מניית TROW

daat99

מייסד
מנהל
אז 2% מהדיבידנד האחרון? נניח dgr של 2% מהדיבידנד הקודם שהיה 1$ הופך להיות 1.02$?
2% גדילה של דיבידנד שהיה בגובה של $1 הופכת את הדיבידנד החדש להיות $1.02.
הגדילה עצמה היא רק $0.02 והקרן (הדיבידנד המקורי) הוא $1.00 כך שהחיבור ביניהם יוצא סך הדיבידנד החדש $1.02.

2. 48 * (1 * 1.01) ? זה החישוב?
בלי הכפול 1 שם אבל זו הנוסחה של הדיבידנד החדש.
בתוך הסוגריים מחברים 1.00 שזה מייצג את הסכום המקורי (הקרן) ביחד עם הגדילה שזה 0.01 ואת התוצאה מכפילים בסכום המקורי (48) בשביל לקבל את הסכום החדש 48.48.

שזה מה שאנחנו מנסים לעשות
ממש לא!
הגישה הזו היא גישת שווי ומבחינה פסיכולוגית המשקיעים שמחפשים שווי לא מצליחים להיצמד להשקעות שלהם בטווחים ארוכים (בשביל זה הם צריכים אג"חים/קרנות חירום/מזומן/דירה "בטוחה" וכו').

המטרה שלי היא להשיג תזרים יציב וגדל מתיק השקעות - השווי לא מעניין אותי.
בצורה אבסורדית לא ניתן להשיג את המטרה שלי בלי שגם התיק יגדל לאורך זמן (התזרים לא יכול לגדול לאורך זמן ללא צמיחה ברווחים של החברות ואם הרווחים של החברות צמחו אז משקיעים יהיו מוכנים לשלם עליהן יותר ובכך מחיר המניות שלהן יעלה).

שזה מה שאנחנו מנסים לעשות, אז אפשרי להגיע לתשואה במניות דיבידנד של יותר מ10%?
מבחינת היסטוריה ומחקרים שלא מומנו ע"י גופים שמנפיקים מדדים:
1. ג'רמי סיגל הראה לנו שלפי ההיסטוריה רכישת החברות המקוריות שהיו במדד ה-SP500 ניצחה את רכישת המדד עצמו.
2. קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה הראו לנו בנתונים ההיסטוריים שהם אספו שמי שלא רכש את החברות שלא מחלקות דיבידנד קיבל תוצאה יותר טובה ממי שרכש את כל החברות
3. קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה הראו לנו בנתונים ההיסטוריים שהם אספו שמי שלא רכש את החברות שמחלקות את הדיבידנד הכי גבוה קיבל תוצאה יותר טובה ממי שרכש את כל החברות
4. נד דייויס הראו לנו במחקרים שלהם שמי שרכש את החברות שמחלקות דיבידנד בלי להגדיל אותו בעקביות קיבל תוצאה טובה יותר ממי שרכש את החברות שלא מחלקות דיבידנד
5. נד דייויס הראו לנו במחקרים שלהם שמי שרכש את החברות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות קיבל תוצאה טובה יותר ממי שרכש את החברות שמחלקות דיבידנד בלי להגדיל אותו בעקביות (ולכן גם טובה יותר ממי שרכש את החברות שלא מחלקות דיבידנד בכלל - ראה #4)

הנתונים ההיסטוריים מראים הרבה מאוד דרכים שבהן היה ניתן לקבל תוצאות יותר טובות מהשקעה מחקה מדד לאורך זמן.

למרות הנתונים ההיסטוריים יש כאן שתי בעיות מרכזיות:
1. בשביל לקבל את התוצאות הנ"ל היה צריך לרכוש את כל החברות הנ"ל בסגנון השקעה שדומה לקרן מחקה מדד אבל אין קרנות שמיישמות את הגישות הללו כך שכל משקיע צריך ליישם זאת בעצמו ועבור האינדיבידואל זה גובל בבלתי אפשרי מבחינה טכנית.

2. הבעיה היותר חשובה היא שהאנשים שמנסים "להכות את המדד" מגיעים לנקודת זמן פרטנית (בטווח הקצר) שבה הם "מפסידים למדד" ובאותה נקודת זמן הם מתקשים להיצמד לאסטרטגיית ההשקעות שלהם כי מבחינתם היא כשלה (הם ניסו להכות את המדד והמדד הכה אותם).
הרוב המוחלט של האנשים נופלים ב-#2.

בצורה די אבסורדית הדרך הכי טובה להיצמד להשקעה ולהשיג את הסיכוי לנצח את המדד בטווח הארוך היא להתעלם משווי התיק וזה אומר שלא משווים את התיק למדד כך שלא יודעים אם מנצחים אותו או מפסידים לו :)

מה זה תשואת חסר? יש לי הרבה ש.ב לעשות..
המדד הרוויח 10%
אתה הרווחת 5%.
לך יש "תשואת חסר" לעומת (הרווחת פחות מ) המדד.

אז מהו האימפקט של המינוס על מכפיל רווח?
כמה שנים יקח לחברה להפסיד את אותו הסכום שאתה משלם על המניה בבורסה לאדם אחר שמוכר אותה.
אני לא חושב שאתה תקבל תועלת מהשקעת זמן בהבנת המכפיל יותר מדי.
מספיק לזכור שהוא מייצג "כמה יקרה החברה ביחס לחברות אחרות".
אנחנו רוצים אותו חיובי (החברה רווחית) אבל לא גדול בהרבה מעבר למדד (מניות החברה יקרות ביחס למדד בהקשר של הרווחים).

אז על כל רווח שהחברה הכניסה היא הרוויחה הפסד של 10$?
לזה קוראים החברה הפסידה :)

אין כאן קשר להכנסות/הוצאות אלא לרווחים - זה מונח חשבונאי.

אחרי הכל eps זה חישוב של מספר המניות הזמינות לרכישה לחלק למחיר מניה לא?
סך הרווחים של החברה בדולרים חלקי סך המניות הזמינות.
חברה שהרוויחה 10 מיליון דולר ויש לה מיליון מניות תציג EPS של 10 דולר.
חברה שהפסידה 10 מיליון דולר ויש לה מיליון מניות תציג EPS שלילי של 10 דולר

אני לומד לשחות לאט.
אין שום דבר רע בללמוד לאט.
יש המון רע בלא ללמוד בכלל...

אני מבולבל, הdgr שמוצג לי לדוגמא באקסל של לאו הוא באחוזים
נכון.
תזכור ש-5% ניתן לכתוב כמספר עשרוני 0.05.
באקסל לא מקפידים על כתיבה נכונה אז לפעמים בעמודות שברור שהנתון שבהן מייצג אחוזים רושמים את האחוז עצמו ולא את הייצוג העשרוני שלו.
כשמחשבים במחשבון (כמו הנוסחה שביקשת להבין) אז משתמשים בייצוג העשרוני.

אז אם dgr 1y של חברה xxx הוא 3, זה אומר שבמספרים ממשיים הוא היה 4 והוחסר ממנו 1
לא.
באקסל אין את הנוסחה של החישוב לבד.
כשבאקסל רשום DGR = 3 זה אומר שקצב ההגדלה הממוצע הוא 3%.
אם תחשב אותו לבד אתה תקבל במחשבון (אחרי ההחסרה של 1) את התוצאה 0.03 שזה הייצוג העשרוני של 3%.

זה אומר שבמספרים ממשיים הוא היה 4 והוחסר ממנו 1 בשביל להגיע לתצוגת אחוזים?
במספרים ממשיים ההגדלה הייתה 0.03 שזה אומר "דיבידנד ראשון כפול 1.03 בחזקת כמות השנים = דיבידנד אחרון".

אפשר דוגמה לתזרים של חברה שחילקה דיבידנד + כללה בפנים את עליית המחיר של הנכס? איך זה מוצג בסוף?
הייצוג הזה זו המצאה של המשקיעים ולא של החברות כי המשקיעים רוצים לבדוק את התוצאות שלהם.
זה מוצג אותו הדבר כמו כל דבר אחר (כגון DGR, PEG ועוד) - מספר שמייצג גדילה באחוזים :)

dgr 1y - 2 - 1 = 1
dgr 3y = 2 - 1 = 1
dgr 5y = 2 - 1 = 1
זה אומר 100% הגדלה.
תזכור במחשבון זה הייצוג העשרוני וכוללים שתי ספרות אחרי הנקודה אז 1.00 = 100%.

dgr 10y = 0.9779327685429285
שכחת להחסיר 1 ולכן קיבלת תוצאה שגויה כאן.

איך ידעת לבחור את המספרים הנכונים שיצא לי בdgr's of 1y,3y,5y בדיוק 1?
הכפלתי את הדבידנד פי-2 בכל שנה שזה מייצג גדילה של 100% :)
0.1=>0.2=>0.4=>0.8=>1.6=>3.2

ומה קרה בdgr 10y?
תתקן את החישוב ותגיד לי אתה :)

תזכור להציג את זה בתצוגה עשרונים עם 2 ספרות ואז לרשום את אותו המספר כאחוזים (בלי הנקודה העשרונים).
תשים לב שהוא צריך לצאת שלילי!

10:8 = 1.25 בחזקת 1 = 1.25 = - 1 = 0.25 = dgr1y
25% הגדלה ממוצעת בשנה אחת.

10:4 = 2.25 בחזקת שליש = 1.3567943389789876 - 1 = 0 .3567943389789876 = dgr 3y
קצב הגדלת דיבידנד ממוצע של 35.68% בשנה - לא רע.

מה אני לומד מכאן? לאיזו מסקנה אני אמור להגיע?
תתקן את החישוב של DGR10 ואז תתבונן בתוצאות הבאות:
מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע "לפני הפגיעה" (1, ו-3 של הבדיקה השנייה)?
מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע "אחרי הפגיעה" (1, 3 ו-5 של הבדיקה הראשונה)?
מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע של כל התקופה (DGR10)?

0.02 * (1 + 0.05) שזה מייצג הוספה של 5% לתשואה של 2% (?), ואת זה אני אמור להעלות בחזקת 10 (כ - 10 שנים). רגע, מה התוצאה אומרת לי?
לא כל כך הבנתי מה ניסית להסביר ומה ניסית לחשב.

גדילה של 2% מיוצגת על ידי 1.02 (100% של הקרן ועוד 2%).
המספר 0.02 מייצג 2% בלבד.
הכפלת הדיבידנד ב-2% = 0.02 מראה בכמה הדיבידנד גדל אבל לא לכמה הוא גדול.
בשביל לראות לכמה הוא גדל צריך להכפיל ב-1.02 (שזה 100% של הקרן ועוד 2% של הגדילה).
כשיש לנו את "הגדילה" (1.02 במקרה של גדילה בקצב של 2%) ניתן להכפיל אותו בעצמה כמה פעמים (פעולת חזקה) בשביל לקבל גדילה בסגנון "ריבית דריבית" שזה אומר שהגדילה של שנה שעברה מחושבת ביחד עם הקרן בשביל להבין מה נקבל בשנה הבאה.

בשביל לחשב הגדלה בקצב של 2% ב-10 שנים אז מעלים את המספר 1.02 בחזקת 10.
התוצאה שנקבל היא 1.22 (כמעט) שזה אומר שהסכום בסוף התקופה הוא פי 1.22 מהסכום בתחילת ה-10 שנים.
אם הסכום בהתחלה היה 100 שח אז הסכום בסוף יהיה 122 שח.
אם הסכום בהתחלה היה 200 שח אז הסכום בסוף יהיה 244 שח.
וכדומה.

19yoboy

Well-Known Member
הקרן (הדיבידנד המקורי)
לא ידעתי שהדיבידנד המקורי נקרא גם ״קרן״, אני מנחש שזה מושג כללי שמתייחס להמון דברים, בעיקר לפני ששינו אותם, תודה על החידוש.

בתוך הסוגריים מחברים 1.00 שזה מייצג את הסכום המקורי (הקרן) ביחד עם הגדילה שזה 0.01 ואת התוצאה מכפילים בסכום המקורי (48) בשביל לקבל את הסכום החדש 48.48.
אז בעצם 1 (בתוך הסוגריים) מייצג לי 100% של הקרן, אליהם אני מוסיף את התשואה שהיא 0.01 = 1% (יכול להזכיר לי למה אנחנו מוסיפים את התשואה הזו כדי לבדוק שלא תהיה פגיעה במידה ושני חברות יפסיקו לחלק דיבידנד?), הנוסחה הנכונה תהיה:
48 * (1 + 0.01), אם אני רוצה לבדוק את התשואה הזו לפני 10 שנים אעלה בחזקת 10.
מובן, אם אני רוצה להתחשב באינפלציה בחישוב שכזה, איך אני מכניס אותה לחישוב?

בצורה אבסורדית לא ניתן להשיג את המטרה שלי בלי שגם התיק יגדל לאורך זמן (התזרים לא יכול לגדול לאורך זמן ללא צמיחה ברווחים של החברות ואם הרווחים של החברות צמחו אז משקיעים יהיו מוכנים לשלם עליהן יותר ובכך מחיר המניות שלהן יעלה).
תודה. שאלה מעניינת שקראתי בפורום אחר המתקשרת לנושא -
איך מחיר מניה נקבע?
לפי השוק? או שמא לפי שווי החברה לחלק במספר המניות? (אגב, איך השווי מחושב? האם שווי חברה הוא בהכרח הון בעלי המניות?).

שבה הם "מפסידים למדד" ובאותה נקודת זמן הם מתקשים להיצמד לאסטרטגיית ההשקעות שלהם כי מבחינתם היא כשלה (הם ניסו להכות את המדד והמדד הכה אותם).
הרוב המוחלט של האנשים נופלים ב-#2.
פסיכולוגיה.. כנראה שזה כל הסיפור.

בצורה די אבסורדית הדרך הכי טובה להיצמד להשקעה ולהשיג את הסיכוי לנצח את המדד בטווח הארוך היא להתעלם משווי התיק וזה אומר שלא משווים את התיק למדד כך שלא יודעים אם מנצחים אותו או מפסידים לו
המטרה היא לא לנצח את המדד אלא להנות מתזרים, בדיוק כמו בנדלן.

אני לא חושב שאתה תקבל תועלת מהשקעת זמן בהבנת המכפיל יותר מדי.
מספיק לזכור שהוא מייצג "כמה יקרה החברה ביחס לחברות אחרות".
קיבלתי. אבל לפני שאני מסיים, אם מכפיל הוא -10 אז לחברה יקח 10 שנים להפסיד את מה שאני משלם לג׳וני בבורסה, כמה זמן יקח לה להרוויח את מה שאני משלם לו בהינתן הנתון מכפיל -10 ?.

אז קיבלתי -0.022 = -2%(בערך)-, זו הכוונה?

מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע "אחרי הפגיעה" (1, 3 ו-5 של הבדיקה הראשונה)?
ממוצע 1,

מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע "לפני הפגיעה" (1, ו-3 של הבדיקה השנייה)?
ממוצע 1.1 (לפני שהחסרתי 1 מכל dgr),
מה היה קצב הגדלת הדיבידנד הממוצע של כל התקופה (DGR10)?
לפני הפגיעה או אחרי? מאיפה אני אמור לדעת, לא נתת לי שום נתון על dgr 10

ושוב אני מתוסכל ושואל: לאיזו מסקנה אני אמור להגיע, אולי הבעיה היא בי

בשביל לחשב הגדלה בקצב של 2% ב-10 שנים אז מעלים את המספר 1.02 בחזקת 10.
למה לא הכפלת בבסיס? אני מתכוון לכך שאם אני רוצה לבדוק תשואה שנתית של דיבידנד של מניה שמחירה 100$ והתשואה השנתית היא 2%,
אני צריך לעשות 100 * (1.02) בחזקת כמות השנים בהשפעתה אני רוצה לבדוק, ככה אפשרי לדעת כמה ארוויח מהדיבידנדים לאורך תקופה? ואיך אני מכניס לכאן את החישוב של כמות המניות שאני מחזיק? או שזה חסר טעם, מפני שתשואת הדיבידנד ומחיר המניה משתנים ללא הרף ואין לי טעם לבדוק דבר שכזה.. או רגע, הנוסחה הזו שבניתי גם כאן וגם בדוגמה של 48,1.01 הן לטובת בדיקה של?

לגבי השאר - מובן לי, תודה רבה ושבוע טוב

daat99

מייסד
מנהל
לא ידעתי שהדיבידנד המקורי נקרא גם ״קרן״, אני מנחש שזה מושג כללי שמתייחס להמון דברים, בעיקר לפני ששינו אותם, תודה על החידוש.
כשמדברים על "סכום ורווחים" לרוב נהוג על התייחסות לסכום המקורי כ-"קרן" ועל הרווחים כ-"תשואה" או "ריבית/תזרים/דיבידנד".

בנדל"ן הקרן מייגת את מחיר הבית והתזרים מייצג את שכר הדירה למשל.

כשאנחנו מדברים על "דיבידנדים שגדלים לבד" (בלי שהמשקיע קונה עוד מניות" אז הקרן זה הדיבידנד המקורי.

(יכול להזכיר לי למה אנחנו מוסיפים את התשואה הזו כדי לבדוק שלא תהיה פגיעה במידה ושני חברות יפסיקו לחלק דיבידנד?)
התחלנו את החישוב המקורי בשביל להראות שעם קצב הגדלת דיבידנדים ממוצע של 6% אז אנחנו עדיין צפויים לקבל תזרים יותר גדול גם אחרי שתי פשיטות רגל.

כעת אנחנו מנסים להבין מה היה קורה אם היינו דורשים מהחברות קצב הגדלת דיבידנד של 1% במקום 6%.

אם אני רוצה לבדוק את התשואה הזו לפני 10 שנים אעלה בחזקת 10.
בשביל לבדוק את התשואה הכוללת להשקעה באורך של 10 שנים אז מעלים את 1.01 (קרן + גדילה בשנה בודדת) בחזקת 10 (כמות השנים הכוללת שרוצים לבדוק) ואז מקבלים את שווי התיק/תזרים בסוף התקופה.

מובן, אם אני רוצה להתחשב באינפלציה בחישוב שכזה, איך אני מכניס אותה לחישוב?
אתה לא.:)
לצורך ההבנה עדיף לחשב זאת בנפרד.
ניתן לחשב את האינפלציה כך:
מחברים (100% = עלות המוצרים בהווה, 2% אינפלציה שנתית שמייצגת עליה של 2% במחירי המוצרים בשנה) ומקבלים 1.02.
את התוצאה של החיבור מעלים בחזקת 10 (כמות השנים שבהן יש אינפלציה לצורך הבדיקה).

התוצאה שתתקבל מייצגת את עלות המוצרים אחרי התחשבות באינפלציה של 10 שנים.

אותה נוסחה בדיוק :)

בשביל לקבל את "ערך הכסף מתואם אינפלציה" לוקחים את התוצאה של החישוב הראשון שעשינו (מה שווי התיק/התזרים בסוף) ומחלקים בתוצאה של החישוב השני שעשינו (מה עלות המוצרים בסוף).

איך מחיר מניה נקבע?
היצע וביקוש של כל האנשים בעולם.
מישהו קיבל הודעה מהבוס שמפטרים אותו מחר? הוא בא למכור מניות בשביל לשלם משכנתא => מחיר המניות יורד.
מישהו אחר הציע נישואין לחברה שלו והיא הסכימה? הוא בא למכור מניות בשביל לממן את החתונה => מחיר המניות יורד.
זוג התגרש והחליט למכור את הבית אז אחד מבני הזוג לוקח את הכסף וקונה מניות => מחיר המניות עולה.
עובד מסויים ממשיך לעבוד והמעסיק שלו מפריש לו כספים לקרן הפנסיה שמושקעת במדד => מחיר המניות עולה.

ועוד כהנה וכהנה.
תשים לב שרוב ההחלטות הללו בכלל לא קשורות לשוק ההון ו/או למצב החברות שאת מניותיהן רוכשים/מוכרים...

או שמא לפי שווי החברה לחלק במספר המניות?
"שווי חברה" זה מספר סובייקטיבי שאין שני אנשים בעולם שמסכימים עליו בכל רגע נתון.

תחשוב למשל כמה "שווה" בקבוק מים?
כמה "שווה" בקבוק מים לאדם שנמצא באמצע המדבר ולא שתה כלום כבר יומיים?
כמה "שווה" בקבוק מים לאדם שבדיוק שתה 2 ליטר ויש לו מקרר מלא בשתיה קרה בחינם כאוות נפשו שלא הוא רכש (כגון עובדי הייטק עם מטבח מתוחזק)?

איך השווי מחושב?
כל אחד מחשב אותו איך שבא לו ובדיוק בגלל זה כל אחד מגיע למספר אחר.
תזכור שברוב המקרים רוב הערך של חברה מסויימת נמצא בדברים לא מוחשיים כגון המוחות של העובדים שמועסקים בעמדות מפתח, היכרות הציבור עם המותג (קוקה קולה?) וכו'.

כמה למשל שווה המותג "קוקה קולה"?
אם אני אשכפל את כל החברה לפרטי פרטים תחת המותג "הקוק קולה" - כמה החברה החדשה תהיה רווחית/שווה/מצליחה לעומת קוקה קולה המקורית?

אם אני אשכפל את חברת קולגייט לפרטי פרטים תחת המותג "טייגלוק" - כמה אנשים יקנו את משחות השיניים של החברה החדשה לעומת קולגייט?

פסיכולוגיה.. כנראה שזה כל הסיפור.
בכל תחומי החיים תמיד חוזרים לפסיכולוגיה.
המוח האנושי מקבל החלטות רגשיות ולא רובוטיות.

המטרה היא לא לנצח את המדד אלא להנות מתזרים, בדיוק כמו בנדלן.
בדיוק.
כשלא מנסים להשיג משהו גדלה הסבירות להשיג אותו - לך תבין את העולם המוזר שלנו :)

כמה זמן יקח לה להרוויח את מה שאני משלם לו בהינתן הנתון מכפיל -10 ?.
היא מפסידה אז היא לעולם לא תרוויח את זה :)

אם כל יום לוקחים לך 10 שקל - כמה זמן יקח לך להשיג 100 שקל?

אז קיבלתי -0.022 = -2%(בערך)-, זו הכוונה?
נכון.
במלים אחרות DGR10 מייצר קצב הקטנת דיבידנד ממוצע של 2.2% בשנה.
תראה איך לפניו היינו עם קצב הגדלת דיבידנד דו-ספרתי, אחריו היינו עם קצב הגדלת דיבידנד דו-ספרתי אבל DGR10 הוא שלילי - ממש קסם :)

1.00 = 100% - אל תשכח תמיד להתבונן על שתי ספרות במחשבון בשביל שתוכל לקרוא את זה באחוזים.
דרך אחרת היא תמיד להכפיל ב-100 את התוצאה ואז לקבל את האחוזים: 1*100 = 100%.

ממוצע 1.1 (לפני שהחסרתי 1 מכל dgr),
איך?
תחזור על החישוב, זה צריך להיות קטן מ-1.

לפני הפגיעה או אחרי?
הפגיעה הייתה באמצע.
DGR10 כולל גם את הלפני וגם את האחרי.

לא נתת לי שום נתון על dgr 10
החישוב של DGR 10 שביצעת כאן:
dgr 10y = 0.9779327685429285
אבל:
אז תחשב אותו שוב :)

ושוב אני מתוסכל
הסיבה היחידה שאתה מתוסכל היא שחישבת רק חלק מה-DGRים נכון אבל לא את כולם.

תחשב שוב את ה-DGRים ובוא ונבדוק את המספרים מחדש.

אתה יכול לבחור להיות מתוסכל ואתה יכול לבחור להמשיך ולנסות עד שתצליח.
אני מקווה שתבחר להצליח.

אולי הבעיה היא בי
הבעיה היא אצל האנשים שבוחרים להפסיק לנסות ובכך מקבעים את הכישלון לנצח.

למה לא הכפלת בבסיס? אני מתכוון לכך שאם אני רוצה לבדוק תשואה שנתית של דיבידנד של מניה שמחירה 100$ והתשואה השנתית היא 2%,
אני צריך לעשות 100 * (1.02) בחזקת כמות השנים בהשפעתה אני רוצה לבדוק,
יותר קל להבין את החישוב כשמפרידים אותו ל-2.
קודם מחשבים רק גדילה (1.02 בחזקת שנים) כחישוב עצמאי ובסוף מכפילים את התוצאה במה שרוצים לחשב.
בצורה הזו אנחנו רואים את הגדילה עצמה כמספר עשרוני לפני שאנחנו רואים את התוצאה.

הפיצול הזה עוזר גם להימנע מטעויות כגון העלאה בחזקה של הסכום שרוצים במקום את סכום (גדילה + קרן) :)

מכיוון שאת פעולת הכפל ניתם לבצע בסדר הפוך אז אין הבדל בתוצאה הסופית.

איך אני מכניס לכאן את החישוב של כמות המניות שאני מחזיק?
אם הכפלת בדיבידנד בודד אז אתה יכול בסוף לכפול גם בכמות המניות (אל תשכח שברוב המקרים יש כמה חלוקות דיבידנדים בשנה אז אולי תרצה להכפיל גם בכמות החלוקות בכל שנה).

החישוב של החזקה/גדילה בהתחלה מקל על התהליך מאוד.

או שזה חסר טעם, מפני שתשואת הדיבידנד ומחיר המניה משתנים ללא הרף ואין לי טעם לבדוק דבר שכזה
זה חסר טעם מבחינת "להתבסס על זה" אבל זה עוזר להבין על מה אנחנו מדברים ומה צפוי לקרות בטווחים ארוכים.
תשים לב שאם אתה בודק את הגדילה בדיבידנד אז שינויים במחיר המניה לא משפיעים על החישוב בכלל.

הנוסחה הזו שבניתי גם כאן וגם בדוגמה של 48,1.01 הן לטובת בדיקה של?
לטובת ההבנה איך מחשבים גדילה :)

מומו

Well-Known Member
לשאוף למשקל דומה של החברות בתיק
"משקל דומה" - אתה מתכוון שהסכום המושקע בכל חברה יהיה (בשאיפה) שווה בכולם? או כפי שבתיק דיבידעת שהתזרים יהיה בממוצע?

יש לי את שיעור השינוי בדיבידנד של כל חברה בין כל שנה
כלומר, אתה מתעד לכל חברה בנפרד את ההגדלה באחוזים/בסכום בכל שנה?
ולמה זה טוב?

ג.נ בעבר שמרתי ותיעדתי את סכום הדיבידנד ואחוז ההגדלה בכל שנה (כנראה בדומה למה שאני מבין שאתה עושה), אבל לא ראיתי ערך מוסף מהנתון ולכן הפכתי לעצלן

לזה קוראים אינפלציה, לא?
אינפלציה אינפלציה... אבל יש מחיר מיוחד לחברי הפורום, @לומד מהר כשמסבירים לאט נכון? ;)

אצלי 2023 התבררה כשנה הכי גרועה מבחינת הגדלות אבל עדיין הדיבידנד גדל
האם זה באמת נתון שחשוב לנו לתעד כל שנה?
אם כן ולאחר שמצאת את 2023 כ"הכי גרועה" - האם זה נתון שמביא לידי פעולה? שינוי בת"ע? מסקנות חדשות?
אני שואל כי כרגע אני לא עושה את המעקב הזה. בינתיים לא רואה ערך מוסף ומנסה להבין מהמנוסים כאן אם טעיתי בזה שאני לא מתעד

אם נדייק אז אני בודק את סך צפי הדיבידנדים מכל החברות שהחזקתי בהן בסוף השנה הקודמת מול סך צפי הדיבידנדים רק מאותן החברות ועם אותה כמות המניות של אז היום (ובכך אני מנטרל רכישות חדשות ומקבל גדילת דיבידנד אורגנית).
לענ"ד זה החישוב המדויק. זכור לי שדיברנו על כך בעבר וציינת שבתיק דיבידעת אתה לא יורד לרזולוציה הזו

ולדרוס אותך
ח"ו
בשיחות בסגנון הזה, המבוגרים של הדור הקודם לימדו אותי לאחל את "הדברים הטובים" האלה רק לאויבים שלנו...

האכזבה היא פרטנית למקרה זה, אבל אני יכול לענות באופן זריז בלי לבדוק שיש הגדלות קטנות יותר ממה שאני זוכר.
יש כמובן חברות חזקות שהגדילו בשיעורים דו ספרתים.
לזה בדיוק התכוונתי, אין מה להתאכזב מחברות בודדות, יש להסתכל על התיק כולו
לענ"ד כל עוד השכר דירה שאתה מקבל במגמת עליה - אז יש לך יותר כסף לקנות אוכל.
נכון, לא כל שנה השכר דירה משיג את ה"אינפלציה האישית" (אם אפשר לקרוא לזה כך), ומבחינת אלטרנטיבה אני כמעט משוכנע שאין השקעה שתהיה צמודה למדד האישי שלי בצורה מדויקת.
ושכר דירה שעולה, לי אישית, מוסיף הרבה שקט וחוזק נפשי

באופן כללי אני עסוק בהגדלת התזרים על ידי הפקדות כספים, ולצערי בחודשים האחרונים היו לי הוצאות לא צפויות.
אל תרגיש מוזר, אתה לא היחיד. מקווה שההוצאות אצלך רק לשמחות ולדברים טובים

אגב, זו הסיבה שלדעתי תיק דיבידעת הוא 90% אמיתי.
ה10% הנותרים זה עניין ההפקדות - ההפקדות הם לא בסכום קבוע (לפחות אצלי), יש חודשים עם הפקדות בסכומים גדולים ויש חודשים עם סכום קטן או בכלל לא.
לענ"ד אצל רווקים (מי אמר שהוא חייל משוחרר? :)) הפקדות בסכום קבוע יותר קלות לביצוע. בזמן שהחלטת להפסיק להיות פרד, ואתה הופך לזוג או ב"ה לזוג+ (ילדים מתוקים, חתנים, כלות והרבה נכדים חמודים) ה"הוצאות הלא צפויות" קורות יותר מהר מצונאמי עליות המחירים שכמעט מבוצעות כל חודש לאחרונה (לצערנו, רק מקריאת הכותרת מבינים שצריך לנתב יותר כסף לאוכל מאשר לממן את הכתבה בקישור)

מומו

Well-Known Member
השרשור הזה מתפתח יותר מהר ממה שאני מספיק לקרוא. אבל בכל זאת רוצה לעזור לחייל המשוחרר :)

אין לי מושג איך להשתמש באקסל וזה נשמע מסובך מדי
בנוסף למה ש@daat99 היקר מנסה לעזור ולהסביר לך לגבי אקסל, אני ממליץ בחום להשקיע קצת מעבר.
לענ"ד אקסל זה כלי מרכזי שיכול להועיל לך במגוון רחב של תחומים בחיים, תכנון, ניהול וגם בהשקעות
יש הרבה קורסים חינמים ברשת שיכולים לעזור, בקישור הזה יש לך סט של סרטונים שמהם תוכל לקבל מושג צעד אחר צעד, וכנראה אח"כ תוכל לרוץ עם הנוסחאות "המסובכות" שיעלו כאן בפורום
אתה כמובן לא חייב לעבור על כל הסרטונים בקישור, הסרטונים הראשונים יכולים להסביר את הבסיס וכך יהיה לך יותר קל בהפשטת הדברים

* בכוונה שמתי מרכאות, כי הנוסחאות בפורום יחסית פשוטות לביצוע ברגע שאתה מבין את הקונספט. נכון לפעמים גם אני מתקשה אבל אני לא דוגמה...

19yoboy

Well-Known Member
כשמדברים על "סכום ורווחים" לרוב נהוג על התייחסות לסכום המקורי כ-"קרן" ועל הרווחים כ-"תשואה" או "ריבית/תזרים/דיבידנד".

בנדל"ן הקרן מייגת את מחיר הבית והתזרים מייצג את שכר הדירה למשל.

כשאנחנו מדברים על "דיבידנדים שגדלים לבד" (בלי שהמשקיע קונה עוד מניות" אז הקרן זה הדיבידנד המקורי.
תודה על ההעשרה.

התחלנו את החישוב המקורי בשביל להראות שעם קצב הגדלת דיבידנדים ממוצע של 6% אז אנחנו עדיין צפויים לקבל תזרים יותר גדול גם אחרי שתי פשיטות רגל.

כעת אנחנו מנסים להבין מה היה קורה אם היינו דורשים מהחברות קצב הגדלת דיבידנד של 1% במקום 6%.
50 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 53,
48 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 50.88,
מה זה המספרים האלה שיצאו לי? ככה אני מחשב תשואה של 6% מכל חברה? לפי הנוסחה x * (1.06) ? אני בטוח שמשהו כאן לא נכון.
ום אני עובר לתשואה של 1%, (שכחתי גם למה בחרת 1%, אני חושב שבשביל להראות שגם תשואה של 1% תנצח פשיטת רגל של שתי חברות):
50 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 50.5 (ל-מה המספר מתייחס, האם הוא מיוצג במספר שלם או..)
48 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 48.48, אותה השאלה כמו ה50.5..
כרגיל מבולבל :(

הבעיה היא אצל האנשים שבוחרים להפסיק לנסות ובכך מקבעים את הכישלון לנצח.
אני בטוח שזה כל - כך פשוט ואני אוכל את עצמי על זה שאני לא מצליח דברים כאלו בסיסיים..
או שזה מאוד פשוט או שאתה גורם לזה להראות פשוט, או ששניהם..

בשביל לבדוק את התשואה הכוללת להשקעה באורך של 10 שנים אז מעלים את 1.01 (קרן + גדילה בשנה בודדת) בחזקת 10 (כמות השנים הכוללת שרוצים לבדוק) ואז מקבלים את שווי התיק/תזרים בסוף התקופה.
וזה מתייחס לשאלה האחרונה ששאלתי כאן, איך התזרים הזה מצורף לבסיס? ומהו בכלל הבסיס? האם הוא מחיר המניה? המחיר שקניתי את כלל המניות? זו תשואה כפול משך זמן, אבל תשואה של מה!.

בשביל לקבל את "ערך הכסף מתואם אינפלציה" לוקחים את התוצאה של החישוב הראשון שעשינו (מה שווי התיק/התזרים בסוף) ומחלקים בתוצאה של החישוב השני שעשינו (מה עלות המוצרים בסוף).
האמת שבכלל לא ידעתי על המושג הזה, ערך כסף מתואם אינפלציה, אז נגיד שהתוצאה שלי לאחר שנה היא 1.02 כמו שכתבת והמחיר התייקר ל102 שח, אז הערך כסף מתואם אינפלציה הוא 100? (חילקתי 102 ב1.02).

תשים לב שרוב ההחלטות הללו בכלל לא קשורות לשוק ההון ו/או למצב החברות שאת מניותיהן רוכשים/מוכרים...
תודה רבה על החידוד. אז אירועים רנדומלים כפי שכתבת כאן, משפיעים על דברים נוספים שקשורים לשוק ההון מלבד מחיר המניה?

"שווי חברה" זה מספר סובייקטיבי שאין שני אנשים בעולם שמסכימים עליו בכל רגע נתון.

תחשוב למשל כמה "שווה" בקבוק מים?
כמה "שווה" בקבוק מים לאדם שנמצא באמצע המדבר ולא שתה כלום כבר יומיים?
כמה "שווה" בקבוק מים לאדם שבדיוק שתה 2 ליטר ויש לו מקרר מלא בשתיה קרה בחינם כאוות נפשו שלא הוא רכש (כגון עובדי הייטק עם מטבח מתוחזק)?
זו לא הפעם הראשונה שאתה משתמש בדוגמה וזהו, היא תיחקק אצלי. ממש ממחישה בצורה מעולה,
אז לפי הספר, התיאוריה, שווי החברה לעולם לא יוסכם בין שני אנשים מהעולם.
אז אני מבקש לדעת האם כאשר התכוונתי לשווי החברה, אני התייחסתי לכלל הנכסים שלה וזהו בעצם הונה?
הון לחלק מחיר מניה, לאן החישוב הזה מוביל? p/book?

תחשב שוב את ה-DGRים ובוא ונבדוק את המספרים מחדש.
נאלצתי ״לנקות״ את האבק מהמחשבון בבגרות שמרגיש שעברתי המון מאז, לקחתי דף ועט וסידרתי לעצמי את זה מחדש:
dgr 1,3,5y היה 1, גדילה של 100% מתקופה לתקופה, למה אתה קורא לגדילה הזו דו ספרתית?
dgr 10y היה -0.022, במהלך עשרת השנים האחרונות הדיבידנד ירד ב2.2% (+-), הממוצע של כלל התקופה היה 0.74, מה הממוצע הזה אומר לי? מה הוא מחשב בשבילי?

המסקנות שאני יכול לקחת - ההסתכלות שלי לא הייתה על התמונה הכוללת, אני יכול להתלהב מגדילות של 100% בשנים האחרונות, אך בטוטל, בעשרת השנים האחרונות הדיבידנד בירידה. מעבר לזה - מה הממוצע נותן לי? אחכה לתשובתך
יש מסקנה נוספת שאני יכול להסיק מהתרגיל?

אז תחשב אותו שוב
זאת לא תוצאה שגויה:
dgr 1y היה 10:8 = 1.25, חיסרתי 1 (אני צריך הסבר פשוט יותר ל-למה אני מחסיר את ה1 הזה ולמה באקסל הם לא מחסירים אותו) ויצא לי 0.25, גדילה של 25%, דו ספרתי, מרשים ונהדר
dgr 3y היה 10:4 = 2.5, בחזקת עשירית = 1.096 בקירוב, מחסיר 1 ויוצא לי 0.96, 96%, מה שגם מסתדר לי אבל לא עד הסוף, גדילה של 100% מ4 היא 8 שזה קרוב רחוק מ10, בקיצור, הממוצע לשני הdgrים האלה היה 0.172, שוב אני לא יודע מה הוא נותן לי וממתין לתשובה.
מכך אני לא מסיק יותר מדי, אולי אני יכול לראות שאירעה כאן גדילה דו ספרתית עד המשבר בו נפגע הדיבידנד. משהו מעבר לזה?

בצורה הזו אנחנו רואים את הגדילה עצמה כמספר עשרוני לפני שאנחנו רואים את התוצאה.

הפיצול הזה עוזר גם להימנע מטעויות כגון העלאה בחזקה של הסכום שרוצים במקום את סכום (גדילה + קרן)
-מה היתרון שאני רואה את הגדילה כמספר עשרוני?
-כלומר אם נגיד הגדלתי תשואה של 2 אחוז במספר 10 (בדרכ הבסיס במקרה זה 10 יהיה מחיר מניה?), סדר פעולות חשבון שגוי היה מוביל ל10.2 שהמספר הזה עולה בחזקה וכל זה - שגוי? למה?
-שאלתי שוב על הבסיס כי עדיין לא הגעתי לתשובתך שאותה אני מצטט כרגע, אני לא אבקש להטריח אותך שלא לצורך ולכן ההסבר בתגובה הזו על הבסיס שדי מחרפן אותי בהקשר זה לא מובן לי אבל בבקשה אל תתאמץ יותר מדי.

אם הכפלת בדיבידנד בודד אז אתה יכול בסוף לכפול גם בכמות המניות (אל תשכח שברוב המקרים יש כמה חלוקות דיבידנדים בשנה אז אולי תרצה להכפיל גם בכמות החלוקות בכל שנה).

החישוב של החזקה/גדילה בהתחלה מקל על התהליך מאוד.
אוקיי, נגיד תשואה של 1.5% כמו תשואת השוק,למשך שנתיים (כאן אני מתבלבל עם החישוב שדומה לdgr,אני מקווה שכאן זה לא העלאת חזקה בחצי אלא בשתיים כי כך אני פועל, כל - כך הרבה מידע, איך התעוררתי רק עכשיו), אני מחזיק בכ - 5 מניות, יצא לי , 1.1025 שאת זה אני מכפיל ב5 = 5.5125.
מה זה אומר? מה מכאן זה תשואה? זה מבולבל לי ומרגיש מאוד שגוי.
איפה התהליך של הגדילה מקל על התהליך? לא הבנתי.

זה חסר טעם מבחינת "להתבסס על זה" אבל זה עוזר להבין על מה אנחנו מדברים ומה צפוי לקרות בטווחים ארוכים.
תשים לב שאם אתה בודק את הגדילה בדיבידנד אז שינויים במחיר המניה לא משפיעים על החישוב בכלל.
איך אפשר להגיד את זה, במחשבה שניה פשוט אי אפשר לעשות דבר כזה, מחר מחיר המניה יכול לרדת ב50% והתשואה תעלה ב100% ובלתי אפשרי לבצע נוסחה עם מספרים קבועים היום שתהיה נכונה אפילו למחר. בכל מקרה אשמח לקבל נוסחה שכוללת תשואה למשך זמן ואלמד ממנה.

יש הרבה קורסים חינמים ברשת שיכולים לעזור, בקישור הזה יש לך סט של סרטונים שמהם תוכל לקבל מושג צעד אחר צעד, וכנראה אח"כ תוכל לרוץ עם הנוסחאות "המסובכות" שיעלו כאן בפורום
תודה רבה בהחלט אבדוק!

* בכוונה שמתי מרכאות, כי הנוסחאות בפורום יחסית פשוטות לביצוע ברגע שאתה מבין את הקונספט.
זה מעצבן אותי לקרוא את זה כי אני כרגע לא מבין אותן (או מבין בקושי וזה לא מספיק) :D אבל זה ישתנה, יש עוד כל - כך הרבה דברים ללמוד ואני מאוד מפגר מאחור

עריכה*
אני מנסה לחשב מה עדיף, div yield של 2% עם dgr של 5% או 1% עם 10% בהתאמה כמו שביקשת ממני, אני לא יודע לגשת לבניית נוסחה,
אם אני הולך על הבייסיק שהבנתי, נגיד לבדיקה של 10 שנים הלאה:
0.05 בחזקת 10 = 9.765 * 0.02 = 1.953.
0.1 בחזקת 10 = מספר שאני לא יודע איך להציג אותו כאן, * 0.01 = גם את אני לא יודע להציג, בוא ננסה: 1 * 10 (-12), לא יודע מהו ולכן לא יודע מה להשוות, מניח שצריך להשוות ולראות מה המספר הגדול יותר, שאני בכלל לא יודע מה הוא מייצג, זהו.. עריכה נוספת, מהמחשבון במחשב יצא לי
1E-12 שזה בכלל -12 שזה מרגיש מדומיין מהמציאות להשוואה עם מספר שקטן מ2.

עריכה נוספת - אני יכול להבטיח שמחר אני אשב עם מחברת ואסכם את כל מה שאני יכול מהפורום הזה ומטובים שמומלצים.
תודה ולילה טוב

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
לרוב משקיעי הנדל"ן מיישמים את פסיכולוגיית "כל עוד יש תזרים, לא מעניין אותי הנכס" (בלי להיות מודעים לכך!).
בשוק ההון רוב האנשים מיישמים את פסיכולוגיית "המחיר ירד - הפסדתי הכל! חייבים לברוח!" (בלי להיות מודעים לכך!).

אני לימדתי את עצמי איך ליישם את הגישה הנדל"ניסטית בתוך שוק ההון באמצעות השקעה בחברות שמקפידות לחלק דיבידנדים גדלים ובכך יצרתי את הפסיכולוגיה האישית שלי שמאפשרת לי להיות מושקע ב-100% מניות.
בול !
ככה פשוט ככה קל - אהבתי את ההסבר

(אגב, אני חושב שאתה שומר שבת, אתה מעדיף שפחות נכתוב (לפחות אני, בתור פרט) כאן בשבת? שואל נטו מטעמי כיבוד והערכה.)
לא זכרתי ש@daat99 שומר שבת, אבל השאלה שלך מדהימה ברגישות שלה כלפי הזולת. מאחל לעצמי לנהוג ברגישות כזו בעולם האמיתי מחוץ לגבולות הפורום

לופטי

Well-Known Member
"משקל דומה" - אתה מתכוון שהסכום המושקע בכל חברה יהיה (בשאיפה) שווה בכולם? או כפי שבתיק דיבידעת שהתזרים יהיה בממוצע?

כלומר, אתה מתעד לכל חברה בנפרד את ההגדלה באחוזים/בסכום בכל שנה?
ולמה זה טוב?

ג.נ בעבר שמרתי ותיעדתי את סכום הדיבידנד ואחוז ההגדלה בכל שנה (כנראה בדומה למה שאני מבין שאתה עושה), אבל לא ראיתי ערך מוסף מהנתון ולכן הפכתי לעצלן
לרוב אני משקיע את אותו ערך דולרי בכל חודש
משקל דומה הכוונה לסהכ התקבול מכל חברה
אני מתעד ידנית את הדיבידנד שמחולק (בדומה להיסטוריית פעולות בדיבידעת) ובסה״כ הוספתי נוסחה של maxifs כדי לקבל את הדיבידנד הגבוה בכל שנה של כל חברה. לכל חברה הוספתי נוסחה של שיעור שינוי בדיבידנד בכל שנה
למה? כי סיקרן אותי אחוז ההגדלה הממוצע של החברות בתיק. זה לא משפיע בשום צורה על קבלת ההחלטות שלי בנוגע לעתיד…
גם אני עצלן. כתבתי את הנוסחא והאקסל מחשב לבד:cool:

לא זכרתי ש@daat99 שומר שבת, אבל השאלה שלך מדהימה ברגישות שלה כלפי הזולת. מאחל לעצמי לנהוג ברגישות כזו בעולם האמיתי מחוץ לגבולות הפורום
איך שכחת? לפני 8 וחצי שנים כיתתת רגליך ברחובות למצוא שוקולדים כשרים לחגיגת הולדתו של דיבידעת;)

daat99

מייסד
מנהל
זה תלוי באיך המשקיע מתבונן על התיק.
המטרה היא שהתיק יהיה מאוזן כשהמשקיע מתבונן בו.
משקיעי שווי שואפים לאיזון השווי, משקיעי תזרים שואפים לאיזון התזרים.

כולנו רוצים "למתן את התנודתיות" ועדיין "להרוויח".
משקיעי השווי רוצים זאת בשווי, משקיעי התזרים רוצים זאת בתזרים :)
אבל יש מחיר מיוחד לחברי הפורום, @לומד מהר כשמסבירים לאט נכון? ;)
תזהר - זה כמו הסיפור של "כמה גובים מכל אחד? כמה שהוא יכול לשלם!".
בסוף יהיה מחיר מיוחד של פי-10 כי לכולנו "יש תזרים"...

האם זה באמת נתון שחשוב לנו לתעד כל שנה?
אין שום נתון שחשוב לתעד אותו.
מה שחשוב זה לייצר מנגנוני הגנה פסיכולוגיים שיסייעו להתמודד עם משברים.
התבוננות בצפי הגדלת התזרים האורגני עוזרת לי להיצמד לתכנית ההשקעה שלי כשכל כספי הזמין מושקע בה תוך כדי ויתור על קרנות חירום/אג"חים/אבנים וכו'.
כדאי שתמצא מה עוזר לך ובכך תוכל להגדיל את הסכום שאתה משקיע במניות תזרימיות ולקבל תזרים גדול אפילו יותר.

אם כן ולאחר שמצאת את 2023 כ"הכי גרועה" - האם זה נתון שמביא לידי פעולה? שינוי בת"ע? מסקנות חדשות?
לא.
זה נתון שמראה לי שוב שעדיין יש לי גדילה תזרימית בלי שאני יוצא לעבוד כל יום.

בשיחות בסגנון הזה, המבוגרים של הדור הקודם לימדו אותי לאחל את "הדברים הטובים" האלה רק לאויבים שלנו...
אני לא הקשבתי להם ואני לא מאחל זאת לאף אחד...
נ.ב.
זה מאורע שקרה במציאות לפחות לאדם אחד שאני מכיר באופן אישי.
זה לא שינה את דעתי לגבי חציית כבישים במעברי חציה באור ירוק אחרי שמסתכלים לצדדי ורואים שהנהגים שמו לב לרמזורים :)

50 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 53,
48 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 50.88,
50 חברות שכל אחת חילקה בעבר דולר היו נותנות לך 50 דולר.
כעבור שנה אם כל ה-50 הגדילו את הדיבידנד ב-6% אז אתה תקבל 53 דולר.
כעבור שנה אם 2 פשטו רגל ו-48 הנותרים הגדילו את הדיבידנד ב-6% אז אתה תקבל 50.88 דולר.
תשים לב שאפילו כשקורות שתי פשיטות רגל אתה מסיים עם 50.88 דולר שזה יותר מה-50 דולר שהתחלת איתן.

כה אני מחשב תשואה של 6% מכל חברה? לפי הנוסחה x * (1.06) ?
נכון.
1 = הקרן
0.06 = 6% = הדיבידנד היותר גדול
1+0.06 = 1.06 = קרן + דיבידנד יותר גדול => נכניס לסוגריים ונקרא לזה A
A כפול הכמות המקורית (במקרה שלך קראת לזה X) מוביל לתוצאה: הגדלת הכמות המקורית ב-6%.

50 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 50.5 (ל-מה המספר מתייחס, האם הוא מיוצג במספר שלם או..)
48 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 48.48, אותה השאלה כמו ה50.5..
אותו הדבר כמו מקודם:
50 חברות שכל אחת חילקה בעבר דולר היו נותנות לך 50 דולר.
כעבור שנה אם כל ה-50 הגדילו את הדיבידנד ב-1% אז אתה תקבל 50.5 דולר.
כעבור שנה אם 2 פשטו רגל ו-48 הנותרים הגדילו את הדיבידנד ב-1% אז אתה תקבל 48.48 דולר.
תשים לב שפתאום אתה מקבל רק 48.48 דולר וזה פחות מ-50 דולר שזה פחות ממה שהיה לך בהתחלה.

זה מראה שהיצמדות לחברות שמגדילות את הדיבידנד ב-1% לא מכפרת על הנזק של שתי פשיטות רגל (ואפילו לא של פשיטת רגל אחת: תחשב שוב מצב שבו 49 חברות הגדילו את הדיבידנד ב-1% ותבדוק אם זה יוצא יותר מ-50 או פחות מ-50).

שכחתי גם למה בחרת 1%
אתה יכול לחזור ולקרוא שוב את החלק הרלוונטי בתגובה הראשונה שבה התחלנו את החישוב ובכך להיזכר :)

אני בטוח שזה כל - כך פשוט ואני אוכל את עצמי על זה שאני לא מצליח דברים כאלו בסיסיים..
אף אחד לא לימד אותך את הדברים הללו קודם, למה אתה חושב שיהיה קל להצליח על הניסיון הראשון?
האם יש לך אחים/אחיות/אחיינים/אחייניות/וכו שנולדו בשנה האחרונה ועדיין לא הצליחו ללכת?
תנסה לשאול את ההורים שלהם כמה פעמים הילדים שכן הצליחו ללכת נפלו לפני שהם גדלו.

כשאנחנו נולדים אנחנו מנסים שוב עד שאנחנו מצליחים.
האם ראית תינוק שאומר לעצמו: ניסיתי לעמוד, נפלתי וקיבלתי מכה - לא מנסה יותר אף פעם!!!

איפשהו בדרך מלמדים אותנו להפסיק לנסות ואז מתחילים הכשלונות להתאסף...

או שזה מאוד פשוט או שאתה גורם לזה להראות פשוט, או ששניהם..
כמו כל דבר בחיים - זה פשוט אחרי שיודעים איך לעשות אותו.
כשנולדת לא היה לך פשוט ללכת, האם היום זו פעולה פשוטה?
כשנולדת לא היה לך פשוט לדבר, האם אפשר לגרום לך להפסיק לדבר על משהו שאתה אוהב?
כשנולדת לא היה לך פשוט לקרוא ולכתוב, כמה קשה לך לתקשר כאן בפורום?
כשנולדת לא היה לך פשוט לאכול עם סכין ומזלג, האם גם היום זו פעולה מאתגרת?

וזה מתייחס לשאלה האחרונה ששאלתי כאן, איך התזרים הזה מצורף לבסיס? ומהו בכלל הבסיס? האם הוא מחיר המניה? המחיר שקניתי את כלל המניות? זו תשואה כפול משך זמן, אבל תשואה של מה!.
זה תלוי מה אתה מנסה לבדוק.
אנחנו מנסים לבדוק את התזרים ולכן מתייחסים אליו בעצמו.
אם רוצים לבדוק את שווי המניה אז צריך לבדוק אותה בנפרד.
אם רוצים לבדוק שילוב אז צריך לבדוק את שניהם ולאחד את התוצאות.
אם רוצים לבדוק סגנון השקעה שבו רוכשים עוד מניות עם הדיבידנדים שהתקבלו אז צריך לבצע את החישוב בכל שנה בנפרד ולדמות רכישת מניות נוספות בכל שנה בנפרד לפי המחיר החדש של המניות.

בשביל החישובים השונים הללו יש את אקסל עם השורות.
כל שורה באקסל יכולה לייצג חודש וכל עמודה יכולה לייצג שינוי בודד שאנחנו רוצים לבדוק עם עמודה נוספת שסוכמת את כל המספרים ביחד.
השורה הבאה מתבססת על השורה הקודמת ומבצעת הכפלה פשוטה של התשואה כגון כפול 1.06 בשביל לייצג גדילה של 6% או כפול 1.01 בשביל לייצג גדילה של 1%.

לאכול דג טונה שלם ששוקל בממוצע 400 קילו נשמע כמו משימה כמעט בלתי אפשרית.
לחלק את הדג טונה ל-4000 קופסאות של 100 גרם ולאכול קופסה של 100 גרם פעם בשבוע זה קל.
כשיש אתגר גדול רצוי לחלק אותו לתתי-אתגרים קטנים וישימים כך שאנחנו עדיין מתקדמים.

אז הערך כסף מתואם אינפלציה הוא 100? (חילקתי 102 ב1.02).
מקרה ראשון:
אם הרווחת 2% אז כל 100 שקל שהיו לך הפכו ל-102 שח.
אם האינפלציה הייתה 2% אז סל הצריכה שעלה 100 שח עולה עכשיו 102 שח.

בתחילת התקופה היה לך מספיק כסף בשביל לרכוש סל צריכה בודד -היה לך 100 שח ועלות סל הצריכה הייתה 100 שח.
בסוף התקופה יש לך 102 שח אבל עלות סל הצריכה גם עלתה ל-102 שח ולכן אתה עדיין יכול לרכוש סל צריכה בודד - לא הפסדת כלום ולא הרווחת כלום.

מקרה שני:
אם הרווחת 6% אז כל 100 שקל שהיו לך הפכו ל-106 שח.
אם האינפלציה הייתה 2% אז סל הצריכה שעלה 100 שח עולה עכשיו 102 שח.

בתחילת התקופה היה לך מספיק כסף בשביל לרכוש סל צריכה בודד -היה לך 100 שח ועלות סל הצריכה הייתה 100 שח.
בסוף התקופה יש לך 106 שח אבל עלות סל הצריכה עלתה ל-102 שח ולכן אחרי שאתה רוכש סל צריכה בודד אתה נשאר עם 4 שח נוספים - יש לך רווח מעבר לאינפלציה.

תודה רבה על החידוד. אז אירועים רנדומלים כפי שכתבת כאן, משפיעים על דברים נוספים שקשורים לשוק ההון מלבד מחיר המניה?
רוב המאורעות בעולם משפיעים על מחירי המניות בלי להשפיע באופן ישיר על רווחי החברה הבודדת.
זו הסיבה שנתנו לשוק ההון את הכינוי "מר שוק המשוגע".
זו גם הסיבה שהיפותזת השוק היעיל נשארת היפותזה ולא הופכת לעובדה מהמציאות :)

אז אני מבקש לדעת האם כאשר התכוונתי לשווי החברה, אני התייחסתי לכלל הנכסים שלה וזהו בעצם הונה?
חלק מהנכסים של החברה זה המוח של המנכ"ל.
כמה עולה "מוח של מנכ"ל" בשוק?
איך מתמחרים את זה בכלל?

הון לחלק מחיר מניה, לאן החישוב הזה מוביל? p/book?
שווי ספרים זה משהו אחר (ממליץ לקרוא באינווסטופדיה).
הון בעלי המניות זה משהו אחר.
כל המונחים הללו הם חשבונאיים ואין להם ערך משמעותי בעולם המציאותי שבו אנחנו משקיעים.

אם תרצה ללמוד ניתוח חברות (דבר שאני לא טרחתי ללמוד) אז הנתונים הללו יקבלו משקל מאוד משמעותי בסילבוס הלימודים.
רק תזכור שהפרופסורים לכלכלה שמלדים זאת לא נמצאים ברשימת האנשים העשירים בעולם ותשאל את עצמך אם אתה באמת רוצה ללמוד על איך להתעשר מאנשים שלא הצליחו להתעשר בעצמם.

dgr 1,3,5y היה 1, גדילה של 100% מתקופה לתקופה, למה אתה קורא לגדילה הזו דו ספרתית?
תלת ספרתית - 100% = 3 ספרות: 1, 0, 0
dgr 10y היה -0.022, במהלך עשרת השנים האחרונות הדיבידנד ירד ב2.2% (+-),
נכון מאוד!
זה DGR10.
מינוס 2.2%.

הממוצע של כלל התקופה היה 0.74, מה הממוצע הזה אומר לי? מה הוא מחשב בשבילי?
לממוצע אין חשיבות מתמטית בהקשר הזה ולא מחשבים אותו.
ה-"מינוס 2.2%" של DGR10 זה המספר החשוב.

המסקנות שאני יכול לקחת - ההסתכלות שלי לא הייתה על התמונה הכוללת, אני יכול להתלהב מגדילות של 100% בשנים האחרונות,
נכון.
עכשיו שכחת לבדוק "מה קרה לפני הפגיעה" שזה ה-DGR1 וה-DGR3 השניים שנתתי לך לחשב (הם גם גדלו אבל בקצב דו-ספרתי כלומר גדילה של שתי ספרות באחוזים).

יש מסקנה נוספת שאני יכול להסיק מהתרגיל?
כן.
חסרה לך "התמונה של לפני הפגיעה" (???).
יש לך את "התמונה של כל התקופה" (מינוס 2.2% בממוצע).
יש לך את "התמונה של אחרי הפגיעה" (פלוס של 100% בממוצע).

אתה כבר הסקת שאין ממה להתלהב אם DGR1-5 הם גדולים כאשר DGR10 היה שלילי.
השאלה שנותרה פתוחה היא מה היית חושב לפני שקרה מה שהוביל את DGR10 להיות שלילי?

dgr 1y היה 10:8 = 1.25, חיסרתי 1 (אני צריך הסבר פשוט יותר ל-למה אני מחסיר את ה1 הזה ולמה באקסל הם לא מחסירים אותו) ויצא לי 0.25, גדילה של 25%, דו ספרתי, מרשים ונהדר
הנוסחה ללא החסרת ה-1 מחשבת "מה יש לנו בסוף".
התחלנו עם 4 דולר.
גדלנו ב-25%.
הגענו ל-5 דולר.

בשביל להמיר את הגדילה מאחוזים לדולרים אנחנו צריכים להחסיר את הסכום שהתחלנו איתו (ובגלל שאנחנו בנוסחה שמבוססת על כפל זה אומר שאנחנו מחסירים כפולה של 1).

באקסל אנחנו רוצים לדעת מה התוצאה הסופית בשביל שנוכל להגדיל אותה שוב ולכן אנחנו לא מחסירים את הסכום המקורי.

dgr 3y היה 10:4 = 2.5, בחזקת עשירית
למה בחזקר עשירית?
DGR3 מייצג תקופה של 3 שנים ולא של עשור :)

מכך אני לא מסיק יותר מדי, אולי אני יכול לראות שאירעה כאן גדילה דו ספרתית עד המשבר בו נפגע הדיבידנד. משהו מעבר לזה?
למרות שהתבלבלת טיפה עם החזקה עדיין הגעת למסקנה לא רעה בכלל.
תחבר אותה עם שתי המסקנות ממקודם לתמונה אחת גדולה ומה אתה מקבל?

מה היתרון שאני רואה את הגדילה כמספר עשרוני?
יותר קל להבין שמדובר באחוזים.
המוח שלך יתרגל לקרוא את המספר 1.06 כ-"106% ביחס לסכום המקורי" או "גדילה של 6%".
ככל שתבדוק יותר מספרים ברמה ההיסטורית (תסתכל יותר על רשימת האלופות למשל) כך יהיה לך יותר קל להבין מה אתה רואה במהירות הבזק.

סדר פעולות חשבון שגוי היה מוביל ל10.2 שהמספר הזה עולה בחזקה וכל זה - שגוי? למה?
תחשב את שני התרגילים הבאים:
תרגיל ראשון:
תעלה 1.072 בחזקת 10 בשביל לחשב גדילה של 7.2% בשנה על פני 10 שנים.
את התוצאה תכפיל ב-10 דולר.
כמה דולרים יצא לך בסוף?

תרגיל שני:
תחבר 1.072 עם 10 (הפכנו את הסדר בטעות).
את התוצאה תעלה בחזקה של 10 בשביל לבדוק 10 שנים.
מה הפעם יצא לך בסוף?

רמז:
רק אחת מהתשובות הללו נכונות והיא 20~ דולר.

-שאלתי שוב על הבסיס כי עדיין לא הגעתי לתשובתך שאותה אני מצטט כרגע, אני לא אבקש להטריח אותך שלא לצורך ולכן ההסבר בתגובה הזו על הבסיס שדי מחרפן אותי בהקשר זה לא מובן לי אבל בבקשה אל תתאמץ יותר מדי.
אם אתה לא תשאל אז אתה לא תבין.
מה הטעם בדיון אם אתה בסוף "מתכנן" לא להבין "כי לא נעים לך לשאול שוב"?

זה כמו להתחיל לטפס על הר ושנייה לפני שמגיעים לפסגה להחליט לרדת ולא לספר לאף אחד שניסינו לטפס...
טיפוס על הר זו פעולה ארוכה, קשה ומאתגרת והיא מצדיקה את עצמה רק אחרי שמגיעים לפסגה.

אוקיי, נגיד תשואה של 1.5% כמו תשואת השוק,למשך שנתיים (כאן אני מתבלבל עם החישוב שדומה לdgr,אני מקווה שכאן זה לא העלאת חזקה בחצי אלא בשתיים כי כך אני פועל, כל - כך הרבה מידע
כלל אצבע (כדאי שתרשום לך על פתק ליד המחשב!):
כשאתה יודע מה התשואה השנתית ואתה רוצה לבדוק מה התוצאה אז מעלים בחזקת "כמות השנים".
כשאתה יודע מה התוצאה ואתה רוצה לבדוק מה התשואה השנתית אז מעלים בחזקת "1 חלקי כמות השנים".

בשני המקרים זו אותה הנוסחה אנחנו רק משנים את החזקה כתלות בנתון שחסר לנו ואותו אנחנו רוצים לגלות.

איך התעוררתי רק עכשיו
שאלה טובה.
איך באמת התעוררת יותר מעשור לפני שאני התעוררתי?
מה היה הטריק שלך להתעורר כל כך מוקדם?

תשואה של 1.5% כמו תשואת השוק,למשך שנתיים
אם אתה מתייחס לגדילה אז מחשבים: 1.015 בחזקת 2.
יוצא 1.030225 = 3.0225%

אני מחזיק בכ - 5 מניות, יצא לי , 1.1025 שאת זה אני מכפיל ב5 = 5.5125.
מה זה אומר? מה מכאן זה תשואה? זה מבולבל לי ומרגיש מאוד שגוי.
למעט הטעות הנגררת מהחישוב הקודם זה נכון:
5 כפול 1.030225 יוצא 5.151125.
את התוצאה הזו מכפילים בדיבידנד השנתי שמקבלים מכל חברה - נניח ומקבלים 2 דולר בשנה מכל חברה:
5.151125 כפול 2 דולר יוצא 10.30225 דולר.

זה אומר שבתוך שנתיים הדיבידנד המקורי שהיה 2 דולר למניה ובסך הכל היה 10 דולר מהדיבידנד שלך (5 מניות כפול 2 דולר למניה) הפך להיות 10.30225 דולר = גדל ב-0.30225 דולר שזה 3.0225% מהסכום המקורי.

איזה קסם :)

איפה התהליך של הגדילה מקל על התהליך? לא הבנתי.
אפשר להפוך את הסדר אם רוצים אבל אז יכולים להתבלבל ולהעלות בחזקה את כמות המניות (5) או את הדיבידנד ממניה (2) או את הדיבידנד מכל התיק (10) במקום את המספר שצריך להעלות בחזקה: 1.015 שמייצג קרן+גדילה.

ככל שתרגיל את עצמך קודם לחשב את הגדילה בפני עצמה ("קרן + גדילה" בחזקת "תקופה") אתה יכול גם לרשום את זה בצד ואז לחשב דברים שונים במהירות כגון:
הגענו לגדילה של 3.0225%:
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 10 דולר?
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 2 דולר?
וכו'.

מחר מחיר המניה יכול לרדת ב50% והתשואה תעלה ב100% ובלתי אפשרי לבצע נוסחה עם מספרים קבועים היום שתהיה נכונה אפילו למחר.
נכון מאוד!
כל הכבוד על התובנה הזו.
רוב האנשים שמטיפים לגישת השקעות כלשהו לא מצליחים להבין זאת גם אחרי יותר מעשור של הטפות.
אין שום משמעות לסימולציות שכאלו במציאות, הסימולציות הללו טובות רק בשביל תיאוריות.

בכל מקרה אשמח לקבל נוסחה שכוללת תשואה למשך זמן ואלמד ממנה.
בשביל זה יש אקסל עם שורות.
כל שורה יכולה לייצג חודש או שנה.
בין השורות אתה פשוט מכפיל בשינוי של אותה התקופה למשל כפול 1.06 אם אתה רוצה גדילה שנתית של 6% וכל שורה מייצגת שנה.
אם כל שורה מייצגת חודש ואתה עדיין רוצה לחשב גדילה שנתית אז מכפילים בתוצאה של 1.06 בחזקת 1/12 (אחד חלקי 12 - יש 12 חודשים בשנה אחת).

תעשה לעצמך תרגיל באקסל.
מה התשואה החודשית שאתה צריך להכפיל בה בשביל לקבל תשואה שנתית של 10%?
בשביל לבדוק את החישוב שלך תתחיל עם סכום של 100 דולר ואתה צריך להגיע ל-110 דולר אחרי 12 הכפלות (בשורה 1 רשום 100, בשורה 13 צריך להיות 110 עגול ויפה).

זה מעצבן אותי לקרוא את זה כי אני כרגע לא מבין אותן (או מבין בקושי וזה לא מספיק) :D אבל זה ישתנה, יש עוד כל - כך הרבה דברים ללמוד ואני מאוד מפגר מאחור
1. התעצבנות זו בחירה אישית.
2. לא הבנת לקרוא עד שפתאום הבנת לקרוא
3. אתה ממש לא מפגר מאחור, אתה מקדים בענק

אתה משווה את רמת הידע שלך לרמת ידע של אנשים שגילם כפול משלך כך שהיה להם פי 3 יותר שנים בוגרות ממך בשביל לצבור את הידע הזה וזו השוואה שגויה מיסודה.
הדבר משול להתחלת מירוץ מרתון שעה אחרי שכל שאר האנשים התחילו ולהיות מתוסכל שהם מקדימים אותך בחצי שעה...

אם אתה רוצה להשוות את רמת הידע שלך למשהו אז תשווה אותה לרמת הידע שהיתה לך לפני שבוע (בכל שבוע!).

0.05 בחזקת 10 = 9.765 * 0.02 = 1.953.
שכחת לחבר את הקרן.
גדילת דיבידנד של 5% אומרת שמעלים בחזקה את התוצאה של "קרן + גדילה" ובמקרה הזה מדובר ב-"1+0.05 = 1.05".
1.05 בחזקת 10 יוצא 1.6289 =גדילה של 62.89% מעבר ל-100% של הקרן המקורית.
זה אומר שבתוך עשור הסכום המקורי גדל בפי 1.6289.
מכיוון שהסכום המקורי היה 2 דולר בדיבידנדים (על השקעה של 100 דולר) אז נכפיל 2 דולר דיבידנד ב-1.6289 ונקבל שהדיבידנד בסוף היה 3.2578 דולר.
נזכור שהתחלנו עם דיבידנד של 2 דולר בשנה הראשונה.
מה שחסר לך זה לסכום את כל הדיבידנד כל השנים וכאן הנוסחה לא תעזור לך - בשביל זה יש את השורות השונות באקסל.

מה שאתה צריך לעשות זה לחשב את כל הדיבידנדים בכל שנה באקסל ואז לסכום אותם באקסל:
בשורה 1 (שמייצגת את ההתחלה = שנה 0) אתה רושם 2 (למשל בשביל ליייצג 2 דולר דיבידנד על השקעה של 100 דולר = 2% דיבידנד התחלתי).
בכל שאר השורות אתה מכפיל את הדיבידנד מהשורה הקודמת ב-1.05 (גדילה של 5% בנוסף לדיבידנד המקורי).

בשורה של השנה העשירית (שורה 11) צריך להיות רשום בערך 3.2578 כמו שחישבנו לבד (ככה אתה יכול לבדוק שלא התבלבלת עם הנוסחאות באקסל).

הסכום של כל התאים הללו מכל השורות זה סך הדיבידנדים שקיבלת במשך כל העשור (יש נוסחה באקסל לחישוב סכום של תאים, אתה יכול להשתמש בה).

יש לך כמה מטרות:
1. קודם כל לוודא שיש לך חישוב נכון עבור המקרה של דיבידנד התחלתי בגובה 2% שגדל בקצב של 5%.
2. אחרי שווידאת זאת לחזור על החישוב בנפרד עבור מקרה שבו הדיבידנד ההתחלתי הוא בגובה 1% אבל הוא גדל בקצב של 10%.
3. אחרי שיש לך את שני החישובים הללו אתה צריך להאריך אותם בשביל שיתמשכו על פני 100 שנות השקעות (עד שורה 101 כולל, לפחות! תוסיף עוד שורות אם אתה סקרן לראות איך זה ממשיך אחר כך)

כשסיימת עם המטרות הללו תחזור לשאלה המקורית שלי:
מה אתה מעדיף?
תשואת דיבידנד התחלתית של פי 2 והגדלות דיבידנד בקצב של חצי או תשואת דיבידנד התחלתית של חצי והגדלות דיבידנד בקצב כפול?

האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות שנה אחת ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר?
האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות 100 שנה ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר? (נניח ותחיה ליהנות מהן לצורך הדוגמא)
רק בשביל ההבנה תוסיף גם בדיקה של התשובה אחרי 5 שנים ו-10 שנים - אלו אותן הנוסחאות והאקסל כבר מוכן.

מאחל לעצמי לנהוג ברגישות כזו בעולם האמיתי מחוץ לגבולות הפורום
הלוואי על כולנו :)

19yoboy

Well-Known Member
תשים לב שאפילו כשקורות שתי פשיטות רגל אתה מסיים עם 50.88 דולר שזה יותר מה-50 דולר שהתחלת איתן.
הבנתי, סיימתי עם 0.88$ דולר יותר, בנוסף אפשר להגיד שניצחתי אינפלציה של 2% באותה תקופה?
החישוב לפניך: 1.02 * 48$ = 48.96$, ניצחתי ב1.92$, אני צודק?

A כפול הכמות המקורית (במקרה שלך קראת לזה X)
הכמות המקורית הזו היא דולרים? (לרוב).

זה מראה שהיצמדות לחברות שמגדילות את הדיבידנד ב-1% לא מכפרת על הנזק של שתי פשיטות רגל (ואפילו לא של פשיטת רגל אחת: תחשב שוב מצב שבו 49 חברות הגדילו את הדיבידנד ב-1% ותבדוק אם זה יוצא יותר מ-50 או פחות מ-50).
הבנתי - לא רק שלא הצלחתי לייצר תשואה טובה מ50 חברות אלא גם הפסדתי לאינפלציה, שוב אשמח לדעת איך אני מחשב אותה בהקשר של הגדלת דיבידנד של 1%. במקרה של 49: גם כאן אני מפסיד לטובת 50 החברות עם 49.49$. זה בעצם אומר שכל חברה נותנת לי דיבידנד של סנט?

אף אחד לא לימד אותך את הדברים הללו קודם, למה אתה חושב שיהיה קל להצליח על הניסיון הראשון?
האם יש לך אחים/אחיות/אחיינים/אחייניות/וכו שנולדו בשנה האחרונה ועדיין לא הצליחו ללכת?
תנסה לשאול את ההורים שלהם כמה פעמים הילדים שכן הצליחו ללכת נפלו לפני שהם גדלו.

כשאנחנו נולדים אנחנו מנסים שוב עד שאנחנו מצליחים.
האם ראית תינוק שאומר לעצמו: ניסיתי לעמוד, נפלתי וקיבלתי מכה - לא מנסה יותר אף פעם!!!

איפשהו בדרך מלמדים אותנו להפסיק לנסות ואז מתחילים הכשלונות להתאסף...
אתה צודק, אף אחד לא לימד אותי את הדברים האלו אף פעם, יש לי תחושות לפיהן אני מרגיש שאני מבין ומצליח להתמודד עם דברים שעולים בפורום ועל דברים פשוטים יותר אני נתקע וזה מה שמבאס אותי.. תודה שאתה לא מוותר לי.

כמו כל דבר בחיים - זה פשוט אחרי שיודעים איך לעשות אותו.
כשנולדת לא היה לך פשוט ללכת, האם היום זו פעולה פשוטה?
כשנולדת לא היה לך פשוט לדבר, האם אפשר לגרום לך להפסיק לדבר על משהו שאתה אוהב?
כשנולדת לא היה לך פשוט לקרוא ולכתוב, כמה קשה לך לתקשר כאן בפורום?
כשנולדת לא היה לך פשוט לאכול עם סכין ומזלג, האם גם היום זו פעולה מאתגרת?
תודה על הפרופורציות.

אנחנו מנסים לבדוק את התזרים ולכן מתייחסים אליו בעצמו.
תזרים, אוקיי, תשואה של 2% עם dgr של 4%, 0.02 * 1.04 = 0.0208, זה התזרים, אני יכול לשחק איתו ולבדוק איך הוא משפיע על כמות החברות ולהבין מה תהיה התשואה שלי מכלל החברות (חושב שלא כי צריך ממוצע)?, או לשחק עם דולרים ולבדוק מה תהיה התשואה, זאת הכוונה לתזרים ושימושיו הרבים, בהמשך לתגובתך שאני לומד שנכונה להמון תחומים בחיים - זה תלוי?.

בסוף התקופה יש לך 106 שח אבל עלות סל הצריכה עלתה ל-102 שח ולכן אחרי שאתה רוכש סל צריכה בודד אתה נשאר עם 4 שח נוספים - יש לך רווח מעבר לאינפלציה.
תודה על החישוב והדוגמה בהחלט מובן.

זו גם הסיבה שהיפותזת השוק היעיל נשארת היפותזה ולא הופכת לעובדה מהמציאות
היפותזת השוק היעיל - השוק מחליט את המקצב של כל חברה וקובע בעקיפין דברים שקשורים אליה? (ניחשתי, אין לי מושג מה זה אבל אשמח לדעת).

חלק מהנכסים של החברה זה המוח של המנכ"ל.
כמה עולה "מוח של מנכ"ל" בשוק?
איך מתמחרים את זה בכלל?
אז אפילו על הון של חברה שני אנשים לא מסוגלים להסכים?! וואו. אז איך מנתחים משתמשים בהון כדי לחשב מושגים לדוגמה חוב/הון? איך הם יודעים מה ההון של החברה? הם משערים בהתבסס על נתונים?

אם תרצה ללמוד ניתוח חברות (דבר שאני לא טרחתי ללמוד) אז הנתונים הללו יקבלו משקל מאוד משמעותי בסילבוס הלימודים.
רק תזכור שהפרופסורים לכלכלה שמלדים זאת לא נמצאים ברשימת האנשים העשירים בעולם ותשאל את עצמך אם אתה באמת רוצה ללמוד על איך להתעשר מאנשים שלא הצליחו להתעשר בעצמם.
אולי ישמע קצת מצחיק אבל אני לא פוסל לעסוק בתחום בחיי הבוגרים, בעיקר בזכות הפורום, מעניין אותי מאוד להיות אנליסט בבנק מוביל באמריקה / חברת השקעות מובילה / אולי חברת השקעות מובילה שלי :)ֿ, אני למד מהדור שלי שלא חייב תואר כדי להצליח, במיוחד כפי שאתה אומר שהמרצים עצמם לא אנשים שנכון ללמוד מהם על כלכלה (נצא מנק׳ הנחה?), בכל זאת אני די סקרן לנושאים הללו של ניתוח חברות וחשבונאות (תואר בכלכלה,נכון?) ואראה לאן הרוח תנשוב...

השאלה שנותרה פתוחה היא מה היית חושב לפני שקרה מה שהוביל את DGR10 להיות שלילי?
dgr דו ספרתי? זה מה שהוביל לפגיעה?

התחלנו עם 4 דולר.
גדלנו ב-25%.
הגענו ל-5 דולר.

בשביל להמיר את הגדילה מאחוזים לדולרים אנחנו צריכים להחסיר את הסכום שהתחלנו איתו (ובגלל שאנחנו בנוסחה שמבוססת על כפל זה אומר שאנחנו מחסירים כפולה של 1).

באקסל אנחנו רוצים לדעת מה התוצאה הסופית בשביל שנוכל להגדיל אותה שוב ולכן אנחנו לא מחסירים את הסכום המקורי.
5/4 = 1.25,
1.25 בעצם הגדילה העשרונית, בשביל להמיר את הגדילה הזו לאחוזים אני מחסיר 1 כי (למה?) ומגיע ל0.25 = 25%.
איזה כפל יש בנוסחה הזו, התכוונת לחילוק? או אולי 4*1.25, מה הכוונה כפולה של 1? מה זה אומר כפולה של 1?
למה באקסל אנחנו צריכים לדעת את התוצאה הסופית ולא 0.25?

למרות שהתבלבלת טיפה עם החזקה עדיין הגעת למסקנה לא רעה בכלל.
תחבר אותה עם שתי המסקנות ממקודם לתמונה אחת גדולה ומה אתה מקבל?
גדילה דו ספרתית בdgr הובילה לפגיעה בדיבידנד, הפגיעה הזו הכניסה את החברה לתקופה חשוכה בה הדיבידנד נגפע בכ -2.2% (בערך), למרות הפגיעה, הdgr בחמש שנים האחרונות הציג גדילה תלת ספרתית של 100% בתחנות 5y,3y,1y.
בבקשה תאשר?:).

תחשב את שני התרגילים הבאים:
תרגיל ראשון:
תעלה 1.072 בחזקת 10 בשביל לחשב גדילה של 7.2% בשנה על פני 10 שנים.
את התוצאה תכפיל ב-10 דולר.
כמה דולרים יצא לך בסוף?

תרגיל שני:
תחבר 1.072 עם 10 (הפכנו את הסדר בטעות).
את התוצאה תעלה בחזקה של 10 בשביל לבדוק 10 שנים.
מה הפעם יצא לך בסוף?
ראשון = 20.04

שני = (למה לחבר 1.072 עם 10 ולא להכפיל?, עד שאקבל תשובה, אנסה את שני הדרכים:)
חיבור = 2.768.
כפל = 2.004.

אשמח להסבר מה קרה כאן, כמו שאמרת עם הדוגמה של הטונה בשביל לקבל תוצאות מהימנות אני אעדיף להשתמש בכמה שיותר חישובים על מנת למנוע ערבוב, בכמ אשמח להתייחסות לשאלותיי בדוגמה השניה.

אם אתה לא תשאל אז אתה לא תבין.
מה הטעם בדיון אם אתה בסוף "מתכנן" לא להבין "כי לא נעים לך לשאול שוב"?

זה כמו להתחיל לטפס על הר ושנייה לפני שמגיעים לפסגה להחליט לרדת ולא לספר לאף אחד שניסינו לטפס...
טיפוס על הר זו פעולה ארוכה, קשה ומאתגרת והיא מצדיקה את עצמה רק אחרי שמגיעים לפסגה.
כי אתה לא חייב לי כלום ואתה עוזר לי כל - כך הרבה ואפילו מעצב חלק בעתיד שלי, לא נעים לי לשאול כל - כך הרבה ברמת שאלות פשוטה כזו ולגרום לך לחזור על עצמך כי אני לא מבין..

כשאתה יודע מה התשואה השנתית ואתה רוצה לבדוק מה התוצאה אז מעלים בחזקת "כמות השנים".
כשאתה יודע מה התוצאה ואתה רוצה לבדוק מה התשואה השנתית אז מעלים בחזקת "1 חלקי כמות השנים".
אני כותב, רק מה הכוונה בתוצאה? תוצאה של מה? תשואה שנתית בהינתן סכום דולרי לדוגמה יכולה להיות תוצאה?

מה היה הטריק שלך להתעורר כל כך מוקדם?
משפיעני רשת של קרנות מחקות מדד איריות צוברות :p

זה אומר שבתוך שנתיים הדיבידנד המקורי שהיה 2 דולר למניה ובסך הכל היה 10 דולר מהדיבידנד שלך (5 מניות כפול 2 דולר למניה) הפך להיות 10.30225 דולר = גדל ב-0.30225 דולר שזה 3.0225% מהסכום המקורי.

איזה קסם
תודה רבה! רק עוד הסברון על ההחסרה של האחד כפי ששאלתי כאן ואני מבסוט.

הגענו לגדילה של 3.0225%:
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 10 דולר?
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 2 דולר?
שיחקתי עם זה קצת במחשבון, פשוט הכפלתי את הייצוג העשרוני של האחוז 3.0225% והכפלתי אותו בדיבידנד של 2,10$.

נכון מאוד!
כל הכבוד על התובנה הזו.
רוב האנשים שמטיפים לגישת השקעות כלשהו לא מצליחים להבין זאת גם אחרי יותר מעשור של הטפות.
אין שום משמעות לסימולציות שכאלו במציאות, הסימולציות הללו טובות רק בשביל תיאוריות.
בהניתן התובנה, מה דעתך על מחשבוני ריבית דריבית באינטרנט? על מה הם מסתמכים בחישו

תעשה לעצמך תרגיל באקסל.
מה התשואה החודשית שאתה צריך להכפיל בה בשביל לקבל תשואה שנתית של 10%?
בשביל לבדוק את החישוב שלך תתחיל עם סכום של 100 דולר ואתה צריך להגיע ל-110 דולר אחרי 12 הכפלות (בשורה 1 רשום 100, בשורה 13 צריך להיות 110 עגול ויפה).
אז ניסיתי, מה שעשיתי בעצם: כתבתי 100 בשורה הראשונה וכל שורה הכפלתי ב1.01 * השורה שלפניה, זה מה שיצא לי (ראה תמונה מצורפת).
אני לא מבין למה נכשלתי. בנוסף, הייתי צריך למלא כל שורה ידנית בנוסחה שכתבתי לעיל..

2. לא הבנת לקרוא עד שפתאום הבנת לקרוא
לא הבנתי?

אם אתה רוצה להשוות את רמת הידע שלך למשהו אז תשווה אותה לרמת הידע שהיתה לך לפני שבוע (בכל שבוע!).
תודה רבה, אני אכן משתפר אבל לא מספיק

3. אחרי שיש לך את שני החישובים הללו אתה צריך להאריך אותם בשביל שיתמשכו על פני 100 שנות השקעות (עד שורה 101 כולל, לפחות! תוסיף עוד שורות אם אתה סקרן לראות איך זה ממשיך אחר כך)
זה מאוד מתקדם בשבילי באקסל, אני לא יודע דרך אחרת להשלים תאים מאשר ידנית וזה יקח לי שעות, עד שאלמד לעשות את זה אחשב במחשבון..
בכל מקרה אני לא מבין איך אתה מכניס לכאן את תשואת הדיבידנד, למשל בדוגמה של 2%,5%,
עשית: 1.05 בחזקת 10, התעלמת לגמרי מהתשואה של 2%, לאן היא נעלמה?
בכל זאת אחשב את שני המקרים:
1.05 בחזקת 10 = 1.628,
1.1 בחזקת 10 = 2.593.

-רגע, למה לא חישבתי כאן בחזקת עשירית? אנחנו הרי מחשבים dgr לא? צריך שתעשה לי סדר: מתי בעשירית ומתי בעשר?.
-אני חושב שהתכוונת שאחשב את התשואה בנפרד באקסל לפי כל דיבידנד, כמו שאמרתי אני יכול לשבת על זה כמה ימים עד שאצליח (אני יודע שזה אמור להיות עניין של דקות), זה עניין של שבירת ראש בכל מקרה, צריך המון שכל, או שאני טועה..
-בבקשה אבקש לסיים את החישוב עם 10 שנים קדימה ולאחר מכן אתמקד ב5 וב100..
-לגבי המכירה בכפיה, זה בכלל רחוק ממני, אני פשוט לא מבין את זה כרגע.

חוץ מזה, תודה שאתה מצליח לרתק אותי לכיסא, ללמוד ולדון על נושא שאני לומד לאהוב (אהבה - שנאה כן?:D)

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
הבנתי, סיימתי עם 0.88$ דולר יותר, בנוסף אפשר להגיד שניצחתי אינפלציה של 2% באותה תקופה?
תלוי באינפלציה.
בשביל להבין מה קרה לך מבחינה אינפלציונית אתה צריך לחשב מה קרה לעלות המוצרים אחרי אינפלציה ולראות אם אתה עדיין יכול לקנות אותם או לא.

אם עלות המוצרים הייתה 50 דולר בהתחלה והייתה אינפלציה של 2% אז כמה עולים אותם המוצרים אחרי שנה?
האם זה יותר או פחות מ-50.88 דולר?

הכמות המקורית הזו היא דולרים? (לרוב).
זה יכול להיות כל דבר - תלוי מה רוצים לבדוק.

במקרה של 49: גם כאן אני מפסיד לטובת 50 החברות עם 49.49$. זה בעצם אומר שכל חברה נותנת לי דיבידנד של סנט?
זה אומר שכל חברה הגדילה את הדיבידנד המקורי שהיה דולר בודד בסנט ולכן עכשיו נותנת לך 1.01 דולר בדיבידנד (הגדילה היא של סנט בודד).

יש לי תחושות לפיהן אני מרגיש שאני מבין ומצליח להתמודד עם דברים שעולים בפורום ועל דברים פשוטים יותר אני נתקע וזה מה שמבאס אותי
הגדרת הרגע שאתה חש כ-"מבאס" זו בחירה מילולית.
אם תבחר למשל להגדיר את אותו הרגש בדיוק ע"י מילה אחרת "מדרבן" אתה תקבל תוצאות שונות לחלוטין עם אותו הרגש.

תזכור שהחיים זה לא מה שקרה לנו אלא מה סיפרנו לעצמנו על מה שקרה לנו.

ניקח לדוגמא משקיע שרכש מניות ואחרי הרכישה מחיר המניה ירד ב-50% והדיבידנד הוכפל בפי 2.

סיפור 1: קניתי מניות והפסדתי חצי מהכסף
סיפור 2: קניתי מניות והן משלמות לי פי-2 יותר ממה שהן שילמו קודם

שני הסיפורים מתארים את אותו מאורע.
איזה סיפור מכניס את המשקיע לדיכאון?
איזה סיפור מחדיר במשקיע מוטיבציה ושמחת חיים?

למה החלפת הסיפור בלבד משפיעה כל כך הרבה על אורח החיים שלנו במציאות?

תודה על הפרופורציות.
הכל בחיים מתקבל בעקבות הפרופורציות.

מרי פופינס נתנה לנו שיעור לחיים ובחינם:

תזרים, אוקיי, תשואה של 2% עם dgr של 4%, 0.02 * 1.04 = 0.0208, זה התזרים,
זה הגדילה של התזרים.
אם אתה רוצה את התזרים החדש אתה צריך להחזיר את התזרים מקורי - לא להחסיר את ה-1.

התחלנו עם המקור X
הגדלנו אותו ב-2% וקיבלנו X(1.02) שהוא התזרים החדש
בשביל לקבל רק את הגדילה מחסירים את ה-1 מתוך הסוגריים ומקבלים: (0.02)X

אם התחלנו עם תזרים של דולר אז ה-X שווה דולר.
אם התחלנו עם תזרים של 10 שקל מחיר לחם אז ה-X הוא 10 שקל.

אני יכול לשחק איתו ולבדוק איך הוא משפיע על כמות החברות ולהבין מה תהיה התשואה שלי מכלל החברות (חושב שלא כי צריך ממוצע)?, או לשחק עם דולרים ולבדוק מה תהיה התשואה, זאת הכוונה לתזרים ושימושיו הרבים,
אתה יכול לשחק איתו איך שאתה רוצה ולראות איך הוא משפיע - זה יותר בשביל המשחק וההבנה מאשר בשביל ההשקעות.

בהמשך לתגובתך שאני לומד שנכונה להמון תחומים בחיים - זה תלוי?.
תלוי במה?

היפותזת השוק היעיל - השוק מחליט את המקצב של כל חברה וקובע בעקיפין דברים שקשורים אליה? (ניחשתי, אין לי מושג מה זה אבל אשמח לדעת).
בגדול היפותזת השוק היעיל טוענת שכל המשקיעים בעולם מודעים לכל המידע הזמין בכל רגע נתון ומקבלים את החלטות הרכישה/מכירה בצורה רציונאלית מלאה.
תשים לב בעיקר לדוגמא שהוא נותן עם בקבוק היין.
כמה שווה בקבוק היין לדעתך?
100 דולר?
פחות מ-100 דולר?
יותר מ-100 דולר?

אני משער שכבר הבנת שכל הרכישות שביצעתי בתיק דיבידעת בוצעו בלי שהיה לי את כל המידע הזמין על החברה.
אני משער שכבר הבנת שרוב האנשים קונים ומוכרים מניות כתגובה לדברים שלא קשורים לחברה X שאותה אנחנו רוכשים (בהגדרה זה נכון עבור כל משקיעי המדד שאין להם בחירה בין מניה X ל-Y והם משקיעים בכל המדד בצורה זהה ונמנעים מכל החברות שלא במדד בלי קשר לחברות עצמן).

בטווחים הארוכים השוק מאזן את עצמו אבל בטווחים הקצרים ישנו פער משמעותי בין המחיר הנוכחי (שבו אנחנו קונים ומוכרים מניות) לבין השווי האמתי של החברה שאותו אנחנו לא יודעים לאמוד.

אז אפילו על הון של חברה שני אנשים לא מסוגלים להסכים?! וואו. אז איך מנתחים משתמשים בהון כדי לחשב מושגים לדוגמה חוב/הון? איך הם יודעים מה ההון של החברה? הם משערים בהתבסס על נתונים?
מסתמכים על מה שהחברה מפרסמת.
זה כמו לשאול את החתול כמה שמנת נשארה בקערה שהוא שומר עליה.

אולי ישמע קצת מצחיק אבל אני לא פוסל לעסוק בתחום בחיי הבוגרים, בעיקר בזכות הפורום, מעניין אותי מאוד להיות אנליסט בבנק מוביל באמריקה / חברת השקעות מובילה / אולי חברת השקעות מובילה שלי :)ֿ, אני למד מהדור שלי שלא חייב תואר כדי להצליח, במיוחד כפי שאתה אומר שהמרצים עצמם לא אנשים שנכון ללמוד מהם על כלכלה (נצא מנק׳ הנחה?), בכל זאת אני די סקרן לנושאים הללו של ניתוח חברות וחשבונאות (תואר בכלכלה,נכון?) ואראה לאן הרוח תנשוב...
תבדיל בין:
1. לימודי תיאוריה שעוזרים לך להתקבל לעבודה ולהשיג לקוחות אבל תיק ההשקעות האישי שלך לא מקבל מהם תועלת
לבין:
2. לימודי פרקטיקה שעוזרים לך לנהל את תיק ההשקעות הפרטי שלך אבל אף אחד לא ישלם לך עליהם כך שיהיה לך כמעט בלתי אפשרי להקים עסק משגשג איתם

קח לדוגמא את אושיות הרשת הנפוצות - רובם מרוויחים המון מהיותם אושיות רשת (פרסום, שיווק שותפים, מכירת ספרים, הרצאות וכו') אבל לא כל כך הרבה מתיק ההשקעות האישי שלהם (חלק גדול באג"חים/אבנים/מזומן וכו').
זו הסיבה המרכזית שאני לא מוכר/מפרסם/משווק שום דבר - הרווחים שלי מגיעים מדיבידנדים ולא מלספר סיפורי מעשיות על דיבידנדים שאני לא מקבל...

dgr דו ספרתי? זה מה שהוביל לפגיעה?
זה מה שהיה לפני הפגיעה.

1.25 בעצם הגדילה העשרונית, בשביל להמיר את הגדילה הזו לאחוזים אני מחסיר 1 כי (למה?) ומגיע ל0.25 = 25%.
1.25 זה התוצאה הסופית: גדילה ועוד קרן.
מחסירים אחד אם רוצים רק את הגדילה בלי הקרן.

למה באקסל אנחנו צריכים לדעת את התוצאה הסופית ולא 0.25?
כי באקסל כל שורה מתייחסת לתוצאה הסופית של השורה שלפניה.
הגדילה עצמה לא מעניינת אותנו באקסל - ואם היא תעניין אז נחשב אותה בנפרד.

ראשון = 20.04

שני = (למה לחבר 1.072 עם 10 ולא להכפיל?, עד שאקבל תשובה, אנסה את שני הדרכים:)
חיבור = 2.768.
כפל = 2.004.
הראשון נכון.

השני הוא בגלל "שהתבלבלת והפכת את הסדר" (זה קורה להרבה אנשים ואם תלמד כלכלה באקדמיה אתה תראה את הטעות הזו אצל המון סטודנטים).
אתה גם שכחת את צעד ההעלאה בחזקה בחלק השני.

ההרגל קודם לחשב את הגדילה בנפרד (עם פעולת החזקה) ורק בסוף להכפיל בכל מה שרוצים עוזר לצמצם את כמות הטעויות הללו באופן דרסטי.

אתה לא חייב לי כלום ואתה עוזר לי
אז מה?

לא נעים לי לשאול כל - כך הרבה ברמת שאלות פשוטה
זו בחירה שלך.
אתה יכול להחליט ש-"לא נעים לך", לא לשאול ואז לא ללמוד כי אף אחד לא ענה לך.
אתה יכול להחליט "לבלוע את הצפרדע" ולעשות משהו שהוא "לא נעים לך" ואז אולי אתה כן תלמד כי אולי מישהו אחר יחליט לענות לך.

במקרה הראשון בוודאות "נעים לך" אבל גם בוודאות "אתה תשאר לא יודע".
במקרה השני בוודאות "לא נעים לך" אבל יש סיכוי "שאתה תלמד".

אתה צריך להחליט עבור עצמך אם אתה מוכן לספוג את אי הנעימות הוודאית בתמורה לסיכוי שתלמד דברים שאתה לא יודע.

נ.ב.
זה נכון בכל תחומי החיים:
* לא נעים לשלוח קו"ח ולא לקבל תשובות, מי שלא שולח בוודאות לא מתקבל לעבודה
* לא נעים לבקש העלאות שכר ולהיענות בסירוב אבל מי שלא מבקש לרוב גם לא מקבל

רק אתה מחליט כמה צפרדעים אתה רוצה לאכול בחיים ועל כמה אתה מוותר.

לגרום לך לחזור על עצמך
אתה לא גורם לי כלום.
רק אני בוחר מה אני רוצה לעשות ולא לעשות.

אני כותב, רק מה הכוונה בתוצאה? תוצאה של מה?
של מה שרצית לחשב.
רצית לחשב את הדיבידנד? התוצאה היא בדיבידנדים
רצית לחשב אינפלציה? התוצאה היא אינפלציה

משפיעני רשת של קרנות מחקות מדד איריות צוברות :p
אין סיכוי.
הם לא שולחים לפורום הזה אנשים...

רק עוד הסברון על ההחסרה של האחד כפי ששאלתי כאן ואני מבסוט.
תחשוב על תפוחים.
אתה מתחיל עם 4 תפוחים.
אתה מרוויח תפוח אחד.

כמה תפוחים יש בסוף?
כמה תפוחים הרווחת?
מה הרווח באחוזים?

אם נייצר משוואה מתמטית ובה נחליף את המספר 4 ב-X, במה נכפיל את X במשוואה של ה-5 תפוחים בשביל לקבל 5?

התחלנו עם 4 תפוחים = X
הרווחנו 25% תפוחים = (1+0.25)*X
התוצאה שלנו היא 5 תפוחים = (1+0.25)*X
הרווח שלנו הוא תפוח אחד אחרי שמחסירים 1 מתוך הסוגריים = (1+0.25-1)*X

שיחקתי עם זה קצת במחשבון, פשוט הכפלתי את הייצוג העשרוני של האחוז 3.0225% והכפלתי אותו בדיבידנד של 2,10$.
לא מספיק לבדוק את הסוף אלא כמה דיבידנדים קיבלת בסך הכל למשך כל התקופה.
בשביל זה יש את אקסל ושורות שסופרות כמה דיבידנדים קיבלת בכל שנה (כמות הדיבידנדים מהשנה הקודמת כפול "אחד ועוד ההגדלה").

בסוף אפשר לכתוב בעמודה אחרת נוסחה שסוכמת את סך הדיבידנדים שהתקבלו מהעמודה של הדיבידנדים מכל השורות שלפניה.

מה דעתך על מחשבוני ריבית דריבית באינטרנט? על מה הם מסתמכים בחישו
רובם מסתמכים על הנחות מוצא לא ידועות ולכן אני לא אוהב אותם.
אני תמיד מעדיף לייצר לעצמי קובץ אקסל שמחשב בדיוק את מה שאני רוצה עם ההנחות שלי.
בצורה הזו אני יכול גם לבדוק את הנוסחאות ולראות איך זה מתנהג גם ברמה שנתית וגם בטווח הארוך.

אז ניסיתי, מה שעשיתי בעצם: כתבתי 100 בשורה הראשונה וכל שורה הכפלתי ב1.01 * השורה שלפניה, זה מה שיצא לי (ראה תמונה מצורפת).
למה 1.01?
יש לך תשואה שנתית של 10% שהיא למעשה מכפלה של 1.1.
אתה רוצה תשואה חודשית ובשביל זה צריך להעלות את מכפלה ב-1/12.

אני לא מבין למה נכשלתי.
התוצאה של 1.1 בחזקת "1/12" היא לא 1.01.
אתה יכול לראות עוד הסבר בהמשך התגובה.

הייתי צריך למלא כל שורה ידנית בנוסחה שכתבתי לעיל..
זה בגלל שעדיין לא למדת להשתמש באקסל :)
אחרי שתתקן את הנוסחה תסמן עם העכבר את שורות 2 עד 11 כולל (בלי שורה 1) ותעתיק אותן לשורה 12.
מה רשום לך בשורה 21? (רמז: 121~).

ואז למדת לקרוא ופתאום הבנת איך קוראים :)
"לא הבנתי" זה ביטוי שמתייחס לעבר.
אם לומדים אז הוא מתחלף ל-"עכשיו אני מבין", אם לא אז הוא נשאר מקובע לנצח.

אני אכן משתפר אבל לא מספיק
אז תשתפר יותר :)
אין לזה גבול עליון - הכל תלוי בך ובמה שאתה רוצה לעשות.

זה מאוד מתקדם בשבילי באקסל
אז לומדים - זה כלי מאוד שימושי ורצוי ללמוד להשתמש בו.

אני לא יודע דרך אחרת להשלים תאים
העתק/הדבק.

עד שאלמד לעשות את זה אחשב במחשבון..
בזבוז זמן גרידא.

אני לא מבין איך אתה מכניס לכאן את תשואת הדיבידנד, למשל בדוגמה של 2%,5%,
תשואת הדיבידנד אומרת מה אתה רושם בשורה הראשונה (במקום ה-100).
במקרה של 2% אתה רושם שם 2 (דולרים).
החישובים הם אותו הדבר.

עשית: 1.05 בחזקת 10, התעלמת לגמרי מהתשואה של 2%, לאן היא נעלמה?
אלו דברים שונים.
תשואה התחלתית מתייחסת מה אתה כותב בשורה הראשונה.
קצב הגדלה זה המכפלה של כל שאר התאים.

התחלנו עם 2% וגדלנו ב-5%?
בשורה הראשונה רושמים 2 = 100*1.02
בשורה השנייה רושמים "מה שיש בתא מעלי כפול 1.05".
את התא השני מעתיקים (את התא עצמו! לא את הטקסט) אל שאר התאים - העתק/הדבק רגיל.

-רגע, למה לא חישבתי כאן בחזקת עשירית? אנחנו הרי מחשבים dgr לא? צריך שתעשה לי סדר: מתי בעשירית ומתי בעשר?.
ההעלאה בחזקה היא לפי התקופות.

אם אנחנו רוצים להמיר תשואה של תקופה ארוכה לתשואה של תקופה קצרה אז מבצעים זאת ע"י העלאה בחזקה של "תקופה קצרה חלקי תקופה ארוכה".
במקרה של DGR3 למשל ידוע לנו ש-"התקופה הארוכה" היא 3 שנים והתקופה הקצרה היא שנה אחת ולכן מעלים בחזקה של "שנה חלקי שלוש שנים".

אם יש לנו תשואה שנתית (למשל 10%) ואנחנו רוצים תשואה חודשית אז:
התקופה הארוכה היא 12 חודשים (שנה אחת) והתקופה הקצרה היא חודש בודד = 1.
מעלים את 1.10 (התשואה כולל הקרן של התקופה הארוכה) ב-"חודש אחד חלקי תריסר חודשים" ומקבלים את התשואה של כל חודש.

אני יכול לשבת על זה כמה ימים עד שאצליח (אני יודע שזה אמור להיות עניין של דקות)
זה לא שאלה של דקות או ימים אלא של הבנה.
ברגע שתבין זה יסתדר.
עד שתבין זה לא.

צריך המון שכל, או שאני טועה..
אתה טועה.
צריך רמת משכל מינימלית בסיסית והעובדה שאתה מתקשר איתנו מראה שיש לך יותר ממה שנדרש.
מעבר לכך צריך רק למצוא מישהו שיהיה מסוגל להסביר את הדברים כמו שאתה מבין - וזה מאוד מאתגר.

תודה שאתה מצליח לרתק אותי לכיסא, ללמוד ולדון על נושא שאני לומד לאהוב (אהבה - שנאה כן?:D)
אני מקווה שרשמת את זה כשהתבוננת במראה כי אחרת אני לא מבין למי הדברים נאמרו...

19yoboy

Well-Known Member
אם עלות המוצרים הייתה 50 דולר בהתחלה והייתה אינפלציה של 2% אז כמה עולים אותם המוצרים אחרי שנה?
האם זה יותר או פחות מ-50.88 דולר?
לי היו 48 חברות שכל אחת חילקה דולר, תשואה שנתית של 6%, סהכ 50.88 דולר יש בכיסי.
אינפלציה של 2% ממוצר שמחירו 50$ היא 1.02 * 50 = 51$, זה אומר שהאינפלציה ניצחה אותי ב0.12$.
הבנתי?

למה החלפת הסיפור בלבד משפיעה כל כך הרבה על אורח החיים שלנו במציאות?
תודה רבה על כך שאתה מראה לי שלבחירת מילים יש משקל.

כתבת ״זה תלוי״ֿ, כתבתי שזה לומד שזה נכון להמון תחומים בחיים.

בטווחים הקצרים ישנו פער משמעותי בין המחיר הנוכחי (שבו אנחנו קונים ומוכרים מניות) לבין השווי האמתי של החברה שאותו אנחנו לא יודעים לאמוד.
ובטווחים הארוכים? אנחנו כן נדע לאמוד את השווי בעתיד? אני חושב שלא, זה לא דבר שמסכימים עליו. לא הבנתי עד הסוף את הקשר בין הטווח הקצר לבין שווי אמיתי של חברה.

1.25 זה התוצאה הסופית: גדילה ועוד קרן.
מחסירים אחד אם רוצים רק את הגדילה בלי הקרן.
מובן, זהו, תודה רבה.

כי באקסל כל שורה מתייחסת לתוצאה הסופית של השורה שלפניה.
הגדילה עצמה לא מעניינת אותנו באקסל - ואם היא תעניין אז נחשב אותה בנפרד.
שוב לא מבין,
הנה לדוגמה באקסל:
dgr 3y = 6
dgr 1y = 3
זה ייצוג עשרוני באקסל, אם אני רוצה להפוך אותו לאחוזים: אני מחסיר אחד מdgr3y,1y ויוצא 5,2, זה אומר שהגדילה הייתה ב200%,500%? אני בטוח שלא ואני לא מבין כאן משהו.

זה מה שהיה לפני הפגיעה.
אז מה הוביל לפגיעה על סמך הנתונים שהבאת לי?

השני הוא בגלל "שהתבלבלת והפכת את הסדר"
למה ביקשת ממני לחבר ולא לכפול? ממתי מחברים ולא כופלים?
אני כן מבין למה התרגיל הראשון (הפרדת השלבים) הוא הנכון.

אתה צריך להחליט עבור עצמך אם אתה מוכן לספוג את אי הנעימות הוודאית בתמורה לסיכוי שתלמד דברים שאתה לא יודע.
תודה רבה. אני אחליט להמשיך.

הרווח שלנו הוא תפוח אחד אחרי שמחסירים 1 מתוך הסוגריים = (1+0.25-1)*X
תודה רבה!
אז בעצם ה1 שאני מחסיר הוא הרווח בפועל, אפשר תמיד לחשוב עליו בתור הרווח? יש לך אולי מילה מנחה אחרת שאפשר להחליף ברווח?

א מספיק לבדוק את הסוף אלא כמה דיבידנדים קיבלת בסך הכל למשך כל התקופה.
אוקיי, אבל פר דיבידנד זה נכון לא? בכל מקרה הבנתי.

רובם מסתמכים על הנחות מוצא לא ידועות ולכן אני לא אוהב אותם.
אני תמיד מעדיף לייצר לעצמי קובץ אקסל שמחשב בדיוק את מה שאני רוצה עם ההנחות שלי.
בצורה הזו אני יכול גם לבדוק את הנוסחאות ולראות איך זה מתנהג גם ברמה שנתית וגם בטווח הארוך.
אני רוצה לדעת על איזו הנחות מוצא הוא יכול להתבסס לדוגמה?
לדוגמה תשואת הקרן, אפשר לקחת את הממוצע של אותו הקרן להשתמש בו בתור התשואה בחישוב הריבית דריבית.

למה 1.01?
יש לך תשואה שנתית של 10% שהיא למעשה מכפלה של 1.1.
אתה רוצה תשואה חודשית ובשביל זה צריך להעלות את מכפלה ב-1/12.
רגע.
יש לי תשואה שנתית של 10%, אני מבין איפה טעיתי, חישבתי ל10 חודשים גדילה של אחוז אחד, הייתי צריך לפרוס את 10% הללו על כל ה12 חודשים, כלומר לעשות 1.1 (או 0.1? למה לעשות 1.1?) לחלק ב12 = 0.0962 שזו תשואה חודשית שתניב לי בתוך שנה 10%,
אז אפשר להגדיל כל שורה ב1.0962 * השורה שמעליה. זה נכון?
-כתבת להעלות את המכפלה, התכוונת לחזקה?
-עוד שאלה שקשורה, אני רוצה לחשב dgr של שלושה חודשים אחורה, מה תהיה החזקה של שלושה חודשים לאחור? 1 לחלק ל?.

תשואה שנתית של 10% שהיא למעשה מכפלה של 1.1.
מה הכוונה למכפלה של 1.1? מכפלה של אילו משתנים?ֿ

התוצאה של 1.1 בחזקת "1/12" היא לא 1.01.
אתה יכול לראות עוד הסבר בהמשך התגובה.
למה 1:12? אני מסתכל כאן 12 שנים אחורה או 12 חודשים? יש לי כאן בלבול.

בכל מקרה התוצאה היא 1.008, 0.8%, אגב אם אני מכפיל ב12 אני מקבל 12.095 ולא 10 אם זה קשור.. (בעצם לא יודע מה החישוב הזה עושה).
שוב, למה חישבת את הקרן (1.1) ולא 0.1 שהעלת בחזקת 1:12.
אני מנסה לכתוב כדי להבין : לקחתי תשואה של 10%, העלתי אותה למשך 12 חודשים (תוכל להסביר לי מבחינת ההגיון למה אם אני עושה פעולה כזו אני לא אקבל 120%?!) וקיבלתי? .. לא יודע :( .

אחרי שתתקן את הנוסחה תסמן עם העכבר את שורות 2 עד 11 כולל (בלי שורה 1) ותעתיק אותן לשורה 12.
מה רשום לך בשורה 21? (רמז: 121~).
עדיין לא הגעתי לזה כי אני לא מבין את הנוסחה.

תשואת הדיבידנד אומרת מה אתה רושם בשורה הראשונה (במקום ה-100).
במקרה של 2% אתה רושם שם 2 (דולרים).
החישובים הם אותו הדבר.
למה 2% תשואה הם 2$?

התחלנו עם 2% וגדלנו ב-5%?
בשורה הראשונה רושמים 2 = 100*1.02
בשורה השנייה רושמים "מה שיש בתא מעלי כפול 1.05".
את התא השני מעתיקים (את התא עצמו! לא את הטקסט) אל שאר התאים - העתק/הדבק רגיל.
אוקיי הבנתי. אבל למה אתה מייצג 2% תשואה בתור 2 ולא בתור 0.02.

מעלים את 1.10 (התשואה כולל הקרן של התקופה הארוכה) ב-"חודש אחד חלקי תריסר חודשים" ומקבלים את התשואה של כל חודש.
אני מתקשה להבין ולהסכים כי לימדת אותי שאם אני רוצה dgr של 12 שנים אחורה נגיד, לוקח את הספרה 1 ומחלק אותה ב12 שנים אחורה, שזה בדיוק כמו שחישבת שנה אחורה (12 חודשים) ואני מבין שזה חישוב עבור 12 שנים.

מעבר לכך צריך רק למצוא מישהו שיהיה מסוגל להסביר את הדברים כמו שאתה מבין - וזה מאוד מאתגר.
אז אני כן מתקשה..

מומו

Well-Known Member
לרוב אני משקיע את אותו ערך דולרי בכל חודש
משקל דומה הכוונה לסהכ התקבול מכל חברה
קצת לא מסתדר לי, אבל כנראה שהבעיה אצלי בהבנה. הרי אם אתה רוכש כל חברה ב-1000$ אז קשה לדמיין מציאות שכולם יעניקו לך תקבול זהה

איך שכחת? לפני 8 וחצי שנים כיתתת רגליך ברחובות למצוא שוקולדים כשרים לחגיגת הולדתו של דיבידעת;)
המממ... לופטי, יש לך זכרון של מחשב, אשמח שתזכיר לי בקישור במה מדובר. אולי נפתח ליד הדוכן פלאפל של @לומד מהר כשמסבירים לאט דוכן קטן של קינוחים טעימים (וכשרים) :)

לופטי

Well-Known Member
קצת לא מסתדר לי, אבל כנראה שהבעיה אצלי בהבנה. הרי אם אתה רוכש כל חברה ב-1000$ אז קשה לדמיין מציאות שכולם יעניקו לך תקבול זהה
ברור שהתקבולים לא זהים. אבל בדומה לרכישות של דיבידעת אני מנסה להקטין חשיפות

המממ... לופטי, יש לך זכרון של מחשב, אשמח שתזכיר לי בקישור במה מדובר. אולי נפתח ליד הדוכן פלאפל של @לומד מהר כשמסבירים לאט דוכן קטן של קינוחים טעימים (וכשרים) :)
אומרים לי את זה גם מחוץ לפורום ;)
דיבידעת נולד באוגוסט 2015

מומו

Well-Known Member
זה תלוי באיך המשקיע מתבונן על התיק.
המטרה היא שהתיק יהיה מאוזן כשהמשקיע מתבונן בו.
משקיעי שווי שואפים לאיזון השווי, משקיעי תזרים שואפים לאיזון התזרים.

כולנו רוצים "למתן את התנודתיות" ועדיין "להרוויח".
משקיעי השווי רוצים זאת בשווי, משקיעי התזרים רוצים זאת בתזרים
תודה. ההבדלים ברורים, אבל מהתשובה של @לופטי לא הבנתי האם הוא מתכוון שהוא רוכש בסכום זהה כל חברה או מבצע את האיזון כמו שאתה מבצע בתיק דיבידעת?
"משקל דומה" זה הציטוט שלו ויכול להתפרש לשני הסוגים

אני לא הקשבתי להם ואני לא מאחל זאת לאף אחד...
אתה צודק, לא דייקתי בהסבר:
הכוונה היתה שאם אדבר עם מישהו וארצה לתאר משהו, אשתדל מאוד לתאר את המקרה על הצד החיובי ולא על הצד השלילי.
במקרה שאני חייב לתאר משהו על הצד השלילי שעלול לקרות ח"ו - אשתדל לא להשתמש בלשון "נוכח" אלא בלשון "נסתר".
אני מאמין שיש כוח לדיבור שלנו "ברית כרותה לשפתיים" זה לא רק ציטוט יפה מחז"ל... לענ"ד יש כוח לדיבור.

אז אם אני כבר חייב לתאר את אותו מקרה לא טוב (בדוגמה של כביש שמישהו עלול להידרס), אשתמש בלשון "נסתר" ואם כבר אז על אחד מהאויבים שלנו ולא על מישהו משלנו
אני חושב שההגדרה של "האויבים שלנו" קצת מטעה, הכוונה היא לא לשכן ממול שאנחנו לא מסתדרים או ההוא שחושב הפוך מאיתנו מבחינה פוליטית\מדינית. אויב הוא אדם או קבוצה של אנשים שנחשבים כפוגעניים או שמהווים איום, אני חושב שבעת הזו שאנו במלחמה ברור לרובינו מיהם האויבים

זה מאורע שקרה במציאות לפחות לאדם אחד שאני מכיר באופן אישי.
מצער לשמוע, לצערנו הרב זה קורה לא מעט...
ועדיין לענ"ד אחרי מקרה שכזה, אתה תסכים איתי שלא היית אומר לקרוב משפחה של אותו אדם: "אם אחד הנהגים יחליט לעזוב את הברקס ולדרוס אותך כמו שקרה לפלוני..."

זלגנו לדברים עצובים, בוא נחזור למשהו יותר שמח, החייל המשוחרר @19yoboy מרתק גם אותי... :)

מומו

Well-Known Member
אומרים לי את זה גם מחוץ לפורום ;)
דיבידעת נולד באוגוסט 2015
לצערי הרב לא גיליתי את הבלוג והפורום שהוא נולד
הגעתי אחרי שהוא כבר למד ללכת, לדבר ואפילו לאכול עם סכין ומזלג...

daat99

מייסד
מנהל
לי היו 48 חברות שכל אחת חילקה דולר, תשואה שנתית של 6%, סהכ 50.88 דולר יש בכיסי.
אם כל אחת חילקה דולר והתשואה השנתית היא 6% אז זה אומר שמחיר המניה היה 16.67 דולר אבל זה לא אומר לך כלום על כמה דולרים יהיו לך בכיס בעתיד.

במקרה שלנו היו 48 חברות שכל אחת חילקה דולר (ולא מעניין אותנו מה התשואה השנתית מהן!).
כל אחת מהן הגדילה את הדיבידנד ב-6% (עדיין לא מעניין אותנו מה התשואה השנתית מהן!).
הדיבידנד החדש אחרי ההגדלה מכל החברות הוא 50.88 דולר (עדיין לא מעניין אותנו מה התשואה השנתית מהן!).

בשביל לחשב "תשואה" צריך לדעת מה מחיר המניה ולחלק את הדיבידנד במחיר המניה.
זה לא רלוונטי לחישוב שבו רצינו לראות מה קרה לתזרים בלי קשר למחיר המניות.

אינפלציה של 2% ממוצר שמחירו 50$ היא 1.02 * 50 = 51$, זה אומר שהאינפלציה ניצחה אותי ב0.12$.
הבנתי?
כן.
חסר לך 12 סנט בשביל לקנות את אותו המוצר במכולת :)

תודה רבה על כך שאתה מראה לי שלבחירת מילים יש משקל.
היהדות לימדה אותנו שהחיים והמוות ביד הלשון.
גם בלי קשר ליהדות הקצרנות במלים גרמה לטרגדיות בהיסטוריה.
דוגמא עצובה היא הסתערות הבריגדה הקלה שהסתיימה בכאב כל כך גדול בגלל שקצין אחד התעקש להתקמצן במילים ולתת פקודה "להסתער על התותחים" במקום את הפקודה "להסתער על התותחים שנגנבים".
החסרה של מילה גרמה למוות של מאות.
ובטווחים הארוכים?
בטווחים הארוכים החברות ש-"לא שוות הרבה" ימשיכו להיות "לא שוות הרבה" בעוד החברות הרווחיות שמגדילות את הרווחים (והדיבידנדים) יראו עליה במחירן.

שוב לא מבין,
הנה לדוגמה באקסל:
dgr 3y = 6
dgr 1y = 3
לא התייחסתי לאקסל של ג'סטין אלא לאקסל שאנחנו בונים לבד עם הנוסחאות.
אתה רואה איך החסרת מילה על ידי גרמה לך לאי-הבנה ולי להסביר שוב?

זה ייצוג עשרוני באקסל, אם אני רוצה להפוך אותו לאחוזים: אני מחסיר אחד מdgr3y,1y ויוצא 5,2, זה אומר שהגדילה הייתה ב200%,500%? אני בטוח שלא ואני לא מבין כאן משהו.
המספרים באקסל של ג'סטין הם אחרי ההחסרות כך שהחסירו אותם כבר לפניך.

אז מה הוביל לפגיעה על סמך הנתונים שהבאת לי?
אנחנו לא יודעים - זה אחד המכשולים הגדולים בהשקעות - אי הידיעה.

למה ביקשת ממני לחבר ולא לכפול?
אתה רצית המחשה לטעות נפוצה וזו טעות נפוצה :)

ממתי מחברים ולא כופלים?
כשמתבלבלים וטועים.

תודה רבה. אני אחליט להמשיך.
זו החלטה שתעמוד בפניך עוד הרבה פעמים בכל תחומי החיים.
רצוי להיות מודעים :)

אז בעצם ה1 שאני מחסיר הוא הרווח בפועל, אפשר תמיד לחשוב עליו בתור הרווח? יש לך אולי מילה מנחה אחרת שאפשר להחליף ברווח?
ה-1 זה הקרן.
אחרי שאתה מחסיר את הקרן נשאר רק הרווח.

אוקיי, אבל פר דיבידנד זה נכון לא? בכל מקרה הבנתי.
פר שנה זה נכון.
פחות מעניין כמה קיבלת בשנה X.
יותר מעניין כמה עד שנה X.

אני רוצה לדעת על איזו הנחות מוצא הוא יכול להתבסס לדוגמה?
מפקידים את הכסף בראשון לחודש או בסוף החודש?
משלמים מס על הדיבידנדים או לא?
רוכשים מניות עם ההפקדה באותו החודש או בחודש העוקב?
ועוד רבות...

לדוגמה תשואת הקרן, אפשר לקחת את הממוצע של אותו הקרן להשתמש בו בתור התשואה בחישוב הריבית דריבית.
ממוצע חודשי או שנתי?

לעשות 1.1 (או 0.1? למה לעשות 1.1?) לחלק ב12 = 0.0962 שזו תשואה חודשית שתניב לי בתוך שנה 10%,
אז אפשר להגדיל כל שורה ב1.0962 * השורה שמעליה. זה נכון?
תזכור שאנחנו מחשבים גדילה גם של הקרן וגם של הריבית הקודמת בקצב שנתי של 10%.
אם תבצע את החישוב שלך אתה תגיע ליותר מ-10% רווח בסוף השנה.

בשביל להמיר את זה לנוסחה במחשבון אתה צריך להמיר את התשואה השנתית (10%) לתשואה חודשית ע"י הנוסחה עם החזקה:
ההעלאה בחזקה היא לפי התקופות.

אם אנחנו רוצים להמיר תשואה של תקופה ארוכה לתשואה של תקופה קצרה אז מבצעים זאת ע"י העלאה בחזקה של "תקופה קצרה חלקי תקופה ארוכה".
במקרה של DGR3 למשל ידוע לנו ש-"התקופה הארוכה" היא 3 שנים והתקופה הקצרה היא שנה אחת ולכן מעלים בחזקה של "שנה חלקי שלוש שנים".

אם יש לנו תשואה שנתית (למשל 10%) ואנחנו רוצים תשואה חודשית אז:
הסיבה שכוללים גם את הקרן היא כי כך הנוסחה בנויה - לך תבין מתמטיקה - זה פשוט עובד :)

אולי יש מתמטיקאים בקהל שיוכלו להסביר למה הנוסחה נבנתה כך אבל אני בספק אם אני אבין את ההסבר...

-עוד שאלה שקשורה, אני רוצה לחשב dgr של שלושה חודשים אחורה, מה תהיה החזקה של שלושה חודשים לאחור? 1 לחלק ל?.
אם החברה לא מגדילה את הדיבידנד בכל רבעון אז אין לכך משמעות ומספיק לחשב גדילה רגילה (כלומר להתייחס אליה כגדילה שנתית).
אם אתה רוצה להמיר בין תקופות אז תראה את החישוב מלמעלה.
מה הכוונה למכפלה של 1.1? מכפלה של אילו משתנים?ֿ
מכפלה של הקרן המקורית.

אם הקרן היא 100 שח והרווחת 10% אז כמה יש לך בסוף? (קרן + רווח)
אם הקרן היא 100 שח והכפלת אותה ב-1.1 כמה יש לך בסוף? (מחשבון)
יצא אותו הדבר או שונה?

למה 1:12? אני מסתכל כאן 12 שנים אחורה או 12 חודשים? יש לי כאן בלבול.
אנחנו מתחילים עם תשואה של שנה שלמה = תשואה של 12 חודשים.
אנחנו רוצים להבין מה התשואה בחודש אחד.
מה יותר קטן: חודש אחד או 12 חודשים?

הקטן המונה, הגדול במכנה.

התוצאה היא תשואה לפי חודש בודד.

שוב, למה חישבת את הקרן (1.1) ולא 0.1 שהעלת בחזקת 1:12.
אם הייתי מחשב 0.1 אז זה חישוב שמייצג הפסד של 90% (1.00 הפך ל-0.10).
כשאני מחשב 1.10 אני מחשב רווח שנתי של 10% (1.00 הפך ל-1.10).

עדיין לא הגעתי לזה כי אני לא מבין את הנוסחה.
יש באקסל נוסחה שמחשבת חזקה.
אתה צריך לתת לה רק את המספרים (1.1 ו-1/12 בהתאמה) ותקבל את התשואה החודשית.

למה 2% תשואה הם 2$?
אוקיי הבנתי. אבל למה אתה מייצג 2% תשואה בתור 2 ולא בתור 0.02.
הנחת שמחיר המניה המקורי היה 100 דולר (רשמת 100 בתא של השורה הראשונה).
2% תשואת דיבידנד מתוך מחיר המניה המקורי זה הדיבידנד המקורי שזה יוצא 2 דולר.
הדיבידנד המקורי גדל לפי קצב הגדלת הדיבידנד (5% בשנה - כפול 1.05 בכל שורה).

אני מתקשה להבין ולהסכים כי לימדת אותי שאם אני רוצה dgr של 12 שנים אחורה נגיד, לוקח את הספרה 1 ומחלק אותה ב12 שנים אחורה, שזה בדיוק כמו שחישבת שנה אחורה (12 חודשים) ואני מבין שזה חישוב עבור 12 שנים.
במקרה אחד רצינו להמיר תשואה שהתקבלה ב-12 שנים לתשואה שהתקבלה בשנה בודדת.
במקרה השני רצינו להמיר תשואה שהתקבלה ב-12 חודשים לתשואה שהתקבלה בחודש בודד.
אותו הרצון = אותה הנוסחה :)

תשים לב שהתוצאה המתקבלת במקרה הראשון היא תשואה שנתית ובשני היא חודשית.

אז אני כן מתקשה..
זה לא אתה - זה מי שמנסה להסביר לך...

19yoboy

Well-Known Member
אם כל אחת חילקה דולר והתשואה השנתית היא 6% אז זה אומר שמחיר המניה היה 16.67 דולר אבל זה לא אומר לך כלום על כמה דולרים יהיו לך בכיס בעתיד.
מה החישוב שעשית כדי להגיע למחיר המניה 16.67? למה המחיר בכלל חשוב פתאום?
אני אנחש למרות שזה לא נכון כדי להראות את קו המחשבה שלי: דיבידנד (48$) לחלק ב0.06(או שגם כאן אני צריך לכלול את הקרן, אם כן למה?)?

בשביל לחשב "תשואה" צריך לדעת מה מחיר המניה ולחלק את הדיבידנד במחיר המניה.
זה לא רלוונטי לחישוב שבו רצינו לראות מה קרה לתזרים בלי קשר למחיר המניות.
אוקיי את זה הבנתי, אבל אני יודע שהתשואה השנתית היא 6% כפי שאמרת, אז מה הולך פה?..

דוגמא עצובה היא הסתערות הבריגדה הקלה שהסתיימה בכאב כל כך גדול בגלל שקצין אחד התעקש להתקמצן במילים ולתת פקודה "להסתער על התותחים" במקום את הפקודה "להסתער על התותחים שנגנבים".
החסרה של מילה גרמה למוות של מאות.
תודה על המקור וההקבלה.

המספרים באקסל של ג'סטין הם אחרי ההחסרות כך שהחסירו אותם כבר לפניך.
אז אם מופיע לי dgr 3 בקובץ של ג׳סטין, זה אומר 300%? מה פתאום.. זה אומר שההפרש בין הדיבידנד הראשון לאחרון בתקופת זמן מסוימת היה 3% לא?

אנחנו לא יודעים - זה אחד המכשולים הגדולים בהשקעות - אי הידיעה.
אז איזו מסקנה אני חסר?

יצא אותו הדבר או שונה?
אותו דבר.. אז מכפלה של הקרן והרווח.

אנחנו מתחילים עם תשואה של שנה שלמה = תשואה של 12 חודשים.
אנחנו רוצים להבין מה התשואה בחודש אחד.
מה יותר קטן: חודש אחד או 12 חודשים?

הקטן המונה, הגדול במכנה.

התוצאה היא תשואה לפי חודש בודד.
על אותו מטבע אני יכול לטעון שdgr של 3y אחורה יחושב בחזקה עי 1 (שנה) לחלק ל3 (שנה) ולא 12 (חודשים) לחלק ל36 (חודשים),
לפי החישוב שלך אתה תספר לי שהחישוב של 1:3 בחזקה הוא למציאת הdgr של שלושת החודשים האחרונים ולא של שלושת השנים האחרונות.

תשים לב שהתוצאה המתקבלת במקרה הראשון היא תשואה שנתית ובשני היא חודשית.
אז אתה אומר שחישוב שכזה (העלת 1:12 בחזקה) יוביל גם לתשואה של שנה אחורה וגם לתשואה של 12 שנים אחורה?

הנחת שמחיר המניה המקורי היה 100 דולר (רשמת 100 בתא של השורה הראשונה).
2% תשואת דיבידנד מתוך מחיר המניה המקורי זה הדיבידנד המקורי שזה יוצא 2 דולר.
הדיבידנד המקורי גדל לפי קצב הגדלת הדיבידנד (5% בשנה - כפול 1.05 בכל שורה).
תודה - הבנתי.
תראה, זה כל - כך פשוט, איך לא ראיתי את זה קודם.. הכל יותר ברור.

זה לא אתה - זה מי שמנסה להסביר לך...
לא נכון, אתה מסביר מעולה ותודה רבה לך.

daat99

מייסד
מנהל
מה החישוב שעשית כדי להגיע למחיר המניה 16.67?
חילקתי ב-0.06 שזה מייצג 6%.

למה המחיר בכלל חשוב פתאום?
כי אתה השתמשת במילה "תשואה" והכנסת אותנו לשם :)
למילים יש חשיבות.

אני אנחש למרות שזה לא נכון כדי להראות את קו המחשבה שלי: דיבידנד (48$) לחלק ב0.06
ניחשת נכון.
תחשוב על הנוסחאות:
אם נותנים לך את התזרים (6 סנט) ואת הקרן (דולר) אז קיבלת משוואה:
תשואה שווה "תזרים חלקי קרן" (שזה יוצא 0.06)
תכפיל את שני הצדדים של המשוואה ב-"קרן" ותקבל משוואה:
תזרים שווה "תשואה כפול קרן" (שזה יוצא 6 סנט)
תחלק את שני הצדדים בתשואה ותקבל משוואה:
"תזרים חלקי תשואה" שווה קרן (שזה יוצא דולר)

יש לך 3 משתנים:
1. תזרים
2. תשואה
3. קרן
ויש לך 3 משוואות שכל אחת מהן מאפשרת לך לחשב את אחד מהמשתנים כשאתה יודע את שני האחרים.

אבל אני יודע שהתשואה השנתית היא 6% כפי שאמרת, אז מה הולך פה?..
איך אתה יודע שהתשואה השנתית היא 6%?
אני ציינתי "שהתזרים גדל ב-6%" - לא התייחסתי לתשואה בכלל בדברים שלי.

ה-6% במקרה שאני תיארתי מתאר את קצב הגדלת התזרים ולא את התשואה.

תודה על המקור וההקבלה.
יש הרבה יותר מידע היסטורי בנושא באנגלית והערך בעברית החסיר הרבה מאוד מהרקע לדברים.
בקצרה:
הקצין של הבריגדה כל הזמן הסתכסך עם המפקד שלו והמפקד שלו כל הזמן דרש "ציות עיוור".
אותו המפקד גם התקמצן במלים בפקודות שלו, התהנגות שהובילה להרבה מאוד מקרים שבהם היה "יישום שגוי של פקודות".

במקרה המדובר המפקד ישב על ראש גבעה וראה את הרוסים גונבים תותחים מאחת הגבעות.
הקצין של הבריגדה היה בעמק ולא ראה מה קורה בגבעות אלא רק את התותחים שלפניו.
המפקד שלח הוראה "להסתער על התותחים".
הקצין של הבריגדה ביקש הבהרה לפקודה הזו כי היה נשמע לו לא הגיוני לתקוף את התותחים שלפניו.
בתגובה המפקד שלו שלח קצין אחר עם פקודה "להסתער על התותחים מיידית" אבל עדיין בלי הבהרה על איזה תותחים מדובר.

הקצין של הבריגדה שידע שהמפקד שלו "מעט קוקו" ובעקבות סכסוכי העבר החליט בכל זאת לציית לפקודה כמו שהיא הובנה למרות חוסר ההיגיון שבה - להסתער על התותחים היחידים שהוא רואה ואלו התותחים שלפניו.

בפועל המפקד שלו רצה שהוא יסתער על התותחים שנגנבים מאחרי אחת הגבעות אבל הקצין של הבריגדה לא ראה אותם והמפקד שלו התקמצן במילים אז הוא לא הסביר זאת...

אז אם מופיע לי dgr 3 בקובץ של ג׳סטין, זה אומר 300%
לא - כמו שאמרתי, האקסל של ג'סטין כבר "לעוס" ורשום בו המספר השלם באחוזים ולא הייצוג העשרוני שלו - במלים אחרות כששם רשום 3 מדובר על 3% ולא 0.03 עשרוני שמייצג 3% בנוסחאות שמחשבים לבד.
אנחנו דנו באיך מחשבים דברים לבד באקסל משל עצמך וכל הדיון לא רלוונטי לאקסל של ג'סטין.
אז איזו מסקנה אני חסר?
אתה לא חסר.
לפני הפגיעה היית בטוח שזו השקעה מעולה.
קרה מה שקרה בלי יכולת לדעת.
אחריה זה נראה שוב כמו השקעה מעולה.
זה החיים.

על אותו מטבע אני יכול לטעון שdgr של 3y אחורה יחושב בחזקה עי 1 (שנה) לחלק ל3 (שנה) ולא 12 (חודשים) לחלק ל36 (חודשים),
בשני החישובים אתה תגיע לאותה התוצאה, תנסה :)

לפי החישוב שלך אתה תספר לי שהחישוב של 1:3 בחזקה הוא למציאת הdgr של שלושת החודשים האחרונים ולא של שלושת השנים האחרונות.
זה אותו הדבר - אתה בוחר את המספרים ואתה מחליט אם הם מייצגים חודשים או שנים.
מה שחשוב זה ששני המספרים ייצגו את אותו הדבר.
חישוב שבו אחד מהם מתייחס לחודשים והשני לשנים יוביל לתוצאות שגויות.

אתה יכול להגדיל ולהמיר את החישוב גם לימים, שעות ואפילו שניות אם מתחשק לך - רק תוודא שאתה ממיר את שני המספרים לאותה יחידת מידה.

אז אתה אומר שחישוב שכזה (העלת 1:12 בחזקה) יוביל גם לתשואה של שנה אחורה וגם לתשואה של 12 שנים אחורה?
העלאה בחזקה של 1/12 (לא העלאת 1/12 בחזקה) מוביל לתשואה שהיא ביחידת זמן אחת מתוך 12 יחידות שהיו קודם לכן.
אם שתיהן מתייחסות לשנים אז מדובר בשנים.
אם שתיהן מתייחסות לחודשים אז מדובר בחודשים.
אם שתיהן מתייחסות לעשורים אז מדובר בעשורים.

הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו זה ששני המספרים יתייחסו לאותה יחידת מידה ולא לערבב בין שנים לחודשים למשל.

תראה, זה כל - כך פשוט, איך לא ראיתי את זה קודם.. הכל יותר ברור.
כי אני הסברתי את זה קודם בצורה שלא הבנת.
כשתלמיד שמנסה ללמוד לא מבין זה אומר שהמורה לא מסביר בצורה הנכונה.

לא נכון, אתה מסביר מעולה ותודה רבה לך.
רק אם אתה מצליח להבין.
בכל פעם שלא הבנת הבעיה הייתה בהסבר.

זו הסיבה המרכזית שאני בעד שאנשים ישאלו שוב שאלות שנשאלו בעבר - אנשים שונים צריכים הסברים אחרים בשביל להבין את אותם הדברים.

למה אנשים מקבעים הפסדים ?
קניתי ב 100, ירד ל 50, אני יודע שהיסטורית זה יחזור ל 100 ואז יעלה עוד, גרף המניות עולה לאורך 100 השנים האחרונות (הפיזור כולו, לא כל אחת באופן פרטני)
ועדיין
אנשים מוכרים ב 50.
למה ? מה ההגיון ?

למעלה תחתית