"משקל דומה" - אתה מתכוון שהסכום המושקע בכל חברה יהיה (בשאיפה) שווה בכולם? או כפי שבתיק דיבידעת שהתזרים יהיה בממוצע?
זה תלוי באיך המשקיע מתבונן על התיק.
המטרה היא שהתיק יהיה מאוזן כשהמשקיע מתבונן בו.
משקיעי שווי שואפים לאיזון השווי, משקיעי תזרים שואפים לאיזון התזרים.
כולנו רוצים "למתן את התנודתיות" ועדיין "להרוויח".
משקיעי השווי רוצים זאת בשווי, משקיעי התזרים רוצים זאת בתזרים
אבל יש מחיר מיוחד לחברי הפורום, @לומד מהר כשמסבירים לאט נכון?
תזהר - זה כמו הסיפור של "כמה גובים מכל אחד? כמה שהוא יכול לשלם!".
בסוף יהיה מחיר מיוחד של פי-10 כי לכולנו "יש תזרים"...
האם זה באמת נתון שחשוב לנו לתעד כל שנה?
אין שום נתון שחשוב לתעד אותו.
מה שחשוב זה לייצר מנגנוני הגנה פסיכולוגיים שיסייעו להתמודד עם משברים.
התבוננות בצפי הגדלת התזרים האורגני עוזרת לי להיצמד לתכנית ההשקעה שלי כשכל כספי הזמין מושקע בה תוך כדי ויתור על קרנות חירום/אג"חים/אבנים וכו'.
כדאי שתמצא מה עוזר לך ובכך תוכל להגדיל את הסכום שאתה משקיע במניות תזרימיות ולקבל תזרים גדול אפילו יותר.
אם כן ולאחר שמצאת את 2023 כ"הכי גרועה" - האם זה נתון שמביא לידי פעולה? שינוי בת"ע? מסקנות חדשות?
לא.
זה נתון שמראה לי שוב שעדיין יש לי גדילה תזרימית בלי שאני יוצא לעבוד כל יום.
בשיחות בסגנון הזה, המבוגרים של הדור הקודם לימדו אותי לאחל את "הדברים הטובים" האלה רק לאויבים שלנו...
אני לא הקשבתי להם ואני לא מאחל זאת לאף אחד...
נ.ב.
זה מאורע שקרה במציאות לפחות לאדם אחד שאני מכיר באופן אישי.
זה לא שינה את דעתי לגבי חציית כבישים במעברי חציה באור ירוק אחרי שמסתכלים לצדדי ורואים שהנהגים שמו לב לרמזורים
50 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 53,
48 חברות עם תשואה של 6% יתנו לי 50.88,
50 חברות שכל אחת חילקה בעבר דולר היו נותנות לך 50 דולר.
כעבור שנה אם כל ה-50 הגדילו את הדיבידנד ב-6% אז אתה תקבל 53 דולר.
כעבור שנה אם 2 פשטו רגל ו-48 הנותרים הגדילו את הדיבידנד ב-6% אז אתה תקבל 50.88 דולר.
תשים לב שאפילו כשקורות שתי פשיטות רגל אתה מסיים עם 50.88 דולר שזה יותר מה-50 דולר שהתחלת איתן.
כה אני מחשב תשואה של 6% מכל חברה? לפי הנוסחה x * (1.06) ?
נכון.
1 = הקרן
0.06 = 6% = הדיבידנד היותר גדול
1+0.06 = 1.06 = קרן + דיבידנד יותר גדול => נכניס לסוגריים ונקרא לזה A
A כפול הכמות המקורית (במקרה שלך קראת לזה X) מוביל לתוצאה: הגדלת הכמות המקורית ב-6%.
50 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 50.5 (ל-מה המספר מתייחס, האם הוא מיוצג במספר שלם או..)
48 חברות עם תשואה של 1% יתנו לי 48.48, אותה השאלה כמו ה50.5..
אותו הדבר כמו מקודם:
50 חברות שכל אחת חילקה בעבר דולר היו נותנות לך 50 דולר.
כעבור שנה אם כל ה-50 הגדילו את הדיבידנד ב-1% אז אתה תקבל 50.5 דולר.
כעבור שנה אם 2 פשטו רגל ו-48 הנותרים הגדילו את הדיבידנד ב-1% אז אתה תקבל 48.48 דולר.
תשים לב שפתאום אתה מקבל רק 48.48 דולר וזה פחות מ-50 דולר שזה פחות ממה שהיה לך בהתחלה.
זה מראה שהיצמדות לחברות שמגדילות את הדיבידנד ב-1% לא מכפרת על הנזק של שתי פשיטות רגל (ואפילו לא של פשיטת רגל אחת: תחשב שוב מצב שבו 49 חברות הגדילו את הדיבידנד ב-1% ותבדוק אם זה יוצא יותר מ-50 או פחות מ-50).
אתה יכול לחזור ולקרוא שוב את החלק הרלוונטי בתגובה הראשונה שבה התחלנו את החישוב ובכך להיזכר
אני בטוח שזה כל - כך פשוט ואני אוכל את עצמי על זה שאני לא מצליח דברים כאלו בסיסיים..
אף אחד לא לימד אותך את הדברים הללו קודם, למה אתה חושב שיהיה קל להצליח על הניסיון הראשון?
האם יש לך אחים/אחיות/אחיינים/אחייניות/וכו שנולדו בשנה האחרונה ועדיין לא הצליחו ללכת?
תנסה לשאול את ההורים שלהם כמה פעמים הילדים שכן הצליחו ללכת נפלו לפני שהם גדלו.
כשאנחנו נולדים אנחנו מנסים שוב עד שאנחנו מצליחים.
האם ראית תינוק שאומר לעצמו: ניסיתי לעמוד, נפלתי וקיבלתי מכה - לא מנסה יותר אף פעם!!!
איפשהו בדרך מלמדים אותנו להפסיק לנסות ואז מתחילים הכשלונות להתאסף...
או שזה מאוד פשוט או שאתה גורם לזה להראות פשוט, או ששניהם..
כמו כל דבר בחיים - זה פשוט אחרי שיודעים איך לעשות אותו.
כשנולדת לא היה לך פשוט ללכת, האם היום זו פעולה פשוטה?
כשנולדת לא היה לך פשוט לדבר, האם אפשר לגרום לך להפסיק לדבר על משהו שאתה אוהב?
כשנולדת לא היה לך פשוט לקרוא ולכתוב, כמה קשה לך לתקשר כאן בפורום?
כשנולדת לא היה לך פשוט לאכול עם סכין ומזלג, האם גם היום זו פעולה מאתגרת?
וזה מתייחס לשאלה האחרונה ששאלתי כאן, איך התזרים הזה מצורף לבסיס? ומהו בכלל הבסיס? האם הוא מחיר המניה? המחיר שקניתי את כלל המניות? זו תשואה כפול משך זמן, אבל תשואה של מה!.
זה תלוי מה אתה מנסה לבדוק.
אנחנו מנסים לבדוק את התזרים ולכן מתייחסים אליו בעצמו.
אם רוצים לבדוק את שווי המניה אז צריך לבדוק אותה בנפרד.
אם רוצים לבדוק שילוב אז צריך לבדוק את שניהם ולאחד את התוצאות.
אם רוצים לבדוק סגנון השקעה שבו רוכשים עוד מניות עם הדיבידנדים שהתקבלו אז צריך לבצע את החישוב בכל שנה בנפרד ולדמות רכישת מניות נוספות בכל שנה בנפרד לפי המחיר החדש של המניות.
בשביל החישובים השונים הללו יש את אקסל עם השורות.
כל שורה באקסל יכולה לייצג חודש וכל עמודה יכולה לייצג שינוי בודד שאנחנו רוצים לבדוק עם עמודה נוספת שסוכמת את כל המספרים ביחד.
השורה הבאה מתבססת על השורה הקודמת ומבצעת הכפלה פשוטה של התשואה כגון כפול 1.06 בשביל לייצג גדילה של 6% או כפול 1.01 בשביל לייצג גדילה של 1%.
לאכול דג טונה שלם ששוקל בממוצע 400 קילו נשמע כמו משימה כמעט בלתי אפשרית.
לחלק את הדג טונה ל-4000 קופסאות של 100 גרם ולאכול קופסה של 100 גרם פעם בשבוע זה קל.
כשיש אתגר גדול רצוי לחלק אותו לתתי-אתגרים קטנים וישימים כך שאנחנו עדיין מתקדמים.
אז הערך כסף מתואם אינפלציה הוא 100? (חילקתי 102 ב1.02).
מקרה ראשון:
אם הרווחת 2% אז כל 100 שקל שהיו לך הפכו ל-102 שח.
אם האינפלציה הייתה 2% אז סל הצריכה שעלה 100 שח עולה עכשיו 102 שח.
בתחילת התקופה היה לך מספיק כסף בשביל לרכוש סל צריכה בודד -היה לך 100 שח ועלות סל הצריכה הייתה 100 שח.
בסוף התקופה יש לך 102 שח אבל עלות סל הצריכה גם עלתה ל-102 שח ולכן אתה עדיין יכול לרכוש סל צריכה בודד - לא הפסדת כלום ולא הרווחת כלום.
מקרה שני:
אם הרווחת 6% אז כל 100 שקל שהיו לך הפכו ל-106 שח.
אם האינפלציה הייתה 2% אז סל הצריכה שעלה 100 שח עולה עכשיו 102 שח.
בתחילת התקופה היה לך מספיק כסף בשביל לרכוש סל צריכה בודד -היה לך 100 שח ועלות סל הצריכה הייתה 100 שח.
בסוף התקופה יש לך 106 שח אבל עלות סל הצריכה עלתה ל-102 שח ולכן אחרי שאתה רוכש סל צריכה בודד אתה נשאר עם 4 שח נוספים - יש לך רווח מעבר לאינפלציה.
תודה רבה על החידוד. אז אירועים רנדומלים כפי שכתבת כאן, משפיעים על דברים נוספים שקשורים לשוק ההון מלבד מחיר המניה?
רוב המאורעות בעולם משפיעים על מחירי המניות בלי להשפיע באופן ישיר על רווחי החברה הבודדת.
זו הסיבה שנתנו לשוק ההון את הכינוי "מר שוק המשוגע".
זו גם הסיבה שהיפותזת השוק היעיל נשארת היפותזה ולא הופכת לעובדה מהמציאות
אז אני מבקש לדעת האם כאשר התכוונתי לשווי החברה, אני התייחסתי לכלל הנכסים שלה וזהו בעצם הונה?
חלק מהנכסים של החברה זה המוח של המנכ"ל.
כמה עולה "מוח של מנכ"ל" בשוק?
איך מתמחרים את זה בכלל?
הון לחלק מחיר מניה, לאן החישוב הזה מוביל? p/book?
שווי ספרים זה משהו אחר (ממליץ לקרוא באינווסטופדיה).
הון בעלי המניות זה משהו אחר.
כל המונחים הללו הם חשבונאיים ואין להם ערך משמעותי בעולם המציאותי שבו אנחנו משקיעים.
אם תרצה ללמוד ניתוח חברות (דבר שאני לא טרחתי ללמוד) אז הנתונים הללו יקבלו משקל מאוד משמעותי בסילבוס הלימודים.
רק תזכור שהפרופסורים לכלכלה שמלדים זאת לא נמצאים ברשימת האנשים העשירים בעולם ותשאל את עצמך אם אתה באמת רוצה ללמוד על איך להתעשר מאנשים שלא הצליחו להתעשר בעצמם.
dgr 1,3,5y היה 1, גדילה של 100% מתקופה לתקופה, למה אתה קורא לגדילה הזו דו ספרתית?
תלת ספרתית - 100% = 3 ספרות: 1, 0, 0
dgr 10y היה -0.022, במהלך עשרת השנים האחרונות הדיבידנד ירד ב2.2% (+-),
נכון מאוד!
זה DGR10.
מינוס 2.2%.
הממוצע של כלל התקופה היה 0.74, מה הממוצע הזה אומר לי? מה הוא מחשב בשבילי?
לממוצע אין חשיבות מתמטית בהקשר הזה ולא מחשבים אותו.
ה-"מינוס 2.2%" של DGR10 זה המספר החשוב.
המסקנות שאני יכול לקחת - ההסתכלות שלי לא הייתה על התמונה הכוללת, אני יכול להתלהב מגדילות של 100% בשנים האחרונות,
נכון.
עכשיו שכחת לבדוק "מה קרה לפני הפגיעה" שזה ה-DGR1 וה-DGR3 השניים שנתתי לך לחשב (הם גם גדלו אבל בקצב דו-ספרתי כלומר גדילה של שתי ספרות באחוזים).
יש מסקנה נוספת שאני יכול להסיק מהתרגיל?
כן.
חסרה לך "התמונה של לפני הפגיעה" (???).
יש לך את "התמונה של כל התקופה" (מינוס 2.2% בממוצע).
יש לך את "התמונה של אחרי הפגיעה" (פלוס של 100% בממוצע).
אתה כבר הסקת שאין ממה להתלהב אם DGR1-5 הם גדולים כאשר DGR10 היה שלילי.
השאלה שנותרה פתוחה היא מה היית חושב לפני שקרה מה שהוביל את DGR10 להיות שלילי?
dgr 1y היה 10:8 = 1.25, חיסרתי 1 (אני צריך הסבר פשוט יותר ל-למה אני מחסיר את ה1 הזה ולמה באקסל הם לא מחסירים אותו) ויצא לי 0.25, גדילה של 25%, דו ספרתי, מרשים ונהדר
הנוסחה ללא החסרת ה-1 מחשבת "מה יש לנו בסוף".
התחלנו עם 4 דולר.
גדלנו ב-25%.
הגענו ל-5 דולר.
בשביל להמיר את הגדילה מאחוזים לדולרים אנחנו צריכים להחסיר את הסכום שהתחלנו איתו (ובגלל שאנחנו בנוסחה שמבוססת על כפל זה אומר שאנחנו מחסירים כפולה של 1).
באקסל אנחנו רוצים לדעת מה התוצאה הסופית בשביל שנוכל להגדיל אותה שוב ולכן אנחנו לא מחסירים את הסכום המקורי.
dgr 3y היה 10:4 = 2.5, בחזקת עשירית
למה בחזקר עשירית?
DGR3 מייצג תקופה של 3 שנים ולא של עשור
מכך אני לא מסיק יותר מדי, אולי אני יכול לראות שאירעה כאן גדילה דו ספרתית עד המשבר בו נפגע הדיבידנד. משהו מעבר לזה?
למרות שהתבלבלת טיפה עם החזקה עדיין הגעת למסקנה לא רעה בכלל.
תחבר אותה עם שתי המסקנות ממקודם לתמונה אחת גדולה ומה אתה מקבל?
מה היתרון שאני רואה את הגדילה כמספר עשרוני?
יותר קל להבין שמדובר באחוזים.
המוח שלך יתרגל לקרוא את המספר 1.06 כ-"106% ביחס לסכום המקורי" או "גדילה של 6%".
ככל שתבדוק יותר מספרים ברמה ההיסטורית (תסתכל יותר על רשימת האלופות למשל) כך יהיה לך יותר קל להבין מה אתה רואה במהירות הבזק.
סדר פעולות חשבון שגוי היה מוביל ל10.2 שהמספר הזה עולה בחזקה וכל זה - שגוי? למה?
תחשב את שני התרגילים הבאים:
תרגיל ראשון:
תעלה 1.072 בחזקת 10 בשביל לחשב גדילה של 7.2% בשנה על פני 10 שנים.
את התוצאה תכפיל ב-10 דולר.
כמה דולרים יצא לך בסוף?
תרגיל שני:
תחבר 1.072 עם 10 (הפכנו את הסדר בטעות).
את התוצאה תעלה בחזקה של 10 בשביל לבדוק 10 שנים.
מה הפעם יצא לך בסוף?
רמז:
רק אחת מהתשובות הללו נכונות והיא 20~ דולר.
-שאלתי שוב על הבסיס כי עדיין לא הגעתי לתשובתך שאותה אני מצטט כרגע, אני לא אבקש להטריח אותך שלא לצורך ולכן ההסבר בתגובה הזו על הבסיס שדי מחרפן אותי בהקשר זה לא מובן לי אבל בבקשה אל תתאמץ יותר מדי.
אם אתה לא תשאל אז אתה לא תבין.
מה הטעם בדיון אם אתה בסוף "מתכנן" לא להבין "כי לא נעים לך לשאול שוב"?
זה כמו להתחיל לטפס על הר ושנייה לפני שמגיעים לפסגה להחליט לרדת ולא לספר לאף אחד שניסינו לטפס...
טיפוס על הר זו פעולה ארוכה, קשה ומאתגרת והיא מצדיקה את עצמה רק אחרי שמגיעים לפסגה.
אוקיי, נגיד תשואה של 1.5% כמו תשואת השוק,למשך שנתיים (כאן אני מתבלבל עם החישוב שדומה לdgr,אני מקווה שכאן זה לא העלאת חזקה בחצי אלא בשתיים כי כך אני פועל, כל - כך הרבה מידע
כלל אצבע (כדאי שתרשום לך על פתק ליד המחשב!):
כשאתה יודע מה
התשואה השנתית ואתה רוצה לבדוק מה
התוצאה אז מעלים בחזקת "כמות השנים".
כשאתה יודע מה
התוצאה ואתה רוצה לבדוק מה
התשואה השנתית אז מעלים בחזקת "1 חלקי כמות השנים".
בשני המקרים זו אותה הנוסחה אנחנו רק משנים את החזקה כתלות בנתון שחסר לנו ואותו אנחנו רוצים לגלות.
שאלה טובה.
איך באמת התעוררת יותר מעשור לפני שאני התעוררתי?
מה היה הטריק שלך להתעורר כל כך מוקדם?
תשואה של 1.5% כמו תשואת השוק,למשך שנתיים
אם אתה מתייחס לגדילה אז מחשבים: 1.015 בחזקת 2.
יוצא 1.030225 = 3.0225%
אני מחזיק בכ - 5 מניות, יצא לי , 1.1025 שאת זה אני מכפיל ב5 = 5.5125.
מה זה אומר? מה מכאן זה תשואה? זה מבולבל לי ומרגיש מאוד שגוי.
למעט הטעות הנגררת מהחישוב הקודם זה נכון:
5 כפול 1.030225 יוצא 5.151125.
את התוצאה הזו מכפילים בדיבידנד השנתי שמקבלים מכל חברה - נניח ומקבלים 2 דולר בשנה מכל חברה:
5.151125 כפול 2 דולר יוצא 10.30225 דולר.
זה אומר שבתוך שנתיים הדיבידנד המקורי שהיה 2 דולר למניה ובסך הכל היה 10 דולר מהדיבידנד שלך (5 מניות כפול 2 דולר למניה) הפך להיות 10.30225 דולר = גדל ב-0.30225 דולר שזה 3.0225% מהסכום המקורי.
איזה קסם
איפה התהליך של הגדילה מקל על התהליך? לא הבנתי.
אפשר להפוך את הסדר אם רוצים אבל אז יכולים להתבלבל ולהעלות בחזקה את כמות המניות (5) או את הדיבידנד ממניה (2) או את הדיבידנד מכל התיק (10) במקום את המספר שצריך להעלות בחזקה: 1.015 שמייצג קרן+גדילה.
ככל שתרגיל את עצמך קודם לחשב את הגדילה בפני עצמה ("קרן + גדילה" בחזקת "תקופה") אתה יכול גם לרשום את זה בצד ואז לחשב דברים שונים במהירות כגון:
הגענו לגדילה של 3.0225%:
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 10 דולר?
כמה אני ארוויח אם זה יתייחס לדיבידנד של 2 דולר?
וכו'.
מחר מחיר המניה יכול לרדת ב50% והתשואה תעלה ב100% ובלתי אפשרי לבצע נוסחה עם מספרים קבועים היום שתהיה נכונה אפילו למחר.
נכון מאוד!
כל הכבוד על התובנה הזו.
רוב האנשים שמטיפים לגישת השקעות כלשהו לא מצליחים להבין זאת גם אחרי יותר מעשור של הטפות.
אין שום משמעות לסימולציות שכאלו במציאות, הסימולציות הללו טובות רק בשביל תיאוריות.
בכל מקרה אשמח לקבל נוסחה שכוללת תשואה למשך זמן ואלמד ממנה.
בשביל זה יש אקסל עם שורות.
כל שורה יכולה לייצג חודש או שנה.
בין השורות אתה פשוט מכפיל בשינוי של אותה התקופה למשל כפול 1.06 אם אתה רוצה גדילה שנתית של 6% וכל שורה מייצגת שנה.
אם כל שורה מייצגת חודש ואתה עדיין רוצה לחשב גדילה שנתית אז מכפילים בתוצאה של 1.06 בחזקת 1/12 (אחד חלקי 12 - יש 12 חודשים בשנה אחת).
תעשה לעצמך תרגיל באקסל.
מה התשואה
החודשית שאתה צריך להכפיל בה בשביל לקבל תשואה
שנתית של 10%?
בשביל לבדוק את החישוב שלך תתחיל עם סכום של 100 דולר ואתה צריך להגיע ל-110 דולר אחרי 12 הכפלות (בשורה 1 רשום 100, בשורה 13 צריך להיות 110 עגול ויפה).
זה מעצבן אותי לקרוא את זה כי אני כרגע לא מבין אותן (או מבין בקושי וזה לא מספיק)

אבל זה ישתנה, יש עוד כל - כך הרבה דברים ללמוד ואני מאוד מפגר מאחור
1. התעצבנות זו בחירה אישית.
2. לא הבנת לקרוא עד שפתאום הבנת לקרוא
3. אתה ממש לא מפגר מאחור, אתה מקדים בענק
אתה משווה את רמת הידע שלך לרמת ידע של אנשים שגילם כפול משלך כך שהיה להם פי 3 יותר שנים בוגרות ממך בשביל לצבור את הידע הזה וזו השוואה שגויה מיסודה.
הדבר משול להתחלת מירוץ מרתון שעה אחרי שכל שאר האנשים התחילו ולהיות מתוסכל שהם מקדימים אותך בחצי שעה...
אם אתה רוצה להשוות את רמת הידע שלך למשהו אז תשווה אותה לרמת הידע שהיתה לך לפני שבוע (בכל שבוע!).
0.05 בחזקת 10 = 9.765 * 0.02 = 1.953.
שכחת לחבר את הקרן.
גדילת דיבידנד של 5% אומרת שמעלים בחזקה את התוצאה של "קרן + גדילה" ובמקרה הזה מדובר ב-"1+0.05 = 1.05".
1.05 בחזקת 10 יוצא 1.6289 =גדילה של 62.89% מעבר ל-100% של הקרן המקורית.
זה אומר שבתוך עשור הסכום המקורי גדל בפי 1.6289.
מכיוון שהסכום המקורי היה 2 דולר בדיבידנדים (על השקעה של 100 דולר) אז נכפיל 2 דולר דיבידנד ב-1.6289 ונקבל שהדיבידנד בסוף היה 3.2578 דולר.
נזכור שהתחלנו עם דיבידנד של 2 דולר בשנה הראשונה.
מה שחסר לך זה לסכום את כל הדיבידנד כל השנים וכאן הנוסחה לא תעזור לך - בשביל זה יש את השורות השונות
באקסל.
מה שאתה צריך לעשות זה לחשב את כל הדיבידנדים בכל שנה באקסל ואז לסכום אותם באקסל:
בשורה 1 (שמייצגת את ההתחלה = שנה 0) אתה רושם 2 (למשל בשביל ליייצג 2 דולר דיבידנד על השקעה של 100 דולר = 2% דיבידנד התחלתי).
בכל שאר השורות אתה מכפיל את הדיבידנד מהשורה הקודמת ב-1.05 (גדילה של 5% בנוסף לדיבידנד המקורי).
בשורה של השנה העשירית (שורה 11) צריך להיות רשום בערך 3.2578 כמו שחישבנו לבד (ככה אתה יכול לבדוק שלא התבלבלת עם הנוסחאות באקסל).
הסכום של כל התאים הללו מכל השורות זה סך הדיבידנדים שקיבלת במשך כל העשור (יש נוסחה באקסל לחישוב סכום של תאים, אתה יכול להשתמש בה).
יש לך כמה מטרות:
1. קודם כל לוודא שיש לך חישוב נכון עבור המקרה של דיבידנד התחלתי בגובה 2% שגדל בקצב של 5%.
2. אחרי שווידאת זאת לחזור על החישוב בנפרד עבור מקרה שבו הדיבידנד ההתחלתי הוא בגובה 1% אבל הוא גדל בקצב של 10%.
3. אחרי שיש לך את שני החישובים הללו אתה צריך להאריך אותם בשביל שיתמשכו על פני 100 שנות השקעות (עד שורה 101 כולל, לפחות! תוסיף עוד שורות אם אתה סקרן לראות איך זה ממשיך אחר כך)
כשסיימת עם המטרות הללו תחזור לשאלה המקורית שלי:
מה אתה מעדיף?
תשואת דיבידנד התחלתית של פי 2 והגדלות דיבידנד בקצב של חצי או תשואת דיבידנד התחלתית של חצי והגדלות דיבידנד בקצב כפול?
האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות שנה אחת ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר?
האם תשובתך תשתנה אם תחזיק במניות 100 שנה ואז הן יימכרו בכפיה ב-100 דולר? (נניח ותחיה ליהנות מהן לצורך הדוגמא)
רק בשביל ההבנה תוסיף גם בדיקה של התשובה אחרי 5 שנים ו-10 שנים - אלו אותן הנוסחאות והאקסל כבר מוכן.
מאחל לעצמי לנהוג ברגישות כזו בעולם האמיתי מחוץ לגבולות הפורום
הלוואי על כולנו