קו ישר על הגרף?

מדובר בגרף של הגדלות דיבידנדים (אחוזים) לא של דיבידנדים (דולרים) ולכן קו ישר אומר שקצב הגדלת הדיבידנד הוא קבוע = הדיבידנד גדל באותו הקצב כל שנה (בממוצע).
מובן,תודה.

(נקודות מתחת ל-0 של ציר ה-Y מייצגות פגיעה בדיבידנד).
כלומר DGR שלילי? יש דבר כזה (לא נחשפתי עדיין לחברה עם נתון כזה), ולאו דווקא רק המקרה שציינת כאן ידווח על פגיעה בדיבידנד אלא על קו תנודתי כמו שכתבת לעיל..

הדברים הללו אומרים לי שקרה משהו בעייתי לקצב הגדלת הדיבידנדים של החברה לפני 4-5 שנים (אולי טיפה יותר, יכול להיות שהבעיה הגיע לשיא לפני 6 שנים למשל) אבל שמאז החברה התאוששה והתחילה להגדיל את הדיבידנדים בקצב גבוה.
הנתונים נכונים, אני צריך עוד תמיכה קטנה בהסבר כדי שאבין, אתה אומר שבטווח ה5-10 הקצב היה נמוך מאוד והייתה שם בעיה, החברה התחילה להתאושש מלפני קצת פחות מ - 5 שנים וקצב הדיבידנדים עלה?, מניח שלא הבנתי את כלל התמונה..

מה עושים כשלא יודעים?
זה כלי שימושי שכדאי ללמוד אותו?.

יותר מהשקעה בשוק ההון?
למה אתה חושב שזה מסובך?

מה עשית בשביל להבין זאת?
תזכור שאנחנו בעידן ה-chargpt :)
שאלתי, קיבלתי את הנוסחה הבאה - =A1 * B1 ^ 10, אגב כתוב שם על "ריבונות פירסומית", הבנת מה הכוונה?

בשורה השנייה אתה לא מכפיל ב-1 אלא בתוצאה שהתקבלה בתא שמעליה.
בצורה הזו יש לך את אותה הנוסחה בכל התאים ואתה לא צריך לחשב לבד את כל המספרים.
שורה ראשונה היא 1,
למה אני לא מכפיל בשורה השנייה את 1 כפול 1.1?
אולי אני שואל כי אני לא יודע עדיין להשתמש באקסל.

מתי מוכרים?
תודה על ההמחשה הנפלאה,
אז ברגע ש"שכר הדירה" שאני מקבל יורד כאן הבעיה ולא בעת שינוי שווי הנכס?
יש מצבים בהם שווי הנכס יורד אבל שכר הדירה ממשיך לעלות (כלומר אני בטוח שיש וזה קורה אך האם זה מקובל ונפוץ, במיוחד בעולמנו המדובדד(דיבידנד))..

Div123

Well-Known Member
ואיך התיק כמכלול? האם גם איכזב אותך?
האכזבה היא פרטנית למקרה זה, אבל אני יכול לענות באופן זריז בלי לבדוק שיש הגדלות קטנות יותר ממה שאני זוכר.
יש כמובן חברות חזקות שהגדילו בשיעורים דו ספרתים.
באופן כללי אני עסוק בהגדלת התזרים על ידי הפקדות כספים, ולצערי בחודשים האחרונים היו לי הוצאות לא צפויות.

נערך לאחרונה ב:
למה בעצם אנחנו בודקים את ה DGR אחרי הקניה ?
הרי אנחנו (אני) בקנה והחזק לנצח.
עושה את הסינון ויוצא מנקודת הנחה שהעובדים בחברות יעשו כל מה שאפשר כדי למקסם רווחים ולתת לי את חלקי.
נניח, שבדירה שקניתי יש מי שמתפעל אותה, מתקן את הדוד, צובע, מוצא דיירים בזמן, גובה את שכר הדירה וכו.
הוא מעביר לי את חלקי כל רבעון.
כשקניתי את הדירה יחד עם שרותיו, ידעתי שלפעמים, לא משנה כמה הוא יתאמץ וישתדל, ולמרות עברו המשובח של מעל 25 שנה בתחום, גם הוא יפספס לפעמים.
מכיוון שאין בכוונתי למכור לעולם, ומכיוון שאני סומך עליו שיעשה את הטוב ביותר, אין לי מה לבדוק למעט, פעם בשנה, מה התקבל, כמה מס שולם והאם אשתו והילדים בסדר :)

daat99

מייסד
מנהל
נכנסתי ממש לחישוב, הנתונים שאני מציב, אם אני אציב דיבידנד אחרון גבוה מהראשון אקבל תמיד DGR גבוה יותר עקב פעולת החלוקה שלהם, האמת שזה די שולי ורק להבנה שלי..
DGR גדול מ-1 אומר שהדיבידנד גדל וקטן מ-1 אומר שהוא התכווץ.
החלוקה של הדיבידנד האחרון בדיבידנד היותר ישן תוביל למספר גדול מ-1 אם הוא יותר גדול ולמספר קטן מ-1 אם הוא יותר קטן.

זה מוכיח ששרטטת את הגרף נכון.

תודה על החידוד, אפשר בבקשה דוגמה למספר הגדלות דיבידנד שיראו לי קו ישר על הגרף?
DGR1 = DGR3 = DGR5 = DGR10 וכולם שווים ל-6%.
זו המחשה למצב יציב וצפוי - כל שנה הדיבידנד גדל באותו הקצב בלי הפתעות.

כלומר DGR שלילי?
נכון.

יש דבר כזה (לא נחשפתי עדיין לחברה עם נתון כזה)
תבדוק DGR של חברות שפגעו בדיבידנדים :)

אתה אומר שבטווח ה5-10 הקצב היה נמוך מאוד והייתה שם בעיה
בטווח 6-10 היה קצב הגדלה גבוה (רואים זאת ב-DGR10 שהוא גבוה).
באיזור ה-5 (4-6 נגיד) היה קצב הגדלה מאוד נמוך (ה-DGR5 נמוך באופן משמעותי גם מ-DGR10 וגם מ-DGR3).
בטווח היותר קצר (3 ומטה, אולי אפילו 4) קצב ההגדלה האיץ שוב (DGR3 גדול מ-DGR5 ו-DGR1 גדול מ-DGR3).

זה כלי שימושי שכדאי ללמוד אותו?
מאוד.

למה אתה חושב שזה מסובך?
תנסה להיזכר כמה דברים ידעת "בוודאות" על שוק ההון רק לפני שבועיים והיום אתה יודע שהם היו שגויים.
אתה לא מגדיר את זה כתחום "מסובך" עם כל האנשים שמשוכנעים שמשהו שאינו נכון הוא "חקוק בסלע"?

אקסל מצריך ידע טכני בלבד (להבין מספרים ומלים).
שוק ההון מצריך גם ידע טכני (להבין מספרים, מלים והגדרות שונות) וגם ידע פסיכולוגי (המדד מרוויח, המשקיע הפסיד כי הוא מכר באמצע - איך גורמים גם למשקיע להרוויח?).

שאלתי, קיבלתי את הנוסחה הבאה - =A1 * B1 ^ 10, אגב כתוב שם על "ריבונות פירסומית", הבנת מה הכוונה?
הנוסחה הזו מחשבת את התוצאה של העלאת תא B1 בחזקת 10 והכפלתה בערך שנמצא בתא A1.
או שניסחת את השאלה בצורה שבלבלה אותו או שאין לו מושג על מה הוא מדבר :)

אין לי מושג מה הכוונה בביטוי.

אתה צריך נוסחה שעונה על השאלה הפשוטה: "איך מכפילים את תא A1 ב-5?".
את הנוסחה שתקבל תרשום בתא A2.
אחר כך תשנה את המספר שרשום ב-A1 ותראה אם מה שרשום בתא A2 באמת מוכפל ב-5.
כשתגיע למצב שהוא מוכפל ב-5 תשנה את הנוסחה בשביל להכפיל בקצב ההגדלה הרצוי לצורך החישוב (כגון 1.01 בשביל לייצג גדילה של 1% או 1.10 בשביל לייצג גדילה של 10%).

אחרי שתבדוק שהשינוי עבד ע"י החלפת הערכים שבתא A1 ובדיקה במחשבון שבתא A2 יש את התוצאה הרצויה אתה צריך להעתיק את תא A2 עצמו (לא את הנוסחה, את התא! CTRL+C) ולהדביק אותו על כל התאים שמתחתיו עד לפחות תא A100 (ואפילו יותר).
אתה יכול לבחור את כל התאים הרצויים ואז להדביק בפעם אחת (CTRL+V).

כשיהיה לך את זה תבדוק "איך אפשר לסכום את הערכים בתאים A1 עד A10".
הנוסחה הזו תתן לך את כל הדיבידנדים שקיבלת ב-10 השנים הראשונות.
כשתגיע לנוסחה הנכונה תנסה להבין איך כותבים את אותה הנוסחה על תאים A1 עד A100 במקום A10 בלי לשאול :)
התוצאה הזו תתן לך את כל הדיבידנדים שקיבלת ב-100 השנים הראשונות.

אחרי זה תצטרך לכתוב את אותן הנוסחאות בעמודות אחרות אבל הפעם להכפיל בקצב ההגדלה השני.

מה שמעניין אותך זה הפערים שבין סך הדיבידנדים שתקבל במקרים השונים:
אתה רוכש מניות ב-100 דולר.
נניח ומחיר המניות לא זז בכלל.
יש לך בחירה בין שתי האלטרנטיבות הבאות:
1. חברה עם תשואת דיבידנד התחלתית של 2% והגדלת דיבידנד של 5%
2. חברה עם תשואת דיבידנד התחלתית של 1% והגדלת דיבידנד של 10%

מה אתה מעדיף?
תשואת דיבידנד התחלתית של פי 2 והגדלות דיבידנד בקצב של חצי או תשואת דיבידנד התחלתית של חצי והגדלות דיבידנד בקצב כפול?

האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות שנה אחת ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר?
האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות 100 שנה ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר? (נניח ותחיה ליהנות מהן לצורך הדוגמא)
למה אני לא מכפיל בשורה השנייה את 1 כפול 1.1?
כי אז אתה צריך לחשב לבד מה לרשום בשורה השלישית ואם אתה כבר מחשב את כל המספרים לבד אז קח דף ועט :)
כשאתה מכפיל בתוצאה של התא הקודם אז אתה יכול להעתיק את הנוסחה לשאר 100 התאים ואקסל יכפיל את כולם לבד.

אולי אני שואל כי אני לא יודע עדיין להשתמש באקסל.
אתה תלמד - אם תרצה ללמוד...

אז ברגע ש"שכר הדירה" שאני מקבל יורד כאן הבעיה ולא בעת שינוי שווי הנכס?
זו החלטה אישית של האינדיבידואל והיא מושפעת מהפסיכולוגיה האישית שלו.
לרוב משקיעי הנדל"ן מיישמים את פסיכולוגיית "כל עוד יש תזרים, לא מעניין אותי הנכס" (בלי להיות מודעים לכך!).
בשוק ההון רוב האנשים מיישמים את פסיכולוגיית "המחיר ירד - הפסדתי הכל! חייבים לברוח!" (בלי להיות מודעים לכך!).

אני לימדתי את עצמי איך ליישם את הגישה הנדל"ניסטית בתוך שוק ההון באמצעות השקעה בחברות שמקפידות לחלק דיבידנדים גדלים ובכך יצרתי את הפסיכולוגיה האישית שלי שמאפשרת לי להיות מושקע ב-100% מניות.

יש מצבים בהם שווי הנכס יורד אבל שכר הדירה ממשיך לעלות (כלומר אני בטוח שיש וזה קורה אך האם זה מקובל ונפוץ, במיוחד בעולמנו המדובדד(דיבידנד))..
בוודאי.
זה קורה באופן תמידי כמעט על בסיס יומי.
1. תבחר חברה רנדומלית מרשימת האלופות
2. תבדוק מתי היו שתי חלוקות הדיבידנדים האחרונות
3. תתבונן בגרף מחיר מניה בין שני התאריכים של חלוקות הדיבידנדים
כל פעם שמחיר המניה ירד בין שני התאריכים הללו הוא ירד למרות שלא קרה כלום לדיבידנד.
בכמה ימים היו ירידות במחיר המניה השרירותית שבחרת באותם 3 חודשים?

למה בעצם אנחנו בודקים את ה DGR אחרי הקניה ?
אני לא מכיר מישהו שבודק זאת אחרי הקניה.

הרי אנחנו (אני) בקנה והחזק לנצח.
גם אצלי.

עושה את הסינון ויוצא מנקודת הנחה שהעובדים בחברות יעשו כל מה שאפשר כדי למקסם רווחים ולתת לי את חלקי.
נכון מאוד.

נניח, שבדירה שקניתי יש מי שמתפעל אותה, מתקן את הדוד, צובע, מוצא דיירים בזמן, גובה את שכר הדירה וכו.
הוא מעביר לי את חלקי כל רבעון.
כשקניתי את הדירה יחד עם שרותיו, ידעתי שלפעמים, לא משנה כמה הוא יתאמץ וישתדל, ולמרות עברו המשובח של מעל 25 שנה בתחום, גם הוא יפספס לפעמים.
מכיוון שאין בכוונתי למכור לעולם, ומכיוון שאני סומך עליו שיעשה את הטוב ביותר, אין לי מה לבדוק למעט, פעם בשנה, מה התקבל, כמה מס שולם והאם אשתו והילדים בסדר
מסכים לגמרי ובדיוק בגלל זה אני לא בודק כלום על החברות אחרי שרכשתי אותן כבר.

19yoboy

Well-Known Member
DGR גדול מ-1 אומר שהדיבידנד גדל וקטן מ-1 אומר שהוא התכווץ.
על איזו יחידת מידה אתה מדבר כשכתבת 1? רגע, נגיד dgr בתקופה מסוימת הוא 2, זה אומר שהייתה הגדלה של 2% מהתקופה הקודמת לנוכחית?
מעבר לכך, לא הבנתי כל - כך השורה אבל את הקונספט נראה לי שכן, האם זה בהקשר של נתונים קודמים או נתונים בודדים, אשמח להסבר של השורה מחדש בבקשה :) .

החלוקה של הדיבידנד האחרון בדיבידנד היותר ישן תוביל למספר גדול מ-1 אם הוא יותר גדול ולמספר קטן מ-1 אם הוא יותר קטן.
ברור, תודה!

DGR1 = DGR3 = DGR5 = DGR10 וכולם שווים ל-6%.
זו המחשה למצב יציב וצפוי - כל שנה הדיבידנד גדל באותו הקצב בלי הפתעות.
וזה משהו שאנחנו ״מאשרים״ אותו בסינון? כלומר אני יודע שהמינימום הוא 6% , אבל אנחנו מצפים מחברה להראות גדילה בdgr בהתאם לגדילת רווחים.. אין לנו טענות במידה והקצב נשאר יציב? מניח שלא.
האם מצב יציב ושפוי כדוגמתך משהו שמרשים אותך יותר מאשר חברה שמגדילה את הדיבידנדים בx ומורידה בy אבל תמיד נשארים מעל ה6%.
(בלי שום קשר וסליחה על הערבוב, יש מינימום בסינון שהוא 5%, למה הוא קשור?).
תודה.

תבדוק DGR של חברות שפגעו בדיבידנדים :)
לדוגמה בחברת ALB, היא פגעה בדיבידנד בכך שהdgr שלה נחתך כמעט בחצי, dgr שלילי מעולם לא ראיתי (בזמני הקצר בעניין) ואשמח לראות חברה שפרסמה dgr שלילי..

בטווח 6-10 היה קצב הגדלה גבוה (רואים זאת ב-DGR10 שהוא גבוה).
באיזור ה-5 (4-6 נגיד) היה קצב הגדלה מאוד נמוך (ה-DGR5 נמוך באופן משמעותי גם מ-DGR10 וגם מ-DGR3).
בטווח היותר קצר (3 ומטה, אולי אפילו 4) קצב ההגדלה האיץ שוב (DGR3 גדול מ-DGR5 ו-DGR1 גדול מ-DGR3).
מובן תודה.

אתחיל ממחר במדריכים..

אקסל מצריך ידע טכני בלבד (להבין מספרים ומלים).
שוק ההון מצריך גם ידע טכני (להבין מספרים, מלים והגדרות שונות) וגם ידע פסיכולוגי (המדד מרוויח, המשקיע הפסיד כי הוא מכר באמצע - איך גורמים גם למשקיע להרוויח?).
ברור שאני מסכים, אוהב לקרוא את הפירוט שלך ולכן שואל כדי להחכים :D

כי אז אתה צריך לחשב לבד מה לרשום בשורה השלישית ואם אתה כבר מחשב את כל המספרים לבד אז קח דף ועט :)
כשאתה מכפיל בתוצאה של התא הקודם אז אתה יכול להעתיק את הנוסחה לשאר 100 התאים ואקסל יכפיל את כולם לבד.
מחר אשב על ההודעה המפורטת שכתבת בנוגע לנוסחה והתאים, תודה!!

אני לימדתי את עצמי איך ליישם את הגישה הנדל"ניסטית בתוך שוק ההון באמצעות השקעה בחברות שמקפידות לחלק דיבידנדים גדלים ובכך יצרתי את הפסיכולוגיה האישית שלי שמאפשרת לי להיות מושקע ב-100% מניות.
מטורף!

בוודאי.
זה קורה באופן תמידי כמעט על בסיס יומי.
אני ממש גם אבדוק את זה מיד, תודה רבה.

daat99

מייסד
מנהל
על איזו יחידת מידה אתה מדבר כשכתבת 1? רגע, נגיד dgr בתקופה מסוימת הוא 2, זה אומר שהייתה הגדלה של 2% מהתקופה הקודמת לנוכחית?
התכוונתי לתוצאת החלוקה של "דיבידנד אחרון חלקי דיבידנד בתחילת הבדיקה" שבאמצעותה מחשבים את ה-DGR.
סליחה על הבלבול.

וזה משהו שאנחנו ״מאשרים״ אותו בסינון?
אני לא טורח.
מבחינתי זה משהו שאני מתבונן בו ומחליט אם אני רוצה לבדוק לעומק מה קרה או לא.

אנחנו מצפים מחברה להראות גדילה בdgr בהתאם לגדילת רווחים..
ה-DGR מייצג את הגדילה של הדיבידנד.
אנחנו מצפים מחברה להראות גדילה בדיבידנד בהתאם לגדילת הרווחים - כלומר ה-DGR חיובי ודומה לגדילה ברווחים.

אין לנו טענות במידה והקצב נשאר יציב?
אם הוא ממש נמוך אז לא רוצים :)
אם הוא לא אז זה אומר שהסבירות להמשך הגדילה באותו הקצב גבוהה יותר כי לחברה יש מודל עקבי שמגדיל את הרווחים שלה.

חברה שמגדילה את הדיבידנדים בx ומורידה בy
אם היא מורידה ב-Y אז היא פגעה בדיבידנד.
אני חושב שהתכוונת לשאול על חברה שמגדילה ב-X ואז ב-Y כאשר Y קטן מ-X.
בהנחה והבנתי את שאלתך נכונה אז אני מעדיף יציבות כי זה מעיד על יציבות בתוך החברה מאשר על תנודתיות שמעידה על תנודתיות בתוך החברה.

בדיוק כמו שמתבוננים על תיק ההשקעות - פחות תנודתיות זה עוזר.

(בלי שום קשר וסליחה על הערבוב, יש מינימום בסינון שהוא 5%, למה הוא קשור?).
6% זה קצב הגדלת הדיבידנדים הממוצע בשוק האמריקאי בכללותו.
2.5% זה קצב האינפלציה הממוצע בשוק האמריקאי בכמעט 100 השנים האחרונות.
הגדלת דיבידנד ממוצעת בגובה של 5% מייצגת הגדלת דיבידנד כפולה מקצב האינפלציה ועדיין קרובה להגדלת הדיבידנד של השוק בכללותו.

לדוגמה בחברת ALB, היא פגעה בדיבידנד בכך שהdgr שלה נחתך כמעט בחצי, dgr שלילי מעולם לא ראיתי (בזמני הקצר בעניין) ואשמח לראות חברה שפרסמה dgr שלילי..
חברה שפגעה בדיבידנד זו חברה שחילקה דיבידנד נמוך יותר מהדיבידנד שהיא חילקה בעבר.
הסיבה שלא ראית חברה כזו בקובץ היא כי הקובץ מכיל רק חברות שלא פגעו בדיבידנד.
בשביל לנסות לאתר חברה כזו אתה צריך לאתר חברה שפעם הגדילה את הדיבידנדים ולפני כמה שנים פגעה בהם.
דוגמא לחברה כזו מתיק דיבידעת היא VFC עם DGR שלילי ב-3 ו-5 השנים האחרונות (תסתכל בצד ימין, צריך לגלול טיפה למטה - או שתחפש DGR5 דרך החיפוש של הדפדפן באותו עמוד).

ברור שאני מסכים, אוהב לקרוא את הפירוט שלך ולכן שואל כדי להחכים :D
זה בדיוק ההבדל בין התיאוריה למציאות.
אנשים מייצרים סימולציות באקסל על:
כמה אני ארוויח אם:
* אני אשקיע ב-100% מדד מניות
* ל-100 שנה
* עם 10% תשואה בכל שנה
* ולא אשלם מסים לעולם
ושוכחים שבמציאות:
* הם לא משקיעים ב-100% מדד מניות כי השוק יזרוק אותם החוצה בירידות (או שהאישה תזרוק אותם החוצה כשהם יתעקשו לא למכור בירידות)
* הם ימשכו כספים מהתיק הרבה לפני שהם מדמיינים (מי תכנן ב-2019 שיוציאו אותו לחל"ת בקורונה?)
* הם לא מרוויחים 10% בכל שנה (גם אם הם יגיעו לתשואה שנתית של 10% היא עדיין תשואה ממוצעת ולא קבועה ויש לזה השפעות במציאות)
* הם משלמים לכל הפחות מס דיבידנדים מדיבידנדים של חברות אמריקאיות ובנוסף מס רווחי הון בשביל לאזן את הקצאת הנכסים שלהם

אתה עושה זאת לעצמך ברגעים אלו ממש אז תחזור על זה בפעם הבאה שמישהו מסתכל עליך מהמראה.

19yoboy

Well-Known Member
התכוונתי לתוצאת החלוקה של "דיבידנד אחרון חלקי דיבידנד בתחילת הבדיקה" שבאמצעותה מחשבים את ה-DGR.
אוקיי, לגבי השאלה השנייה - נגיד dgr בתקופה מסוימת הוא 2, זה אומר שהייתה הגדלה של 2% מהתקופה הקודמת לנוכחית? אם כן, האם זה 2% מהדיבידנד הקודם? לדוגמה - דיבידנד קודם של 1$, החדש הינו 1.02$.

אני חושב שהתכוונת לשאול על חברה שמגדילה ב-X ואז ב-Y כאשר Y קטן מ-X.
בהנחה והבנתי את שאלתך נכונה אז אני מעדיף יציבות כי זה מעיד על יציבות בתוך החברה מאשר על תנודתיות שמעידה על תנודתיות בתוך החברה.

בדיוק כמו שמתבוננים על תיק ההשקעות - פחות תנודתיות זה עוזר.
זאת הכוונה והתשובה מעולה - תודה.

6% זה קצב הגדלת הדיבידנדים הממוצע בשוק האמריקאי בכללותו.
2.5% זה קצב האינפלציה הממוצע בשוק האמריקאי בכמעט 100 השנים האחרונות.
הגדלת דיבידנד ממוצעת בגובה של 5% מייצגת הגדלת דיבידנד כפולה מקצב האינפלציה ועדיין קרובה להגדלת הדיבידנד של השוק בכללותו.
אז המינימום בסינון של DGR הוא 5% או 6% כדי להנות קצת יותר מפי 2 קצב האינפלציה השנתי הממוצע?

דוגמא לחברה כזו מתיק דיבידעת היא VFC עם DGR שלילי ב-3 ו-5 השנים האחרונות (תסתכל בצד ימין, צריך לגלול טיפה למטה - או שתחפש DGR5 דרך החיפוש של הדפדפן באותו עמוד).
אני ממש רואה את זה, מניח שבעת הקניה שלה לתיק היא עברה את הסינון ועכשיו היא מופיעה עם נתונים כאלה (ומכפיל רווח שלילי!) שזה אומר שהEPS של החברה הוא שלילי (?, יש כזה דבר?)?. בגלל שלתיק דיבידעת יש כמעט עשור זה מעט מוזר שהחברה התדרדרה בזמן כה קצר (הגיוני?).
לכן, אני רוצה לשאול בנוסף האם "מעידה" בשנה - שנתיים האחרונות יכול להשפיע על ממוצעים של שנים אחורה כמו DGR 5Y,10Y בצורה כה דרסטית עד שהמקדם של המספר הוא MINUS.

ושוכחים שבמציאות:
* הם לא משקיעים ב-100% מדד מניות כי השוק יזרוק אותם החוצה בירידות (או שהאישה תזרוק אותם החוצה כשהם יתעקשו לא למכור בירידות)
* הם ימשכו כספים מהתיק הרבה לפני שהם מדמיינים (מי תכנן ב-2019 שיוציאו אותו לחל"ת בקורונה?)
* הם לא מרוויחים 10% בכל שנה (גם אם הם יגיעו לתשואה שנתית של 10% היא עדיין תשואה ממוצעת ולא קבועה ויש לזה השפעות במציאות)
* הם משלמים לכל הפחות מס דיבידנדים מדיבידנדים של חברות אמריקאיות ובנוסף מס רווחי הון בשביל לאזן את הקצאת הנכסים שלהם
מדהים, תודה רבה.

כמה שאלות צדדיות שעלו בי בעת כתיבת הפוסט:
1 - למה המון משקיעים מסתכלים ומשקיעים ב - "The magnificent 7" (אפל,אמזון,נבידיה,טסלה וכו') אם בתכל'ס הן לא עוברות סינון מהמון בחינות, מה יש בהן, האם זה נובע מחוסר ידע של הציבור?
2 - כאשר מדברים על תשואה שנתית של קרן הכוללת דיבידנד (קרן צוברת), מה הכוונה? איך מחשבים תשואת קרן + תשואת דיבידנד ומציגים את התוצאה בתור %? האם מתייחסים למס בעת חישוב תשואה שנתית? או שזה תלוי מצב.
3 - הקרן המחלקת SCHD עם תשואת דיבידנד מאוד גבוהה ביחס לשוק של 3.5% לדעתי (לא בדקתי לאחרונה), למה בקרן כזו אין מלכודת דיבידנדים? או שיש? אשמח להסבר קצרצר על הקרן בבקשה :) .
4 - דיווחים שנתיים של חברות בבורסה, לדוגמה - השקות, פיטורים וכו', יכולים להעיד על?
אני מקווה שזה מספיק מובן, אם לא אשתדל לנסח את עצמי בצורה טובה יותר,

תודה רבה דעת ושבת שלום! (אגב, אני חושב שאתה שומר שבת, אתה מעדיף שפחות נכתוב (לפחות אני, בתור פרט) כאן בשבת? שואל נטו מטעמי כיבוד והערכה.)

daat99

מייסד
מנהל
נגיד dgr בתקופה מסוימת הוא 2, זה אומר שהייתה הגדלה של 2% מהתקופה הקודמת לנוכחית?
לא.
זה אומר שבכל התקופה המדוברת ההגדלה הממוצעת היתה של 2%.

אז המינימום בסינון של DGR הוא 5% או 6% כדי להנות קצת יותר מפי 2 קצב האינפלציה השנתי הממוצע?
גם בשביל זה וגם בשביל שתהיה הסתברות חיובית שאם חברה פוגעת בדיבידנד אז ההעלאות של השאר יכפרו על הנזק.
זוכר את הדוגמה שעשינו עם 48 כפול 1.06?
תחזור עליה עם 48 כפול 1.01 למשל (הגדלת דיבידנד של אחוז בודד משאר החברות), האם עדיין התזרים שלך גדל?

שזה אומר שהEPS של החברה הוא שלילי (?, יש כזה דבר?)?
כן.
לזה קוראים חברה שמפסידה כספים ולפי פינויז יש כרגע 33 חברות במדד ה-SP500 עם מכפיל רווח שלילי.

בגלל שלתיק דיבידעת יש כמעט עשור זה מעט מוזר שהחברה התדרדרה בזמן כה קצר (הגיוני?).
אני ממליץ לך בחום לעבור על כל המאמרים בבלוג עם התגית VFC.
החברה עם הסימול VFC התדרדרה המון - המשקיע שהשקיע ב-VFC פחות (ולא רק בגלל שהוא קיבל דיבידנדים בדרך).

אני רוצה לשאול בנוסף האם "מעידה" בשנה - שנתיים האחרונות יכול להשפיע על ממוצעים של שנים אחורה כמו DGR 5Y,10Y בצורה כה דרסטית עד שהמקדם של המספר הוא MINUS.
בוודאי - תחזור לנוסחה שבאמצעותה אתה מחשב את ה-DGR לבד.
קח לדוגמא את רצף הדיבידנדים הדמיוני הבא:
4, 6, 8, 10, 0.1, 0.2, 0.4, 0.8, 1.6, 3.2
תחשב את ה-DGR של:
1: הדיבידנד השתנה מ-1.6 ל-3.2 בשנה אחת
3: הדיבידנד השתנה מ-0.4 ל-3.2 בשלוש שנים
5: הדיבידנד השתנה מ-0.1 ל-3.2 בחמש שנים
ו-10: הדיבידנד השתנה מ-4 ל-3.2 בעשר שנים

מה כל ארבעת ה-DGRים שקיבלת?

כשתסיים תחשב את ה-DGRים מלפני הפגיעה בדיבידנד:
1: הדיבידנד השתנה מ-8 ל-10 בשנה אחת
3: הדיבידנד השתנה מ-4 ל-10 בשלוש שנים
לא קיבלת מידע על 5-10 אז תתעלם מהם.

מה שני ה-DGRים שקיבלת מלפני הפגיעה בדיבידנד?

האם יש לך מסקנות מהתרגיל?

1 - למה המון משקיעים מסתכלים ומשקיעים ב - "The magnificent 7" (אפל,אמזון,נבידיה,טסלה וכו') אם בתכל'ס הן לא עוברות סינון מהמון בחינות, מה יש בהן, האם זה נובע מחוסר ידע של הציבור?
1. מעט מאוד משקיעים בחברות הללו.
2. רוב בעלי המניות הם סוחרים שקונים בשביל למכור "אחרי שזה בטוח ב-100% יעלה, אלא אם כן זה לא ואז אני אקפוץ מהחלון של הקומה ה-20".
3. רוב המניות הזמינות מוחזקות ע"י גופים מוסדיים כמו הקרנות המחקות מדד שמחוייבות להחזיק בהן מעצם חיקוי המדד בלי שיקול דעת.
תראה שם למשל את וונגארד הידועה בקהילת מחקי המדד מככבת בראש הרשימה עם 0.75 מיליארד מניות של אמזון (120.7 מיליארד דולר!).
מיד אחרי בלאקרוק שגם היא ידועה בקהילת מחקי המדד במקום השני עם עוד 0.61 מיליארד מניות (97.7 מיליארד דולר).
הרביעית ברשימה היא TROW נשוא השרשור שמוחזקת בתיק דיבידעת והיא מנהלת חשבונות פנסיה של הציבור הרחב וקרנות שונות (כמו פסגות/מיטב/אלטשולר/ילין בישראל - רק בענק).

באופן כללי כשאתה שואל את עצמך "למה כולם עושים" תשדל גם לשאול את עצמך "האם אני רוצה את התוצאה שכולם מקבלים?".
לפי הלמ"ס רוב תושבי מדינת ישראל במינוס, האם אתה באמת רוצה ללמוד מהם מה הם עושים שגרם להם להיות במינוס?

2 - כאשר מדברים על תשואה שנתית של קרן הכוללת דיבידנד (קרן צוברת), מה הכוונה?
עליית מחיר ממוצעת ארוכת טווח.

איך מחשבים תשואת קרן + תשואת דיבידנד ומציגים את התוצאה בתור %?
בקרן צוברת לא מחשבים את זה.
בניגוד למניות בודדות שבהן חלוקת דיבידנד לא מייצגת ירידה מיידית במחיר החברה (ואפילו לא בשוויה - העובדה שיצאו X דולרים מחשבון הבנק לא מחייבת שלא נכנסו 2X דולרים לחשבון הבנק באותו יום עסקים!) בקרנות מדובר בסך הכל בחשבון בנק שיש לו מנהל השקעות שקונה ומוכר נכסים.
מכיוון שקרן היא חשבון בנק ללא פעילות עסקית אז כשכספים יוצאים מהקרן (למשל בדמות דיבידנד או פשרה בבית משפט) מחיר הקרן מעודכן בצורה כמעט אוטומטית ע"י עושי השוק.

הקרנות הצוברות לא מחלקות את הכספים אבל הן לרוב מקבלות מזומן ומשלמות מס (עקיבה פיזית) או שגוף אחר התחייב לספק להן תשואה דומה (עקיבה סינטטית).

במקרה כזה כמות הכספים שבתוך הקרן גדלה עם כל קבלת דיבידנד וזה משוקף ישירות במחיר הקרן (למעט מקרים של פערים בין שווי נכסים למחיר אבל הם נדירים יחסית ולרוב מתרחשים כשיש זעזועים במשק).

מסיבה זו מספיק לקחת את מחיר הקרן העדכני, לחלק אותו במחיר הקרן המקורי ולהעלות בחזקה של "1 חלקי תקופה" בשביל לקבל את ההגדלה הממוצעת.
עשינו את אותו הדבר עם ה-DGR, זו אותה הנוסחה בדיוק.

האם מתייחסים למס בעת חישוב תשואה שנתית?
אין התייחסות ישירה למיסוי אבל הקרנות מקבלות את התוצאות של ההשקעה והן ברוב המקרים כוללות גם את תשלומי המסים.

למה בקרן כזו אין מלכודת דיבידנדים?
מי אמר שאין?
אני ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר שכתבתי שבו אני מסביר למה אני לא משקיע בקרנות (מעט ישן ומאז הצטרפו עוד סיבות אבל בהחלט מספק).

אשמח להסבר קצרצר על הקרן בבקשה :)
אני ממליץ לך לקרוא את מדיניות ההשקעה של הקרן.
רמז:
אתה תמצא שם מדיניות של היצמדות לחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר = מלכודת דיבידנדים.

4 - דיווחים שנתיים של חברות בבורסה, לדוגמה - השקות, פיטורים וכו', יכולים להעיד על?
רק על מה שהחברה רוצה לספר לנו :)

אני חושב שאתה שומר שבת, אתה מעדיף שפחות נכתוב (לפחות אני, בתור פרט) כאן בשבת?
אני לא דוגל בכפיה דתית.
אני גם לא אוהב כפיה אנטי-דתית.
שכל אחד יעשה כרצונו רק אל תכריח אותי לעשות משהו שאני לא רוצה :)

נערך לאחרונה ב:

19yoboy

Well-Known Member
זה אומר שבכל התקופה המדוברת ההגדלה הממוצעת היתה של 2%.
2% מתוך?

תחזור עליה עם 48 כפול 1.01 למשל (הגדלת דיבידנד של אחוז בודד משאר החברות), האם עדיין התזרים שלך גדל?
בעצם החישוב הזה נותן לי 48 חברות (בהנחה ששתי חברות מפסיקות לחלק דיבידנד) בתשואה שנתית של 1%? מה הכוונה משאר החברות? האם צריך לכפול בחזקה כאן? מתי נכפול ומתי נעלה בחזקה?

כן.
לזה קוראים חברה שמפסידה כספים ולפי פינויז יש כרגע 33 חברות במדד ה-SP500 עם מכפיל רווח שלילי.
תודה על החידוש, לא ידעתי ואני מניח שרבים שמושקעים במדד לא יודעים את זה.
אז שני שאלות קטנות:
-מכפיל רווח של -30, זה אומר שלחברה יקח -30 (מה?) שנים להחזיר את הכסף ששמתי על מחיר המניה בעת קניתה?
-eps של -10, על כל דולר שאני משלם החברה מפסידה -10$? איך זה מסתדר מבחינה הגיונית?

אני ממליץ לך בחום לעבור על כל המאמרים בבלוג עם התגית VFC.
משימה לסופ״ש.

dgr 1y - 2
dgr 3y - 512(?!) (חילקתי 3.2 ב0.4 יצא שמונה והעלתי בחזקת 3)
dgr 5y - 33554432 (חילקתי 3.2 ב0.1 ויצא 32, העלתי בחזקת 5), זה פשוט לא הגיוני או שבכוונה בחרת כאלו הגדלות?
dgr 10y (חילקתי 3.2 ב4 יצא 0.8 בחזקת 10) = 0.1073741824, מה אני לומד מהנתון הזה?

dgr 1y = 1.25
dgr 3y = 15.625

לא :( חישבתי כמו עיוור אני חושב שהייתי צריך הקדמה לתרגיל..
אני יכול להסיק כמו אידיוט שככל שהדיבידנד הראשון שחולק גדול יותר ביחס לאחרון שחולק הdgr יהיה נמוך יותר,
ככל שהדיבידנד האחרון שחולק גדול מהראשון שחולק כך הdgr יהיה גבוה יותר אבל זה ברור עוד לפני שחישבתי את התרגילים האלו..

הרביעית ברשימה היא TROW נשוא השרשור שמוחזקת בתיק דיבידעת והיא מנהלת חשבונות פנסיה של הציבור הרחב וקרנות שונות (כמו פסגות/מיטב/אלטשולר/ילין בישראל - רק בענק).
לא הבנתי מה הכוונה (אני חושב שהתגובה הייתה צינית אבל לא הבנתי אותה או ששוב אני נתפס על קטנות וזה לא חשוב כלל)

באופן כללי כשאתה שואל את עצמך "למה כולם עושים" תשדל גם לשאול את עצמך "האם אני רוצה את התוצאה שכולם מקבלים?".
תודה על השיעור

עליית מחיר ממוצעת ארוכת טווח.
מה הקשר בין תשואה שנתית לעלית מחיר?

בקריאה שניה אני חושב שהחזקה בחישוב הdgr, לדוגמה ל3y אמורה להיות שליש ולא שלוש
לגבי השאר - תודה רבה

19yoboy

Well-Known Member
אני מנסה לחשב תשואת דיבידנד של 2% שגדלה כל שנה ב5% למשך 10 שנים
איזו משוואה אני צריך לכתוב בfinal?

*הכוונה בa1 היא לdiv yield למען הסר ספק..

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
תלוי הגדלה של מה :)
אם אתה מתבונן בהגדלת דיבידנדים אז 2% מהדיבידנדים.
אם אתה מתבונן בהגדלת הרווחים אז 2% מהרווחים.

בעצם החישוב הזה נותן לי 48 חברות (בהנחה ששתי חברות מפסיקות לחלק דיבידנד) בתשואה שנתית של 1%? מה הכוונה משאר החברות? האם צריך לכפול בחזקה כאן? מתי נכפול ומתי נעלה בחזקה?
יש לך תיק עם 50 חברות.
כל חברה מחלקת לך דולר.
1. כמה דיבידנדים אתה מקבל?

שתי חברות הפסיקו לחלק דיבידנד ו-48 הנותרות הגדילו את הדיבידנד באחוז אחד.
2. כמה דיבידנדים אתה מקבל?

תודה על החידוש, לא ידעתי ואני מניח שרבים שמושקעים במדד לא יודעים את זה.
אנשים חושבים שהשקעה מחקה מדד זו נוסחת קסם להימנע מצרות.
המציאות ההיסטורית היא:
1. חברות נכנסות למדד אחרי שהן עלו באופן משמעותי כך שמשקיעי המדד לא הרוויחו את רוב העליה.
2. חברות יוצאות מהמדד אחרי שהן התרסקו באופן משמעותי כך שמשקיעי המדד הפסידו את רוב ההתרסקות.

במציאות קוראים לזה "לקנות ביוקר ולמכור בזול".
היסטורית השילוב של זה עם קנה-והחזק על שאר החברות הוביל ל-10% תשואה שנתית ממוצעת.
רק תדמיין מה היה מתקבל בלי הקטע של "לקנות ביוקר ולמכור בזול" :)

נ.ב.
ג'רמי סיגל ביצע מחקר על הנושא וראה שהחברות שנכנסו למדד הניבו תשואת חסר לעומת החברות שהוצאו מהמדד - זה בדיוק אותו הדבר.

-מכפיל רווח של -30, זה אומר שלחברה יקח -30 (מה?) שנים להחזיר את הכסף ששמתי על מחיר המניה בעת קניתה?
זה אומר שאם החברה לא תגדיל את הרווחים אז יקח לחברה 30 שנה להרוויח את הסכום שאתה מוכן לשלם על המניה היום.

תזכור שהחברה לא מקבלת את הכסף שאתה משלם כאדם שרוכש מניות בבורסה (היה לנו דיון ארוך על זה לפני כשבוע).

-eps של -10, על כל דולר שאני משלם החברה מפסידה -10$? איך זה מסתדר מבחינה הגיונית?
אתה לא משלם לחברה.
רווח של "מינוס 10 דולר" = הפסד של 10 דולר בסך הכל אומר שהחברה מפסידה 10 דולר על כל מניה שיש לה.
אין שום קשר לפעולות הקניה/מכירה של המשקיעים בבורסה.

אני חושב שכדאי שתקרא שוב את השרשור שהיה לנו עם מכפילי הרווח ותשאל שאלות חידוד אם משהו שם לא היה ברור.

שכחתי להסביר לך שבשביל להגיע לגדילה באחוזים צריך להחסיר מהתוצאה את המספר "1" שמייצג את הקרן המקורית (1.00 = 100% = הסכום המקורי).
במקרה הזה מהתוצאה 2 מחסירים 1 ומקבלים 1.00 = 100% = DGR1
יצא שמונה והעלתי בחזקת 3)
מעלים בחזקת: "אחד חלקי כמות השנים"
במקרה הזה שליש - לא שלוש.
כנ"ל עם 5 (בחזקת חמישית) ו-10 (בחזקת עשירית).

תחשב שוב את שני המקרים ותבדוק מה יצא לך.

לא :( חישבתי כמו עיוור אני חושב שהייתי צריך הקדמה לתרגיל..
לא נורא - טעות נגררת :)

לא הבנתי מה הכוונה (אני חושב שהתגובה הייתה צינית אבל לא הבנתי אותה או ששוב אני נתפס על קטנות וזה לא חשוב כלל)
המטרה הייתה להראות שרוב המניות של אמזון לא נרכשו ע"י משקיעים שניתחו את החברה והחליטו שהיא טובה להשקעה.
רוב המניות של אמזון נרכשו ע"י גופים שמנהלים קרנות השקעה עבור הציבור וחלק גדול מאוד מהסכומים הללו נמצא בקרנות מחקות "טיפשות" שלא טורחות אפילו לבדוק אם לחברה יש עובדים.

מה הקשר בין תשואה שנתית לעלית מחיר?
בנכס שלא מספק תזרים "תשואה" זה שם נרדף (ושגוי!) לשינוי במחיר.

בנכס שמספק תזרים (כגון מניות שמחלקות דיבידנדים, דירות שמספקות שכר דירה, אג"חים שנותנים ריבית וכו') התשואה מתייחסת לתזרים ובשביל לכלול את עליית הערך משתמשים בביטוי "תשואה כוללת" שמייצג גם את התזרים וגם את עליית המחיר.

בקריאה שניה אני חושב שהחזקה בחישוב הdgr, לדוגמה ל3y אמורה להיות שליש ולא שלוש
נכון מאוד.

19yoboy

Well-Known Member
תלוי הגדלה של מה :)
אם אתה מתבונן בהגדלת דיבידנדים אז 2% מהדיבידנדים.
אם אתה מתבונן בהגדלת הרווחים אז 2% מהרווחים.
נגיד וכווונתי לדיבידנדים, אז 2% מהדיבידנד האחרון? נניח dgr של 2% מהדיבידנד הקודם שהיה 1$ הופך להיות 1.02$?

יש לך תיק עם 50 חברות.
כל חברה מחלקת לך דולר.
1. כמה דיבידנדים אתה מקבל?

שתי חברות הפסיקו לחלק דיבידנד ו-48 הנותרות הגדילו את הדיבידנד באחוז אחד.
2. כמה דיבידנדים אתה מקבל?
1. 50.
2. 48 * (1 * 1.01) ? זה החישוב? גם אם כן, קצ ניחשתי להגיע לנוסחה ולכן אשמח להסבר לנוסחה הנכונה.

רק תדמיין מה היה מתקבל בלי הקטע של "לקנות ביוקר ולמכור בזול"
שזה מה שאנחנו מנסים לעשות, אז אפשרי להגיע לתשואה במניות דיבידנד של יותר מ10%?

החברות שנכנסו למדד הניבו תשואת חסר לעומת החברות שהוצאו מהמדד - זה בדיוק אותו הדבר.
מה זה תשואת חסר? יש לי הרבה ש.ב לעשות..

ה אומר שאם החברה לא תגדיל את הרווחים אז יקח לחברה 30 שנה להרוויח את הסכום שאתה מוכן לשלם על המניה היום.
זה אותו דבר גם שמכפיל הרווח הוא +30, אז מהו האימפקט של המינוס על מכפיל רווח?

תזכור שהחברה לא מקבלת את הכסף שאתה משלם כאדם שרוכש מניות בבורסה (היה לנו דיון ארוך על זה לפני כשבוע).
זוכר.

רווח של "מינוס 10 דולר" = הפסד של 10 דולר בסך הכל אומר שהחברה מפסידה 10 דולר על כל מניה שיש לה.
אין שום קשר לפעולות הקניה/מכירה של המשקיעים בבורסה.

אני חושב שכדאי שתקרא שוב את השרשור שהיה לנו עם מכפילי הרווח ותשאל שאלות חידוד אם משהו שם לא היה ברור.
אז על כל רווח שהחברה הכניסה היא הרוויחה הפסד של 10$? אחרי הכל eps זה חישוב של מספר המניות הזמינות לרכישה לחלק למחיר מניה לא?
מבטיח לחזור על השרשור, מצטער שאני מבלבל בין נושאים הבריכה הזאת עמוקה מדי ואני לומד לשחות לאט.

שכחתי להסביר לך שבשביל להגיע לגדילה באחוזים צריך להחסיר מהתוצאה את המספר "1" שמייצג את הקרן המקורית (1.00 = 100% = הסכום המקורי).
במקרה הזה מהתוצאה 2 מחסירים 1 ומקבלים 1.00 = 100% = DGR1
אני מבולבל, הdgr שמוצג לי לדוגמא באקסל של לאו הוא באחוזים, אז אם dgr 1y של חברה xxx הוא 3, זה אומר שבמספרים ממשיים הוא היה 4 והוחסר ממנו 1 בשביל להגיע לתצוגת אחוזים?

המטרה הייתה להראות שרוב המניות של אמזון לא נרכשו ע"י משקיעים שניתחו את החברה והחליטו שהיא טובה להשקעה.
רוב המניות של אמזון נרכשו ע"י גופים שמנהלים קרנות השקעה עבור הציבור וחלק גדול מאוד מהסכומים הללו נמצא בקרנות מחקות "טיפשות" שלא טורחות אפילו לבדוק אם לחברה יש עובדים.
תודה.

התשואה מתייחסת לתזרים ובשביל לכלול את עליית הערך משתמשים בביטוי "תשואה כוללת" שמייצג גם את התזרים וגם את עליית המחיר.
אפשר דוגמה לתזרים של חברה שחילקה דיבידנד + כללה בפנים את עליית המחיר של הנכס? איך זה מוצג בסוף?

אבל ה2 שכתבת כאן הם גם 2%(תשואת דיבידנד שנתית), אז למה הם בוטאו במשוואה שלך בתור 2 (מספר שלם) וה5% שמייצגים את קצב הגדלת הדיבידנד (dgr) בתור 0.05%?
הרי ייצגת את תשואת הדיבידנד בתור 2 (מספר שלם) אבל היא בעצם אחוז ואת ה5 (dgr) ייצגת בתור 0.05. למה?
בנוסף, בתוך הסוגריים, למה חיברת את 0.05 ב1?
מה ה 1 מייצג?

19yoboy

Well-Known Member

מה כל ארבעת ה-DGRים שקיבלת?

כשתסיים תחשב את ה-DGRים מלפני הפגיעה בדיבידנד:

מה שני ה-DGRים שקיבלת מלפני הפגיעה בדיבידנד?

dgr 1y - 2 - 1 = 1
dgr 3y = 2 - 1 = 1
dgr 5y = 2 - 1 = 1
dgr 10y = 0.9779327685429285

מה אני יכול ללמוד מזה? איך ידעת לבחור את המספרים הנכונים שיצא לי בdgr's of 1y,3y,5y בדיוק 1?
ומה קרה בdgr 10y?

לגבי אלו לפני הפגיעה בדיבידנד:
10:8 = 1.25 בחזקת 1 = 1.25 = - 1 = 0.25 = dgr1y
10:4 = 2.25 בחזקת שליש = 1.3567943389789876 - 1 = 0 .3567943389789876 = dgr 3y
מה אני לומד מכאן? לאיזו מסקנה אני אמור להגיע?

לופטי

Well-Known Member
אבל ה2 שכתבת כאן הם גם 2%(תשואת דיבידנד שנתית), אז למה הם בוטאו במשוואה שלך בתור 2 (מספר שלם) וה5% שמייצגים את קצב הגדלת הדיבידנד (dgr) בתור 0.05%?
הרי ייצגת את תשואת הדיבידנד בתור 2 (מספר שלם) אבל היא בעצם אחוז ואת ה5 (dgr) ייצגת בתור 0.05. למה?
בנוסף, בתוך הסוגריים, למה חיברת את 0.05 ב1?
מה ה 1 מייצג?
צודק לא קראתי נכון
הנוסחא שלי משקפת דיבידנד שנתי של 2 דולר שגדל בכל שנה ב5% למשך 10 שנים (בגלל זה החזקה)
1 זה ה 100%.
כלומר הסכום הראשוני היה 2 דולר ועכשיו עלה ב 105% כלומר ב 2*1.05

19yoboy

Well-Known Member
צודק לא קראתי נכון
הנוסחא שלי משקפת דיבידנד שנתי של 2 דולר שגדל בכל שנה ב5% למשך 10 שנים (בגלל זה החזקה)
1 זה ה 100%.
כלומר הסכום הראשוני היה 2 דולר ועכשיו עלה ב 105% כלומר ב 2*1.05
אז אם אני אנסה לנסח משוואה חדשה:

0.02 * (1 + 0.05) שזה מייצג הוספה של 5% לתשואה של 2% (?), ואת זה אני אמור להעלות בחזקת 10 (כ - 10 שנים). רגע, מה התוצאה אומרת לי?

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית