למה מצד אחד במידה והיית שכיר עם הכנסה גבוה היית שוקל להשתמש באופציות מכר ככלי להקדמת רכישת
מכיוון שהיסטורית time in the market beats timing the market כך שבהקדמת הרכישות ישנו פוטנציאל תשואה מעבר להמתנה של עוד חודש/חודשיים ורק אז לקנות.
אין כאן קשר לאופציות אלא הן משמשות ככלי בשביל להקדים את הרכישה ותו לאו.
מצד שני אתה ממליץ לאחרים לא להתקרב לאופציות גם לא לאותו השימוש בלבד ?
רוב האנשים מבינים מספיק באופציות בשביל לגרום לעצמם נזק בלתי הפיך שמגמד באופן משמעותי את פוטנציאל התשואה היחסית זניח מהקדמת הרכישות.
תנסה לחשוב על עצמך כאדם מבוגר שמנסה לאכול סטייק ועל ילד בן שלוש.
האם אתה תשתמש בסכין?
האם אתה תתן לו את אותו הסכין?
הוא עדיין לא למד להשתמש בסכין מפלסטיק ולתת לו סכין סטייקים זה חוסר אחריות משווע.
זו היתה שאלה כללית (לא על מניה ספציפית).
אין לי תשובות כלליות על העתיד.
מהעובדה שהיית שוקל להשתמש באופציות מכר ככלי להקדמת רכישת מניות הסקתי שכנראה לדעתך לאורך זמן סביר שאסטרטגיה זו תהיה יותר רווחית מלהמתין שתכנס המשכורת ורק אז לרכוש 100 מניות.
1. הקדמת הרכישה בפני עצמה היא אסטרטגיה שהיסטורית מבחינה הסתברותית הייתה רווחית
2. אופציות זה כלי שגורם להרבה אנשים נזק שהם לא מבינים איך הוא יכול לקרות בכלל
אני בעד לאכול סטייקים - אני לא בעד לתת לילד בן 3 סכין סטייקים בשביל שהוא יאכל בעצמו...
ולכן שאלתי אם לדעתך גם בכיוון ההפוך לאורך זמן שימוש באופציות מכר למימוש מניות סביר שתהיה יותר רווחית ממכירה רגילה של המניות ?
כאן זה בדיוק הפוך.
במקום לנצל את הזמן בשוק אתה רוצה לכווץ אותו.
גם כאן בלי קשר לאופציות זו חשיבה שבראייה היסטורית מבחינה הסתברותית הייתה טעות.
כשמוסיפים לזה אופציות זה שקול לקשירת העיניים של הילד בן ה-3 אחרי שנותנים לו את סכין הסטייקים...
בעניין אחר, מה אחוז המס שאזרח ישראלי ישלם ולמי (למס הכנסה הישראלי או ניכוי מס במקור ל IRS) על הפרמיה שהתקבלה ממכירת אופציה put אמריקאית
מדובר ברווח הון וככזה המיסוי הוא בארץ לפי מס רווחי הון.
נ.ב.
אחד המבחנים של מס הכנסה שיכולים לקטלג את המשקיע כסוחר הוא מבחן השימוש באופציות כך שפקיד שומה יכול להחליט על דעת עצמו לדרוש תשלום מס שולי על כל רווחי ההון במקום מס רווחי הון רגיל.
אני באופן אישי לא מכיר מישהו שזה קרה לו אבל זה חוקי לפי תקנות מס הכנסה.