מעבר מאינטראקטיב ישראל ל IB

• פותח הנושא Guy
  • פורסם בתאריך

guesto

Well-Known Member
בפורום הסולידית מדברים על פתיחת חשבון חדש (עם פרטים זהים בדיוק) ב-IBKR ולעשות דרך הממשק שלהם העברה פנימית של הפוזיציות בלי התעקשויות ובלאגן. זה לא עדיף?

עריכה:
עכשיו קראתי בתגובה ישנה את זה
בצורה אוטומטית ההעברה הפנימית תהיה חסומה ותצטרך להתלונן לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שהם יסדרו את הנושא
ז"א, פעם זה לא עבד חלק?

daat99

מייסד
מנהל
זה לא עדיף?
אם אתה חושב שלהמשיך ולאפשר לגוף שאתה לא סומך עליו גישה לחשבון שרשום על התעודת זהות שלך עם הרשאות לביצוע פעולות זה עדיף אז זה בהחלט עדיף...

אם אתה חושב שבאמצעות ההרשאות הנ"ל אי אפשר לגנוב לך כסף אז אתה מוזמן לחפש בגוגל על הונאות הון שבוצעו בישראל - יש המון דוגמאות למקרים שכאלו.

guesto

Well-Known Member
אם אתה חושב שלהמשיך ולאפשר לגוף שאתה לא סומך עליו גישה לחשבון שרשום על התעודת זהות שלך עם הרשאות לביצוע פעולות זה עדיף אז זה בהחלט עדיף...

אם אתה חושב שבאמצעות ההרשאות הנ"ל אי אפשר לגנוב לך כסף אז אתה מוזמן לחפש בגוגל על הונאות הון שבוצעו בישראל - יש המון דוגמאות למקרים שכאלו.
אתה בטוח שנשארות למקסם הרשאות בחשבון שלך אחרי שפתחת חדש ומחקת את הישן?
אני אישית לא עבדתי מולם מעולם, סתם מתעניין.

daat99

מייסד
מנהל
מחקת את הישן?
אין לך דרך למחוק את הישן (בלי שנשארת להם דרך "לפתוח אותו מחדש" כי יש להם את ההרשאות הרלוונטיות).

גם לפתיחת חשבונות ללא ידיעת הלקוח היו תקדימים בישראל.

megaman

New Member
ייתכן שפיספתי, אבל האם אפשר להעביר את היסטוריית העסקאות בין החשבונות? עשיתי העברה פנימית ועכשיו זה נראה כאילו רכשתי את המניות במחיר שהיה ביום ההברה

daat99

מייסד
מנהל
ייתכן שפיספתי, אבל האם אפשר להעביר את היסטוריית העסקאות בין החשבונות? עשיתי העברה פנימית ועכשיו זה נראה כאילו רכשתי את המניות במחיר שהיה ביום ההברה
טכנית זה אמור לעבור כמה ימים אחר כך.
אם זה לא קרה אז תנסה ליצור קשר עם התמיכה של אינטראקטיב ברוקרס.

דאוד

New Member
מחייה את השרשור כאן...
יש איזשהו עדכון על הנאמר לעיל?
אם אני רוצה לעבור לIB הרגיל, האם השלבים הבאים הם הנכונים?
1) לפתוח חשבון עם אותו השם בIB
2) להפקיד לשם כסף
3) לבקש להעביר את התיק והכסף מ"IB-IL" לIB (איך בדיוק??)
4) לבקש לסגור את "IB-IL"

משהו שפספסתי? מישהו שעשה את זה שיכול לאשר\לדייק?

תודה!

סטרבו

Well-Known Member
מחייה את השרשור כאן...
יש איזשהו עדכון על הנאמר לעיל?
אם אני רוצה לעבור לIB הרגיל, האם השלבים הבאים הם הנכונים?
1) לפתוח חשבון עם אותו השם בIB
2) להפקיד לשם כסף
3) לבקש להעביר את התיק והכסף מ"IB-IL" לIB (איך בדיוק??)
4) לבקש לסגור את "IB-IL"

משהו שפספסתי? מישהו שעשה את זה שיכול לאשר\לדייק?

תודה!
לא.
פשוט ליצור קשר עם ib האמריקאי.
לחפור להם כמה פעמים שיעבירו את החשבון אליהם. הם יעשו זאת. אין צורך לפתוח חשבון, ולא לדבר עם הנציג הישראלי.

דאוד

New Member
ואללה! לא ראיתי ברשת מידע על זה, כולם מציינים שצריך לפתוח חדש. @סטרבו, אתה מכיר מישהו שפשוט ביקש?
האם הפניה דרך Support Center or Secure Message Center זה המקום הנכון לפנות לIB USA? אני חושש שזה יגיע IB-IL מאחר והלוגו שלהם מופיע...
392

סטרבו

Well-Known Member
ואללה! לא ראיתי ברשת מידע על זה, כולם מציינים שצריך לפתוח חדש. @סטרבו, אתה מכיר מישהו שפשוט ביקש?
האם הפניה דרך Support Center or Secure Message Center זה המקום הנכון לפנות לIB USA? אני חושש שזה יגיע IB-IL מאחר והלוגו שלהם מופיע...
צפה בקובץ המצורף 392
אני בעצמי עשיתי זאת. אני יודע גם על אחרים.
הmessage center יוביל לדעתי לib העולמית.
אני ספציפית דיברתי איתם בטלפון פעמיים בנוסף לשתי פניות במערכת ההודעות. בסוף עשו את המעבר.
בהתחלה אמרו תפנה לישראלי, אחרי זה אמרו אי אפשר. בסוף העבירו.

daat99

מייסד
מנהל
לחפור להם כמה פעמים שיעבירו את החשבון אליהם. הם יעשו זאת.
@דאוד תכין את עצמך למלחמת התשה ארוכה אבל כל עוד תנהל אותה בכבוד זה בסוף יצליח וזו הדרך היחידה שבה אתה מנטרל את היכולות של הגוף המתווך לפעול בשמך.

הדרך שאתה הצעת עדיין מאפשרת לעובדים של חברה שלא ממוקמת בתחומי מדינת ישראל ואינם מפוקחים ו/או מכוסים ע"י הפיקוח והביטוח האמריקאי לבצע פעולות בשמך וללא ידיעתך.

כולם מציינים שצריך לפתוח חדש.
יותר מדי אנשים לא מבינים את המשמעות של פתיחת חשבון חדש במקום לנתק את המתווך מהחשבון המקורי.

אתה מכיר מישהו שפשוט ביקש?
כן.
אני באופן אישי וגם כמה מכרים (ומבקרים בפורום).
זה לא היה תהליך קל, פשוט ומהיר אבל אין דרך אחרת לנטרל את היכולת של הגוף הזר מלפעול בשמך ללא ידיעתך.

דאוד

New Member
עדכון: IB העולמי לא הגיבו לטיקט שפתחתי ובו ביקשתי לנתק אותי. לא הצלחתי להשיג אותם בטלפון (למרות שיכלתי לנסות יותר).
אז מה עשיתי בסוף:
1) פתחתי חשבון חדש עם אותו השם וההגדרות, זה חייב להיות *בדיוק* אותם הגדרות כמו הישן
2) (רק) אחרי כמה ימים, לאחר שהחשבון אושר, עלתה האפשרות להעביר כסף ומניות
3) העברתי מזומן ומניות מהחשבון הישן (ההליך דורש סיסמה של החשבון שאליו מעבירים) - פעולה זאת תקפה באופן מיידי.
4) זהו - בהמשך אני אסגור את החשבון הישן

daat99

מייסד
מנהל
חשוב מאוד שתבין שלברוקר המקשר ישנה אפשרות טכנית לפתוח את החשבון הזה מחדש ולבצע בו פעולות בשמך.
אם אתה סומך עליהם מספיק בשביל להיות בטוח שעובד ממורמר לפני פיטורין לא יגרום לך נזקים בשביל להרוויח בעצמו אז אין כאן בעיה.
תזכור גם שפעולות של עובדים שלהם לא מכוסות בביטוח של ה-SIPC...

מומו

Well-Known Member
חשוב מאוד שתבין שלברוקר המקשר ישנה אפשרות טכנית לפתוח את החשבון הזה מחדש ולבצע בו פעולות בשמך.
אם אתה סומך עליהם מספיק בשביל להיות בטוח שעובד ממורמר לפני פיטורין לא יגרום לך נזקים בשביל להרוויח בעצמו אז אין כאן בעיה.
תזכור גם שפעולות של עובדים שלהם לא מכוסות בביטוח של ה-SIPC...
אין אפשרות לסגור חשבון באופן סופי מבלי היכולת לפתוח אותו מחדש?
Delete permanent או משהו בסגנון?

daat99

מייסד
מנהל
אין אפשרות לסגור חשבון באופן סופי מבלי היכולת לפתוח אותו מחדש?
הם יגידו לך שכן אבל כל עוד הוא עדיין משוייך אליהם במאגרי הנתונים של אינטראקטיב ברוקרס אז אין לך שום יכולת לדעת מה הם יעשו.

Delete permanent או משהו בסגנון?
אני לא יודע אם שמת לב אבל כשפתחת את החשבון דרך המתווך אתה נתת לו את כל המידע והמסמכים שהוא צריך בשביל להזדהות מול אינטראקטיב ברוקרס כך שלא תהיה להם שום יכולת לדעת אם מי שהם מתקשרים איתו הוא עובד ממורמר או אתה.
דרישות האימות בפתיחת חשבון חדש גבוהות בהרבה מדרישות האימות בפתיחת חשבון שנסגר...

mraines

Active Member
את כולן אתה יכול למצוא דרך האתר.

1. אתה פותח חשבון בגוף החדש
2. אתה יוצר קשר עם התמיכה של הגוף שאתה רוצה להוציא ממנו את הנכסים ומתעקש שהם יבצעו את ההעברה עד שהם מתייאשים ממך ומסכימים

זה לא יעזור לך.
יש שרשורים מלאים בפורום שמתארים מה אחרים עשו ואתה יכול לשאוב מהם השראה.
אין צורך בשלב ראשון ליצור קשר עם אף אחד. יש בחשבון החדש פונקציה של העברת חשבון , ככה אני העברתי בחשבון הישן אתה עושה transfer account מכניס פרטים של החשבון החדש וזהוא. חשוב שהחשבון החדש יהיה בדיוק ממש בדיוק אותם מחזיקים כמו החשבון הישן. לגבי המיסוי ששאלת תמיד ולא משנה איפה תהיה נייר אמריקאי מנכה מס במקור על ריבית ודיוידנדים על מניות אמרקאיות. ככה אני העברתי תעשה חיפוש בקבוצה תיארתי הכל

medica1132

New Member
עדכון: IB העולמי לא הגיבו לטיקט שפתחתי ובו ביקשתי לנתק אותי. לא הצלחתי להשיג אותם בטלפון (למרות שיכלתי לנסות יותר).
אז מה עשיתי בסוף:
1) פתחתי חשבון חדש עם אותו השם וההגדרות, זה חייב להיות *בדיוק* אותם הגדרות כמו הישן
2) (רק) אחרי כמה ימים, לאחר שהחשבון אושר, עלתה האפשרות להעביר כסף ומניות
3) העברתי מזומן ומניות מהחשבון הישן (ההליך דורש סיסמה של החשבון שאליו מעבירים) - פעולה זאת תקפה באופן מיידי.
היי, פתחתי חשבון חדש עם IB העולמית ואושר החשבון.
כשאני מנסה להעביר כסף ופוזיציות הוא מזהה את החשבון שיש לי בקפריסאי עם כל הפוזיציות שם.
שאני מנסה להעביר את כל הפוזיציות, אחרי בקשת שם משתמש וסיסמא של החשבון ב IB העולמית אני מקבל שגיאה.
יצא לך להיתקל במשהו כזה?

לציין שכשניסיתי להעביר מזומן, זה זיהה אותו ועבר תוך מספר שניות.

תודה.

קבצים מצורפים

למעלה תחתית