האם אתה חושב שהטריגר הוא X אחוזים של ירידה? או כמות החדשות (=ההפחדות)?
אני חושב שאלו שני דברים שמזינים אחד את השני:
מכיוון אחד: יותר ירידות => יותר אנשים שמדברים על ירידות => יותר הפחדות בחדשות.
מכיוון שני: יותר הפחדות בחדשות => יותר אנשים שמדברים על הירידות => יותר אנשים שמוכרים מניות => יותר ירידות
זה גלגל שמזין את עצמו ולא ברור מה הצליח לעצור אותו בעבר כך שלא בהכרח ניתן לנבא מה יעצור אותו בעתיד.
האם המשבר הבא יהיה יותר חזק מהקודמים?
לא בהכרח - אני לא באמת יודע.
1. האוכלוסיה רוכשת יותר ויותר השכלה פיננסית
זה דווקא מוביל למסקנה שהמשבר יהיה יותר מתון כי ככל שיודעים יותר איך עובדת הכלכלה, כך מבינים יותר טוב שאנחנו מחזיקים בעלות על חברות ולא סתם רצף אותיות שנמכר במחיר נמוך מבעבר.
2. לימדו אותם "לא למכור בירידות" כי היסטוריה...
זה גם מחזק את המסקנה ההפוכה.
3. הם יחזיקו מעמד עד X מסוים ואז ישברו כי פסיכולוגיה...
כאן אני באופן אישי חושב שזה לא ש-"הם יחזיקו מעמד עד X" אלא שרוב האנשים שכרגע מחזיקים תיק מנייתי משמעותי (ברובו SP500 או נאסדק), לא באמת מבינים מה הם מחזיקים ומה המשמעות של זה.
לעניות דעתי, בתאריך עתידי כלשהו, התמונה שיש להם בראש תתנפץ והם פתאום יבינו שהם לא הבינו כלום וזה יוביל את חלקם המשמעותי למכור "בכל מחיר".
אין לי מושג מתי זה יקרה.
בשל כמות המידע השגוי שמופצת ברחבי האינטרנט בנושא השקעות מחקות מדד, אני בהחלט משוכנע שזה אכן יקרה.
4. שהם ישברו וימכרו, הכדור שלג יגדל והירידות יהפכו למימדים מפלצתיים
אני מסכים - השאלה הקשה היא מתי זה יקרה (זה לא בהכרח יהיה "במשבר הבא" ויכול להישאר עוד עשור+- גם אחריו).
ניסיון להוכחת הדברים:
1. "משבר הקורונה" (כל העולם נסגר) במרץ 2020 ונחשב כ"עקיצת יתוש" - דקירה עם כאב לזמן קצר מאוד, תיקן בצורה כ"כ מהירה שכולם שאלו "היה בכלל יתוש?"
2. "המשבר" בשבוע שעבר...