אז מה קניתם החודש ?

19yoboy

Well-Known Member
אנחנו לא יכולים לעזור לך בבחירות אישיות קונקרטיות שלך.
אנחנו כאן בשביל לעזור לך להבין את העובדות ההיסטוריות ואת השיקולים הפסיכולוגיים בשביל שתוכל להחליט בעצמך.
רוצה לקנות ATO/CINF בעלות תשואה של פי 2 מהמדד.
עד כמה גבולי זה נחשב כי אני מניח שזו מתיחה של ממש מבחינת המחקר שעשית.
בהתחשב בכך שממוצע תשואת הדיבידנד של התיק שלי הוא בערך 1.2-1.4%..

daat99

מייסד
מנהל
עד כמה גבולי זה נחשב כי אני מניח שזו מתיחה של ממש מבחינת המחקר שעשית.
אני מעדיף להימנע מרכישות שכאלו.
יש המון משקיעי דיבידנדים אחרים שזה לא מפריע להם.

אתה צריך להחליט עבור עצמך עד כמה זה חשוב לך.
בהתחשב בכך שממוצע תשואת הדיבידנד של התיק שלי הוא בערך 1.2-1.4%..
ממוצע התיק שלך הוא חסר משמעות.
ממוצע השוק/המדד/כל החברות שמגדילות הוא הממוצע הרלוונטי.

מומו

Well-Known Member
הכל כאן רק מחשבות שלי..
תעזרו לי לסיים את היום עם אחזקות נוספות.
כקורא מהצד אני חושב שאתה מכניס את עצמך יותר מדיי ללחצים... נכון שזה כסף שעבדת עליו קשה, אבל נראה שאתה מקשה על עצמך - גם לעבוד קשה בשביל להשיגו וגם אחרי שהוא אצלך בכיס אתה "עובד" קשה ונלחם עם עצמך מה לקנות?! :confused:

תקל על עצמך - תחלק את כמות השטרות הפנויות שיש לך לרכישה ל-4 חלקים. מתוך הרשימה שציינת תבחר את ה-2 שהכי טובים לדעתך כרגע תרכוש אותם וצא לשחות עם חברים
עוד שבועיים כנס שוב לחשבון ותרכוש את ה-2 הנותרים (רק תוודא שמשהו לא השתגע בשוק בזמן שעשית חיים עם החברים בים :))

תאמץ את שיטת דיבידעת -אחרי הרכישה לא מסתכלים אחורה, עוד כמה שנים בע"ה תהפוך למעצמה גרעינית ותצטרך את פיקסלה כדובומט כדי לשמור על הכסף* :)

*לקוח ממערכון של הגשש החיוור

19yoboy

Well-Known Member
אני מעדיף להימנע מרכישות שכאלו.
לאחר פרסום הקובץ החודש, כעת ATO נמצאת עם תשואה של 2.53% לאחר שהייתה פרק זמן בתשואה פי 2 מהמדד ונמנעתי ממנה.
זו תשואה הוגנת בעיני וגם מקובלת.
היא עולה בסינון שלי, מציגה נתונים כמו:
-50% PAYOUT RATIO
-חוב הון 0.65
-גדילה 5 שנים אחורה רק 2.36 :confused:, גדילה חיובית לפי האנליסטים ב5 הבאות של קצת יותר מ7
-יחס חלוקה מהתזרים החופשי הוא שלילי שאני לרוב נמנע מכאלו חברות אבל אני מניח שזה בגלל תחום העיסוק של החברה, גז.

-בנוסף מניית RBCAA שעם פרסום הקובץ עלתה בסינון שלי עם תשואה של 2.5%, עם הירידות של אתמול היא נמצאת בדיוק פי 2 מהמדד כרגע,
איזה כיף :) .

*המדד היום נמצא על תשואה של כמעט 1.4%.

*שאלה: אני מחכה שהתשואה תרד (המחיר של המניה יעלה) ואז נחשב "בטוח יותר לקנות"? אני משלם יותר ובסופו של דבר אני מפסיד כאן מניה/שניים שיכלתי לקנות שהתשואה הייתה גבוהה יותר.

מומו

Well-Known Member
לאחר פרסום הקובץ החודש, כעת ATO נמצאת עם תשואה של 2.53% לאחר שהייתה פרק זמן בתשואה פי 2 מהמדד ונמנעתי ממנה.
זו תשואה הוגנת בעיני וגם מקובלת.
היא עולה בסינון שלי, מציגה נתונים כמו:
-50% PAYOUT RATIO
-חוב הון 0.65
-גדילה 5 שנים אחורה רק 2.36 :confused:, גדילה חיובית לפי האנליסטים ב5 הבאות של קצת יותר מ7
-יחס חלוקה מהתזרים החופשי הוא שלילי שאני לרוב נמנע מכאלו חברות אבל אני מניח שזה בגלל תחום העיסוק של החברה, גז.
לענ"ד רק למען הסדר הטוב, כדאי היה לפרסם את השאלה בשרשור המתאים על ATO
לעצם העניין, מהסתכלות שטחית לא ראיתי תמרורי אזהרה למעט 2 אלו (יותר מדויק תמרור אחד)
582
מה בעצם רואים כאן?
תזרים מזומן שלילי, אבל כמו שציינת היא עוסקת בתחום שידוע עם תזרים שלילי.
מה שיותר בעייתי בעיניי - המכירות במינוס. ייתכן שזה סייקל שנכנסים עכשיו לשנתיים כמו שהיה ב-2015,2016 וב-2019,2020 לענ"ד אם אתה מעוניין - תחפור עוד כדי לגלות אם באמת זה תמרור אזהרה

-בנוסף מניית RBCAA שעם פרסום הקובץ עלתה בסינון שלי עם תשואה של 2.5%, עם הירידות של אתמול היא נמצאת בדיוק פי 2 מהמדד כרגע,
איזה כיף
לענ"ד, אכן חברה טובה שאפילו נרכשה בתיק דיבידעת :)
כמובן שזו לא ערובה להצלחה...

*שאלה: אני מחכה שהתשואה תרד (המחיר של המניה יעלה) ואז נחשב "בטוח יותר לקנות"? אני משלם יותר ובסופו של דבר אני מפסיד כאן מניה/שניים שיכלתי לקנות שהתשואה הייתה גבוהה יותר.
למה להמתין? אתה חושש שזו סכין נופלת והנפילות יתחזקו?
אם כן, תקנה במנות (מיצוע)
כבר הזכרנו לא מעט את הציטוט של יהודי מפורסם (קנת' פישר) שכמעט מצטטים אותו בכל מקום :
Time in the market beats timing the market

daat99

מייסד
מנהל
*שאלה: אני מחכה שהתשואה תרד (המחיר של המניה יעלה) ואז נחשב "בטוח יותר לקנות"?
לא.
אם התשואה של כל המדד יורדת אז אין הבדל.

הסיכון משתנה כאשר היחס בין תשואת הדיבידנד של המדד לבין תשואת הדיבידנד של מניה בודדת משתנה.

אם מניה בודדת עלתה כשכל השוק ירד אז זה אומר שהשוק חושב שמצבה מעולה והסיכון שגלום בה נמוך בהרבה מהממוצע בשוק ולכן היא מצדיקה תשלום מחיר יקר יותר.
תזכור שבסוף הכל מסתכם באיזון בין "כמה אני רוצה לקבל" לבין "כמה אני רוצה להסתכן שאני אאבד משהו".

תחשוב על זה כך:
* לחצות את כביש 6 באמצע שעות העומס הלא פקוקות שקול לרכישת מניה עם תשואת דיבידנד של פי-10 מהמדד.
* לחצות את כביש 6 באמצע פקק כשהרכבים לא זזים שקול לרכישת מניה עם תשואת דיבידנד של 0.1 מהמדד.
בשני המקרים אתה יכול להידרס (גם בפקק הנהג שאתה חוצה לפניו יכול "בטעות" להעביר את הרגל מהברקס לגז... או סתם אופנוען שנוסע בין הרכבים).
לעומת זאת הסבירות להידרס היא שונה באופן משמעותי.

אני משלם יותר ובסופו של דבר אני מפסיד כאן מניה/שניים שיכלתי לקנות שהתשואה הייתה גבוהה יותר.
נכון.
אתה יכול לחקות שכביש 6 יהיה פקוק ואז לחצות או לחצות כשהתנועה עמוסה.
במקרה הראשון אתה יכול לטעון "אבל אני מחכה הרבה וכבר יכלתי להגיע לצד השני קודם".
במקרה השני הסבירות היא שגם אם תגיע לצד השני אתה לא בהכרח תצליח לעמוד על הרגליים בצד השני...

הדוגמא עם כביש 6 היא מוקצנת בכוונה בשביל להמחיש את הפערים אבל גם בין המקרים הקיצוניים יש טווח מאוד גדול של "סיכוי לחצות את הכביש בשלום" לעומת "כמה אני מחכה בשביל לחצות את הכביש".

אני בעד.

כמובן שזו לא ערובה להצלחה...
בהחלט!

daat99

מייסד
מנהל
הרי הבנק מנפיק אג"ח יש מאין,
כל החברות מנפיקות אג"ח יש מאין.
זו בדיוק ההגדרה של הנפקת אג"ח ;)

אני רושם נייר שאומר שאני חייב לך 10 דולר, אתה קונה את הנייר ממני ב 10 דולר, לי יש 10 דולר ולך יש נייר.
נכון רק שבנוסף לך יש "התחייבות" (קרי: חוב) אלי שלפיה אתה צריך להחזיר לי את ה-10 דולר בתאריך עתידי ידוע מראש ובדרך לשלם לי ריבית.

19yoboy

Well-Known Member
אשתדל להבא, כבר כתבתי בשרשור הנוכחי על המניה אז חשבתי לנכון להזכיר אותה שוב.

מה בעצם רואים כאן?
תזרים מזומן שלילי, אבל כמו שציינת היא עוסקת בתחום שידוע עם תזרים שלילי.
אז את זה אפשר "להבליג", במיוחד שבסקטור רוב החברות הן בעלות תזרים שלילי.

מה שיותר בעייתי בעיניי - המכירות במינוס. ייתכן שזה סייקל שנכנסים עכשיו לשנתיים כמו שהיה ב-2015,2016 וב-2019,2020 לענ"ד אם אתה מעוניין - תחפור עוד כדי לגלות אם באמת זה תמרור אזהרה
מה שלא יודעים לא כואב :confused: (לא נחשפתי לנתון הזה ואינני יודע עד כמה חברי הפורום מייחסים לו חשיבות ויתרה מכך כמה אני מייחס לו חשיבות)
בגדול, סייקל שלילי מן הסתם לא מושך אותי, כרגע החברה לא מוכרת מספיק, לא אכפת לי מה יהיה בעתיד. אם היא לא מספקת את הסחורה היום, אין לי באמת סיבה טובה לקנות אותה.
אשמח לשמוע את הדעות שלכם על הנתונים האלו.

לענ"ד, אכן חברה טובה שאפילו נרכשה בתיק דיבידעת :)
שם עליה עין תקופה, התשואה שלה הייתה בחודשים האחרונים גבוהה מהמדד פי 2+, עכשיו היא בדיוק פי 2. קצת חושש.

למה להמתין? אתה חושש שזו סכין נופלת והנפילות יתחזקו?
אם כן, תקנה במנות (מיצוע)
כבר הזכרנו לא מעט את הציטוט של יהודי מפורסם (קנת' פישר) שכמעט מצטטים אותו בכל מקום :
לא מכוונה של חשש מירידות במחיר לאחר שקניתי.
השאלה הייתה יותר כללית:
אני ממתין כי בחודש X התשואה הייתה יותר מפי 2 מהמדד.
אני קונה ביותר $ בחודש Y כי התשואה היא בדיוק פי 2 (נגיד שהסיבה היא עקב כך שהחברה נרכשה מה שגרם לעליה במחיר).

אני מחכה לתשואה המתאימה, משלם יותר על פחות מניות. מניח שזה עלות הביטחון?

לא.
אם התשואה של כל המדד יורדת אז אין הבדל.
לא ככ ברור לי.
אם גם המדד יורד בתשואה וגם תשואת המניה הבודדת אז היחס נשמר.

תזכור שבסוף הכל מסתכם באיזון בין "כמה אני רוצה לקבל" לבין "כמה אני רוצה להסתכן שאני אאבד משהו".
לא ברור לי האיזון..

חוץ מזה, תודה על הדוגמה עם הכביש, עשתה מעט סדר.

daat99

מייסד
מנהל
אז אני מאוזן חשבונאית למעט הריבית.
תלוי מה עשית עם ה-10 דולר.
אם קנית מגש פיצה "זול" בלי תוספות אז אתה כבר עם מינוס בנוסף לחוב כי 10$ לא מספיק אפילו למגש פיצה פשוט :)

ה "בעיה" היא הריבית, איך הם הגיעו ל Debt/eq של 50% ?
ה-10 דולר במזומן הם לא נכסים - החברה עשתה בהם שימוש (כמו למשל להזמין פיצה לעובד בודד שאחר כך מתמרמר כמה הם מתקמצנים עליו...).

איך הם הגיעו ל Debt/eq של 50% ?
נניח ולא הזמינו פיצה ושמרו את המזומן בלי שימוש:
הנפיקו 10 דולר כאג"ח:
* חוב של 10 דולר
* הון של 10 דולר
בשביל חוב/הון של 50% בהינתן אך ורק החוב של ה-10 דולר הם צריכים הון של 20 דולר.
זה אומר שלפני שהם הנפיקו את האג"ח, כבר היה להם 10 דולר (או במזומן או בנכסים ששווים 10 דולר).

אשמח לשמוע את הדעות שלכם על הנתונים האלו.
מצב השוק.
השאלה היא לא אם היא מוכרת פחות ביחס לאתמול אלא אם היא מוכרת פחות ביחס למי שהיא עקפה במכירות אתמול.

אני מחכה לתשואה המתאימה, משלם יותר על פחות מניות. מניח שזה עלות הביטחון?
זו בדיוק עלות הקטנת הסיכון.
נניח שאתה מקים קזינו שיש בו משחק עם קוביה מאוזנת בעלת 6 צדדים.
אתה מגדיר שני סוגים של הימורים:
* הימור ראשון: הצלחה היא כשיוצא שש
* הימור שני: הצלחה היא כשלא יוצא שש (יוצא 1-5)
כמה אתה תרצה שישלמו לך על ההימור הראשון וכמה על השני?

עכשיו תהפוך את הצדדים ואתה השחקן - למה אתה מסכים לשלם עם אחד ההימורים יותר מאשר על השני?

אם גם המדד יורד בתשואה וגם תשואת המניה הבודדת אז היחס נשמר.
נכון ואם היחס נשמר אז אין שינוי ברמת הסיכון שהשוק מיחס לחברה הבודדת הזו ביחס לסיכון שהוא מייחס לכל השוק.

לא ברור לי האיזון..
מה לא ברור באיזון?

19yoboy

Well-Known Member
אם היא מוכרת פחות ביחס למי שהיא עקפה במכירות אתמול.
נשמעת כמו בדיקה לא עצלנית במיוחד :confused: .

זו בדיוק עלות הקטנת הסיכון.
נניח שאתה מקים קזינו שיש בו משחק עם קוביה מאוזנת בעלת 6 צדדים.
אתה מגדיר שני סוגים של הימורים:
* הימור ראשון: הצלחה היא כשיוצא שש
* הימור שני: הצלחה היא כשלא יוצא שש (יוצא 1-5)
כמה אתה תרצה שישלמו לך על ההימור הראשון וכמה על השני?

עכשיו תהפוך את הצדדים ואתה השחקן - למה אתה מסכים לשלם עם אחד ההימורים יותר מאשר על השני?
תודה.

מה לא ברור באיזון?
"כמה אני רוצה לקבל" לבין "כמה אני רוצה להסתכן שאני אאבד משהו"

כמה אני רוצה לקבל לא רלוונטי כי השוק יתן לי מה שהוא חושב (בתחימת תשואת המניה לפי פי 2 מהמדד הרחב).

daat99

מייסד
מנהל
נשמעת כמו בדיקה לא עצלנית במיוחד :confused: .
אתה מחפש תשובות לשאלות שמעניינות משקיעי ערך.
משקיעי ערך חוקרים על החברות במשך שעות רבות (לפעמים אפילו ימים/שבועות) לפני שהם מחליטים אם החברה יכולה להיות ראויה לרכישה או לא.

הגישה שלי היא יותר מופשטת ומצריכה ממני "סינון פשוט באקסל וזהו".
ככל שאתה רוצה לדעת יותר כך אתה צריך להשקיע יותר זמן.

אתה צריך למצוא את נקודה האיזון שרלוונטית לך ולהשקיע את הזמן הנדרש בהתאם.

כמה אני רוצה לקבל לא רלוונטי כי השוק יתן לי מה שהוא חושב
כמה אתה רוצה לקבל זה תמיד רלוונטי (לצורך ההמחשה אתה תמיד יכול ללכת ולקנות אג"ח או סתם להפקיד בפיקדון בבנק).
התובנה שזה לא מעניין את השוק והוא בכל זאת יתן לך את מה שהוא רוצה לתת היא חשובה אפילו יותר.

תדמיין לך את התמונה הבאה:
נניח ותשואת הדיבידנד של השוק היא 0.0001% בשנה והריבית על פיקדון בבנק היא 1000000% בשנה.
האם אתה תתעקש להמשיך ולקנות מניות בתנאי קיצון שכאלו?

כמובן שלא סיפרתי לך כלום על העתיד כי בהחלט יכול להיות שהאינפלציה הצפויה היא 2000000% בשנה והמניות צפויות לעלות ב-9000000% בשנה ואז אני ארצה להישאר עם המניות כי הריבית בבנק צפויה להפסיד לי 90% מכוח הקניה בעוד המניות צפויים להגדיל את מחירן ביותר מ-90% מעבר למחירן הריאלי המקורי ;)

19yoboy

Well-Known Member
ככל שאתה רוצה לדעת יותר כך אתה צריך להשקיע יותר זמן.
לא רציתי לדעת את הנתון הזה :) , הייתי שמח לא להיחשף אליו, זה יפריע לי אם ארכוש את החברה עכשיו, כשאני מכיר אותו, פסיכולוגיה..

האם אתה תתעקש להמשיך ולקנות מניות בתנאי קיצון שכאלו?
לפני ספוילר: לא אתעקש לקנות מניות.

אחרי:
:D :D

למעלה תחתית