נגיד dgr בתקופה מסוימת הוא 2, זה אומר שהייתה הגדלה של 2% מהתקופה הקודמת לנוכחית?
לא.
זה אומר שבכל התקופה המדוברת ההגדלה הממוצעת היתה של 2%.
אז המינימום בסינון של DGR הוא 5% או 6% כדי להנות קצת יותר מפי 2 קצב האינפלציה השנתי הממוצע?
גם בשביל זה וגם בשביל שתהיה הסתברות חיובית שאם חברה פוגעת בדיבידנד אז ההעלאות של השאר יכפרו על הנזק.
זוכר את הדוגמה שעשינו עם 48 כפול 1.06?
תחזור עליה עם 48 כפול 1.01 למשל (הגדלת דיבידנד של אחוז בודד משאר החברות), האם עדיין התזרים שלך גדל?
שזה אומר שהEPS של החברה הוא שלילי (?, יש כזה דבר?)?
כן.
לזה קוראים חברה שמפסידה כספים ולפי פינויז יש כרגע 33 חברות במדד ה-SP500 עם מכפיל רווח שלילי.
בגלל שלתיק דיבידעת יש כמעט עשור זה מעט מוזר שהחברה התדרדרה בזמן כה קצר (הגיוני?).
אני ממליץ לך בחום לעבור על כל המאמרים בבלוג עם התגית VFC.
החברה עם הסימול VFC התדרדרה המון - המשקיע שהשקיע ב-VFC פחות (ולא רק בגלל שהוא קיבל דיבידנדים בדרך).
אני רוצה לשאול בנוסף האם "מעידה" בשנה - שנתיים האחרונות יכול להשפיע על ממוצעים של שנים אחורה כמו DGR 5Y,10Y בצורה כה דרסטית עד שהמקדם של המספר הוא MINUS.
בוודאי - תחזור לנוסחה שבאמצעותה אתה מחשב את ה-DGR לבד.
קח לדוגמא את רצף הדיבידנדים הדמיוני הבא:
4, 6, 8, 10, 0.1, 0.2, 0.4, 0.8, 1.6, 3.2
תחשב את ה-DGR של:
1: הדיבידנד השתנה מ-1.6 ל-3.2 בשנה אחת
3: הדיבידנד השתנה מ-0.4 ל-3.2 בשלוש שנים
5: הדיבידנד השתנה מ-0.1 ל-3.2 בחמש שנים
ו-10: הדיבידנד השתנה מ-4 ל-3.2 בעשר שנים
מה כל ארבעת ה-DGRים שקיבלת?
כשתסיים תחשב את ה-DGRים מלפני הפגיעה בדיבידנד:
1: הדיבידנד השתנה מ-8 ל-10 בשנה אחת
3: הדיבידנד השתנה מ-4 ל-10 בשלוש שנים
לא קיבלת מידע על 5-10 אז תתעלם מהם.
מה שני ה-DGRים שקיבלת מלפני הפגיעה בדיבידנד?
האם יש לך מסקנות מהתרגיל?
1 - למה המון משקיעים מסתכלים ומשקיעים ב - "The magnificent 7" (אפל,אמזון,נבידיה,טסלה וכו') אם בתכל'ס הן לא עוברות סינון מהמון בחינות, מה יש בהן, האם זה נובע מחוסר ידע של הציבור?
1. מעט מאוד משקיעים בחברות הללו.
2. רוב בעלי המניות הם סוחרים שקונים בשביל למכור "אחרי שזה בטוח ב-100% יעלה, אלא אם כן זה לא ואז אני אקפוץ מהחלון של הקומה ה-20".
3. רוב המניות הזמינות מוחזקות ע"י גופים מוסדיים
כמו הקרנות המחקות מדד שמחוייבות להחזיק בהן מעצם חיקוי המדד בלי שיקול דעת.
תראה שם למשל את וונגארד הידועה בקהילת מחקי המדד מככבת בראש הרשימה עם
0.75 מיליארד מניות של אמזון (
120.7 מיליארד דולר!).
מיד אחרי בלאקרוק שגם היא ידועה בקהילת מחקי המדד במקום השני עם עוד
0.61 מיליארד מניות (
97.7 מיליארד דולר).
הרביעית ברשימה היא TROW נשוא השרשור שמוחזקת בתיק דיבידעת והיא מנהלת חשבונות פנסיה של הציבור הרחב וקרנות שונות (כמו פסגות/מיטב/אלטשולר/ילין בישראל - רק בענק).
באופן כללי כשאתה שואל את עצמך "למה כולם עושים" תשדל גם לשאול את עצמך "האם אני רוצה את התוצאה שכולם מקבלים?".
לפי הלמ"ס רוב תושבי מדינת ישראל במינוס, האם אתה באמת רוצה ללמוד מהם מה הם עושים שגרם להם להיות במינוס?
2 - כאשר מדברים על תשואה שנתית של קרן הכוללת דיבידנד (קרן צוברת), מה הכוונה?
עליית מחיר ממוצעת ארוכת טווח.
איך מחשבים תשואת קרן + תשואת דיבידנד ומציגים את התוצאה בתור %?
בקרן צוברת לא מחשבים את זה.
בניגוד למניות בודדות שבהן חלוקת דיבידנד לא מייצגת ירידה מיידית במחיר החברה (ואפילו לא בשוויה - העובדה שיצאו X דולרים מחשבון הבנק לא מחייבת שלא נכנסו 2X דולרים לחשבון הבנק באותו יום עסקים!) בקרנות מדובר בסך הכל בחשבון בנק שיש לו מנהל השקעות שקונה ומוכר נכסים.
מכיוון שקרן היא חשבון בנק ללא פעילות עסקית אז כשכספים יוצאים מהקרן (למשל בדמות דיבידנד או פשרה בבית משפט) מחיר הקרן מעודכן בצורה כמעט אוטומטית ע"י עושי השוק.
הקרנות הצוברות לא מחלקות את הכספים אבל הן לרוב מקבלות מזומן ומשלמות מס (עקיבה פיזית) או שגוף אחר התחייב לספק להן תשואה דומה (עקיבה סינטטית).
במקרה כזה כמות הכספים שבתוך הקרן גדלה עם כל קבלת דיבידנד וזה משוקף ישירות במחיר הקרן (למעט מקרים של פערים בין שווי נכסים למחיר אבל הם נדירים יחסית ולרוב מתרחשים כשיש זעזועים במשק).
מסיבה זו מספיק לקחת את מחיר הקרן העדכני, לחלק אותו במחיר הקרן המקורי ולהעלות בחזקה של "1 חלקי תקופה" בשביל לקבל את ההגדלה הממוצעת.
עשינו את אותו הדבר עם ה-DGR, זו אותה הנוסחה בדיוק.
האם מתייחסים למס בעת חישוב תשואה שנתית?
אין התייחסות ישירה למיסוי אבל הקרנות מקבלות את התוצאות של ההשקעה והן ברוב המקרים כוללות גם את תשלומי המסים.
למה בקרן כזו אין מלכודת דיבידנדים?
מי אמר שאין?
אני ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר שכתבתי שבו אני מסביר
למה אני לא משקיע בקרנות (מעט ישן ומאז הצטרפו עוד סיבות אבל בהחלט מספק).
אשמח להסבר קצרצר על הקרן בבקשה
אני ממליץ לך לקרוא את מדיניות ההשקעה של הקרן.
רמז:
אתה תמצא שם מדיניות של היצמדות לחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר = מלכודת דיבידנדים.
4 - דיווחים שנתיים של חברות בבורסה, לדוגמה - השקות, פיטורים וכו', יכולים להעיד על?
רק על מה שהחברה רוצה לספר לנו
אני חושב שאתה שומר שבת, אתה מעדיף שפחות נכתוב (לפחות אני, בתור פרט) כאן בשבת?
אני לא דוגל בכפיה דתית.
אני גם לא אוהב כפיה אנטי-דתית.
שכל אחד יעשה כרצונו רק אל תכריח אותי לעשות משהו שאני לא רוצה