סוף העולם מתומחר בימים האחרונים

daat99

מייסד
מנהל
מה דעתכם על המצב?
אני לא רואה שסוף העולם מתומחר במחירי המניות/אופציות וכמו שכל משקיעי המדדים יודעים: "השוק יעיל ומתמחר את העתיד במדויק" אז בטוח לא יגיע סוף העולם :)

מתכוננים?
לא.

מאוד :)

moshe

Active Member
בהזדמנות זו אגיד תודה לדעת על הידע והפלטפורמה
כל מי שמסביבי (וגם פה יש כמה :) )
ממש לחוצים מהמצב, ולי אין בכלל מושג כמה התיק שלי ירד ואם בכלל הוא ירד.
אז רק על הרוגע הזה תודה לך דעת

daat99

מייסד
מנהל
כל מי שמסביבי (וגם פה יש כמה :) )
ממש לחוצים מהמצב
למה?
אז רק על הרוגע הזה תודה לך דעת
אני רק הצגתי את הדרך שלי.
אתה זה שבחר ללכת בה ולנקוט בפעולות הנדרשות אז אם אתה מרגיש צורך להכיר תודה למישהו אני ממליץ לגשת למראה הקרובה ולעשות זאת שם.

moshe

Active Member
כי הם במדדים/ מניות והם לא מכירים נפילות כאלו בימים ספורים.
והם רגילים לבדוק כל כמה ימים מה קורה עם התיק שלהם ולכן עכשיו הם רואים את הנפיחות
מה שאין כן אני שאני בודק פעם באף פעם אז אני יחסית רגוע כי כרגע מבחינתי אני רואה רק דיבידנדים עולים.
ורק היום קיבלתי מייל על דיבידנד שאני מקבל ומבחינתי לקבל כזה מייל יותר מדבר מאשר לדעת מה קורה בשוק

אני רק הצגתי את הדרך שלי.
אתה זה שבחר ללכת בה ולנקוט בפעולות הנדרשות אז אם אתה מרגיש צורך להכיר תודה למישהו אני ממליץ לגשת למראה הקרובה ולעשות זאת שם
כמובן גם. ועדיין מי כמוך יודע כמה קשה זה לתחזק מאמרי רכישה ותשלום על הבלוג והאתר
ולפני שבכלל השקעתי (התוודעתי לזה רק לפני שנה+-)
אז קראתי את רוב ההודעות שלך משנת 2015 גם בסולידית. אז כל ההשקעה שכתבת בכל הודעה הודעה לא רק ענתה לאותו שואל אלא גם עזרה לי להחליט
אז לכן תודה

ובפרט שכל הזמן של כתיבת ההודעות וההתעסקות יכולת להפתח עצמאית בלימוד של נושאים אחרים שהיו תורמים לך הרבה (כמו שנראה לי אתה אוטודידקט)

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
מבחינה פיננסית אני לא מאוד מודאג. גם לא מאמין שהולכים לתרחיש קטסטרופלי, ונותר רק לקוות לטוב.

daat99

מייסד
מנהל
כי הם במדדים/ מניות והם לא מכירים נפילות כאלו בימים ספורים.
והם רגילים לבדוק כל כמה ימים מה קורה עם התיק שלהם ולכן עכשיו הם רואים את הנפיחות
זו הבעיה המרכזית עם השקעה במדדים - חוסר התאמה פסיכולוגית בין המשקיע להשקעה.

מה שאין כן אני שאני בודק פעם באף פעם אז אני יחסית רגוע כי כרגע מבחינתי אני רואה רק דיבידנדים עולים.
במלים אחרות אתה מתבונן בדיבידנדים במקום בשווי התיק כמו שבעל דירה מתבונן בצ'קים של שכר הדירה במקום מה מחיר הדירה במדלן.

ורק היום קיבלתי מייל על דיבידנד שאני מקבל ומבחינתי לקבל כזה מייל יותר מדבר מאשר לדעת מה קורה בשוק
גם מבחינתי - חכה, חכה, למייל על הדיבידנד שהוגדל ;)

מי כמוך יודע כמה קשה זה לתחזק מאמרי רכישה ותשלום על הבלוג והאתר
אכן.
כל ההשקעה שכתבת בכל הודעה הודעה לא רק ענתה לאותו שואל אלא גם עזרה לי להחליט
זו בדיוק המטרה שעמדה לנגד עיניי בכתיבת ההודעות ההן וגם ההודעות הנוכחיות.
המטרה שלי היא לא רק לענות על השאלה של השואל אלא גם לספק מידע שיסייע לקוראים שעדיין לא נמצאים כאן.

בפרט שכל הזמן של כתיבת ההודעות וההתעסקות יכולת להפתח עצמאית בלימוד של נושאים אחרים שהיו תורמים לך הרבה
אל דאגה - אני עדיין עושה זאת :)

כמו שנראה לי אתה אוטודידקט
קלעת בול.

מבחינה פיננסית אני לא מאוד מודאג. גם לא מאמין שהולכים לתרחיש קטסטרופלי, ונותר רק לקוות לטוב.
+1

דחילק

Active Member
מה דעתכם על המצב?
מתכוננים? רגועים?
חיפשתי לראות אם יש איזה מבצעים שווים על המדף, אבל אין עדיין.
המחירים למרות הירידות לא משקפים הנחה רצינית (כמו שהיו בתקופת הקורונה למשל)
נראה שאנשים הפעם למדו ולא מוכרים כ"כ מהר :cool:

daat99

מייסד
מנהל
המחירים למרות הירידות לא משקפים הנחה רצינית (כמו שהיו בתקופת הקורונה למשל)
נראה שאנשים הפעם למדו ולא מוכרים כ"כ מהר
לדעתי רוב הירידות בתחום ה-AI ואלו לא חברות דיבידנד יציבות ;)
אינטל הייתה הכי קרוב להגדרה הזו אבל היא "עפה מהסינון" כשהיא לא הגדילה את הדיבידנד ב-2014.

איזה עולם מוזר,
אני לא מצליח להבין אנשים שקונים מניות של חברות שלא מחלקות דיבידנד.
מה הרעיון ? לקנות בזול, לחכות שיעלה, לחשוב שיודעים מתי עלה מספיק. למכור ברווח, לשלם מס,
ואז לקנות משהו אחר, כי הוא זול ויעלה גם ? ואז שוב לחכות שיעלה, ולמכור וכו וכו ?
הרי כל מה שקראתי עד היום מראה שאף אחד לא באמת יודע איך לעשות את זה, וכל מי שעשה את הסיבובים הגדולים, או שהיה לו המון המון מזל בתזמון (בארי) או שישב ודגר על הכסף שנים, עם דיבידנדים בדרך.
אפשר הסבר ?

daat99

מייסד
מנהל
אני לא מצליח להבין אנשים שקונים מניות של חברות שלא מחלקות דיבידנד.
אל דאגה, חלק גדול מהם לא מצליח להבין את ההיגיון שלך שאתה מתעקש לקבל את הדיבידנדים :)

מה הרעיון ? לקנות בזול, לחכות שיעלה, לחשוב שיודעים מתי עלה מספיק. למכור ברווח
בדיוק!
נו - אל תגלה להם...

אז לקנות משהו אחר, כי הוא זול ויעלה גם ?
בדיוק!
אז שוב לחכות שיעלה, ולמכור וכו וכו ?
בדיוק!

וכמו שחבר טוב אומר: "לשחק במשחק חפש את הפרייר".
למי שלא מכיר המשחק עובד כך:
1. מחפשים פרייר שמוכר בזול משהו שצריך להיות יקר
2. לקנות ממנו בזול
3. לחפש פרייר שמוכן לשלם ביוקר על משהו זול
4. למכור לו ביוקר
5. לחזור על המשחק עד שמתים

לא יודע מה איתכם אבל תמיד כשאני מחפש את הפרייר אני מוצא אותו במראה הקרובה...

בשלב מסויים הפסקתי לחפש את הפרייר ובדרך פלא גם הפסקתי למצוא אותו... ממש קסם!

הרי כל מה שקראתי עד היום מראה שאף אחד לא באמת יודע איך לעשות את זה
זה בדיוק למה המשקיעים הגדולים נוקטים בגישת "קנה ותעזוב בשקט למשך הרבה מאוד זמן - עדיף לנצח".

כל מי שעשה את הסיבובים הגדולים, או שהיה לו המון המון מזל בתזמון (בארי)
למייקל ברי היה תזמון גרוע ביותר למרות שהוא "קיבל את רוח הנבואה".
הוא כמעט פשט את הרגל בגלל התזמון הגרוע שלו חרף "ידיעת העתיד" שהיתה לו.

אפשר הסבר ?
1. פסיכולוגיה מנצחת מתמטיקה.
2. אף אחד לא רוצה להתעשר לאט.
3. אנשים מחפשים אקשן וקוראים לזה השקעות
4. אנשים פשוט לא יודעים איך למדוד רווח (מול אלטרנטיבה כגון קרן מחקה מדד)

מומו

Well-Known Member
אז קראתי את רוב ההודעות שלך משנת 2015 גם בסולידית. אז כל ההשקעה שכתבת בכל הודעה הודעה לא רק ענתה לאותו שואל אלא גם עזרה לי להחליט
אז לכן תודה

ובפרט שכל הזמן של כתיבת ההודעות וההתעסקות יכולת להפתח עצמאית בלימוד של נושאים אחרים שהיו תורמים לך הרבה (כמו שנראה לי אתה אוטודידקט)
@moshe מצטרף לברכות ולתודות לבעל הבית. פעמים שמאוד קשה למצוא את המילים המתאימות כדי להודות ולהוקיר, ומה שנשאר זה רק "תודה רבה" שמבטאת הרבה מאוד.
עד כדי כך שלפעמים מרגיש לי אישית לא בנוח וקצת כפוי טובה לכתוב "תודה רבה" (או ללחוץ על "אהבתי") אחרי שמישהו עונה בתשובה ארוכה ומפורטת שניכרת בה השקעה עצומה
גם בחיים האמיתיים (מחוץ לפורום) מוצא את עצמי עם אותה סוגיה - המתנדב מ"ידידים" הגיע במיוחד כדי לחלץ ממעלית תקועה \ להחליף גלגל מפונצ'ר \ לשחרר ילד קטן ברכב נעול. אז אמרת "תודה רבה" ועוד הרבה מילים חמות, אבל נשאר עם צביטה בלב שהוא השקיע המון ואני "זרקתי" כמה מילים בשביל להשקיט את המצפון

* שלא ח"ו יובן שאני משווה את @daat99 למתנדב בידידים, אבל לאור העשיה כאן בפורום ממש לא אתפלא אם הוא מתנדב במקומות נוספים בחיים האמיתיים :)

מבחינה פיננסית אני לא מאוד מודאג.
משפט שמכניס ללחץ מכיוונים אחרים... אז ממה כן אתה מודאג? ;)

נראה שאנשים הפעם למדו ולא מוכרים כ"כ מהר
מה יהיה הטריגר לדעתך?

מה הרעיון ? לקנות בזול, לחכות שיעלה, לחשוב שיודעים מתי עלה מספיק. למכור ברווח, לשלם מס,
ואז לקנות משהו אחר, כי הוא זול ויעלה גם ? ואז שוב לחכות שיעלה, ולמכור וכו וכו ?
לקנות בזול אני מבין, אבל למה למכור?
מישהו שקורא לעצמו משקיע ערך לא חייב למכור נכס איכותי... הוא פשוט מתגאה בכך שהוא קנה לפני X שנים את החברה במחיר Y ומאז יש לו הרבה רווחים על הנייר, ממתין לעשות את המכה ולצאת עם מזוודות של שטרות שיספיקו לו, לבניו, לנכדיו ולניניו...

בנוסף, ישנם הרבה שמשקיעים כסף של אחרים - המטרה שלהם להראות את הרווח על הנייר...(לפעמים) הם עושים את זה נהדר ומציגים גרפים יפים של עליות לאורך זמן וחלקם חוגגים על ההצלחה שהיתה להם לפני עשור (או שניים) ומאז לא מצליחים לשחזר אותה

הרי כל מה שקראתי עד היום מראה שאף אחד לא באמת יודע איך לעשות את זה, וכל מי שעשה את הסיבובים הגדולים, או שהיה לו המון המון מזל בתזמון (בארי) או שישב ודגר על הכסף שנים, עם דיבידנדים בדרך.
יש לך כאן רשימה של 11 המופלאים, לא יודע אם הם נופלים בקטגוריה של "המון המון מזל בתזמון" או "ישב ודגר על הכסף"... לענ"ד זה קצת מזה וקצת מזה.
אגב, מה ההבדל בינם לבין משקיעי תזרים (לא סטייל דיבידעת)? גם אנחנו דוגרים על הכסף שנים ומקווים להיכנס בתזמון מדויק ;)

כמו שחבר טוב אומר: "לשחק במשחק חפש את הפרייר".
למי שלא מכיר המשחק עובד כך:
1. מחפשים פרייר שמוכר בזול משהו שצריך להיות יקר
2. לקנות ממנו בזול
3. לחפש פרייר שמוכן לשלם ביוקר על משהו זול
4. למכור לו ביוקר
5. לחזור על המשחק עד שמתים

לא יודע מה איתכם אבל תמיד כשאני מחפש את הפרייר אני מוצא אותו במראה הקרובה...

בשלב מסויים הפסקתי לחפש את הפרייר ובדרך פלא גם הפסקתי למצוא אותו... ממש קסם!
תודה על רעיון חזק - עדכנתי את הסטטוס !

זה בדיוק למה המשקיעים הגדולים נוקטים בגישת "קנה ותעזוב בשקט למשך הרבה מאוד זמן - עדיף לנצח".
ניקח לדוגמה את פיטר לינץ שעשה 29.2% תשואה ממוצע שנתי בין 1977-1990 הפך 18M ל-18B
שיש לך 18B לא ממש משנה לך איך אתה הולך לקבל את הכסף בחזרה (תזרים\דיבידנד\משיכה חלקית), אתה ודורות אחריך מסודרים לכל החיים.
אולי הגישה היא "קנה ועזוב בשקט למשך מספר שנים - אני אסדר לך וליורשיך מספיק הון שגם אם תתאמצו מאוד לא תצליחו לבזבז"

2. אף אחד לא רוצה להתעשר לאט.
לענ"ד בעניין זה אין הבדל בין משקיע ערך למשקיע תזרים - כולם שואפים מהר. יש כאלו שהפנימו שבמציאות זה לא כך ויש כאלו שלא

3. אנשים מחפשים אקשן וקוראים לזה השקעות
גם על באפט אם הוא היה מפסיד במסחר באופציות ("אקשן" מנקודת מבטי) בתחילת הדרך לא היינו שומעים.
אין לנו מושג איך "באפט הצעיר" קרא לזה לפני כמה עשורים, אולי "משחק השקעות" אולי "אקשן". מה שברור שבסופו של דבר - הצליח לו מעל המצופה.
ושוב, עושר ברמה כזו לא ממש איכפת למשקיע איך הוא יקבל את הכסף כדי להמשיך בחייו, הוא כבר "עשה את המכה" שמספיק לו וליורשיו לעוד המון המון שנים

4. אנשים פשוט לא יודעים איך למדוד רווח (מול אלטרנטיבה כגון קרן מחקה מדד)
זה לא פשוט כמו שזה נשמע?
קח תשואה של הקרן המנוהלת מול תשואה של הקרן המחקה - והרי לך השוואה שתוכל למדוד רווח

ומאז יש לו הרבה רווחים על הנייר
רווח על הנייר לא שווה כלום, זה רק נייר.
אי אפשר לקנות איתו אפילו קרטיב מישמש
ברגע שאתה מממש, אתה מתחיל לנגוס בהון שלך.

גם אנחנו דוגרים על הכסף שנים ומקווים להיכנס בתזמון מדויק ;)
לא דוגרים, כל פעם שיש מזומן, ויוצא קובץ עדכני המאפשר לסנן לפי המידע שרלוונטי לי, קונה. הפעם פשוט יצא שהקובץ והמזומן הגיעו אחרי ירידה של 5% במדד. קורה.

מספיק הון שגם אם תתאמצו מאוד לא תצליחו לבזבז"
תתפלא כמה יורשים מצליחים להפוך לחסרי כל ובאיזו מהירות.

לענ"ד בעניין זה אין הבדל בין משקיע ערך למשקיע תזרים - כולם שואפים מהר.
תשואת דיבידנד של 1.5% כשבעו"ש של אינטראקטיב מקבלים 4%, לא מראה על רצון למהר לעניות דעתי
אין לנו מושג איך "באפט הצעיר" קרא לזה לפני כמה עשורים, אולי "משחק השקעות" אולי "אקשן"
אם תקרא את הביוגרפיה של באפט (The snowball) תגלה שהוא אחד החרוצים והמחושבים שיש, האיש היה יושב וקורא דוחות ותשקיפים בערך 23 שעות ביום, 365 יום בשנה, 75 שנה :)

מומו

Well-Known Member
לא דוגרים, כל פעם שיש מזומן, ויוצא קובץ עדכני המאפשר לסנן לפי המידע שרלוונטי לי, קונה. הפעם פשוט יצא שהקובץ והמזומן הגיעו אחרי ירידה של 5% במדד. קורה.
יפה, אהבתי לקרוא !

תתפלא כמה יורשים מצליחים להפוך לחסרי כל ובאיזו מהירות
לא מכיר יורשים כאלה וטוב שכך :)

תשואת דיבידנד של 1.5% כשבעו"ש של אינטראקטיב מקבלים 4%, לא מראה על רצון למהר לעניות דעתי
זה בדיוק מה שהתכוונתי, יש כאלו שהפנימו כמוך ויש כאלו שלא. אתה רואה למרחוק, לא מסתכל על ה1.5% של עכשיו אלא רואה את הכדור שלג בעוד X שנים. בזמן ההסתכלות אתה גם נהנה מ1.5%
לחלוטין מזדהה איתך

האיש היה יושב וקורא דוחות ותשקיפים בערך 23 שעות ביום, 365 יום בשנה, 75 שנה
קשה לי להאמין שאפשר להתמיד בקריאה של דוחות ותשקיפים בצורה כזו לאורך זמן כך שאני בספק אם זה מה שקרה בפועל. אלא אם כן כתבת את זה בלשון גוזמא :)

daat99

מייסד
מנהל
מישהו שקורא לעצמו משקיע ערך לא חייב למכור נכס איכותי... הוא פשוט מתגאה בכך שהוא קנה לפני X שנים את החברה במחיר Y ומאז יש לו הרבה רווחים על הנייר, ממתין לעשות את המכה ולצאת עם מזוודות של שטרות שיספיקו לו, לבניו, לנכדיו ולניניו...

בנוסף, ישנם הרבה שמשקיעים כסף של אחרים - המטרה שלהם להראות את הרווח על הנייר...(לפעמים) הם עושים את זה נהדר ומציגים גרפים יפים של עליות לאורך זמן וחלקם חוגגים על ההצלחה שהיתה להם לפני עשור (או שניים) ומאז לא מצליחים לשחזר אותה
תיאורטית, אתה צודק בהחלט.
מעשית, רוב האנשים שמגדירים את עצמם משקיעי ערך הם בסך הכל "סוחרים לטווח הבינוני" במסווה של משקיעי ערך.

מה ההבדל בינם לבין משקיעי תזרים
אין הרבה, אחים חורגים :)

לענ"ד בעניין זה אין הבדל בין משקיע ערך למשקיע תזרים - כולם שואפים מהר. יש כאלו שהפנימו שבמציאות זה לא כך ויש כאלו שלא
אני ממש לא שואף להתעשר, קל וחומר להתעשר מהר.
אני כן שואף לקבל תזרים שגדל בצורה עקבית כך שאני לא אצטרך לדאוג איך אני אוכל לממן הוצאות מחיה.

שיש לך 18B לא ממש משנה לך איך אתה הולך לקבל את הכסף בחזרה (תזרים\דיבידנד\משיכה חלקית), אתה ודורות אחריך מסודרים לכל החיים.
אולי הגישה היא "קנה ועזוב בשקט למשך מספר שנים - אני אסדר לך וליורשיך מספיק הון שגם אם תתאמצו מאוד לא תצליחו לבזבז"
ממליץ בחום על הסרטים "המיליונים של ברוסטר" והאדפטציה הסינית "שלום מר מיליארדר" שהתאימה את עצמה לאינפלציה ;)

ובנימה יותר רצינית - רוב היורשים שמקבלים הון בירושה ולמדו לנהל הון לפני קבלת הירושה, מאבדים את הירושה בשל מעשים שגויים.

גם על באפט אם הוא היה מפסיד במסחר באופציות ("אקשן" מנקודת מבטי) בתחילת הדרך לא היינו שומעים.
אין לנו מושג איך "באפט הצעיר" קרא לזה לפני כמה עשורים, אולי "משחק השקעות" אולי "אקשן". מה שברור שבסופו של דבר - הצליח לו מעל המצופה.
מסתבר שלא שמעת על עסקת השורט של באפט בן ה-13 :)
ממליץ בחום גם על הסרט שעשו עליו:

זה לא פשוט כמו שזה נשמע?
1. ממש לא.
2. אנשים לא יודעים אפילו את מה שאתה מגדיר כ-"פשוט".
הדוגמא הקלאסית מגיעה מעולם משקיעי הנדל"ן.

הרוב המוחלט של האנשים שאי-פעם קנו דירה ושוחחתי איתם על הרכישה חישבו רווח בצורה הבאה:
1. בחוזה רכישה רשום X משנת ___
2. ביד 2 רשום Y היום
3. הרווחתי [חשב את הפער בין Y ל-X] בתוך ___ שנים...

* אין התחשבות בעלויות רכישה
* אין התחשבות בעלויות מכירה
* אין התייחסות לעובדה שהסבירות היא שהם לא יצליחו לקבל את מה שרשום ביד 2 גם אם הם יחליטו למכור ויצטרכו להוריד כמה מאות אלפי שקלים במחיר בשביל לסגור עסקה
* אין התחשבות בתשלומי ריבית
* אין התחשבות בקבלת שכר דירה

והכי משמעותי:

* אין התחשבות בתשואה האלטרנטיבית שהיה ניתן להשיג עם ההון העצמי אפילו אם הוא היה מושקע באג"ח מדינה - קל וחומר במדד המניות הרחב יותר.

בשביל לבדוק אם השקעה X היא רווחית צריך קודם כל לחשב את התשואה האלטרנטיבית שהיה ניתן לקבל אם לא היינו מבצעים אותה ובמקום זאת משקיעים בהשקעה אלטרנטיבית כגון מדד ה-SP500 או אפילו סתם אג"ח מדינה (בהתאם לרמת הסיכון הגלומה בהשקעה שבחרנו) - לזה קוראים השוואה ל-"מדד ייחוס" ויש לנו דוגמא מעולה לכך בפנסיות ובקרנות ההשתלמות.

אחר כך צריך לבצע התאמות ברמת המינוף והסיכון של שתי ההשקעות בשביל שנשווה "תפוחים לתפוחים" ולא "תפוחים למלפפונים" (אין להם אפילו אותה הצורה...).

אחרי שהגענו לתוצאות שיכלנו לקבל אם לא היינו משקיעים אז צריך להתחשב בהוצאות ובהכנסות השוטפות במהלך הדרך.

קח תשואה של הקרן המנוהלת מול תשואה של הקרן המחקה - והרי לך השוואה שתוכל למדוד רווח
לא באמת.
מה העלויות של הקרן המנוהלת?
האם המשקיע היה ממשיך לקנות אותה אם היא היתה יורדת בדרך ב-50% בעוד המדד היה יורד "רק" ב-25%?
מה לגבי התזרים המתקבל (דיבידנדים?) יש או אין בשניהם?
אם יש לפחות באחד אז צריך להשקיע אותו גם ולגבות עמלות.

מה לגבי מיסוי וטקטיקות לצמצום חבות מס בדרך?
אם הקרן המנוהלת יותר תנודתית ומייצרת הפסד יותר גדול במהלך השנה אז אפשר למכור חלק ממנה בשביל לייצר מגן מס שמסייע לצמצם את סך חבות המס של המשקיע מהשקעות אחרות שיש לו וגם זה נכנס לחישובי "מה יותר טוב מבחינה פיננסית גרידא" (אם עושים זאת או לא זה שיקול "פסיכולוגי", עצם קיום היתרון הוא "פיננסי").

שיקרה יותר ולא רק ב-5% בבקשה :)

לצערי הרב, יש יותר יורשים שמוחקים הון מאשר יורשים שמשמרים/מגדילים הון.

זו גם אחת הטענות שאני מציג כנגד מתן משקל משמעותי למס ירושה גם למי שבטוח שהוא יאכף על יורשיו.

כמו שרשמתי לא פעם:
הורשת הון למי שלא יודע לנהל הון היא קללה ואני לא רוצה לקלל את יקירי ליבי.

קשה לי להאמין שאפשר להתמיד בקריאה של דוחות ותשקיפים בצורה כזו לאורך זמן כך שאני בספק אם זה מה שקרה בפועל. אלא אם כן כתבת את זה בלשון גוזמא
הוא טיפה הגזים אבל לפי דברי באפט מסתמן שקריאת דו"חות זה שודד הזמן המרכזי בחייו והוא בהחלט טוען שהוא מבלה את רוב שעות ערנותו בקריאה שכזו.

לפי דברי באפט מסתמן שקריאת דו"חות זה שודד הזמן המרכזי בחייו

Buffett’s Advice: Read 500 Pages Per Day
When asked directly about his reading habits, Buffett said:
“Read 500 pages like this every day. That’s how knowledge works. It builds up, like compound interest. All of you can do it, but I guarantee not many of you will do it.”
While 500 pages per day is an extremely tall order, the underlying principle remains true. Consistent daily reading, even just 30-60 minutes, can add up over months and years to build an enormously solid knowledge base.
For Buffett, investing time in reading provides one of the highest returns of any activity. Even an hour a day can pay off exponentially in the long run.

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על הקישורים :)

Buffett’s Advice: Read 500 Pages Per Day
תשים לב שלא מדובר שם ספציפית על דו"חות אלא על קריאה באופן כללי.
וורן באפט מרבה לקרוא על ההיסטוריה של העולם ושל אנשים ספציפיים באופן פרטני.

דחילק

Active Member
מה יהיה הטריגר לדעתך?
בסוף זה פסיכולוגיה. כרגע הירידות יחסית זניחות. אבל כמה אנשים יכולים להתמודד עם ירידה של 40% בתיק מחקה מדד בלי לעשות שום דבר, כשמכל עבר אתרי החדשות והמבזקים מבשרים על 'התרסקות' בבורסה ? :)

למעלה תחתית