SPYI ודומיהם ושאלות למתחילים

אביטל

Active Member
* התחברות לחשבון של אינטראקטיב
* מתן הוראה למשיכת סכום של כמה עשרות אלפי שקלים בלי שהיה לי סכום שכזה בחשבון
* בתוך יום עסקים הכסף כבר היה זמין לשימוש בחשבון הבנק
ככה פשוט?
אם זכרוני אינו מטעני אמרת פעם שיש איזו רגולציה שמונעת מישראלים להכנס באינטראקטיב למינוס שקלי או משהו כזה ולכן צריך לפתוח חשבון ולהעביר אליו דולרים ואותם להמיר לשקלים ואז למשוך את השקלים.
בוטל העניין הזה?
מה הסדר גודל של הריבית שאינטראקטיב לוקחים? ריבית בנק ישראל? ריבית של הפד?

מוצרט

Member
@מוצרט ברוך הבא!

מהטעמים הללו, ועל אף שאני מבין לחלוטין את כלל הטיעונים וההפסד המובנה, חשוב לי יותר לישון טוב בלילה מאשר תשואה גבוהה יותר ולכן אני כן רואה טעם בקרן חירום מינימלית שהיא בשליטתך המלאה (אני פשוט חושב שצריך חודש/חודשיים התארגנות ואז לעשות בדיוק את מה @daat99 מציע עם הלוואה כנגד גודל התיק וכו').
@SIN תודה רבה ותודה על התובנות!

-----

כל הכבוד על היוזמה, ההשקעה והלימוד!
תודה לך על ההשקעה!

חברות שמצליחות להגדיל את הרווחים ואת הדיבידנדים שהן מחלקות אלו חברות שלרוב יודעות להתאים את עצמן למציאות המשתנה.
גם אם נטעה בחברות בודדות (לדוגמא: WBA), זה לא אומר שהתיק ייפגע מכך באופן משמעותי (לדוגמא: גדילת הדיבידנד למרות WBA).

בהחלט אבל חשוב לזכור שהסבירות לבלת"מ בעל משמעות פיננסית עולה ככל שהמצב הפיננסי בעולם מתדרדר וזה אומר שרוב הבלת"מים הפיננסיים של האנשים קורים דווקא כשהשוק בירידות ולא בשיא כל הזמנים.
אם הבלת"מ קורה בשיא של השוק אז אפשר אפילו למכור את המניות שנרכשו במקום קרן החירום ולהישאר עם רווח אחרי מס אם בוחרים בכך (למרות האלטרנטיבות היותר יעילות).

היא חזרה לחלק בתוך שנה ממועד ההפסקה ועם דיבידנדים גדולים יותר מבעבר.
מעולה (שמתי סימן של אגודל , גם בפעמים הקודמות, אבל עכשיו אני רואה שזה לא עובד)

*נניח לצורך ההמחשה שאין חבות מס בכלל והעמלות "חינם" (במציאות זה לרוב לא המצב).

אני מזין את סימול TJX, את תאריך הרכישה, תאריך עתידי (בשביל שהוא יתחשב במידע הכי מעודכן שכולל את יום המסחר האחרון) ו-409.6 דולר במחשבון.
לאחר לחיצה על כפתור החישוב אני מקבל שההשקעה ב-TJX הפכה ל-1194.05 דולר שזה מייצג גדילה שנתית ממוצעת של 23.93%.

עם אותם הנתונים (בעולם האמתי צריך להפחית את השווי שמוזן לפי חבות מס ועמלות מכירה של TJX וקניה של החברה החדשה) אני בודק מה קרה ל (תשים לב שצריך להזין את התאריך מחדש בכל פעם, לא יודע מה הקטע של המחשבון שהוא משנה תאריכים בכל חישוב):
* KO שבחרת ומקבל 770 דולר עם גדילה שנתית ממוצעת של 13.52%
* PEP שבחרת ומקבל 574 דולר עם גדילה שנתית ממוצעת של 7.01%
* MCD שבחרת ומקבל 880.48 דולר עם גדילה שנתית ממוצעת של 16.59%
* CBU (נרכשה בדיבידעת ב-6 למאי) ומקבל 445 דולר שזה מייצג גדילה שנתית ממוצעת של 1.71%
* BANF (נרכשה בדיבידעת לפני CBU ב-7 לינואר) ומקבל 1535 דולר עם גדילה שנתית ממוצעת של 30.35%

מבין כל הדוגמאות לעיל (ה-3 שבחרת ושתי הרכישות שבוצעו בתיק דיבידעת באותה תקופה), 4 התבררו כרגועות יותר מהיצמדות לחברה שפגעה בדיבידנד ורק אחת התבררה כמוצלחת יותר מהצמדות ל-TJX.

זו בדיוק הנקודה.
אין לי שום יכולת לדעת זאת מראש.
אתה בוחר להניח כברירת מחדל שהחברה הולכת לאבדון, אני לא מניח את ההנחה הזו.
תודה על הפירוט!
אני לא חושב שאני בוחר להניח שהחברה הולכת לאבדון. אני פשוט אומר שבמצב הנתון שTJX הכריזה שהיא מפסיקה לחלק דיבידנד, אתה יודע שTJX באותו רגע לא מחלקת דיבידנד עד לרגע שהיא תתאושש ותחליט שכן, שאו שזה יקרה או שזה לא יקרה. לעומת זאת בבחירה בחרה אחרת אתה יודע שאתה כרגע מקבל דיבידנד, ובבחירה בלהישאר עם TJX אתה יודע שכרגע אתה לא מקבל דיבידנד. האם הדברים יכולים להשתנות, הן בTJX והן בחברה החדשה? כן.
וכן, במקרה של TJX היה לה קאמבק נהדר. אבל זה לא אומר שזה יהיה המצב בשאר המקרים. ולכן על אף ש4 התבררו כגרועות יותר, זה משום שלTJX היה קאמבק נהדר, זה לא אומר שכך היה אם הייתה לך חברה שהפסיקה לחלק ב2020 ועד היום לא חזרה לחלק.
שוב, הכל יכול לקרות.

כל עוד אין לי מובהקות ססטיסטית לאף אחד מהמקרים אני חוזר לברירת המחדל שלי: פסיביות.
סימן של אגודל. מעכשיו אולי אכתוב ככה - :cool:

אני מתייחס לתמחור הרווחים (PE) והדיבידנדים (תשואת הדיבידנד) והשלוב שלהם ביחד (יחס חלוקה).
לצערי אני לא מכיר את זה כל כך. PE בא לידי ביטוי במה שאתה כותב בהקשר למכפיל הרווח (לדוג' מNDSN - 'מכפיל הרווח קטן ממכפיל הרווח של מדד ה-SP500 שעמד על 28.84').

כשהשוק נסחר עם תשואת דיבידנד של 1.3% וחברה כלשהי נסחרת עם תשואת דיבידנד של 1.48% זה אומר שהיחס בינה לבין השוק הוא בסך הכל 1.13.
זה אפילו לא קרוב ליחסים המפחידים של פי-1.5 או פי-2.
אם NDSN היתה נסחרת עם תשואת דיבידנד של 1.95% ומעלה אז הייתי מתחיל לחשוש (אבל אולי עדיין הייתי רוכש - תלוי בעוד הרבה דברים אחרים).
אז למשל, לגבי PII שקיימת בדיבידעת, היום לא היית מתקרב אליה?
מה לגבי OZK (שכן עלתה לאחר הסינונים האחרונים) עם 3.87%?

ממוצעים הם מטעים.
קח לדוגמא חברה שלפני 10 שנים הגדילה את הדיבידנד ב-100% ומאז הגדילה את הדיבידנד ב-0.000000001%.
כעבור עשור אפשר לומר ש-"ממוצע הגדלת הדיבידנדים" הוא הרבה מעבר לאינפלציה אבל ברור לכולנו שאי אפשר לסמוך על חברה שכזו שתגדיל את הדיבידנדים מעבר לאינפלציה.
בלי להבין איך ההגדלות משתלבות עם שינויי האינפלציה אנחנו לא יכולים להסיק מסקנות נכונות.
:cool:

אין קשר בין תשואת דיבידנד לבין אינפלציה.
ההשוואה היא בין קצב הגדלת הדיבידנד לבין אינפלציה שמייצגת את קצב עליית המחירים לצרכן.
קצב משווים לקצב ולא למצב התחלתי.
כן, ברור לגמרי. אני חוזר רגע לשאלה המקורית: 'גדילת הדיבידנד האורגנית בתיק דיבידעת במהלך השנה עמדה על 5.70%'. זהו בעצם קצב הגדלת הדיבידנד. אותו להבנתי צריך להשוות לאינפלציה. אתה מסכים?

---

בנוסף, התחלתי ללמוד קצת על הקריטריונים. מעניין אותי למה למשל בעת הרכישה של EXPD לעומת בNDSN, היו 11 חברות לעומת 8 לאחר הסינון. מה נשתנה? זה לא שעברו 25 שנים בין הרכישות. זה המכפיל רווח שהשתנה?
כמו כן, הרשימה של 100 האלופות משתנה כל הזמן? למה בכלל הרשימה הזאת מעניינת אותנו? (האם כתבת על זה איפשהו שאפשר לקרוא?)
לבסוף, במאמרי הרכישה, צפי הדיבידנדים שמופיע לאחר הסינון, הוא לא קשור לרכישה הנוכחית הצפויה אלא למה שכבר קיים בדיבידעת?

תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
זה מוביל למינוס שקלי שזה אומר שמשלמים לאינטראקטיב ריבית שקלית.
אם רוצים מינוס דולרי שמכוסה אוטומטית עם דיבידנדים דולרים ודורש תשלום לפי ריבית דולרית אז אחרי שמושכים את השקלים צריך להמיר את החוב לדולרים ע"י "סגירת פוזיציה במטבע זר" (החשבון צריך להיות מוגדר עם הדולר כמטבע הבסיס).

אם זכרוני אינו מטעני אמרת פעם שיש איזו רגולציה שמונעת מישראלים להכנס באינטראקטיב למינוס שקלי או משהו כזה
אסור להיכנס למינוס ע"י עסקת מט"ח.
בתהליך שתיראתי אין עסקת מט"ח כך שאין בעיה עם זה בכלל.

צריך לפתוח חשבון ולהעביר אליו דולרים ואותם להמיר לשקלים ואז למשוך את השקלים.
זה רק אם רוצים לשלם ריבית דולרית ובמקביל מתעקשים להגדיר את מטבע הבסיס כשקל במקום כדולר.
במקרה שכזה לא ניתן להמיר את המינוס השקלי לדולרי כי זה גורר "עסקת מט"ח" שבה אסור להיכנס למינוס.
זה בניגוד ל-"סגירת פוזיציה במטבע זר" שהיא פעולה ש-"סוגרת את המינוס במטבע הזר" (במקרה שתיארתי הוא השקל) וממירה אותו למינוס במטבע הבסיס (שבמטרה שתיראתי הוא הדולר).

בוטל העניין הזה?
לא אבל הוא לא רלווטי כשרוצים "לסגור את הפוזיציה במטבע זר" (גם אם היא מינוס).

מה הסדר גודל של הריבית שאינטראקטיב לוקחים?
ריבית שמשתנה כל יום.
ניתן לראות אותה באתר הרשמי של אינטראקטיב ברוקרס.

ריבית בנק ישראל? ריבית של הפד?
ריבית בין-בנקאית.
כשמדובר בדולר זה הרבה יותר טוב מרוב הריביות שמצאתי.

אני לא חושב שאני בוחר להניח שהחברה הולכת לאבדון. אני פשוט אומר שבמצב הנתון שTJX הכריזה שהיא מפסיקה לחלק דיבידנד, אתה יודע שTJX באותו רגע לא מחלקת דיבידנד עד לרגע שהיא תתאושש ותחליט שכן, שאו שזה יקרה או שזה לא יקרה. לעומת זאת בבחירה בחרה אחרת אתה יודע שאתה כרגע מקבל דיבידנד, ובבחירה בלהישאר עם TJX אתה יודע שכרגע אתה לא מקבל דיבידנד. האם הדברים יכולים להשתנות, הן בTJX והן בחברה החדשה? כן.
וכן, במקרה של TJX היה לה קאמבק נהדר. אבל זה לא אומר שזה יהיה המצב בשאר המקרים. ולכן על אף ש4 התבררו כגרועות יותר, זה משום שלTJX היה קאמבק נהדר, זה לא אומר שכך היה אם הייתה לך חברה שהפסיקה לחלק ב2020 ועד היום לא חזרה לחלק.
שוב, הכל יכול לקרות.
אפשר לספר את הסיפור הזה בהרבה מאוד דרכים והוא כולל שני נקודות עקרוניות ופשוטות מאוד:
1. או שהמשקיע פסיבי או שהוא אקטיבי
2. אין לנו שמץ של מושג מה יקרה ולכן לא משנה מה המשקיע יבחר, אנחנו לא יודעים את העתיד

אני מעדיף להיות פסיבי.
זה עד כדי כך פשוט ;)

PE בא לידי ביטוי במה שאתה כותב בהקשר למכפיל הרווח (לדוג' מNDSN - 'מכפיל הרווח קטן ממכפיל הרווח של מדד ה-SP500 שעמד על 28.84').
אכן.

אז למשל, לגבי PII שקיימת בדיבידעת, היום לא היית מתקרב אליה?
היא לא עלתה בסינון האחרון (אני לא בדקתי למה) ולכן היא לא היתה מועמדת לרכישה.

מה לגבי OZK (שכן עלתה לאחר הסינונים האחרונים) עם 3.87%?
עם תשואת הדיבידנד כזו בתנאי השוק הנוכחיים אני הייתי מעדיף לרכוש חברה אחרת.

'גדילת הדיבידנד האורגנית בתיק דיבידעת במהלך השנה עמדה על 5.70%'. זהו בעצם קצב הגדלת הדיבידנד. אותו להבנתי צריך להשוות לאינפלציה. אתה מסכים?
בטווח הארוך, בהחלט.

מעניין אותי למה למשל בעת הרכישה של EXPD לעומת בNDSN, היו 11 חברות לעומת 8 לאחר הסינון. מה נשתנה?
זה מה שיצא באקסל, אין לי מושג.

זה לא שעברו 25 שנים בין הרכישות. זה המכפיל רווח שהשתנה?
בתהליך הסינון אני מסנן 12 עמודות שונות באקסל (כולם מפורטים בכל מאמרי הרכישה).
מכפיל הרווח ורצף ההגדלות אלו רק 2 מתוך ה-12.

הרשימה של 100 האלופות
לא מכיר את הרשימה הזו.

במאמרי הרכישה, צפי הדיבידנדים שמופיע לאחר הסינון, הוא לא קשור לרכישה הנוכחית הצפויה אלא למה שכבר קיים בדיבידעת?
אכן.
זה נועד בשביל להבהיר לי מה רמת החשיפה התזרימית שלי לכל חברה שעלתה בסינון כך שאני אוכל להקטין את הסיכון התזרימי הכולל של התיק ע"י רכישת החברה עם החשיפה התזרימית הקטנה ביותר (או כזו שלא רכשתי בכלל ואליה החשיפה התזרימית האפקטיבית היא לא קיימת).

מוצרט

Member
תודה!

אני מעדיף להיות פסיבי.
זה עד כדי כך פשוט ;)

היא לא עלתה בסינון האחרון (אני לא בדקתי למה) ולכן היא לא היתה מועמדת לרכישה.
שאלתי עליה משום שהיא כיום עם תשואת דיבידנד של 6.55%

זה מה שיצא באקסל, אין לי מושג.

בתהליך הסינון אני מסנן 12 עמודות שונות באקסל (כולם מפורטים בכל מאמרי הרכישה).
מכפיל הרווח ורצף ההגדלות אלו רק 2 מתוך ה-12.
נכון, אבל היה נדמה לי שהרוב לא משתנה.

1. יחס חלוקת הרווחים קטן מ-60%
  2. אחוז הגדלת הרווחים ב-5 השנים הקודמות וצפי גדילת הרווחים ב-5 השנים הבאות גדולים מ-0%
  3. שווי השוק של החברה גדול מ-1 מיליארד דולר
  4. אחוז הגדלת הדיבידנד ב-1, 3, 5 ו-10 השנים האחרונות גדול מ-5% לכל תקופה
כל אלו זהים.
השוני:
  1. החברה מגדילה את הדיבידנדים מלפני משבר 2000 – רצף הגדלה של יותר מ-25 שנה
  2. תשואת הדיבידנד לפי הקובץ גדולה מתשואת הדיבידנד של ה-SP500 שעומדת על 1.30%
  3. מכפיל הרווח קטן ממכפיל הרווח של מדד ה-SP500 שעמד על 28.84
  4. יחס חוב/הון עצמי קטן מ-70% לכל היותר 80%
באלו היה שינוי של מ24 ל25 שנה, ותשואת הדיבידנד/מכפיל הרווח של SP500. בNDSN יחס החוב/הון עצמי היה עד 80% ולא עד 70% (אבל אם זה בגלל זה, אז הייתי מצפה שיופיעו בסינו עוד חברות, אך היו 8 ובEXPD היו 11).

לא מכיר את הרשימה הזו
התכוונתי לרשימת האלופות של דיוויד פיש כמובן, שמפרסם ג'סטין לאו לאחר שהוא נפטר. אשמח עדיין להבין מהיכן היא הגיעה ולמה אנחנו מסתמכים עליה, והאם היא משתנה.
אכן.
זה נועד בשביל להבהיר לי מה רמת החשיפה התזרימית שלי לכל חברה שעלתה בסינון כך שאני אוכל להקטין את הסיכון התזרימי הכולל של התיק ע"י רכישת החברה עם החשיפה התזרימית הקטנה ביותר (או כזו שלא רכשתי בכלל ואליה החשיפה התזרימית האפקטיבית היא לא קיימת).

מה השלבים הבאים דעת?
אם החלטתי שאני רוצה להשקיע במניות דיבידנד, מה השלב הבא?

תודה!

אביטל

Active Member
יחס חלוקת הרווחים קטן מ-60%
הרווחים יכולים להשתנות מהיום למחר, החברה מדווחת עליהם מדי רבעון. כמו כן, בדרך כלל החברה מכריזה על גובה הדיבידנד מדי רבעון.
יחס החלוקה הוא היחס בין שני הנתונים האלו, לכן הוא יכול להשתנות בטבלה מדי רבעון .

אחוז הגדלת הרווחים ב-5 השנים הקודמות וצפי גדילת הרווחים ב-5 השנים הבאות גדולים מ-0%
בין התקופה של חמש שנים שנגמרה אתמול לתקופה של חמש שנים שנגמרה היום יש חפיפה אבל אין זהות. לכן הנתון הזה משתנה מדי יום. אני מניח שבטבלה הנתון הזה משתנה מדי רבעון בהתאם לדוחות.
כנ"ל לגבי הצפי. רק שפה מתווספות להערכות גם כל מיני חדשות שמתפרסמות מידי יום

שווי השוק של החברה גדול מ-1 מיליארד דולר
הנתון הזה הוא מכפלה של מחיר המניה במספר המניות. שני הנתונים האלו יכולים להשתנות מדי יום ולכן גם שווי השוק יכול להשתנות מדי יום.

אחוז הגדלת הדיבידנד ב-1, 3, 5 ו-10 השנים האחרונות גדול מ-5% לכל תקופה
בכל יום החברה יכולה להכריז על דיבידנד שישנה את הממוצעים האלה.
כל אלו זהים
לאור האמור לעיל הם לא זהים;)

החברה מגדילה את הדיבידנדים מלפני משבר 2000 – רצף הגדלה של יותר מ-25 שנה
דווקא הנתון הזה פחות משתנה. חברות שלא עברו את הסינון הזה בחודש שעבר לא יעברו אותו בחודש הזה. השינוי היחיד שאפשרי פה הוא גריעה של חברה מרשימת החברות שענו על התנאי הזה.

ככה אני מבין את הדברים. אשמח לתיקונים ודיוקים אם לא דייקתי

אביטל

Active Member
זה מוביל למינוס שקלי שזה אומר שמשלמים לאינטראקטיב ריבית שקלית.
אם רוצים מינוס דולרי שמכוסה אוטומטית עם דיבידנדים דולרים ודורש תשלום לפי ריבית דולרית אז אחרי שמושכים את השקלים צריך להמיר את החוב לדולרים ע"י "סגירת פוזיציה במטבע זר" (החשבון צריך להיות מוגדר עם הדולר כמטבע הבסיס).
באמת נשמע פשוט :)
ריבית שמשתנה כל יום.
ניתן לראות אותה באתר הרשמי של אינטראקטיב ברוקרס.
בהחלט זול יחסית לאלטרנטיבות.
לפי מה נקבע הבנצ'מארק שבטבלה?

daat99

מייסד
מנהל
שאלתי עליה משום שהיא כיום עם תשואת דיבידנד של 6.55%
כל עוד היא לא עולה בסינון אז אני לא רוכש - בלי קשר לתשואת הדיבידנד.

כל אלו זהים.
השוני:
השוני המרכזי הוא בנתוני החברות ולא בתנאי הסינון שלי.

אשמח עדיין להבין מהיכן היא הגיעה
אדם בשם ג'סטין לאו ממלא אותה ומעלה לאתר שלו.

למה אנחנו מסתמכים עליה
חוסכת לנו עבודה קשה ובחינם.

האם היא משתנה
התוכן מתעדכן פעם בחודש בהתאם לנתוני החברות כפי שהם מפורסמים באתרי אינטרנט שונים (כגון פינויז).

מה השלבים הבאים דעת?
אם החלטתי שאני רוצה להשקיע במניות דיבידנד, מה השלב הבא?
ללמוד על הסיבות האפשריות והגדרת הסיבות שלך לבחירת מניה X במקום Y.
עדיף להסתמך על עובדות היסטוריות מאשר על תחושות בטן אבל הפסיכולוגיה מנצחת את המציאות ההיסטורית אז זה חתיכת פרדוקס...

ככה אני מבין את הדברים. אשמח לתיקונים ודיוקים אם לא דייקתי
אני מסכים לגמרי עם ההסבר המפורט שלך.

לפי מה נקבע הבנצ'מארק שבטבלה?
משתנה בכל מטבע אבל לרוב מדובר בריבית הבין-בנקאית (הריבית שבה בנקים מלווים כספים אחד לשני) שהיא נמוכה בהרבה מהריבית שהבנקים גובים מהלקוחות (וגם גבוהה בהרבה מהריבית שהבנקים נותנים ללקוחות).

מוצרט

Member
לאור האמור לעיל הם לא זהים
@אביטל תודה על ההסבר המעולה!

---

@daat99 שאלתי המון שאלות. אם תש כוחך מלענות לי, אנא התעלם מהשאלות הבאות, ותודה ענקית על התשובות עד כה.

כל עוד היא לא עולה בסינון אז אני לא רוכש - בלי קשר לתשואת הדיבידנד.
ואם היא עולה בסינון, כמו OZK, אז אתה מנסה להישאר יחסית קרוב לתשואת הדיבידנד של ה-SP500 ולבחור מניות בהתאם ולא את OZK?

דבר נוסף: נניח שבחרת בNDSN עכשיו, ובסינון בפעם הבאה היא לא מופיעה. האם זה אומר שהבחירה הייתה שגויה?
כלומר, יש מצב שהחברה עברה את הסינון באופן מקרי?

ללמוד על הסיבות האפשריות והגדרת הסיבות שלך לבחירת מניה X במקום Y.
עדיף להסתמך על עובדות היסטוריות מאשר על תחושות בטן אבל הפסיכולוגיה מנצחת את המציאות ההיסטורית אז זה חתיכת פרדוקס...
מה הביא אותך לכל הקריטריונים האלה?
אני מרגיש שאני יורה באפלה

מתי אתה מחליט שאתה משנה טיפה את הקריטריון כמו בפעם האחרונה עם היחס חוב/הון עצמי לכל היותר 80%, מקום 70%?

@אביטל האם לך יש קריטריונים שונים מאשר לדעת?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך עושים את הפעולה הזו?
(מהזכרון) אני משתמש במערכת TWS:
1. בוחר את הפוזיציה של המטבע השקלי
2. לוחץ עליה עם הכפתור הימני בעכבר
3. בוחר "סגירת פוזיציה במטבע זר" וזה מייצר הוראה מתאימה במערכת
4. אולי צריך לעדכן את ההוראה עם מחיר לימיט טיפה שונה בשביל לעמוד בתנאים המוזרים של הרשות לניירות ערך
5. משגר את ההוראה לביצוע
@daat99 שאלתי המון שאלות
הפורום נועד בשביל שאנשים ישאלו שאלות (ובתקווה, גם יקבלו תשובות ויחכימו).
בלי אנשים ששואלים שאלות אין הצדקה לקיום הפורום בכלל :)

ואם היא עולה בסינון, כמו OZK, אז אתה מנסה להישאר יחסית קרוב לתשואת הדיבידנד של ה-SP500 ולבחור מניות בהתאם ולא את OZK?
אכן.

נניח שבחרת בNDSN עכשיו, ובסינון בפעם הבאה היא לא מופיעה. האם זה אומר שהבחירה הייתה שגויה?
לא, זה רק אומר שהשוק השתנה.
המטרה של הסינון היא לצמצם את אפשרויות ההשקעה לכמות קטנה שניתן להתמודד איתה.
בלי הסינון אני אצטרך לבחור מניה בודדת מתוך כמה מאות.
אני לא יודע איך לעשות זאת :(

יש מצב שהחברה עברה את הסינון באופן מקרי?
בהחלט, אבל אין לי שום דרך לדעת את זה.

מה הביא אותך לכל הקריטריונים האלה?
לימוד רב, מחקר היסטורי וניתוח מעמיק של הפסיכולוגיה של עצמי.

אני מרגיש שאני יורה באפלה
זה מה שקורה כשמתחילים משהו חדש :)

מתי אתה מחליט שאתה משנה טיפה את הקריטריון כמו בפעם האחרונה עם היחס חוב/הון עצמי לכל היותר 80%, מקום 70%?
כשכמות התוצאות קטנה מדי ואין בתוצאות חברה שאני לא נמצא אצלה בחשיפת יתר תזרימית עוד לפני הרכישה החדשה.

אביטל

Active Member
@אביטל האם לך יש קריטריונים שונים מאשר לדעת?
לא במיוחד. אני מקל יותר בקריטריון של רצף ההגדלות ומסתפק ב2 תקופות מיתון ועדיין לרוב יוצא שלחברות שאני קונה יש רצף מלפני משבר הדוט קום.
לא ממש מייחס חשיבות למכפיל רווח, רק לא רוצה שהוא יהיה רחוק מדי מהמכפיל של המדד כדי להמנע ממניות שמתומחרות לפי חלומות ולא לפי ביצועים.
אני לא מסנן לפי יחס חוב להון, אלא רק ממיין מהקטן לגדול ואם יש חברה שאני רוצה לקנות והיחס חוב גבוה אני משווה לתעשייה, אבל בדרך כלל יש מספיק חברות עם יחס חוב נמוך אז זה לא נצרך.

SIN

Well-Known Member
* התחברות לחשבון של אינטראקטיב
אין לי, משיקולי נוחות ועצלות.

"הלוואה בקליק"
הלוואה בקליק מקפלת בדיוק הסכמה לתנאי ההלוואה בחוזה עמום ומסורבל, שאף לא טורח לקרוא ומדלג. בעיני, השם ממש לא מצדיק את התוכן.

אם אין לאינדיבידואל יכולת להשיג את הסכום הזה בתחילת הדרך ע"י התנהלות פיננסית
אולי לא הבנתי נכון, אבל שלב הצבירה הוא השלב שבוא בונים את התיק בשוק ההון. אם בונים את התיק אין כסף לקרן החירום בהגדרה ולכן לא הבנתי עדיין את ההקשר.

איפה אתה מקבל פק"מ נזיל עם 4% שנתי?
באחד הבנקים הגדולים בישראל בלי שום בעיה. מתחדש ברמה יומית וניתן ליציאה/הגדלה בכל רג נתון. אם תסגור לחודש תקבל קצת יותר. אם לשנה אז בכלל.

מה הסבירות שהאינדיבידואל ישים את כל כספו בדיוק בשיא וימשוך את כולו בדיוק בשפל
אני לא יודע, אבל בדיק את זה לא בא לי לבחון בזמן חירום שבו אני מעדיף לא לפגוש את מרפי.

3. מה לגבי הסבירות שהוא יצטרך את הכסף דווקא אחרי שהשוק עלה (סיכוי של 80% למימוש) כך שעם תיק השקעות הוא יישאר עם עודף ועם קרן חירום הוא יימחק?
4. מה לגבי הסבירות שהוא יצטרך טיפה יותר ממה שיש בקרן חירום אבל בגלל הסבירות שהוא צריך את זה כשהשוק בסביבת שיא אז יש יותר דווקא בתיק ההשקעות?
אלה "צרות טובות" ועדיין , השיח הוא לא על או קרן או תיק אלא על שניהם יחד. מדובר בקרן מינימלית במקביל לתיק שבו אחוז ניכר נמצא, כמעין הלוואת גישור. מניות תמיד אפשר למכור ולהנות מהמצויין ב3+4.

גם אם היא תתממש אז הנזק המקסימלי הוא תשלום של כמה ריביות שהן בהחלט זניחות בטווח הארוך.
שים לב שההתייחסות שלי היא ממש לא פיננסית (שם הסכמנו מראש), אלא על נוחות אישית

אני מאלה שמתכננים לקחת את גלולת "עד 100 כ-20" :)
תחלוק קצת שתשיג בבקשה

daat99

מייסד
מנהל
שלב הצבירה הוא השלב שבוא בונים את התיק בשוק ההון. אם בונים את התיק אין כסף לקרן החירום בהגדרה ולכן לא הבנתי עדיין את ההקשר.
היועצים הפיננסים (ובגדול, גם דת הבוגל-הדס שמחקים את המדדים) מכווינים אנשים קודם לשים בצד קרן חירום ורק אחרי שהם מילאו אותה, להתחיל לקנות מניות.

באחד הבנקים הגדולים בישראל בלי שום בעיה
לא נתקלתי עדיין, אשמח להכוונה.

אבל בדיק את זה לא בא לי לבחון בזמן חירום שבו אני מעדיף לא לפגוש את מרפי.
כשאדם שם את כל הכסף בשיא זה עדיין לא מקרה חירום.
בשביל שהסיכון המדובר יתממש מרפי לא רק צריך לבקר בדיוק בתחתית של השוק אחרי הימחקות הון משמעותית אלא שלאותו אדם אסור להשקיע אפילו אגורה אחת נוספת עד שהבורסה תסיים את הירידות מהשיא.
לדעתי יש לנו סבירות יותר גבוהה לעבור לגור במאדים מאשר שהמקרה הזה יתממש למישהו.

השיח הוא לא על או קרן או תיק אלא על שניהם יחד.
כל שקל שיש בקרן בהגדרה לא קיים בתיק ולכן בראייתי השיח הוא: האם לשים שקל ספציפי בקרן או בתיק.
העובדה שיש שקלים אחרים בתיק לא משנה את השיח שאני מנהל.

שים לב שההתייחסות שלי היא ממש לא פיננסית (שם הסכמנו מראש), אלא על נוחות אישית
על נוחות אישית אין מה לדון בכלל, זו שאלה אישית ורק האינדיבידואל מחליט מה מתאים לו ;)

תחלוק קצת שתשיג בבקשה
בוודאי!
מה, נראה לך שאני ארצה להיות "עד 100 כ-20" כשכולם סביבי הם רק "עד 120"?
אני חושב שיהיה די מדכא לחיות כך...

מוצרט

Member
הפורום נועד בשביל שאנשים ישאלו שאלות (ובתקווה, גם יקבלו תשובות ויחכימו).
בלי אנשים ששואלים שאלות אין הצדקה לקיום הפורום בכלל :)
תודה!!
בהחלט, אבל אין לי שום דרך לדעת את זה.
מה לגבי: מניה שעברה את הסינון במשך 3 פעמים ברציפות? (לא יודע אם זה נשמע הגיוני, אבל אני חושב שהרציונל מובן)

-----

התחלתי לקרוא המון מאמרים, פוסטים ותגובות אליהם מהיום ומפעם (כאן בדיבידעת), וגם שם יש המון שאלות ותובנות מעניינות. אני ממליץ, גם לאלה עם הניסיון.

יש כמה דברים נוספים שכרגע מעניינים אותי, חלקם טכניים בלבד:

1. גם דעת וגם אביטל, ציינתם שלוקח לכם בערך כדקה לבחור את המניה הבאה. האם אתם מעתיקים את רשימת האלופות אל אקסל נוסף, או שכל המידע שאתם צריכים קיים בו כבר?
2. כאן - https://www.dripinvesting.org/dividend-champions/ - כתוב שזה עודכן בנובמבר 24. נרשמתי שם (גם אתם?) ובתוך הגיליון תחת Champions, כתוב January 17, 2025. אם אני לא טועה, אמרנו שהגיליון מתעדכן כל חודש. מבין 3 האפשרויות, מה נכון? לחלופין, יש גיליון מעודכן יותר?
3. האם אתם מקבלים מייל על רשימה חדשה/מעודכנת, או בודקים פרוקאטיבית? כלומר, כשרציתי להגיע לרשימה עכשיו הייתי צריך להירשם וקיבלתי אותה למייל. נניח שעוד חודש אני רוצה לעבוד לפי הרשימה הכי המעודכנת, כדי לקבל אותה אני הולך לאתר או למייל?
4. באמת לוקח כדקה?
5. דעת, בעבר כתבת שאתה בודק עוד כמה דברים על החברה שעלתה בסינון. האם היום אתה כבר לא עושה זאת? (והאם זה משום שכבר צברת פיזור רחב?)
6. האם KO/MCD/PEP (מזכיר שאלה החברות שאצלי בראש משום מה מתוייגות כחברות דיבידנד, ולכן אני שואל לגביהן) אף פעם לא עלו בסינון עד כה? אני רואה ששלושתן כן ברשימה.
7. מה הסיבה להסתכלות על 1,3,5,10 השנים לאחור?
8. דעת, נדמה לי שכתבת איפשהו (נראה לי בעבר היותר רחוק) שמניות ישראליות פחות מעניינות בהקשר של דיבידנדים, נדמה לי בהקשר של יציבות. אתה (עדיין/אכן) חושב ככה?
9. ממה שידוע לכם, אם משתמשים בIBKR העולמית וה25% מס על דיבידנדים מנוכה בארה"ב ולא בישראל בגלל ההסכם ההדדי, עדיין צריך להגיש דו"ח שנתי? אגב, דעת, אם הבנתי אותך נכון, גם אם העמלות היו זהות בארץ עדיין היית בוחר את הברוקר בחו"ל כי עשו לך בלאגנים עם ספליטים ועם מניות חדשות שקיבלת תמורת ישנות? בקטע הזה, איך הניסיון שלך עם IBKR?

לבסוף, 2 שאלות שחשובות מאוד מבחינתי:
10. עכשיו בעידן המכסים ההדדיים, ככל הנראה כלל החברות ייפגעו בהכנסותיהן בצורה כזו או אחרת. הציפייה שלנו היא עדיין שאותן מניות שאנו בוחרים לא יורידו את הדיבידנד וימשיכו להגדיל אותו?
11. אני דוגל במשפט שאין חכם כבעל הניסיון. דיברנו גם על החשיבות של להתנסות בתיקים עם שווי נמוך יותר, ולטעות בצורה לא כל כך נוראית, מאשר להתחיל להתנסות כשהתיק גדול יותר, ושטעות בו עלולה להיות קריטית יותר. תוכלו בבקשה לשתף על טעויות שהרגשתם/שהבנתם שעשיתם כחלק מהתהליך?

תודה לכולם!

daat99

מייסד
מנהל
מה לגבי: מניה שעברה את הסינון במשך 3 פעמים ברציפות?
מה לגביה?
ושאלה פילוסופית שאינה קשורה להשקעות: כמה פעמים משהו צריך לקרות לפני שהוא עובר מ-"במקרה" ל-"לא במקרה"?

. גם דעת וגם אביטל, ציינתם שלוקח לכם בערך כדקה לבחור את המניה הבאה. האם אתם מעתיקים את רשימת האלופות אל אקסל נוסף, או שכל המידע שאתם צריכים קיים בו כבר?
כל מה שבאמת מעניין אותי קיים באקסל של ג'סטין.
אם יש לי ספקות אז אני גולש לאתרי אינטרנט פיננסיים שונים ובודק אותם נקודתית.

נרשמתי שם (גם אתם?)
לא.
אני משתמש ברשימה של ג'סטין.
קשה מאוד להירשם אליה בימינו, לא ברור לי למה.
יש קישור לאתר של ג'סטין בסרגל הימני של הבלוג ובתחתית הקישור יש כתובת אימייל.
תנסה במקביל גם לשלוח אליה מיילים בבקשה לרישום (שם משתמש וסיסמא!) וגם תנסה ליצור קשר עם ג'סטין באופן ישיר (כגון דרך אתר סיקינג אלפא).
זה תהליך שיכול לקחת כמה שבועות/חודשים וצריך להיות נודניקים כי הם לא תמיד עונים.

האם אתם מקבלים מייל על רשימה חדשה/מעודכנת, או בודקים פרוקאטיבית?
אני בודק, יש אחרים שמקבלים מייל (שלא תמיד מגיע).

באמת לוקח כדקה?
תראה, עד עכשיו כולנו התעקשנו לעבוד עליך.
עכשיו כשאתה שואל ישירות אז כמובן שהתשובה היא לא!
זה לי לוקח הרבה פחות מדקה ;)
מה שלוקח לי הכי הרבה זמן זה ללחוץ על הקישור של ג'סטין בסרגל הימני של הבלוג והורדת הרשימה מהאתר שלו.

בעבר כתבת שאתה בודק עוד כמה דברים על החברה שעלתה בסינון
רק אם יש לי ספקות וסבלנות לבדוק, רוב הזמן אני לא.

האם KO/MCD/PEP (מזכיר שאלה החברות שאצלי בראש משום מה מתוייגות כחברות דיבידנד, ולכן אני שואל לגביהן) אף פעם לא עלו בסינון עד כה?
לא שזכור לי.

מה הסיבה להסתכלות על 1,3,5,10 השנים לאחור?
זה הנתונים שיש לנו.
אם יהיו עוד, אני כנראה אסתכל על עוד.

דעת, נדמה לי שכתבת איפשהו (נראה לי בעבר היותר רחוק) שמניות ישראליות פחות מעניינות בהקשר של דיבידנדים, נדמה לי בהקשר של יציבות. אתה (עדיין/אכן) חושב ככה?
אני מאתגר אותך למצוא חברה ישראלית אחת שהגדילה את הדיבידנדים שלה בעקביות במשך יותר מעשור.
תעדכן מה התוצאות בבקשה.

ממה שידוע לכם, אם משתמשים בIBKR העולמית וה25% מס על דיבידנדים מנוכה בארה"ב ולא בישראל בגלל ההסכם ההדדי, עדיין צריך להגיש דו"ח שנתי?
ממה שידוע לי, פקידי מס הכנסה לא יודעים את התשובה לשאלה הזו ומקבלים תשובות סותרות מפקידי מס שונים.

גם אם העמלות היו זהות בארץ עדיין היית בוחר את הברוקר בחו"ל כי עשו לך בלאגנים עם ספליטים ועם מניות חדשות שקיבלת תמורת ישנות?
נכון.
לא רק לי.
איך הניסיון שלך עם IBKR?
עד כה לא היו לי בעיות עם IB.

עכשיו בעידן המכסים ההדדיים, ככל הנראה כלל החברות ייפגעו בהכנסותיהן בצורה כזו או אחרת. הציפייה שלנו היא עדיין שאותן מניות שאנו בוחרים לא יורידו את הדיבידנד וימשיכו להגדיל אותו?
אין לי מושג.
טראמפ מנסה לבודד את הכלכלה האמריקאית משאר העולם וזה נוגד את הכלכלה החופשית שהיתה נהוגה בעולם עד כה.
פעולות אלו הן בעלות פוטנציאל ל-"שינוי סדרי עולם" (זה שינוי מהותי שאין תיעוד של שינוי דומה מאז מהקמת הבורסה האמריקאית).
מכיוון שאין לי אלטרנטיבה טובה יותר, אני נשאר עם מה שבחרתי - יהיה מה שיהיה.
תוכלו בבקשה לשתף על טעויות שהרגשתם/שהבנתם שעשיתם כחלק מהתהליך?
שתי הטעויות הכי נפוצות:
* רכישה "כי אמרו לי/סיפרו לי/פרסמו לי"
* רכישה כי "תשואת הדיבידנד מאוד גבוהה אז אני ארוויח מהר"

טראמפ מנסה לבודד את הכלכלה האמריקאית
הערת ביניים,
הוא משחק פוקר, ויש לו 2 אסים ביד, ארה"ב יכולה מחר באופן עקרוני לסגור את הגבולות הרמטית כמו שיפן עשתה 300 שנה, כלום לא נכנס ולא יוצא, וכולם יחיו שם יחסית בנחת, שבעים ועם חשמל ומים זורמים, מזון ונוחות.
רב השחקניות האחרות (אנגליה ? אי באמצע ענן. צרפת ? אפס מקורות אנרגיה למעט קצת שמש..., אוסטרליה ? חול ?)
, מחזיקות במקרה הטוב J עם 9 או זוג 7, מה שיאפשר להן לחבור לעוד 2 או 3 שחקניות ולקנות אורז מהודו ונפט ממי שימכור...
הוא קורא, וצועק בקול, את הבלוף של העולם, וכולם היו גיבורים ל 3 שניות, ואז ישבו לחשוב איך הם מתכנסים תחת האימפריה בלי לאבד את הצבעים על הדגל :)

ההימור שלי הוא שבסוף לא יהיו מכסים לשני הכיוונים, מצד שני, קניתי גם מניות של MCD למרות שהן לא עוברות סינון של דעת ::))

מוצרט

Member
מה לגביה?
ושאלה פילוסופית שאינה קשורה להשקעות: כמה פעמים משהו צריך לקרות לפני שהוא עובר מ-"במקרה" ל-"לא במקרה"?
אני חושב שאצלי זה פחות או יותר 3 פעמים. אם מישהו עשה לך משהו, בפעם הראשונה זה אולי מקרה, בפעם השניה זה יכול להיות צירוף מקרים, בפעם השלישית זאת כנראה כבר לא טעות (זה עדיין יכול להיות צירוף מקרים עוד יותר גדול).
האם אתה מודע לכמה מהמניות בדיבידעת עומדות כיום בקריטריונים?
אני יודע שלכאורה זה לא מעניין כי מה שקנית קנית ואתה לא נוגע. אבל מה משנים הקריטריונים אם היום עומדים בהם ומחר לא? אני רואה את הדברים לא נכון?
יש קישור לאתר של ג'סטין בסרגל הימני של הבלוג ובתחתית הקישור יש כתובת אימייל.
האתר שציינתי קודם הוא הקישור של 'רשימת אלופות הדיבידנדים'. מתחת לזה יש 'חפיר רחב ג'סטין לאו'. אתה מתכוון לזה?
בכל מקרה, ניסיתי גם דרך ה'חפיר רחב ג'סטין לאו' (מה זה 'חפיר רחב'? :) ). ניסיתי לחפש אם יש דרך כלשהי להירשם ואכן לא מצאתי. שלחתי מייל וגם בסיקינג אלפא.

תראה, עד עכשיו כולנו התעקשנו לעבוד עליך.
ידעתי! :)

רק אם יש לי ספקות וסבלנות לבדוק, רוב הזמן אני לא.
והאם זה משום שכבר צברת פיזור רחב?
מכיוון שאין לי אלטרנטיבה טובה יותר, אני נשאר עם מה שבחרתי - יהיה מה שיהיה.
אוקיי, הבנתי.

שתי הטעויות הכי נפוצות:
* רכישה "כי אמרו לי/סיפרו לי/פרסמו לי"
* רכישה כי "תשואת הדיבידנד מאוד גבוהה אז אני ארוויח מהר"
מעולה, תודה. אשמח לשמוע מאחרים עוד.
כפי שאתה רואה יש לי המון שאלות בקשר לשיטה ולמניות שונות, אז אני די משתדל לפחות לענות על הקריטריון הראשון. אבל כפי שאמרתי קודם, אני מרגיש שאני ממש יורה באפלה כרגע.

אני מאתגר אותך למצוא חברה ישראלית אחת שהגדילה את הדיבידנדים שלה בעקביות במשך יותר מעשור.
תעדכן מה התוצאות בבקשה.
בדקתי כמה וכמה, ואכן לא מצאתי.

-----------------

אני חושב שכן נכון לנסות לתכנן קדימה את התיק שלך, גם אם 'השוק נותן מה שהוא נותן'. יהיו לך ציפיות מסוימות שיאפשרו לך להתנהל בצורה מסוימת ולנהל את הסיכונים בצורה מסוימת, לתכנן אירועים כמו בר מצוות וחתונות וכדומה.
אני מנסה לעשות סימולציה כלשהי ולא מצליח כי אני לא יודע להעריך מה אנו מצפים.
הסימולציה שלי היא כזאת, ואשמח לעזרה.
נניח שמשפחה מצליחה לאורך שנים לחסוך 100K ש"ח בשנה, ומשקיעה אותם בתיק דיבידנדים עם השקעה חוזרת של הדיבידנדים המתקבלים.

כרגע השוק נותן ~1.3%, ואמרנו קודם ש1.5% זה סביר. לשם הפשטות והעיגוליות, נלך על 1.5%.
נניח שאני רוצה לחשוב על 10,20,30,40 שנים קדימה (על כל אחד מהם).
אני מנסה להבין אם:
1. אנו מצפים שה1.3% ולחלופין ה1.5% ישתנו לאורך השנים, ואם כן איך זה בא לידי ביטוי
2. הגדילה של הדיבידנד, כמה אנו מצפים שזה יהיה? (בעבר להבנתי הונח ש6%, אבל אני לא יודע אם הדעות השתנו מאז)
3. אני מנסה להבין איך להכניס בחישוב את ההשקעה מחדש של הדיבידנדים.

אשמח לעזרה בחישובים.

תודה על התשובות!

אביטל

Active Member
2. הגדילה של הדיבידנד, כמה אנו מצפים שזה יהיה?
אני באופן אישי לא מצפה לשום דבר אלא רק מקווה שהצמיחה בעתיד תהיה טובה לפחות כמו בעבר. ומעריך שצמיחת הדיבידנד בתיק שמורכב רק ממניות שמגדילות דיבידנד תהיה טובה מצמיחת הדיבידנד של המדד שמכיל בנוסף למגדילות גם מניות שלא מגדילות וכאלה שבכלל לא מחלקות
(בעבר להבנתי הונח ש6%, אבל אני לא יודע אם הדעות השתנו מאז)
זה לא עניין של דעות אלא של נתונים היסטוריים: ממוצע גדילת הדיבידנד היה 5.97% והחציון 6.44%

מוצרט

Member
תודה על הלינק.
התכוונתי ש(נדמה לי) הונח 6% בהנחה של דיבידעת, ואני לא יודע אם זה השתנה ל'כמה שהשוק ייתן'.

אני באופן אישי לא מצפה לשום דבר אלא רק מקווה שהצמיחה בעתיד תהיה טובה לפחות כמו בעבר. ומעריך שצמיחת הדיבידנד בתיק שמורכב רק ממניות שמגדילות דיבידנד תהיה טובה מצמיחת הדיבידנד של המדד שמכיל בנוסף למגדילות גם מניות שלא מגדילות וכאלה שבכלל לא מחלקות
השאלה היא אם אפשר לנסות לתכנן את העתיד בצורה כלשהי. נכון, אי אפשר לדעת מה ילד העתיד ויכול להיות שאיזה משוגע ילחץ על כפתור של פצצות אטום והכל יתרסק, אבל כן אפשר לנסות לקבל תמונה כללית ע"פ ההסטוריה והסטטיסטיקה ובהתאם לזה לנסות לנווט. ואם כך, לנסות לעשות סימולציה כאמור בתגובה הקודמת.

---

מלבד זאת, חשבתי על זה שלהבנתי תשואת הדיבידנד היא בקשר ישיר עם מחיר המניה. אם מניה העלתה דיבידנדים במשך שנים, אבל ערך המניה לא ממש עלה, תשואת הדיבידנדים שלה תהיה גבוהה. האם זה דגל אדום?

daat99

מייסד
מנהל
האם אתה מודע לכמה מהמניות בדיבידעת עומדות כיום בקריטריונים?
פחות מ-10 ;)

אני רואה את הדברים לא נכון?
אני לא יודע מי מאיתנו רואה את הדברים לא נכון (אם בכלל?).
אני רק יודע שאני מסנן ברכישה ולא נוגע אחריה.

'חפיר רחב ג'סטין לאו'. אתה מתכוון לזה?
אכן, זה האתר של ג'סטין.

מה זה 'חפיר רחב'?
תעלת רחבה ועמוקה (לעתים, מלאה במים) מסביב לטירה שנועדה להקשות על הצבא שמנסה לכבוש את הטירה להגיע לחומותיה.

האם זה משום שכבר צברת פיזור רחב?
לא.
זה בגלל שעם הגיל וגודל התיק מגיעה התובנה שזה לא באמת משנה כי אנחנו בכל מקרה לא יודעים כלום על העתיד.

כפי שאמרתי קודם, אני מרגיש שאני ממש יורה באפלה כרגע.
ככל שתלמד יותר ותתנסה (בקטנה) כך אתה תרגיש יותר בנוח.

1. אנו מצפים שה1.3% ולחלופין ה1.5% ישתנו לאורך השנים, ואם כן איך זה בא לידי ביטוי
היסטורית המספר הזה משתנה אבל אין לנו שמץ של מושג למה ומתי.

2. הגדילה של הדיבידנד, כמה אנו מצפים שזה יהיה? (בעבר להבנתי הונח ש6%, אבל אני לא יודע אם הדעות השתנו מאז)
גם זה לא באמת ידוע.
מה שאנחנו יודעים שזה בערך קצב הגדלת הדיבידנד של השוק האמריקאי מ-1927.

3. אני מנסה להבין איך להכניס בחישוב את ההשקעה מחדש של הדיבידנדים.
לוקחים את הדיבידנד הדולרי ורוכשים בו מניות במחיר העדכני שלהם (כלומר: אתה צריך להתחקות לא רק אחרי הדיבידנדים אלא גם אחרי מחיר המניות בשוק).

התכוונתי ש(נדמה לי) הונח 6% בהנחה של דיבידעת, ואני לא יודע אם זה השתנה ל'כמה שהשוק ייתן'.
ההנחה המקורית התבססה על קצב הגדלת הדיבידנדים של השוק כפי של @אביטל קישר.

השאלה היא אם אפשר לנסות לתכנן את העתיד בצורה כלשהי.
לדעתי, התשובה היא לא.
זה כמובן לא עוצר אותי מלנסות ולתכנן את העתיד בכל זאת...

אם מניה העלתה דיבידנדים במשך שנים, אבל ערך המניה לא ממש עלה, תשואת הדיבידנדים שלה תהיה גבוהה. האם זה דגל אדום?
אם זה עלה ביחס לעליית תשואת הדיבידנד של השוק אז זה בהחלט דגל אדום.
תשאל את עצמך את השאלה הבאה: למה מי שחוקר על החברה הזו לעומק ורואה שהיא מחלקת 10% דיבידנד מעדיף לא לרכוש אותה ובמקום זאת לרכוש חברות אחרות עם ממוצע של 2% דיבידנד?
מה הוא ראה במחקר שלו שאנחנו לא יודעים?

למעלה תחתית