הפורום נועד בשביל שאנשים ישאלו שאלות (ובתקווה, גם יקבלו תשובות ויחכימו).
בלי אנשים ששואלים שאלות אין הצדקה לקיום הפורום בכלל
תודה!!
בהחלט, אבל אין לי שום דרך לדעת את זה.
מה לגבי: מניה שעברה את הסינון במשך 3 פעמים ברציפות? (לא יודע אם זה נשמע הגיוני, אבל אני חושב שהרציונל מובן)
-----
התחלתי לקרוא המון מאמרים, פוסטים ותגובות אליהם מהיום ומפעם (כאן בדיבידעת), וגם שם יש המון שאלות ותובנות מעניינות. אני ממליץ, גם לאלה עם הניסיון.
יש כמה דברים נוספים שכרגע מעניינים אותי, חלקם טכניים בלבד:
1. גם דעת וגם אביטל, ציינתם שלוקח לכם בערך כדקה לבחור את המניה הבאה. האם אתם מעתיקים את רשימת האלופות אל אקסל נוסף, או שכל המידע שאתם צריכים קיים בו כבר?
2. כאן -
https://www.dripinvesting.org/dividend-champions/ - כתוב שזה עודכן בנובמבר 24. נרשמתי שם (גם אתם?) ובתוך הגיליון תחת Champions, כתוב January 17, 2025. אם אני לא טועה, אמרנו שהגיליון מתעדכן כל חודש. מבין 3 האפשרויות, מה נכון? לחלופין, יש גיליון מעודכן יותר?
3. האם אתם מקבלים מייל על רשימה חדשה/מעודכנת, או בודקים פרוקאטיבית? כלומר, כשרציתי להגיע לרשימה עכשיו הייתי צריך להירשם וקיבלתי אותה למייל. נניח שעוד חודש אני רוצה לעבוד לפי הרשימה הכי המעודכנת, כדי לקבל אותה אני הולך לאתר או למייל?
4. באמת לוקח כדקה?
5. דעת, בעבר כתבת שאתה בודק עוד כמה דברים על החברה שעלתה בסינון. האם היום אתה כבר לא עושה זאת? (והאם זה משום שכבר צברת פיזור רחב?)
6. האם KO/MCD/PEP (מזכיר שאלה החברות שאצלי בראש משום מה מתוייגות כחברות דיבידנד, ולכן אני שואל לגביהן) אף פעם לא עלו בסינון עד כה? אני רואה ששלושתן כן ברשימה.
7. מה הסיבה להסתכלות על 1,3,5,10 השנים לאחור?
8. דעת, נדמה לי שכתבת איפשהו (נראה לי בעבר היותר רחוק) שמניות ישראליות פחות מעניינות בהקשר של דיבידנדים, נדמה לי בהקשר של יציבות. אתה (עדיין/אכן) חושב ככה?
9. ממה שידוע לכם, אם משתמשים בIBKR העולמית וה25% מס על דיבידנדים מנוכה בארה"ב ולא בישראל בגלל ההסכם ההדדי, עדיין צריך להגיש דו"ח שנתי? אגב, דעת, אם הבנתי אותך נכון, גם אם העמלות היו זהות בארץ עדיין היית בוחר את הברוקר בחו"ל כי עשו לך בלאגנים עם ספליטים ועם מניות חדשות שקיבלת תמורת ישנות? בקטע הזה, איך הניסיון שלך עם IBKR?
לבסוף, 2 שאלות שחשובות מאוד מבחינתי:
10. עכשיו בעידן המכסים ההדדיים, ככל הנראה כלל החברות ייפגעו בהכנסותיהן בצורה כזו או אחרת. הציפייה שלנו היא עדיין שאותן מניות שאנו בוחרים לא יורידו את הדיבידנד וימשיכו להגדיל אותו?
11. אני דוגל במשפט שאין חכם כבעל הניסיון. דיברנו גם על החשיבות של להתנסות בתיקים עם שווי נמוך יותר, ולטעות בצורה לא כל כך נוראית, מאשר להתחיל להתנסות כשהתיק גדול יותר, ושטעות בו עלולה להיות קריטית יותר. תוכלו בבקשה לשתף על טעויות שהרגשתם/שהבנתם שעשיתם כחלק מהתהליך?
תודה לכולם!