מעבר מאינטראקטיב ישראל ל IB

• פותח הנושא Guy
  • פורסם בתאריך

דייב

Member
תודה שאלה קטנה אתה עושה העברת זהב של מזומנים או רגילה לחשבון בסיטי בנק?

מאירקה

Member
אינטראקטיב ישראל סירבו לבצע את ההסבה לארה"ב מה שנקרא de-link למרות שקיבלתי מספר לביצוע מארה"ב.
ישראל אמרו לי שאני יכול לפתוח חשבון חדש בארה"ב ואז פעילות החשבון שנפתח ע"י ישראל תעבור אוטומטית לחן החדש בארה"ב.
פתחתי חשבון עם כל הפרטים הזהים לזה הקיים ונאמר לי בארה"ב שאני צריך לפנות לישראל שיבצעו את ההעברה. זה לא נעשה
אוטומטית. עכשיו מה? אני נתון שוב לחסדי ישראל?
מהו טופס הניתוק שדייב קיבל? כיצד קיבלת ?

daat99

מייסד
מנהל
עכשיו מה? אני נתון שוב לחסדי ישראל?
ברוך הבא למלחמת ההתשה.
לגוף שגובה ממך כספים אין שום אינטרס לעזור לך להפסיק לשלם להם.

אתה יכול לנקוט בפעולות של שאר האנשים בפורום מול אינטראקטיב ברוקרס ולקדם את הנושא בצורה הזו (כמו שזה טופל אצל אחרים).
לאינטראקטיב ברוקרס יש מחויבות משפטית לשמור על הכספים שלך מפני גופים בעלי אינטרסים מנוגדים לשלך גם אם הם מנסים להתעלם מכך.

אם אתה מרגיש שגוף כלשהו משתמש בכספים שלך בשביל להחזיק אותך כמו "בן ערובה" אז תרגיש חופשי להביע את הרגש הזה בכתב מול אינטראקטיב ברוקרס ולדרוש מהם לנקוט צעדים בהתאם.

בנוסף אם יש לך תיעוד בכתב/הקלטה של שיחה שלפיה נציגים של גוף כלשהו נוקטים בפעולות הונאתיות (כגון לשקר לך) אז אתה יכול להביע את העובדה הזו גם כן ולטעון שאם אינטראקטיב ברוקרס ימשיכו לאפשר לגוף שנוקט בפעולות הונאתיות גישה לכספים שלך בניגוד לרצונך אז אתה תפנה לרגולטור.

אתה מוזמן לעבור על השרשור לראות מה אחרים עשו בשביל לקבל רעיונות נוספים.

נערך לאחרונה ב:

אלי ש

New Member
אינטראקטיב ישראל סירבו לבצע את ההסבה לארה"ב מה שנקרא de-link למרות שקיבלתי מספר לביצוע מארה"ב.
ישראל אמרו לי שאני יכול לפתוח חשבון חדש בארה"ב ואז פעילות החשבון שנפתח ע"י ישראל תעבור אוטומטית לחן החדש בארה"ב.
פתחתי חשבון עם כל הפרטים הזהים לזה הקיים ונאמר לי בארה"ב שאני צריך לפנות לישראל שיבצעו את ההעברה. זה לא נעשה
אוטומטית. עכשיו מה? אני נתון שוב לחסדי ישראל?
מהו טופס הניתוק שדייב קיבל? כיצד קיבלת ?
אצלי אותו הדבר, נאלצתי לפתוח חשבון נוסף ישירות מול האמריקאי וגם פתחתי קריאת שירות לצורך העברה מהלשבון הקיים לאמריקאי, מחכה שנציג יחזור אלי לצורך ביצוע המעבר

שפם ארוך

Active Member
@דייב
אני לא הבנתי את התהליך שביצעת על מנת להתנתק.
1. שלב ראשון אני מבין שכולל פניה ל IB ארה"ב, איך עושים זאת ?
2. שלב שני - IB ארה"ב שולחים טופס ?
3. שלב שלישי - מודיעים לך על ניתוק ?
4. שלב רביעי - רואים שהלוגו הוא של IB ולא של IB ישראל ?

@daat99 אנא דייק אותי כדי שאוכל לפעול בנושא.

תודה רבה

דייב

Member
דרך הצ’אט קיבלתי טופס עליו היה מייל לשם שלחתי קיבלתי מהם תשובה שיש טופס יותר מעודכן למלא אותו שלחו מילאתי שנית וניתקו אותי אכן הלוגו השתנה אבל גם וידאתי מולם ואכן נותקתי

daat99

מייסד
מנהל
@שפם ארוך הלוגו לא יעלם לבד גם אחרי שאתה תהיה מנותק מאינטראקטיב ישראל (הוא נשמר בזכרון של הדפדפן שלך).
הדרך לדעת אם אתה מנותק או לא היא לשאול את אינטראקטיב ברוקרס בצ'אט.

קח בחשבון שאינטראקטיב ישראל מפסידים כספים אם הם מאפשרים לך להתנתק והם יתנהלו בהתאם.

שפם ארוך

Active Member
הכל ברור אלא שאני הבנתי שהם רק מתרגמים לעברית ולא שמדובר בגוף עסקי שונה, זה משפיע על נושאים נוספים מעבר לנושאים שצויינו פה.
אעדכן איך התקדם.
בינתיים הגשתי DE LINK וטרם קיבלתי התייחסות מ IB.

שפם ארוך

Active Member
@שפם ארוך הלוגו לא יעלם לבד גם אחרי שאתה תהיה מנותק מאינטראקטיב ישראל (הוא נשמר בזכרון של הדפדפן שלך).
הדרך לדעת אם אתה מנותק או לא היא לשאול את אינטראקטיב ברוקרס בצ'אט.

קח בחשבון שאינטראקטיב ישראל מפסידים כספים אם הם מאפשרים לך להתנתק והם יתנהלו בהתאם.
תודה,
אני כאמור שלחתי DE LINK באתר, אני מחכה שישיבו לי.

daat99

מייסד
מנהל
לא שמדובר בגוף עסקי שונה
לא ברור לי למה הבנת את זה :(
כחלק מתהליך פתיחת החשבון באינטראקטיב ברוקרס היה לך מסמך מיוחד שהגדיר את תפקידם ואת הזכויות שלהם שהיית צריך לחתום עליו.

בינתיים הגשתי DE LINK וטרם קיבלתי התייחסות מ IB.
בהצלחה.
אני מקווה שהתהליך שלך יעבור בצורה יותר חלקה מאנשים אחרים בפורום.

שפם ארוך

Active Member
התשובה שקיבלתי שעליהם לקבל הסכמה כתובה מהברוקר הנוכחי שלי.

מה עשיתם במקרה זה?

daat99

מייסד
מנהל
התשובה שקיבלתי שעליהם לקבל הסכמה כתובה מהברוקר הנוכחי שלי.

מה עשיתם במקרה זה?
כפי שאתה יכול לקרוא מתגובות אחרות בשרשור הזה - הרבה התעקשויות שהכסף שלך ושאתה לא מוכן שהם יאפשרו לגוף זר גישה אליו בניגוד לרצונך.

שפם ארוך

Active Member
כפי שאתה יכול לקרוא מתגובות אחרות בשרשור הזה - הרבה התעקשויות שהכסף שלך ושאתה לא מוכן שהם יאפשרו לגוף זר גישה אליו בניגוד לרצונך.
אני בשלב זה שלחתי בקשה לברוקר הישראלי / קפריסאי, ובמקביל פניה נוספת ל IB US בבקשה ששני הצדדים יסכימו להסרת הקישור. ממתין להתייחסות ואעדכן.

שפם ארוך

Active Member
היי @daat99 ,
שלחו לי טופס דה לינק,

1. איך אני יודע שאני מצטרף לאינטרקטיב ארה"ב ולא למשל להונג קונג ?

2. האם חתמתם על הפסקה הזו ? (לא שיש ברירה רק מוודא שלא שלחו לי משהו שלא קיים בד"כ):

I hereby agree to indemnify and hold Interactive Brokers LLC and its affiliates, and their respective directors,
officers, and employees (individually and collectively and Indemnified Party) harmless from and against any claim,
loss, liability, cost and expense incurred (including but not limited to attorney fees, tax implications, liquidations,
trading losses etc.) by such IB indemnified Party as a result of or arising from (i) IB effecting the de-link; or (ii) IB's
reliance on these written instructions, including any representations made herein.

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
1. איך אני יודע שאני מצטרף לאינטרקטיב ארה"ב ולא למשל להונג קונג ?
אתה צריך לשאול את התמיכה הטכנית של אינטראקטיב ברוקרס (למשל בצ'אט).

האם חתמתם על הפסקה הזו ? (לא שיש ברירה רק מוודא שלא שלחו לי משהו שלא קיים בד"כ):
זה טופס סטנדרטי.

hdd1

New Member
-מעבר מאינטראקטיב ישראל......
טוב, הסיפור שלי כזה, לפני מספר שנים פתחתי חשבון באינטראקטיב ארה״ב באמצעות/ דרך חברת Be trader- שהיו מתווכים או מייצגים את אינטראקטיב העולמית בארץ מה שלמעשה עושה היום אינטראקטיב ישראל שנכנסה ״לנעליים״ שלהם .

היום אני עובד עם אינטראקטיב ארה״ב באמצעות/ דרך אינטראקטיב ישראל. ומנסה כמובן להתנתק מהם נוכח התרשמותי ממה שקראתי לגבי העדר ביטוח של ה sec וכו׳ לגבי אינטראקטיב ישראל בלבד כמובן.

בתשובה לבקשתי מול אינטראקטיב ארה״ב נענתי כי אם ברצוני לבצע ניתוק(מישראל) עלי לפתוח חשבון חדש ישירות אצלם ואז לבצע העברה של כל התיק מהחש׳ הקיים לחש׳ החדש לכשיפתח. אשמח לשמוע מניסיונכם על מספר שאלות במידה ומכירים.

1-לגבי הניתוק מאינ׳ ישראל, פשוט להמשיך להתעקש באסרטיביות ובנימוס עד שזה יקרה .כפי שאני מבין ולהימנע מפתיחת חש׳ חדש בנתיים כי מעשית כבר בוצעו ניתוקים ואני לא מקרה תקדימי? (אציין שבנתיים פניתי רק לאינטר העולמית-לא לאינר ישראל בנושא ניתוק)

2-האם גם לאחר הניתוק אוכל להפקיד ולמשוך/להעביר במטבע ש״ח?

3-האם ניתוק מאינ ישראל ישפיע על מסלול העמלות? כיום אני לא משלם דמי ניהול חשבון חודשי גם אם לא מבצע פעולות, אלא משלם רק על פעולות קנייה/מכירה

4-האם לאחר ביצוע ההתנתקות מספר החש שלי ישאר כפי שהוא ומה שישתנה זה רק חסימת הגישה של אינ ישראל אל חשבוני והורדת הלוגו כמובן?

daat99

מייסד
מנהל
לגבי הניתוק מאינ׳ ישראל, פשוט להמשיך להתעקש באסרטיביות ובנימוס עד שזה יקרה
אין לגוף שגובה ממך כספים שום אינטרס להפסיק לגבות ממך כספים ולהתעקש מולם לא יוביל לתוצאות.
התעקשות מול הגוף הראשי לנתק את הגוף הזר כן תוביל לתוצאות הרצויות אם לוחצים על הכפתורים הנכונים.

ואני לא מקרה תקדימי?
לא.

2-האם גם לאחר הניתוק אוכל להפקיד ולמשוך/להעביר במטבע ש״ח?
זה לא קשור לגופים זרים אלא לאינטראקטיב ברוקרס עצמם.
כל עוד אינטראקטיב ברוקרס יאפשרו לישראלים להפקיד כספים בש"ח אז כולם יוכלו להמשיך לעשות זאת.

האם ניתוק מאינ ישראל ישפיע על מסלול העמלות?
בצורה מאוד משמעותית - העמלות יצנחו לריצפה.

כיום אני לא משלם דמי ניהול חשבון חודשי
זה היסטוריה - אינטראקטיב ברוקרס הפסיקו עם העמלה הזו ולא גובים אותה יותר.

האם לאחר ביצוע ההתנתקות מספר החש שלי ישאר כפי שהוא ומה שישתנה זה רק חסימת הגישה של אינ ישראל אל חשבוני
כן.

הורדת הלוגו כמובן?
זה תלוי בזכרון המטמון של הדפדפן/אפליקציה שאתה משתמש בה אבל זה חסר משמעות.
ניקוי זיכרון המטמון לאחר ההתנתקות יעלים את הלוגו הישן.

תשובה לבקשתי מול אינטראקטיב ארה״ב נענתי כי אם ברצוני לבצע ניתוק(מישראל) עלי לפתוח חשבון חדש ישירות אצלם
אני משער שאת התשובה הזו קיבלת מהנציג של החברה הקפריסאית (בניגוד לשמם אינטראקטיב ישראל ממוקמת בקפריסין וכפופה לחוקים של קפריסין ולא של ישראל) ולא מהנציג של אינטראקטיב ברוקרס.
בהקשר זה חשוב לציין שהיו מקרים במדינה של אנשים עם גישה למתן הוראות קניה/מכירה שהצליחו לגנוב כספים מהלקוחות שלהם בסדרי גודל משמעותיים.
השארת הגישה של החברה הזרה לחשבון הישן שלך למעשה משאירה לעובדים ממורמרים שלהם את הדרך לבצע את אותן הפעולות על החשבון שלך ולהכניס אותך לחובות שאתה תצטרך לשלם מכיסך (פעולות של עובדים שלהם לא מכוסות ע"י הביטוח של ה-SIPC).

גם אם פותחים חשבון חדש אני באופן אישי לא הייתי משאיר לגוף שעובדיו נתפסו משקרים לי (ולכן מבחינתי הגוף עצמו אינו אמין) גישה לחשבון שרשום על שמי עם יכולת טכנית לשדוד אותי.

hdd1

New Member
אני גם משער שההתכתבות שלי היא מול הנציג של החברה הקפריסאית אף על פי שאני פתחתי טיקט-התכתבות מתוך האתר העולמי באנגלית.

בכל מקרה אם יש למישהו מכם דרכי התקשרות ישריה(מייל /טלפון) לאינטראקטיב העולמית-ארה״ב, לא משהו שמזהה שאני מישראל ומנתב אותי לנציג בקפריסין. אז אשמח לקבל ולהמשיך לפעול מולם
תודה

daat99

מייסד
מנהל
אם יש לך תיעוד של "התנהגות הונאתית" (נציג ששיקר לך בשביל להמשיך ולגבות ממך כספים - כגון עמלות) של גוף זר אז אתה תמיד יכול לבצע את התהליך הזה ולעדכן את אינטראקטיב ברוקרס.
הסיבה הרלוונטית במקרה שמתואר היא שאינטראקטיב ברוקרס כופים עליך לאפשר לגוף זר שביצע "התנהגות הונאתית" גישה לכספים שלך בניגוד לרצונך.

אם לא אז או שתשיג תיעוד שכזה או שאכלת אותה...

חבל שאי אפשר לגרום לגוף לא אמין שהכניס את היד שלו לארנק שלך להוציא את היד מרצונו.

לצערי הרב אין לי עצה מועילה בנושא ואני בהחלט מבין את התסכול שמתקבל מעבודה עם גופים לא אמינים.

למעלה תחתית